CODICE BLU

Ιταλία

  Χάρητος & Λουκιανού, Κολωνάκι [Χάρτης]
  210 7230896

Περιγραφή
Πίτσες, μακαρονάδες και διάφορα θαλασσινά με ιταλική προσέγγιση. Και μεσημέρι.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Ιουν
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Βολτάραμε με τον κολλητό μου στο Κολωνάκι. Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε να φάμε κατι. Το codice βρέθηκε μπροστά μας. Όμορφος χώρος μέσα, και τέλεια τακτοποιημένα τα τραπεζάκια εξω, σε επίπεδα, ας πούμε πλατύσκαλα μιάς και το πεζοδρόμιο έχει τόσο μεγαλη κλίση που θα ήταν αδύνατον αλλιώς. Από την αρχή καταλάβαμε βέβαια πως εκεί δε θα πας για να τσιμπίσεις κάτι οικονομικό, το έβλεπες απο μακριά ότι το μαγαζί δεν ατειεύεται. Παρά ταύτα και παρά τις αρχικές επιφυλάξεις μου (είμαι υποχρεωμένος να προσέχω πολυ τι ξοδεύω πια) πείστηκα από τον φίλο που μου έλεγε, ελα μωρέ τώρα, που να τρέχουμε, καλά είναι...

Καθίσαμε το λοιπόν σε ένα ωραίο τραπεζάκι(εξω πάντα)και μάλιστα δίπλα μας ακριβώς, κάθοταν επώνημος τηλεοπτικός σεφ-σταρ παρακαλώ! Οι κατάλογοι ήρθαν αμέσως και μαζί νερό εμφιαλωμένο και μια πιατέλα με νόστιμα ψωμάκια, ένα μπολάκι ελιές καλής ποιότητας και μια σος γιαουρτιού. Πήραμε:

-Σαλάτα fresca. Δροσερή και νόστιμη πράσινη σαλάτα με μοτσαρέλα και ζαμπόν καλής ποιότητας.

-Λινγκουίνι με τοματίνια και μοτσαρέλα. Αρκετή κρέμα γάλακτος που μάλλον σκέπαζε οτιδήποτε άλλο, λίγα τοματίνια και μοτσαρέλα σε σφαίρες. Ξέρεις πιο είναι το θέμα? Αν βράσεις σωστα ένα ζυμαρικό(σιγά την τέχνη)και του προσθέσεις και μπόλικη κρέμα, ε, μάλλον καλό θα σου βγεί. Άρα δεν έχω κάτι ιδιαιτερο να πω.

-Πένες με σολωμο και σάλτσα ντομάτας. Νόστιμο κι'αυτο αλλά χωρίς τάσεις απογείωσης...

-Δύο ποτήρια κρασί λευκο.

Επιδόρπιο Δεν παραγγείλαμε γιατί από την αρχή και ιδίως με το που ανοίξαμε τους καταλόγους, καταλάβαμε πως το μέρος "δαγκώνει". Ούτε μας έφεραν κι'εκείνοι πάντως κάτι, έστω μια κραμελίτσα βρε αδερφέ. Θα μου πείς έτσι είναι αυτά τα μαγαζιά, τα χατηράκια και τα κερασματάκια να πας να τα γυρέψεις στο ταβερνάκι της γειτονιάς, όχι στο κυριλέ place(sic)του Κολωνακίου!

Τιμές: 58 ευρώ. Τουτέστιν, για δυο ζυμαρικά, μια σαλάτα και δύο ποτήρια κρασί λευκο, σχεδόν 60 ευρω. Δηλαδή 30 ευρώ το κεφάλι! Ρε παιδιά, που ζείτε εσείς? Θα μου πεις στο Κολωνάκι. Και ακόμα περισσότερο θα μου απαντούσε ο υπεύθυνος του εστιατορίου "μα ήταν καθημερινή και σχεδόν γεμίσαμε". Άρα δεν έχω τίποτα να απαντήσω. Αφού ο κόσμος της περιοχής το θέλει εμένα μου περισσεύει.

