ΒΛΑΣΣΗΣ

Ελληνική κουζίνα

  Μαιάνδρου 15, Ιλίσια [Χάρτης]
  210 7256335

Περιγραφή
Κλασική ελληνική τεχνική στο μενού. Και μεσημέρι ανοιχτά, κλειστά Κυριακή.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Νοε
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Πρώτη φορά στο Βλάσση! Αφορμή η ελκυστικότατη λίστα κρασιών που δημιοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους (είμαστε λάτρεις του κρασιού) με αρκετές φιάλες σε τιμές απίστευτα χαμηλές, κάτι που δεν ίσχυε τελικά... Γιατί ενώ ο κατάλογος φαγητού είναι ενημερωμένος (με τα πιάτα ημέρας μάλιστα να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα καθημερινά από νωρίς), η λίστα κρασιών μάλλον έχει ξεχαστεί από καιρό!

Είχα διαβάσει τις καλές κριτικές για το φαγητό, άρα δεν είχαμε και τίποτα να χάσουμε αν πηγαίναμε για μια δοκιμή, ενώ αν η λίστα κρασιών ίσχυε θα το χαιρόμασταν πολύ και θα μας έβλεπαν πολύυυυυ συχνά!!!

Πήγαμε Σάββατο βράδυ 2 άτομα με κράτηση που ήταν απαραίτητη αφού τελικά γέμισε, τουλάχιστον το ισόγειο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα (αυτό θέλαμε) ενώ στην κλειστή βεράντα για τους καπνιστές είχε 2-3 ελεύθερα τραπέζια. Ο χώρος είναι περιποιημένος, με λίγο πράσινο από το παρακείμενο παρκάκι γλυκά φωτισμένο (το οποίο επίσης περιορίζει και το θόρυβο του δρόμου), και μέσα ψηλοτάβανος, με πολλά έργα τέχνης, άνετα τραπέζια στρωμένα με λευκά τραπεζομάντιλα και υφασμάτινες πετσέτες, περιβάλλον αστικού εστιατορίου. Που συμπληρώνεται από την κλασική ελληνική αστική κουζίνα!

Οι τιμές είναι τσιμπημένες (στο vfm θα'βαζα 2,5 αν υπήρχε) σε όλα. Στα μαγειρευτά φαγητά (λαδερά ή κρεατικά) δε θα ξεφύγει κανείς πολύ, αλλά στα ψαρικά ανεβαίνει πολύ το κόστος. Θα μου πείτε ψαρικά στη Μιχαλακοπούλου; Ναι, γιατί όντως είναι φρέσκα, είναι στα πιάτα ημέρας και αλλάζουν, συν ότι η παρασκευή τους είναι άψογη και δεν κλαις τα λεφτά σου.

Εμείς δε θέλαμε κρέας, θέλαμε οπωσδήποτε ψάρι και λευκό κρασί. Είχαν συναγρίδα (67 ευρώ/κιλό, όπως και το φαγκρί όταν έχουν, έχουν σχεδόν πάντα και μπαρμπούνια μερίδα 18 ευρώ άουτς) και διαλέξαμε τη μία των 600γρ. από τις δύο που υπήρχαν, για αρχή πήραμε τη φημισμένη "αθηναϊκή" που μου άρεσε πάρα πολύ (καλοδουλεμένη, με μπόλικη σφυρίδα και τριμμένο καροτάκι) και μια πράσινη σαλάτα που τη συνόδευε άψογα. Το ψωμί δεν ήταν καρβελάκι, ήταν λίγα μικρά φετάκια (δε ζητήσαμε άλλο, ίσως να έφερναν χωρίς χρέωση) και μαζί ήρθε η ζεστή ρεβυθόσουπα σε φλιτζανάκια, για το εμφιαλωμένο νερό δε μάς ρώτησαν, το άφησαν απλά στο τραπέζι και δεν το κάναμε ζήτημα.

