ΜΕΛΙΛΩΤΟΣ

Ελληνική κουζίνα

  Καλαμιώτου 19, Κέντρο [Χάρτης]
  210 3222458



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Μαι
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Θα ξεκινήσω με την επωνυμία του μαγαζιού που τη βρίσκω πρωτότυπη: μελίλωτος είναι ποώδες φυτό το οποίο συναντούμε και στη χώρα μας. Έχει θεραπευτικέςιδιότητες και είναι και βότανο. Την ονομασία του τη χρωστά στο γεγονός ότι έχει γλυκό άρωμα και γι΄ αυτό ελκύει τις μέλισσες.

Ως προς το συγκεκριμένο μαγαζί θα το χαρακτήριζα μοντέρνα ταβέρνα. Βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, αν και σε πεζόδρομο με λιγότερη βαβούρα. Τώρα που καλοκαιριάζει μπορεί άνετα να καθίσει κάποιος έξω. Φωτεινό, με έντονα χρώματα, μικρό όμως και λίγο στριμωγμένα τα τραπέζια ειδικά στον ημιόροφο που καθίσαμε εμείς ο οποίος δεν είναι κανονικός όροφος αλλά σαν εξώστης με μικρό μπαλκόνι. Γενικά το μαγαζί παραπέμπει στην παράδοση, καθώς έχει ρετρό διακοσμητικά αντικείμενα και παραδοσιακά τραπεζοκαθίσματα.

Η εξυπηρέτηση, αν και το μαγαζί δεν ήταν γεμάτο την ώρα που καθίσμαε, μια καθημερινή απόγευμα, ήταν υποδειγματικκή, πρόθυμη και πολύ γρήγορη.

Στα του φαγητού οφείλω να επισημάνω ότι το μενού είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον με αρκετά πιάτα πρωτότυπα και δημιουργικά και συνδυασμούς γεύσεων ελκυστικούς. Διαθέτει πιάτα που καλύπτουν όλα τα γούστα: κρεατικά, ψαρικά, ζυμαρικά, σχάρας, burgers, πιο ελαφριά πιάτα (π. χ. με σολωμό) κλπ. Πραγματικά δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω.

Στην αρχή κατέφτασε σε πανεράκι ψωμάκι ζυμωτό λευκό και μαύρο. Κατά τα λοιπά παραγγείλαμε:

-πατάτες τηγανητές χοντρές (πιο χοντρές δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου πιστέψτε με! ) που ήταν όλα τα λεφτά, εξαιρετικές

-τυρόπιτα παραδοσιακή με χειροποίητο φύλλο, όχι ετοιματζήδικη αλλά σπιτική που θεωρώ ότι είναι must και από τα highlight του μαγαζιού

-σαρδελομάνα με χόρτα βραστά, πολύ νόστιμος συνδυασμός και αρκετά χορταστικό πιάτο

-καπνιστή χοιρινή μπριζόλα Κρήτης με μαρουλοσαλάτα, μανιτάρια και τυροκαυτερή με φέτα που ήταν πραγματικά λουκούμι. Η μπριζόλα ήταν λίγο σκληρή αλλά είχε μια μελωμένη κρούστα άλλο πράγμα και η μερίδα ήταν για 2 άτομα

Να επισημάνω ότι όλα τα πιάτα είχαν πολύ όμορφη παρουσίαση και ήταν νοστιμότατα, ενώ το νερό κατέφτασε σε κανάτα. Είχε απ΄ ό, τι είδα και πολύ εμδιαφέροντα και προκλητικά γλυκά αλλά δεν είχε μείνει κενός χώρος στο στομάχι μας για να δοκιμάσουμε. Γενικότερα μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από το φαγητό και τις γεύσεις, πληρώσαμε 16 ευρώ το άτομο και σκάσαμε από το φαγητό. Ο Μελίλωτος είναι μια εξαιρετική λύση για να φάει κάποιος καλά αλλά και ιδιαίτερα πιάτα στο κέντρο της Αθήνας. Κινείται επίσης πολύ με delivery για όσους κινούνται ή εργάζονται στην πέριξ περιοχή.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Μάρ
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Ο "Μελίλωτος" αποτελεί ένα κλασικό στέκι του κέντρου για φαγητό που, περιέργως, δεν είχα επισκεφθεί έως τώρα....

Σίγουρα πρόκειται για ένα όμορφο μαγαζί, με ωραίο προαύλιο χώρο, πλούσιο μενού και μερικές γευστικές επιλογές.

Καθημερινή Δευτέρας και αποφασίζουμε (2 άτομα) να φάμε στο εν λόγω εστιατόριο που οι τόσο καλές κριτικές είχαν κινήσει το ενδιαφέρον μου.

Καθίσαμε στον ζεστό και cosy επάνω χώρο ο οποίος έχει καταπληκτική θέα στον κάτω υπαίθριο χώρο, σε μέρος του ισογείου αλλά και στην πλακόστρωτη και πολύβουη οδό Αιόλου. Ακόμα μου άρεσε ότι από το τραπέζι μας, που βρισκόταν δίπλα στις μεγάλες τζαμαρίες, βλέπαμε τα όμορφα δοσμένα στον χώρο κρεμαστά μοντέρνα πολύφωτα αλλά και την όμορφη πινακίδα του εστιατορίου. Κατά κάποιο τρόπο, το εσωτερικό κλασικό στυλ, με τα παλ χρώματα, τα γλαστράκια και τα ρομαντικά σουπλά, έκανε μια ωραία αντίθεση με τη μοντέρνα διακόσμηση που ατένιζα " αφ' υψηλού".

Η επίσκεψη στις τουαλέτες, στον επάνω χώρο, είναι must και με ξάφνιασε θετικά:
Θεωρώ ότι κάνουν τη διαφορά, καθώς τόσο ο φωτισμός όσο και η feng sui (?) διακόσμηση του χώρου τους, θυμίζει την καμπίνα κάποιου εξωτικού spa!!

