Loader

Περιγραφή

Πίτσες, μακαρονάδες και διάφορα θαλασσινά με ιταλική προσέγγιση. Και μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

3 medium

29 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Βολτάραμε με τον κολλητό μου στο Κολωνάκι. Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε να φάμε κατι. Το codice βρέθηκε μπροστά μας. Όμορφος χώρος μέσα, και τέλεια τακτοποιημένα τα τραπεζάκια εξω, σε επίπεδα, ας πούμε πλατύσκαλα μιάς και το πεζοδρόμιο έχει τόσο μεγαλη κλίση που θα ήταν αδύνατον αλλιώς. Από την αρχή καταλάβαμε βέβαια πως εκεί δε θα πας για να τσιμπίσεις κάτι οικονομικό, το έβλεπες απο μακριά ότι το μαγαζί δεν ατειεύεται. Παρά ταύτα και παρά τις αρχικές επιφυλάξεις μου (είμαι υποχρεωμένος να προσέχω πολυ τι ξοδεύω πια) πείστηκα από τον φίλο που μου έλεγε, ελα μωρέ τώρα, που να τρέχουμε, καλά είναι...

Καθίσαμε το λοιπόν σε ένα ωραίο τραπεζάκι(εξω πάντα)και μάλιστα δίπλα μας ακριβώς, κάθοταν επώνημος τηλεοπτικός σεφ-σταρ παρακαλώ! Οι κατάλογοι ήρθαν αμέσως και μαζί νερό εμφιαλωμένο και μια πιατέλα με νόστιμα ψωμάκια, ένα μπολάκι ελιές καλής ποιότητας και μια σος γιαουρτιού. Πήραμε:

-Σαλάτα fresca. Δροσερή και νόστιμη πράσινη σαλάτα με μοτσαρέλα και ζαμπόν καλής ποιότητας.

-Λινγκουίνι με τοματίνια και μοτσαρέλα. Αρκετή κρέμα γάλακτος που μάλλον σκέπαζε οτιδήποτε άλλο, λίγα τοματίνια και μοτσαρέλα σε σφαίρες. Ξέρεις πιο είναι το θέμα? Αν βράσεις σωστα ένα ζυμαρικό(σιγά την τέχνη)και του προσθέσεις και μπόλικη κρέμα, ε, μάλλον καλό θα σου βγεί. Άρα δεν έχω κάτι ιδιαιτερο να πω.

-Πένες με σολωμο και σάλτσα ντομάτας. Νόστιμο κι'αυτο αλλά χωρίς τάσεις απογείωσης...

-Δύο ποτήρια κρασί λευκο.

Επιδόρπιο Δεν παραγγείλαμε γιατί από την αρχή και ιδίως με το που ανοίξαμε τους καταλόγους, καταλάβαμε πως το μέρος "δαγκώνει". Ούτε μας έφεραν κι'εκείνοι πάντως κάτι, έστω μια κραμελίτσα βρε αδερφέ. Θα μου πείς έτσι είναι αυτά τα μαγαζιά, τα χατηράκια και τα κερασματάκια να πας να τα γυρέψεις στο ταβερνάκι της γειτονιάς, όχι στο κυριλέ place(sic)του Κολωνακίου!

Τιμές: 58 ευρώ. Τουτέστιν, για δυο ζυμαρικά, μια σαλάτα και δύο ποτήρια κρασί λευκο, σχεδόν 60 ευρω. Δηλαδή 30 ευρώ το κεφάλι! Ρε παιδιά, που ζείτε εσείς? Θα μου πεις στο Κολωνάκι. Και ακόμα περισσότερο θα μου απαντούσε ο υπεύθυνος του εστιατορίου "μα ήταν καθημερινή και σχεδόν γεμίσαμε". Άρα δεν έχω τίποτα να απαντήσω. Αφού ο κόσμος της περιοχής το θέλει εμένα μου περισσεύει.

Όμως αν θες τη γνώμη μου αγαπητέ αναγνώστη Μην πας που λέει και το παλιό άσμα. Δε βλέπω τον λόγο δηλαδή. Μαγαζιά που να σερβίρουν ενα σχετικά καλό φαγητό(και πολύ καλύτερο) σε ένα όμορφο περιβάλλον(και πολύ πιο όμορφο) θα βρείς άφθονα στην Αθήνα και με χαμηλότερες τιμές και γενικά καλύτερες συνθήκες. Ποιός ο λόγος λοιπόν?

Εμένα μου πάντως μου έφτασε η μία επίσκεψη και μου περίσσεψε!

Χάρητος & Λουκιανού, Κολωνάκι

210 7230896