ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ

Πολίτικη κουζίνα

  Σαλαμίνος 70, Ν. Χαλκηδόνα [Χάρτης]
  210 2583415

Περιγραφή
«Η Αντιόχεια καυχιέται που είναι πόλις παλαιόθεν ελληνική» Κ. Π. Καβάφης Από την Αντιόχεια ορμώμενοι κι εμείς, φτάσαμε εδώ το 1960 και από το 1992 ο «Μπάρμπα Αλέξης» άνοιξε τις πύλες του γευστικού παραδείσου του. Χάρη σ’ εσάς ανδρώθηκε και μεγάλωσε και τώρα μπορεί να σας ανταποδώσει απλόχερα την εμπιστοσύνη που του δείξατε. Πατώντας στέρεα στις βάσεις της ανατολίτικης κουζίνας, εξαντλούμε για την απόλαυσή σας όλες τις δυνατότητες του πλούσιου «ρεπερτορίου» της. Φροντίζουμε για την γεύση σας γνωρίζοντας πάντα ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και γευστικά και καλή σας όρεξη. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Περί ορέξεως «Μπάρμπα Αλέξης» φυσικά και όχι… κολοκυθόπιτα!
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη μόνο βράδυ. Τετάρτη - Κυριακή από το πρωί.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει ζωντανή μουσική Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Υπάρχει εξωτερικός χώρος Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα
Ιουν
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

4 συνάδελφοι που είχαμε καιρό να τα πούμε, σκεφτήκαμε να βγούμε και να φάμε κάτι. Για να περιορίσουμε το κόστος και αφού θα ερχόντουσαν από τη Σαλαμίνα, σκέφτηκα σαν μια καλή λύση την Ψαροκασέλα. 13 ευρώ το άτομο για όσο φας, καλή ποιότητα αναλογικά και απεριόριστες μπύρες. Και αφού τους περιμένω, μου σκάει το παραμύθι ο ψάλτης συνάδελφος πως αυτή τη βδομάδα νηστεύει. Οπότε η γκάμα επιλογών έγινε απεριόριστη εκτός... από τα θαλασσινά. Αν ήταν για καλά θαλασσινά, προτιμούσαν το νησί.

Τετάρτη 22/6/2016, ώρα 21.00.

Μπαίνω γρήγορα στο τσατ με φίλους από το Ask4food για να ζητήσω τις προτάσεις τους. Οι κυριότερες επιλογές ήταν το Ελληνικόν για Γλυφάδα και Μπαρμπαλέξης με Πόλη για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα κλικ παραπάνω μου έκανε ο Μπαρμπαλέξης, αν και χρόνια πριν στον Ρέντη ήταν απογοητευτικός. Κάποιο ρόλο έπαιξε και το πιο εύκολο παρκάρισμα από ότι στην Πόλη.

Aφού φτάνουμε σχετικά εύκολα, καθόμαστε στον εξωτερικό χώρο όπως και οι υπόλοιποι πελάτες. Ήσυχος αν και βρίσκεται ακριβώς δίπλα η εθνική οδός, άνετος και χαλαρός. Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει αλλά σίγουρα δεν σε χαλάει. Κίνηση από αμάξια 0 σε σχέση με τη Δεκελείας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι πως ίσως προσγειωθούν στο τραπέζι ή στο πιάτο σας, φύλλα από δέντρα ή και κάποιο ζωύφιο. Το μαγαζί μοιάζει σα να είναι στην εξοχή, αν και ο πλαστικός τάπητας του αφαιρεί πόντους. Αν είστε πάντως σε ηλικία που δεν ψάχνουν τα in μέρη απλώς για να τους "δουν", θα ικανοποιηθείτε.

Η εξυπηρέτηση ευγενική, όχι πολύ γρήγορη όμως.2 καταλόγους για 4 άτομα, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως χρειάστηκε κάποια πράγματα να τα ζητήσουμε 2-3 φορές. Ενώ οι υπόλοιποι έπιναν τα ποτά τους, εγώ αναζητούσα το Αϊράνι για να μου θυμήσει το τελευταίο μου ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν ζεστή η βραδιά, τα πρώτα εδέσματα είχαν ήδη φτάσει και η κάψα δεν έλεγε να κοπάσει. Οφείλω να ομολογήσω όμως πως κάποια πιάτα που περίσσεψαν μας τα τοποθέτησαν σε πακέτο και μας τα παρέδωσαν σε μια αρκετά καλόγουστη συσκευασία.

Στα του φαγητού, οι επιλογές είναι αρκετές και θελκτικές, σε μια μόνο επίσκεψη δεν θα μπορέσετε να τα δοκιμάσετε όλα. Θα βρείτε κλασικές επιλογές, θα βρείτε και πιο ψαγμένες. Εμείς δοκιμάσαμε:

- Στην αρχή έρχεται η τεράστια και καυτή πιτούλα που μοιάζει με λαγάνα στα 4 ευρώ. Νοστιμότατη αλλά μην παρασυρθείτε. Είμαι σίγουρος πως θα έχετε παραγγείλει αρκετά. Συνδυάστε τη με τις διάφορες αλοιφές.

- Τζατζίκι στα 3 ευρώ. Αρκετά θετικές εντυπώσεις από την παρέα και με μεγάλα κομμάτια από αγγούρι. Παρ'όλα αυτά δεν φαγώθηκε ολόκληρο.

