BARBA LAZAROS

Ελληνική κουζίνα

  Ζησιμοπούλου 24Α, Παλαιό Φάληρο [Χάρτης]
  210 9403003

Περιγραφή
Γεύσεις σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Νοε
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Κλείσιμο τραπεζιού στο Barba Lazaros μέσω εκπτωτικού site. Το όνομά του στο μυαλό μου συνειρμικά συνδυάστηκε αυτόματα με σκέψεις που αφορούσαν από την –πανέμορφη- Κορώνη μέχρι κεμπάπ και Πολίτικη κουζίνα. Μου κίνησε την περιέργεια και το έψαξα στο διαδίκτυο (είναι απίστευτο το πόσες πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε όλους μας μέσω αυτού) και διάβασα μερικά πράγματα για την ιστορία του η οποία έχει ως αφετηρία το 1971.

Φαντάζομαι ότι για συναισθηματικούς λόγους, αφού οι ιδιοκτήτες παραμένουν από την ίδια οικογένεια, επέλεξαν να κρατήσουν το ίδιο όνομα με μοναδική παρέμβαση και με σκοπό να το κάνουν πιο φρέσκο, να το αποδώσουν με λατινικούς χαρακτήρες. Η τιμή δελεαστικότατη για γεύμα δύο ατόμων κι έτσι δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό. Επειδή στο site υπήρχε και το διαθέσιμο μενού, αυτό μου τράβηξε ακόμα περισσότερο την προσοχή γιατί η περιγραφή κάποιων πιάτων ήταν ελκυστικότατη.

Έτσι, δύο μέρες πριν την επίσκεψή μας πήρα τηλέφωνο κι έκανα την κράτηση, όπως ορίζουν οι όροι του site και που μου φαίνεται κάτι απόλυτα λογικό.
Φτάσαμε εκεί ακριβείς στο ραντεβού μας. Στην παρθενική επαφή, ο χώρος καλείται να κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις. Κι αυτές ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. Οφείλω να ομολογήσω ότι οι φώτο στο site το αδικούσαν πάρα πολύ. Έχοντας στο μυαλό μου και την ονομασία του, πραγματικά δεν ήξερα τι θα συναντούσαμε μπροστά μας. Σέβομαι τους λόγους που προφανώς θα είχαν προκειμένου να επιλέξουν αυτή την ονομασία, κι ενώ στην αρχή θεώρησα ότι ίσως τους αδικεί γιατί παραπέμπει (στο δικό μου τουλάχιστον μυαλό) σε κάτι πιο λαϊκό, τελικά κατέληξα ότι σε καμιά περίπτωση δε μπορώ να διαφωνήσω με κάποιους που τιμάνε το παρελθόν τους.

Αν και βρίσκεται σε σχετικά άχαρο σημείο επί της Ζησιμοπούλου, ο χώρος που είναι πολύ μοντέρνος σε απομονώνει από την περιοχή που τον περιβάλει. Είναι άνετος και πολύ μας πολύ τακτικός και περιποιημένος. Όλα τα τραπέζια, όμορφα στρωμένα. Ο εξωτερικός τους χώρος, στον οποίο και κάτσαμε, χωρίζεται στα δύο με την προσθήκη ενός μεγάλου επίπλου, τύπου βιβλιοθήκης. Σε κάθε ράφι του υπήρχαν τοποθετημένα διάφορα αντικείμενα, κατά κύριο λόγο μεγάλα βάζα και μπουκάλια διαφορετικών υλικών και τεχνοτροπίας. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ πετυχημένο και καλαίσθητο.

Την υπόλοιπη διακόσμηση συμπλήρωναν μεγάλα, ξύλινα φωτιστικά και αρκετά φυτά που γλύκαιναν τον χώρο. Τα τραπεζοκαθίσματά τους, μεγάλα και βολικά, με ξύλινη επιφάνεια αλλά και μεταλλικά μέρη. Στον εσωτερικό χώρο είδαμε ότι υπήρχε και σημείο με μουσικά όργανα, οπότε υποθέσαμε ότι κάποιες ημέρες της εβδομάδας θα έχουν και ζωντανή μουσική. Φαντάζομαι κάτι σε έντεχνο, που θα τους ταίριαζε περισσότερο.

Επίσης έντεχνη ελληνική μουσική, ήταν και το χαλί που μας έκανε παρέα στο φαγητό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Σε σωστούς, χαμηλούς τόνους που δεν ενοχλούσαν, ούτε κάλυπταν τις συζητήσεις μας, ακούσαμε Αρβανιτάκη, Τσαλιγοπούλου κτλ. Την ημέρα και ώρα που πήγαμε ήμασταν γύρο στις 5 παρέες, οι οποίες κάλυπταν σχετικά μικρό μέρος της χωρητικότητας του. Φαντάστηκα τον χώρο με περισσότερο ακόμα κόσμο και ζωντάνια και μου άρεσε αυτή η σκέψη. Για τον χώρο έβαλα "3" αλλά το αδικεί λίγο αυτή η βαθμολογία. Αν μου δίνονταν η δυνατότητα μεγαλύτερης ακρίβειας, θα του έβαζα 3,5.

Η εξυπηρέτηση από την στιγμή που φτάσαμε μέχρι και που αποχωρήσαμε, ήταν υποδειγματική. Νεαρά άτομα, με φρέσκες φατσούλες και συμπεριφορά. Χαμόγελο αβίαστο αλλά και επαγγελματισμός. Ομοιόμορφο και προσεγμένο ντύσιμο. Όση ώρα μείναμε, υπήρχε πάντα ένα άτομο του προσωπικού τους όρθιο στον χώρο για να δεχτεί κάτι που θα ήθελε κάποιος από τους πελάτες. Όλοι έχουμε νιώσει άβολα όταν θέλαμε κάτι αλλά όλο το service ήταν μαζεμένο στο εσωτερικό ενός εστιατορίου και υπομέναμε στωικά μέχρι να βρεθεί κάποιος να μας εξυπηρετήσει. Με το να έχουν μόνιμα διαθέσιμο κάποιο άτομο, αποφεύγουν τέτοιους είδους δυσαρέσκειες. Σωστή και έξυπνη κίνηση που δείχνει σεβασμό στον πελάτη.

