ALTAMIRA

Multi Ethnic
  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα
19:00 - 02:00
Τρίτη
19:00 - 02:00
Τετάρτη
19:00 - 02:00
Πέμπτη
19:00 - 02:00
Παρασκευή
19:00 - 02:00
Σάββατο
19:00 - 02:00
Ζωντανή Μουσική
Κυριακή
Κλειστά
Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Το εστιατόριο Altamira στο Μαρούσι, στην οδό Περικλέους προσφέρει διεθνή κουζίνα σε έναν χώρο ξεχωριστής ομορφιάς. Πρόκειται για έναν εξωτικό κλειστό κήπο με υπέροχους καναπέδες και έθνικ ατμόσφαιρα. Το μενού είναι γεμάτο αρώματα και κουζίνες του κόσμου, γεύσεις από τις Αραβικές χώρες, την Ασία, την Ινδία και το Μεξικό. Ξεκινήστε με δροσερά cocktails, συνεχίστε με μια κορεάτικη πικάντικη σαλάτα με bean threads, λαχανικά, κιμά και μανιτάρια και αρωματική σάλτσα ή πουγκιά θαλασσινών μαγειρεμένα με παραδοσιακό τρόπο και κρέμα philadelphia. Δοκιμάστε επίσης κάρυ με μάνγκο ή καρύδα, μπασμάτι ρύζι, μεξικάνικα νάτσος και τσορίζο με αυγά και λιωμένο κίτρινο τυρί σε πήλινο σκεύος και ολοκληρώστε το γαστρονομικό αυτό ταξίδι με cheese cakes και κιουνεφέ.

Πως θα το βρείτε
  Περικλέους 28, Μαρούσι
  210 6128841
  210 300 1590 για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Δέχεται κρατήσεις Έχει ζωντανή μουσική Έχει δίκτυο Wifi Κάνει delivery Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Take away Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις



Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια




Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Μαρούσι, Αθήνα
Ιαν
30
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Αν ήταν άνθρωπος θα ψήφιζε εδώ και 4-5 χρόνια. Το multi-ethnic εστιατόριο που δίδαξε την ethnic κουζίνα στους διψασμένους για διαφορετικότητα Αθηναίους, άνοιξε πρώτα στο Μαρούσι το 1994 (! ), άφησε έναν απόγονο στο Κολωνάκι και απέκτησε ανιψάκι στην Κολοκοτρώνη (Etnico).

Και μόνο οι επιχειρηματικές αποφάσεις των ιδιοκτητών δείχνουν ότι δεν έχουν αφεθεί στη μίρλα και στον πανικό της κρίσης. Το πολεμάνε αξιοπρεπώς. Μπήκαν στο χώρο του street food με στόχο το 10ευρω –κατ’ανώτατο ποσό- που είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν οι πλείονες εξ ημών. Αλλά το Altamira δεν είναι για street food. Δεν απευθύνεται εκεί. Απευθύνεται, αν και με μια κάποια διαφοροποίηση, στο ίδιο κοινό που απευθυνόταν και στα happy 90s. Σε αυτούς που διαβάζαν MEN και MAX ίσως και ΜΕΤΡΟ.

Τι έχει αλλάξει από τότε;
α) Όλοι έχουμε λιγότερα €€€ και
β) έχουμε χορτάσει ethnic από τότε (ινδικό, κινέζικο, αραβικό· για μεξικάνικο έχω τις επιφυλάξεις μου καθώς το tex mex είναι τόσο μεξικάνικο όσο η καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος ιταλικό).
Μπορεί το Altamira να ανταποκριθεί στις δύο ανωτέρω προκλήσεις;

Με σαφήνεια και ακρίβεια θα πω: μμμ, έτσι κι έτσι...