Η εσωτερική σκάλα που χωρίζει τον επάνω όροφο από το ισόγειο είναι ξύλινη με λευκά κάγκελα, άλλο ένα ωραίο διακοσμητικό κοντράστ!

Ο ισόγειος χώρος έχει περισσότερα τραπέζια και πιο πολλά αναπαυτικά καθίσματα. Ξεχώρισα τις όμορφες λευκές, παραδοσιακού στυλ εταζέρες, οι οποίες έδεναν απόλυτα με το απαλό βεραμάν των τοίχων και τα όμορφα ξύλινα τραπέζια.

Ο εξωτερικός, επίσης όμορφος χώρος, έχει αρκετά τραπεζάκια και εξωτερικές σόμπες. Οριοθετείται με όμορφες ζαρντινιέρες. Σκέφτομαι ότι για βραδάκι καλοκαιριού ή για κάποιο χειμωνιάτικο ηλιόλουστο μεσημέρι Σαββάτου θα είναι ότι πρέπει!

Στην αρχή μας έφεραν κοινές φέτες ψωμιού σε χάρτινο σακουλάκι,0,50 / άτομο

Ήπιαμε νερό βρύσης μέσα σε όμορφη κανάτα.

Παραγγείλαμε τα εξής:

Από τα πιάτα ημέρας,

Κοτόπιτα με κιμά κοτόπουλου, λαχανικά και χειροποίητο φύλλο. Σε ένα όμορφο μαύρο πιάτο ήρθε ένα κανονικού μεγέθους τετράγωνο κομμάτι νόστιμης κοτόπιτας, παρουσιασμένη με κόκκους σουσαμιού. Άρεσε πολύ και εγκρίνεται ΕΥΡΩ 4,50

Από το κανονικό μενού,

Ρεβίθια με λιαστή ντομάτα Ξάνθης και ξύγαλο Σητείας. Το πιάτο ήρθε όπως ακριβώς περιεγραφόταν στον κατάλογο, μόνο που τα ρεβίθια ήταν άνοστα και το ξύγαλο δεν ταίριαζε καθόλου με το όλο πιάτο. Σωστή παρένθεση τα κομματάκια της ντομάτας! ΕΥΡΩ 7,00!!

Ριζότο γαρίδας σε ζωμό γαρίδας. Αξιοπρεπής γεύση, μέτρια ποσότητα, για μαγαζί του κέντρου, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο. Όλες κι όλες τέσσερις, μετρίου μεγέθους, γαρίδες!!! Δεν κατάλαβα τον λόγο που μέσα στο πιάτο μας έφεραν και τα κεφάλια από τέσσερις μεγάλες γαρίδες, ξεχωριστά....!!!!! Συνήθως οι γαρίδες έρχονται ολόκληρες ή τοποθετείται άντε ένα κεφάλι για ντεκόρ...!! Μπορεί να κάνω λάθος αλλά αυτό με χάλασε λίγο. ΕΥΡΩ 14,00!!

Παραδοσιακά κεφτεδάκια με ντομάτα, δυόσμο, τυρί Μετσοβόνε, στο φούρνο, με χωριάτικες παπαρδέλες. Νόστιμο πιάτο και ικανοποιητική μερίδα σερβιρισμένο σε ένα γουστόζικο κόκκινο και τριγωνικό πιάτο! ΕΥΡΩ 10,50

Δεν ήπιαμε κάτι αλλά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από κρασιά, μπύρες, ούζα και τσίπουρα, π. χ Ροζέ κρασί Ακακίες, Κυρ Γιάννης 17,50, Ερυθρό 5 Αισθήσεις, Λαντίδη 16,50 ή Λευκό 9-Κτήμα Μουσών 17,00.

Τα επιπλέον πιάτα του καταλόγου μπορείτε να τα δείτε, πριν επισκεφθείτε το εστιατόριο, στο διαδίκτυο, στην πολύ καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα του "Μελίλωτου".

Το σέρβις ήταν άψογο και μάλιστα αναλογιζόμουν πόσες φορές την ημέρα χρειάζεται οι σερβιτόροι να ανεβοκατέβουν την σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο...!!

Οι τιμές, σε ορισμένα πιάτα, σηκώνουν αρκετή μείωση διότι, κατά την γνώμη μου, είναι δυσανάλογες της ποιότητας αλλά και της εποχής που διανύουμε.

Κατά τα άλλα, ίσως να ξαναπήγαινα στον "Μελίλωτο", ύστερα από πρόσκληση πολύ καλού φίλου και μόνο, όπως ακριβώς συνέβη και τώρα.....

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Δεκ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Στο Μελίλωτος πήγα για πρώτη φορά το 2014. Όπως φαίνεται και από την κριτική που είχα ανεβάσει τότε, είχα κατενθουσιαστεί μαζί τους. Από τότε και κυρίως για τους επόμενους 4-5 μήνες το είχα επισκεφτεί αρκετές φορές, ενώ το επέλεγα για να τραπεζώσω εκεί φίλους μου που είχαν έρθει από το εξωτερικό. Πάντα έμενα απόλυτα ικανοποιημένος. Εκτός αυτού, τους είχα κάνει τόσο καιρό τρομερή διαφήμιση. Ήταν πάντα από τα μέρη που πρότεινα με κλειστά τα μάτια, θεωρώντας ότι θα με βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Πριν από μερικές ημέρες, ο κολλητός μου θέλησε να μου κάνει το τραπέζι και ανάμεσα σε αυτά που σκεφτότανε να με πάει ήταν κι ο Μελίλωτος. Επισφράγισα αυτή την επιλογή του, λέγοντάς του ότι το θεωρώ από τα καλύτερα εστιατόρια του κέντρου.

Έτσι βρεθήκαμε σε αυτό μετά από σχετική κράτησή μας.