Όμως αν θες τη γνώμη μου αγαπητέ αναγνώστη Μην πας που λέει και το παλιό άσμα. Δε βλέπω τον λόγο δηλαδή. Μαγαζιά που να σερβίρουν ενα σχετικά καλό φαγητό(και πολύ καλύτερο) σε ένα όμορφο περιβάλλον(και πολύ πιο όμορφο) θα βρείς άφθονα στην Αθήνα και με χαμηλότερες τιμές και γενικά καλύτερες συνθήκες. Ποιός ο λόγος λοιπόν?

Εμένα μου πάντως μου έφτασε η μία επίσκεψη και μου περίσσεψε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Οκτ
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

To CODICE BLU (CB), που σημαίνει ‘μπλε κωδικός’, λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια στο Κολωνάκι, στη γωνία Λουκιανού και Χάρητος. Το επισκεφθήκαμε με μια φίλη στις 21/9. Θα πρέπει να ήταν η τρίτη φορά και ένας από τους λόγους της επιλογής μας ήταν το γεγονός ότι ενώ είχα αποκομίσει πολύ καλές εντυπώσεις μιας φίνας ιταλικής κουζίνας, παρατηρούσα τόσο μειωμένη ανταπόκριση όσο και χαμηλή αλλά και απόλυτα αντιφατική κριτική στο site μας! Πρόκειται για το μοναδικό ίσως εστιατόριο, όπου η γεύση, η εξυπηρέτηση, ο χώρος και το vfm έχουν βαθμολογηθεί ό λ α α υ τ ά είτε με 1, είτε με 2, με 3 ή με 4 στα 4!!

Λίγα εστιατόρια περιωπής αντέχουν στον χρόνο και καθίστανται κλασικά, όπως π. χ. το γειτονικό γαλλικό Abreuvoir, καμάρι της οικογένειας Κότση, που προσωπικά επισκέπτομαι κατά καιρούς εδώ και 4 σχεδόν δεκαετίες, απ’ τα φοιτητικά μου χρόνια.

Φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, κλασικά υπήρξαν ήδη απ’ τη δεκαετία του ’70, έστω κι αν έκλεισαν τα τελευταία χρόνια, τόσο το γειτονικό Bajazzo –1ο στη χώρα μας αστέρι Michelin στον αείμνηστο σεφ του Φάιερμπαχ- αρχικά στην Πλουτάρχου και κατόπιν στην οδό Αναπαύσεως στο Μετς, που μετεξελίχτηκε στο ΕΔΩΔΗ της Βεϊκου, όσο και το γειτονικό PRUNIER της οδού Υψηλάντου, όλα τους ανεξίτηλα βιώματα των νεανικών μου χρόνων!!

Ωστόσο, το CB παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα γαστρονομικής ποιότητας, όπως διαπιστώθηκε στην τελευταία μου επίσκεψη και έτσι κάποιοι φίλοι χρήστες δικαιώνονται. Θα γίνω όμως σαφέστερος με την ευκαιρία της τελευταίας μου επίσκεψης.

Βράδυ μετεκλογικής Δευτέρας, μετά την ξαφνική φθινοπωρινή νεροποντή, φθάνουμε, χωρίς κράτηση, στις 8 μ. μ. και βρίσκουμε εύκολα τραπέζι στον εσωτερικό χώρο, απ’ τον ευγενικό αλλά και αρκετά αμήχανο σερβιτόρο –ένα ύφος που συναντάμε συχνά σε τέτοιους χώρους. Το μαγαζί μάς είναι οικείο, με τις λευκές αλλά και μπλε αποχρώσεις σε τοίχους, τραπέζια και καθίσματα (που πιθανά συνετέλεσαν στην ονομασία του) και εντυπωσιάζει με τα τεράστια, ανοιχτά παράθυρά του προς τη Λουκιανού, καθώς και με την κλασική του διακόσμηση που αψηφά οτιδήποτε μοντέρνο ή μινιμαλιστικό.