- Χούμους στα 4 ευρώ. Για όσους αρέσκονται σε αυτές τις γεύσεις, τολμώ να πω πως είναι αρκετά καλό και με ιδιαίτερη την αίσθηση του ρεβυθιού. Αν θυμάμαι καλά υπήρχαν από πάνω φέτες πατζαριού.

- Αλί ναζίκ στα 5 ευρώ. Ιδιαίτερα κρεμώδης η μελιτζάνα, με ευχάριστη και μεστή γεύση. Την παράσταση όμως την έκλεψε η ποσότητα κρέατος που βρισκόταν στο κέντρο του πιάτου. Ζουμερό και τόσο μυρωδάτο.

- Εζμέ στα 4 ευρώ. Στην πρώτη μπουκιά σκέφτεσαι ότι είναι αρκετά γλυκό. Όσο όμως περνάει η ώρα, η αψάδα του γίνεται αισθητή. Εδώ δεν βρήκα την εκτέλεση με καρύδι σαν τον Αλή Μπαμπά, ήταν όμως γευστική εκδοχή. Σε μια ζεστή βραδιά περιοριστείτε σε 2-3 μπουκιές.

- Παστουρμαλί στα 7 ευρώ. Αυτό μάλιστα! Κέρδισε τις εντυπώσεις. Ιδιαίτερα μαλακή και ζουμερή η ζύμη, σωστή ποσότητα τομάτας, τυριού και παστουρμά. Τέλεια αναλογία και το τυράκι απλωνόταν ωραία στη ζύμη. Πήραμε και άλλη μια μερίδα για το σπίτι.

- Πιάτο Μπαρμπαλέξης,8 ευρώ. Είναι το γνωστό πλέον με τριμμένη πατάτα, αυγά μάτια, παστουρμά και λίγο σουτζούκι. Αρκετά λαδερό και βαρύ για καλοκαίρι, τραγανή πατάτα αλλά όχι ακριβώς αυτή που ξετρελαίνει. Πήγε πακετάκι για το σπίτι. Τα αυγά πάντως τιμήθηκαν από την παρέα.

- Σουτ ντανασί (ή κάπως έτσι) στα 10 ευρώ. Τα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μας δίχασαν. Κάποια ήταν αρκετά σκληρά, κάποια αρκετά ζουμερά και γευστικά με σωστή αναλογία μπαχαρικών. Η μερίδα σχετικά αναιμική, με μια πιτούλα αρκετά ζουμερή λόγω των υγρών του κρέατος.

- Γιαουρτλού κεμπάπ,8 ευρώ. Μαλακό κεμπάπ με σωστή αναλογία γιαουρτιού. Ούτε νερωμένο ούτε στόκος για να χάνεται το κρέας. Ότι πρέπει για να το φας με τις πιτούλες. Η σάλτσα τομάτας είχε φιλική συμμμετοχή.

- Αϊράνι στα 4 ευρώ το λίτρο. Με αρκετούς σβόλους γιαουρτιού, όχι και τρομερά επιτυχημένο για να κατεβαίνει με τη μία κάτω. Σαφώς προτιμώ τα συσκευασμένα τούρκικα.

- 2 αναψυκτικά σπράιτ στα γνωστά μικρά μπουκαλάκια,3 ευρώ.
- 2 μπύρες 500άρες Μύθος, παγωμένες και σε κρύο ποτήρι,6 ευρώ.

- Κιουνεφέ με εξαιρετικό σιρόπιασμα. Το ίδιο ισχύει και για τα μπακλαβαδάκια που είχαν ωραιότατο καρύδι και επίσης πολύ καλό σιρόπιασμα. Πιθανότατα ήταν κέρασμα, σε πολύ μικρές ποσότητες ίσα για τη γεύση. Ήταν και νοστιμότατα, οπότε μάλλον θέλαμε κι άλλο...

- Καζάν ντιπί που ζητήσαμε πιο ενισχυμένη μερίδα για τον ψάλτη φίλο μας. Νοστιμότατο, εξαιρετική κρέμα και διακριτικό σιρόπιασμα.

Σύνολο στα 73 ευρώ, με διπλή μερίδα παστουρμαλί.

Συμπερασματικά θα πω πως:

Η βραδιά αν και πολύ ζεστή, στέφθηκε με επιτυχία. Γελάσαμε, φάγαμε αρκετά αν και με μεταπτώσεις στις γεύσεις των πιάτων. Σίγουρα ο Μπαρμπαλέξης δεν μας ξετρέλανε, από την άλλη η ύπαρξη 3 μαγαζιών πλέον φανερώνει πως έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Ίσως θα έπρεπε περιαστασιακά να ανανεώνουν τα πιάτα και να μικρύνουν τον κατάλογο ώστε να βελτιώσουν κάποιες γεύσεις. Δυστυχώς, δεν με έκανε να λαχταρίσω μια νέα επίσκεψη στα μέρη του. Από την άλλη πάλι, δεν ήταν και η τραγωδία του Ρέντη...

Αξιοπρεπές, ως εκεί...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα
Μαι
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Πηγή έμπνευσης ο Ζωρζ Πιλαλί και ο Τρώγων που μου τον θύμισε. Ο ρυθμός, blues ή μπλου κατά Ζωρζ. Οι παρεμβάσεις αρκετές. Πρώτον, διότι ο Πιλάλας είναι ‘’δύσκολος’’ στην κατανόηση των μηνυμάτων και δεύτερον, διότι το κύριο θέμα μας είναι ο Μπαρμπαλέξης και τα φαγητά του.

