Loader

Περιγραφή

Κλασική ελληνική τεχνική στο μενού. Και μεσημέρι ανοιχτά, κλειστά Κυριακή.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

22 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ο ΒΛΑΣΣΗΣ, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα, αποτελεί ένα εστιατόριο παλιού τύπου (χωρίς να έχει αρνητική χροιά αυτός ο χαρακτηρισμός), με νόστιμη ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, σε έναν απλό αλλά προσεγμένο και καθαρό χώρο, με τιμές ωστόσο που δεν πολυσυμβαδίζουν με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται και από τον κόσμο που τουλάχιστον εγώ συνάντησα κατά την επίσκεψή μου στο ΒΛΑΣΣΗ, άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας που αναζητούν μια ασφαλή επιλογή για το γεύμα τους. Και δεν θα διαφωνήσω ότι η ποιότητα του φαγητού παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά στις μέρες μας το να δώσω 20 € για ένα πιάτο σουβλάκι κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και πατάτες, λίγη σαλάτα, μία πιρουνιά από δύο ορεκτικά και 1-2 ποτηράκια χύμα κρασί, όσο να΄ ναι, το θεωρώ υπερβολικό.

Ας πάρουμε, ωστόσο, τα πράγματα πιο αναλυτικά:
Ένα μεσημέρι Σαββάτου, μετά από μια περίεργη συγκυρία (που δεν είναι του παρόντος) βρέθηκα στο ΒΛΑΣΣΗ για πρώτη φορά για να συναντήσω μια παρέα 7 συνολικά (μαζί με εμένα) ατόμων. Ο ΒΛΑΣΣΗΣ βρίσκεται στην οδό Μαιάνδρου που είναι παράδρομος της Μιχαλακοπούλου, απέναντι από το ξενοδοχείο Crowne Plaza. Την ιστορία του εστιατορίου έχει αναλύσει πλήρως ο φίλος piperman αλλά και άλλοι χρήστες του site, οπότε δεν έχει νόημα να αναφέρω κάτι εν προκειμένω. Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση πάντως, όταν το διαπίστωσα κατά την επιστροφή μου στο σπίτι, ήταν το πολύ κατατοπιστικό και ενημερωμένο site του εστιατορίου, με αναλυτική περιγραφή και τιμολόγηση των πιάτων του κυρίως μενού αλλά και των πιάτων ημέρας και γενικότερα αρκετές πληροφορίες.

Ο χώρος σε κάθε περίπτωση είναι, αν και απλός, περιποιημένος και πεντακάθαρος. Εσωτερικά καμιά δεκαριά τραπέζια άνετα μεταξύ τους, στους τοίχους ορισμένοι πίνακες και αρκετές αφίσες από εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ίσως σε κάποιους φανεί ψυχρός, προσωπικά μου άρεσε, αν συνυπολογίσω και το γεγονός ότι το κάπνισμα εντός απαγορεύεται αυστηρά. Εξωτερικά υπάρχει ένας αντίστοιχου μεγέθους χώρος για τους καπνιστές, κλεισμένος με τζαμαρία, με κάπως πιο μοντέρνα τραπεζοκαθίσματα πιο κοντά το ένα στο άλλο. Όπως, μάλιστα, ενημερώθηκα από έναν φίλο της παρέας που είχε ξαναπάει στο ΒΛΑΣΣΗ παλιότερα, τους καλοκαιρινούς μήνες τοποθετούνται και λίγα επιπλέον τραπεζάκια στο διπλανό παρκάκι, εικόνα που μου φάνηκε σίγουρα αρκετά θελκτική.

Η εξυπηρέτηση πάλι δεν με ενθουσίασε, ευγενικό το προσωπικό χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις στα πιάτα, παρά τη σχετική πολυκοσμία, αλλά η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε κάπως τυπικό και απρόσωπο. Κεράσματα δεν υπήρχαν, ιδιαίτερα χαμογελαστοί δεν ήταν, σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά τους μου φάνηκε αρκετά διεκπεραιωτική.

Ως προς το φαγητό, έφθασα με μια μικρή καθυστέρηση, οπότε η παραγγελία είχε γίνει και πρόσθεσα μόνο το δικό μου κυρίως. 7 άτομα λοιπόν κάναμε την εξής παραγγελία:
- στο τραπέζι είδα μόνο ψωμί, χωρίς κάποιο συνοδευτικό (με την επιφύλαξη που προανέφερα της μικρής μου καθυστέρησης). Το ψωμί ήταν νόστιμο, με χρέωση ωστόσο 1 € ανά άτομο.
- 2 χωριάτικες σαλάτες (7,60 € η καθεμιά), νόστιμες με ωραία υλικά και ελαιόλαδο. Η ποσότητα όχι και η μεγαλύτερη που έχεις συναντήσει.
- 1 σαλάτα με μαρούλι και διάφορες πρασινάδες (6,00 €), δοκίμασα μια πιρουνιά, καλή ήταν, ωστόσο μια απλή σαλάτα χωρίς τη συνοδεία κάποιου άλλου ιδιαίτερου υλικού.
- 1 τυροκαυτερή (4,70 €), νόστιμη ήταν με μεγάλα και ευδιάκριτα κομμάτια φέτας αλλά όχι και τόσο καυτερή, αντιθέτως αρκετά ήπια.
- Μανιτάρια μαρινάτα σε ελαιόλαδο και λεμόνι με μαϊντανό, σκόρδο και πιπεριά φλωρίνης (7,10 €), νόστιμο ορεκτικό.
- 1 σουβλάκι κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές και ψητά λαχανικά (9,90 €) για εμένα, νόστιμο και μαλακό, ίσως σε κάποια σημεία να έπαιρνε και λίγο περισσότερο ψήσιμο, χωρίς ωστόσο να ήταν άψητο σε καμία περίπτωση. Τα συνοδευτικά μια χαρά.
- οι υπόλοιποι παρήγγειλαν 2 χουνκιάρ (13,00 € έκαστο), 2 μπιφτέκια μοσχαρίσια (11,5 € η μερίδα), μία μερίδα σουτζουκάκια με πουρέ (9,50 €) και ένα κοτόπουλο με φέτα (9,90 €). Δεν δοκίμασα, οπότε δεν έχω άποψη, οπότε θα μεταφέρω την εντύπωση των φίλων της παρέας. Τα χουνκιάρ λοιπόν κέρδισαν τις εντυπώσεις και η αλήθεια ήταν ότι φαίνονταν αρκετά λαχταριστά, τα σουτζουκάκια δεν ξετρέλαναν το άτομο που τα επέλεξε, τα μπιφτέκια άφησαν θετικές σε γενικές γραμμές εντυπώσεις ( στο έναν μάλιστα από τους 2 άρεσαν πάρα πολύ), ενώ το πιάτο με το κοτόπουλο και τη φέτα ο φίλος της παρέας που το παρήγγειλε το βρήκε απλώς συμπαθητικό.
- 2 νερά εμφιαλωμένα (1,80 € έκαστο) και ενάμισι λίτρο χύμα λευκό κρασί, αξιοπρεπές, (4,50 € το μισόλιτρο) συνόδευσαν το γεύμα μας.
Στο τέλος δεν ήρθε κάτι για κέρασμα, ήταν και η παρέα λιτοδίαιτη, οπότε δεν δοκιμάσαμε κάποιο από τα γλυκά τους.

Προσωπικά από τις γεύσεις έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, τα υλικά ήταν αναμφίβολα ποιοτικά, ωστόσο η βαθμολογία μου θα είναι στο «3», δεδομένων των απλών γεύσεων που δοκιμάσαμε αλλά και τα σχόλια για τα κυρίως πιάτα ορισμένων της παρέας. Για όλα τα παραπάνω, δηλαδή 7 κυρίως (μαγειρευτά και κρέας), 3 σαλάτες, 1 ορεκτικό, 1 αλοιφή, ενάμισι λίτρο χύμα κρασί, νερό και κουβέρ, ο λογαριασμός ήρθε στα 135,40 €, με απόδειξη και πιστωτική κάρτα, τιμή που, όπως σας προκατέλαβα, βρήκα αρκετά ανεβασμένη.

Συμπερασματικά, δεν θα σας αποθάρρυνα από το να επισκεπτείτε το ΒΛΑΣΣΗ. Οι γεύσεις είναι ωραίες, οι συνταγές απλές αλλά καλοεκτελεσμένες (τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους), ο χώρος πολιτισμένος και καθαρός, το service, παρά τα όσα προανέφερα, δεν θα σας δημιουργήσει προβλήματα και σίγουρα, αν και οικονομικός δεν είναι επ΄ ουδενί, δεν θα ξοδέψετε και μια περιουσία. Εμένα πάντως δύσκολα θα με πετύχετε.

24 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Πρώτη φορά στο Βλάσση! Αφορμή η ελκυστικότατη λίστα κρασιών που δημιοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους (είμαστε λάτρεις του κρασιού) με αρκετές φιάλες σε τιμές απίστευτα χαμηλές, κάτι που δεν ίσχυε τελικά... Γιατί ενώ ο κατάλογος φαγητού είναι ενημερωμένος (με τα πιάτα ημέρας μάλιστα να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα καθημερινά από νωρίς), η λίστα κρασιών μάλλον έχει ξεχαστεί από καιρό!

