ΓΑΪΔΑΡΟΣ

Ελληνική κουζίνα

  Ελληνοσερβικής Φιλίας 52 (πρών Σουλίου), Αγ. Παρασκευή [Χάρτης]
  210 6004724

Περιγραφή
Ξυλόφουρνος, ψητά κρέατα και πολλά μαγειρευτά, σε παλιό αρχοντικό με τζάκι. Και μεσημέρι. Κλειστά Δευτέρα.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Σεπ
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Στο Γάιδαρο είχα ξαναπάει πριν πολλά χρόνια, χειμώνα, και δεν είχε τύχει να ξαναπάω παρόλο που το φαγητό και η ατμόσφαιρα μου άρεσε πολύ. Ψάχνοντας για ταβερνοκατάσταση προς τα βόρεια το περασμένο Σάββατο (27/8), ευτυχώς τον θυμήθηκα και τον πρότεινα. Και τι καλά που εκανα!

Ο εξω χώρος ειναι φανταστικός. Ησυχία, τζιτζίκια, δέντρα, τραπέζια αραιά και όμορφα στρωμένα, και σκεπή ο καλοκαιρινός ουρανός με τα αστεράκια του να λάμπουν.

Ο κατάλογος είναι σχετικά μεγαλούτσικος αλλά όχι τόσο ώστε να σε μπερδεύει. Σαλατούλες, μπόλικα ορεκτικά, μεζεδάκια πονηρά, κρεατικά της ώρας και μαγειρευτά που ανάλογα τη μέρα σε ενημερώνουν ποια υπάρχουν και ποια όχι.

Το σερβις παραδειγματικό. Πραγματικά, από τα λίγα. Γρήγοροι, αποτελεσματικοί, ευγενικοί, πρόθυμοι και μόνιμα χαμογελαστοί.

Πάμε τώρα στα του φαγητού:

Ντολμαδάκια. Γιαλαντζί, με ρυζάκι σπυρωτό, αρωματικά, εντελώς χειροποίητα, παρεούλα με σάλτσα από γιαούρτι και μυρωδικά. Υπέροχα.

Μπουρεκάκια με τυρί και καπνιστό χοιρινό. Πιθανότατα τα καλύτερα μπουρεκάκια που έχω φάει ποτέ. Χωρίς ΙΧΝΟΣ λαδιού, με φύλλο χερίσιο, τραγανά, με μπόλικο (μπολικότατο! ) τυράκι, φρέσκια ντομάτα και -εδώ ερχεται η ένσταση- λιγότερο χοιρινό από ότι θα ήθελα. Επειδή το τυράκι ήταν πολύ, δυστυχώς το χοιρνό χανοταν. Παρόλα αυτά, θα τα ξαναέτρωγα ευχαρίστως γιατί ήταν πεντανόστιμα.

Χοιρινή τηγανιά. Τρυφερό κρεατάκι, χωρίς καθόλου παχάκια, πιπεριές χρωματιστές, όλα σε πήλινο.

Πατάτες τηγανιτές. Πολύ, πολύ, πολύ τραγανές και άνευ λαδίλας. Ελαφρώς αλατισμένες πριν το τηγάνι, για να μην χρειάζεται να τις "χιονίσουμε" στο τραπέζι. Άριστες.