Ο χώρος δεν έχει αλλάξει πολύ, έως καθόλου. Τα ίδια χρώματα και μάλλον τα ίδια στοιχεία διακόσμησης. Τα σερβίτσια του παραμένουν να έχουν προέλευση από τον Σουηδικό κολοσσό, ΙΚΕΑ. Το μόνο που πρόσεξα, ήταν ότι πλέον έχουν επεκτείνει κατά πολύ τα τραπέζια που έχουν απλώσει στον εξωτερικό τους χώρο. Έξαλλου, η Αθήνα έχει τόσο γλυκό καιρό τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, που πολύ άνετα κάθεσαι και έξω. Το καλοκαίρι, αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι επεκτατικές τους τάσεις μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο και πιάνουν μεγάλο μέρος του πεζόδρομου.

Και μιας και ξεκίνησα με τον χώρο, αφού πας κάπου με κράτηση, δεν θα ήταν σωστό να σε βάλουν σε ένα καλύτερο τραπέζι κι όχι μπροστά στην είσοδο που με το συνεχόμενο μπες-βγες, το ένιωθες το κρύο σου. Άτομα που ήρθαν μετά από εμάς και μάλιστα χωρίς κράτηση, τους βόλεψαν στα ενδότερα. Ένα πονηρό μυαλό μπορεί να σκεφτότανε ότι ίσως να θέλουν να καπαρώσουν με κράτηση τα πιο «δύσκολα» και λιγότερο ελκυστικά τραπέζια τους, για να έχουν τα καλύτερα διαθέσιμα ώστε να προσεγγίσουν ευκολότερα νέους πελάτες. Ευτυχώς που εγώ δεν έχω πονηρό μυαλό και κάτι τέτοιο δεν πέρασε καν από τη σκέψη μου! Αν είχαμε κάτσει έξω, θα είχαμε μείνει με τα μπουφάν μας και θα ήμασταν μια χαρά. Τώρα που ήμασταν μέσα και τα είχαμε βγάλει, μάλλον δεν ήταν και πολύ ευχάριστη η θερμοκρασία που χαρήκαμε. Κατά τα υπόλοιπα, ο χώρος είναι συμπαθητικός. Θεωρώ όμως κατά πολύ καλύτερο το παταράκι τους που κάπου απομονώνεσαι κι έχεις μεγαλύτερη ηρεμία.

Όσον αφορά το service, όσα άτομα μας εξυπηρέτησαν ήταν πάρα πολύ ευγενικά. Μικροαστοχία το ότι όταν μας σέρβιραν τα πιάτα μας, δεν μας τα έβαζαν στο τραπέζι αλλά μας τα έδιναν στο χέρι για να κάνουμε εμείς το κουμάντο μας. Επίσης αρκετά κακή εντύπωση μου έκανε το ότι τη στιγμή που φεύγαμε και αφού έχουμε αφήσει ένα ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟ πουρμπουάρ, δεν μπήκε κανένας στον κόπο να μας ευχαριστήσει για την επίσκεψή μας, έστω κι αν περάσαμε ακριβώς από μπροστά τους. Μάλλον, όταν ληφθεί το όποιο tip, θεωρούν ότι η αποστολή εξετελέσθη! Αυτά δεν θα σταθούν δυνατά στο να αφαιρέσω κάποιο πόντο από την βαθμολογία στην εξυπηρέτησή τους, αφού και ευγενέστατοι ήταν όλοι τους αλλά και όλα μας σερβιρίστηκαν στην ώρα τους, κάτι που αποδεικνύει καλή οργάνωση μέσα κι έξω από τη κουζίνα τους. Αν μπορούσα, θα έβαζα 3,5- 3,7 στην εξυπηρέτηση, αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν είναι εφικτό, θα βάλω ένα 4ράκι και ο μισός αρνητικός βαθμός θα «φορτωθεί» στην βαθμολόγηση κάποιου άλλου τομέα.

Με το που κάτσαμε, μας σέρβιραν εξαιρετικό ψωμί, λευκού & μαύρου τύπου, (η τιμή του στα 0,50€ ανά άτομο) και νερό σε κανάτα.

Στον κατάλογό τους δεν είδα μεγάλες διαφορές, αφού είδα παλιούς μου «γνώριμους». Αρκετές γεύσεις που είχα δοκιμάσει και είχα αγαπήσει. Εκτός από αυτές, υπάρχουν και τα πιάτα ημέρας αλλά και η πίτα που υπάρχει σταθερή εναλλαγή. Στις περιγραφές, υπάρχουν οι τόποι προέλευσης υλικών τους, κάτι που έχει γίνει πολύ της μόδας τώρα τελευταία και που πάντα παραμένει απορία μου αν αυτό ισχύει και τηρείται. Εντάξει… ίσως εδώ να λειτούργησε λίγο πονηρά το μυαλό μου, το παραδέχομαι.

Από σαλάτα επιλέξαμε την μπατζαροσαλάτα. Κι έρχομαι κι ερωτώ τώρα. Όταν κάποιος παραγγέλνει «μπατζαροσαλάτα», δεν περιμένει σε αυτό που θα του σερβιριστεί να πρωταγωνιστεί το μπατζάρι? Αυτό που μας προσέφεραν ήταν κατά κύριο λόγο σπανάκι, ίσως φύλα μπατζαριού και ελάχιστο από τον κυρίως καρπό. Το σύνολο συμπλήρωναν καβουρντισμένα φουντούκια και σβόλοι από είδος μαλακού τυριού. Η σαλάτα ήταν πολύ νόστιμη, αλλά θεωρώ ότι δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι. Όπως επίσης, επειδή την έχω πάρει πολλές φορές κατά το παρελθόν, την θυμάμαι πάντα πιο πλούσια σε μπατζάρι. Αν δεν ήξερα το «παρελθόν» της, θα τη θεωρούσα –όπως και την θεωρώ- μία πάρα πολύ καλή επιλογή για σαλάτα. Η τιμή της στα 8,70€.