Θα σας πω μια ιστορία που μου συνέβη το year two thousand sixteen, λίγο μετά το Πάσχα…. Μια rock ‘n’ roll ιστορία!!!!! Διότι για όλα φταίει το rock ‘n’ roll.
Η κούραση αρκετή και το στομάχι γεμάτο λόγω των ημερών. Τα μαγαζιά όλα κλειστά. Ή σχεδόν όλα. Ο Μπαρμπαλέξης μας περίμενε να μας γεμίσει το υπόλοιπο κενό του στομαχιού.

Ανηφόρισα λοιπόν ανατολικά του Κεντάκυ, ‘’σχεδόν’’ ταπί και ψύχραιμος. (Ταπί από το γαλλικό tapis και το λατινικό tapes). Για την ακρίβεια, κίνησα προς σύνορα δυτικής όχθης στην περιοχή της Χαλκηδόνας, σε έναν ήσυχο δρόμο με άνετο παρκάρισμα. Δεν χρειάστηκε πολύ περιπλάνηση για να βρεθεί το μαγαζί διότι ‘’οι ανόητοι περιπλανούνται οι σοφοί περιηγούνται’’.
Το τραπέζι ήταν κλεισμένο από την Ζουζού που περίμενε εμένα, την Κοκό και άλλα ‘’παρφέ’’ άτομα.

Αφού λοιπόν μαζευτήκαμε, χαιρετηθήκαμε, ανταλλάξαμε ευχές, δεν σπάσαμε αυγά, αρχίσαμε το αρχικό βζουβζούνισμα, κάτι σαν το πέταγμα σμήνους μελισσών στη φύση. Αυτό μέχρι να γίνει η παραγγελία και να ξεκινήσουμε το ταξίδι της γεύσης και της γνώσης.
Ο χώρος προσαρμόζεται άνετα στο λαϊκό άσμα ‘’έχεις θέματα’’. Περισσότερο μου θύμισε καφετέρια παρά μαγαζί με πολίτικη κουζίνα. Τραπέζια, τα κλασσικά μαρμάρινα με ξύλινα ή μεταλλικά πόδια, το ίδιο και οι καρέκλες ψάθινες σε άσπρο και καφέ ξύλο. Οι τοίχοι με ελάχιστη παρέμβαση ανατολίτικου style, πολύ γυψοσανίδα σε pal χρώματα, ένα άχαρο bar και τηλεοράσεις ψηλά, προφανώς για παρακολούθηση της ΑΕΚάρας μιας και η περιοχή είναι φουλ κίτρινη.

Το μαγαζί ψιλοσώζει ο εξωτερικός χώρος στο απέναντι παρκάκι, όπου τα τραπέζια αναπαύονται νωχελικά κάτω από αρκετά δένδρα με παχιά σκιά. Οι πέριξ του χώρου θάμνοι ενισχύουν το σκηνικό. Δροσερός και έξτρα πράσινος χώρος που βέβαια και εκεί, με χάλασαν οι καρέκλες που θυμίζουν γλέντι γάμου, αρραβώνα ή βάφτισης και η πράσινη μοκέτα αντί για φυσικό γκαζόν.
Την εικόνα του εσωτερικού χώρου την μέρα που πήγαμε βελτίωσαν κάτι πριγκίπισσες της Δυτικής όχθης από το σόι εξ αγχιστείας του βασιλιά –άρα όχι καθαρόαιμες πριγκίπισσες- που λικνίζονταν στους ήχους της μουσικής και έβγαζαν semi – αισθησιακές φωτογραφίες σε διάφορα μέρη του μαγαζιού.
Κατά τα άλλα, η ‘’παρφέ’’ παρέα μας ήταν όλα τα λεφτά.

Το service καλό αλλά απρόσωπο. Ναι μεν ήρθαν τα πιάτα σε καλή σειρά, μας κέρασαν στο τέλος τα γλυκά, ήταν εκεί όταν χρειαστήκαμε τον σερβιτόρο, αλλά ρίξε ρε αδερφέ και ένα χαμόγελο και μην μας πετάς το δελτίο να γράψουμε τι θα φάμε. Κάτσε δίπλα να λύσουμε τις απορίες μας και να μας προτείνεις το κάτι ιδιαίτερο. Άντε και αυτό στην άκρη.
Ξεκινάει λοιπόν το ταξίδι της γεύσης. Ανάψτε τα πυροφάνια!!!!! Έρχονται τα καλύτερα.

Πίτα αρκετά μεγάλη, ζεστή και αφράτη αντί για ψωμί στην αρχή. Ήταν ότι καλύτερο για να γευτούμε τα πιάτα με τις πικάντικες και μη σάλτσες που ακολούθησαν.
Το πρώτο πιάτο ήταν οι φοβερές χειροβομβίδες, που αν δεν ήταν τόσο υπέροχες, θα τις πετούσα στον Τσώρτσιλ από τη Λαμία στο διπλανό τραπέζι, που από το πούρο που άναψε η στάχτη έφτανε στην Αγγλία. Θεριακλής ο Έλληνας αλλά όχι και στα μούτρα μας.
Η χειροβομβίδα λοιπόν είναι κιμάς και πλιγουρένια κρούστα με γέμιση κομματάκια μοσχάρι με τα απαραίτητα ανατολίτικα μπαχάρια και μυρωδικά. 3 τεμάχια η μερίδα και στη μέση μια ανάλαφρη γιαουρτένια sauce. Το παραγγείλαμε εις διπλούν και ζητήσαμε και μια χειροβομβίδα ακόμη για να δοκιμάσουμε και οι 7 της παρέας. Υπέροχο, γευστικό, crispy έδεσμα.
Ντολμαδάκια γιαλατζί, χειροποίητα έγραφε αλλά αμφιβάλλω. Το χειρότερο πιάτο της νύχτας με διαφορά. Μικρή η ποσότητα ρυζιού στο εσωτερικό των σκληρών φύλλων, τυλιγμένα μάλλον με τον ντολμαδοπαρασκευαστή της κυρίας τάδε. Το πιάτο πήγε υπέρ πίστεως.

Πάμε αισίως, με την συζήτηση να έχει ανάψει για τα καλά, στις πίτες. Λαχματζούν και παστουρμαλί προσγειώθηκαν στο τραπέζι. Το κάψιμο ελάχιστο και ο παστουρμάς διακριτικός. Μέχρι εκείνο το βράδυ είχα άλλη άποψη για το λαχματζούν οπτικά και γευστικά. Εδώ ήρθε ελάχιστα καυτερό σε μεγάλη μεταλλική πιατέλα με λεπτή ζύμη -κάτι σαν πίτσα- ψιλοκομμένο μοσχάρι, ντομάτα κρεμμυδάκι, μαϊντανό και μπαχαρικά, που του δίναν μια ιδιαίτερη πικάντικη γεύση.
Στο παστουρμαλί το λιωμένο τυρί και η ντομάτα που μαζί με τον παστουρμά υπήρχαν μέσα στην αφράτη ζύμη, εξισορροπούσαν τη γεύση και άφηναν μια υπέροχη ανάμνηση μετά την βρώση. Προτιμήστε τα.
Επεισόδιο νο 3: Τηγανιές. Και ‘’Μπαρμπαλέξης’’ και ‘’Σωτήρης’’ και ‘’Μενεμένης’’ πικάντικη και ομελέτα με καβουρμά. Αρκετά καλές όλες, ξεχωρίζει η ομώνυμη με τριμμένη πατάτα σαν βάση, αυγά για σπάσιμο και ανακάτεμα, σουτζούκι και παστουρμά. Εγώ είμαι ένθερμος υποστηρικτής της καβουρμομελέτας με κλειστά μάτια.

Για την ιστορία, ο ‘’Σωτήρης’’ περιέχει μπουκιές κοτόπουλο σα βάση, μυρωδικά, μανιτάρια και υπέροχη μουσταρδάτη sauce και η ‘’Μενεμένη’’ (από την ομώνυμη πόλη της επαρχίας Σμύρνης) είναι οικολογική και καυτερή (στα όρια).
Τελευταία πράξη της Θεοκωμωδίας: Περίίίίί κεμπάπ ο λόγος. Εδώ ξεχώριζε το κοτόπουλο κεμπάπ γευστικό, ζουμερό και συνάμα τραγανό. Συνοδεία ψιλοκομμένης μαρουλοσαλάτας, ντομάτας και crispy πίτας. Το γιαουρτλού ακολουθούσε, αλλά γευστικά ξεχώριζε η κόκκινη σάλτσα με το γιαούρτι, που δεν μπόρεσε να κάνει κτήμα της τα κεμπάπ που σκέπαζε. Η πίτα στη βάση του πιάτου κρατούσε την τραγανότητά της, παρά την υγρασία των πάνω πατωμάτων.
Συνοδέψαμε με κρασί κόκκινο πολύ καλό, δροσερό και γλυκόπιοτο, χωρίς παρενέργειες την άλλη μέρα, οπότε ακολουθήσαμε πιστά τον φίλο Ζωρζ και το λαϊκό άσμα με δική του μουσική, ‘’Μην πίνεις ξύδια’’.

Μαζί με τον λογαριασμό που μαζί με τα tips έφθασε στα 16 ευρώ το άτομο, ποσό λογικόν, λόγω του αρκετού φαγητού και ποτού, ήρθαν και τα κερασμένα γλυκά ήτοι: κιουνεφέ (ζεστό, γευστικό αλλά …. ), σιροπιαστά (μικρές γευστικές μπουκιές αλλά…) και καζάν ντιπί (το καλύτερο ever, θεσπέσια, δροσερή, μυρωδάτη κρέμα δεξιοτεχνικά καμένη). ΄

Η βραδιά τελείωσε υπέροχα ειρηνικά και αναμάρτητα, παρά το είδος και το καυστικό περιεχόμενο των συζητήσεων. Τα μαζέψαμε, φορτωθήκαμε, φορτώσαμε και σαν άλλοι Βετεράνοι των λεωφόρων ή των λεωφορείων κινήσαμε για πίσω.
Έχω πει την άποψη μου σε άλλη κριτική, για τα μαγαζιά που πρεσβεύουν θεματική κουζίνα. Αν απομονώσεις τις γεύσεις ο Μπαρμπαλέξης προσφέρει αυθεντική ανατολίτικη κουζίνα και δίνει αποτελέσματα άνω του μετρίου. Αν συμπεριλάβεις και τα της εξυπηρέτησης και χώρου χάνει αρκετά και λυπάμαι δεν θα πάρω.

