Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

28 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ

09/04/2017 Κυριακή των Βαΐων. Η συγκεκριμένη ημέρα επιτάσσει την ανάγκη για κατανάλωση ψαρικών σύμφωνα με την παράδοση. Τι το λογικότερο λοιπόν μια μεσημεριανή έξοδος για φαγητό να οδηγήσει τα βήματά σου σε μια ψαροταβέρνα;

Με έντονες ακόμα καλές μνήμες και εντυπώσεις από παλαιότερες επισκέψεις μας στην ταβέρνα "Ο Kρητικός" κοντά στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου, αποφασίσαμε περίπου στις 14:30 μ. μ. να την επισκεφτούμε για φαγητό.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο παρελθόν, με πολυπληθή παρέα φίλων περνούσαμε το κατώφλι της και γευόμασταν τους πολύ νόστιμους ψαρομεζέδες της.
Δυστυχώς αυτό άλλαξε άρδην και κατέληξε να γίνει ανάμνηση γλυκιά, όταν κατά την ατέρμονη περίοδο κρίσης στην χώρα μας, οι εργασιακές συνθήκες και κατ’ επέκταση τα οικονομικά αδιέξοδα οδήγησαν τους περισσότερους σε φυγή προς το εξωτερικό αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, τους δε υπόλοιπους σε κοινωνική απομόνωση.

Δεν είχαμε κάνει κράτηση και το γεγονός αυτό μας προβλημάτιζε έντονα γιατί πολύ δύσκολα θα βρίσκαμε διαθέσιμο τραπέζι και το λιγότερο που θα περιμέναμε προκειμένου να αδειάσει κάποιο θα ήταν το μισάωρο. Παρόλα αυτά είπαμε να προκαλέσουμε την τύχη μας.

Οι εκπλήξεις όμως διαδέχονταν η μια την άλλη. Σταθμεύσαμε πάρα πολύ εύκολα πρώτον και δεύτερον βρήκαμε όχι ένα, αλλά πολλά τραπέζια διαθέσιμα σε σχέση με παλαιότερη εποχή που έκανες μετάνοιες. Η κίνηση υποτονική.

Επιλέξαμε να καθίσουμε στον εξωτερικό χώρο, μιας και ο καιρός σχετικά ζεστός το επέτρεπε.
Μεγάλη και ευρύχωρη σκεπαστή αυλή που αγκαλιάζει τα 2/3 των πλευρών του κυρίως οικήματος με υπεραρκετά άνετα τραπεζοκαθίσματα ανοιχτού μπλε χρώματος.

Ευγενέστατοι και σβέλτοι νεαροί σερβιτόροι έστρωσαν και εναπόθεσαν στο τραπέζι μας εμφιαλωμένο νερό με τα αντίστοιχα ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, και 2 τιμοκαταλόγους. Με μια γρήγορη ματιά διαπιστώσαμε να έχουν ακριβύνει αρκετά, τουλάχιστον τα συγκεκριμένα εδέσματα που εμείς προτιμούσαμε.
Ξεκινήσαμε ωστόσο να αναφέρουμε στον γελαστό και έξω καρδιά σερβιτόρο που ήρθε να πάρει την παραγγελία, αυτά που επιθυμούσαμε και δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά. Από ορεκτικά απολύτως τίποτα. Όχι τυροκαυτερή αλλά ούτε και τζατζίκι σαν δεύτερη επιλογή. Από γαύρο μια τα ίδια. Παντελώς αδικαιολόγητοι. Σήμερα ειδικά που έπρεπε να βρίθει από καλούδια το μενού, η επιχείρηση επέλεξε να δείξει τον χειρότερο εαυτό της.

Εν τέλει δυσαρεστημένοι παραγγείλαμε:
Γαρίδες τηγανιτές (πολύ νόστιμες, καλοτηγανισμένες) 18€
Γαρίδες σαγανάκι με τρίμμα φέτας (λίγες γαρίδες μικρές, άδετη, άνοστη σάλτσα, ελάχιστη ποσότητα φέτας να τις σκεπάζει. Παλιά, σάλτσα ασυναγώνιστη και φέτα τόση που άσπριζε το πιάτο. ) 17€
Καλαμαράκια τηγανητά (εύγευστα αλλά στεγνά) 8,50€
Χταπόδι (ξυδάτο, καλή ποσότητα, μαλακό, εύγευστο) 11,50€
Μαρίδα χοντρή (εμείς θέλαμε μαριδάκι. Συμπαθητική, όχι τραγανή. ) 6,50€
Χωριάτικη (λίγη ποσότητα και η φέτα πολύ λεπτή, χωρίς καθόλου σχεδόν λάδι. Ζητήσαμε και έφεραν λαδόξιδο. ) 6€
Πατάτες τηγανητές (επιεικώς απαράδεκτες. Έμοιαζαν βραστές. ) 3€
Κρασί κόκκινο 1 κιλό (καμία γεύση, κανένα άρωμα, σκέτο χρωματισμένο νερό) 6€
Ψωμί (3 φορές σε επανάληψη φρέσκο, αλλά λίγες φέτες. 4 την φορά. ) 1€

Το κλείσιμο αυτής της εξόδου με μόνο αρνητικά και απογοητευτικά συναισθήματα να μας πλημμυρίζουν ολοκληρώθηκε με την καταβολή με απόδειξη του καθόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 80€, για ένα σύνολο εδεσμάτων που σε τίποτα δεν θύμιζαν πια, άλλες καλές εποχές.
Ο σοφός λαός μας λέει κάθε πέρσι και καλύτερα.