Όταν κάτσαμε μας ρώτησαν εάν θέλουμε νερό εμφιαλωμένο ή σε κανάτα και μας έφεραν ένα νόστιμο, κρεμμώδες ντιπ (που πρέπει να είχε μέσα και ελιά) και περιποιημένο ψωμάκι διαφορετικών τύπων (λευκό και μαύρο).

Ξεκινήσαμε με σαλάτα κοτόπουλου. Πράσινη σαλάτα σαν βάση, με μαρούλι, σπανάκι, λόζα Κέας και μεγάλα κράκερς από πεκορίνο Αμφιλοχίας. Υπεραρκετό φιλέτο κοτόπουλου. Το σύνολο έδενε κάτι παραπάνω από ιδανικά, μία σος λευκής κρέμας από μπαλσάμικο αρωματισμένο με πορτοκάλι. Πολύ δροσερή σαλάτα που σου άφηνε μία άκρως ευχάριστη αίσθηση.

Συνεχίσαμε με ορεκτικά. Το ένα ήταν μανιτάρια γεμιστά. Στον κατάλογο η περιγραφή τους ήταν εντυπωσιακή (όπως και των περισσότερων από τα υπόλοιπα πιάτα). Σύμφωνα με το μενού τους, ήταν με νούμπαλο Κέρκυρας και λαδοτύρι, πάνω σε σάλτσα λευκών τυριών και χώμα από πιπεριά Φλωρίνης. Επειδή είμαι μεγάλος λάτρης των μανιταριών, περίμενα πως και πως αυτό το ορεκτικό. Μας προσφέρθηκαν δύο μεσαίου μεγέθους, γεμιστά μανιτάρια που είχαν τοποθετηθεί πάνω σε μια λευκή κρέμα. Μας φάνηκε εντελώς «άνευρο» σαν τελικό αποτέλεσμα. Ούτε η γέμιση, ούτε η λευκή σάλτσα (που θύμισε αραιή μπεσαμέλ) δεν είχαν την παραμικρή ένταση. Πιπεριά Φλωρίνης δεν νομίζω ότι υπήρχε καθόλου στο πιάτο. Ίσως να έπρεπε να χρησιμοποιήσουν κάποιο πιο αλμυρό τυρί για να το «ξεπετάξουν» λίγο. Ακόμα και το αρχικό ντιπ-κέρασμα ίσως να ταίριαζε ακόμα περισσότερο. Σαφώς δεν ήταν ένα κακό πιάτο, αλλά δυστυχώς δεν μας ενθουσίασε.

Το άλλο ορεκτικό ανέφερε για ρολά κολοκυθιού, παντρεμένα με λιαστή ντομάτα. Τελικά δεν ήταν ρολά, αλλά ένα μόνο μικρό και λεπτότατο ρολό, κομμένο διαγωνίως. Στην τεχνοτροπία του θύμιζε spring roll αλλά στο πολύ πιο λεπτό του. Μέσα στο ρολό δεν κατάλαβα να υπάρχει λιαστή ντομάτα οπότε υποθέτω ότι υπήρχε στην κόκκινη σος που το είχαν τοποθετήσει. Νόστιμο ορεκτικό αλλά πραγματικά ελάχιστο και απογοητευτικό σε ποσότητα. Ζήτημα η γέμιση να ήταν 1/4 από ένα κολοκυθάκι.

Το άλλο κύριο υλικό του πιάτου ήταν η ζύμη. Οπότε πόσο θα τους έριχνε έξω οικονομικά να βάλουν δύο ρολά στο πιάτο μας. Για να μη σχολιάσω ότι γενικά δεν μου αρέσει η εικόνα να σερβίρουν σε δύο άτομα ένα πιάτο που περιέχει ένα μόνο τεμάχιο. Επειδή η τιμή ήταν προκαθορισμένη από το site δεν μπορώ να ξέρω πόσο θα κόστιζε εάν το είχα παραγγείλει υπό κανονικές συνθήκες. Αν είχα κληθεί να πληρώσω πάνω από 4 ευρώ γι ένα ορεκτικό τέτοιου μεγέθους, μάλλον θα με είχε ενοχλήσει πολύ. Κι έρχομαι τώρα στα κυρίως.

Επιλέξαμε:
• Κοτόπουλο φιλετάκια sous vide με εσπεριδοειδή και γλυκιά μουστάρδα. Σύμφωνα με τον κατάλογο, συνοδεύονταν με αρωματικό ρύζι. Μας προσφέρθηκαν φιλετάκια κοτόπουλου με γαρνιτούρα από ρύζι που παρέπεμπε στην Αιγυπτιακή τεχνοτροπία (με καβουρντισμένο φιδέ) κι επίσης με ψητά λαχανικά. Αρκετά νόστιμο πιάτο και καλοετοιμασμένο αλλά χωρίς εκπλήξεις.

• Ψαρονέφρι γεμιστό με λαδοτύρι Μυτιλήνης, τυλιγμένο με παστράμι. Μόνο και μόνο που είχε παστράμι μέσα, με κέρδισε με τη μία. Το λατρεύω το παστράμι αν και δεν το βρίσκω συχνά σε πιάτα στην Ελλάδα. Η μερίδα ήταν αξιοπρεπέστατη σε μέγεθος. Πρέπει να είχε 5 κομμάτια από ψαρονέφρι, τοποθετημένο πάνω σε τηγανιτές, λεπτοκομμένες πατατούλες. Νομίζω ότι ήταν ο ιδανικός συνδυασμός για αυτό το πιάτο. Μία μικρή αστοχία στην λίγο παραπάνω χρήση αλατιού απ’ όσο θα έπρεπε. Και σαφώς αυτό δεν οφείλονταν στο παστράμι, αφού και οι πατάτες ήταν επίσης αλμυρές. Αυτό όμως δεν μείωνε στο ελάχιστο το συγκεκριμένο πιάτο που πραγματικά ήταν εξαιρετικό. Θεωρώ ότι ήταν το πιο πετυχημένο πιάτο απ’ όσα δοκιμάσαμε εκείνη τη νύχτα και στέφθηκε επάξια ο βασιλιάς της βραδιάς!