Κουνέλι με σάλτσα μουστάρδας και σπιτικά λαζάνια. Εδώ έγινε ένα μικρό λαθάκι και το κουνέλι κατεύθασε με πατατούλες. Ο σερβιτόρος μας είπε να κρατήσουμε το πιάτο και θα μας φέρει και τα λαζάνια χωριστά, τα οποία κατεύθασαν εντός ενος λεπτού συνοδεία τριμμένου τυριού.
Το κουνελάκι ήταν νοστιμότατο. Τρυφερό, με υπέροχη σάλτσα. Πιπεράτη, κρασάτη, και μυρωδάτη. Και οι πατατούλες που είχαν βουτήξει στα σάλτσα επίσης πεντανόστιμες.
Τα λαζάνια (ταλιατέλες, για την ακρίβεια) από την άλλη ηταν ελαφρώς... βαρετά. Θα περίμενα να έχουν βάλει λίγη σάλτσα από το κουνέλι μιας και αυτή ήταν η παραγγελία μας αλλά, εντάξει, ίσως απλά δεν το σκέφτηκαν. Επίσης, ομολογώ πως αν και ήταν πολύ νόστιμη πάστα, δε νομίζω πως ήταν χειροποίητα. Εκτός του ότι παραήταν τέλεια και ομοιόμορφα, έμοιζαν πάρα πολύ με τις ταλιατέλες γνωστής ιταλικής μάρκας που την προτιμώ και την αγοράζω συνέχεια.

Ψητό μαστέλο. Μαστιχωτό και αλμυρό όσο πρέπει, η ιδανική παρέα για το απίστευτο ζυμωτό ψωμάκι που μας έφεραν (γι'αυτό το λόγο το παραγγείλαμε κιόλας το τυράκι, μόλις δοκιμάσαμε το ψωμί). Πραγματικά, τέτοιο ψωμί είχα χρόνια να φάω, και σίγουρα όχι στην Αθήνα.

Ήπιαμε ενάμισι λίτρο από το χύμα λευκό κρασί, στα 8 ευρώ το λίτρο. Σαββατιανό και Ροδίτης διάβασα στον κατάλογο, αλλά ο Ροδίτης επικρατούσε και γέμιζε κάθε γουλιά με αρώματα και φρεσκάδα.

Ο λογαριασμός ήρθε στα 54,5 ευρώ. Ως ποιότητα, δεν το λες ακριβό. Ως ποσότητα στις μερίδες, και λαμβάνοντας υπόψιν πως πρόκειται για μια ταβέρνα, το λες κάπως τσιμπημένο. Τρεις ντοματούλες λοιπόν, γιατί (54,5-12 για το κρασί) 42,5 ευρώ για ένα κυρίως, τέσσερα ορεκτικά και μία μερίδα πατάτες είναι πολλά!

Μας κεράσανε δροσερό καρπουζάκι, που ήταν ό, τι έπρεπε μετά από ένα χορταστικό γεύμα.

Εν κατακλείδι, ήταν ένα από τα καλύτερα γεύματα που έχω κάνει σε ταβέρνα. Από το σέρβις μέχρι την τελευταία μπουκιά, όλα ήταν τέλεια και οι αστοχίες ήταν ελάχιστες και άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Σίγουρα θα ξαναπάω, ίσως πριν χειμωνιάσει γιατί όσο ατμοσφαιρικό κι αν θυμάμαι τον μέσα χώρα, η αυλή είναι απλά υπέροχη.

Να σημειώσω την ύπαρξη ξεχωριστής τουαλέτας για άτομα με ειδικές ικανότητες (και όχι ανάγκες). Μακαρι να ακολουθήσουν όλοι οι χώροι εστιάσης το υπέροχο αυτό παράδειγμα!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Νοε
23
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Γειά σας, αναγνώστες!
Σημερα που γραφω μια κριτηκη για τον γαιδαρο, δεν θα αρχισω να λεω για την μερα ή τον καιρο, γιατι προφανως δεν σας νοιαζουν! Λιγα κι ωραια!
Λοιπον, οσων αφορα την γευση, μπορω να πω πως εντυπωσιαστηκα. Πηραμε τρια πιατα (σαλατα-νοστιμοτατη, αρνακι-με λιπος αλλα πολυ ωραιο, λαζανια-που ηταν τελικως χυλοπιτες με σαλτσα αλλα κι αυτες παρα πολυ νοστιμες)και κρασακι (επισης πολυ γευστικο και μοσχατο). Τα πιατα δεν αργησαν και ηρθαν ζεστα, κατι που με ευχαριστησε ιδιαιτερα.
Η εξυπηρετηση, 'νταξει καλη, οχι τελεια. Περιμεναμε κανα τεταρτο να μας εντοπισει ο σερβιτορος, που ηταν κρυμενος στην κουζινα, για να μας παρει παραγγελια (και ναι, ειχαμε κλεισει και βαλει στην ακρη το μενου). Υστερα, ο σερβιτορος, οπως ανεφερα, ηταν διαρκως μεσα στην κουζινα και δεν μπορεσαμε να παραγγειλουμε εξτρα τυρακι.
Ο χωρος ηταν πολυ ωραιος και χουζουρικος και μου θυμισε παλιο εστιατοριο χωριου!
Εμπαζε λιγο κρυο, αλλα δε βαριεσε, δεν πειραζει! Μαλιστα φευγοντας ειδαμε και τον πισω κηπο που πραγματικα με μαγεψε! Ο γαιδαρος θα ειναι και επισης ωραιος το καλοκαιρι (τωρα ειναι χειμωνας).
Τελος, η τιμες ειναι λογικοτατες. Πηραμε πεντε πραγματα (πορτοκαλαδα, κρασι, σαλατα, αρνακι, λαζανια) και πληρωσαμε 31€ (για τρια ατομα δηλαδη). Γενικως απο οσα ειδα στον καταλογο οι τιμες ειναι καλες, και μην ξεχνατε πως οι μεριδες ειναι τεραστιες!
Αυτα ειχα να σας πω! Σας συστηνω τον Γαιδαρο να πατε με την οικογενεια σας, ανεξαρτητου καιρου κι εποχης γιατι σιγουρα θα περασετε υπεροχα! Σας το λεει "Το Ψαρωνι", φιλοι μου!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Δεκ
27
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

25/12/14 και ώρα 00.10. Ευχομαι σε όλους τους καλοφαγάδες μας καλά Χριστούγεννα και ένας νέος χρόνος με λιγότερα προβλήματα και περισσότερο καλό φαί.

Μόλις γύρισαμε από το ΓΑΙΔΑΡΟ, 5 άτομα και ένα μικρό παιδί. Είχαμε κάνει φυσικά κράτηση για ρεβεγίον και να σημειωθεί ότι δεν ήταν δική μου ιδέα, αλλά ήμουν ένας απλός καλεσμένος.

Μπαίνοντας μέσα το μαγαζί -ως αναμενόμενο- ήταν γεμάτο και ή ορχήστρες -μια στον κάτω και μία στον πάνω όροφο- έπαιζαν παλιά ρεμπέτικα. Σα περιβάλλον ή οικία είναι ζεστή και όμορφα διακοσμημένη. Αποτελείται απο μικρούς χώρους ο κάθε όροφος, πιθανόν τα ξεχωριστά δωμάτια της αρχικής οικίας πριν γίνει μαγαζί. Αρα δεν έχουν όλα τα τραπέζια οπτική επαφή με την ορχήστρα (μοναδικό φάουλ στον τομέα χώρος). Από την άλλη επικρατεί μια πιο ήσυχη ατμόσφαιρα. Τέλος νομίζω η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή από κάπνα. Μου άρεσε πολύ το αναμμένο τζάκι και τα όμορφα κάδρα στους τοίχους που συνθέτουν μια μοναδική κυριλε-ρεμπέτικη ατμόσφαιρα.

Η εξυπηρέτηση ήταν τυπική και τα πιάτα παρουσιαστηκάν σωστά. Μοναδικό σφάλμα το ότι ένα κυρίως έφτασε αρκετά αργότερα (30 λεπτά και βάλε) από τα υπόλοιπα, αδικαιολόγητα και αφου το ζητήσαμε. Τα ορεκτικά και τα κρασιά-κουβέρ έφτασαν αρκετά γρηγορα παρά την πιεστική μέρα για τα τους σερβιτόρους.

Γεύσεις:

Πατατες τηγανιτές απλά καλές (2,5/4)
Μελιτζανοσαλάτα με σκόρδο καλή με εντονη σπιρτάδα και πικαντικη (3/4)
Λουκάνικο χωριάτικο καλούτσικο (3/4) και αλμυρό
Μανιτάρια πλευρώτους καλούτσικα (2,5-3/4)
Σαλάτα λάχανο-καρότο απλά καλή (3/4)

Κοντοσούβλι στέγνο αλλά καλοψημένο και μεγάλο σα μερίδα (3/4)
Πανσέτες (δε δοκίμασα)
Αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και πουρές κολοκύθας, αρκετά καλόψημένο (3-3,5/4), έλιωνε στο στόμα
Χοιρινο αγραφιώτικο (λίώμα και νόστιμότατα 3-3,5/4)
Μπιφτέκι (στεγνό όχι και κάτι ιδιαίτερο 2,5/4)

Πήραμε επίσης Αγιωργίτικο Νεμέας χύμα (2,5-3/4) και ένα Αγιωργίτικο μπουκάλι του 2007 (3,5-4/4), εξαιρετικό.

Φάγαμε 5 άτομα του σκασμού αλλά όχι κάποια εξαιρετική ποιότητα. Αν εξαιρέσεις το κρασί και τα tips δωσαμε περίπου 115 ευρώ για τα υπόλοιπα (κάτι παραπάνω από 20 ευρώ το άτομο). Τιμή λογική για μια όμορφή cozy και ρεμπέτικη βραδιά αλλά όχι για αυτή την μέτρια ποιότητα φαγητού που χρήζει βελτίωσης γενικότερα και θυμίζει catering.

Δεν θα το επισκεφτώ άμεσα εκτός και αν με καλέσουν.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Μάρ
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Τετάρτη βράδυ 4-3-15, επισκεφθήκαμε το εν λόγω εστιατόριο. Η περιοχή είναι οικεία, μιας κ μένουμε σχετικά κοντά. Πρώτη φορά όμως περνούσαμε την πόρτα του "Γαϊδαρου".

Ο χώρος παραπέμπει σε παλιό χωριάτικο σπίτι, γεμάτο παλιά αντικείμενα, αγροτικής χρήσης κυρίως.. Μας έφερε τον κατάλογο ένας εκ των δυο ιδιωκτητών με συγκρατημένη ευγένεια.

Πήραμε μια πράσινη σαλάτα, για δυο άτομα(μικρό μέγεθος)που εμάς μας φάνηκε χορταστική. Είχε μαρούλι, σπανάκι, τυρί μαστέλο, σταφίδες, ξερά σύκα κ καρύδια. Καλή επιλογή, ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως το είχαν πασπαλίσει με ολόκληρο, κόκκινο πιπέρι, που είχε πέσει πολύ κ παντού, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουμε τις μπουκιές μας απο το πιπέρι πριν το φάμε. Πήραμε μελιτζάνες στο πήλινο, που ήταν πολύ καλή επιλογή.

Πήραμε χοιρινό αγραφιώτικο κ κατσικάκι φούρνου με αληθινές τηγανιτές πατάτες. Ακριβές επιλογές, με 10,9 κν11,6€ αντίστοιχα. Το κατσίκι είχε πολύ κόκκαλο κ λίπος. Γενικά, το κατσίκι έχει αρκετό ψαχνό, αλλα μάλλον το κρατάνε για πάρτη τους. Το ψωμάκι, πολύ καλο.

Για όλα αυτά μας στοίχισε 41,6€ ποσόν μάλλον υπερβολικό. Να πω την αλήθεια, δεν μ'ενθουσίασε..

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Μάρ
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Έχουμε πάει 3 φορές σε αυτό το μαγαζί και τις 3 με διαφορετικές παρέες και πάντα όλοι ήταν παραπάνω από ευχαριστημένοι.

Καταρχάς ο χώρος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, σαν παλιά ταβέρνα αλλά όχι παρατημένη. Σκούρο ξύλο, πετρά και κλασσικά διακοσμητικά στους τοίχους, ο πάνω χώρος με το τζάκι πιο ωραίος πιστεύω. Το σέρβις άμεσο ευγενικοί και ευχάριστοι.

Τελευταία φορά που πήγαμε 2 άτομα πήραμε

Σαλάτα, πολύ καλή
Πατάτες, καλές αλλά όχι τέλειες
Πατάτες φούρνου, πολύ καλές
Μελιτζάνα με τυρί, πολύ καλό
Μπιφτέκι, καλό
Χοιρινό με καπνιστό τυρί, είχε πάρει λίγο καπνιστή γεύση όλο το κρέας αλλά όχι κακό

Από παλαιότερη επίσκεψη μου έχουν μείνει το γουρουνόπουλο φούρνου είναι από τα καλυτέρα που έχω φάει και η σπαλομπριζολα που είναι τεράστια και μόνο 14-15 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Γενικότερα οι μερίδες είναι γενναιόδωρες.

Θα ξανάπαμε σιγουρά είναι κλασσική ταβέρνα με ωραία μαγειρευτά και μεγάλη ποικιλία.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Αγ. Παρασκευή, Αθήνα
Μάρ
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Σάββατο βράδυ στις αρχές του Φλεβάρη και μια σύναξη παλαιών συμφοιτητών με έφερε στον συμπαθή «Γάιδαρο» στην Αγ. Παρασκευή. Πρόκειται για μια από τις δεκάδες ταβέρνες που αντέχουν ακόμα στην ευρύτερη περιοχή και που κατατάσσονται κάπου στη μέση (στο μέγεθος και στο ύφος) μεταξύ των πιο «οικογενειακών» μαγαζιών συναφούς τύπου που ευδοκιμούν (κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά) σε πιο κεντρικές γειτονιές και των μεγάλων «εξοχικών» ταβερνών που βρίσκει κανείς βγαίνοντας από τα όρια της πόλης.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, το μαγαζί βρίσκεται στη θέση μιας παλιάς θρυλικής ταβέρνας της περιοχής, στον κήπο της οποίας είχα πολλές φορές φάει ως παιδί με την οικογένειά μου, αλλά και αργότερα, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 – ακόμα κι αν δεν πέφτω μέσα για το οίκημα, ο δρόμος είναι σίγουρα ο ίδιος (τέως Σουλίου και νυν Ελληνοσερβικής Φιλίας), κάθετος στη λεωφόρο Χαλανδρίου, σε συμπαθητική απόσταση από την πλατεία (αλλά και από τη στάση του μετρό για τους μη εποχούμενους).

Το πρώτο που έχει να πει κανείς είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο μαγαζί, με δύο επίπεδα εξυπηρέτησης (ισόγειο και όροφος), που μπόρεσε άνετα να στεγάσει την πολυπληθή (και αρκετά αβέβαιη ως προς τα αριθμητικά της δεδομένα) παρέα μας – στα θετικά της εξυπηρέτησης το ότι βρέθηκε σχετικά γρήγορα λύση όταν προκύψαμε να έχουμε έρθει περισσότεροι από τον αριθμό που είχαμε πει στο μαγαζί, το οποίο εκείνο το βράδυ ήταν ασφυκτικά γεμάτο.
Ο χώρος είναι ζεστός, φιλόξενος, όμορφα διακοσμημένος, με το κλασικό στυλ που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «χωριάτικο», χωρίς υπερβολές και αστοχίες.

Ως προς το φαγητό, είναι το κλασικό μενού που βρίσκει κανείς με ελάχιστες παραλλαγές σε όλες τις χασαποταβέρνες: ορεκτικά, σαλάτες, κρεατικά σχάρας ή σούβλας ως κυρίως πιάτα. Θα κρατήσω μια επιφύλαξη για την ορθή αποτύπωση των προσφερόμενων επιλογών του συγκεκριμένου μαγαζιού, καθώς για την περίσταση είχε συμφωνηθεί ειδικό μενού στην τιμή των 15 €, ως εκ τούτου θα μιλήσω μόνο για ό, τι σερβιρίστηκε, χωρίς να έχω δει κατάλογο.