Ο σερβιτόρος μάς ενημερώνει για τα ψάρια ημέρας (σκυριανά μπαρμπούνια, ροφούς, κ. ά. ) που δεν μας ενδιαφέρουν και προχωράμε στην εξέταση του καταλόγου. Επί τη ευκαιρία, όταν αργότερα μαγειρεύουν ψάρια για άλλους θαμώνες, μας έρχεται μια απαράδεκτη μυρωδιά ψαρίλας, που οφείλεται στον σχετικά περιορισμένο χώρο και στο ότι η κουζίνα επικοινωνεί έμμεσα με την αίθουσα.

Η φίλη μου επιλέγει παπαρδέλες codice blu (με μπέικον, προσούτο, παρμεζάνα, ρόκα, ντοματίνια), ενώ εγώ, μια tortellini panna e funghi (με κρέμα και μανιτάρια). Μοιραζόμαστε μια πίτσα πέστο (με μοτσαρέλα, κουκουνάρι, μπέικον και ντοματίνια) και πίνουμε μια μπύρα Perroni. Έρχονται επίσης 2 απαράδεκτα ψωμάκια και εμφιαλωμένο νερό, μέσα σε δική τους κανάτα.

Τόσο η πίτσα, με τη λεπτή ζύμη της, όσο και τα τορτελίνι με την πλούσια κρέμα τους είναι νόστιμα πιάτα (~ 8 στα 10). Η φίλη μου, όμως, μετά από δύο μπουκιές, αφήνει τις παπαρδέλες της στο πιάτο, θεωρώντας τες απαράδεκτες. Δοκιμάζοντάς τες, συμφωνώ κι εγώ μαζί της. Πρόκειται για πιάτο όχι ανάλογο του στάτους του CB, με γεύση αδιάφορη έως άνοστη και με παρουσίαση όχι αντάξια του χώρου και του σεφ (τεράστιες παπαρδέλες, με τα υλικά του πιάτου κυριολεκτικά χυμένα σ’ αυτό φύρδην μίγδην! ). Ανάλογα παράπονα διάβασα στο site και για άλλα ζυμαρικά τους, όπως π. χ. τα λιγκουίνι.

Ο σερβιτόρος πηγαινοέρχεται σερβίροντας τα διπλανά τραπέζια, βλέπει το γεμάτο πιάτο της φίλης μου, χωρίς το παραμικρό σχόλιο! Όταν τελειώνουμε και του ζητάμε τον λογαριασμό (52 €, χωρίς κανένα ορεκτικό, σαλάτα ή επιδόρπιο), βλέπει πώς τον παρατηρούμε και αναγκάζεται να μας ρωτήσει. Κατόπιν των εξηγήσεών μας αποφασίζει τελικά να ρωτήσει τον σεφ και παρότι μας λέει τα γνωστά (για το πόσο δημοφιλές πιάτο είναι), τελικά μας το αφαιρούν από τον λογαριασμό.

Η τελευταία αυτή χειρονομία, τους δικαιώνει εν μέρει. Γι’ αυτό, απ’ τη συνολική εκτίμηση των πιάτων, βαθμολογώ ε π ι ε ι κ ώ ς τη γεύση με 3 (ουσιαστικά, δεν ξεπερνάει το 2.50 στα 4) και την εξυπηρέτηση επίσης. Ο χώρος, παρά τις όποιες επιμέρους ενστάσεις, μπορεί επίσης να βαθμολογηθεί με 3, ενώ το vfm, θεωρώ πως σήμερα δεν ξεπερνάει το 2! Ας λάβουν τις παρατηρήσεις αυτές υπόψη τους και όχι μόνο τα τυχόν κολακευτικά λόγια των θαμώνων-τουριστών, κάποιου βαλλαντίου, που αδυνατούν να συγκρίνουν και είναι φυσικό να επηρεάζονται από άλλα δεδομένα, περιβάλλοντος και γειτονιάς.

