Loader

Περιγραφή

Κλασσική "χασαποταβέρνα". Διαθέτει κοκορέτσι όλο το χρόνο.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

28 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Την Παρασκευή 16/2 το μεσημέρι ήμασταν τρία άτομα και πάλι στη Σταμάτα, οπότε η τσίκνα μάς προδιαθέτει για κρέας και, προκειμένου να υπάρξει σύγκριση με τις Μουριές, καταλήγουμε στον ΠΙΠΙΝΙΟ (Π), το κλασικό ταβερνείο που βρίσκεται λίγα μόνο μέτρα μετά απ’ την ταβέρνα εκείνη, όπου άλλωστε γευματίσαμε την Τσικνοπέμπτη.
Ο ΠΙΠΙΝΙΟΣ, στον οποίο σύχναζα παλιότερα με συγγενείς και φίλους, άνοιξε το 1978 και συμπληρώνει φέτος αισίως 40 χρόνια λειτουργίας. Τα πρώτα χρόνια ήταν υπό άλλη διεύθυνση, ενώ οι παρόντες ιδιοκτήτες διαχειρίζονται τη λειτουργία του απ’ το 1992.

Ο Π λειτουργεί καθημερινά απ’ τις 12.00 μέχρι 01.00 τουλάχιστον.
Εκτός απ’ την εξωτερική αυλή με τις μουριές για τους καλοκαιρινούς μήνες, η ταβέρνα αυτή διαθέτει τρεις αίθουσες συνολικά, με δυναμικότητα 200 περίπου θαμώνων, εκ των οποίων η μία τουλάχιστον μπορεί να διατεθεί για ιδιωτικές εκδηλώσεις.
Εμείς καθίσαμε στην κεντρική αίθουσα, με τραπεζοκαθίσματα για 100 περίπου άτομα. Θαύμασα κι εδώ μια λαϊκή ζωγραφιά που κάλυπτε έναν ολόκληρο τοίχο και αναπαριστούσε μια φανταστική παλιά γειτονιά γύρω απ’ την ταβέρνα του Πιπινιού. Ξεχώριζες τα παλιά σπιτάκια, τον κιθαρίστα στον δρόμο, τις νοικοκυρές τριγύρω, διάφορους τύπους μεθυσμένους κι ανάμεσά τους έναν ανεκδιήγητο που ρωτάει τον αστυφύλακα πώς θα πάει στο σπίτι του!! Τέτοιες εικονογραφήσεις αποτυπώνουν ανάγλυφα τη λαϊκή ψυχή και τα ντέρτια της.

Το δάπεδο ήταν μωσαϊκό, ενώ στις 3 όψεις υπήρχαν τζαμαρίες και παράθυρα για άπλετο φωτισμό. Δεν έλειπαν φυσικά οι λογής - λογής αποκριάτικες γιρλάντες.
Το τζάκι δίπλα μας ήταν αναμμένο και τον τοίχο του στόλιζε ένας ακόμα μεθύστακας!
Μπαίνοντας δεξιά είδαμε το ψυγείο, ενώ στο βάθος ήταν η κουζίνα με τον μάγειρα-ψήστη, με καταγωγή από τα Λεχαινά της Ηλείας, που μας πληροφόρησε ότι ήταν κουμπάρος του μαγαζάτορα. Τόσο αυτός όσο κι ο βοηθός του φορούσαν μαύρες ποδιές.
Μας ψυχαγωγούσε μουσική από παλιά λαϊκά τραγούδια στη σωστή ένταση, η δε κύρια αίθουσα ήταν μισογεμάτη, παρόλο που ήταν 4 μ. μ. μιας καθημερινής!
Στο βάθος, πίσω απ’ το Ταμείο, υπήρχαν τρεις καθαρές τουαλέτες, δυο γυναικείες και μια αντρική.

Στο σερβίρισμα μάς εξυπηρέτησε ένας ώριμος κύριος κι ένας νεαρός βοηθός του, που ήταν πρόθυμοι και ευγενείς. Τα φαγητά μας κατέφθασαν όλα στους σωστούς χρόνους.

Το μενού περιλαμβάνει καμιά 10αριά ορεκτικά και ισάριθμες σαλάτες από 3-6 €, όλα τα συνήθη κρεατικά πιάτα της ώρας, σε τιμές που φθάνουν τα 28 € για το κιλό τα παϊδάκια, καθώς και το αρνάκι ή κατσικάκι στη γάστρα, που είναι και η μεγάλες σπεσιαλιτέ του μαγαζιού!