Το πρόβλημα ήταν το κρασί, που η λίστα είχε άλλες τιμές φυσικά από της ιστοσελίδας (άλλες καλούτσικες, άλλες υψηλές) και πολλές ελλείψεις (σβησμένες τιμές στα μη διαθέσιμα μπουκάλια). Διαλέξαμε ένα Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment (το είχε 26 ευρώ, καλό vfm), αλλά δυστυχώς ούτε αυτό υπήρχε και από τα λίγα πραγματικά διαθέσιμα καταλήξαμε στο λευκό Thema Παυλίδη (20 ευρώ).
Συνολικός λογαριασμός 82 ευρώ, χωρίς γλυκό (ούτε υπήρξε κάποιο κέρασμα).

Όλα ήταν νόστιμα (η συναγρίδα άψογα ψημένη και ανοιγμένη/καθαρισμένη μετά από ερώτηση), η εξυπηρέτηση απλή και καλή, ο χώρος ευχάριστος και μάλλον θα ξαναπάμε για κάποιο κρεατικό, αν και δεν ξέρω τι θα βρούμε από καλό κόκκινο κρασί σε λογική τιμή. Ήμαστε το μοναδικό τραπέζι με εμφιαλωμένο κρασί (η πλειοψηφία με χύμα και ένα ζευγάρι με ποτήρια κρασί, νομίζω δίνουν "Ορεινό Ήλιο" στα 3,5 ευρώ το ποτήρι)...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μάρ
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ο "Βλάσσης" είναι ένα από τα εστιατόρια που -ας μου επιτραπεί ο όρος- εκπροσωπούν αυτό που θα λέγαμε "αστική ελληνική κουζίνα". Λειτουργεί εδώ και 9 χρόνια στην οδό Μαιάνδρου (είναι παράδρομος της Μιχαλακοπούλου) στα Ιλίσια, απέναντι από το ξενοδοχείο Crowne Plaza (παλιότερα Holiday Inn) και πολύ κοντά στο σταθμό μετρό "Μέγαρο Μουσικής".

Όπως αναφέρει και ο αξιόλογος χρήστης piperman, το εστιατόριο βρίσκεται στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας του και αυτό είναι το τρίτο κτήριο που στεγάζεται. Ξεκίνησε τη λειτουργία του και έγινε ευρύτερα γνωστό από την οδό Αρματολών και Κλεφτών στους πρόποδες του Λυκαβηττού, μετακινήθηκε και γνώρισε μεγάλες δόξες σε ένα όμορφο οίκημα στην οδό Παστέρ, στους Αμπελοκήπους, κοντά στην πλατεία Μαβίλη και ο τρίτος χώρος που φιλοξενεί το εστιατόριο είναι ο τωρινός.

Ο εσωτερικός χώρος έχει δύο επίπεδα: το πατάρι που δεν είναι και τόσο βολικό και το ισόγειο. Στο ισόγειο υπάρχουν δύο αίθουσες: η κυρίως και η ημιυπαίθρια, κλεισμένη με τζαμαρία. Στην εσωτερική κυρίως αίθουσα υπάρχουν καμιά δεκαριά τραπέζια, διαρρυθμισμένα έτσι, ώστε οι πελάτες να κάθονται άνετα και στην ημιυπαίθρια άλλα τόσα, λίγο πιο στριμωγμένα.

Η κυρίως αίθουσα έχει πιο "παραδοσιακά" τραπεζοκαθίσματα, η ημιυπαίθρια, πιο μοντέρνα. Τους τοίχους της εσωτερικής αίθουσας διακοσμούν 3-4 πίνακες ζωγραφικής και πολλές αφίσες, κυρίως από εκθέσεις τέχνης. Γενικά, ο χώρος είναι καλόγουστα διακοσμημένος.

