ΓΑΪΔΑΡΟΣ

Ελληνική κουζίνα

  Ελληνοσερβικής Φιλίας 52 (πρών Σουλίου), Αγ. Παρασκευή [Χάρτης]
  210 6004724

Περιγραφή
Ξυλόφουρνος, ψητά κρέατα και πολλά μαγειρευτά, σε παλιό αρχοντικό με τζάκι. Και μεσημέρι. Κλειστά Δευτέρα.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Σεπ
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Στο Γάιδαρο είχα ξαναπάει πριν πολλά χρόνια, χειμώνα, και δεν είχε τύχει να ξαναπάω παρόλο που το φαγητό και η ατμόσφαιρα μου άρεσε πολύ. Ψάχνοντας για ταβερνοκατάσταση προς τα βόρεια το περασμένο Σάββατο (27/8), ευτυχώς τον θυμήθηκα και τον πρότεινα. Και τι καλά που εκανα!

Ο εξω χώρος ειναι φανταστικός. Ησυχία, τζιτζίκια, δέντρα, τραπέζια αραιά και όμορφα στρωμένα, και σκεπή ο καλοκαιρινός ουρανός με τα αστεράκια του να λάμπουν.

Ο κατάλογος είναι σχετικά μεγαλούτσικος αλλά όχι τόσο ώστε να σε μπερδεύει. Σαλατούλες, μπόλικα ορεκτικά, μεζεδάκια πονηρά, κρεατικά της ώρας και μαγειρευτά που ανάλογα τη μέρα σε ενημερώνουν ποια υπάρχουν και ποια όχι.

Το σερβις παραδειγματικό. Πραγματικά, από τα λίγα. Γρήγοροι, αποτελεσματικοί, ευγενικοί, πρόθυμοι και μόνιμα χαμογελαστοί.

Πάμε τώρα στα του φαγητού:

Ντολμαδάκια. Γιαλαντζί, με ρυζάκι σπυρωτό, αρωματικά, εντελώς χειροποίητα, παρεούλα με σάλτσα από γιαούρτι και μυρωδικά. Υπέροχα.

Μπουρεκάκια με τυρί και καπνιστό χοιρινό. Πιθανότατα τα καλύτερα μπουρεκάκια που έχω φάει ποτέ. Χωρίς ΙΧΝΟΣ λαδιού, με φύλλο χερίσιο, τραγανά, με μπόλικο (μπολικότατο! ) τυράκι, φρέσκια ντομάτα και -εδώ ερχεται η ένσταση- λιγότερο χοιρινό από ότι θα ήθελα. Επειδή το τυράκι ήταν πολύ, δυστυχώς το χοιρνό χανοταν. Παρόλα αυτά, θα τα ξαναέτρωγα ευχαρίστως γιατί ήταν πεντανόστιμα.

Χοιρινή τηγανιά. Τρυφερό κρεατάκι, χωρίς καθόλου παχάκια, πιπεριές χρωματιστές, όλα σε πήλινο.

Πατάτες τηγανιτές. Πολύ, πολύ, πολύ τραγανές και άνευ λαδίλας. Ελαφρώς αλατισμένες πριν το τηγάνι, για να μην χρειάζεται να τις "χιονίσουμε" στο τραπέζι. Άριστες.

Κουνέλι με σάλτσα μουστάρδας και σπιτικά λαζάνια. Εδώ έγινε ένα μικρό λαθάκι και το κουνέλι κατεύθασε με πατατούλες. Ο σερβιτόρος μας είπε να κρατήσουμε το πιάτο και θα μας φέρει και τα λαζάνια χωριστά, τα οποία κατεύθασαν εντός ενος λεπτού συνοδεία τριμμένου τυριού.
Το κουνελάκι ήταν νοστιμότατο. Τρυφερό, με υπέροχη σάλτσα. Πιπεράτη, κρασάτη, και μυρωδάτη. Και οι πατατούλες που είχαν βουτήξει στα σάλτσα επίσης πεντανόστιμες.
Τα λαζάνια (ταλιατέλες, για την ακρίβεια) από την άλλη ηταν ελαφρώς... βαρετά. Θα περίμενα να έχουν βάλει λίγη σάλτσα από το κουνέλι μιας και αυτή ήταν η παραγγελία μας αλλά, εντάξει, ίσως απλά δεν το σκέφτηκαν. Επίσης, ομολογώ πως αν και ήταν πολύ νόστιμη πάστα, δε νομίζω πως ήταν χειροποίητα. Εκτός του ότι παραήταν τέλεια και ομοιόμορφα, έμοιζαν πάρα πολύ με τις ταλιατέλες γνωστής ιταλικής μάρκας που την προτιμώ και την αγοράζω συνέχεια.

Ψητό μαστέλο. Μαστιχωτό και αλμυρό όσο πρέπει, η ιδανική παρέα για το απίστευτο ζυμωτό ψωμάκι που μας έφεραν (γι'αυτό το λόγο το παραγγείλαμε κιόλας το τυράκι, μόλις δοκιμάσαμε το ψωμί). Πραγματικά, τέτοιο ψωμί είχα χρόνια να φάω, και σίγουρα όχι στην Αθήνα.

Ήπιαμε ενάμισι λίτρο από το χύμα λευκό κρασί, στα 8 ευρώ το λίτρο. Σαββατιανό και Ροδίτης διάβασα στον κατάλογο, αλλά ο Ροδίτης επικρατούσε και γέμιζε κάθε γουλιά με αρώματα και φρεσκάδα.

