Loader

Περιγραφή

Εστιατόριο αφιερωμένο στο κρέας με πολλές επιλογές. Ανοιχτό και μεσημέρι

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

27 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Στέκι κρεατοφάγων το Base Grill που προσφέρει καλή πρώτη ύλη και νόστιμα πιάτα όσον αφορά τα κυρίως. Τα ορεκτικά δεν μας ενθουσίασαν. Αντίθετα η χαρούμενη ατμόσφαιρα και το αξιοπρεπές κέρασμα στο τέλος κερδίζουν τις εντυπώσεις!

Επισκέφθηκα το μέρος την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ, με καλές φίλες από την περιοχή. Μάλιστα, οι διθυραμβικές κριτικές του site μου είχαν εξάψει το ενδιαφέρον. Εν τω μεταξύ, η πρόσφατη και ενθουσιώδης επίσκεψη μου στο γειτονικό " Τραβόλτα ", της ίδιας ιδιοκτησίας ( των Σεφ και επιχειρηματιών Λιάκου ) αποτέλεσε ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο για να επισκεφθώ το εστιατόριο.....
Ο εξωτερικός χώρος του εστιατορίου δεν σε κερδίζει και η παρουσία παρκαδόρων, αν και απαραίτητη, μοιάζει λίγο παράταιρη.

Ο εσωτερικός χώρος του Base Grill είναι τεράστιος και περιποιημένος με μερικές ελκυστικές λεπτομέρειες. Κατά την γνώμη μου, το εξωστρεφές περιβάλλον, τα κομψά αξεσουάρ κρεατοφαγίας, οι προσεγμένες στολές των σερβιτόρων, ο φωτισμός και η ζωντάνια του εστιατορίου, κυρίως λόγω της κοσμοσυρροής πληθώρας θαμώνων, είναι εκείνες που γλυκαίνουν τον χώρο παρά ο χώρος καθαυτός ( παλιότερα, όπως με πληροφόρησαν, στεγαζόταν εκεί το "Base" κάτι σαν καφετέρια - μπαρ όπου έπαιρναν μέρος και μερικά χορευτικά ). Ο χώρος χωρίζεται σε τρία επίπεδα με καλοστρωμένα τραπέζια και καθίσματα σε λευκό-μπεζ χρώμα με κόκκινες πινελιές, που έρχονται σε όμορφη αντίθεση με το φίνο δάπεδο και άλλες σκούρες ξύλινες γωνιές.

Το υπερυψωμένο επίπεδο είναι το πιο ζεστό ( και το πιο μικρό ) με κάδρα - καθρέφτες από μπύρες και ποτά. Τα διάφορα σκίτσα, τα πρασινωπά πολύφωτα, με τα κρεμαστά σκεύη και μπουκάλια, και ο εκπληκτικός πίνακας με κάποιο ζωηρό τσιμπούσι κρεατοφαγίας, κάνουν τη διαφορά. Ενώ πρόκειται για ένα μοντέρνο εστιατόριο, λόγω της φυσιογνωμίας του έχει και κάτι από ενημερωμένη Βόρεια μπυραρία. Οι μπύρες άλλωστε άφθονες!

Οι τουαλέτες, στο υπόγειο ήταν άψογες.
Το κάπνισμα απαγορεύεται παντού.
Ακούγεται, ευχάριστα, ελληνικό μουσικό ρεπερτόριο!

Αφού μας υποδέχθηκαν με πλατιά χαμόγελα και ευγένεια, μας ταχτοποίησαν στο όμορφο τραπέζι μας. Αργότερα που ο χώρος γέμιζε, τα γκαρσόνια κάπου έχαναν τη μπάλα και χρειάζονταν τα γνωστά νοήματα, για τα αυτονόητα μάλιστα.......!

Στα τραπέζια βρίσκονται δύο τύποι από αλάτι σε βαζάκι, νιφάδες καπνιστό αλάτι αφρίνα και το ίδιο με κιτρολέμονο, ένα εντυπωσιακό στρογγυλό μπουκάλι με λάδι και οι γνωστές οδοντογλυφίδες.... Επιπλέον, τα όμορφα μπεζ-γκρι τραπεζομάνδηλα, σε συνδυασμό με τα πλατιά πιάτα συν το κατάλληλο μαχαίρι και τις κόκκινες χαρτοπετσέτες, προδιαθέτουν ευχάριστα τον επισκέπτη και τον ιντριγκάρουν ευχάριστα.

Στην αρχή καταφθάνει ένα πρωτότυπο ξύλινο κουτάκι με μπόλικα τσιπς και μερικά πολύ μικρά κεφτεδάκια, συνοδεία ελαφριάς λευκής σος γιαουρτιού. Ταυτόχρονα σερβίρονται, μέσα σε καλάθι, φέτες φρέσκου ψωμιού. Αυτά χρεώθηκαν στα ΕΥΡΩ 7,50 για τρία άτομα!!! Οι τιμές, το εν δυνάμει προφίλ και το status του εστιατορίου δεν δικαιολογούν τέτοιες μιζέριες....!!!!!

Έρχεται απευθείας εμφιαλωμένο νεράκι ( 1,50), που σίγουρα δεν μένεις στο ένα.....

Συνεχίσαμε με:

Λουκάνικα μαύρου χοίρου ( 10,90 ), πέντε μικρά κομμάτια, σερβιρισμένα ευπρεπώς σε σκερτσόζικο ξύλινο δίσκο με λίγη πρασινάδα και μπολάκι κόκκινης σος. Οι υπεύθυνοι μας εξήγησαν ότι πρόκειται για ελληνική ράτσα μαύρου χοίρου, που εκτρέφεται εντελώς φυσικά σε άκρως οικογενειακή φάρμα κάπου κοντά στα Τρίκαλα.... ενδιαφέρουσα πληροφορία!! Ως πιάτο, γευστικά, δεν μας ενθουσίασε ιδιαίτερα...

Κατόπιν, ρωτήσαμε για το must ορεκτικό πιάτο που θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε. Μας πρότειναν τα φημισμένα τους " Αυγά σαν τα Μάτια μου", φωλιά πατάτας με αυγά που σπάζονται και ανακατεύονται μπροστά στον πελάτη μέσα σε νίκελ στρογγυλό σκεύος. Προτιμήσαμε -Ευτυχώς- την μικρή μερίδα, για δύο άτομα( 9,00). Δεν βρήκα κάτι το ελκυστικό, αφήστε πια αυτή την άνευ λόγου πλέον κανταϊφέ όψη της πατάτας και την στεγνή γεύση!!!

Σαλάτα "Πανδαισία Λαχανικών" (12,00), σερβιρισμένη σε συμπαγή στρογγυλή μορφή με όλα τα υλικά μέσα ( λάχανο, ρόκα, πρασινάδα, ξηρούς καρπούς ), κάτω από μια παχιά στρώση ψιλοκομμένης ντομάτας. Δροσερή σαλάτα που προτείνεται....

Πικάνια φιλεταρισμένη (25,00), γύρω στα 5-6 τεμ, εκπληκτικού και ζουμερού κρέατος σερβιρισμένα σε απλό λευκό πιάτο. Αυτή η αντίθεση μου άρεσε.... το πιο νόστιμο πιάτο ήρθε μέσα στο πιο απλό πιάτο.... Σωστά αλατισμένο και ψημένο ακριβώς όπως το θέλαμε ( μέτριο ). Βέβαια, η τιμή του δεν δικαιολογείται με τίποτα....!!

Σπαλομπριζολάκια (23,00), επίσης πολύ νόστιμα, ποσότητα μέτρια, 6-7 μακρόστενα κομμάτια, συνοδεία τριών σος: bbq, μαγιονέζα -κρεμμύδι και σος γιαουρτιού με σκόρδο. Η τιμή και πάλι υπερβολική....!!!!

Μας φίλεψαν λαχταριστά εκλεράκια απαλής γεύσης, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη!!
Ακόμη, προσέφεραν μαστίχα Χίου σε κομψό μπουκαλάκι, ξαπλωμένο μέσα σε μια όμορφη παγοθήκη με μπόλικα παγάκια!!

Παραγγείλαμε, επιπλέον, Προφιτερόλ (5,50), σερβιρισμένο σε μικρό βαζάκι. Προτείνεται...
Τα γλυκά δεν τα γράφει ο κατάλογος. Υπάρχουν όμως ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως Semifreddo, Μους σοκολάτας και Σου. Τα γλυκά φτιάχνονται σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη.

Δεν ήπιαμε κάποιο ποτό, αλλά υπάρχει τεράστια ποικιλία κρασιών ( και δικής τους εμφιάλωσης, σε λογικές τιμές, τουλάχιστον περισσότερο τίμιες από εκείνες των φαγητών)!!!

Οι τιμές αντιπροσωπεύουν μάλλον κάποιο γκουρμέ εστιατόριο περιωπής παρά την παραδοσιακή ή μοντέρνα κρεατοφαγία που τουλάχιστον στη χώρα μας η τάση αυτή αφθονεί σε όλα μάλιστα τα επίπεδα!!!!!