Θα ξεκινήσω αντιστρόφως και θα πω 4 άνθρωποι φάγαμε επαρκέστατα έως πολύ (3 ορεκτικά, 4 κυρίως, 3 γλυκά) με 28€ το κεφάλι (χωρίς το κρασί) και αν δεν είχαμε έκπτωση 20% από εκπτωτική κάρτα-μέλους περιοδικού, που μας κατέβασε στα 22-23€ το άτομο (χωρίς κρασί πάντα), θα θεωρούσα ότι κάποιος εφαψίας με έπιασε τρόπον τινά και if you catch my drift.

Άνευ φόβου και πάθους analυτικά θα περιγράψω τα κάτωθι πιάτα:

- Nachos sabroso: εν τοις πράγμασι nachos μαζί με λίγο salsa, κιμά, πατέ ελιάς, guacamole, sour cream. Να πω ότι ήταν υπέροχο. Να πω επίσης ότι στα 12,40€ θα μπορούσε να είχε σερβίρει και την ετήσια παραγωγή της Doritos… Να πούμε επίσης ότι αν ρωτήσουμε έναν τυχαίο Μεξικάνο αν γνωρίζει τι είναι η ελιά το πιθανότερο είναι ότι θα πάρουμε αρνητική απάντηση. Η πολιτογράφησή της ως αναγκαίο συνοδευτικό του «μεξικάνικου» είναι προϊόν της tex mex κουλτούρας (ίσως γιατί ομοιάζει με τα frijoles neros), δηλ. των φαστφουντάδικων των νότιων ΗΠΑ που εξ αυτών έφτασε σε εμάς η «μεξικάνικη» κουζίνα. Για να μην αδικήσω το μαγαζί είναι από τα λίγα στην Αθήνα που έχουν τω όντι μεξικάνικες γεύσεις όπως τα μόλε (ρόχο ή βέρντε). Θέλω να το πω μιας και συμφωνεί μαζί μου κι η γυναίκα μου: το guacamole το κάνω καλλίτερο και μου κοστίζει το μισόκιλο 3-4 ευρώ, όσο δυο-τρία αβοκάντο και δυο λάιμ...

- Φαλάφελ μερίδα. Εσυνοδεύετο από χούμους, ταρατόρ (παρόμοιο με το χούμους αλλά πιο ρευστό) και λάμπνεχ (χοντρικά τζατζίκι χωρίς σκόρδο). 4 τεμάχια φαλάφελ, το καθένα πάνω σε ένα τεταρτημόριο αραβικής πιτούλας για να μην τσακωθούμε μιας και ήμασταν 4. 9,20€. Από τα ωραία φαλάφελ αλλά να πω ότι ο ανταγωνισμός από τα κάτω (Λιοσίων, Σοφοκλέους κτλ) φέρνει λίγο σε πιο αυθεντική γεύση. Στη μέση είχε πολύ ενδιαφέρον ταμπουλέ…

- Τσιμιτσάνγκα κοτόπουλο. Πολύ καλό: τορτίγια σταρένια (η αντίθεση/προσδιορισμός αφορά την καλαμποκένια και όχι την ολικής), γεμιστή με κοτόπουλο, κίτρινο τυρί (η κανονική είναι με τυρί Oaxaca), sour cream και ντομάτα. 9,70€.

- Κοτόπουλο ταντούρι (Χ2). Αν το ζητήσετε καυτερό είναι πολύ πιο ενδιαφέρον νομίζω. Είναι νόστιμο. Δεν είναι ταντούρι αλλά κάτι που μοιάζει με ταντούρι. Αν ήμουν Ινδός θα τόπαιζα ξερόλας και θάγραφα πολλά αλλά δεν είμαι. Δεν είμαι Ινδός, ξερόλας είμαι ολίγον τι. Συνοδεύεται από ρύζι και ολίγον τι σαλάτα. Στα 13,90€. Σε κάθε περίπτωση είναι νόστιμο. Ή εγώ πεινούσα πολύ. Μάλλον το πρώτο.

