Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

To Inbi είναι ένα fusion ιαπωνικό εστιατόριο, το οποίο προσφέρει ένα ταξίδι στο χρόνο με εξαιρετικές γεύσεις και αξεπέραστη ποιότητα. Το μυστικό πίσω από το Inbi είναι ο σεβασμός της ιαπωνικής γεύσης και παράδοσης, σε συνδυασμό με μια αίσθηση φινέτσας, προσφέροντας μια απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία.Το Inbi αυτή την χειμερινή περίοδο θα βρίσκεται στο Κολωνάκι μέχρι τις 20 Απριλίου, πριν ξεκινήσει την λειτουργία του για τρίτη χρονιά στην Costa Navarino Resort.

Executive Chef: Stamatis Skriapas (Σταμάτης Σκριάπας)
Executive Chef: Panagiotis Tziourtzioumis (Παναγιώτης Τζιουρτζιούμης)
Sushi Chef: Takaaki Otsuka

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τρίτη με Παρασκευή 8μμ-1πμ, Σαββατοκύριακο 2μμ-5μμ & 8μμ-1πμ

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Έχει parking
Δέχεται πιστωτική κάρτα
Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

18 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Χμμμ... Δυσκολεύτηκα να βρω τι να γράψω, ανάμεικτα συναισθήματα...

Δοκιμάσαμε την κουζίνα του Inbi σε καλοκαιρινές διακοπές στο Costa Navarino, όπου η υπέροχη τοποθεσία (θέα, διακόσμηση, εξωτ. χώρος) και η άριστη εξυπηρέτηση ανέβασαν πολύ την εμπειρία. Φάγαμε θαυμάσια, ένα κλικ κάτω από το Matsuhisha θα'λεγα, που είναι και αντίστοιχο κλικ κάτω στις τιμές βεβαίως!

Η Γλυφάδα μάς πέφτει μακριά, αλλά το μενού Otameshi για 2 άτομα που σερβίρεται μόνο Τρίτη έως Πέμπτη (35 ευρώ/άτομο) ήταν κίνητρο να δειπνήσουμε εκεί Τρίτη βράδυ. Έκανα κράτηση (γιατί θα πηγαίναμε από μακριά) αναγκαστικά από το προηγ. Σάββατο (Κυριακή και Δευτέρα κλειστά και δεν ανοίγουν μεσημέρι ώστε να γίνει κράτηση την ίδια μέρα από νωρίς), ενημέρωσα το σύζυγο να συναντηθούμε κάπου στο κέντρο και να πάμε από εκεί. Μού έκανε εντύπωση ότι με πήραν τηλέφωνο το απόγευμα της Τρίτης να επιβεβαιώσουν την κράτηση, θεώρησα ότι θα είχαν αρκετό κόσμο τελικά.

Αλλά όχι! Φτάσαμε στις 21:00 και ήταν μόνο άλλο ένα τραπέζι με δύο άτομα. Μας οδήγησαν ακριβώς στο τραπέζι πίσω τους. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος με τα τραπέζια στη σειρά (όλα τεσσάρια στο χώρο μη καπνιστών που ζητήσαμε, ίσως έχει και μεγαλύτερα στο χώρο καπνιστών) το ένα πίσω από το άλλο. Υπάρχει πολύ ξύλο και σκοτεινή ατμόσφαιρα, εκτός από τον φωτεινό πάγκο sushi όπου δουλεύουν πολλά άτομα (παρά την ελάχιστη κίνηση της βραδιάς). Στην υποδοχή είχε την ανάλογη κοπέλα-μοντέλο, οι σερβιτόροι φορούσαν μαύρα και ήταν ευγενικοί αλλά ψυχροί...

Μέχρι να ανέβω στην τουαλέτα (καθαρή και ευρύχωρη) έφεραν στο σύζυγο μόνο καταλόγους ποτών. Δε μου άρεσε η λογική "πάρτε ακριβά ποτά μέχρι να αποφασίσετε τι θα παραγγείλετε", και μάλιστα καθημερινή και μάλιστα αφού είχα αναφέρει κατά την κράτηση ότι πηγαίναμε για το μενού Otameshi (που περιλαμβάνει σάκε, ποτό είναι αυτό!!! ). Είπα στο σερβιτόρο ότι αφού θα πάρουμε το Otameshi δε χρειαζόμαστε άλλα ποτά, στραβομουτσούνιασε νομίζω και είπε "αφού δε σας έφερα τον κατάλογο με το μενού φαγητού, πώς ξέρετε για το Otameshi;".