Στα θετικά συγκαταλέγω ότι στην εσωτερική αίθουσα δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, οι φίλοι καπνιστές μπορούν να αρκεστούν στην ημιυπαίθρια. Να σημειώσω ότι, όταν καλοκαιρέψει, βγάζουν τραπέζια και στο πεζοδρόμιο απέναντι από το εστιατόριο και εκεί είναι πολύ όμορφα, αφού ουσιαστικά βρίσκονται σε ένα μικρό άλσος που διαμορφώνεται ανάμεσα στην πεζοδρομημένη οδό Μαιάνδρου και την οδό Μιχαλακοπούλου. Οι ώρες λειτουργίας είναι μεσημέρι-βράδυ από Δευτέρα ως και Σάββατο και μόνο μεσημέρι την Κυριακή.

Έχοντας πάει αρκετές φορές στον "Βλάσση" έχω την αίσθηση ότι η εξυπηρέτηση είναι ευγενική και γρήγορη, αν και κάπως τυπική. Στην κριτική αυτή θα αναφερθώ σε πολύ πρόσφατη επίσκεψη, Κυριακή μεσημέρι, παρέα με μια φίλη. Μόλις φτάσαμε, μας υποδέχτηκε ένας ευγενέστατος σερβιτόρος και μας πρότεινε δύο τραπέζια που ήταν ελεύθερα, για να διαλέξουμε. Αφού καθίσαμε, μας ρώτησαν μήπως θέλουμε εμφιαλωμένο νερό, όμως προτιμήσαμε βρύσης και παράλληλα έφεραν τους καταλόγους, που εκτός από το τυπικό μενού, περιλαμβάνουν και πιάτα ημέρας.

Λίγο μετά, όταν ήρθαν για την παραγγελία, έφεραν και δύο καρβελάκια νόστιμο χωριάτικο ψωμί, ενώ αμέσως μετά έφτασαν στο τραπέζι μας ως καλωσόρισμα δυο φλιτζανάκια του καφέ ρεβιθόσουπα. Οφείλω να αναφέρω ότι ήταν πραγματικά εξαιρετική εισαγωγή στο γεύμα μας και μας άρεσε πολύ το πρωτότυπο σερβίρισμά της.

Ας περάσουμε όμως στο γεύμα, όπου παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε:
- Χωριάτικη σαλάτα: Ήταν φρεσκοκομμένη, πλούσια μερίδα, με πολύ εύγευστη ντομάτα, πολύ νόστιμες ελιές, καλής ποιότητας φέτα. Μόνο το ελαιόλαδο μου φάνηκε κάπως "βαρύ".

- Κοτόπουλο με φέτα. Μπουκιές κοτόπουλου σερβιρισμένες με πολύ εύγευστη σως με κομμάτια φέτας, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι, γαρνιρισμένα με πατάτες τηγανιτές. Η γεύση τους ήταν πολύ καλή, από τα πιάτα που ανεπιφύλακτα προτείνω στους μελλοντικούς επισκέπτες του εστιατορίου.

- Σοφρίτο. Λεπτές φέτες μοσχάρι με μαϊντανό και σκόρδο, σερβιρισμένες με πουρέ πατάτας. Ο πουρές ήταν εξαιρετικός, το μοσχάρι μαλακό, κι αυτό θα το συγκαταλέξω στα προτεινόμενα πιάτα.

- Πανακότα, για επιδόρπιο. Αρκετά καλή, χωρίς κάτι ξεχωριστό, απλά μας βοήθησε να αλλάξουμε τη γεύση από τα κρεατικά.