Θα έδινα άλλη μια ευκαιρία, μόνο υπό προϋποθέσεις και κυρίως ύστερα από παρακίνηση ενδιαφέρουσας παρέας, καλή ώρα.... Off the record, δεν νομίζω ότι θα το έκανα ποτέ στέκι μου.

27 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για το Base Grill. Υπάρχουν φανατικοί οπαδοί αλλά υπάρχουν και οι haters (λέγε με Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λεμπρόν Τζέιμς). Άλλοι ορκίζονται στο όνομα του ως την επιτομή του νόστιμου κρέατος και άλλοι παραπονιούνται (και με το δίκιο τους) για το όλο πακέτο. Βλέπε τιμή (κυρίως), χώρο....

Όπως και να έχει όμως έχει χτίσει τον μύθο του και η πελατεία του ακόμα και το καλοκαίρι δεν είναι λίγη. Είτε πρόκειται για συχνούς πελάτες είτε για αλεξιπτωτιστές της μιάς επίσκεψης. Σίγουρα σε προκαλεί να κάνεις μια επίσκεψη. Και μπορώ να πω πως υπό προϋποθέσεις ΑΝΕΤΑ μπορούσε να γίνει στέκι. Η πιο βασική όπως γνωρίζετε από τις προηγούμενες κριτικές είναι η τιμολόγηση...

Το Base Grill τα έχει όλα. Καλό μάρκετινγκ, αρκετή προβολή χωρίς να σε κουράζει και να σε μπουχτίζει. Έχει και καλό κρέας όμως, έχει και αρκετή οργάνωση. Αυτό που δεν μου αρέσει σε τέτοιου τύπου καταστήματα είναι οι λιγοστές πληροφορίες. Από τα πιάτα του, μέχρι και τις τιμές του. Ναι, δυσκολεύτηκα πολύ στο διαδίκτυο να βρω πληροφορίες για τις τιμές. Και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο μου όταν θέλω να υπολογίσω την έξοδο μου.

Κράτηση για Σάββατο 18/6/2016 και ώρα 22.00. Ένταξει, καθυστερήσαμε ένα 20λεπτο αλλά λόγω του ότι δεν υπήρχε πληρότητα στον χώρο, δεν είχαμε τηλεφωνήματα για το που βρισκόμασταν. Αν φυσικά ακολουθούν και αυτή την τακτική. Σε πρώτη φάση, μπορώ να σας πω πως το μαγαζί βρίσκεται στο Μπουρνάζι, ακριβώς πίσω από την πλατεία. Υπάρχει η δυνατότητα παρκαδόρου αν βαριέστε να κόβετε βόλτες, ειδικά το Σαββατόβραδο. Θα παρατηρήσετε από κάγκουρες μέχρι "νύφες" που κάνουν την έξοδο τους για καφέ ή ποτό.

Αφού βολέψαμε σε κοντινό στενό το αμάξι μας, μπαίνουμε μέσα και μας τοποθετούν σε ένα νορμάλ τραπέζι για 4 άτομα. Και εκεί ο φίλος παθαίνει το πρώτο "σοκ". Παρατηρεί μια μελαχρινή εντυπωσιακή κοπέλα, αθλήτρια της εθνικής βόλευ γυναικών. Καθόταν σε γωνιακό τραπέζι εκείνη και όσο να'ναι οι ματιές ήταν αρκετές. Συνεχίζουμε.

Είχα παρατηρήσει σε φωτό τον κατάλογο που ήταν κάπως κιτς, με λόγια του αέρα. Ο τωρινός είναι μαζεμένος και ευπρεπής χωρίς χαζά ρητά. Όπως αρμόζει σε ένα καλό meat restaurant.

H εξυπηρέτηση επαγγελματική, με αρκετό προσωπικό που γνωρίζει καλά τη δουλειά του. Έχουν εκπαιδευτεί για ότι περιλαμβάνει ο κατάλογος ενώ βοηθούν και στην κατανομή των μερίδων αλλά και στην κοπή των κρεάτων. Κάποιες στιγμές θαύμασα την υπομονή τους και την προσήλωση τους σε αυτό που έκαναν. Λειτουργούν άψογα σε αυτόν τον τομέα. Ίσως και λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε.

Ο χώρος καθαρός και μπορώ να πω άνετος. Πολιτισμένος και μπορούσαμε να διατηρήσουμε τη ιδιωτικότητα μας. Βέβαια η βραδιά ήταν πιο χαλαρή από άλλες λόγω καλοκαιριού αλλά και πάλι υπήρχε ικανοποιητική προσέλευση κόσμου. Για να πας στις τουαλέτες, πρέπει να κατέβεις κάποια σκαλιά, να το έχετε κατά νου όσοι νομίζετε πως μπορεί να δυσκολευτείτε. Οι καρέκλες είναι αυτές που βλέπετε σε διάφορες φωτογραφίες στο ίντερνετ. Λευκού χρώματος, οκ για μια 2ωρη παραμονή. Σε πρώτη φάση τα τραπέζια περιβάλλονται από καρώ τραπεζομάντηλα, ενώ η ποιότητα των πιάτων και των μαχαιροπίρουνων είναι μια χαρά. Υπάρχουν διαφόρων ειδών καδράκια για να γεμίζουν τον χώρο, όμως μη γελιόμαστε, όλα αυτά είναι συμπληρωματικά μπροστά στον σκοπό που έχει το Base Grill και έχει γίνει brand name, το κρέας.

O κατάλογος με πολλές επιλογές, είτε σε ορεκτικά είτε σε κρεατικά. Το ίδιο ισχύει και για τα ποτά, στις μπύρες ειδικά που παρατήρησα... μόνο σε κάβα θα μπορούσες να βρεις τόσες επιλογές, αν και πάλι αμφιβάλλω. Αμφιβάλλω επίσης αν υπήρχαν και όλες, εμείς πήγαμε σε πιο safe επιλογές αλλά και σε πιο οικονομικές καθώς οι τιμές είναι τσιμπημένες.

Η παραγγελία μας:

- Έρχονται στην αρχή 5-6 φέτες ψωμιού μαζί με πατατάκια και σως. Νόστιμα τα πατατάκια αλλά προσέξτε. Δεν είναι δωρεάν.10 ευρώ κόστισαν. Αμαρτία να χρεώνεται κάτι τέτοιο τόσο υψηλά όταν με τα ίδια χρήματα θα μπορούσες να παραγγείλεις ένα άλλο νόστιμο ορεκτικό ή ακόμα και μια μερίδα (πχ μπιφτέκια με 12 ευρώ).

- Αυγά με 4 μάτια στα 12 ευρώ. Το πιάτο που κυκλοφορεί σχεδόν παντού πλέον, αν και νομίζω πως από το Base Grill ξεκίνησε η μόδα. Σπάνε τους κρόκους μπροστά σου και προσπαθούν να αλείψουν όλο το πιάτο με τις πατατες. Νόστιμο ορεκτικό, καλύτερο από άλλες απόπειρες καταστημάτων. Η τιμή και πάλι τσιμπημένη.

- Λουκάνικο μαύρου χοίρου στα 10.9 ευρώ. Έρχονται 5 τεμάχια, εξαιρετικής γεύσης. Καλοψημένα και γευστικότατα, ένα πολύ καλό ορεκτικό που φαγώθηκε τάχιστα. Καθόλου μα καθόλου βαρύ, μαζί με τη σως (μπάρμπεκιου αν θυμάμαι καλά) τρωγόντουσαν σαν πασατέμπο.

- Συκώτι μοσχαρίσιο στα 12.9 ευρώ. Μεγάλη μερίδα, επίσης νοστιμότατο και χωρίς ίχνος ίνας πάνω του. Το μυστικό εδώ είναι πως ο σερβιτόρος το κόβει σε πολύ πολύ λεπτές φέτες και το αναμειγνύει με λάδι. Βέβαια πρέπει να έχετε και υπομονή γιατί του παίρνει κάνα 10λεπτο για να το ολοκληρώσει και όσο να'ναι μπορεί να κρυώσει λίγο ή και να σας κόψει την όρεξη η τόση αναμονή. Να ασχοληθείτε παράλληλα λοιπόν με κάποιο άλλο πιάτο που θα βρίσκεται εκείνη την ώρα στο τραπέζι σας.

- Σπαλομπριζολάκια στα 23 ευρώ, συνοδεία 3 σως (κόκκινου-κίτρινου-λευκού χρώματος). Πολύ μεγάλη ποσότητα αλλά και ακριβή τιμή. Αν είναι να τα μοιραστείτε με κάποια γυναίκα τότε οκ, ίσως και να μπορείτε να περιορίσετε το κόστος.5-6 μεγάλα και ζουμερά τεμάχια όπου ακόμα και μετά από κάποια ώρα τρώγονται αρκετά ευχάριστα. Νόστιμο κρέας και εδώ.

- Πικάνια φιλεταρισμένη στα 25 ευρώ.6-7 τεμάχια νοστιμότατα και με έντονη τη γεύση του καλού κρέατος. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις κάτι άλλο από πάνω, ούτε σως ούτε τίποτα.

