IL POSTINO

Ιταλία

  Γριβαίων 3 & Σκουφά 64, Κολωνάκι [Χάρτης]
  210 3641414

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως και Σάββατο (14:00 - 23:45). Κυριακή Κλειστά. Θα είμαστε ξανά μαζί σας την Πέμπτη 24 Αυγούστου!!
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Δέχεται πιστωτική κάρτα Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Cucina Italiana... e la storia continua!!!

Με νέα αισθητική, το Ιταλικό Εστιατόριο "IL Postino"... ένα από τα πιο παλιά στέκια του Κολωνακίου, στον πεζόδρομο Σκουφά και Γριβαίων 3, προκαλεί ξανά και αναδεικνύει την σπιτική ιταλική κουζίνα, συνδυάζοντας την έμπνευση του chef Ανδρέα Σουρέ με φρέσκα υλικά!!!



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιούλ
28
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Il postino!

Μια υπέροχη ταινία και σας το λέει κάποια που μόνο σινεφίλ δεν τη λες! Κοινή πεποίθηση των κατά καιρού ψυχαναλυτών μου είναι ότι δε μου αρέσει να βλέπω ταινίες γιατί έχω, ήδη, έτοιμες τις εικόνες στο μυαλό μου. True.

Η συγκεκριμένη όμως μου άρεσε πολύ. Τρυφερή, νοσταλγική, ποιητική με τον θάνατο τουΤροΐζι πριν την ολοκλήρωση της να τη φορτίζει ακόμη περισσότερο συναισθηματικά. Ήταν άρρωστος το ήξερε, προτίμησε να αναβάλλει την επέμβαση που έπρεπε να κάνει για μετά το πέρας των γυρισμάτων. Δεν πρόλαβε. Αίσθηση καθήκοντος. Γνώριμη. Θα έκανα το ίδιο.

Την ίδια αίσθηση μου έδωσε και το μαγαζί. Απλό, απροσποίητο, χαλαρή elegance, νοσταλγική διάθεση. Το μέρος που θα διάλεγα για να αποχαιρετήσω έναν αγαπημένο χωρίς να πω αντίο.

Γριβαίων. Ήσυχος πεζόδρομος κάθετος στη Σκουφά. Κολωνάκι για μένα, Εξάρχεια για τον καλό μου. Αναλόγως της οπτικής του καθενός. Η αλήθεια βρίσκεται, όπως τις περισσότερες φορές, στη μέση.

Για μπεις στο εσωτερικό του κατεβαίνεις μερικά σκαλάκια. Δεν πήγα. Έχω εικόνα ενός ενιαίου λευκού χώρου με την ανοιχτή κουζίνα στη μία πλευρά. Καθίσαμε έξω. Λίγα τραπέζια, άνετες καρέκλες, φροντίδα του χώρου με την προσθήκη κρεμαστών φυτών και φαναριών στα γύρω δέντρα. Ο δρόμος έχει κλίση όμως. Φοβόμουν ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα έφευγαν απ το τραπέζι. Δεν έφυγαν μεν αλλά η αίσθηση της ανισορροπίας υπήρχε. Έφυγαν παρόλα αυτά τα πράγματα από το βοηθητικό τραπεζάκι που ευγενέστατα μας είχαν φέρει ελέω μίας κυρίας που δεν ήξερε να κινηθεί στον χώρο. Απεχθάνομαι τους άγαρμπους.

Ο κατάλογος μικρός σχετικά με mainstream αλλά και ενδιαφέρουσας σύλληψης προτάσεις. Αφού ήταν η πρώτη επίσκεψη οι δεύτερες πήραν αναβολή για τις επόμενες. Σε πρώτη ανάγνωση ήθελα να δω πως τα καταφέρνουν στα κλασσικά πιάτα. Μας το πρότειναν κι οι ίδιοι εξάλλου.

Αρχή με φετούλες φοκάτσιας για την οποία ερωτηθήκαμε... φρέσκια, με το χοντρό της αλάτι και το δεντρολίβανο. Θα ήθελα όμως και κάτι άλλο να τη συνοδέψω.