Σχεδόν όλα τα πιάτα τους, μας σερβιρίστηκαν πάνω σε πάνω σε ξύλινη, μαύρη επίπεδη πλάκα. Τα είχαν στολίσει πασπαλίζοντας τα με αποξηραμένα πέταλα πολύχρωμων λουλουδιών. Δεν ξέρω αν ήταν βρώσιμα, αλλά σαν εικόνα ήταν αρκετά ευφάνταστο κι ευχάριστο.

Στο μενού που είχαμε κλείσει μέσω του site έγραφε συγκεκριμένα επιδόρπια που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε. Σύμφωνα με αυτό, είχαμε ένα γλυκό σε μεγάλο μέγεθος δύο ατόμων. Το service τους μας είπε όμως ότι υπάρχουν διαθέσιμα αυτά τα γλυκά και είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μους λεμονιού ή χαλβά. Ότι πλέον αυτός ο κατάλογος που είχαμε τυπώσει από το site αλλά και που είχαν βάλει οι ίδιοι πάνω στο τραπέζι μας, είναι παλιός (???). Θα μπορούσα να πω πολλά για να εκφράσω την αντίδρασή μου σε αυτό, αλλά δεν θα το σχολιάσω περαιτέρω αφήνοντας τις εντυπώσεις στον καθένα σας. Αυτό μας χάλασε αρκετά γιατί τα γλυκά που αρχικά δικαιούμασταν ήταν σαφώς ανώτερα αλλά προτίμησα να μην κάνω θέμα για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας και πάνω απ’ όλα τη διάθεσή μας. Πήραμε αυτό με τον χαλβά. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν η ποσότητα για δύο άτομα, αλλά ήταν ένα ατομικό γλυκό. Ο χαλβάς συνοδεύονταν από παγωτό και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Συμπαθητικό για το κλείσιμο του τραπεζιού μας αλλά δεν νομίζω ότι συνέβαλε στην εικόνα της κουζίνας που έχουν υιοθετήσει.

Σαν γενικό σύνολο κι αν σκεφτείς ότι αυτό το τραπέζι μας κόστισε γύρω στα 30 ευρώ, μαζί με ότι ήπιαμε, θα το χαρακτήριζα ως ένα επιτυχημένο δείπνο. Φυσικά μου άφησε λίγο στο μυαλό μου την εντύπωση ότι δεν μας αντιμετώπισαν σαν κανονικούς πελάτες, αφού είχαμε έρθει με έκπτωση. Αυτό για το μέγεθος κάποιων πιάτων τους και το συμβάν με το γλυκό. Αν ισχύει αυτό, είναι κρίμα γιατί αφού σαν επιχείρηση κάνεις την κίνηση με σκοπό να προσεγγίσεις νέους πελάτες, φέρσου τους έτσι ώστε να τους ευχαριστήσεις και να τους κάνεις μόνιμους υποστηρικτές σου. Αλλιώς μπορεί να έχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα…

Το Value for Money θα είναι στο 4, παίρνοντας σαν παράγοντα αποκλειστικά και μόνο το ποσό που καταβάλαμε λόγω της έκπτωσης. Αν για το συγκεκριμένο αυτό γεύμα είχαμε πληρώσει το σχεδόν διπλάσιο ποσό (πριν από την έκπτωση), μάλλον δεν θα ήμουν και τόσο ικανοποιημένος και θα ήταν χαμηλότερη η βαθμολογία μου.

Για να κλείσω, το Barba Lazaros είναι μία αξιοπρεπέστατη επιλογή. Προσεγμένη κουζίνα, service και χώρος. Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ξαναπάω με μεγάλη ευχαρίστηση. Ίσως τότε μου λυθεί και η απορία σχετικά με τη προηγούμενη ισότιμη ή όχι αντιμετώπισή μας…

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Οκτ
20
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Ax! Καιρό είχα να γράψω, αν και πάντα διαβάζω τις κριτικές που αναρτώνται. Σάββατο απογευματάκι λοιπόν, κατέληξα στον barba lazaro. Συνολικά περίμενα οτι θα ήταν καλός. Στην πράξη ήταν εξαιρετικός.
Χάρηκα πάρα πολύ τους σερβιτόρους. Εκτίμησα το γεγονός οτι ήταν επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει οτι χωρίς να είναι πάνω από το κεφάλι σου, όταν χρειαζόσουν κάτι σε έβλεπαν και ερχόσουν χωρίς να πρέπει να τους κυνηγάς. Ωραίο είδος αυτό!
Δεύτερο αξιομνημόνευτο γεγονός είναι οτι ό ένας από την παρέα δεν τρώει τυριά. Καθόλου. Πάνω από τα 3/4 του καταλόγου έχουν τυρί και μάλιστα με έντονη οσμή και γεύση. Εκτίμησα το ότι α) ο σερβιτόρος ήξερε τι έχει μέσα η κάθε συνταγή(μπορεί να φαίνεται αυτονόητο αλλά δεν είναι)
β)η κουζίνα άλλαξε εντελώς την συνταγή προκειμένου να παρουσιάσει ένα πάρα πολύ ωραίο και ο φίλος μας να απολάυσει το πίατο του.
Τρίτο αξιομνημόνευτο, το φαί. Εγώ έφαγα ένα κριθαρώτο με μοσχάρι. Τι αριστούργημα ήταν αυτό!!! Πεντανόστιμο το κριθαρώτο, ένα τρομερά μαλακό μοσχάρι με πολλές μικρές νότες στην σαλτσούλα του. Πήραμε ακόμα μια καρμπονάρα, η οποία έγινε σιουφιχτά σε ζωμό από κοτόπουλο με απάκι, επίσης καταπληκτικό πιάτο, ένα κοτόπουλο γεμιστό με φιλαδέλφεια και τηγανητές πατάτες. Λεπτομέρεια εδώ, οι πατατες είχαν γίνει κυρίως στο φούρνο και τις είχαν τελειώσει ως τηγανητές. Σαφώς πιο ελαφρύ, εξίσου νόστιμο. ΄Πήραμε την ομωνυμη σαλάτα που ήταν επίσης πλούσια, φρέσκια και νόστιμη. Σαν ορεκτικά πήραμε κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας, τρομερά αφράτα και ένα μουσακά λαχανικών που ήταν το μόνο πιάτο που δεν μας άρεσε. Ωραία λαχανικά, ωραία η μπεσαμέλ αλλά μαζί δεν δένανε(για το δικό μου γούστο τουλάχιστον). Κέρασε ένα γλυκό με μαρέγκα σοκολάτα και φράουλα και ένα εξαιρετικό σοκολατένιο μεταξυ σουφλέ και κέηκ με σάλτσα από κράνμπερι. Το δεύτερο με ξετρέλλανε, το άλλο ζευγάρι ενθουσιαστηκε με το πρώτο.
Ο λογαριασμός ήταν 63 ευρώ για τα παραπανω και 2ποτήρια κρασί. Έιχαμε βέβαια κάρτα αθηνόραμα. Για τέσσερα άτομα και την ποιότητα φαγητού που είχε θα πλήρωνα ευχαριστως και χωρίς την έκπτωση.
Εγώ θα ξαναπάω