- Steak Brazil στα 34.5 ευρώ η μιάμιση μερίδα που ευγενικά ο σερβιτόρος προσφέρθηκε να μας φτιάξει για να μην ανεβάσουμε περισσότερο από όσο πρέπει το κόστος. Ενώ σε πρώτη φάση φαίνεται άψητο το κρέας και υπήρχαν προβληματισμοί από την παρέα, στη γεύση ήταν άψογο. Νομίζω με μια μικρή προσθήκη από τα 3 διαφορετικά αλάτια που προσφέρονται είναι ότι πρέπει για να το μοιραστείς.

- 2 κανάτες 1.5 λίτρων η κάθεμια Φιξ στα 22 ευρώ (11 ευρώ έκαστη), παγωμένες μια χαρά.
- Εμφιαλωμένο νερό στο 1.5 ευρώ.

* Κέρασμα εκλαιράκια, ετοιματζίδικα κατά 99%. Σε πολλές κριτικές διάβαζα διθυράμβους για εκείνα, όμως πραγματικά απόρησα όταν τα δοκίμασα. Τίποτα το ιδιαίτερο, μια απλή χειρονομία για να αλλάξει η γεύση, πέραν τούτου όμως... μετριότατα. Η μαστιχούλα που ήρθε πολύ καλή όμως.

Σύνολο στα 151.8 ευρώ.

Συμπερασματικά:

Το όλο κόνσεπτ που έχουν δημιουργήσει και μπράβο τους είναι το...

"Live your myth in Base Grill"

Ποιοτικότατο κρέας, με συνεχές ψάξιμο και εκπαίδευση πάνω σε αυτό. Οκ, κάποια υπεραξία πρέπει να την πληρώσεις όταν πας να φας κάτι τόσο ποιοτικό και περιποιημένο. Ενώ η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή και άρτια εκπαιδευμένη, η τοποθεσία δεν συνάδει με τις τιμές που θέλουν να πλασάρουν. Θεωρώ το σχόλιο της παρέας υπερβολικό για ένα ψαλίδι 30%, πιο λογικό θα ήταν το 15-20%, όμως αφού ο κόσμος τους τιμά γιατί να το κάνουν;

Η μόνη παρατήρησή μου είναι πως για την πλειοψηφία του κόσμου είναι εφικτή μία επίσκεψη τον χρόνο max, ενώ κάλλιστα με τα στοιχεία που έχει θα μπορούσες να κάνεις 3-4 επισκέψεις τον χρόνο. Άλλο 38-40 ευρώ και άλλο 28-30 ευρώ ανά άτομο. Νομίζω πως οι ιδιοκτήτες του δεν επιθυμούν τη μαζική εστίαση....

11 medium

05 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Με έναν συνεργάτη καθημερινή μεσημέρι επισκεφθήκαμε το Base Grill για φαγητό.
Η χαρά του κρεατοφάγου στο εστιατόριο που γίνεται ο χαμός απο κόσμο είναι δύσκολο να βρείς τραπέζι.

Ο χώρος καλός χωρίς κάτι σπουδαίο απο πλευράς διακόσμησης. Αρκετή ποικιλία πιάτων χωρίς να είναι υπερβολικά μεγάλη.

Δοκιμάσαμε το λουκάνικο απο μαύρο χοίρο το οποίο βρήκαμε πάρα πολύ νόστιμο. Μια σαλάτα πήραμε Ποπάυ (τίποτα το σπουδαίο), φωλιά πατάτας και απο κρεατικά πήραμε Πικάνια και Rib eye τα οποία ήταν μέτρια ψημένα όπως ζητήσαμε. Πολύ καλή ποιότητα κρεάτος, πολύ καλό ψήσιμο και πολύ νόστιμα με την συνοδεία 4 αλατιών.

Οι τιμές ανεβασμένες ώς γνωστόν αλλά λογικό καθώς τα κρεάτα είναι ακριβά και το μαγαζί είναι must.

01 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Τσικνοπέμπτη βραδυ και που αλλου να τσικνισεις; Αξιόπιστη λύση αποτελεί το Base Grill, το γνωστό σε όλους meat restaurant, στην περιοχή του Περιστερίου. Θεωρώ πως τελικά ηταν μια καλή επιλογή, γιατι ειναι γνωστό οτι η Τσικνοπέμπτη αποτελεί καλή ευκαιρία τοσο απο την πλευρα του καταναλωτή, να την πατήσει, ´οσο και απο την πλευρα του επαγγελματία, να ξεφορτωθεί ο, τι σαβούρα διαθέτει. Ολοι λιγο πολυ την εχουμε πατήσει κάπως ετσι.

Ήμασταν μια παρέα 10 ατόμων, και είχαμε κλείσει τραπεζι μια βδομάδα νωρίτερα για την επίμαχη βραδιά. Καλα πράξαμε, γιατι το μαγαζι ηταν ασφυκτικά γεμάτο. Ο χωρος ειναι διαφορετικός απο οτι τον θυμάμαι απο παλαιότερη επίσκεψη. Μεγάλος, καθαρός, υπερυψωμένος σε κάποια σημεία, που του δίνει και μια άλλη πινελιά στη διακοσμηση, ειναι κατ εμε, η απόλυτη νέο- ταβέρνα. Το γεγονός οτι εχει καθαρή ατμόσφαιρα, απαγορεύεται το κάπνισμα και η θερμοκρασία ειναι επαρκής, με κανει να παραβλέπω οτι τα τραπέζια ειναι πολυ κοντα το ένα με το άλλο, ειδικά σε κατι τέτοιες βραδιές. Ο εξαερισμός υπαρκτός και ορατός, προσδίδει αφενός μια βιομηχανική πινελιά στη διακοσμηση, και συμβάλλει εμπράκτως στην καθαρή ατμόσφαιρα, αφ ετέρου.

Η εξυπηρετηςη ειναι πολυ καλή. Οι άνθρωποι ειναι έμπειροι επαγγελματίες, και φαινεται απο τη στιγμή που περνάει κάποιος το κατώφλι του Base Grill. Στην αρχή σε υποδέχονται, σε οδηγούν οι ίδιοι στο τραπεζι, και έν συνεχεια, άλλοι σου παίρνουν παραγγελία, άλλοι σου φέρνουν ποτά, άλλοι σου κόβουν το κρέας μπροστα σου, και άλλοι σου φέρνουν τα ορεκτικα. Χωρις να σε κουράζουν, ειναι εκει, αεικινητοι και ακούραστοι, και με ένα νεύμα σου έχουν φερει ο, τι χρειαστείς. Εδω λοιπόν λεω και ένα ευχαριστω στην εξυπηρετηςη, και ειναι καλο να αναγνωρίζουμε οτι για κάποιους ανθρώπους, η χαρα σου, η αργία σου, οι διακοπές σου, ειναι σκληρή και κουραστική δουλεια, με πολλές απαιτήσεις. Δικαιωματικά λοιπόν 4/4.

Στο φαγητο δοκιμάσαμε τα εξής:

Μια ποικιλια κρεατικών για έξι άτομα, η οποια αποτελείτο απο μπιφτέκια, καλοψημένα, κρεατενια, σωστά αλατισμένα. Πολυ καλα σε γευση, μείναμε ευχαριστημένοι. Λουκάνικα καλοψημένα μεν, αλλα κατι δε με τρέλανε στη γευση. Είχαν ένα μπαχαρικό που δεν ταίριαζε σε μενα και δεν ενθουσιάστηκα. Τα μπριζολάκια τα μοσχαρίσια ητα για όσκαρ ψησίματος. Ηταν γευστικά, καλοψημένα, μαλακά που φαγώθηκαν ευχάριστα απο όλους. Κοτόπουλο φιλέτο επίσης μαλακό και καλοψημένο, και φιλετάκια χοιρινά πολυ γευστικά. Η ποικιλια ηταν επαρκής ποσοτικά και ποιοτικά και δεν είχε καθόλου πατάτες. Στο σύνολο της μας εξέπληξε ευχάριστα.

Δοκιμάσαμε την κλασική φωλιά απο τηγανητες πατάτες, σαν μικρα τσιπς με σπασμένα αυγά απο πάνω, αρκετα καλή, τζατζίκι εύγευστο, αλλα οχι κατι φοβερό, και τυροκαυτερή, η οποια άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στους δέκα ουρανίσκους που τη γεύτηκαν. Εγώ τη βρηκα ήπια καυτερή και μου άρεσε. Σε κάποιους φάνηκε περισσότερο καυτερή απο το ανεκτό. Οι απόψεις διίστανται, αλλα ειναι όλες προσωπικές και απόλυτα σεβαστές.

Η απογοήτευση ηρθε απο την πικάνια, που ενω θεωρείται ένα απο τα καλύτερα κομματια μοσχαριού, κατάλληλο για σούβλα, εδω δε μας βγήκε σαν επιλογή. Μπορει το ψήσιμο να ηταν οπως ζητήθηκε, αλλα οι φίλοι που το, παρήγγειλαν δυσαρεστήθηκαν, γιατι το κρέας ηταν σκληρό κσι με πολλές ίνες.

