Loader

Περιγραφή

Κλασικές ιταλικές σπεσιαλιτέ και ποικιλίες αλλαντικών-τυριών. Και μεσημέρι. Κυριακή κλειστά.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

16 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Previous:

Ο kandrik διένυε χωρίς να το καταλάβει μία έντονη γαστρονομική εβδομάδα όπου οι προτάσεις για φαγητό έξω στην στολισμένη πόλη της Αθήνας, έπεφταν βροχή και ο δύσμοιρος δεν μπορούσε να πει όχι. Pars, Feedέλ και μετά την περιπετειώδη νύχτα του blackout στο Ristorante Italia αποσύρθηκε στον οίκο του και έκλεισε τα μάτια υποσχόμενος στον εαυτό του ότι από την επόμενη ημέρα θα έδειχνε εγκράτεια στις γευστικές ακολασίες που τον παρέσερναν άθελά του…

... το επόμενο πρωί με βρήκε στο Mall να μοιράζουμε δώρα για τα παιδάκια του Ομίλου στο γνωστό πολυσινεμά, όταν έπεσε η πρόταση από την αγαπητή συνάδελφο να επισκεφθούμε με το πέρας της εκδήλωσης το μαγαζί που δούλευε ο αδερφός της κάπου στην Κηφισιά. Εμένα η Κηφισιά μου πέφτει μακριά αλλά μου αρέσει η αύρα της περιοχής αυτής και πάντα αλλάζει η διάθεσή μου όταν την επισκέπτομαι οπότε ήταν μονόδρομος να ακολουθήσω. Ακολούθησε η απαραίτητη κράτηση για το μεσημέρι και έτσι γύρω στις 14:30 ημέρα Σάββατο διαβαίναμε το κατώφλι αυτού του οίκου εστίασης 6 άτομα συνάδελφοι και μη.

Απ’ έξω αν και πεζόδρομος δεν καταλαβαίνεις τίποτα λόγω αρκετής προσεγμένης βλάστησης με περιποιημένες μεγάλες γλάστρες και φυτά που κοσμούν το κατάστημα τόσο εκτός όσο και εντός και δίνουν μια πολύχρωμη ήρεμη αίσθηση φιλοξενίας. Με το που μπήκα βέβαια άρχισα τα ααα-ωωω και διάφορα άλλα επιφωνήματα γιατί ο χώρος ήταν ένα μεγάλο ντελικατέσεν, μία μίξη μπακάλικου-εστιατόριου-καφέ που λένε και στο σάιτ τους οι ίδιοι. Το ύφος αυτό του μαγαζιού με άγγιξε προσωπικά: αντικρύζοντας τα μαρμάρινα τραπέζια, την καταπληκτικά όμορφη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τον όμορφο τρούλο της οροφής με τα στυλ βιτρό τζάμια, τα ράφια με τα κρασιά και τα αλλαντικά και τις γυάλινες βιτρίνες με τα λογιών λογιών τυριά, τους σερβιτόρους με τα λευκά πουκάμισα και τις ποδιές, με γύρισε πίσω στο χρόνο και θυμήθηκα την πρωτοπόρο μητέρα μου που έφυγε νωρίς και μας γύριζε μικρά με τα αδέρφια μου στο ντελικατέσεν του Βασιλόπουλου στη Σταδίου, σε γνωστά ζαχαροπλαστεία εποχής, στον στολισμένο Πάλλη για χριστουγεννιάτικα στολίδια και σχολικά, στον ΑΒ του ψυχικού για ψώνια και λιχουδιές για το εορταστικό τραπέζι του πατέρα μου…

Τέλος πάντων, ξεπερνώντας βιαστικά την νοσταλγική διάθεση, βολευτήκαμε σε δυο μαρμάρινα στρογγυλά τραπέζια και άρχισε μία ανεπανάληπτη παρέλαση πιάτων και γεύσεων που μου έχει μείνει ακόμα αξέχαστη σαν αίσθηση περισσότερο γιατί τις ονομασίες δεν μπόρεσα να τις συγκρατήσω. Θα τα σουμάρω όλα και θα πω ότι όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ά. Πήραμε διάφορες γεύσεις στην μέση για να δοκιμάσουμε όλοι από όλα, σούπες κολοκύθας και κάστανο, φρεσκοκομμένα αλλαντικά και τυριά, ριζότο, καρπάτσιο μοσχαρίσιο, σαλάτα, foie grass και κάποια άλλα που μάλλον ξεχνάω και τι κρίμα.