Κι έρχομαι τώρα στο σημείο που πιστεύω ότι την πάτησα λίγο. Λίγο πριν παραγγείλω, είδα να σερβίρετε σε διπλανό μας τραπέζι ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος και εμφάνιση πιάτο. Ρώτησα τη σερβιτόρα και μου είπε ότι είναι ο λεγόμενος «Σιδηρόδρομος» από μοσχάρι. Όταν κοίταξα τον κατάλογο, είδα ότι ήταν το μάλλον πιο ακριβό τους πιάτο, αφού κόστιζε στα 16,50 €. Ο κολλητός έδειξε μεγαλοψυχία και επέμενε να το πάρω, παρά τους ενδοιασμούς μου για την τιμή του, λέγοντάς μου το ότι αφού είναι τόσο μεγάλο, μπορούμε και να το μοιραστούμε. Όταν το πιάτο ήρθε στο τραπέζι μας, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχα δει λίγο πριν.

Οι πατάτες που το συνόδευαν έφταναν μετά βίας το 1/3 αυτών που είχα δει στο άλλο τραπέζι. Κάτι ανάλογο αλλά όχι με τόσο κραυγαλέα διαφορά, ίσχυε και για το μοσχαράκι. Κι εκεί που λέγαμε να το μοιραστούμε, το πιάτο κάλυψε στο τσακ τη δική μου πείνα και ορέξεις. Λίγο αργότερα μου λύθηκε η απορία, αφού ο σεφ τους βγήκε από την κουζίνα και έκατσε στην παρέα που το είχε παραγγείλει πριν από εμένα. Έδειξε να είναι φίλος τους, οπότε και τους είχε περιποιηθεί –όπως είναι φυσικό- πολύ παραπάνω από εμένα που ήμουν ένας απλός πελατάκος. Όπως και να έχει, κάπου σου μένει μία πικρία από καταστάσεις σαν κι αυτή, αν και το πιάτο για τα δικά μου δεδομένα ήταν πολύ νόστιμο και το μοσχαράκι πολύ καλοψημένο. Η σάλτσα του ήταν σχετικά γλυκιά (θυμίζει barbeque) και ίσως κάποιους να τους αφήσει αδιάφορους, ενώ κάποιους ακόμα ίσως να τους ενοχλήσει. Εγώ την βρήκα ταιριαστή.

Το άλλο πιάτο ήταν σολομός σε λαδόκολλα τον οποίο συνόδευαν με ρύζι. Το ρύζι είχε «κατακτήσει» το μεγαλύτερο μέρος του σερβίτσιου και ο σολομός είχε πιάσει μία γωνιούλα, προσπαθώντας να αναπνεύσει. Ίσως η μικρότερη μερίδα σολομού που μας έχει σερβιριστεί ποτέ. Για την τιμή των 14,20 που κόστισε, το θεωρώ απαράδεκτο. Έπρεπε να είναι τουλάχιστον η διπλάσια. Όπως καταλάβατε, το δεύτερο άτομο έμεινε σχεδόν νηστικό αν και προσπάθησε να ικανοποιήσει την πείνα του με το υπεραρκετό ρύζι. Για τα δικά μου μέτρα και σταθμά, λάθος αντιμετώπιση πελάτη, αφού εν γνώσει του επιλέγει ένα από τα πιο ακριβά τους πιάτα, αλλά καταλήγει σε αυτή τη κατάσταση. Απ’ ότι μου είπε ο κολλητός, ήταν επίσης ένα πετυχημένο πιάτο. Και μην ακούσω τώρα για σχέση ποιότητας και τιμής, γιατί έχω φάει το ίδιο πιάτο σε κλάσεις ανώτερα εστιατόρια με ελάχιστη απόκλιση σε τιμή. Και η μερίδα? Διπλάσια!

Για κλείσιμο επιλέξαμε cheese cake πορτοκάλι. Εκεί νομίζω ότι ήταν και η μεγαλύτερη αστοχία τους σε πιάτο που μας προσφέρθηκε. Για να ονομάζεις κάτι ως «cheese cake» θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Αλλιώς το βαφτίζεις «πειραγμένο» ή χρησιμοποιείς κάποιον άλλο πιασιάρικο και ευφάνταστο όρο. Αυτό που μας σέρβιραν θύμιζε περισσότερο παστάκι. Το κυρίως ελάττωμά του ήταν ότι η κρέμα δεν είχε σφίξει όσο θα έπρεπε κι αυτό στοίχισε και σε γεύση αλλά κυρίως σε εμφάνιση, αφού κάποια στιγμή άρχισε να κυλάει δεξιά και αριστερά της βάσης (η οποία αν θυμάμαι καλά, περισσότερο παρέπεμπε σε παντεσπάνι). Μερικές πιτσιλιές μαρμελάδας πορτοκάλι, στα πλάγια του γλυκού, δεν κατέστησαν ικανές να φτιάξουν το γενικό αποτέλεσμα για το οποίο κληθήκαμε να πληρώσουμε 4,5 €.

Για να κλείσω και αυτή τη κριτική και να πάω για την επόμενη. Όσα δοκιμάσαμε ήταν από αρκετά καλό έως πολύ καλό σε επίπεδο. Ο χαρακτηρισμός που όμως είχα στο μυαλό μου για τον Μελίλωτο, ότι μπορείς να γευτείς σε αυτόν καλό φαγητό σε προσιτές τιμές, δυστυχώς δεν ισχύει πλέον. Οι τιμές έχουν πάρει τον δύσκολο (για εμάς τους πελάτες) ανηφορικό δρόμο. Όταν όμως σε έναν τέτοιο χώρο, επιμένεις να έχεις αυτές τις τιμές, θα πρέπει να προσέχεις ακόμα περισσότερο τις όποιες λεπτομέρειες και σαφώς να αποφεύγεις τις αστοχίες σου (και στο service και στα πιάτα σου). Κι αν κάτι που έχεις ετοιμάσει δεν σου έχει βγει καλό, απλά το αποσύρεις από την ημέρα γιατί ο πελάτες έχει πλέον απαιτήσεις από εσένα.