Τι μου άρεσε και τι οχι;

Το φαγητο μου άρεσε στο σύνολο του. Σίγουρα περιμενα περιςςοτερα απο μια φημισμένη ταβέρνα για τα κρεατικα της. Δε βρηκα εξεζητημένες γεύσεις, απλα έναν καλο ψηστη, που απέδωσε στο κρέας τη γευση που όφειλε να εχει η ποιότητα του, κατάλληλο προς βρωσιν.

Δε μου άρεσε οτι υπήρχε μικρή επιλογή στα κρασιά, καθόλου κοκκινο ημίγλυκο, που ειναι της αρεσκείας μου, και πιο μεγάλη επιλογή σε μπυρες.

Μου άρεσε οτι στο τελος μας κέρασαν λικέρ μαστίχα και εκλεράκια. Δεν ηταν κατι εξαιρετικό, αλλα μου άρεσε η κίνηση και ηταν ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξει η γευση μας, μετα απο τόση κρεατοφαγία.

Λογαριασμός στα 25 ευρω το άτομο. Το οτι έβαλα 3/4 δε σημαινει οτι ειναι και ένα πολυ καλο value for money, αλλα λαμβάνοντας υπόψη χωρο, εξυπηρετηςη, ποιότητα φαγητού και φυσικά ποςοτητα, μπορω να πω οτι μαλλον του ταιριάζει η συγκεκριμένη βαθμολογία.

Κλείνοντας, εγώ δεν ειμαι εκείνος ο παράγοντας που θα κρίνει την τύχη των μαγαζιών, απλα εκφράζω παντα την εμπειρια μου. Ηταν στο σύνολο της μια καλή εμπειρια, και στο μέλλον, δοθείσης της ευκαιρίας, θα το ξαναεπισκεφτω.

06 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Το Base Grill το επισκέφτηκα για πρώτη φορά πριν από λίγες μέρες Ιούνιος του 2017 γνωρίζοντας φυσικά ότι πρόκειται για ναό του κρέατος και θετικά προκατειλημμένος για την εξαιρετική ποιότητα κρεάτων τις, ξεχωριστές κοπές και ως εκ τούτου τις υψηλές τιμές.

Το θέμα λοιπόν εκτός από το να ευχαριστηθώ ένα ξεχωριστό γεύμα ήταν κατά πόσο αυτός ο... μύθος του εν λόγω εστιατορίου ανταποκρινεται στα δικά μου γούστα τουλάχιστον.

Για τον λόγο αυτό δεν θα σταθώ τόσο στον περιβάλλοντα χώρο που τον βρήκα απλά αποδεκτό και καθαρό ούτε στο σέρβις του μαγαζιού που είναι για σεμινάριο εξυπηρέτησης, ευγένειας και γνώσης του αντικειμένου χωρίς περιττές φιοριτούρες.
Στο δια ταύτα λοιπόν.

Για αρχή παραγγείλαμε την φωλιά πατάτας που σπάει ταμεία σε πολλά μαγαζιά πλέον αλλά έχει αφετηρία το base grill όπως τουλάχιστον διατείνονται οι ίδιοι.

Πραγματικά εξαιρετική γεύση και με τον μετρ να σου αναμιγνύει την πατάτα με τα αυγά ιδανικά, λουκάνικο μοσχαρίσιο πολύ καθαρή γεύση ελάχιστα λιπαρό, συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας σερβιρισμένο με ελαιόλαδο ότι καλύτερο έχω γευτεί σε συκώτι και μία σαλάτα πράσινη ποπάυ με βάση το σπανάκι.
Για κυρίως πιάτα τέσσερα άτομα παραγγείλαμε σπαλομπριζόλα, που δεν πρόκειται βέβαια για εξωτικό και σπάνιο κομμάτι αλλά ακριβώς για τον λόγο ότι την βρίσκεις ακόμα και σπίτι σου μπορείς να κρίνεις περισσότερο, πικάνια και κόντρα φιλέτο brazil steak.

Το τελευταίο ήταν ο ορισμός του τρυφερού και νόστιμου ζουμερού κρέατος τα υπόλοιπα δυο όμως ήταν ελαφρώς απαγοητευτικά για το επίπεδο του μαγαζιού.
Η σπαλομπριζόλα παραπάνω λιπαρή από ότι έπρεπε και αρκετά σκληρή ενώ η πικανια, έχω φτιάξει πολύ καλύτερη σπίτι μου αν και δεν είμαι επαγγελματία, σκληρή και άγευστη. Ο λόγος που γράφω την κριτική δεν είναι για να πω άλλο ένα μπράβο σε ένα ούτως η άλλως εξαιρετικό στο είδος του μαγαζί αλλά για τις δύο αυτές ενστάσεις που ενώ σε οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο θα πέρναγαν ίσως και απαρατήρητες μιας και δε έχεις τις ίδιες απαιτήσεις δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο στο ναό του κρέατος.

Άρα στα τέσσερα βασικά κρεατικά τα δύο ήταν εξαιρετικα και τα άλλα δύο μετριότατα καθόλου καλός απολογισμός για το επίπεδο του base grill.

Επίσης διαφωνώ κάθετα με το πρωτοκολλο που ορίζει να σερβίρουν τα κρεατικά χωρίς κάποια υποτυπώδη γαρνιτούρα που αν μη τι άλλο σπάει την υπερβολική κρεατίλα και στο μάτι και στον ουρανίσκο.

Στο τελος μας κέρασαν εκλεράκια αδιάφορης γεύσης και ποτό μαστίχα.
Πληρώσαμε 150 ευρώ δηλαδή 37 ευρώ το άτομο με τρεις μπύρες οι δύο ζεος απαστεριωτες του λίτρου.

Θεωρώ ικανοποιητική την τιμή για την ποσότητα και εν μέρει την ποιότητα του φαγητού.

01 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Με έτρωγε η περιέργεια να δοκιμάσω τα κρέατα στο Base Grill, αφού δεν υπήρχε μέρα που να μην ακούσω η να μην διαβάσω για αυτό. Το ανέβαλλα συνεχώς όμως, γιατί οι μοιρασμένες κριτικές με προβλημάτιζαν. Μέχρι την περασμένη Παρασκευή όπου μετά από κράτηση, 7 άτομα καθίσαμε σε ένα από τα τραπέζια του.

Ο χώρος καθαρός και χωρίς μουσική, αλλά τα τραπέζια είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, σε σημείο να μην μπορείς να σηκωθείς. Η εξυπηρέτηση όμως, γρήγορη και επαγγελματική. Το κατάστημα διαθέτει παρκαδόρους, αλλά δεν δυσκολευτήκαμε να παρκάρουμε στον απέναντι δρόμο.

Το φαγητό που τόσα και τόσα έχουν γραφτεί, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Όλοι συμφώνησαν πως η σχέση ποιότητας και τιμής ήταν παράλογη. Η περίφημη πικάνια χαρακτηρίσθηκε από όλους αδιάφορη γευστικά και σκληρή. Τα χοιρινά μπριζολάκια άρεσαν και οι σπαλομπριζόλες αν και νόστιμες, είχαν πολλές ίνες και πολύ λίπος.
Ο λογαριασμός ο οποίος έφτασε τα 288€, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Αναλυτικά αφορούσε 2 ατομικές πικάνιες, 2 σπαλομπριζόλες, 2 χοιρινά μπριζολάκια, ένα rib eye, μια μερίδα αυγά με πατάτες, ένα λουκάνικο, δυο σαλάτες, πέντε μπύρες και δυο αναψυκτικά. Το κουβέρ που χρεώθηκε 17,50€, αφορούσε πατατάκια με λίγα κεφτεδάκια και ψωμί και φυσικά δεν ερωτηθήκαμε αν το θέλουμε. Στο τέλος κεράσαν εκλεράκια και λικέρ μαστίχας.

Συμπερασματικά, το Base Grill μάλλον καλό αποτέλεσμα του Marketing θα το χαρακτήριζα, καθώς υπάρχουν μέρη να φας και πολύ καλύτερα και πολύ φθηνότερα.

14 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Για το Base Grill είχα ακούσει πραγματικά αντικρουόμενα σχόλια. Αυτά είχαν κυρίως να κάνουν με τις τιμές τους οι οποίες πολλές φορές χαρακτηρίζονταν υπερβολικές σε σχέση με το συνολικό αποτέλεσμα. Συχνά είχα σκεφτεί να το επισκεφτώ για να έχω πλέον και τη δική μου άποψη, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι τιμές που είχα ακούσει δεν μου επέτρεπαν να ανοιχτώ σε τέτοιου είδους πειραματισμούς.

Οπότε όταν αγαπημένο μου πρόσωπο ανακοίνωσε στην παρέα μας ότι θα μας πάει εκεί για να μας κάνει το τραπέζι, πραγματικά ενθουσιάστηκα.

Βράδυ καθημερινής, μετά από την απαραίτητη προηγούμενη κράτησή μας, το επισκεφτήκαμε και βρήκαμε το τραπέζι που είχαν κλείσει για εμάς να μας περιμένει.