- Μοσχάρι (κόντρα, όχι σαντινίστα) με κάστανα και κινέζικα μανιτάρια (Χ2). Το αυτό: ρύζι (διαφορετικό από το προηγούμενο) και (ίδια) σαλάτα. Αρκετά νόστιμο. Στα 15€. Να κάνω μια ενστασούλα εδώ, όχι γευστική καθώς ήταν ευχάριστο καίτοι όχι απογειωτικό: όταν έχει 15 ευρώ το πιάτο θα ήθελα τα κάστανα να μην είναι προβρασμένα γαλλικά από τον Βασιλόπουλο αλλά φρέσκα. Το ξέρω ότι ακούγομαι σπαστικός αλλά για 15€ το πιάτο ζητώ τουλάχιστον την επιμέλεια που δείχνει η μάνα μου όταν φτιάχνει γέμιση για την γαλοπούλα (εγώ τα προβρασμένα γαλλικά βάζω στη δικιά μου γέμιση αλλά δεν χρεώνω κανέναν).

- Τούρτα μεξικάνα (Χ2). Ένα γλυκό. Θα μπορούσα να το περιγράψω περισσότερο αλλά δεν χρειάζεται. Αν έχεις υπογλυκαιμία σε καλύπτει δίχως να σε χαλάσει. Στα 5,40€.

- Ναριέλ. Καρύδα με γάλα ζαχαρούχο εν είδει σάλτσας και μέσα ολίγον τι σοκολάτα. Πολύ καλό. Το ζαχαρούχο (συνηθέστατο συστατικό λατινοαμερικάνικης ζαχαροπλαστικής) ομογενοποιούσε και έντυνε τη μπουκιά καθώς η καρύδα έτριβε ολίγον τι. Ένας μικρός πυρήνας σοκολάτας προσέφερε ένα kick πικράδας προκειμένου να εξισορροπήσει το υπόλοιπο. Θα έλεγα να το δοκιμάσετε ως ωραίο δείγμα άλλου είδους ζαχαροπλαστικής. Στα 5,40€.

- Ήπιαμε ένα Amethystos ροζέ Λαζαρίδη. 26€. Καίτοι ανεγράφοντο στην wine list τα δύο οικονομικότερα ροζέ, προς 20€ έκαστο, δεν υπήρχαν (Ερωδιός και Μελιαστό Σπυρόπουλου). Και πάλι δεν θα το σχολίαζα αν η τιμολογιακή πολιτική ήταν άλλη. Ή είχαμε ενημερωθεί με την άφιξη της wine list. Σε κάθε περίπτωση: cabernet sauvignon-merlot. Ενδιαφέρουσα μύτη, κενό σώμα. Αρκετά ζωηρό για ένα κρασί που έχει μέσα cabernet sauvignon. Υπερκοστολογημένο, όταν σε μια κάβα έχει 8-10 ευρώ. Η αύξηση τιμής κατά 150%++ από την κάβα είναι (ακατ)ανόητη και νομίζω ελληνικό ίδιον.

- Νεράκι Ιόλη του λίτρου 2,20€, δίχως ερώτημα. Στην Αθήνα, όπου το νερό της βρύσης είναι καλλίτερο από τα μισά εμφιαλωμένα, το θεωρώ αδιανόητο το μπουκάλι άνευ ερωτήματος…

- Ζητήσαμε και αραβικές πιτούλες εν είδει άρτου 2,20€.

Το service ήταν ευγενικό και αρκετά ταχύ δίχως να σε συνεπαίρνει αλλά οπωσδήποτε δίχως να σε προβληματίζει… Ας πούμε ό, τι λέμε και για τους διαιτητές: άφησε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές (εν προκειμένω τα εδέσματα) να δείξουν τη δουλειά τους και δεν έκλεψε την παράσταση.