Το συνολικό κόστος ανήλθε γύρω στα 18-19 ευρώ το άτομο. Δεν τα λες λίγα, αλλά με δεδομένη την καλή ποιότητα του φαγητού, δεν τα λες και πολλά. Ίσως θα μπορούσε το value for money να βελτιωθεί μειώνοντας τις τιμές σε μερικά από τα φαγητά του καταλόγου,

Συνολικά, θα χαρακτήριζα τον "Βλάσση" μια αξιόλογη πρόταση για όποιον επιθυμεί να γευτεί αστική ελληνική κουζίνα και κινείται στην ευρύτερη περιοχή Ιλισίων-Μεγάρου Μουσικής. Το γεγονός ότι λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ σημαίνει ότι μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση τόσο για γεύμα, όσο και για δείπνο. Το περιβάλλον είναι πολύ συμπαθητικό, το φαγητό καλής ποιότητας (βέβαια, μην περιμένετε γευστικές εξάρσεις, ό, τι όμως και να δοκιμάσετε είναι καλομαγειρεμένο), η εξυπηρέτηση ευγενική και οι τιμές λογικές. Οι χρήστες του ask4food ας το δοκιμάσουν!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μαι
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Προχθές Πέμπτη 7 του Μάη πήγαμε με δυο φίλους στον ΒΛΑΣΣΗ. Περπατήσαμε απ' το σπίτι μου στα Ιλίσσια, απέναντι από το CARAVEL, και από το Νοσοκομείο Συγγρού και το πανέμορφο Άλσος των Ιλισσίων, μέσα σε 10 λεπτά βρισκόμασταν στην οδό Μαιάνδρου, τον παράδρομο της Μιχαλακοπούλου στο ύψος της Άλκμάνος, απέναντι ακριβώς απ' το παλιό ξενοδοχείο HOLIDAY IN, το οποίο έκλεισε το 2007 και ήδη στη θέση του λειτουργεί τώρα το CROWNE PLAZA.

Ο ΒΛΑΣΣΗΣ είναι τώρα σε κεντρικό και βολικό σημείο, αφού απέχει 2 μόνο λεπτά με τα πόδια από τη στάση του ΜΕΤΡΟ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και τη στάση ΙΛΙΣΣΙΑ μιας πληθώρας συγκοινωνιών.

Ο ΒΛΑΣΣΗΣ, λοιπόν, με την εκλεκτή ελληνική κουζΊνα του, στον τρίτο χώρο κατά σειρά λειτουργίας του, για τον οποίο μας έχει ήδη κατατοπίσει εξαίρετα, πρώτος απ' όλους θαρρώ, ο fratello, που είναι άλλωστε και πρώτος στην τάξη των καλοφαγάδων, του Λεκανοπεδίου τουλάχιστον!

Θα συμπληρώσω εδώ μερικά μόνο ιστορικά στοιχεία του κλασικού αυτού εστιατορίου, αφού και εγώ το γνώρισα στις τρεις εκδοχές του: πιτσιρικάς σχεδόν, στις παρυφές του Λυκαβηττού, στην Αρματωλών και Κλεφτών - γωνία με την Αργυρουπόλεως, όπου ξεκίνησε απ' το 1983 μέχρι το 1995, σε έναν απλό ισόγειο χώρο. Έμενα τότε στην περιοχή και το επισκεπτόμουνα συχνά για την εκλεκτή Κερκυραϊκή του κουζίνα και όχι μόνο, και πρόσεξα ότι στον απλό αυτό χώρο σύχναζε παρέα διανοούμενων, με τον Βέλτσο, Ζουράρη κ. λπ. Το 1995 άνοιξε εκεί super market και ο ΒΛΑΣΣΗΣ μεταφέρθηκε στους Αμπελόκηπους.

Μετά την πρώτη αυτή δωδεκαετία του, ακολουθεί λοιπόν η δεύτερη δωδεκαετία του εστιατορίου, στην οδό Παστέρ, απ' το 1995-2007. Στο διόροφο νεοκλασικό των Αμπελοκήπων, το μενού διατηρήθηκε στα βασικά του πιάτα και αναπτύχθηκε κάπως. Η εκλεκτή πελατεία του, άνθρωποι του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και μάλιστα κάποιας ηλικίας, αυξάνονταν σταδιακά και ο ΒΛΑΣΣΗΣ καθιερώθηκε σαν δημοφιλές στέκι για καλό φαγητό. Το συγκεκριμένο όμως κτίριο κατεδαφίστηκε, αναγκάζοντας έτσι τον ΒΛΑΣΣΗ να τριτώσει.