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Απρ
23
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Με αφορμη εκπτωτικό κουπονι επισκέφτηκα τον Μπαρμαλαζαρο και τελικα ηταν πάνω από το αναμενόμενο.

Ο εξωτερικός χωρος που καθίσαμε πολύ ωραία διακοσμημένος και άνετος.
Το προσωπικό παρα πολύ ευγενικό και δεν μας αντιμετώπισαν διαφορετικά λογω του κουπονιού
Το φαγητό ήταν αρκετά κάλο και σαν εμφάνιση και γεύση με μια διάθεση δημιουργική

Πηραμε λοιπον
• Σαλατα Barba Lazaros πολύ καλη, φρεσκια και δροσερη
• Η νιοτικη σαλατα, μαλλον κατι της έλειπε
• Σουφλε Μετσοβονε καλο και διαφορετικο
• Μουσακας λαχανικων ευγευστο και δροσερο
• Ντοματοκεφτεδες αρκετα καλοι
• Καρπατσιο ψαρονεφρι νομιζω άγευστο
• Πεινιρλι πολύ λιπαρο
• Κοτσι αρνισιο, παρα πολύ καλο
• Μαγουλα μοσχαρισια με παπαρδελες μαλλον κακό
Συμπερασματικα ένα χωρος που τον προτεινω και θα ξανα παω

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιαν
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Αγαπητοί μου, τι όμορφο συναίσθημα είναι αυτό που νοιώθεις όταν βρίσκεις έναν προσεγμένο χώρο να περάσεις όμορφα δοκιμάζοντας γευστικά πιάτα, χωρίς υπερβολές και χωρίς να αισθάνεσαι ότι σε κοροϊδεύουν. Και εγώ έναν τέτοιον χώρο επισκέφτηκα προ ολίγων ημερών, στο Παλαιό Φάληρο, τον -λατινιστί- Barba Lazaros.

Μπορεί να ακούγεται πολύ προχωρημένο το όνομα, αλλά πιστέψτε με το όνομα ταιριάζει απόλυτα στον χώρο. Και αυτό το λέω γιατί τα πιάτα του εστιατορίου είναι πιάτα μίας παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, αλλά αρκετά πειραγμένα ώστε να σου έρχονται μνήμες από κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς, με μία γερή όμως δόση ανανέωσης. Και μπράβο στον σεφ ή στο μάγειρα -διαλέχετε όποιο τίτλο θέλετε-, και μπράβο και στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, που έχει δώσει νέα πνοή φρεσκάδας στον χώρο. Και λέω μπράβο, γιατί τα καλά πρέπει να τα λέμε! Μην πω να τα φωνάζουμε.

Στον Barba Lazaros, λοιπόν, βρέθηκα με το έτερο ήμισυ βράδυ Παρασκευής, στις οκτώμιση. Το εστιατόριο δεν είχε κόσμο, εκείνη την ώρα, αν και μέσα σε μιάμιση ώρα είχε γεμίσει σχεδόν κάθε του τραπέζι. Ένας ευγενικός, καθαρός και ευπαρουσίαστος σερβιτόρος μας υποδέχτηκε και μας πήγε στο τραπέζι μας. Ένα άνετο τραπέζι! Όπου μπορούσες να φας άνετα χωρίς να έχεις τον φόβο ότι θα σου πέσουν τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα από το τραπέζι, όπως συνήθως γίνεται σε αρκετά ελληνικά εστιατόρια, που τα τραπέζια είναι κομμένα και ραμμένα για τα μεγέθη των επτά νάνων που ερωτεύτηκαν την Χιονάτη...
Ο χώρος, ειδικά, τώρα τα Χριστούγεννα είναι όμορφα διακοσμημένος με τα λαμπιόνια του, με το δεντράκι του και καθαρός! Καλό αυτό!

Αφού μας έφεραν νεράκι της βρύσης, και όχι εμφυαλωμένο όπως συνήθως γίνεται, μας έδωσαν και τον κατάλογο να επιλέξουμε τα πιάτα μας. Πήραμε μία ωραία πράσσινη σαλάτα, αρκετά μεγάλη και χορταστική που περιείχε: φύλλα από μαρούλι και σπανάκι, άνυδρα τοματίνια, κορινθιακές σταφίδες, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, καπνιστό μανούρι Ελασσόνας και βινεγκρέτ πετιμέζι. Ωραία η σαλάτα! Δροσερή! Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

Πήραμε και δύο ορεκτικά: κεφτεδάκια κοτόπουλου ψημένα στην σχάρα και σερβιρισμένα με πουρέ μελιτζάνας και βινεγκρέτ πορτοκαλιού. Ήταν γευστικότατα και εξαιρετικός μεζές, μια και είχαμε πάρει ούζο να πιούμε! Καλοψημένα, ζουμερά και έδεναν γευστικά πολύ με τον πουρέ μελιτζάνας.
Το δεύτερο ορεκτικό ήταν λαδόπιτα γεμιστή με καλαθάκι Λήμνου. Έχω μία ιδιαίτερη αγάπη στο καλαθάκι Λήμνου και όποτε το συναντώ και μπορώ το παραγγέλνω. Αυτήν την φορά ήρθε μία καλοψημένη πιτούλα και με το ζεστό καλαθάκι ήταν λουκούμι! Ό, τι έπρεπε για το ουζάκι μας, αλλά και με κρασί θα πήγαινε.