Υ. Γ. Ο Ζωρζ Πιλαλί είναι ένας δεξιοτέχνης ποιητής τραγουδιστής και τραγουδοποιός που συνθέτει και εκτελεί με τον δικό του σατυρικό τρόπο. Χειρίζεται το blues με βάση το ρεμπέτικο και το ρεμπέτικo με βάση το blues και στο ενδιάμεσο το βλάχο λαϊκό των 80’ς. Ένα άκουσμα δεν βλάπτει, για το άτομο με τους ορκισμένους φίλους και πολέμιους. Η εμπειρία του ακούσματος μένει χαραγμένη στην μνήμη του καθενός όπως και να το δεις.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα
Μαι
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Mια εναλλακτική λύση στην πολίτικη κουζίνα. Ο χώρος τίποτα το ιδιαίτερο η εξυπηρέτηση καλή και το φαγητό αρκετά καλό.
Δοκιμάσαμε λαχματζούν αρκετή ποσότητα σαν πίτσα σερβιρισμένο, παστουρμαλί, μουχαμάρα καυτερό και στη μέση σις και άδανα κεμπάπ.

Η σαλάτα ‘’μπαρμπαλεξης’’ δροσερή με σπανάκι, λόλα, μήλο και ξηρούς καρπούς. Το κεμπάπ δεν με ενθουσίασε το κρέας είχε αρκετό λίπος, ενώ τα τηγανητά κολοκυθάκια μου αρέσαν, ήταν κομμένα sticks δεν κρατούσαν λαδίλα και ήταν τραγανά. Γεύσεις που τρως ευχάριστα αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Η περιοχή έχει αρκετά εστιατόρια ανατολίτικης και πολίτικης κουζίνας οπότε δεν θα το ξανά επισκεφτώ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα
Μάρ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Να αλλάζεις και να βελτιώνεσαι είναι δύο διαφορετικά πράγματα

Ο Μπάρμπα Αλέξης μετράει πάνω από είκοσι χρόνια στον χώρο της εστίασης. Η αρχική του διεύθυνση ήταν στην Ν. Φιλαδέλφεια στον δρόμο που βρίσκονται τα περισσότερα μεζεδοπωλεια αυτή την στιγμή(αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν στο ίδιο σημείο που βρίσκεται τώρα το byraki) Πρόκειται για μια οικογένειακη ταβέρνα παλαιάς κοπής, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση επειδή οι ιδιοκτήτες έχουν ρίζες από την Αντιοχεια της μικρά Ασίας το μενου βασίζεται καθαρά σε παραδοσιακές τους γεύσεις και συνταγές.

Μιλάμε για καθαρά ανατολικό φαγητό που φλερτάρει περισσότερο με την Συρία παρα με την Πόλη.

Πάρα τα τόσα χρόνια λειτουργίας ο Μπάρμπα Αλέξης κρατάει την ίδια συνταγή που τον κράτα δημοφιλή στην περιοχή. Σπιτικό φαγητό Αντιοχειας με μηδαμινές αλλαγές στο μενού και στον τρόπο λειτουργίας του καταστήματος.

Ο χώρος έχει αλλάξει αισθητά σε σχέση με τον χώρο που ήταν πριν από 10 χρόνια και πλέον υπάρχουν στοιχεία που σε παραπέμπουν στην Πόλη. Παρόλα αυτά παραμένει ψυχρός. Το ίδιο ισχύει και για τον εξωτερικό χώρο (ως προς την αλλαγή) αλλά πάλι δεν διεκδικεί δάφνες για την αισθητική του.

Η εξυπηρέτηση είναι φιλική και οικεία, η παραγγελία δίδεται σε μπλοκακι στο οποίο αναγράφεται όλος ο κατάλογος του καταστήματος και απλά σημειώνεις είδος και ποσότητα.

Εδώ θα φας καλό λαχματζουν με την ζύμη να είναι crispy τον τελευταίο χρόνο, χειροποίητα κεμπάπ, ζουμερα και λεπτά ζεϊτινγιαγλι γιαπρακ σαρμα(ντολμαδακια γιαλατζι) αλλά κακές εκτελέσεις σε μπειτι, εζμε και μενεμέν.

Οι τιμές είναι λίγο πιο πάνω απ ότι πρέπει για το είδος και την ποιότητα που προσφέρει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα
Νοε
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Σάββατο μεσημέρι, κουρασμένοι από πολύωρη ξενάγηση (απ' αυτές του Δήμου Αθηναίων), αναζητούμε τροφή απεγνωσμένα!
Αφού κατευθυνόμαστε προς Πατήσια, αναζητώντας ένα μεζεδοπωλείο που ήταν τελικά κλειστό, πέφτει η ιδέα του Μπαρμπαλέξη, για τον οποίο αν και άπαντες είχαμε ακούσει κατά καιρούς, ουδείς τον είχε επισκεφτεί.

Ο χώρος (στον εσωτερικό αναφέρομαι μόνο, τον εξωτερικό δεν τον πρόσεξα καθόλου λόγω εποχής): Πολύ προσεγμένος, καθαρός, κομψό θα τον χαρακτήριζε κανείς και άνετο, μιας και είναι μεγάλος και τα τραπέζια καθόλου στριμωγμένα. Με κρεμασμένες στους τοίχους φωτογραφίες από την Πόλη, που μας γέμισαν νοσταλγία, όμορφα φωτιστικά και στην άκρη του μαγαζιού χώρος για ορχήστρα (προφανώς οργανώνουν κάποια live). Επειδή φθάσαμε νωρίς σχετικά, δεν είχε κόσμο, στην πορεία όμως γέμισε με αρκετές οικογένειες και τότε, είχε και την αναπόφευκτη βαβούρα. Η τουαλέτα στον πρώτο όροφο, καθαρή επίσης.