Διαλέξαμε τη σαλάτα με το αβοκάντο. Μας ενημέρωσαν ότι το αβοκάντο δεν ήταν αρκετά ώριμο και μας έδωσαν την επιλογή μεταξύ πεπονιού και μάνγκο. Αν είχαμε τη μικρή μαζί θα διάλεγε το δεύτερο. Επειδή όμως μεγάλωσε πλέον και μας κάνει σπάνια παρέα διαλέξαμε το πρώτο. Πρασινάδες, μοτσαρέλα, λευκό σουσάμι, πεπόνι και δυόσμος που έκανε τη διαφορά. Λεμονάτη, ελαφριά, δε νομίζω ότι με αβοκάντο θα μας άρεσε περισσότερο. Θα την ξαναζητήσω έτσι.

Καρπάτσιο μόσχου. Δαντελένιες φέτες εξαιρετικού κρέατος ψημένου στο λεμόνι. Πιο ψημένο για τα δικά μου γούστα αλλά τόσο νόστιμο. Συνοδεύεται από ρόκα και φέτες παρμεζάνας. Εγώ το έφαγα σκέτο. Μου αρέσει πολύ για να το χαλάω με άλλες γεύσεις. Ιδανικό πιάτο για να συστηθείτε με τη γοητεία του raw.. Συνόδεψα όμως τη φοκάτσια μου με την εξαιρετική παλαιωμένη παρμεζάνα.

Carbonara για μένα. Από τις ελάχιστες φορές που έχω τελειώσει αυτό το πιάτο. Γεμάτη γεύση, καμιά μυρωδιά αυγού κυβακια τραγανής πανσέτας, κρεμώδης, νόστιμη με τα σπαγγέτι επιτέλους βρασμένα έτσι όπως ακριβώς θέλω. Ένα κλικ λιγότερο από το ελληνικό al dente. Κλασσικό πρόβλημα. Το ίδιο παθαίνω και με το κρέας.

Αματριτσάνα για τον καλό μου που ζητήθηκε extra καυτερή και έτσι ήρθε. Γλυκιά απ το κρεμμύδι, πικάντικη απ την καπνιστή πανσέτα, όξινη απ την ωραία σάλτσα ντομάτας, καυτερή. Nice.
Φυσικά μαζί με τα πιάτα ήρθε φρεσκοτριμμένο regiano και μύλος πιπεριού.

Έκλεισα. με ένα ωραιότατο φτιαγμένο εκείνη τη στιγμή τιραμισού με έντονη γεύση καφέ που με κράτησε ξύπνια στη συνέχεια της νύχτας.

Ήπιαμε ένα bubbly αρωματικό φρουτώδες prosseco το οποίο ήταν ιδανικό για τη ζέστη βραδιά και συνόδεψε τέλεια τα πιάτα. Εξάλλου αυτός ήταν κι ο λόγος που διαλέξαμε το μαγαζί. Η γνωριμία του καλού μου με τον προμηθευτή κρασιών του. Ένα κιβώτιο ήρθε και στο σπίτι. Τα κορίτσια της παρέας το τίμησαν δεόντως στο τελευταίο πάρτυ.
Θα πρέπει να προειδοποιήσω ότι οι μερίδες είναι μεσαίες προς μικρές. Ας το έχουν υπόψη αυτοί που αρέσκονται σε μεγάλες ποσότητες. Προσωπικά χόρτασα χωρίς να βαρύνω ενώ μου άρεσαν πολύ και οι πρώτες ύλες τους και ο τρόπος παρασκευής και ότι για πρώτη φορά τα τελειώσαμε ολα.

Εξυπηρέτηση από τη σύζυγό του σεφ και έναν νεαρό κύριο αψεγάδιαστη. Άμεση ανταπόκριση, προτάσεις, ευγένεια, χαμόγελο. Όπως πρέπει. Πληρωμή με κάρτα χωρίς κανένα πρόβλημα. Λογαριασμός στα 60 ευρώ.