Κυρίως πιάτο εγώ διάλεξα ψαρονέφρι γεμιστό με κασέρι Μυτιλήνης τυλιγμένο σε χοιρινό φιλετάκι και συνοδευμέμο με σάλτσα με λεμονοθύμαρο (όλα τα λεφτά) και με πατάτες ψιλοκομμένες τηγανιτές. Γράφω για το πιάτο και κάτι αρχίζω να νοιώθω στο στομάχι μου... μία λιγούρα ένα πράγμα! Το κρέας ήταν ζουμερό, και η σάλτσα έδενε απόλυτα μαζί του. Αλλά νομίζω ότι το πιάτο που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η χοιρινή πανσέτα που παρήγγειλε το έτερο ήμισυ. Αγαπητοί μου αυτό το πιάτο ήταν ονειρικό! Δηλαδή και μόνο για την πανσέτα, σερβιρισμένη με πουρέ μελιτζάνας και σως ψητού πορτοκαλιού, αξίζει μία βόλτα από το Παλαιό Φάληρο. Ο σεφ είχε κάνει εξαιρετική δουλειά και δικαίως νομίζω τον ευχαριστήσαμε όταν τον είδαμε φεύγοντας από το εστιατόριο. Γιατί πήρε ένα πιάτο ελληνικό, που το έχουμε φάει άπειρες φορές και το ανανέωσε τόσο πολύ, που ήταν σα να δοκίμαζα για πρώτη φορά πανσέτα.

Το δείπνο μας τελείωσε με μία μους λεμονιού με χειροποίητα μπισκότα βουτύρου και μαρμελάδα από μύρτιλλα, καθώς και μία σοκολατόπιτα με παγωτό. Σε χορταστική ποσότητα και τα δύο και με αρκετά φίνα γεύση.
Το βράδυ μας στον Barba Lazaros ήταν γευστικότατο! Και θα ξαναπάω! Γιατί πέρασα υπέροχα, με καλό φαγητό, με ευγενικό προσωπικό, με καλές τιμές και με ευγένεια.

Μία μικρή παρατήρηση που θα έκανα, και που αφορά στα περισσότερα βέβαια ελληνικά εστιατόρια, θα ήταν να βρεθεί τρόπος να περιοριστεί το τσιγάρο! Ακόμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο από τους χώρους εστίασης. Γιατί ο καπνός απλώς καταστρέφει τις γεύσεις μας και γίνεται πολύ ενοχλητικός όταν ο άλλος σε βλέπει να τρως και δεν σκέφτεται αν σε ενοχλεί με τα τσιγάρα του... Ξέρω ο Έλληνας χρειάζεται χρόνο για να μάθει να συμπεριφέρεται σε δημόσιους χώρους... Ας ελπίσουμε να το μάθει γρήγορα...

Σε κάθε περίπτωση εγώ θα σας προτείνω να πάτε στον Barba Lazaros. Αξίζουν οι γεύσεις του και αξίζουν οι άνθρωποί του! Και μην ξεχάσετε την πανσέτα αγαπητοί μου!!!
Εις το επανιδείν!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μάρ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Πηγαμε το Σαββατο 14 Μαρτιου, με κουπονο 25 ευρω.

Η εξυπηρετηση ηταν πολυ καλη, ευγενικη και γρηγορη. Ο χωρος φωτεινος και σε απαλους χρωματισμους, χωρις περιττες διακοσμησεις.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση, ηταν η πολυ καλη παρουσιαση των πιατων, πραγμα που εδειχνε υψηλο επαγγελματισμο και καλο γουστο. Τιποτα δεν ηταν "ριγμενο" τυχαια, αλλα τοποθετημενο σε πολυ ομορφα σκευη.

Η σαλατα που πηραμε, μεγαλη και με πλουσια την παρουσια μανουριου και κρουτον κουλουριου, ηταν απο τις πλεον νοστιμες που εχω δοκιμασει. Και... δεν συμπαθω τις σαλατες...

Απο ζεστα πρωτα πιατα, δοκιμασαμε γεμιστα μανιταρια -λιγο αδιαφορα- και ενα πολυ ωραιο και τεραστιο δισκο με λουκανικο ψημενο με δαμασκηνα, και μανιταρια σε μια πολυ επιτυχημενη σαλτσα πετιμεζιου.

Το κυριως πιατο ηταν μια τεραστια σπαλομπριζολα για δυο ατομα. Την παραγγειλαμε μετρια ψημμενη... ηρθε αρκετα σενιαν. Τρυφερη ομως και καλα σιτεμενη. Την συνοδευαν μια κατσαρολιτσα με νομιστοτατους κυβους πατατας φουρνου, ενα μπωλ με ψητα λαχανικα και τρεις σαλτσες.

Τελειωσαμε με ενα υπεροχο μους ανθοτυρο και μια μιλφειγ πορτοκαλιου.

Την πολυ καλη ατμοσφαιρα, συμπληρωνε ενα συγκροτημα που επαιζε πολυ συμπαθητικα ελαφρολαικα κομματια.

Και το κοστος...25 ευρω το κουπονι συν 18 ευρω για 2 λιτρα λευκο κρασι που πινοταν πολυ ανετα.

Συμπερασμα: Θα το επισκεφθουμε και παλι... Θα συνιστουσα να το επισκεφθουν ιδιοκτητες ταβερνων και εστιατοριων για να παρουν αρκετα μαθηματα σερβις και κουζινας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Οκτ
26
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Επισκευτηκαμε με μια φιλη μου το μαγαζι ενα χαλαρο απογευμα καθημερινης μετα τη δουλεια. Μου εκανε εντυπωση οτι το μαγαζι ηταν αδειο, ημασταν το μονο τραπεζι εκεινη την ωρα.