Στην αρχή σερβιρίστηκαν σαλάτες (σε αφθονία) και ορεκτικά (μάλλον «τσουρούτικα»). Οι σαλάτες γενικά εύγευστες και καλοφτιαγμένες – ακόμα και η (τόσο πονεμένη ιστορία σε πολλά άλλα μαγαζιά) μελιτζανοσαλάτα. Αντίθετα, απρόσμενα μέτρια έως κακά τα ορεκτικά, που συχνά κλέβουν την παράσταση σε τέτοια μαγαζιά και σε κάνουν να μην πεινάς την ώρα των κυρίως. Σερβιρίστηκαν κεφτέδες κλασικοί και με κολοκύθι – και στις δυο περιπτώσεις εντοπίστηκαν «ίχνη ασαφή» και μόνο από την πρώτη ύλη (κρέας και κολοκύθι, αντίστοιχα) και μπόλικο κουρκούτι, χωρίς ιδιαίτερα αρώματα. Απογοήτευση.

Ως κυρίως πιάτα ήρθαν στα τραπέζια μεγάλες πιατέλες με κρεατικά – κι εδώ οι εντυπώσεις ανάμικτες. Το ψητό γουρουνόπουλο, κατά γενική ομολογία όλων των συνδαιτυμόνων, ήταν απλά τέλειο – αργοψημένο σωστά, με γεύση βαθιά και με όλους τους χυμούς του. Πολύ καλά και τα ψητά μπουτάκια από κοτόπουλο. Αντίθετα, μετριότατο το μπιφτέκι, σε σημείο να το λέει κανείς και άγευστο απείχε παρασάγγας από τις καλές εκδοχές του πιάτου που μπορεί να βρει κανείς σε διάφορα μέρη ανά την Αθήνα (γενικώς λοιπόν ο κιμάς δεν είναι το δυνατό σημείο του μαγαζιού). Δεν δοκίμασα και συνεπώς δεν έχω εικόνα για τη χοιρινή μπριζόλα, που ήταν το άλλο προσφερόμενο είδος στην πιατέλα.
Συνοδέψαμε το δείπνο με χύμα κόκκινο κρασί, που, όπως συμβαίνει όλο και συχνότερα πια στις αθηναϊκές ταβέρνες, απλώς και μόνο περνούσε τη βάση και τίποτα παραπάνω. Αν το τραβάει ο καιρός και σας αρέσει με το φαγητό, προτιμήστε μπυρίτσα.

Το σέρβις επαγγελματικό και εξυπηρετικό, δοθέντος και του πανικού της βραδιάς.
Ο χώρος, όπως είπα και στην αρχή, όμορφος και δεκτικός – ας έχει όμως κανείς το νου ότι πρόκειται για φασαριόζικη ταβέρνα (νομίζω πως πήρε το αφτί μου και δυο μουσικούς να παίζουν στο ισόγειο), που ταιριάζει σε συγκεκριμένες περιστάσεις (μεγάλες παρέες, συνεστιάσεις κλπ. )

Η τιμή ήταν συμπαθητική για τα δεδομένα του χώρου και για τις «αντικειμενικές αξίες» της Αγ. Παρασκευής, ωστόσο θα ήθελα το σύνολο των προσφερομένων ειδών να είχε μια πιο ισορροπημένη ποιότητα.

Αν θα ξαναπήγαινα; Σε περίπτωση νέας πρόσκλησης για μεγάλη συνάθροιση, θα ξαναπήγαινα με χαρά. Θα ανέφερα επίσης ευχαρίστως την ταβέρνα αν κάποιος με ρώταγε για επιλογές φαγητού στην Αγ. Παρασκευή. Δεν νομίζω όμως ότι το σύνολο του πακέτου ήταν τόσο ελκυστικό ώστε να ανηφορίσω από το κέντρο ειδικά για το συγκεκριμένο μαγαζί.