Θα ξεκινήσω από τον χώρο, ο οποίος καλείτε να κερδίσει συνήθως και τις πρώτες εντυπώσεις. Είχα περάσει πολλές φορές από τον δρόμο μπροστά τους, αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι ο κυρίως χώρος τους έχει τόσο βάθος και είναι τόσο μεγάλος. Χωρίζεται σε δύο επίπεδα, εκ των οποίων το ένα είναι ελαφρώς πιο υπερυψωμένο. Αυτό δίνει μία άλλη προοπτική στον χώρο, αλλά δημιουργεί ένα μικροθεματάκι. Στο σημείο που αλλάζει το επίπεδο υπάρχει ένα μικρό τοιχάκι και εκατέρωθεν αυτού και κολλητά του υπάρχουν τραπέζια. Νομίζω ότι αυτές οι παρέες που κάθονται εκεί είναι παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε κοντά. Ακούς και ακούνε τα όσα λέγονται. Σε ενοχλούν και τους ενοχλείς με τα γέλια σου. Εκτός αυτού του μικρού μικροπταίσματος, δεν μπορώ να πω ότι βρήκα οποιοδήποτε άλλο ελάττωμα στον χώρο.

Παρά του ότι σε κάποια σημεία του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «βιομηχανικός» (κυρίως λόγω των μεγάλων μεταλλικών σωλήνων που «διατρέχουν» την οροφή αλλά και κάποιων άλλων λεπτομερειών τους), έχουν προσθέσει και πιο παιχνιδιάρικα στοιχεία που τον κάνουν άκρως ευχάριστο και φιλόξενο. Αγαπημένα μου τέτοια στοιχεία είναι τα ομοιώματα αγελάδων, διαφόρων χρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπίας, οι πίνακές τους και τα φωτιστικά από πράσινα& λευκά μπουκάλια που συνδυάζονταν με είδη κουζίνας όπως κουταλοποπήρουνα και μεταλλικά σουρωτήρια. Σαφώς δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά μου αρέσει πολύ περισσότερο να βλέπω τέτοια φωτιστικά σε έναν χώρο εστίασης, παρά τυχόν κλασικά και συμβατικά φωτιστικά. Επίσης πολύ μου άρεσαν τα φαναράκια που υπήρχαν στους τοίχους τους και που σχετίζονταν με διάφορες μάρκες από μπύρες, ελληνικές και ξένες. Άψογη ισορροπία υλικών και διακόσμησης. Αν μου έκλειναν τα μάτια και με πήγαιναν εκεί, θα μπορούσα άνετα να φανταστώ ότι ήμουν σε μία σύγχρονη pub του Λονδίνου ή σε ένα μοντέρνο steak house στο Chelsea της Νέας Υόρκης.

Στα μεγάλα συν του χώρου ο πολύ καλός εξαερισμός.

Τα τραπέζια ήταν στρωμένα σωστά και χωρίς υπερβολές. Κόκκινα και καρό τραπεζομάντιλα, τα προσωπικά σερβίτσια του κάθε ατόμου μαζί με την πετσετούλα του και το ελαιόλαδο σε κοντόχοντρο μπουκάλι. Μία ιδιαίτερη πινελιά ήταν το σκεύος με τα τρία είδη αλατιού που μας έφεραν. Χοντρές φλοίδες από αλάτι τριών χρωμάτων. Εκτός του κλασικού λευκού υπήρχε ένα πιο κίτρινο κι ένα πιο σκουρόχρωμο. Το κιτρινωπό ήταν με κιτρολέμονο (που το λάτρεψα!!! ) και το άλλο με κέδρο. Λεπτομέρεια ή υπερβολή? Ίσως. Όμως σε αυτό το επίπεδο και η λεπτομέρεια αναγνωρίζεται και έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η θερμοκρασία –επιτέλους- σε πολύ καλό επίπεδο, κάτι που συνέβαλε κατά πολύ στην αίσθηση θαλπωρής που όλοι μας αποζητάμε. Επίσης εκτίμησα το ότι το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρώς στον χώρο τους κι όποιος θέλει να απολαύσει το τσιγαράκι του, έπρεπε να βγει έξω. Απ’ ότι κατάλαβα, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτος κανόνας τους και μπράβο που τον τηρούνε. Γιατί κι ο πελάτης εκπαιδεύεται. Μπορεί στην αρχή να γκρινιάξει ή ψιλοστραβώσει όταν του αλλάζουν λίγο τις συνήθειές του, αλλά όταν στην συνέχεια καταλάβει το σωστό του θέματος, το λογικό είναι να αποδεχτεί τις όποιες αλλαγές. Ίσως οι παλαιότεροι από εμάς να θυμούνται το κάπνισμα που έπεφτε στις πτήσεις της Ολυμπιακής αεροπορίας. Έβγαινες από το αεροπλάνο και προσπαθούσες να πάρεις βαθιές ανάσες από καθαρό αέρα για να έρθει στα ίσια του κεφάλι σου. Τι εποχές κι αυτές…

Ώρα να ασχοληθώ με το service τους. Ήταν υπεραρκετό και ενεργητικότατο. Ένα πολύβουο μελίσσι. Κάλυπταν όλες τις ανάγκες των πελατών τους χωρίς υπενθύμιση/ενόχληση ή τυχόν καθυστέρηση. Ακόμα και ο υπεύθυνος, σήκωνε τα μανίκια και έπαιρνε ενεργό μέρος στην όλη εξυπηρέτηση. Είναι κάτι που πραγματικά εκτιμώ όταν το βλέπω. Για τα δικά μου δεδομένα ήταν αψεγάδιαστο. Μια καλοδουλεμένη μηχανή που η κουζίνα και το service δούλευε ως έπρεπε, ως μία ομάδα. Θα πρέπει να μας εξυπηρέτησαν πάνω από 6-7 διαφορετικά άτομα, οπότε στο μυαλό μου πάει ότι ο καθένας τους ίσως να έχει και την εξειδίκευσή τους. Δεν μπορώ να μην ασχοληθώ και ξεχωριστά με μερικούς από αυτούς. Όπως με τον κύριο που ήρθε να πάρει την παραγγελία για τα ποτά μας. Επιλέξαμε όλοι μπύρα και μας είπε ότι έχουν 100 (!!! ) διαφορετικές ετικέτες.

Ασχολήθηκε προσωπικά με τον καθένα μας ώστε να μας βοηθήσει να διαλέξουμε την μπύρα που μας ταιριάζει περισσότερο, προτείνοντας στις κυρίες της παρέας μπύρα με γεύση που «έπαιζε» με νότες φρούτων. Όταν μας τις έφερε, μας σερβιρίστηκαν σωστά και με επιδέξιες κινήσεις (όπως αυτή που βοηθάει να αναμιχτεί η μαγιά της Weiss μπύρας στο ποτήρι μας). Πρόσεξα ότι για τη κάθε μπύρα που μας προσφέρθηκε, μας ήρθε και το αντίστοιχο ποτήρι της ίδιας φίρμας. Και δεν μιλάμε για κοινές ή γνωστές στο εμπόριο μάρκες. Αν αυτό- που όπως υποψιάζομαι- ισχύει και για τις 100 μπύρες που έχουν, το θεωρώ εξαιρετικό. Και για να κλείσω το κεφάλαιο «μπύρες», επιλέξαμε τις: Franziskaner, Paulaner, Grolsch και Weihenstephaner (που την απόλαυσα εγώ και κούμπωσε απόλυτα στα γούστα μου). Οι τιμές τους από 5,5 έως 7 €.

Εξαιρετικοί ήταν επίσης οι κύριοι που μας σέρβιραν και έκοψαν με απίστευτη μαεστρία και τεχνική στο τραπέζι μας το μοσχαρίσιο συκώτι και την πικάνια. Εκτός του ότι ετοίμαζαν το πιάτο, μας έδιναν και σχετικές με αυτό διευκρινήσεις. Εμπειρία και γνώσεις. Δεν έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη και έχει γίνει για τον καθένα τους προσεκτική επιλογή. Άψογοι!

Υπήρχε ομοιομορφία στο ντύσιμό τους, αφού όλοι φορούσαν ανοιχτόχρωμο πουκάμισο και ποδιά και σκουρόχρωμο γιλέκο. Όποιο τραπέζι άδειαζε από πελάτες, στο επόμενο 10λεπτο είχε καθαριστεί και ανανεωθεί για να φιλοξενήσει τους νέους επισκέπτες τους. Ένα καραμπινάτο 4άρι στο service τους.

Όταν κάτσαμε στο τραπέζι, ήρθε εμφιαλωμένο νερό, προσεγμένο ψωμί, ένα χωνάκι με σπιτικά τσιπς κι ένα πιατάκι με μικρά κεφτεδάκια συνοδευόμενα με ένα λευκό ντιπ. Σαν σύνολο καλωσορίσματος ήταν αρκετά πλούσιο αλλά και απαραίτητο για να δικαιολογηθεί το 2,5 € που κόστιζε το ψωμί ανά άτομο.

Όπως το περιμέναμε, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και στο στήσιμο του καταλόγου τους. Ευτυχώς αυτό δεν τους απέτρεψε από το να τον κάνουν πιο παιχνιδιάρικο αφού τα ορεκτικά τα ονομάζουν μπιχλιμπίδια και πέφτει και μία μομφή και στον σέφ τους αφού όπως λένε τα έχει κάνει… σαλάτα. Φυσικά αυτό δεν είναι παρά ο τίτλος στη σελίδα που αναφέρονται οι επιλογές που έχουν για τις σαλάτες τους.