Νομίζω ότι θα κάνω καιρό να το ξαναεπισκεφτώ. Επειδή όμως πέρα του Νίκου του Καρβέλα, πολύ σοφά λένε «ποτέ μη λες ποτέ», ίσως κάποιο βραδάκι του καλοκαιριού να μπω πάλι στον πειρασμό. Για να δούμε…

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Οκτ
24
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Ο Μελίλωτος είναι το γνωστό βότανο με την αντιπηκτική ‘κουμαρίνη’ που προλαμβάνει θρομβώσεις και θεραπεύει φλεβίτιδα και κιρσούς. Ο ΜΕΛΙΛΩΤΟΣ της οδού Καλαμιώτου θεραπεύει την πείνα μας με νοστιμότατα εδέσματα και γλυκά!!

Βρίσκεται σε δρόμο κάθετο στην Ερμού που οδηγεί στην Καπνικαρέα και λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια, ενώ 3 χρόνια πιο πριν ξεκίνησε στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, ένα μαγαζάκι τότε 30 τ. μ., απ’ το 2008-2011.

Ο εμπνευσμένος σεφ του, ο Σερραίος Κώστας Σιωπίδης, για να πετύχει το γευστικό αυτό αποτέλεσμα, χρησιμοποιεί αγνό ελαιόλαδο, όσπρια που του φέρνει η γιαγιά του απ’ τη Δράμα (μαζί με γλυκά κουταλιού), ζαρζαβατικά από φίλους του στα Κύθηρα και, όπως έμαθα, κατά καιρούς, φρέσκο ψάρι απ’ τα Άσπρα Σπίτια της Βοιωτίας. Προσωπικά συγκινήθηκα γιατί στα Άσπρα Σπίτια, όπου υπηρετούσα πριν από 4 περίπου δεκαετίες τη θητεία μου στην 4η Μ. Ο. Μ. Α., ως Σημαιοφόρος του Π. Ν. & Πολιτικός Μηχανικός, κατασκεύαζα τους δρόμους: Άσπρα Σπίτια-Δίστομο- Δαύλεια-Μονή Ιερουσαλήμ! Ο κόσμος μας, σκέφτηκα, πόσο μικρός είναι στ’ αλήθεια!!

Το μαγαζί λειτουργεί καθημερινά από 12 το μεσημέρι μέχρι την 01.00 τη νύχτα και κάνει delivery στα πέριξ, τις καθημερινές 12-6 μ. μ. Το μενού τους βρίσκεται ανηρτημένο ηλεκτρονικά στο site τους και εναλλάσσεται καθημερινά. Έχει εξωτερικά 7 τραπεζάκια, μέσα γύρω στα 9-10, ενώ στο πατάρι, εκτός απ’ τις 2 καθαρές τουαλέτες, υπάρχουν επίσης 10-12 τραπεζάκια, με συνολική δυνατότητα εξυπηρέτησης περί τα 80 άτομα τουλάχιστον.

Στους τοίχους υπάρχουν κρεμασμένα καδράκια αναψυκτικών (ΦΙΞ, ΕΨΑ.. ), ενώ -στον δεξί τοίχο μπαίνοντας- σε δυο ράφια παρατηρούμε πολλά βαζάκια γεμάτα με βότανα, ζυμαρικά και μπαχαρικά.

Δύο πρόθυμα παιδιά, νεαρός και νεαρά, με εξυπηρέτησαν με ευγένεια και σβελτάδα. Το εστιατόριο, μεσημέρι Τρίτης 20/10 γύρω στις 3 μ. μ, ήταν σχεδόν γεμάτο από Έλληνες και ξένους τουρίστες κάθε ηλικίας. Δίπλα μου, ένα γερμανικό γκρουπ 20 ατόμων έφευγε ενθουσιασμένο!

Δοκίμασα τη μεγάλη σπεσιαλιτέ τους, το φιλέτο σολομού στη λαδόκολλα, με κρούστα από πράσο, σέλερι και μαραθόριζα, που κατέφθασε μέσα σε 20 λεπτά, και είχε γαρνιτούρα ρύζι μπασμάτι τέλειο, αλλά και φοβερή sauce από μαστίχα Χίου, σπανάκι και κόκκινο κρασί! Μ ε δυο λόγια ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό (10 / 10)!!

Μου πρόσφεραν κρύο νερό σε κανάτα και στο τέλος με κέρασαν μ ο ν α δ ι κ ή σοκολατόπιτα που έλιωνε στο στόμα, κατασκευασμένη επίσης απ’ τον σεφ (! ), που επίσης ειδικεύεται στο cheesecake και τον κορμό σοκολάτας. Πλήρωσα συνολικά 15 € και φυσικά σκοπεύω να ξαναπάω για τα υπόλοιπα πιάτα τους. Ποια είναι, όμως, αυτά;;

Διάφορες πίτες (4-5 €) και ανάμεσά τους αυτή με το Μετσοβόνε και το χειροποίητο φύλλο. Σαλάτες (7-10 €) και ανάμεσά τους η κλασική παντζαροσαλάτα, με τυρί, καρύδια και σπανάκι. Φακές κ. α. όσπρια (~5€), σούπα βελουτέ (~6 €), παστίτσιο και μουσακάς (8-9 €). Μπακαλιαρομπουκιές (~11 €), φρικασέ μανιταριών ή μαστέλο σχάρας (7 €), σιουφιχτά μακαρόνια με κοτόπουλο και μανιτάρια (~9 €) και διάφορα κρεατικά, όπως ανατολίτικοι κεφτέδες με πλιγούρι & κουκουνάρι ή μοσχάρι γιουβέτσι (~10-14 €) κ. α. Οι τιμές, εκ πρώτης όψεως κάπως τσιμπημένες, αντικατοπτρίζουν τον κόπο και τη μαεστρία του μάγειρα!