Ο χώρος. Αδερφέ ο χώρος με προβλημάτισε. Όχι, όχι δεν ήταν κακός. Αντικειμενικά είναι όμορφο και ζεστό μαγαζί. Σου δημιουργεί μια γλυκιά οικειότητα. Ίσως δεν ήταν τόσο χειμωνιάτικο. Ή ίσως θέλει ένα touch ανανέωσης… Ή ίσως είμαι εγώ λίγο μεμψίμοιρος. Παλιά, όταν τα χρηματιστήριο τάιζε Μαρούσι και περίχωρα, γέμιζε πάνω σάλα και κάτω όπου ο χώρος είναι ένα αίθριο με τζαμαρία και άρα πιο ανοιξιάτικο. Το χρηματιστήριο πλέον δεν ταΐζει άνθρωπο και ένα βροχερό απόγευμα καθημερινής ήμασταν τρεις παρέες στο «αίθριο» (η πάνω αίθουσα παραμένει κλειστή;;). Όλα γλυκά, όλα καλά και όμορφα αλλά ήτο ολίγον τι «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»* όπως λέει κι ο εθνικός ποιητής… Ή ίσως είμαι πολύ υποκειμενικός σε ετούτο... Πηγαίντε και δείτε εσείς.

VfM. 138 € για τα ανωτέρω, να με συμπαθά ο σέφης, ήταν πολλά. Το γεγονός ότι είχαμε εκπτωτική κάρτα και μας πήγε -20% είναι άλλο καπέλο. Προσωπικά ομιλώντας νιώθω ότι διεκόπη μια σχέση που καίτοι δεν ήταν έντονη ήταν αδιάλειπτη για περίπου 20 έτη. Να το πω κι έτσι: στα είκοσι τρία χρόνια της λειτουργίας του η πρακτική και η ποιότητα του έθνικ φαγητού στην Ελλάδα έχουν και εξαπλωθεί και βελτιωθεί. Είναι σα να βλέπεις τον Elvis στο Vegas ενώ έχουν βγει οι Stones, οι Zeppelin, οι Sabbath...

Άνευ ουσίας αλλά οφείλω να το καταγράψω: όταν εζητήθη ο λογαριασμός διετυπώθη ευγενικά από το κατάστημα η παράκληση για πληρωμή σε μετρητά διότι το POS ήτο καινούργιο (καινός + έργο = ο Μπαμπινιώτης φέρνει περισσότερες αλλαγές από την τρόικα) και δεν είχε σεταριστεί. Αφού εξίσου ευγενικά αρνήθηκα, διότι δεν εργάζομαι σε χρηματαποστολή, περιμέναμε μισή ωρίτσα μέχρι να σεταριστεί το POS. Απολογήθηκαν εκ νέου με ειλικρίνεια αλλά το μισαωράκι αέρα το φάγαμε… Το μόνο κερασματάκι που φάγαμε ήταν ένα σφηνάκι ενός ματζουνιού, νομίζω agua de Nicaragua το είπε, το οποίο ομοίαζε με το σέηκερ καρπουζάκι που παίρναμε στα θερινά τα μαγαζά κάποτες, τότες που τα κοριτσόπ'λα φορούσαν κάτι μπλούζες πούχαν στάμπα ένα μωράκι και χορεύαμε "ααααα μακαρένα" κουνώντας τα πισινά μας στους ρυθμούς της αφελούς αισιοδοξίας των '90s.

Για την ιστορία: καίτοι Altamira σημαίνει κοίτα ψηλά (κοίτα ψηλά κι αγνάντευε κατά την λαϊκή τη ρήση) εν προκειμένω έχουμε αναφορά στο φερώνυμο σπήλαιο στην Ισπανία όπου το 1868 ανακαλύφθηκαν βραχογραφίες χρονολογούμενες 16.000 χρόνια πριν. Αν θέλετε να το επισκεφτείτε μπορείτε αλλά υπάρχει τριετής αναμονή καθώς παίρνει μόνο 25 άτομα τη μέρα. Είναι λίγο πιο εύκολο να πάτε στο εν Ελλάδι Altamira και να φάτε…

-------------------------------------
* Στίχος 3 και 4 από την 5η στροφή του "Ύμνος εις την Ελευθερίαν", του Διονυσίου Σολωμού. Διαβάστε τις επόμενες 10 στροφές (στροφές 5-15) κι αν δεν είστε βέβαιοι ότι γράφτηκαν χθες για την παρούσα κατάσταση να μη με λένε Τρώγων (που δεν με λένε αλλά λέμε).