Για όσους φίλους και φίλες αποφασίσουν, μολαταύτα, να το επισκεφθούν, ολοκληρώνω με ορισμένα ακόμη πληροφοριακά στοιχεία:

Το μαγαζί έχει τραπέζια και έξω, στο πεζοδρόμιο της Λουκιανού και έτσι εξυπηρετεί συνολικά περί τα 60-80 άτομα, απ’ τα οποία τα περισσότερα στον εσωτερικό χώρο, που είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Οι τιμές των εδεσμάτων διατηρούνται πάντα υψηλές: τα ρυζότα τους από 14-19 €, τα ζυμαρικά 11-19 €, τα κρέατα 12-27 €, οι σαλάτες 11-17 € και φυσικά, οι τιμές των ποτών είναι ανάλογες του χώρου.

Υπάρχουν 2 καθαρές τουαλέτες, ανδρών/γυναικών, που βρίσκονται σε ένα οφίς, καταμεσής του χώρου.

Σερβίρουν καθημερινά γεύμα και δείπνο, από τις 13.00-1.00 νυχτερινή.

Η επιλογή, μετά από όλα αυτά, εναπόκειται ασφαλώς σε σας!
Προτιμάτε, άραγε, μια κυριλέ βραδινή έξοδο σε μια κυριλέ περιοχή, πληρώνοντας ανάλογα για γεύσεις κάθε άλλο παρά μοναδικές, ή μήπως θα διαλέξετε άλλες πιο αξιόλογες γευστικές εμπειρίες με ψηλότερο vfm;;

Ευτυχώς, απ’ όλα έχει ο Αθηναϊκός μας μπαξές!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Απρ
14
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Προτού αποφασίσω να γράψω την άποψή μου για το εστιατόριο "codice blu", διάβασα με προσοχή τις προηγούμενες κριτικές, περισσότερο για να δω αν είμαι πια τόσο "περίεργη" στο θέμα του φαγητού.... και διαπίστωσα ότι τελικά δεν είμαι... και επειδή δε θέλω να κουράζω καθώς οι προηγούμενες κριτικές με καλύπτουν πλήρως, αναφέρω ότι μετά από την επίσκεψή μου στο συγκεκριμένο εστιατόριο διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδεχτώ να πληρώσω 140€ για 1 μπουκάλι κρασί, 5 μερίδες ζυμαρικά που, σε καμία περίπτωση, δεν είναι της ιταλικής κουζίνας (αλμυρά, κολλημένα και γεμάτα κρέμα), 1 sorbet και 1 tiramisu που μάλλον ήταν από κρέμα γνωστής εταιρείας (που φτιάχνουμε και στο σπίτι)..

Και για να ολοκληρώσω την κριτική μου, θεωρώ ότι η λογική "Κολωνάκι θέλεις, πλήρωσέ το" με αφήνει αδιάφορη.. Ο σεβασμός στον πελάτη δε γνωρίζει περιοχές υψηλού ή χαμηλού επιπέδου καθώς το χρήμα έχει την ίδια αξία όπου και να βρίσκεσαι.. Και φυσικά δε δέχομαι ότι αν πληρώσω κάτι πανάκριβα αυτόματα αποκτά την ιδιότητα του καλού..

Όταν επιλέγεις να επισκεφτείς "κυριλάτες" περιοχές τουλάχιστον περιμένεις (για να μην πω απαιτείς) και αυτό που θα σου προσφέρουν να είναι ανάλογο και όχι όπως ανέφερε ένας φίλος σε μια κριτική "φαγητό του τσιπουράδικου".. Αν και μεταξύ μας σε τσιπουράδικο τρως πολύ καλύτερα!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
07
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
26-36

Φιλοδοξίες ἀκριβοῦ ἑστιατορίου μὲ ἐπιδόσεις συνοικιακῆς τρατορίας.