Η αλήθεια είναι ότι αφεθήκαμε στα έμπειρα χέρια των παιδιών του σέρβις και λόγω και της ιδιαίτερης φροντίδας από τον head waiter αδερφό της Μ. μας χάρισε ένα υπέροχο μεσημεριανό σαββάτου, ανέλπιστο και αξιομνημόνευτο. Προς τιμήν του ο άνθρωπος, δεν ασχολήθηκε φανερά με το σέρβις μας, αλλά μας περιποιήθηκαν τα υπόλοιπα παιδιά (αυτός μας φρόντισε backstage προφανώς φέρνοντας και καταπληκτικά κρασιά επιλογής του) για να έχουμε όλο το χρόνο να νιώσουμε άνετα και οικογενειακά. Αλλά είμαι πεισμένος ότι βλέποντας τις κινήσεις και του έτερου συναδέλφου του στο σέρβις, τα παιδιά αυτά είναι γνώστες τόσο του μενού, είναι χαμογελαστοί, καθόλου ψωνισμένοι, δείχνουν ότι κάνουν αυτή τη δουλειά και την γουστάρουν όσο γουστάρουν και το μαγαζί τους, τόσο προσιτοί που και γνωστοί να μην ήμασταν δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα είχαμε άλλη εξυπηρέτηση. Αν το έχεις φίλε μου έτσι θα εξυπηρετείς. Χαμόγελο, ενδιαφέρον, παροχή κάθε βοήθειας στη σύνθεση της παραγγελίας και κάμποσος αυτοσχεδιασμός πάντα με τόσο τρομερή άνεση που πραγματικά κατά πρώτον ένιωσα σαν να είμαι καλεσμένος σε σπίτι κάποιου και δεύτερον εντυπωσιάστηκα στο σύνολο. Οπότε μπράβο και πάλι μπράβο, εδώ το σέρβις ήρθε στα ίσια με την κουζίνα.

Για να επιστρέψω και στις γεύσεις, τα πάντα ήταν άψογα μαγειρεμένα και παρουσιασμένα σε καταπληκτικά λευκά σερβίτσια με λεπτομέρειες στο γείσο τους, γυαλισμένα στιβαρά μαχαιροπήρουνα, όλα όπως πρέπει να είναι σε ένα μαγαζί επιπέδου. Τα δε γλυκά στο τέλος - τάρτα lime με κόκκινα βατόμουρα ολίγον ξινούτσικη γεύση και ένα υπέροχο τιραμισού που στο τέλος άφηνε την έντονη γεύση του από καφέ στο στόμα ήταν για να βάλεις τα κλάματα από γευστική συγκίνηση - τα φωτογράφισα και τα ανέβασα και στο Instagram κιόλας, έκλεισαν ένα υπέροχο μεσημεριανό που κράτησε περίπου τρεις ώρες.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής μας εκεί το μαγαζί γέμιζε και άδειαζε καθώς βρίσκεται και σε κεντρικό σημείο της αγοράς της κηφισιάς, κόσμος έμπαινε φορτωμένος με τα σαββατιάτικα ψώνια του, άλλοι χαλαροί με τις φόρμες τους να πίνουν ένα καφέ έξω και άλλοι κάθονταν για ένα γρήγορο σνακ σε ψηλά σκαμπουδάκια στο μαρμάρινο πάσο απέναντί μας, αρκετός κόσμος νεαρός και μη πρόσφερε πολύ ζωντάνια στον όμορφο αυτό χώρο. Κρίμα που δεν έχουμε κι εμείς στην Νέα Σμύρνη ένα ανάλογο μέρος, έχουμε πήξει στα καφέ.