Κι ερχόμαστε τώρα στην παραγγελία. Το άτομο που μας είχε καλέσει πήρε το τιμόνι και ανέλαβε την όλη διαδικασία ενώ εμείς τον ακολουθήσαμε πιστά, έχοντας αφεθεί στα έμπειρα χέρια του!

· Σαλάτα πανδαισία λαχανικών. Όπως γράφουν και στον κατάλογό τους, οι πελάτες τους την έχουν αναδείξει στις top επιλογές τους. Κι όχι άδικα! Μας σερβιρίστηκε με την μορφή τούρτας. Η βάση της ήταν διάφορα πράσινα λαχανικά (όλα τους φρεσκοκομμένα και «ζωντανά») και το τελείωμά της ένα χοντρό στρώμα από ψιλοκομμένη ντομάτα. Το καλοκαίρι που η ντομάτα από την φύση της είναι πιο γλυκιά, είμαι σίγουρος ότι αυτή η σαλάτα θα απογειώνεται! Το σύνολο συμπλήρωναν ξηροί καρποί μαριναρισμένοι σε γαλοτύρι. Στον τόπο μου το γαλοτύρι είναι από τα αγαπημένα μας, στην Αθήνα το συναντώ εξαιρετικά σπάνια. Η σαλάτα και σαν εμφάνιση και σαν γεύση ήταν εξαιρετική. Δροσερή και πολύ νόστιμη. Σαλάτα που άνετα μπορείς να κατατάξεις τόσο στις καλοκαιρινές όσο και στις χειμερινές. Κόστισε στα 12 €.

· Κολοκυθάκια τηγανιτά με τη μορφή λεπτών, καλοψημένων sticks. Σκεφτείτε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο στο οποίο έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες χωρητικότητας του. Βουνό τα κολοκυθάκια σε αυτό!!!! Συνοδεύονταν από μία λευκή σος που βοηθούσε στο να τα δροσίζει και που είχε σαν βάση το γιαούρτι. Η τιμή τους στα 6,30€. Συνήθως γκρινιάζω για τις χρεώσεις στα κολοκυθάκια. Εδώ όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού συνήθως μας σερβίρονται με τιμή 4-5 € και στον 1/5 της ποσότητας που στο Base Grill μας προσφέρθηκαν.

· Κεφαλοπαρμεζάνα Μεσσηνίας σαγανάκι (κρατάω μια μικρή επιφύλαξη στο αν θυμάμαι καλά το είδος του τυριού). Ίσως το πιάτο που με ενθουσίασε λιγότερο. Ήταν επίσης πάρα πολύ καλό αλλά δεν ξέρω γιατί, περίμενα να με εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο. Ίσως από την πολυπλοκότητα του ονόματός του. Ίσως γιατί ποτέ δεν το είχα ξαναδοκιμάσει. Όπως και να έχει, ήρθε άψογα ετοιμασμένο και χωρίς την παραμικρή υποψία λαδίλας. Για εμένα, η ιδιαιτερότητά του είχε να κάνει ότι ενώ στην αρχή σου έδινε ότι είχε μία σχετικά πιο ήπια γεύση, στη συνέχεια ξεδίπλωνε την αλμύρα του στον ουρανίσκο σου αφήνοντάς σου μία πολύ ξεχωριστή γεύση. Αν στη Μεσσηνία βγάζουν τέτοια τυριά, μπράβο τους!!! Κόστισε στα 6 €.

· Μοσχαρίσιο λουκάνικο, που όμως μας διευκρίνισαν ήταν «δικό» τους. Ξεχάστε ότι ξέρετε για τα λουκάνικα. Αυτό δεν είχε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοσχαρίσιο, σπιτικό λουκάνικο έχω δοκιμάσει. Η πυκνότητα του ήταν τέτοια που δεν σου έδινε την αίσθηση ότι μπουχτίζεις. Επίσης είχε γίνει πολύ σωστή χρήση μπαχαρικών που βοηθούσαν να αναδειχτεί η γεύση του κρέατος, χωρίς όμως να την καπελώνουν. Επειδή τα λουκάνικα συνήθως τα ακολουθεί η φήμη ότι χρησιμοποιείτε για αυτά κακής ή μέτριας ποιότητας κρέατος, θα ήθελα να πω ότι αυτό δεν ισχύει πάντα. Ένα καλό λουκάνικο με προσεγμένες πρώτες ύλες, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό πιάτο. Το συγκεκριμένο ήταν αυτό ακριβώς!! Ήταν σε δύο αλλά μεγάλα τεμάχια που έγιναν ανάρπαστα από την πρώτη τους μπουκιά. Η τιμή τους στα 12 €.

· Μοσχαρίσιο συκώτι. Όπως έξω ξαναπεί, είμαι μεγάλος φαν του συκωτιού. Συνήθως όμως, έρχεται απλά σερβιρισμένο σε ένα πιάτο. Άντε και με καμιά πατατούλα στο πλάι του. Εδώ ακολουθήθηκε ολόκληρη ιεροτελεστία. Ήρθε όπως ακριβώς το είχαμε ζητηθεί να ψηθεί (medium well) και ο κύριος που μας το πρόσφερε, το έκοψε αρχικά σε λεπτά φιλέτα εν παρουσία μας –δίνοντας προσοχή ακόμα και στην κλήση που κινούσε το μαχαίρι- και στη συνέχεια και πριν μας το σερβίρει, το ανέμιξε με ελαιόλαδο (αφού φυσικά προηγουμένως μας ρώτησε αν θα το θέλαμε με αυτόν τον τρόπο). Ένα έργο τέχνης!!! Απόλαυσα την κάθε του μπουκιά και εγώ και οι υπόλοιποι στην παρέα μας. Στην αρχή κάποιοι δήλωσαν ότι δεν τους ενθουσιάζει η ιδέα του συκωτιού, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι το θέλουν πάρα πολύ καλά ψημένο. Το συγκεκριμένο ήρθε αρκετά ροδαλό στο εσωτερικό του (για εμένα έτσι πρέπει να είναι), αλλά αυτό δεν απέτρεψε κανέναν όχι απλώς από το να το δοκιμάσει αλλά και να το προτιμούν ανάμεσα στα άλλα πιάτα ξανά και ξανά. Η τιμή του στα 12,9 €.

· Μπριζολάκια μοσχαρίσια. Είχαν σχετικά λεπτή κοπή και ήταν πάρα μα πάρα πολύ ζουμερά. Ένα ακόμα αριστοτεχνικά σε ψήσιμο πιάτο. Μας σερβιρίστηκε μαζί με δύο πίτες από τις οποίες όμως δε δοκίμασα γιατί όπως καταλαβαίνεται, μετά από τόση ποσότητα είχα σχεδόν φτάσει στα όριά μου. Ή μάλλον για να είμαι πιο ειλικρινής, υπό Κ. Σ. τα είχα κι αυτά ήδη ξεπεράσει. Μη ταλαιπωρείστε ψάχνοντας το σωστό επίθετο για να με χαρακτηρίσετε. Είναι «κοιλιόδουλος»! Κόστισαν 17,50 €.

· Κι άφησα για το τέλος το πιάτο που μας αποτελείωσε! Η Πικάνια!!! Ο κύριος που μας τη σέρβιρε ήρθε με ένα πυρωμένο πέτρινο σκεύος που εκτός του ότι βοηθάει να κρατηθεί ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία του, μπορείς να τοποθετήσεις πάνω του τα κομμάτια που επιθυμείς να ψηθούν περισσότερο. Σε μια άλλη πλάκα, πήρε το τεράστιο κομμάτι του κρέατος και το έκοψε με μεγάλη δεξιοτεχνία σε φιλετάκια. Ότι κι αν πω για αυτό το πιάτο θα είναι λίγο. Ήταν το πιο νόστιμο μοσχαρίσιο κρέας που έχω γευτεί στη ζωή μου. Άψογα ψημένο εξωτερικά, αλλά ετοιμασμένο έτσι ώστε στην ροδαλή (έως κόκκινη) «καρδούλα» του να έχει κρατήσει όλους τους ζωμούς του. Σκεφτείτε να έχεις ένα τόσο καλό κομμάτι κρέατος και να το έχεις καταστρέψει με λάθος ψήσιμο. Θα ήταν τραγικό και αδικαιολόγητο. Το μέγεθός του ήταν τέτοιο που θα μπορούσε να χορτάσει τουλάχιστον 3-4 άτομα (έτσι ζητήθηκε κατά την παραγγελία), χωρίς αυτά να έχουν δοκιμάσει ήδη κάποιο άλλο πιάτο. Η όψη του και ο τρόπος που το ετοιμάσανε και μας προσφέρθηκε, το έκανε ακόμα πιο ελκυστικό. Είναι από τις εικόνες που σου μένουν καρφωμένες στο μυαλό σου και που πλέον θα είναι μέτρο σύγκρισης για ότι αντίστοιχο τύχει να παραγγείλω. Πολύ φοβάμαι όμως ότι πολύ δύσκολα θα βρω «αντίπαλό» του. Η τιμή του άκρως αλμυρή… Από μόνο του κόστισε όσο σχεδόν ένα πολύ καλό γεύμα. Η τιμή του ήταν στα 92 €. Ναι, καλά διαβάσατε… 92 € (το επαναλαμβάνω για εμπέδωση). Όμως ήταν τέτοια η συνολική εικόνα τους (ποιότητα, μέγεθος, ψήσιμο) που ακόμα κι αυτή η τιμή –παραδόξως- μας φάνηκε όχι και τόσο υπερβολική.