Πράγματι, απ' το 2009 βρίσκεται στην οδό Μαιάνδρου 15 που επισκεφθήκαμε, και όπου ήδη έκλεισε αισίως τα 6 χρόνια! Πιστεύω ότι με τα χρόνια καταβάλλει κάθε φιλότιμη προσπάθεια αναβάθμισης της γενικής εικόνας του και γι' αυτό η βαθμολογία μου είναι γενναιόδωρη, πέραν του γεγονότος ότι είμαι συναισθηματικά επηρεασμένος θετικά από την πολυετή γνωριμία με την κουζίνα και τους ανθρώπους.

Στο σημείο αυτό συμφωνώ επίσης γενικά με τις απόψεις που έχει διατυπώσει η eri. Η σπιτική κουζίνα της γιαγιάς είναι πολύ μεγάλο πράγμα, καθότι σπάνιο στις μέρες μας, όπως ήταν για παράδειγμα η ΡΕΝΑ ΤΗς ΦΤΕΛΙΑΣ στο Νέο Ψυχικό, που τώρα πια οι κόρες της τη μετέτρεψαν στο BARABICU, της κρεατοφαγίας και του τσικνίσματος a la Caribbean, εγχειρήματα πάντως σαφώς πιο τσουχτερά!

Αγαπητοί μου χρήστες, σας ζητώ συγνώμη για τη μακροσκελή μου εισαγωγή, με τους συνειρμούς και τις παρενθέσεις. Σάββατο σήμερα, μόνος στο σπίτι, γράφω με κέφι περισσό.........

Έπανερχόμενος στον συγκεκριμένο χώρο, αυτός αποτελείται από καμιά δεκαριά τραπέζια για 50 περίπου άτομα, ενώ το καλοκαίρι προστίθενται μερικά ακόμη τραπέζια έξω στο πεζοδρόμιο, με τα δένδρα. Ο χώρος λοιπόν είναι άνετος, και το προσωπικό με τους δίσκους των ορεκτικών κ. λπ. είναι ιδιαίτερα εγκάρδιο και εξυπηρετικό. Απογευματινές και βραδυνές ώρες συχνάζουν δημοσιογράφοι του ΔΟΛ, που βρίσκεται κοντά, καθώς και πολιτικοί, επιχειρηματίες αλλά και κάποιοι ψαγμένοι τουρίστες, πιθανά από το απέναντι ξενοδοχείο.

Πριν πάμε, είχα τηλεφωνήσει και μου είπαν ότι είχαν την εκπληκτική και σπάνια πλέον Αθηναϊκή μαγιονέζα, αφού τη συγκεκριμένη μέρα εξασφάλισαν συναγρίδα και σφυρίδα. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει καθημερινά, αλλά την άνοιξη και το καλοκαίρι οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές. Τιμήσαμε και οι τρεις φίλοι την Αθηναϊκή μαγιονέζα (9.80€), που ήταν ε κ π λ η κ τ ι κ ή (4 στα 4 ασφαλώς, στην γεύση και στο vfm)!

Πήραμε επίσης μια καλοκαιρινή, που τη θυμάμαι πανομοιότυπη στη γεύση, εδώ και 30 χρόνια και η οποία αποτελείται από μενιτζάνες και πιπεριές τηγανιτές, με γιαούρτι, σκόρδο και σάλτσα ντομάτας (7€).
Επίσης δοκιμάσαμε μια φάβα (5€), μια τυροκαφτερή (4.30€) και ένα χταπόδι ξυδάτο (9.60€).