Ἀρχίζομε ἀπὸ τὰ στοιχειώδη. Mενοὺ ποὺ ἔχει τὰ πάντα: καὶ μιὰ σελίδα πίτσες, καὶ μιὰ σελίδα ζυμαρικά, καὶ μιὰ σελίδα μὲ μπρουσκέτες καὶ τὰ λοιπὰ γνωστὰ ἰταλικὰ ὀρεκτικὰ, καὶ νιόκι ἀπ' αὐτὰ ποὺ ἔχει καὶ ὁ Βασιλόπουλος, καὶ μιὰ σελίδα σαλάτες μὲ ὅλα τὰ ἀπολύτως συνηθισμένα χορταρικά, θαλασσινά, τυριά καὶ συνδυασμοὺς αὐτῶν, καὶ μιὰ σελίδα κρέατα καὶ κρεατάκια μὲ ἐντελῶς προβλέψιμες σὲ τέτοιου εἴδους ἐπιχειρήσεις σάλτσες, καὶ ψάρια ἡμέρας καὶ... λιγότερο ἡμέρας, καί, καί.. Ἤδη ἀπὸ τὸν κατάλογο καταλαβαίνει κανεὶς ὅτι δὲν ἔχει ἔρθει σὲ ἑστιατόριο ἀπαιτήσεων - ὅπως ὑπονοοῦν οἱ τιμές.

Πᾶμε στὸ μαγείρεμα: ἡ ἑλληνικὴ ἐκδοχὴ τῆς ἰταλικῆς κουζίνας. Ἄφθονες κρέμες, λίπη, τυριὰ, σάλτσες καὶ σαλτσοῦλες, καὶ λίγη ψητὴ σαρδέλλα γιὰ τὸ ω3. Ναί, ἡ ζύμη τῆς πίτσας εἶναι λεπτὴ. Ἀλλὰ, ἐπί τέλους, λεπτὲς ζῦμες ἀνοίγουν ὅλες οἱ πραγματικὲς ἑλληνίδες νοικοκυρὲς, αὐτὲς δηλαδή, ποὺ ἔχουν μάθει μαγειρικὴ ἀπ' τὶς μανάδες καὶ τὶς γιαγιάδες τους. Ἀπὸ πότε ἡ λεπτὴ ζύμη τῆς πίτσας ἔγινε ὑψηλὴ κουζἴνα;

Ἡ ἐξυπηρέτηση ἀδιάφορη μὲ μιὰ ἰδέα ὑπεροψίας καὶ ὁ ἐσωτερικὸς χῶρος μὲ καπνό. Γι' αὐτὸ βαθμολογῶ ἀρνητικὰ καὶ τὰ δύο.

Κι ἐπειδὴ οἱ καιροὶ οὐ μενετοί, ἂς θίξομε καὶ τὸ οἰκονομικό: 150 Εὐρὼ γιὰ μιὰ πίτσα μὲ λεπτὴ ζύμη καὶ ἀκόμα λεπτότερο στρῶμα τυριοῦ, μιὰ μερίδα ψητὲς σαρδέλλες (ὄχι ἡμέρας καὶ γι' αὐτὸ μὲ μπόλικο ἁλάτι γιὰ καμουφλάζ), μία σαλάτα λίγο ἀπ' ὅλα, τρία πιάτα ζυμαρικῶν ἄνευ ἰδιαιτέρου ἐνδιαφέροντος, ἕνα παγωτὸ καϊμάκι καὶ 2 μπουκάλια κρασί + ἐμφιαλωμένο νερό. Σχέση τιμῆς / ποιότητας κακή..

Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες συνηθίζομε νὰ λέμε ὅτι στὴν ἔξοδο δὲν παίζει τόσο ρόλο τὸ φαΐ, ὅσο ἡ παρέα. Ἔτσι εἶναι. Ἀλλ' ἀς μὴν τὸ ἐκμεταλλεύονται αὐτὸ ὁρισμένοι καταστηματάρχες. Διότι οἱ καιροὶ ἀλλάζουν καὶ παρέες γίνονται καὶ στὰ σπίτια...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Δεκ
16
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Ειναι η δεύτερη φορά που πηγαίνω στο codice blu και αν μπορούσα να το αποφύγω θα το απέφευγα.. Αλλα ήμουν καλεσμένη και δεν μπορούσα να αρνηθώ!
την πρώτη φορά δεν έγραψα κριτική διότι οι γνώμες διίστανται και δεν ήθελα να το αδικήσω..