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Μαρούσι, Αθήνα
Ιαν
07
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ήταν μια υπέροχη επιλογή! Ο χώρος ζεστός, με αρκετό κόσμο όλων των ηλικιών. Σαν να είσαι σε bar restaurant, αλλά όλοι έρχονται για φαγητό.
Μοιραστήκαμε όλα τα πιάτα και δοκιμάσαμε αρχικά μεξικάνικη σαλάτα «πομπλάνο»: πιάτο με τορτίγια τηγανισμένη σαν... πιάτο και εντός γκούντα τριμμένο, φασόλια, καλαμπόκι, μαρούλι, σως. Υπέροχη!

Μετά από κυρίως πιάτα «Chimichangas»: μεγάλη πίτα σαν τηγανητή, γεμιστή με φιλέτο κοτόπουλο, λιωμένο τυρί και διάφορα άλλα, συνοδεία ριζότου σαφράν και sour cream. Απλά φα-ντα-στικό! Θέλαμε και δεύτερο, αλλά είπαμε για την εμπειρία να δοκιμάσουμε «μπουρίτο»: Το μπουρίτο το έχουν στα ορεκτικά και είναι ουσιαστικά το chimichanga πριν τηγανιστεί. Σαν ορεκτικό δεν το συνοδεύουν με κάτι άλλο. Αρκετά ωραίο και αυτό, αλλά το τηγάνι, δίνει άλλη γεύση στο μπουρίτο! Το κάνει δηλαδή… τσιμιτσάνγκα!

Επίσης, πήραμε και ένα κοτόπουλο ταντούρι: πέρα από το καυτερό-μη καυτερο, ήταν λίγο άνευρα τα μπαχαρικά του σε σχέση με ενός εξειδικευμένου ινδικού εστιατορίου, αλλά έστω και έτσι, αρκετά γευστικό και αυτό. Η εξυπηρέτηση επίσης καλή(αν και ένα μικρό κερασματάκι για το τέλος δεν θα ήταν άσχημο) και ο λογαριασμός με 3 μπύρες ήρθε στα 20 περίπου το άτομο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Μαρούσι, Αθήνα
Ιαν
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Πήγαμε 4 άτομα παραμονή Χριστουγέννων. Μας ήρθαν οι γονείς από το εξωτερικό. Το μενού ήταν ωραίο, τα φαγητά πολύ νόστημα.. αλλά... οφείλω να πω ότι μόλις είδαν ότι είμαστε ξένοι (Έλληνες του εξωτερικού είμαστε ), τα πιάτα μας ήρθαν.. μετά από 2 ώρες!!!

Ήρθαμε γύρω στις 22.00 και μας τα έφεραν.. στις 24.00!! Είπαμε εντάξει, γεμάτο το μαγαζί.. δεν πειράζει.. Αλλά όταν φεύγοντας σε όλους δίνανε μικρά δεντράκια με την απόδειξη και χρόνια πολλά και ευχαριστώ που ήρθατε.. εμάς δεν έδωσαν τίποτα! Δεν είναι θέμα το δεντράκι.. αλλά η συμπεριφορά.. φύγαμε με την αίσθηση λες και δεν είμαστε ίδιοι με άλλους!!

Κρίμα.. δεν περίμενα ρατσισμό ακόμα και σε ταβέρνες να συναντήσουμε.. υπάρχει αυτό το πρόβλημα στη χώρα, αλλά σε καλή περιοχή που μένω χρόνια και στις γιορτές και προς τους πελάτες που έφαγαν - ήπιαν.. σου φέρανε χρήματα στο μαγαζί με όλες τις δυσκολίες που περνάμε όλοι.. δεν έχω λόγια.. Κρίμα...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια