Loader

Περιγραφή

Το γνωστό κοσμοπολίτικο εστιατόριο με την ιαπωνική κουζίνα, ήρθε και στην Αθήνα.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

1 medium

24 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Επισκεψη στο εκπληκτικο οικοπεδο του Αστερα, που αυτη τη περιοδο ειναι σε φαση ανακατασκευων, το εστιατοριο δεν επηρεάζεται. Μας υποδεχονται κατοπιν -αναγκαιας-κρατησης, το καλοκαιρι θα ειναι απλα συνεχεια γεματο ακομα και καθημερινες.

Τα τακος θαλασσινων ηταν εξαιρετικα μικρα, η σαλτσα οχι οπως περιγραφοταν, η γευση συμπαθητικη. Εξαιρετικα τα χτενια και η σχετικη σαλτσα με τσιλι.
Τα "σουβλάκια" καπως βαρια και το κρεας με μια υφη περιεργη.
Απο τον μπακαλιαρο (black cod) δεν εμεινε ιχνος, ισως το καλυτερο πιατο. Ειναι παντως απλουστερο απο οτι φανταζομασταν, ενα καλο κομματι-φιλετο μαριναρισμενο και μαγειρεμα-μαλλον-στον ατμο. Απο γλυκα δεν δοκιμασαμε πολλα, θα συστησω ανεπιφυλακτα την σοκολατα με το παγωτο πρασινο τσαι.

Το σερβις ηταν ικανοποιητικο, χωρις να κανει το extra mile.
Σημειωνω κι εγω οτι την ωρα του γλυκου το κουταλι που ερχεται ακουμπα γυμνο πανω στο τραπεζι. Απαραδεκτο για τετοιο μαγαζι.

Πληρωσαμε (μαζι με ποτα & γλυκα) περι τα 80Ε/άτομο, δεν περιμεναμε κατι φτηνο φυσικα, αλλα δεν μπορεις να το πεις value for money. Επισης ειναι δυσκολο να φυγετε πληρως χορτασμενοι.

4 medium

25 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
81-100

Αποφασισμενοι να εκμεταλλευτουμε στο επακρο τις "Ημερες Βραβευμενης Γαστρονομιας" περασαμε και απο το Matsuhisa Athens.

Σε ειδυλλιακη τοποθεσια της αθηναϊκης ριβιερας, μες στο πολυτελεστατο "Astir Palace", πανω στο βραχο με τη μαγευτικη θεα στον κολπο της Βουλιαγμενης ο παγκοσμιως διασημος κορυφαιος σεφ Nobu Matsuhisa εχει στησει εδω και 8 χρονια το δευτερο (μετα τη Μυκονο) εν Ελλαδι πολυτελες εστιατοριο του. Εχοντας ξεπερασει τα 30 πια (τα περισσοτερα με το ονομα Nobu, σε συνιδιοκτησια με τον αμερικανο σταρ Robert De Niro, και καποια με το ονομα Matsuhisa) ο αστειρευτος Nobuyuki εχει βαλθει να ενταξει την πολυτελεια της κουζινας του σε καθε γωνια της γης.

Δυο ατομα φθασαμε γυρω στις 19:30. Ο παρκαδορος αφου μας ζητησε τα κλειδια του αυτοκινητου και αρνηθηκα, ευγενεστατα μας υπεδειξε το μερος σταθμευσης. Στη συνεχεια μας καλοσωρισαν με χαμογελο οι κοπελες της υποδοχης και αφου τσεκαρισαν την κρατηση οδηγηθηκαμε στο τραπεζι. Περνωντας απο την ανοιχτη κουζινα, ολο το προσωπικο του εστιατοριου (σεφ, σερβιτοροι, επικεφαλης κλπ) μας... καλωσορισαν με τη γνωστη δυναμη της φωνης των Ιαπωνων. Χαμογελασαμε. Τη δευτερη φορα που ακουσαμε... τα ουρλιαχτα ψιλοενοχληθηκαμε. Απο την τριτη φορα που εμπαιναν νεες παρεες και μετα και ενω προσπαθουσαμε να απολαυσουμε το φαγητο, ε καταντησε αηδια.

Αυτο ηταν και το πρωτο πραγμα που μας ενοχλησε καπως. Το δευτερο αφορουσε το χωρο, οχι ομως σε βαθμο που να χαθει το 4αρι. Εχει λοιπον να κανει με τα τραπεζια: υπαρχουν καποια μεγαλα στρογγυλα στη μεση της αιθουσας και καποια μικρα γυρω γυρω και σχεδον κολλητα το ενα με το αλλο, επομενως αισθανομασταν λιγο στριμωγμενοι. Με τετοια θεα ομως...

Στα του φαγητου, που ειναι και το σημαντικοτερο:
1 μπουκαλι νερο μεταλλικο, με αναιτια υπερβολικο κοστος 5€. Ενα μπολ με soy sauce και, φυσικα, chopsticks.
Ειδικο μενου, με 50%:
- Eryngii salad (σαλατα με μανιταρια eryngii): Ιαπωνια μανιταρια που μας φανηκαν λιγο "βαρια" και γενικα μια σαλατα οκ, τιποτα το ιδιαιτερο.
- Salmon new style (σολομος new style): ωραια συνεχεια με σασιμι σολομου με σχοινοπρασο, τζιντζερ και σαλτσα σογιας yozu. Νοστιμοτατο.

- Matsuhisa sushi: Εξαιρετικης ποιοτητας σουσι, απλα (σολομος, σκουμπρι και τονος).
- Black cod yuzu miso (μαυρος μπακαλιαρος με yuzu miso): Το signature dish του Matsuhisa. Τι απιστευτο πιατο η αληθεια! Μαυρος μπακαλιαρος μαριναρισμενος τρεις μερες σε yuzu miso, σερβιρισμενος με daikon, hajikami ginger και φυλλο κανταϊφι απο πανω. Π ε ν τ α ν ο σ τ ι μ ο. Απο τα ωραιοτερα πιατα που εχω δοκιμασει ποτε.
Beef fillet chimichurri (μοσχαρισιο φιλετο με σαλτσα τσιμιτσουρι): Σωστα ψημενο (medium rare) και νοστιμο μοσχαρισιο φιλετο με την ιδιαιτερη γλυκοξινη σαλτσα τσιμιτσουρι. Μονη μου ενσταση οτι δεν πολυταιριαζε σε τετοιο μενου ή αν θελετε δεν ηταν απαραιτητο ενα κρεατικο πιατο.

- Whiskey cappuccino: με καφε «brule», κακαο, παγωμενο γαλα και κρεμα και αφρο από whisky Suntory: Σε τρια επιπεδα, μες στο φλιτζανακι του καφε, το ετρωγες απο την κατω στρωση προς την επανω. Ενδιαφερον αλλα οχι κατι γευστικα σπουδαιο. Θεωρω πως τα επιδορπια αποτελουν την αχιλλειο πτερνα του Ματσουχισα.
Οσο για vfm; Για το ειδικο μενου, τα 44€ ηταν πολυ καλα. Κοιτωντας ομως τον καταλογο διεπιστωσα οτι δυσκολα μενεις κατω απο 80€, ποσο που θεωρω παρα μα παρα πολυ υψηλο. Ειπαμε, εξαιρετικο σουσι και μοναδικος μπακαλιαρος αλλα πανω απο 100€ με κρασι (επισης αναιτια πανακριβα μπουκαλια) ειναι αδιανοητα πολλα, εκτος αν (υπερ)πληρωνεται η τοποθεσια και η θεα.

Θα ξαναπηγαινα ευχαριστα, και μονο για το black cod miso, αλλα μονο στα ιδια επιπεδα τιμων με αυτα της προσφορας.

5 medium

08 Αυγ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
81-100

Μια πικρη ιστορια για το περιφημο Nobu

Βραδυ Σαββατου 29 Ιουλιου το κολλημα μου εγινε πραγματικοτητα και μαζι με παρεα 3 φιλων αφου φυσικα τους ειχα πρηξει από τοτε που ανοιξε εκανα το ντεμπουτο μου στο εν λογω εστιατοριο.

Υπεροχος χωρος, τρομερο προσωπικο που το μονο λαθος του είναι-αν και είμαι σιγουρος ότι δεν γινεται αυτόβουλος-ότι ενώ εχουμε τελειωσει το φαγητο μας 2 φορες μας ρωτησε σχεδόν επιμονα αν θελουμε κατι άλλο για φαγητο.
Το θεωρω αυτονοητο 50 χρονων ανθρωποι ότι αν θελαμε εστω και ένα ποτηρι κρασι θα το ζητούσαμε.

Κατά τα αλλα

Warm mushroom salad 27 euro
Κομματια πρασινάδας με 6-7 μανιταρια σε μια αδιαφορη σως

Shrimp spicy garlic 44 euro (συν 2 ζαντακ που ηπια όταν γυρισα σπιτι για να σταματησει το καψιμο από την καουρα)
Μικρες γαριδες με σκορδο τιποτα το ιδιαιτερο.

Scallop Wasabi pepper 45 euro
Ο θεος μαζι σας, αγευστα σα να επινα νερο.

Ποικιλια από sushi rolls 16 τον αριθμο 90 euro
Εχω/ουμε φαει καλυτερα απο delivery της γειτονιας, δε μπορούσαμε να καταλάβουμε τη διαφορα μεταξυ τους. Ολα γευστικα ηταν το ιδιο.

Black Cod Yuzu Miso 46 euro
Σαφως το καλυτερο πιατο αλλα ειλικρινα όχι κατι που θα σου ανατιναξει τον ουρανισκο.

Από επιδόρπια πηραμε

Chocolate Bento BOX 16 euro
Suntory Whisky Cappuccino 8 euro
Matsuhisa Cheescake 15 euro

Οι υπολοιποι της παρεας μου ειπαν ότι ηταν καλα, εγω γλυκα δε τρωω οποτε η γνωμη μου είναι περιττη.

291 euro συνολο χωρις ποτα χωρις κρασι, τα συμπερασματα δικα σας και εννοείται πως δε θα ξαναπαμε.

5 medium

16 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
65-80

Τελικα μονο αφου εχεις παει σε τετοιου επιπεδου εστιατορια καταλαβαινεις την διαφορα στην ποιοτητα.

Επιισκεφτηκα λοιπον για αλλη μια φορα το εστιατοριο αυτο και πραγματικα το γευμα ηταν μια απολαυση. Η ποιοτητα των υλικων αριστη η γευση των φαγητων φανταστικη.

Το προσωπικο ευγενικο, εξυπηρετικο και πανω απ΄ολα καθολου αχρωμο για το επιπεδο του εστιατοριου. Η θεα φυσικα φανταστικη.
Η σαλατα μανιταριων φρεσκοτατη και γευστικοτατη
Ο μαυρος μπακαλιαρος απιστευτος

Το sushi ομοιως
Το μοσχαρισιο φιλετο για οποιον το τρωει μετριο ωραιοτατο και με εξαιρετικη σαλτσα
Φυσικα το κοστος ακριβο. Νομιζω ομως αν καποιος μπορει να το κανει αξιζει τον κοπο

15 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.....9 η ώρα
Επιτέλους μετά από πολύ καιρό τα καταφέραμε και φτάσαμε στο χώρο που τόσα είχαμε ακούσει.

Το τυπικό ιαπωνικό καλωσόρισμα μας εξέπληξε ευχάριστα
Ο χωρος λιτος, ομορφα διακοσμημενος πλην ομως αρκετα υποφωτισμενος.

Παραγγειλαμε το μενου ΟΜΑΚΑΣΕ που αυτες τις εβδομαδες συνοδευται και απο 4 διαφορετικα ποτηρια κρασιου ελληνων παραγωγων
1 πιατο, σολωμος με καταιιφι και πικαντικη σως.... πολυ ωραιο, δεν ειναι ενα τυπικο ιαπωνικο πιατο αλλα η γευση ηταν εξαιρετικη

2 πιατο σαλατα με νουντλς και λαχανικα πολυ ωραια και με 2 ντρεσσινγκ ενα σε καθε επιπεδο πραγμα που δεν το ειχα ξαναδοκιμασει

3 πιατο τριλογια σουσι γαριδα, λαβρακι και τονος νοστιμο και φρεσκο, πολυ καλυτερο απο αλλα σουσι μπαρ των Αθηνων, οχι ομως σε επιπεδο αντιστοιχων εστιατοριων σε Αμερικη και Ιαπωνια που εχω επισκεφθει

4 πιατο black cod...... απλα καταπληκτικο- το signature plate,

5 πιατο αρνι με Τeriyaki sauce καταπληκτικα ψημενο ελιωνε στο στομα

6 το γλυκο που ηταν ντομινο σοκολατας με καραμελωμενα ποπ κορν και μαλλι της γριας ακουγεται καπως αλλα ηταν εξαιρετικο

Τα κρασια ηταν της οινοποιος Ρουβαλη και ηταν παρα πολυ ωραια συνδυασμενα με τις γευσεις το δε τελευταιο, σερβιρισμενο με το αρνι, ΙΑΝΟΣ (ΣΥΡΑΗ)ηταν το κερασακι στην τουρτα
Το σερβις ηταν υποδειγματικο- ευχαριστουμε Κατερινα-

Γενικα η ολη εμπειρια ηταν υπεροχη
Ειναι VALUE FOR THE MONEY ? Με την συνοδεια αυτων των κρασιων και με το παραπανω
Σιγουρα θα ξαναπαω

21 Αυγ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
81-100

Δεκαπενταύγουστος και καταχνιά και μακριά από νησιώτικο πανηγύρι, είπαμε να κλείσουμε των διακοπών την παρένθεση με κάτι ξεχωριστό! Και το καταφέραμε: Κάτι οι βαθμολογίες, κάτι ο χώρος και το σούσι, που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε δοκιμάσει, μας οδήγησαν στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Σφίξιμο από το έμπα: Σερβιτόροι ντυμένοι στα μαύρα (κοίμηση της Θεοτόκου γαρ... ) φωνασκώντας σε ακατάληπτη γλώσσα έτρεχαν πάνω κάτω κάθιδροι. Περιμέναμε να μας ετοιμάσουν το τραπέζι (23.45) περίπου 10 λεπτά.

Ο χώρος ατμοσφαιρικός, με το ογκώδες κτίσμα του Αστέρα απέναντι, σαν πάνφωτο υπερωκεάνιο να σε τυλίγει. Το τραπέζι τεσσάρι - αν και ήμασταν δύο -χωμένο πίσω πίσω δεν άφηνε περιθώρια ρομαντικής διάθεσης. Αντίθετα μας έφερε πιο κοντά στο άγχος και στο τρέξιμο των σερβιτόρων. Και περνάμε σε εκείνα που μας χάλασαν την βραδιά.

1. Κατάλογος σε ειδικού μενού εστιατόριο, δεν νοείται να μην υπάρχει στην ελληνική γλώσσα. Την μπριζόλα την γνωρίζω, το μπιφτέκι θα το αναγνωρίσω, όμως το Black code δεν το έχω ξανακούσει και το μαγαζί είναι υποχρεωμένο να μου γράψει τι ακριβώς είναι. Ανάμεσα στο ημίφως προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε τι θα παραγγείλουμε.

2. Τραπέζι δίχως τραπεζομάντηλο σε εστιατόριο που θα πληρώσεις κοντά στα 100 ευρώ το άτομο, είναι σαν να αγοράζεις Jaguar χωρίς λάστιχα... Το νερό χυνόταν από τα ποτήρια, το κρασί νότιζε στη βάση του ποτηριού και οι φιλότιμες προσπάθειες της σερβιτόρας με το βετέξ δεν επαρκούσαν.
3. Λίστα κρασιών με το φθηνότερο λευκό να αρχίζει από 45 ευρώ η φιάλη, όταν το ίδιο προϊόν στο σούπερ μάρκετ έχει κοντά στα 10 ευρώ!

4. Αφιλόξενο περιβάλλον. Οι σερβιτόρες με δυσφορία μας εξήγησαν ό, τι δεν μπορούσε να μας «πει» ο κατάλογος.

5. Μαχαιροπίρουνα (για μας που δεν μάθαμε- οι πτωχοί- να χρησιμοποιούμε τα ξυλάκια) ευτελούς ποιότητας τα οποία αν σου έφερναν σε χασαποταβέρνα θα τα επέστρεφες βλαστημώντας, μέρα που ήταν...

Στο μενού δεν θα σταθώ ιδιαίτερα. Έτρωγα πρώτη φορά σούσι σε εστιατόριο του είδους και το γεγονός ότι το συνέκρινα με την γεύση του σούσι που είχα δοκιμάσει από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ίσως να είναι ιεροσυλία. Για ένα φιλέτο όμως που ήρθε στεγνό και με ένα φασολάκι ή κάτι σαν φασολάκι για γαρνιτούρα, μπορώ μετά βεβαιότητος να καταθέσω, ότι έχω γευτεί ασύγκριτα καλύτερο πληρώνοντας το ένα τρίτο της τιμής του!

Και τέλος: ούτε ένα κέρασμα, ένα σάκε, κάτι τέλος πάντων που να συνάδει με την ελληνική φιλοξενία. Ψυχρά, κακά και δήθεν. Όταν καλείσαι να πληρώσεις 180 ευρώ, για δύο άτομα, τουλάχιστον επιθυμείς να περάσεις βραδιά αξέχαστη. Ε, λοιπόν ήταν αξέχαστη η βραδιά, με ένα ακριβό μάθημα για μελλοντικές εξορμήσεις σε βραβευμένα εστιατόρια των οποίων ο σκούφος που έχουν κατακτήσει, τελικά, αποδεικνύεται faux. Ας προσέχαμε!

Απόλλωνος 40, (Ξεν. Astir Palace), Βουλιαγμένη

210 8960510