Ένας αμετανόητος κρεατοφάγος πήρε και ένα Κερκυραϊκό Σοφρίτο (φέτες μοσχαριού, μαγειρεμένες με λευκό κρασί, μαϊντανό και σκόρδο, και με γαρνιτούρα γευστικό πουρέ (11.50€).
Τα συνοδέψαμε με μια σαλάτα από ποικιλία βραστών λαχανικών (8€).

Από γλυκά δοκιμάσαμε ένα cheesecake με βύσσινο (5.50€), ένα κυδώνι στο φούρνο (3.50€) και μία Μους Σοκολάτα (4.50€).

Ήπιαμε κρασί χύμα 1 λίτρο λευκό Μπάσσης (8€) και φτιάξαμε κεφάλι, κουβεντιάζοντας και καλαμπουρίζοντας με τον αναλλοίωτο απ΄ τα χρόνια και πάντα ακμαίο Βλάσση.

Δώσαμε συνολικά 100€, με τα στρογγυλέματα, δηλ. 33 € το κεφάλι, έχοντας φάει τον αγκλέουρα, και επιστρέψαμε σπίτια μας, όπως καταλαβαίνετε, με ταξί!

Ο Βλάσσης δίνει φαγητά σε πακέτα και βέβαια κάνει delivery στα πέριξ (Ιλίσσια, και την ευρύτερη περιοχή CARAVEL, HILTON, κ. λπ. ). Λειτουργεί καθημερινά μεσημέρι-βράδυ, ενώ την Κυριακη μόνο τα μεσημέρια, 1-5 μ. μ.

Εμείς τουλάχιστον σκοπεύουμε να ξαναπάμε. Εσείς τι λέτε;;

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιούλ
23
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ο Βλάσσης είναι ένα εστιατόριο με 'αστική ελληνική κουζίνα', όπως έχει εύστοχα επισημανθεί σε προηγούμενη κριτική, και αυτός είναι κυρίως ο λόγος που το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές μέχρι τώρα. Η κουζίνα του, σε συνδυασμό με την κεντρική και βολική τοποθεσία του (κοντά μάλιστα σε πολλά ξενοδοχεία) και το ευχάριστο περιβάλλον του, το καθιστούν, κατά την αποψή μου, μία πολύ καλή επιλογή για ξένους επισκέπτες. Αλλά όχι μόνο για αυτούς.

Από τα πιάτα που έχω κατά καιρούς δοκιμάσει θα ξεχώριζα την καλοκαιρινή σαλάτα, με τηγανητές μελιτζάνες και πιπεριές μαζί με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας: πολύ επιτυχημένος και δροσερός συνδυασμός των γεύσεων. Στην τελευταία μου επίσκεψη, όλα τα πιάτα μας ικανοποίησαν (σαλάτα ταμπουλέ, σαλάτα φακές, πατάτες τηγανητές, χταπόδι ξυδάτο, χοιρινά μπριζολάκια), αλλά θα έκανα ιδιαίτερη μνεία στο 'σιδηρόδρομο' από τα πιάτα ημέρας, με πολύ μαλακό και εύγευστο μοσχαρίσιο κρέας. Επίσης, ήταν πολύ καλή η χωριάτικη σαλάτα, σε μεγάλη ποσότητα και με υλικά καλής ποιότητας. Μεταξύ των επιδορπίων, μου άρεσε ιδιαίτερα το ψητό μήλο με μους γιαουρτιού, πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα που παραγγείλαμε (μους σοκολάτα, μους γιαουρτιού με γλυκό κουταλιού).
Η εξυπηρέτηση, από επαρκές πλήθος σερβιτόρων, είναι τυπική, ευγενική και αποτελεσματική.