Τα ποτά τους, σε φυσιολογικές τιμές, περιλαμβάνουν: αναψυκτικά (~2 €), μπύρες (3-5 €), τσίπουρο Αποστολάκη 8 € και κρασιά χύμα 8 € το λίτρο (λευκό Μοσχάτο Τιρνάβου, ροζέ και κόκκινο Μεσσηνίας). Τα εμφιαλωμένα τους ξεκινούν από 13 € το λευκό Λαντίδη Chardonnay, φθάνοντας τα 24 € για το Icarus, το ομώνυμο Ικαριώτικο κόκκινο κρασί.

Συμπερασματικά, χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά που ανακαλύπτω, με παρέα ή μόνος, τέτοιους αξιόλογους χώρους, όπου νέα ταλαντούχα παιδιά πειραματίζονται επιτυχώς με αγνά υλικά και φέρνουν στο πιάτο μας μια ψαγμένη και μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Ήδη, γύρω στους 100 έμπειροι χρήστες μας (αριθμός ρεκόρ! ) έχουν επισκεφθεί τον χώρο. Οι υπόλοιποι, άραγε, θα αντέξετε τον πειρασμό της φαντασίας σας, ή μήπως εντέλει θα υποκύψετε στον πειρασμό μιας επιτόπιας δοκιμής;;

Η ζωή μας, ένα ταξίδι, φευγαλέο ίσως, ανάμεσα σε λογιών-λογιών πειρασμούς, όπου ελπίδες και όνειρα κάποτε υλοποιούνται, δίνοντας τη θέση τους σε νέους στόχους και κατακτήσεις, άλλοτε με ήττες και δάκρυα και άλλοτε πάλι με νίκες και κάποιες στιγμές ευτυχίας!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Ιαν
14
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Κυριακή μεσημέρι και μετά από κράτηση πηγαίνουμε τέσσερα άτομα στο Μελίλωτο. Εγώ με το φίλο μου είχαμε ξαναπάει αρκετές φορές, είναι από τα εστιατόρια του κέντρου που δε μας έχουν απογοητεύσει.

Καθίσαμε στο πατάρι. Ο χώρος έχει γενικά περιγραφεί από άλλους χρήστες του ask4food. Με ενοχλεί κάπως το ότι τα τραπέζια και ο χώρος είναι λίγο στριμωγμένα. Θα προτιμούσα περισσότερη άνεση.

Στα του φαγητού τώρα.
Στην αρχή φέρανε νερό σε κανάτα που συνέχεια ανανεωνόταν, και ψωμί.

Παραγγείλαμε: την πίτα ημέρας (με μετσοβόνε και μπρόκολο αν δεν κάνω λάθος), φέτα ψητή με σουσάμι και μαρμελάδα πράσινης ντομάτας (αν και προτιμούσα την παλαιότερη κόκκινη), τη σαλάτα με το σύκο, τα σκιουφικτά ζυμαρικά με το κοτόπουλο, τις παπαρδέλες με τα κεφτεδάκια και ένα πιάτο ημέρας με χοιρινό και γλυκοπατάτα. Δοκίμασα από όλα τα πιάτα εκτός από το χοιρινό (το οποίο φαινόταν εξαιρετικό και άρεσε σε αυτόν που το παρήγγειλε), και ήταν όλα υπέροχα. Οι γεύσεις στα μέτρα μου και καθόλου βαριά κουζίνα.

Να σημειώσω πως στο παρελθόν έχω δοκιμάσει και αρκετά από τα υπόλοιπα πιάτα, σχεδόν όλες τις σαλάτες, τα περισσότερα ορεκτικά, καθώς επίσης μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση και το πιάτο με τις ταλιατέλες και το μελάνι σουπιάς.

Ήπιαμε ένα λίτρο κόκκινο κρασί καθώς και μία σόδα και μια κόκα κόλα.
Στο τέλος πήραμε ένα λέμον πάι και μια σοκολατόπιτα. Το πρώτο πολύ καλό, το δεύτερο οκ.

Το σέρβις του μαγαζιού είναι πάντα πολύ καλό, με τους σερβιτόρους πάντα χαμογελαστούς και πολύ εξυπηρετικούς.

Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 70 ευρώ, νομίζω αρκετά καλά. Πάντα με απόδειξη.

Σαφώς και θα ξαναπάω γιατί φεύγω πάντα πολύ ικανοποιημένη από το φαγητό και το σέρβις.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Νοε
28
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Σεβόμενος την επιθυμία της γυναίκας μου και εκμεταλλευόμενοι τις ωραίες ημέρες του Νοεμβρίου αποφασίσαμε μια ηλιόλουστη Κυριακή να κατέβουμε στο κέντρο και αφού βολτάρουμε να κάτσουμε σε κάποιο εστιατόριο της περιοχής για φαγητό.

Οπερ και εγένετο, κατεβήκαμε στο ιστορικό κέντρο, κάναμε την βόλτα μας χαρήκαμε τον όμορφο καιρό και για φαγητό θελήσαμε να επισκεφθούμε τον Μελίλωτο για τον οποίο και είχαμε ακούσει και είχαμε διαβάσει καλές κριτικές.

Ο χώρος συμπαθητικός οχι κάτι ιδιαιτερο αλλά προσεγμένος και καθαρός. Μέσα μικρός με λίγα τραπέζια και ένα μικρό πατάρι. Λόγω καιρού κάτσαμε έξω όπου είχε αρκετά τραπέζια, όλα γεμάτα.

Από φαγητά πήραμε ενα σιδηρόδρομο, μοσχάρι πλουσια μερίδα με υπέροχη σάλτσα προς 16,5€ και κοτοπουλο με ρύζι και αυτό με ιδιαίτερη γεύση προς 10€ για κυρίως. Επίσης μια σαλάτα πράσινη με μανούρι σύκο και sauce προς 9,5€ και 2 ορεκτικά,, μανιτάρια αυγολέμονο, πολυ νόστιμα και φάβα με απακι λιγο αδιάφορη. Συνοδέψαμε το γεύμα μας με υπέροχο μοσχάτο Τυρνάβου 8€ το λίτρο. Για το τέλος μια σοκολατόπιτα και μια mousse λεμονιού.