Η συγκεκριμένη κριτική γράφτηκε στο κινητό. Τώρα κατανοώ το λελουδον που δε βάζει τόνους. Δεν πρόκειται να την ξαναδιαβάσω γιατί δε θέλω να δω τα λάθη που έχει. Με βλέπω υποψήφια προς λιθοβολισμό. Αφήστε που την έγραψα στο πόδι τρόπος του λέγειν αφού την είδα να ανεβαίνει ημιτελής. Πάτε καλά? Να βάλω τις φωνές? Ευτυχώς που my lp την είδε άμεσα και με ειδοποίησε να την κατεβάσω. Ευχαριστίες!

Συγχωρώ λόγω καλοκαιριού και ραστώνης. Εξάλλου και εγώ σε μια παρόμοια κατάσταση limbo βρίσκομαι. Απόλυτη χαλάρωση σε σημείο να αναρωτιέμαι πώς θα τα καταφέρω to pull it together για να αντιμετωπίσω το ενδιάμεσο καυτό από εργασιακής κι όχι μόνο πλευράς διάστημα που με περιμένει. Μέσα σε μια καταπράσινη, πιο πράσινη δεν την έχω δει, Αρκαδία ρίχνω επικούς ύπνους, βλέπω περίεργα όνειρα, διαβάζω αλλά πέφτω πολύ συχνά πάνω σε μία λέξη που με κάνει να κλείνω το βιβλίο απότομα, συστηνομαι με το κουνάβι του σπιτιού μου, εξολοθρευω σκορπιούς, βλέπω αγριογούρουνα, γελάω με τις αφίσες καλλιτεχνών των τοπικών πανηγυριών, πάω να βγάλω φωτογραφία να στείλω αλλά δεν το κάνω πλέον και παίζω ένα καινούργιο παιχνίδι δικής μου επινόησης το οποίο αποδεικνύεται πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από ότι ήλπιζα. Τα εύσημα στον συμπαίκτη.

Αγαπώ το αίσθημα της προσμονής. Σιχαίνομαι το mirroring.
Καλημέρα σου!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Φεβ
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Το συγκεκριμένο μαγαζί το επισκέφτηκα πριν από 2 μήνες με το αγόρι μου και αφού προηγουμένως ο ίδιος το είχε επισκεφτεί αρκετές φορές με την παρέα του και είχε εντυπωσιαστεί. Ως λάτρης της ιταλικής κουζίνας, το έχει κατατάξει στα κορυφαία του είδους του στην Αθήνα. Σάββατο βράδυ λοιπόν και μετά από μία βόλτα στο κέντρο αποφασίσαμε να πάμε εκεί για φαγητό.

Ο χώρος δεν είναι και τρομερά εντυπωσιακός και μου έκανε εντύπωση που οι υπόλοιποι πελάτες ήταν κάποιας μεγαλύτερης ηλικίας. Βέβαια το γιατί το κατανόησα όταν πήρα στα χέρια μου το μενού. Οι τιμές ήτανε αρκετά τσιμπημένες για να έρθει να φάει ένας φοιτητής (βέβαια βρίσκεσαι και στο Κολωνάκι θα μου πεις), ωστόσο το αγόρι μου με διαβεβαίωσε ότι οι μερίδες θα είναι χορταστικές.

παραγγείλαμε από το δίσκο με τα ορεκτικά ένα μοσχάρι νουά με μια σος από πάνω η οποία περιείχε τόνο, δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομά της. Ομολογώ πως ήτανε πάρα πολύ καλό πιάτο, όπως και πολλά ακόμη που θα ήθελα να δοκιμάσω από τα ορεκτικά (πατατοσαλάτα, πιπεριές γεμιστές, τάρτα με κολοκύθα).