ο χωρος ειναι πολυ μεγαλος και λιγο απροσωπος αλλα εμεις επιλεξαμε να καθησουμε στον χωρο που εχει στο εξωτερικο του κυριως μαγαζιου αν και αυτος ο χωρος ειναι περικλεισμενος.
Η εξυπηρετηση ηταν παρα πολυ καλη αλλα βεβαια δεν υπηρχε και αλλο τραπεζι εκεινη την ωρα, οποτε δεν ηταν και ωρα αιχμης για να μπορω να εχω σφαιρικη αποψη.

το φαγητο του, οτι και να δοκιμασαμε ηταν παρα πολυ ωραιο, με ιδιαιτερη εμφαση στους λουκουμαδες τυριου και στον κοκκορα κρασατο με χειροποιητες μακαρουνες που μοσχομυριζαν βουτυρο. οι μεριδες του ειναι τεραστιες σε σημειο που εμεις ειχαμε χορτασει πριν ερθουν τα κυριως πιατα, ηδη απο τη σαλατα και τα ορεκτικα
το επιδορπιο επισης ηταν επαρκες σε ποσοτητα και το φαγαμε ολο παρότι ηδη ειχαμε σκασει απο το πολυ φαγητο αλλα δεν μας πηγαινε να το αφησουμε!!

οι εντυπωσεις μας ηταν πολυ καλες και σιγουρα θα το ξαναεπισκευτουμε
απο τιμες ειναι πολυ καλες και εξαιρετικα δικαιες και για την ποιοτητα που προσφερει αλλα και την ποσοτητα

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Δεκ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Αυτή είναι η πρώτη μου κριτική και ομολογουμένως αισθανομαι κάπως συνεσταλμένος. Θεωρώ σκόπιμο να πω ότι από την επίσκεψή μου στο εστιατόριο Barba Lazaros έχουν περάσει δεκα μέρες και αυτό έγινε σκόπιμα για να μην είμαι εν θερμώ όταν γράψω κάτι θετικό ή αρνητικό. Ελπίζω να σας βοηθήσει η εμπειρία μου όπως την καταγράφω.

Στο Barba Lazaros πήγα με την σύζυγό μου ένα μεσημέρι Κυριακής του Νοεμβρίου '16, αφού βγήκε ψηλά στα κριτήρια που είχα θέσει στην αναζήτηση του ask4food. Βρισκόμενο σχετικά στην αρχή της Ζησιμοπούλου, δεν έχει έντονο πρόβλημα παρκαρίσματος, με μία μικρή κατανόηση βέβαια του γενικότερου προβλήματος σταθμευσης της περιοχής.
Ο χώρος οταν μπαίνεις χωρίζεται σε μία κλειστή βεράντα σαν αίθριο, με μια ωραία σκαλιέρα που φιλοξενεί δίαφορα φυτά εσωτερικού χώρου, και σε έναν δευτερο μεγαλύτερο κυρίως χώρο στο εσωτερικό. Οι χώροι είναι πρόσφατα ανακαινισμένοι, ή αυτή την εντύπωση δίνουν, με μία μοντέρνα αισθητική, και το σημαντικότερο είναι ότι είναι ευρύχωροι. Μέχρι το τέλος που φύγαμε, δεν αισθανθήκαμε το παραμικρό ίχνος καπνού από τσιγάρο, ή μυρωδιά από την κουζίνα, όπως και καθόλου κούραση από τις ομιλίες και την βουή του κόσμου. Κατευθείαν μπαίνοντας σε αγκαλιάζει μια γλυκια ζωντανή μουσική από μία τετραμελή ορχήστρα που παίζουν και τραγουδάνε κυρίως ελληνικά τραγούδια παλιά, κλασσικά αλλά και απαλά νέα. Τα τραπέζια, όχι μικρά, βρίσκονται σε ικανές αποστάσεις μεταξύ τους ώστε να μην ενοχλείς και να μην ενοχλείσαι.

Οι άνθρωποι μας υποδέχθηκαν ευγενικά, μας άφησαν να καθήσουμε όπου μας άρεσε, και ήταν εξυπηρετικότατοι καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας. Έχοντας κάνει τη δουλειά αυτή στο παρελθόν, θεωρώ σημαντικό για έναν σερβιτόρο να βρίσκεται σε μία μακρυνή αποσταση από τα τραπέζια για να μην ενοχλει, αλλά να έχει πάντα τα μάτια του ψηλά και ολόγυρα μήπως τον καλέσει κάποιος. Έτσι ήταν κι εκεί. Απόμακροι αλλά άμεσα διαθέσιμοι.