Πληρώσαμε 69 που δεν τα λες λίγα αλλά από την άλλη δεν πήραμε χοιρινή μπριζόλα και κολοκυθοκεφτέδες. Ενα ζευγάρι μπορεί με 35-40€ να απολαύσει φαγητά με ιδιαίτερες γεύσεις.
Θέλω να πιστεύω οτι η δυσλειτουργία του service οφειλόταν στο γεγονός της μαζεμένης πελατείας.
Σίγουρα θα ξαναπάμε αν οχι για φαγητό σίγουρα για να δοκιμάσουμε κάποιες άλλες γεύσεις που θα συνοδέψουν το γλυκόπιοτο μοσχάτο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Δεκ
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
81-100

εχω ξαναγραψει για τον Μελιλωτο και εχω γραψει καλη κριτικη γιατι πραγματικα τον θεωρω ισως ενα απο τα καλυτερα μερη στο κεντρο της πολης
Εχω παει αρκετες φορες, την προηγουμενη κυριακη που γιορταζαμε ειπαμε να ξαναπαμε και κλεισαμε τραπεζι

Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι παντως ουτε το σερβις ειναι οπως ηταν ουτε, η γευση του παραμενει στο ιδιο επιπεδο αναμφισβητητα αλλα,, οι τιμες του απαραδεκτες για την εποχη μας

Ολοι αλλαξαμε τα τελευταια χρονια, ολοι ζουμε χειροτερα και επειδη ειμαι εγω επιχειρηματιας ο ιδιος ξερω πως ειναι ολο αυτο

Αλλα ψωμι για 4 ατομα
κρεατοπιτα
παντζαροσαλατα
σολομος (παρααδεκτα μικρη μεριδα) 14,20 ευρω???
σιδηροδρομος 16 ευρω?
μπεργκερ 12 ευρω?
με 3 μπυρες και μια σοδα 85 ευρω, συνολικα?

Ε σορρυ δε ξαναπαω εχει κι αλλα μαγαζια το κεντρο
αυτα και χρονια μας πολλα
και να σημειωθει στα πρακτικα οτι δεν ειμαι τσιγγουνης

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Yerasimos.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Ιουν
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Πολύ καλή επιλογή για μεσημεριανό στο κέντρο μετά από ψώνια ή βόλτα. Για βράδυ δε το έχω δοκιμάσει. Βρίσκεται σε πεζόδρομο και απλώνει τα τραπεζάκια έξω. Μέσα ο χώρος είναι αρκετά μικρός αλλά έξω ευρύχωρος.

Οι γεύσεις είναι πολύ καλές. Τα πιάτα κατά βάση κρεατικά με περίπου 20 δυνατότητες, άρα αν κάποιος είναι vegitarian δεν έχει και πολλές επιλογές. Καταπληκτικά τα γεμιστά μπουτάκια κοτόπουλο, και τα διάφορα ξεχωριστά ορεκτικά. Συστήνεται. Εξυπηρέτηση γρήγορη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Δεκ
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Απογευμα Δεκέμβρη και ακομη δεν κάνει πολυ κρυο.
οποτε καθίσαμε εξω. ειναι ενας ωραιος πεζοδρομος η Καλαμιώτου.
Το μενου εχει πολυ ωραίες προτάσεις της ημέρας.

εμεις πηραμε
Ζεστή σούπα γλυκοπατάτας με φουντούκι και καροτόπιτα ως πρωτα. ναι. μοντερνα απλη αρωματικη κουζινα με φρέσκα υλικα.
Σαλατα κινοα με μωβ λαχανο πορτοκάλι και μαριναρισμενες σταφίδες. γλυκια δροσερη χορταστικη.

Ως κυριο πιατο πήραμε μοσχαράκι με κάστανα, μανιτάρια και πιπεριά φλωρίνης συνοδευόμενο με πουρε. Παραδοσιακό και ζουμερό πιατο.
μισόκιλο χυμα κρασι Sauvignon., ε ντάξει μια οικονομικη ευκολη επιλογή.
πληρώσαμε γυρω στα 30 ευρω.
Σιγουρα θα ξαναπαω μιας και διαβαζοντας το μενου σου ανοιγει η ορεξη με τις ευφανταστες συνταγες.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Οκτ
03
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Η κριτική μου για το «ΜΕΛΙΛΩΤΟ» ήταν από τις πρώτες που έγραψα στο site, προ διετίας σχεδόν. Η αλήθεια είναι ότι εκείνο το διάστημα τον επισκεπτόμουνα αρκετά συχνά, καθώς έβρισκα το φαγητό του πολύ νόστιμο, σχετικά οικονομικό και σε βολικό σημείο (πολύ κοντά στην τότε μου δουλειά).

Ωστόσο, στις τελευταίες μου επισκέψεις υπήρξαν κάποια θεματάκια που με «ψιλοξενέρωσαν» (βαριεστημένο προσωπικό, ζεστές μπύρες, μη έκδοση απόδειξης, αστοχίες στο μαγείρεμα κάποιων πιάτων, ενδεικτικά θυμάμαι ένα πιάτο τηγανητά κολοκυθάκια που δυστυχώς σου άφηναν μια πολύ έντονη αίσθηση «ψαρίλας», επειδή προφανώς είχαν τηγανιστεί σε λάδι που πριν είχε υποδεχτεί κάποιο θαλασσινό).