Από ποτά, εκτός από αναψυκτικά και μπύρες στα 3 €, σερβίρουν και κρασί χύμα, στα 5.50 € το λευκό και στα 7 € το κόκκινο. Έχουν επίσης περί τις δέκα ετικέτες εμφιαλωμένων κρασιών, σε λογικές τιμές από 12-17 € για το κόκκινο Μπουτάρη Cabernet Sauvignon (στις κάβες έχει γύρω στα 9 €).

Εμείς δοκιμάσαμε τα εξής:

• Αρχικά ήρθαν 6 φέτες ψωμιού φρυγανισμένες. Τιμή 1.80 €

• Ένα νερό εμφιαλωμένο, που το ζητήσαμε. Τιμή 1.00 €

• Μία πατάτες φρεσκοτηγανισμένες, στα 3.00 €

• Μία τυροκαυτερή, που ήταν εκλεκτή, στα 3.50 €

• Μια χωριάτικη σαλάτα με μπόλικη μάλιστα φέτα. Τιμή στα 5.00 €

• Πήραμε μισό κιλό κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες φούρνου. Ήταν κυριολεκτικά λουκούμι, να γλύφεις τα δάχτυλά σου! Τιμή στα 14.00 €

• Δοκιμάσαμε ακόμη 600 γραμμάρια παϊδάκια, που ήρθαν σωστά ψημένα και ήταν όπως ακριβώς τα θέλαμε, με το κοκαλάκι και το σχετικό βέβαια λίπος! Τιμή στα 16.80 €.

• Ήπιαμε ½ λίτρο χύμα κοκκινέλι ξηρό, που ταίριαζε με ό, τι πήραμε. Τιμή στα 3.50 €.

Πληρώσαμε 48.60 €, ποσό λογικότατο για την παραγγελία μας και τα νοστιμότατα εδέσματα! (10/16 € το κεφάλι).

Μας κέρασαν το παραδοσιακό (ξινό) γιαούρτι που αντισταθμίστηκε από μέλι. Το προμηθεύονται εδώ και χρόνια, όπως μας είπαν, από τοπικό παραγωγό της γειτονικής Ροδόπολης.
Ως γνωστόν, το παραδοσιακό αυτό γιαούρτι ξινίζει κάπως, μιας και το γάλα απαιτεί θερμοκρασία βρασμού μεγαλύτερη των 50 βαθμών!

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα στέκι αντάξιο της φήμης του. Το συνιστώ για τα εκλεκτά ψητά κρεατικά του, που θα τα απολαύσετε περισσότερο αν τυχόν μπορέσετε να αποφύγετε τις ώρες αιχμής του Σ/Κ!

3 medium

13 Οκτ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Κλασικό φαγητό κρεατοταβέρνας χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Όλα τηγανητά μαγειρεμένα σε φθηνό σπορέλαιο (τουλάχιστον αυτό είναι σαφές στο κατάλογο ώστε να γνωρίσεις τι σε περιμένει) και ως εκ τούτου οι τηγανιτές πατάτες είναι απαράδεκτες.

Το κρέας σε γενικές γραμμές ήταν καλοψημένο και νόστιμο αλλά η ταλαιπωρία τεράστια. Επισκεφθήκαμε το μαγαζί Κυριακή και ως εκ τούτου η μεγαλύτερη αναμονή ήταν αναμενόμενη. Ωστόσο η συμπεριφορά του προσωπικού είναι απαράδεκτη.

Έπρεπε να ζητήσουμε 4 φορές από τους σερβιτόρους προκειμένου να μας πάρουν παραγγελία μετά από περίπου 45 λεπτά (η απάντηση κάθε φορά ήταν "ναι, ναι τώρα". Ο επικεφαλής του εστιατορείου συμπεριφέρεται λες και είσαι υποχρεωμένος για κάποιο λόγο να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση... στωικά.

Μετά από κάποιο σημείο ήταν σαφές ότι δοκίμαζε τα νεύρα μας και μείναμε στο μαγαζί μόνο και μόνο για να διαπιστώσουμε αν αξίζει η ανάμονη και κυρίως γιατί είχαμε λυσάξει από την πείνα. Το μαγαζί δεν αξίζει τον κόπο να το επισκεπτεί κάποιος, κυρίως λόγω της έλλειψης επαγγελματισμού των ανθρώπων του.

Σε καθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγεται πάση Θυσία τις Κυριακές και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και καλύτερες επιλογές στην περιοχή.