Για την παραγγελία μας χρειαστήκαμε τον κατάλογο ώστε να διαβασουμε όλο το μενού αφού ήταν η πρώτη μας φορά. Ένα ατόπημα του μαγαζιού για το οποίο χάνει κατευθείαν μισό πόντο από το VfM είναι το ότι ο σερβιτόρος με το που κάτσαμε μας έφερε ένα μπουκάλι με νερό το οποίο το άνοιξε αμέσως και γέμισε τα ποτήρια μας πριν προλάβουμε να του πούμε ότι δεν θέλουμε εμφιαλωμένο. Αυτή η τακτική της "αυτόματης" χρέωσης του 1,70€ χωρίς την επιθυμία μου πάντα με εκνευρίζει στα μαγαζιά που ακολουθούν αυτή την πολιτική. Ειδικά εφόσον βρισκόμαστε στην Αθήνα που έχει θαυμάσιο νερό σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος. Κυρίως όμως με εκνευρίζει όταν το ανοίγει χωρίς να το έχω ζητήσει ή παραγγείλει. Το προσπέρασα σαν γεγονός και το ξέχασα για το υπόλοιπο της παραμονής μας εκεί, όμως θεωρώ ότι έπρεπε να το αναφέρω στην κριτική μου. Τα ντιπάκια (2,8€) που μας έφερε για καλωσόρισμα ήταν αρκετά νόστιμα με κάποιο κρεμώδες τυροειδές μείγμα με μυρωδικά και αρωματικά συνοδευόμενο από φρέσκα ψωμάκια. Στον κατάλογο παρατήρησα πως στα ορεκτικά υπάρχει η επιλογή του "μισού πιάτου", κάτι το οποίο μας επέτρεψε μιας και είμαστε 2 άτομα να δοκιμάσουμε πιο πολλά πράγματα χωρίς να πάρουμε περισσότερα από όσα θα φάμε. Έτσι πήραμε μισή μερίδα μανιτάρια γεμιστά (3,7€) τα οποία ήρθαν με 4 μικρά μανιταράκια μπάτον γεμιστά με τυρί και κάποιο αλαντικό. Συμπαθητικά στη γεύση, όχι κάτι ανεπανάληπτο όμως. Επίσης από τα ζεστά ορεκτικά του, παραγγείλαμε μισό πιάτο μπουρεκάκια (3,90€) τα οποία ήταν επίσης συμπαθητικά όχι όμως κάτι που να ξεχωρίζει στη μνήμη μου μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έχουν περάσει για να γράψω αυτή την κριτική. Ήταν νόστιμα πάντως. Αντιθέτως αυτό που ακόμα μένει στην μνήμη μου πολύ δυνατά και θα ήθελα ξανά να το γευτώ, ήταν το καρπάτσιο από ψητό ψαρονέφρι (6,8€) που ανήκει στα κρύα ορεκτικά. Ήταν εξαιρετικό! Πολύ ωραίο άρωμα, με καρυκεύματα και μία επίγευση που έμενε στο στόμα εξαιρετική! Η Κυκλαδίτικη σαλάτα (8,4€)που παραγγείλαμε ήταν επίσης νόστιμη, με φρέσκα υλικά αλλά χορταστική για 2-3 άτομα θα έλεγα, όχι για 4. Από κυρίως διαλέξαμε μία μπριζόλα χοιρινή(11,8€) και ένα ψαρονέφρι γεμιστό(12,8€). Η μπριζόλα που ήταν το δικό μου πιάτο ήταν εξαιρετική! Πολύ καλά ψημένη, επαρκής ποσότητα, πάνω σε μία "μαρμελάδα" φρούτου γευστική που δεν ήταν παράταιρη με την γεύση του κρέατος, ενώ η μπριζόλα είχε την αίσθηση ότι είχε καπνιστεί λίγο. Το ψαρονέφρι που ήταν το πιάτο της συζύγου μου, ήταν κομμένο σε 4 κομμάτια τυλιγμένα με μπέικον, το οποίο όμως είχε λίγο ξεραθεί εξωτερικά ενώ και από μέσα το χοιρινό δεν ήταν ιδιαίτέρως ζουμερό παρόλο που ήταν γεμιστό με λαδοτύρι. Είχε μία ωραία σάλτσα λεμονοθύμαρου όπως την έλεγε το μενου που το έντυνε εξαιρετικά σαν γεύση, και συνοδευόταν από ψιλοκομμένες πατατούλες τηγανητές, όμως σαν συνολική ποσότητα δεν ήταν κάτι που θα χόρταινε έναν πεινασμένο μεγαλόσωμο άνθρωπο. Ευτυχώς για την σύζυγό μου ήταν οριακά επαρκής η ποσότητα.

Για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας, θέλαμε να πιούμε κρασί. Ο κατάλογος χωρίζεται σε μπουκάλια, και ποτήρια. Χύμα κρασάκι σε κανατούλα δεν διατίθεται κάτι που δεν μου άρεσε. Μπουκάλι ολόκληρο δεν θέλαμε επ' ουδενί να πιούμε, οπότε πήραμε δύο ποτήρια κρασί (2x4,5€).

Ο συνολικός λογαριασμός για δύο άτομα χορτασμένα, έφτασε τα 60,40€. Δεν το λές και λίγο στις μέρες μας, για ένα φαγητό. Προς τιμήν του καταστήματος, μας κεράσανε ένα γλυκάκι με μους σοκολάτας για επιδόρπιο όταν ζητήσαμε το λογαριασμό. Φύγαμε χορτάτοι, και αρκετά ικανοποιημένοι από το φαγητό, ικανοποιημένοι από τον χώρο, αλλά με έναν λίγο τσιμπημένο λογαριασμό. Το κρατάμε στα υπόψιν όμως σαν εστιατόριο, πιθανώς θα του δώσουμε κι άλλη ευκαιρία με μεγαλύτερη παρέα, υπό μορφή διασκέδασης την επόμενη φορά απολαμβάνοντας και την ωραία ζωντανή μουσική.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Νοε
02
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο μαγαζί Τετάρτη μεσημέρι, με προσφορά και αφού είχαμε ακούσει καλά λόγια. Το κουπόνι ήταν αξίας 24,90 € για δύο άτομα και περιλάμβανε μια σαλάτα, δύο ορεκτικά, δύο κυρίως και δύο γλυκά.

Ο χώρος είναι μεγάλο και ωραίος και το εσωτερικό του μαγαζιού το έχουν ανακαινίσει. Το προσωπικό ήταν ευγενέστατο και μας εξυπηρετούσε άμεσα.

Όσο αφορά για το φαγητό δεν κάνω αναφορά στο τι πιάτο πήραμε ξεχωριστά γιατί ότι δοκιμάσαμε ήταν πολύ νόστιμο και καλομαγειρεμένο.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Φεβ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Κλείσαμε τραπέζι με εκπτωτικό κουπόνι αξίας 38 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη μας και τις καλές κριτικές που υπήρχαν στο διαδίκτυο. Κάναμε κράτηση και επισκεφθήκαμε το κατάστημα την Κυριακή 14/02/2016 μεσημέρι. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπήρχε υποδοχή και έτσι μπήκαμε ψάχνοντας σερβιτόρους για να μας δείξουν ποιό είναι το τραπέζι μας. Το προσωπικό ανεπαρκές για τους πελάτες που υπήρχαν με αποτέλεσμα την καθυστέρηση εξυπηρέτησης.