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αλλαγή εργασίας, είχαν ως αποτέλεσμα να έχω να το επισκεφτώ σχεδόν δύο χρόνια. Το καλοκαιράκι, ωστόσο, ύστερα από μια βόλτα μεσημέρι Σαββάτου στο κέντρο, περάσαμε απέξω, πεινασμένοι, και είπα να του δώσω μια ευκαιρία. Οπότε …

ΧΩΡΟΣ:
Ο «ΜΕΛΙΛΩΤΟΣ» βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου. Ο εσωτερικός χώρος μικρός σχετικά, χωράει 6-7 τραπεζάκια, ενώ υπάρχει και ένα μικρό πατάρι πιο ψηλά. Ο εξωτερικός χώρος, περιορισμένος αρχικά, σε μερικά τραπεζάκια στην είσοδο του μαγαζιού, έχει επεκταθεί και καταλαμβάνει πλέον και τα διπλανά κομμάτια του πεζόδρομου. Γενικά, κάπως στενάχωρα είναι, καθώς τα τραπεζάκια είναι κοντά το ένα στο άλλο, αλλά ΟΚ, στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεσαι, η περιοχή είναι σχετικό πέρασμα, οπότε μια χαρά.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ:
Εδώ, δυστυχώς, δεν έμεινα και πάλι ικανοποιημένος. Αποδειξούλα αυτή τη φορά ήρθε (αν και σε διπλανό τραπέζι τη ζήτησαν, οπότε μάλλον οι κακές συνήθειες δεν έχουν κοπεί). Τα προσωπικό γρήγορο, αλλά σχετικά αγέλαστο και διεκπεραιωτικό. Για κέρασμα ούτε λόγος … Ευτυχώς το νερό εξακολουθεί να έρχεται δροσερό σε κανάτα.

Επίσης άσχημη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι, ενώ παραγγείλαμε από τον κατάλογο μία φάβα με απάκι και διάφορα άλλα συνοδευτικά, στο τραπέζι μας προσγειώθηκε μια απλή φάβα, συνοδεία ψιλοκομμένου κρεμμυδιού. Σε σχετική υπόδειξη, ο σερβιτόρος μας είπε ότι το πιάτο δεν προσφέρεται στην μορφή που υπάρχει στον κατάλογο, λόγω έλλειψης υλικών και αντί αυτού ήρθε η απλή φάβα, σε χαμηλότερη τιμή τουλάχιστον από ότι πληροφορηθήκαμε. Τέλος πάντων, θα μπορούσαμε να είχαμε ενημερωθεί σχετικά κατά την παραγγελία και όχι εκ των υστέρων.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ:
Ο κατάλογος είναι αρκετά πλούσιος και καλύπτει όλα τα γούστα. Λίγα ορεκτικά, ιδιαίτερες σαλάτες (ορισμένες εκ των οποίων προσφέρονται και σε μικρό και σε μεγάλο μέγεθος), κρέατα σχάρας, τηγανητά, burger, κάποια θαλασσινά κλπ.

Στα θετικά ότι οι εκτελέσεις και οι συνταγές ορισμένων πιάτων είναι πρωτότυπες και σου επιτρέπουν να δοκιμάσεις καινούριες γεύσεις. Επίσης, προσφέρεται και μενού ημέρας που ανανεώνεται καθημερινά. Στα συν τέλος η σελίδα του Μελίλωτου στο internet που ενημερώνεται καθημερινά και σε προϊδεάζει για αυτά που προσφέρονται στο μαγαζί.

Λοιπόν, δύο άτομα δώσαμε την παραγγελία μας και μετά χαράς, διαπιστώσαμε ότι η ποιότητα φαγητού εξακολουθεί να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, δίχως να βρούμε κάτι αρνητικό, σε σχέση με τα πιάτα που παραγγείλαμε.

Αναλυτικότερα:
- 1 σαλάτα που περιείχε παντζάρι, σπανάκι, παντζαρόφυλλα, φουντούκι και μπαλίτσες τυριού αναμεμειγμένου με δυόσμο, ίσως και κάποια άλλα μυρωδικά. Ιδιαίτερη γεύση, μας ικανοποίησε. (8,00 €).

- σνίτσελ κοτόπουλο με σουσάμι για μένα. Πρόκειται για ένα πιάτο που το είχα τιμήσει και κατά το παρελθόν και το βρήκα πολύ νόστιμο και χορταστικό. Συνοδευόταν από πολλές φρέσκες τηγανιτές πατάτες και χειροποίητη, πολύ νόστιμη, μαγιονέζα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα. (8.30 €).

- η σύζυγος επέλεξε από τα πιάτα ημέρας μοσχαράκι με κους κους. Πλούσια μερίδα και πολύ χορταστική (τη βοήθησα εγώ για να τη τελειώσει). Καλομαγειρεμένο το μοσχαράκι, με ωραία σάλτσα, ενώ και το κους κους αποδείχτηκε ιδανικό συνοδευτικό. Η μόνη ένσταση ότι λίγο τους είχε αρπάξει το κρέας, δίχως ωστόσο να επηρεαστεί το συνολικό αποτέλεσμα. (12,00 €).

- φάβα με κρεμμυδάκι. Αν εξαιρέσεις ότι αλλιώς την περιμέναμε και αλλιώς μας ήρθε, η φάβα ήταν μια χαρά. Η ποσότητά της όμως πάρααα πολύ μικρή (ένα μικρό μπωλάκι, τρεις κουταλιές στην κυριολεξία), σε σχέση με τα 4 € που κόστισε.

- ½ λίτρο ροζέ χύμα κρασί αξιοπρεπέστατο, θα το προτιμούσα κάπως πιο δροσερό (4,00 €).

ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΤΙΜΗΣ:
Για όλα τα παραπάνω, συν 0,80 € που χρεώθηκε το ψωμί – κουβέρ, ο λογαριασμός έφτασε στα 37,60 €. Με εξαίρεση τη φάβα, τις τιμές των λοιπών πιάτων τις βρήκα νορμάλ, ιδίως και λόγω ποσότητας. Ίσως ένα κλικ κάτω να ήταν το ιδανικό. Δεδομένου πάντως ότι οι μερίδες των κυρίως είναι αρκετά χορταστικές, πιστεύω ότι δύο άτομα με δυο κυρίως και μία σαλάτα, και με ένα κόστος κοντά στα 30 €, είναι μια χαρά.

Τελικό συμπέρασμα,, η «επιστροφή» μου στο Μελίλωτο στέφθηκε με επιτυχία, οπότε σε πρώτη ευκαιρία θα τον ξαναεπισκεφτώ.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ALEX80.