Η εξυπηρέτηση: ήταν καλή, όλα τα παιδιά που μας εξυπηρέτησαν ήταν ευγενικά, ταχύτατα και αποτελεσματικά. Μας έφεραν με το που κάτσαμε νερό βρύσης, το οποίο μας ανανέωναν όποτε χρειαζόταν. Και σε ό, τι και αν ζητούσαμε ανταποκρίνονταν γρήγορα, οπότα 4 στα 4 στο πεδίο αυτό.

4 άτομα παραγγείλαμε:
-Πίτα (αντί ψωμιού) => ήρθε ένα μεγάλο και ζεστό ταψί σε μέγεθος πίτσας με πίτα, που άρεσε σε όλους μας πολύ και ήταν απαραίτητη προκειμένου να μπορέσουμε να γευτούμε σωστά τις διάφορες αλοιφές (4 ευρώ).

-Χούμους => Οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι από την παρέα θεώρησαν ότι του έλειπε η βελούδινη υφή, εγώ πάλι δεν το βρήκα κακό (σε πρόσφατη άλλωστε εμπειρία μου σε χώρες αραβικές που φημίζονται για το χούμους τους, έφαγα πολλάκις ανάλογη εκτέλεση) (4 ευρώ)

-Χαϊντάρ => ήταν καλό σε γενικές γραμμές (4 ευρώ)

-Αλί ναζίκ => αυτό ήταν δυνατό πιάτο. Ίσως να το θελα σε πιο μεγάλη ποσότητα, αλλά το είχαν ως ορεκτικό οπότε το δέχομαι (5 ευρώ)

-Τηγανιά Μπαρμπαλέξης => ουσιαστικά ήταν πατάτες τηγανητές και από πάνω αυγά μάτια, με σουτζούκι και παστουρμά. Αξιοπρεπές πιάτο, χωρίς λαδίλες περιττές, το ευχαριστηθήκαμε όλοι (8 ευρώ)

-Σαλάτα Βόσπορος => μαρούλι, λάχανο, καρότο, αγγούρι, ντομάτα. Μια χαρά. (6 ευρώ)

-Κούσμπασι => χοιρινά κομματάκια (σαν σις φανταστείτε), με πιτούλα από κάτω και κρεμμυδάκι στο πλάι. Και πάλι διχάστηκε η παρέα. Προσωπικά μου άρεσε, το βρήκα τρυφερό και μαλακό το κρέας, στην υπόλοιπη παρέα όμως φάνηκε κάπως παχύ και με λίπος (7 ευρώ)

-Γιαουρτλού κεμπάπ => ενώ δεν ήταν κακό, δεν ήταν και ιδιαίτερα καλό. Πνιγμένο στο γιαούρτι, σίγουρα έχουμε φάει αυτό το πιάτο σε καλύτερη εκτέλεση σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας (8 ευρώ)

-Μπεϊτί κεμπάπ => και εδώ τα χαλάμε. Δύο πιτάκια μακρόστενα κλειστά τα οποία κόψαμε εμείς και αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο. Δεν μου άρεσε που είχε πατάτα τηγανητή μέσα. Ενώ το κεμπάπ και η πίτα ήταν μια χαρά. Γενικά, ενώ είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα το συγκεκριμένο στο Ασία, εδώ δεν μου έκανε καμία εντύπωση.

Για τα παραπάνω μαζί με 1/4 λευκό κρασί, μια μπύρα και δύο αναψυκτικά, ο λογαριασμός ανήλθε στα 64 ευρώ, δηλαδή περί τα 16 ευρώ το άτομο. Καλή τιμή, αν αναλογισθεί κανείς ότι σκάσαμε και έμεινε και φαγητό στο τέλος.

Μας κέρασαν γλυκάκια, καζάν ντιπί, κιουνεφέ και μπακλαβα - ωραία χειρονομία.

Εν κατακλείδι, το μαγαζί είναι όντως μέτριο προς καλό (μακάρι να υπήρχε δυνατότητα να του βάλω 2,5 στη γεύση για να μαι δίκαιη), έχει καλής ποιότητας κρέατα, πλούσιο κατάλογο, αλλά πλέον που το κεμπάπ έχει γίνει επιστήμη και ανάλογου τύπου μαγαζιά έχουν ανοίξει άπειρα ανά την Αθήνα, του λείπει αυτό το κάτι που θα το κάνει να ξεχωρίσει.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα
Αυγ
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

είναι απο τα αγαπημένα μαγαζιά μιας και όλα τα πιάτα του είνα προσεγμένα και μάλλον κάτι καλύτερο απο αυτό που περιμένεις για την τιμή τους. Ιδιαίτερη μνεία για τις ομελέτες τους που είναι ξεχωριστές.