Ο λογαριασμός ήρθε στα 54,5 ευρώ. Ως ποιότητα, δεν το λες ακριβό. Ως ποσότητα στις μερίδες, και λαμβάνοντας υπόψιν πως πρόκειται για μια ταβέρνα, το λες κάπως τσιμπημένο. Τρεις ντοματούλες λοιπόν, γιατί (54,5-12 για το κρασί) 42,5 ευρώ για ένα κυρίως, τέσσερα ορεκτικά και μία μερίδα πατάτες είναι πολλά!

Μας κεράσανε δροσερό καρπουζάκι, που ήταν ό, τι έπρεπε μετά από ένα χορταστικό γεύμα.

Εν κατακλείδι, ήταν ένα από τα καλύτερα γεύματα που έχω κάνει σε ταβέρνα. Από το σέρβις μέχρι την τελευταία μπουκιά, όλα ήταν τέλεια και οι αστοχίες ήταν ελάχιστες και άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Σίγουρα θα ξαναπάω, ίσως πριν χειμωνιάσει γιατί όσο ατμοσφαιρικό κι αν θυμάμαι τον μέσα χώρα, η αυλή είναι απλά υπέροχη.

Να σημειώσω την ύπαρξη ξεχωριστής τουαλέτας για άτομα με ειδικές ικανότητες (και όχι ανάγκες). Μακαρι να ακολουθήσουν όλοι οι χώροι εστιάσης το υπέροχο αυτό παράδειγμα!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Νοε
23
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Γειά σας, αναγνώστες!
Σημερα που γραφω μια κριτηκη για τον γαιδαρο, δεν θα αρχισω να λεω για την μερα ή τον καιρο, γιατι προφανως δεν σας νοιαζουν! Λιγα κι ωραια!
Λοιπον, οσων αφορα την γευση, μπορω να πω πως εντυπωσιαστηκα. Πηραμε τρια πιατα (σαλατα-νοστιμοτατη, αρνακι-με λιπος αλλα πολυ ωραιο, λαζανια-που ηταν τελικως χυλοπιτες με σαλτσα αλλα κι αυτες παρα πολυ νοστιμες)και κρασακι (επισης πολυ γευστικο και μοσχατο). Τα πιατα δεν αργησαν και ηρθαν ζεστα, κατι που με ευχαριστησε ιδιαιτερα.
Η εξυπηρετηση, 'νταξει καλη, οχι τελεια. Περιμεναμε κανα τεταρτο να μας εντοπισει ο σερβιτορος, που ηταν κρυμενος στην κουζινα, για να μας παρει παραγγελια (και ναι, ειχαμε κλεισει και βαλει στην ακρη το μενου). Υστερα, ο σερβιτορος, οπως ανεφερα, ηταν διαρκως μεσα στην κουζινα και δεν μπορεσαμε να παραγγειλουμε εξτρα τυρακι.
Ο χωρος ηταν πολυ ωραιος και χουζουρικος και μου θυμισε παλιο εστιατοριο χωριου!
Εμπαζε λιγο κρυο, αλλα δε βαριεσε, δεν πειραζει! Μαλιστα φευγοντας ειδαμε και τον πισω κηπο που πραγματικα με μαγεψε! Ο γαιδαρος θα ειναι και επισης ωραιος το καλοκαιρι (τωρα ειναι χειμωνας).
Τελος, η τιμες ειναι λογικοτατες. Πηραμε πεντε πραγματα (πορτοκαλαδα, κρασι, σαλατα, αρνακι, λαζανια) και πληρωσαμε 31€ (για τρια ατομα δηλαδη). Γενικως απο οσα ειδα στον καταλογο οι τιμες ειναι καλες, και μην ξεχνατε πως οι μεριδες ειναι τεραστιες!
Αυτα ειχα να σας πω! Σας συστηνω τον Γαιδαρο να πατε με την οικογενεια σας, ανεξαρτητου καιρου κι εποχης γιατι σιγουρα θα περασετε υπεροχα! Σας το λεει "Το Ψαρωνι", φιλοι μου!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Μάρ
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Έχουμε πάει 3 φορές σε αυτό το μαγαζί και τις 3 με διαφορετικές παρέες και πάντα όλοι ήταν παραπάνω από ευχαριστημένοι.

Καταρχάς ο χώρος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, σαν παλιά ταβέρνα αλλά όχι παρατημένη. Σκούρο ξύλο, πετρά και κλασσικά διακοσμητικά στους τοίχους, ο πάνω χώρος με το τζάκι πιο ωραίος πιστεύω. Το σέρβις άμεσο ευγενικοί και ευχάριστοι.

Τελευταία φορά που πήγαμε 2 άτομα πήραμε

Σαλάτα, πολύ καλή
Πατάτες, καλές αλλά όχι τέλειες
Πατάτες φούρνου, πολύ καλές
Μελιτζάνα με τυρί, πολύ καλό
Μπιφτέκι, καλό
Χοιρινό με καπνιστό τυρί, είχε πάρει λίγο καπνιστή γεύση όλο το κρέας αλλά όχι κακό

Από παλαιότερη επίσκεψη μου έχουν μείνει το γουρουνόπουλο φούρνου είναι από τα καλυτέρα που έχω φάει και η σπαλομπριζολα που είναι τεράστια και μόνο 14-15 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Γενικότερα οι μερίδες είναι γενναιόδωρες.

Θα ξανάπαμε σιγουρά είναι κλασσική ταβέρνα με ωραία μαγειρευτά και μεγάλη ποικιλία.