Ήμασταν 5 ατομα

για πρώτα πήραμε καρπατσιο απο λαβράκι (ηταν αξιοπρεπές )
καρπατσιο χταποδιού ( έχω φάει και καλύτερο )
insalata fresca ( πολυ καλη, ωραια δεμένη και νόστιμη )
και pizza margarita ( λεπτή και νόστιμη αλλα οχι τραγανή )

για κυρίως πηραμε σκαλοπινια codice blu, φρέσκα ζυμαρικά με ψάρι ημέρας, γλώσσα σχάρας και λιγκουινι με γαρίδες.

το λιγκουινι με γαρίδες ηταν απαράδεκτο! τα λιγκουινι ηταν ολα κολλημένα μεταξύ τους λες και δεν ξέρουν να βράσουν ζυμαρικά και φυσικά παραβρασμενα και φυσικά άνοστο! Δεν το επέστρεψα, ενώ έπρεπε, διότι δεν ήθελα να φέρω σε δύσκολη θεση τον άνθρωπο που με κάλεσε ο οποίος πηγαίνει συχνά στο μαγαζι.

Τα υπόλοιπα πιάτα δεν τα δοκίμασα αλλα μου είπαν οτι τα σκαλοπινια ηταν μέτρια και τα φρέσκα ζυμαρικά με το ψάρι ημέρας το ίδιο αλλα η γλώσσα σχάρας πολυ καλη!

Τα γλυκά ειναι το δυνατό σημείο του μαγαζιού..
η πανακότα ανάλαφρη και νόστιμη, το τιραμισού αφρός και το καλτσονε με σοκολάτα και μασκαρπόνε τα σπάει!

Το service πολυ καλο και ο χώρος όμορφος αλλα λόγω του οτι επιτρέπεται το κάπνισμα και ο χώρος μακρόστενος ειναι λίγο αποπνικτικα..

Δεν ξερω ποσο κόστισε το δείπνο αυτη την φορά αλλα θυμάμαι απο την προηγούμενη φορά που είχαμε κινηθεί στα ίδια πιάτα οτι ειναι περίπου 40€ το άτομο με κρασί..

Η κακή γνώμη που είχα την πρώτη φορά ενισχύθηκε και δεν σκοπεύω να ξαναπάω!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Νοε
12
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Επισκεφτήκαμε το μαγαζί το μεσημέρι της Κυριακής, μετά το Μαραθώνιο. Αυτή τη φορά καθίσαμε έξω (τον μέσα χώρο τον βρίσκω κάπως παλιομοδίτικο).
Σέρβις καλό, άνετο και ευγενικό. Κατάλογος ευέλικτος, όσον αφορά τουλάχιστον την pasta ( μου έφτιαξαν αυτό που ήθελα κι ας μην υπήρχε στον κατάλογο). Για αρχή, φρέσκο ψωμί με εύγευστο ντιπάκι.

Στα κυρίως, στέκομαι κυρίως στις πολύ καλές πίτσες, τραγανές, με σωστή ποσότητα υλικών, που δέ σε λιγώνει, όσο πρέπει για 1, ίσως και περισσότερα άτομα. Σαλάτα με αβοκάντο και χαλούμι, άριστη.

Το λιγκουίνι με τρούφα και πορτσίνι μέτριο ( την τρούφα την αναγνώριζες με δυσκολία), και λίγο. 2 πίτσες, 1 pasta, 1 σαλάτα, 2 μπύρες (μικρές - τις οποίες θεωρώ γενικώς κοροϊδία). 80 ευρώ.

Μπορούσε και φθηνότερα. Θα έλεγα ότι αν γυρνάω στο Κολωνάκι, αργά ή γρήγορα θα πας, αλλά απέχει από το να το κάνεις 'στέκι' σου, κυρίως λόγω ντεκόρ και τιμής.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Απρ
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Προσωπικά καταλαβαίνω εν μέρη την προσπάθεια των εστιατορίων με ιταλική ετικέτα κ με ελληνική προσέγγιση. Στον τομέα αυτόν το codici blue τα καταφέρνει εξαιρετικά παρολαυτα σε γενικές γραμμές δεν ξεπερνάει την μετριότητα σε όλα τα επίπεδα.