Να πω και δυο λόγια για τις τιμές των προϊόντων που αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο μενουδάκι τους θα εντυπωσιαστεί για δύο κυρίως λόγους, το πλήθος των πιάτων, εμένα μου τράβηξε το ενδιαφέρον η ποικιλία των γεύσεων σε ριζότι αλλά και οι υψηλές τιμές. Ναι είναι ένα ακριβό ντέλι, παρότι εμείς προνομιακά πληρώσαμε ελάχιστα, οι τιμές όμως μπορεί για κάποιους να είναι ακριβές έως απαγορευτικές (υπάρχει πλήρης τιμοκατάλογος στο σάιτ τους). Αλλά πιστέψτε με, μη πτοηθείτε, θα φύγετε νομίζω φουλ ικανοποιημένοι έστω και πίνοντας απλά το κρασί σας συνοδεία μιας φρέσκιας ποικιλίας αλλαντικών. Κάποιες φορές δεν έχει σημασία το πόσο πληρώνεις, αν αυτό που εισπράττεις σε ικανοποιεί πλήρως σε όλα τα επίπεδα.

Οπότε ναι θα ξαναπάω, υποσχέθηκα νοερά να φέρω εδώ κάποια στιγμή τον μπον βιβέρ αδερφό μου και ναι, κανονίστε μια βόλτα στα βόρεια, κάντε την περατζάδα σας και καθίστε χαλαρά στο Salumaio… θα με θυμηθείτε.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

7 medium

26 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Βραδυ Σαβάτου καλεσμένος απο φίλους. Καθήσαμε μέσα. Αρχική εντύπωση πολύ μικρό τραπέζι, δίχως τραπεζομάντηλο. Καρέκλες άβολες. Χώρος που έχει στοιχεία σαλουμερίας με έντονη προσπάθεια νότας νεοελληνικής πολυτέλειας της δεκαετίας τού πούρου.....
Λίστα κρασιών ανύπαρκτη με εξωφρενικές τιμές, με υποτιθέμενη παρουσία σομελιέ που ας μου επιτραπεί μάλλον μαθητευόμενος σχολής τουριστικών επαγγελμάτων είναι.
Κουζίνα τώρα. Σαλάτα με μπουράτα πολύ καλή και πολύ ακριβή.
Φιλέτο πολύ καλοψημένο σε οριακά επαρκες μέγεθος.
Σέρβις φιλικό αλλά όχι επαγγελματικό.
Θορυβώδες μέρος με αρκετή προσέλευση κόσμου, σίγουρα δύσκολο έως ακατόρθωτο να συζητήσεις παρα τον υψηλό τόνο που προσπαθείς να διατηρήσεις, αλλά αυτό είναι φαινόμενο των Ελλήνων....
Τιμές που θα έπρεπε να είναι κατά 25% φθηνότερες για να ξαναπήγαινα.

08 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Κατα την γνώμη μου το καλύτερο εστιατόριο στην Κηφισιά.

ΧΩΡΟΣ: Πανέμορφος είτε μέσα είτε έξω με σόμπες (το καλοκαίρι είναι τέλεια έξω) με μόνο μειονέκτημα ότι στον χώρο για τους καπνιστές δεν έχει εξαερισμό και ντουμανιάζει.

ΠΙΑΤΑ:

Καλωσόρισμα με σουπίτσα καρότου σε ποτηράκι. Πολύ βελουτέ και νόστιμη.

Καρπάτσιο μοσχαρίσια: Πεντανόστιμο, ίσως το κορυφαίο που έχω δοκιμάσει.

Φιλέτο Ροσσίνι: Ο σερβιτόρος μου είπε ότι θεωρείται το καλύτερο φιλέτο στην Αθήνα και είναι το μόνο πιάτο που δεν έχει αλλάξει ποτέ από τον κατάλογο. Είχε δίκιο, έχει από κάτω φρυγανισμένο ψωμί και από πάνω φουαγκρά. Το δε κρέας είναι τόσο νόστιμο και μαλακό που είτε το φας medium well ή medium rare, είναι πολύ τρυεφρό και δεν έχει καθόλου αίμα. 10/10

Ριζότο με καραβίδες και τρούφα: Άριστο. 10/10

VFM. Γενικά είναι πολύ ακριβό αλλά αξίζει τα λεφτά του γενικά. Θα ήθελα να είναι ένα τικ πιο φθηνό. πχ το ριζότο κοστίζει 29€! Το φιλέτο 31€ πες ότι παλεύεται αλλά οι σαλάτες και τα πάντα γενικά είναι πανάκριβα. Παρόλα αυτά το θεωρώ το καλύτερο εστιατόριο στα Βόρεια Προάστια.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