Το μενού είναι για τη μέση και περιλαμβάνει σαλάτα με σασίμι (ήταν από λαβράκι και η πρασινάδα ήταν γενναιόδωρη και τέλεια αρτυμένη με σησαμέλαιο θαρρώ), τεμπούρα λαχανικών και γαρίδας (6τμχ. λαχανικά και 2 γαρίδες) με την ανάλογη σως (άψογα όλα! ), στο κυρίως υπάρχει ΜΙΑ επιλογή (νομίζαμε ότι θα ήταν ατομικό πιάτο, αλλά μπαίνει ένα κυρίως στη μέση και ο σερβιτόρος δυσκολεύτηκε πολύ να μας το εξηγήσει) είτε σολομός είτε κοτόπουλο και πήραμε το σολομό (τέλεια ψημένος, η σάλτσα γουασάμπι δεν είχε και πολύ γουασάμπι αλλά ήταν νόστιμη και υπήρχε απειροελάχιστη γαρνιτούρα), μετά έρχεται σούπα miso (σε 2 ατομικά μπολάκια ευτυχώς, τίγκα στο φύκι και το τόφου δυστυχώς, στην Ιαπωνία την κάνουν πάντα πιο ελαφριά) και ρολά με σολομό και μαγιάτικο (από 3 κατ'άτομο) τίποτε το αξιομνημόνευτο, άλλωστε αυτά τα ρολά με το ρύζι απ'έξω δεν είναι και τα πιο αυθεντικά sushi (όπως π. χ. με το φύκι ή τα πολύ καλύτερα nigiri).

Το επιδόρπιο είναι παγωτό ή σορμπέ ημέρας και ρώτησα το σερβιτόρο αν είναι ατομικό ή έπρεπε να διαλέξουμε οπωσδήποτε την ίδια γεύση!!! (γενικώς με ενόχλησε αυτός ο σερβιτόρος, χα χα χα). Ήταν ατομικό, πήρα γεύση πράσινο τσάι, καλό ήταν αλλά με πολλή... "γαλατίλα".

Το σάκε ήρθε ζεστό και ένα κανατάκι αρκεί για 2 άτομα (εκτός αν πίνετε πολύ). Οι τιμές κρασιού στη λίστα υψηλές θα'λεγα, και γενικά το vfm εκτός μενού είναι χαμηλό (στο Costa Navarino είχαμε πληρώσει 130 ευρώ με σάκε πάλι, αλλά καλύτερα/ακριβότερα πιάτα).

Μέχρι να φύγουμε λίγο μετά τις 11 ήρθε άλλο ένα ζευγάρι (συνολικά 6 πελάτες εκείνη τη βραδιά). Θα ήθελα να μη δημιουργείται η αίσθηση στους πελάτες ότι πληρώνουν "λίγα" με το μενού που οι ίδιοι διαφημίζουν και προσφέρουν...

Εμείς πληρώσαμε 73 ευρώ με το εμφιαλωμένο νερό, φάγαμε σωστό γιαπωνέζικο φαγητό, δε λέω, αλλά δε θα ξαναπήγαινα τόοοοοοσο μακριά καθημερινή και μάλιστα με κίνδυνο να αντιμετωπίσω σνομπ ύφος από το προσωπικό (έστω κι αν μου φάνηκε, έστω κι αν εγώ παρεξήγησα).

04 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Εκανα το λαθος της δοκιμης. Εννοω ας το δοκιμασουμε. Μπηκαμε και στο site οπου ειδαμε τι ειχε σαν μενου. Ειπαμε οτι εαν τα μισα ειναι τοσο καλα οσο τα διαφιμηζει, θα περασουμε καλα. Γιαπωνεζικη κουζινα με μια δοση fusion! Τι να πω? Ειπαμε λες να βρουμε ενα εστιατοριο που να ξεχωριζει τοσο πολυ? Και πηγαμε!

Να μην λεω πολλα, απλα ενα υπερτιμημενο sushi bar - εστιατοριο. Πολυ μπλα μπλα και εφε αλλα στην ουσια δεν νομιζω οτι ηταν ΤΟ ιδιαιτερο. Γευσεις ηταν οτι θα δοκιμαζα και σε καποιο αλλο πιο απλο sushi bar - εστιατοριο, με εναν καλο σεφ -μαγειρα.

Καταλαβαινω οτι ειναι στην Γλυφαδα και εκει εχουν αλλα "εθιμα". Αλλα φιλε μου περιμενεις οτι με τετοιες τιμες και καταλογο, να φας και να γλυφεις τις πατουσες σου!

Εμεις απλα ειπαμε οτι δωσαμε παρα πολλα για κατι που δεν αξιζε τοσα. Εχω φαει κι αλλου που εχουν σεφ (με βιογραφικα! ) και καταλογους παρομοιους, αλλα οτι εφαγα, ειπα ενταξει χαλαλι τα 25€ για το πιατο. Παρ΄επιπτοντως ψαχναμε τα fusion πιατα? Μπορει να μην ξερω πολυ καλα τους ορους της μαγειρικης και να περιμενα κατι αλλο! Λεω τωρα!

Ας συμαζευτουμε λιγο στην Ελλαδιτσα κι ας δουμε πως μπορουμε να ειμαστε απλοι και σωστοι. Να κανουμε λιγα και σωστα και να μην προσπαθουνε να εντυπωσιασουμε με φρου φρου και "κορωνες''. Ξερω οτι το απλο και σωστα φτιαγμενο φαγητο εκτιμαται πολυ περισσοτερο απο το "δηθεν" παραστολισμενο.