Τόσο στα ζυμαρικά όσο και στην pizza οι γεύσεις είναι συμπαθητικές παρολαυτα τα υλικά δεν αναδεικνυονται θα έλεγα πως περισσότερο κρύβονται "εξυπνα", με τον τρόπο που παρουσιαζονται τα πιάτα.

Πχ στην pizza με λεπτή ζύμη πιθανολογώ πως το τυρί δεν είναι καθαρή mozzarella και η ποσότητα είναι ελάχιστη, ενώ στις στα ζυμαρικά το υπερβολικό σκόρδο και μπαχαρικό κλέβει την παράσταση από τα υπόλοιπα υλικά που θα έπρεπε να κυριαρχούν.. ( πχ amatriciana)

Σαν χώρος δεν θα έλεγα ότι εμπνέει καθώς η διακόσμηση είναι ξεπερασμένη κ δεν είναι ένα περιβάλλον που σε κρατάει..
Οι τιμές θα μπορούσαν να είναι και χαμηλότερες..

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Φεβ
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το εστιατόριο είναι άψογο από πολλές απόψεις...

Το εσωτερικό του σε απαλά χρώματα που δεν κουράζουν το μάτι, με μια δόση πολυτέλειας. Τέλειο για να πιεις ακόμα και ένα απογευματινό απεριτίφ αγναντεύοντας τον ήσυχο δρόμο με χαλαρή μουσικούλα καθήμενος μέσα, είτε έξω.
Ό, τι έχω φάει σε θαλασσινό (από αχινοσαλάτα μέχρι ψάρι) είναι ολόφρεσκο και νοστιμότατο. Ο συνδυασμός των γεύσεων στα πιάτα τους καλύπτει απόλυτα τις γευστικές μου απαιτήσεις, οι οποίες δεν είναι και λίγες. (Λίγη λιγότερη σάλτσα σε κάποια πιάτα, θα ήταν έξυπνη κίνηση).

Το σέρβις άψογο με όμορφες και ομοιόμορφες παρουσίες, που ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους (πράγμα σπάνιο με τους σερβιτόρους στην Ελλάδα). Αν αυτό κάποιος το ονομάζει "σνομπ", επειδή δεν κατσικώνεται ο εργαζόμενος στο τραπέζι να σου πιάσει την κουβέντα και να σου διδάξει το νόημα της ζωής, όπως θα πω και παρακάτω... ας παει σε τσιπουράδικο/χασαποταβέρνα.
Αξιόλογες οι ετικέτες των κρασιών ικανοποιούν όλα τα τα αντιστοίχως, αξιόλογα γούστα.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι υπάρχει μεγαλη πιθανότητα να πας και να τρώει στο διπλανό τραπέζι κάποια αντιπαθητική πολιτική φιγούρα που εχει "φάει" λεφτά από την τσέπη μας, σε αυτή την περίπτωση... τους στέλνεις τον λογαριασμό του τραπεζιού σου και κάπως αυξομειώνεται η διάφορα :)

Οι τιμές είναι φυσιολογικότατες για αυτό που προσφέρει και έχουν πέσει τελευταία. Δεν είναι από τα πιο ακριβά μαγαζιά της Αθήνας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.. Τώρα αν ο άλλος περιμένει να γευματίσει με τιμές τσιπουράδικου, τότε καλύτερα να πάει στο τσιπουράδικο κατ' ευθείαν και οχι σε Ιταλικό στο Κολωνάκι. Το καλό πράγμα κοστίζει κάτι λίγο παραπάνω και αυτός που το πληρώνει το εκτιμάει. Το τσάμπα και το πολυ φθηνό καμιά φορά γίνεται εχθρός της ποιότητας.

Υ. Γ και ναι φίλε εσύ που δεν θες να πληρώσεις το ενοίκιο του Κολωνακίου.. Αν δεν θέλεις πήγαινε σε ενα εστιατόριο που δεν σου προσφέρει μια Χ ατμόσφαιρα και για θέα να έχεις μια εικόνα που προσβάλει την αισθητική σου.. Ό, τι πληρώνεις πάιρνεις.