Όλοι οι άνθρωποι του μαγαζιού είναι πολύ ευγενικοί και το κλίαμα γενικά είναι καλό αν και μερικές φορές ιδιαίτερα αν καθημερινές γεμίσει ίσως υπάρχει ένα μικρό θέμα με το service και ιδιαίτερα με την καθυστέρηση του λογαριασμού.
Τα φαγητά είναι πολύ προσεγμένα, θεωρώ απο τα καλύτερα του είδους (μικρασιάτικα) που μπορείς να βρεις στην Αθήνα.

Η τιμή που αναφέρω είναι με μπύρες οπότε ίσως είναι και λίγο παρακάτω υπο κανονικές συνθήκες.
Το γλυκό στο τέλος, κιουνεφέ (με τυρί που φέρνουν απ την Πόλη), καζαν ντιπί και σιροπιαστά είναι εξαιρετικό!

Ο έξω χώρος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο αλλά μέσα έχει πολύ ωραίο ύφος και σε κρατάει.
Γενικά το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσουν οι μικρασιάτικες γεύσεις αλλά όχι μόνο μιας και τα κεμπάπ/σουβάκια απευθύνονται σε όλους και είναι πολύ καλύτερης ποιότητα απο μια μέση ταβέρνα σε καλή τιμή

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα
Μαι
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Πήγαμε ένα βραδάκι Παρασκευής μία παρέα 4 ατόμων.. Καθήσαμε στην αυλίτσα τους η οποία ήταν αρκετά όμορφη απλά δεν μου άρεσε καθόλου το ψεύτικο γρασίδι που κάνει το σύνολο λίγο κιτς.

Παραγγείλαμε: Λαχματζούν, Φατούς, Πατάτες τηγανιτές, Μία αλοιφή με μελιτζάνα, κεμπάπ κοτόπουλο, κάτι χοιρινές μπουκίτσες, ένα γεμιστό πιτάκι με κεμπάπ (2 τμχ)... μμμμ αυτά. Στην αρχή επίσης μας έφεραν ένα τεράστιο ψωμάκι τύπου λαγάνα. Μου άρεσε πολύ η σαλάτα φατούς, δροσερή-δροσερή ότι πρέπει για τα καυτερά και το κεμπάπ κοτόπουλο. Τα υπόλοιπα ήταν νόστιμα, δεν λέω, αλλά δεν με εντυπωσίασαν.

Επίσης, πήραμε 2-3 μπυρίτσες και 2 coca cola και στο τέλος 4 γλυκάκια (δεν ξέρω αν τα πληρώσαμε ή ήταν κέρασμα). Στο σύνολο πληρώσαμε 75 ευρώ.

Γενικά μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι και μπορώ να πω ότι δεν μας πείραξαν παρά το γεγονός ότι αυτές οι κουζίνες είναι λίγο βαριές.
Μάλλον θα ξαναπάμε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα
Απρ
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Επισκεφθήκαμε το μαγαζί παρακινημένοι από τις καλές κριτικές του και η πραγματικότητα δεν απείχε πολύ από τα όσα διαβάσαμε. Ο χώρος απλός και λιτά διακοσμημένος αλλά καθαρός και ευρώχωρος, με αρκετή απόσταση μεταξύ των τραπεζιών. Ο νεαρός στο σέρβις ευγενέστατος, γρήγορος και με διάθεση να απαντήσει σε όποια απορία μας.

Το μενού αρκετά μεγάλο και με ενδιαφέρουσες επιλογές. Τί δοκιμάσαμε: Την υπέροχη και ζεστή πίτα (ψωμί), σουτζούκι με φέτα, ντομάτα και πιπεριά στο πήλινο (όσο καυτερό έπρεπε), σαλάτα Βόσπορος (με υπέροχο κόκκινο λάχανο τουρσί που έκανε τη διαφορά καθώς έδινε ένταση στα υπόλοιπα πράσινα λαχανικά), μερίδα σις κεμπάπ που ήταν εξαιρετική με 3 κεμπάπ ζουμερά και καλοψημένα χωρίς ίχνος έντονης μυρωδιάς και λαχματζούν, το οποίο ήταν, για εμένα, το λιγότερο καλό πιάτο καθώς θα προτιμούσα περισσότερο ψημένο το μοσχαρίσιο κρέας που είχε.

Οι μερίδες μεγάλες για να χορτάσουν 2 άτομα και οι τιμές αρκετά καλές, αν σκεφτεί κανείς ότι για τα πιάτα και 3 αναψυκτικά πληρώσαμε 32€ και στο τέλος μας κέρασαν καζάν ντιπί. Θα το πρότεινα και θα το επισκεπτόμουν ξανά για να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες γεύσεις.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα
Μάρ
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Στον μπαρμπαλέξη είχα να πάω πολλά χρόνια.

Ξαναπήγα σήμερα το μεσημέρι.

Ο χώρος σαφώς ανακαινισμένος, έχει αλλάξει πολύ απο την τελευταία φορά.
Ευρύχωρος αρκετά, χωρίς να είναι στριμωγμένα τα τραπέζια.

Το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό και ευγενικό.
Σημαντικό πολύ, το γεγονός ότι παραγγείλαμε μεταξύ άλλων μπριζόλα και ήρθε ο μάγειρας να ρωτήσει αν την έψησε καλά και αν μας άρεσε.

Φαγητό:

Αντί ψωμιού, φέρνουν μία λεπτή πιτούλα, πολλή νόστιμη, που κάθε τόσο μας φέρνανε άλλη με το που τρώγαμε την προηγούμενη.

Ντολμαδάκια, λεπτά καλοτυλιγμένα, νόστιμα, μας τα σέρβιραν με γιαουρτάκι από δίπλα.