Όσον αφορά στο χώρο, είναι ευχάριστος τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός. Αν και συνήθως γεμάτη, η εσωτερική αίθουσα είναι ψηλοτάβανη, με ικανοποιητικές αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, και ευχάριστη διακόσμηση. Το καλοκαίρι τα τραπέζια τοποθετούνται κατά μήκος του αλσυλλίου στην απέναντι πλευρά του δρόμου, όπου έχει πολύ πράσινο και για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η χρήση εντομοαπωθητικών, που αν και το άρωμά τους γίνεται αρκετά αισθητό δεν είναι τόσο ενοχλητικό.
Λαμβάνοντας υπόψη και τις λογικές τιμές, θεωρώ το Βλάσση μία από τις πλέον αξιοπρεπείς επιλογές για ελληνικό φαγητό στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Νοε
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Δεύτερη επίσκεψη, μετά από 5 χρόνια! Είχαμε φάει τόσο καλό φαγητό τότε, που όταν ψάξαμε κάτι στην περιοχή για μια γρήγορη βραδινή έξοδο δεν το πολυσκεφτήκαμε. Σαφώς για να μπω στον κόπο να ξαναγράψω κριτική, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Και εξηγούμαι:

Φτάσαμε 2 άτομα στις 20.40, βράδυ Παρασκευής. Μας υποδέχθηκαν δύο ευγενέστατοι σερβιτόροι με το χαμόγελο στα χείλη, μας υπέδειξαν ένα άδειο τραπέζι για 4 στην άδεια τότε σάλα και αμέσως εμφανίστηκε μια κυρία για να μαζέψει τα παραπανίσια σερβίτσια. Η γενικότερη συμπεριφορά της προς τους πελάτες στη διάρκεια της βραδιάς ήταν στα όρια της αγένειας, μάλλον γι' αυτό δέχθηκε και την παρατήρηση του Βλάσση κάποια στιγμή αργότερα.

Πριν προλάβουμε να καθίσουμε εμφανίστηκε εμφιαλωμένο νερό χωρίς να το ζητήσουμε. Μικρό το πρόβλημα (1,80 το χρεώνουν), αλλά η εντύπωση άσχημη. Το σοβαρό πρόβλημα υπήρξε στο φαγητό:

Σαλάτα με ρόκα και βινεγκρέτ (ντομάτας αν θυμάμαι καλά). Η μερίδα μικρή, τα φύλλα της σαλάτας δεν είχαν στεγνώσει από το πλύσιμο και η βινεγκρέτ... ποια βινεγκρέτ; Ανύπαρκτη, στον πάτο του πιάτου βρισκόταν λίγη ίσα ίσα για να δούμε τι γεύση είχε. Σαν να τρώγαμε ένα φύλλο σαλάτας σε μια απρόσωπη γαρνιτούρα.

Ριζότο με καλαμάρι. Η μερίδα μεγάλη, η εμφάνιση του πιάτου εντυπωσιακή, αλλά ριζότο δεν ήταν. Το ριζότο δεν έχει νερό, αντιθέτως είναι μελωμένο, με χαρακτηριστική υφή, που γεμίζει το στόμα. Αυτό που μας σέρβιραν ήταν ένα γευστικά αδιάφορο πιάτο με ρύζι και νερό. Κρίμα, γιατί φαινόταν πολλά υποσχόμενο.

Γίδα με μακαρόνια παστίτσιου. Είχα ζητήσει να μου τη σερβίρουν με πατάτες τηγανητές μιας και είδα να τις σερβίρουν τραγανές και χρυσαφένιες σε διπλανό τραπέζι και τις λιμπίστηκα. Έλα όμως που ο σεφ του Βλάσση έχει μανία με τα νερά στα φαγητά! Η γίδα και οι πατάτες μου κολυμπούσαν σε ένα σκουρόχρωμο νερό με κηλίδες λαδιού... όχι σάλτσα, όχι λίπος της γίδας, όχι ζωμός, όχι κάτι τέλος πάντων που έπρεπε να βρίσκεται στο πιάτο μου. Και όχι κάτι με το οποίο έπρεπε να περιχύσουν τις πατάτες μου, οι οποίες από τραγανές είχαν γίνει πουρές. Εξαιρετικά κακό πιάτο, σε καμιά περίπτωση αντάξιο της φήμης του Βλάσση και της εντύπωσης που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Για το ότι η γίδα ήταν στεγνή δεν χρειάζεται να αναφερθώ. Όταν δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι δεν πρέπει να βγαίνουν τέτοια πιάτα, το λιγότερο που σε απασχολεί είναι αν η γίδα είναι στεγνή και σκληρή.