Από τα ορεκτικά διαλέξαμε μουσακά λαχανικών και ρολάκια γεμιστά με ψαρονέφρι. Ο μουσακάς ήταν καλός και σε ικανοποιητική ποσότητα ορεκτικού. Αντιθέτως τα ρολάκια ήταν 2 τεμάχια υπερβολικά μικρά, σε μέγεθος περίπου όσο το μικρό δάχτυλο (χωρίς υπερβολή) με ανύπαρκτο ψαρονέφρι! Όταν ρωτήσαμε τον σερβιτόρο για την ποσότητα μας είπε ότι τα ορεκτικά είναι ανά τεμάχιο και αντίστοιχα αν παραγγέλναμε ραβιόλια θα μας έφερναν 2 τεμάχια ραβιόλια!!!

Για κυρίως παραγγείλαμε ψαρονέφρι γεμιστό και πανσέτα με πατάτες. Οι μερίδες μεσαίου μεγέθους και από γεύση επιεικώς μέτρια. Είναι ένας κακός συνδυασμός ταβέρνας και gourmet εστιατορίου. Το φαγητό αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσπεπτο με αποτέλεσμα στομαχόπονους και αναγούλες και για τους δύο μας. Από τα θετικά του μαγαζιού ήταν η ζωντανή μουσική, χωρίς ωστόσο να βλέπεις την ορχήστρα από όλα τα τραπέζια, όπως το δικό μας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Φεβ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά τον Barba Lazaro χθες βράδι για να γιορτάσουμε τα γενέθλια της γυναίκας μου.
Η αρχική εντύπωση ήταν πολύ καλή από το περιβάλλον του εστιατορίου που είναι σε χρωματισμούς του μπεζ και του γκρί, κάπως στο βιομηχανικό στυλ αλλά ζεστό.

Το φαγητό, από το ψωμάκι με τα ντιπ στην αρχή μέχρι και το τελευταίο πιάτο είναι γενικώς γευστικό, αξιοπρεπέστατο και οι μερίδες χορταστικές.
Τα τέσσερα γεμιστά μανιτάρια σαν ορεκτικό είχαν μια ελαφριά δροσερή κρέμα, και ευχάριστη γεύση παρότι δεν μπορούσες να διακρίνεις τα συστατικά της γέμισή τους.

Η σαλάτα Μπάρμπα Λάζαρος χορταστική και πολύ ωραία.
Πήραμε κι ένα πεϊνιρλί με παστράμι έτσι για να τιμήσουμε, όπως διαβάσαμε, την αρχική σπεσιαλιτέ του μαγαζιού στην Δροσιά που δεν ήταν κάτι άξιο λόγου.

Σαν κύριο πιάτο μοιραστήκαμε το ψαρονέφρι που ήταν γεμιστό με λαδοτύρι Μυτιλήνης και τυλιγμένο με παστράμι και σερβιρισμένο με τριμένες ξεροψημένες πατατούλες. Πολύ ενδιαφέρον σε γεύση και ποσότητα αν και ήταν λίγο παραπάνω αλατισμένο.

Χρησιμοποιήσαμε μια εκπτωτική προσφορά και ίσως γι αυτό το σέρβις από τους νεαρούς σερβιτόρους ήταν αδιάφορο, απρόσωπο και δύσκολο παρότι το μαγαζί διέθετε επαρκές προσωπικό. Άφηναν τα πιάτα στο δεύτερο τραπέζι μας και σε μας τη φροντίδα να τα φέρουμε μπροστά μας. Το κρασί μας που άργησε να ρθει και έπρεπε να το ζητήσουμε ήρθε στο πέρασμα του σερβιτόρου για το δίπλα τραπέζι και αφέθηκε με στυλ "πάρτε το να μην με πρήζετε" στην άκρη του τραπεζιού. Ίσως ευθυνόταν και γι αυτό το ότι ζητήσαμε να πάρουμε χύμα από το δικό τους, δεν καταχωρημένο στον κατάλογο, και όχι μπουκάλι. Το δεύτερο μισόκιλο έπρεπε πραγματικά να βάλουμε τρικλοποδιά σε σερβιτόρο για να μας προσέξει. Μετά το τέλος του σερβιρίσματος, οι σερβιτόροι αποσύρθηκαν όλοι μαζί σε ένα χώρο δίπλα στην κουζίνα μακριά από τα τραπέζια και έπρεπε να πάω εκεί να ζητήσω τον λογαριασμό. Εάν είχα χρειαστεί λίγο νερό, ίσως εάν είχαμε αλλάξει γνώμη για γλυκό δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει κανείς.

Δεν υπήρχε κάτι για κέρασμα στο τέλος, παρότι σε άλλα τραπέζια έφεραν κάτι αδιάφορα κάτι. Ξαναπήγα δεύτερη φορά για τον λογαριασμό, ένα τέταρτο μετά από την πρώτη φορά να ξαναζητήσω τον λογαριασμό που είχαν δώσει σε άλλο τραπέζι. Το κουβέρ που αναφέρεται ως "καλωσόρισμα" είχε διπλή τιμή από ότι στον κατάλογο, το χύμα κρασί είχε 12€ το κιλό αλλά ήταν καλό και τα πιάτα όπως είπα και παραπάνω είχαν την αξία τους. Ο λογαριασμός ήταν πριν την έκπτωση 25€ το άτομο, πως θα μπορούσε να είναι λιγότερος;

Πολύ αρνητική, η κατάσταση στις τουαλέτες των αντρών. έλειπε το χερούλι στην πόρτα της εισόδου τους και έπρεπε να τραβάς και να σπρώχνεις με το δάχτυλό σου μέσα σε μια τρύπα. Πολύ βρώμικες και ευτυχώς είχαν χαρτί και σαπούνι παρά τα γεμάτα καλαθάκια. Ευτυχώς που δεν πήγα μόλις φτάσαμε αλλά στο τέλος γιατί θα μου είχε χαλάσει την εικόνα όλης της βραδιάς.

Το μαγαζί διέθετε και μουσική, από έντεχνα κλασικά λαϊκά, μέχρι ελαφρώς της νυχτερινής πίστας (καθόλου του γούστου μας), ζεϊμπέκικα, ψευτορούμπες κ. α. όλα τουρλού τουρλού για την εξυπηρέτηση του πληκτρά. Ίσως αυτό είναι το πρόγραμμα του Σαββατόβραδου.