Όταν τελειώσαμε κι ενώ είχαμε πάρει τη στάση (και τον σωματότυπο) του Βούδα, έχοντας μάλιστα στο πρόσωπό μας καρφωμένο ένα χαμόγελο απόλυτης ικανοποίησης, μαζέψανε τα πιάτα μας και μας έφεραν λικέρ μαστίχας και από ένα εκλεράκι σοκολάτας. Όμως όχι, δεν σταματήσαμε ούτε κι εκεί. Τελικά τα ανθρώπινα όρια είναι ανεξερεύνητα! Πήραμε και γλυκά!!

· Σεμιφρέδο σοκολάτας, πλούσιο σε καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Απλά θεϊκό! Τόσο αφράτο που μου έκανε εντύπωση που είχε την ικανότητα να κρατάει διάσπαρτους τους ξηρούς καρπούς κι ότι αυτοί δεν είχαν καταλήξει στον πάτο του. Είναι το 2ο νοστιμότερο σεμιφρέδο που έχω δοκιμάσει. Τα πρωτεία κρατάει γερά ένα σεμιφρέδο με φράουλες που είχα δοκιμάσει πριν από 10 τουλάχιστον χρόνια στη Μύκονο. Το πιο άσχημο σε εμφάνιση γλυκό που μου είχαν σερβίρει ποτέ, που όμως με είχε αφήσει άφωνο με τη γεύση του!

· Σου μανταρινιού. Σου έδινε την αίσθηση (και ίσως αυτό όντως να ισχύει) ότι είχε ετοιμαστεί πριν από μερικά λεπτά. Η υφή της κρέμας ήταν παραδεισένια ελαφριά και έδενε απόλυτα με τα ζουμερά κομμάτια μανταρινιού. Από την υφή και την γεύση του μανταρινιού υποθέτω ότι πριν τα χρησιμοποιήσουν τα είχαν αφήσει μέσα σε κάποιο χυμό ή λικέρ και η γεύση τους είχε τονιστεί ακόμα περισσότερο.

Τα γλυκά κόστισαν στα 6 και 5,5 € αντίστοιχα.

Στο τέλος, το service τους μας εξυπηρέτησε καλώντας για εμάς ταξί. Ένα μικρό φάουλ σε αυτό το σημείο ήταν το ότι έχουν διαλέξει να συνεργαστούν με εταιρία ταξί που για να μας στείλει οδηγό τους χρειάστηκε γύρω στα 15’ ενώ σε απόσταση λιγότερο των 50 μέτρων (το ανακαλύψαμε αργότερα) υπάρχει πιάτσα ταξί. Απορώ γιατί δεν συνεργάζεται με αυτή τη πιάτσα. Αυτά όμως-προφανώς- αφορούν τα εσωτερικά τους.

Όπως καταλαβαίνεται ο λογαριασμός ξεπέρασε τα 215 €. Και είναι η κλασική στιγμή που πρέπει να σκεφτείς τι βαθμολογία πρέπει να βάλεις στο Value for money. Γιατί από «money» κάπου ξέφυγε το όλο πράγμα. Ένοιωσα όμως ότι κάτι που δοκίμασα δεν άξιζε? Όχι! Ότι κι αν πήραμε το απόλαυσα στο έπακρο και μάλιστα μετά από συνεργασία των περισσότερων εκ των αισθήσεων που μας έχει ευλογήσει η φύση. Κάποιους ίσως τους ξενίσει, αλλά επειδή η βραδιά ήταν σαν σύνολο εξαιρετική, θα ήμουν άδικος αν δεν έβαζα 4. Σε αυτό συνέβαλε και η παρέα, που για μια ακόμα φορά επιβεβαίωση τη συνοχή και το ταίριασμά της.

Σαφώς δεν είναι ένα εστιατόριο που μπορείς να επισκέπτεσαι πολύ συχνά. Για να μη το γενικοποιώ, δεν είναι ένα εστιατόριο που εγώ προσωπικά και τα οικονομικά μου δεν θα μου επέτρεπαν να επισκέπτομαι συχνά. Ίσως μόνο σε περιστάσεις που θα ήθελα να ξεχωρίσω μέσα στην καθημερινότητά μου και να τους δώσω ένα άλλο νόημα και θέση στη θύμησή μου.

Υ. Γ. Μία μικρή πρόταση από μέλος της παρέας μας ήταν κατά τις περιπτώσεις που οι πελάτες ξεφεύγουν εμφανώς στην παραγγελία, να «παρεμβαίνει» ευγενικά το service τους αναφέροντας ότι έχουν ζητηθεί περισσότερα από όσα ίσως χρειάζονται.
Υ. Γ. 2 Έβαλα 26-36 € ως εύρος τιμής ανά άτομο γιατί το κόστος της δικής μας παραγγελία που ξέφυγε εμφανώς, δεν είναι αντιπροσωπευτικό.

10 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Και τι δεν έχει γραφτεί για το BaseGrill. Δεν έχω πολλά να προσθέσω, μάλλον απλά θα υπερθεματίσω ένθερμα.

Πριν το επισκεφθώ, είχε πάει στο συγκεκριμένο μαγαζί το σύμπαν άπαν: συνάδελφοι, οι γονείς μου με φίλους τους, άλλοι φίλοι και βέβαια πολλοί ask4foodists, των οποίων τις απόψεις διάβασα με προσοχή. H συνισταμένη των απόψεων ήταν πως σαφώς αξίζει να πας και μη διανοηθείς να φύγεις χωρίς να φας τα αυγά με τις πατάτες. Και ήρθε το απόγευμα μιας τεμπέλικης Κυριακής, μετά από μπύρες στο Παγκράτι, που φύγαμε για το Περιστέρι. Σε 10' ήμασταν εκεί. Παρκάραμε με ευκολία, διαπιστώσαμε καθ' οδόν πως στην περιοχή Μπουρναζίου παίζει πολύ το μπουφές και all-you-can -eat κόνσεπτ, ακόμα και σε βερσιόν τσιπουράδικου.

Το BaseGrill μου έφερε στο μυαλό ποτ-πουρί αναμνήσεων - καθόλου περίεργο με το μεγάλο χώρο με τη διάχυτη 70's-80τίλα, τα καρώ άσπρα-μπορντώ τραπεζομάντηλα, τις άσπρες καρέκλες στα -σε αρκετά κοντινές αποστάσεις ώστε να ακούς το διπλανό αν έχεις όρεξη- τραπέζια, και τις διαφημιστικές επιγραφές στους τοίχους. Κυριακή αργά, φούλ της οικογενειακής εξόδου, κόσμος όλων των ηλικιών, παιδάκια μπόλικα, λίγη βαβούρα -είχε περάσει και η ώρα, ο κόσμος όμως ήταν ακόμα αρκετός.
Καθήσαμε στο πιο απομακρυσμένο τραπέζι του μαγαζιού, κατ'επιλογή μας. Το προσωπικό αεικίνητο, με στολή εργασίας, έμπειρο. Δεν περιμέναμε καθόλου για να μας φέρουν τον κατάλογο, ενώ αμέσως ήρθαν κάτι μικρά συμπαθητικά κεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού για να ασχοληθούμε μέχρι να αποφασίσουμε.
Τρία πράγματα πήραμε, πολλά μας γυάλισαν στο μάτι, αλλά πήγαμε με τα sos ανά χείρας.

Τα sos ήταν τα αυγά με τις πατάτες και η πικάνια.
"Τρία αυγά είναι αρκετά", είπαμε στο σερβιτόρο που έπαιρνε παραγγελία. Αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν είναι αρκετά. Ο, τι έχει ακουστεί για το συγκεκριμένο πιάτο είναι αλήθεια. Είναι φανταστικό το αποτέλεσμα από τα δύο αυτά τόσο απλά υλικά. Μάλλον βασισμένο στο ελβετικό rösti, το εκπληκτικά τραγανό στρώμα λεπτοκομμένης/τριμμένης τηγανητής πατάτας πασαλείβεται με τον κρόκο των αυγών και προσφέρει ηδονή τεράστια, θερμίδες μπόλικες κι αρκετές ενοχές γι' αργότερα (€10). Νομίζω πως είναι κλασσική περίπτωση "μην δοκιμάσετε να το κάνετε στο σπίτι": ακόμα κι αν λες τι διάολο, πατάτες έχω, τρίφτη έχω, αυγά έχω, λάδι έχω, να το δοκιμάσω. Το βλέπω ιεροσυλία, δεν ξέρω. Δέος θα μ' έπιανε εμένα.