Είχα διαβάσει τις καλές κριτικές για το φαγητό, άρα δεν είχαμε και τίποτα να χάσουμε αν πηγαίναμε για μια δοκιμή, ενώ αν η λίστα κρασιών ίσχυε θα το χαιρόμασταν πολύ και θα μας έβλεπαν πολύυυυυ συχνά!!!

Πήγαμε Σάββατο βράδυ 2 άτομα με κράτηση που ήταν απαραίτητη αφού τελικά γέμισε, τουλάχιστον το ισόγειο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα (αυτό θέλαμε) ενώ στην κλειστή βεράντα για τους καπνιστές είχε 2-3 ελεύθερα τραπέζια. Ο χώρος είναι περιποιημένος, με λίγο πράσινο από το παρακείμενο παρκάκι γλυκά φωτισμένο (το οποίο επίσης περιορίζει και το θόρυβο του δρόμου), και μέσα ψηλοτάβανος, με πολλά έργα τέχνης, άνετα τραπέζια στρωμένα με λευκά τραπεζομάντιλα και υφασμάτινες πετσέτες, περιβάλλον αστικού εστιατορίου. Που συμπληρώνεται από την κλασική ελληνική αστική κουζίνα!

Οι τιμές είναι τσιμπημένες (στο vfm θα'βαζα 2,5 αν υπήρχε) σε όλα. Στα μαγειρευτά φαγητά (λαδερά ή κρεατικά) δε θα ξεφύγει κανείς πολύ, αλλά στα ψαρικά ανεβαίνει πολύ το κόστος. Θα μου πείτε ψαρικά στη Μιχαλακοπούλου; Ναι, γιατί όντως είναι φρέσκα, είναι στα πιάτα ημέρας και αλλάζουν, συν ότι η παρασκευή τους είναι άψογη και δεν κλαις τα λεφτά σου.

Εμείς δε θέλαμε κρέας, θέλαμε οπωσδήποτε ψάρι και λευκό κρασί. Είχαν συναγρίδα (67 ευρώ/κιλό, όπως και το φαγκρί όταν έχουν, έχουν σχεδόν πάντα και μπαρμπούνια μερίδα 18 ευρώ άουτς) και διαλέξαμε τη μία των 600γρ. από τις δύο που υπήρχαν, για αρχή πήραμε τη φημισμένη "αθηναϊκή" που μου άρεσε πάρα πολύ (καλοδουλεμένη, με μπόλικη σφυρίδα και τριμμένο καροτάκι) και μια πράσινη σαλάτα που τη συνόδευε άψογα. Το ψωμί δεν ήταν καρβελάκι, ήταν λίγα μικρά φετάκια (δε ζητήσαμε άλλο, ίσως να έφερναν χωρίς χρέωση) και μαζί ήρθε η ζεστή ρεβυθόσουπα σε φλιτζανάκια, για το εμφιαλωμένο νερό δε μάς ρώτησαν, το άφησαν απλά στο τραπέζι και δεν το κάναμε ζήτημα.

Το πρόβλημα ήταν το κρασί, που η λίστα είχε άλλες τιμές φυσικά από της ιστοσελίδας (άλλες καλούτσικες, άλλες υψηλές) και πολλές ελλείψεις (σβησμένες τιμές στα μη διαθέσιμα μπουκάλια). Διαλέξαμε ένα Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment (το είχε 26 ευρώ, καλό vfm), αλλά δυστυχώς ούτε αυτό υπήρχε και από τα λίγα πραγματικά διαθέσιμα καταλήξαμε στο λευκό Thema Παυλίδη (20 ευρώ).
Συνολικός λογαριασμός 82 ευρώ, χωρίς γλυκό (ούτε υπήρξε κάποιο κέρασμα).

Όλα ήταν νόστιμα (η συναγρίδα άψογα ψημένη και ανοιγμένη/καθαρισμένη μετά από ερώτηση), η εξυπηρέτηση απλή και καλή, ο χώρος ευχάριστος και μάλλον θα ξαναπάμε για κάποιο κρεατικό, αν και δεν ξέρω τι θα βρούμε από καλό κόκκινο κρασί σε λογική τιμή. Ήμαστε το μοναδικό τραπέζι με εμφιαλωμένο κρασί (η πλειοψηφία με χύμα και ένα ζευγάρι με ποτήρια κρασί, νομίζω δίνουν "Ορεινό Ήλιο" στα 3,5 ευρώ το ποτήρι)...