Στη συνέχεια παραγγείλαμε ένα ριζότο και μία καρμπονάρα. Η καρμπονάρα ήτανε από τις καλύτερες που έχουμε φάει και όντως ικανοποιητική σε ποσότητα, το ριζότο όμως ήταν αρκετά αλμυρό. Μαζί με αυτά μας φέρανε και διάφορα είδη από ιταλικά ψωμάκια, πολύ καλά και αυτά.

Ο λογαριασμός ήρθε γύρω στα 40ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του κουβέρ( νερό και ψωμάκια μας τα χρεώσανε).

Σαν γεύσεις το μαγαζί με ικανοποίησε αρκετά αλλά δεν θα το προτιμούσα λόγω των υψηλών τιμών του. Σαν εμπειρία όμως είναι πολύ ωραία να τη γευτείς έστω και μία φορά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Οκτ
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο στις 21/09/2015, για δείπνο δύο ζευγαριών (ηλικίας λίγο πριν τα 30, πάντα παίζει ρόλο να ξέρουμε ποιος και τι ηλικίας κρίνει).

Συμπαθητικός χώρος, περισσότερο παρέμπεμπε σε Osteria παρά σε Ristorante. Θα νιώσετε πολύ άνετα με casual ρούχα. Για Δευτέρα βράδυ, μία ημέρα μετά τις εκλογές, με βροχή έξω, το να βρίσκεις το μαγαζί τρεις (3) παρέες των τεσσάρων (4) ατόμων δεν το λες και λίγο πάντως. Οπότε, με το που μπαίνω στο μαγαζί δημιουργήθηκε η αίσθηση πως πρόκειται για "στέκι" αρκετών.

Στην αρχή έρχεται ο κλασσικός δίσκος με τα ορεκτικά και τα τυριά που αρκετοί χρήστες περιέγραψαν επαρκώς. Νορμάλ ποσότητες, καλές γεύσεις. Το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, είναι τι στο καλό γυρεύουν γαλλικά τυριά σε δίσκο ιταλικού εστιατορίου. Καλό το Καμεμπέρ, αλλά είναι δυνατόν να μην έχει Παρμεζάνα και να σερβίρεται Καμεμπέρ;

Στα του φαγητού, νορμάλ κι αναμενόμενες γεύσεις. Αυτό που ήταν, όμως, το αναπάντεχο ήταν οι μερίδες. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Πραγματική έκπληξη! Έντονες γεύσεις, στο όριο του να σκεπάζει η μία την άλλη, ιδιαίτερα προσεγμένες οι σάλτσες των πιάτων, όσον αφορά το λάδι και γενικά τα υγρά τους. Γενικώς, να είστε προετοιμασμένοι πως θα φάτε δυνατά, ενδεχομένως να αφήσετε κιόλας στο πιάτο σας κάποια ποσότητα αν δεν είστε των μεγάλων ποσοτήτων.

Το σέρβις καλό, όχι κάτι το τρομερό που δεν έχεις συναντήσει κι αλλού. Φιλικό χαμόγελο και ζεστός τρόπος ομιλίας στα συν.

Τιμές λογικές κι αναμενόμενες. Τέσσερις μακαρονάδες, κρασί, 2 ορεκτικά (σαλάτα και τυριά) σύνολο 92€. Στο τέλος 2 καφέδες κι ένα γλυκό στα 9€ (4+5).

Στα συν, η πληρωμή με κάρτα (φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται συν αυτό) και το οτι ο λογαριασμός έρχεται σε ταχυδρομικό φάκελο για να ταιριάζει με το όνομα του μαγαζιού (Il Postino= ο Ταχυδρόμος), στα πλην το ΜΟΝΟ κρύο νερό στις τουαλέτες.

Και κάτι ακόμη. Ενόχληση για το ψωμί που χρεώθηκε 4€ και ήταν 2 μικρές φέτες για το κάθε άτομο. Είπαμε παιδιά, δεν σερβίρεται το ψωμί με τα μακαρόνια με το κιλό, αλλά 4€ είναι λες και το ζύμωσε η Μόνικα Μπελούτσι.