Αλί ναζίκ: πικάντικό πιάτο, πιπεριά, καρύδι και κρεμμύδι χτυπημένα.

Παραγγείλαμε ακόμα παστουρμαδότιτα, κεμπάμπ, σαλάτα βόσπορος (ποικιλία λαχανικών, το νοστίμιζε πολύ το λάχανο τουρσί).
Επίσης πήραμε μία σαλάτα με ντόμάτα, πιπεριά, μαιντανό, δυόσμο, λεμόνι, αγγούρι. πολύ δροσερή και νόστιμη!
Ένα ακόμα νόστιμο πιάτο, μελιτζανοσαλάτα σερβιρισμένη με καβουρδιμένο μοσχαράκι.

Συνολικά όλα τα πιάτα ήταν νόστιμα, πικάντικα κ οι ποσότητες μπόλικες.

Από άποψη τιμής, δε γνωρίζω, καθώς ήμουν καλεσμένη.

Οικογενειακό μαγαζί, μία πολύ καλή ιδέα για να περάσεις το μεσημέρι του σαββάτου.
Το συστήνω!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Ν. Χαλκηδόνα, Αθήνα
Οκτ
22
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Προσφάτως βρέθηκα στο Μπαρμπαλέξη για κέρασμα. Χωρίς κράτηση Κυριακή μεσημέρι, πληροφορηθήκαμε ότι στον εσωτερικό χώρο όλα τα τραπέζια ήταν πιασμένα, οπότε και περάσαμε απέναντι στην αυλή, που σιγά σιγά γέμιζε.

Ο χώρος έξω δε μου άρεσε καθόλου. Μια πράσινη μοκέτα της συμφοράς που θύμιζε παιδότοπο, ταλαιπωρημένη και βρώμικη. Καρέκλες διαφόρων ειδών έδιναν την εντύπωση ότι χρησιμοποιήθηκε ό, τι περίσσευε από την εσωτερική αίθουσα.

Οι προχειροκατεσκευές και "πατέντες" για την προστασία από τον ήλιο έδιναν και έπαιρναν. Συνεπώς στο χώρο/ατμόσφαιρα θα βάλω "1", αποκλειστικά και μόνο για τον εξωτερικό χώρο.

Στα του φαγητού:

Μπουκαλάκι με νερό με το καλησπέρα... φάουλ (δεν είπε κανείς τίποτα και φυσικά αφού ήμουν καλεσμένος δε μίλησα). Αρχικά κατέφτασε μια μεγάλη πιατέλα με μια μαλακή πίτα για όλους, αντί ψωμιού.

Πίτα καισαρείας: τυλιχτές μαλακές πιτούλες με παστουρμά, τύρι, ντομάτα. Μου άρεσε αρκετά. Το πιάτο πολύ απλό, αλλά επειδή μ'αρέσει ο παστουρμάς, το τίμησα.

Πατάτες τηγανιτές: φρέσκες, νορμάλ.

Λαχματζούν: Τεράστιο πιάτο, δεν ήταν καυτερό, υπερίσχυε το σκόρδο, καλό αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Γιαουρτλού: 3 κεμπάπ μέτριου προς μικρού μεγέθους καλυμμένα με άπειρο γιαούρτι (με σκόρδο), 1!!! μόλις πίτα κομμένη στολισμένη περιμετρικά και λίγη κόκκινη σάλτσα στην κορυφή. Το κεμπάπ νόστιμο, όχι κάτι παραπάνω από ένα καλό κεμπάπ, η μερίδα υπερβολικά μικρή για αυτό που περιμέναμε βλέποντας το λαχματζούν και τις πίτες στην αρχή, κάτι που συζητήθηκε από ολή την παρέα. Το γιαούρτι σε υπερβολική ποσότητα. Αν είχαμε φάει λιγότερα ορεκτικά σίγουρα δε θα χορταίναμε.

Στο τέλος κεράσανε στους μισούς 2 πολύ μικρά σιροπιαστά μπακλαβαδακια (μέτρια) και στους υπόλοιπους καζάν ντιπί (αν έχει τύχει να φάς στο ταβερνάκι της Εύης και έχεις τέτοιο μέτρο σύγκρισης, τότε το λές πολύ κακό). Η κίνηση όμως μετράει στο κέρασμα του γλυκού.

Service: Οι νεαροί που σέρβιραν ήταν πρόθυμοι, τυπικοί και πολλές φορές άφαντοι. Ίσως έμπλεκαν στην μέσα αίθουσα, πάντως ο λογαριασμός άργησε περίπου μισή ώρα και ενώ το άτομο που κέρασε πήγε τελικά 2 φορές μέσα για να πληρώσει.

Ακριβή λογαριασμό δε γνωρίζω, λόγω κεράσματος όπως προείπα, αλλά πιστεύω ότι κυμαίνεται από 15-20 ευρώ το άτομο αν θές να χορτάσεις και δε το βρίσκω value for money.

Το φαγητό εν κατακλείδι το βρήκα μέτριο πρός καλό σε ποιότητα, φτωχό σε ποσότητα. Ο χώρος ήταν κακός (κρίνοντας μόνο την αυλή). Η εξυπηρέτηση μέτρια. Μάλλον δε θα ξαναπήγαινα γιατί βρίσκω καλύτερες γεύσεις πολύ πιο κοντά μου.