Η δική μας επιλογή εκτός sos ήταν το ταρτάρ. Είναι και το πως τον γράφεις τον κατάλογο: όταν πχ υποσημειώνεις στο Βοδινό ταρτάρ με Αυγοτάραχο Τρικαλινού (αντιγράφω από το σάιτ την ακριβη περιγραφή) "αρχέγονη Ελληνική ράτσα αγελάδας αρωματισμένη με Μεσογειακά μυρωδικά σερβιρισμένη σε μπισκότο πατάτας με κρέμα τυριού & αυγοτάραχο", οκ, λιποθυμάς προκαταβολικά. Kορυφαίο κρέας, δεν περιγράφεται η νοστιμιά του, κι αυτός ο αναπάντεχος -εντελώς- συνδιασμός surf and turf με το αυγοτάραχο ήταν αποκάλυψη. Το πατατοστρώμα από κάτω, ίδιο με αυτό που είχαμε εξαφανίσει πριν λίγο, μπορεί να φαίνεται λίγο άσχετο με το υπόλοιπο πιάτο, αλλά είναι υπέροχο και φυσικά δε μένει ούτε για δείγμα (€27).

Οταν ήρθε η πικάνια (μέρος του κυλότου, από τα νοστιμότερα), εμείς είχαμε σχεδόν χορτάσει. Ο σερβιτόρος μας την έφερε και την έκοψε χειρουργικά και επιδέξια σε λεπτές φέτες ενώπιον μας. Ήταν ένα τσικ πιο ψημένη απ' όσο τη θέλαμε. Μετά από το γευστικό συγκλονισμό με τα δύο προηγούμενα πιάτα, η πικάνια, αν και πολύ καλή απ' όλες τις απόψεις, δεν μας προκάλεσε αντίστοιχη ευδαιμονία (€25).
Ηπιαμε ένα ωραίο στερεοελλαδίτικο cabernet-merlot, Πανσέλοινος, οινοποιείο Λύκου (€17). Πολλά points στη μεταγγιση του κρασιού σε κανάτα από τον σερβιτόρο. Δε συμβαίνει συχνά. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Στο τέλος ήρθε κέρασμα, κάτι γλυκάκια, σιροπιαστά αν δεν κάνω λάθος, Δεν τα άγγιξα, και γιατί δεν με ενδιέφεραν ούτε την περιέργειά μου κίνησαν. Να χαλάσω την υπέροχη αυγουλοκρεατένια επίγευση; Με τίποτα. Για όλα αυτά δώσαμε €86 τα δύο μας. Δεν είναι λίγα όμως το όλον -γεύση, εμπειρία κλπ- αξίζει τα λεφτά του. Και επέιγομαι να ξαναπάω, το συκώτι και ο μαύρος χοίρος έχουν μπεί από τον κατάλογο στο μάτι και στη wish list μου..

2 medium

22 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Επισκέφθηκα το εστιατόριο την περασμένη εβδομάδα έχοντάς αναβάλλει την ικανοποιήση της περιέργειά μας σχετικά με το στέκι με τα καλά κρέατα στο Μπουρνάζι... Εν συντομία, φύγαμε απογοητευμένοι, ίσως έφταιξαν τα διθυραμβικά σχόλια που είχαν προηγηθεί. Αρχικά, ο χώρος.. Σε τίποτα δεν παρέπεμπε σε... grill.

Aπεναντίας, ένας χώρος αρκετά "τουριστικός", ασφυκτικά γεμάτος με τραπέζια με μία παραμελημένη, άλλης εποχής διακόσμηση. Ακολούθησε η εξυπηρέτηση, κατά την υποδοχή, κατά τη διάρκεια, κατά την αποχώρηση, με μία λέξη, άψογη.

Όμως, δεν είναι η διακόσμηση, ούτε η εξυπηρέτηση οι λόγοι που θα σε ωθήσουν να το επισκεφθείς. Είναι το φαγητό.. Δυστυχώς η φήμη του και κυρίως οι τιμές του δεν δικαιολογούν ένα τελαράκι με πατάκια και 2,3 μπίλιες κρύα κεφτεδάκια από πάνω για κουβέρ ούτε το κέρασμα, κατ εμέ καλύτερα να μην το είχαν, γλυκό εκλεράκι συνοικιακού ζαχαροπλαστείου.. Όσο για τα κρέατα που εκεί είναι το resume, ναι, πολύ καλή ποιότητα κ πολύ καλό ψήσιμο και λογικές οι τιμές (τόσο όσο και τπτ παραπάνω), τα rib eye, οι σπαλομπριζόλες, η πικάνια μας τα χάλασε λίγο, το λουκάνικο από μαύρο χοίρο κα.

Τα ορεκτικά κ οι σαλάτες, πλήρως αδιάφορα με δυσανάλογες τιμές. Γενικά έχοντας επισκεφθεί αρκετά στέκια του είδους, η προσωπική άποψη είναι πως πρόκειται για κάτι αρκετά μέτριο στο σύνολό του.

2 medium

04 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Μετά από καιρό είπα να επισκεφθώ και εγώ αυτό το γκραν σουξέ μαγαζί.

Πρώτη εντύπωση: o χώρος.
Διάβαζα βιομηχανικό στύλ, μοντέρνο, κλπ κλπ.
Κάποιος πρέπει να πάει να κοιταχτεί σε γιατρό. Από πότε η μεταμοντέρνα ταβέρνα επιπέδου αισθητικής "nineties χασιά" είναι μοντέρνο βιομηχανικό αδυνατώ να το καταλάβω. Tραπέζια το ένα πάνω στο άλλο, αισθητική ανάλογη χασαποταβέρνας προηγούμενης δεκαετίας και ένας ινοξ αεραγωγός από πάνω για να το παίξουμε εναλλακτικοί. Σε συνδυασμό με τη περιοχή που βρίσκεται λυπάμαι και το 1 που έβαλα.

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη και παρόλο που πήγαμε Σάββατο βράδυ τελευταία στιγμή, κάνανε ότι μπορούσανε για να μας αλλάξουν τραπέζι μίας και μας είχαν κρατήσει δίπλα στην κουζίνα που μύριζε τηγανίλα και μία βαριά απροσδιόριστη μυρωδιά.

Φαγητό πήραμε τα απολύτως safe.
Σαλάτα πανδαισία, τη φωλιά ομελέτα, δυο πινακιες, μία πατάτες, ένα εμφιαλωμένο κρασί και ένα γλυκό με μους σοκολάτα.

Σαλάτα πολύ ωραία εκτελεσμένη αλλά ως εκεί. Μιλάμε για μία σαλάτα που την τρώς σε περίπου άλλα 500 μαγαζιά σε όλη την Αθήνα. ΚΑΜΙΑ πρωτοτυπία και ιδιαίτερη γεύση. Ισως ο ντοματοχυμός που είχαν πετάξει από πάνω και παθαίνεις ένα σοκ όταν τον βλέπεις. Με πολύ πιπέρι και αλάτι είναι και πεντανόστιμη.

Φωλιά ομελέτα: αυγά πάνω σε τσίπς πατάτας. Για όσους γράφετε για το πόσο τρομερό πιάτο είναι και πόσο δύσκολη συνταγή ψάξτε στο youtube: jamie oliver. Εχει 2-3 συνταγές με ίδια εκτέλεση..... Προσωπικά αν και μου άρεσε αρκετά το βρήκα ιδιαίτερα βαρύ και φάγαμε με το ζόρι το μισό.

Πινάκια (κάπως έτσι): νεοφιλελευθερη ελληνική εκδοχή της ταλιάτας. Φιλεταρισμένα κομματάκια κρέας με μπόλικο ξυγκάκι. Με πολύ πολύ πιπερι και αλάτι γίνονται και νοστιμότατα. Αν αυτό το πράμα το έτρωγε ιταλός σεφ θα γινόταν ιαπωνας και θα εκανε χαρακηρι. Τέλος πάντως περι ορέξεως... αλλά δεν ανέχομαι να μου χρεώνουν 25ευρώ για 5 κομματάκια κρέας και να έχουν ξύγκι.
Επίσης για τους γευσιγνώστες που εκστασιάζεστε στα μαγαζιά όταν σας φέρνουν μπριζόλες τεραστίων διαστάσεων ρωτήστε κάποιον παλίο σε ηλικία σεφ τη διαδικασία που ακολουθούν για να τις μαλακώσουν και να τις φέρουν σε κατάσταση να ψήνονται ομοιόμορφα και σωστά...

Πατάτες: το καλύτερο πιάτο. μη το ξεχάσετε στα 25ευρω το κρέας δεν εχει συνοδευτικό...

Γλυκό: δε θυμάμαι καν τι ήταν
Κρασί: πολύ καλό και σε σωστή θερμοκρασία.

Για όλα τα παραπάνω 113ευρω!!!!

Κρίμα και πάλι κρίμα και για τον κόσμο που σχολιάζει με τέτοια ευκολία και για το μαγαζί που έγινε τρέντι απλά και μόνο από τον κόσμο που πάει.

Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι

210 5757455

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