Το τελευταίο σοκ ήταν το κρασί. Πήρα ένα ποτήρι Ορεινό Ήλιο (3€) γιατί το αμέσως επόμενο (Γιαννακοχώρι) ήταν πολύ ακριβό (7€ αν θυμάμαι καλά). Είχε και άλλο ένα, ακριβότερο. Το ποτήρι ήρθε, αλλά το κρασί δεν πινόταν. Παρατήρησα ότι έχουν τη γνωστή συσκευή που απομονώνει το μπουκάλι από τον ατμοσφαιρικό αέρα, οπότε μάλλον τους έχει χαλάσει. Πραγματικά τέτοια κρασίλα βρίσκεις μόνο σε πολυκαιρισμένο χύμα, ποτέ σε εμφιαλωμένο, οποιασδήποτε τιμής. Η κρασίλα μύρισε αμέσως και η γεύση του ήταν απαράδεκτη. Σημειωτέον ότι ξέρω την ετικέτα και μάλιστα τη θεωρώ τίμια για τα χρήματά της (περίπου 6-7 ευρώ στο σουπερμάρκετ).

Τίποτα δεν μας πήγε καλά αυτή τη βραδιά και τα 35 ευρώ που δώσαμε τα λυπηθήκαμε. Κυρίως όμως στενοχωρηθήκαμε γιατί θεωρούσαμε ότι ο Βλάσσης ήταν σίγουρη επιλογή. Διαψευσθήκαμε οικτρά.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη geog.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Φεβ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Η σoύπα ήταν τέλεια. Το ριζότο μέτριο. Το κριθαρότο και το χουνκιάρ μπεγιεντί καλά. Γρήγορο και ευγενικό προσωπικό.

Πληρώσαμε 108 Ευρώ για τα παραπάνω, συν μια σαλάτα μαρούλι με ρόκα, 1 μπουκάλι κρασί, επιδόρπια (2 γαλακτομπούρεκα και 1 μήλο στο φούρνο - ήταν απλά οκ), 1 καφέ, 1 τσάι, 1 ποτήρι κρασί και 2 ποτήρια ουίσκι.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Ιούλ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ο Βλάσσης είναι ενα εστιατόριο με ιστορία. Έχουμε γευτεί τα κλασσικά πιάτα του τα τελευταία 15 περίπου χρόνια, απο τοτε που τον ανακαλύψαμε, και στο πέρασμα των χρόνων έχουν μείνει σε ποιότητα.. αλλα και σε ποσότητα αναλλοίωτα. Είναι ένα εστιατόριο ορόσημο στην Αθήνα για το οποίο εχω μόνο καλά λόγια να πώ.

Μοσχάρι κεμπάπ με καπνιστό πουρέ μελιτζάνας και πατροπαράδοτο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες ειναι τα πιάτα τα οποία παραγγέλνω κατα κόρον και δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Η σύζυγος συνήθως τιμά το κοτόπουλο με φέτα και λιαστή ντομάτα το οποίο είναι τόσο ζουμερό και καλά μαγειρεμένο που δεν καταδέχεται να παραγγείλει κατι άλλο.

Στα must είναι η φάβα του αλλά και το εκπληκτικό cheesecake του. Πατέρας Βλάσσης και υιός Βασίλης ευγενέστατοι. Οι τιμές είναι λιιιιίγο τσιμπημένες για την εποχή αλλά αξίζει. Value for money 100%

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Οκτ
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Ως χώρος είναι αρκετά περιποιημένος σε κεντρικότατο σημείο και με σχετικά εύκολο parking το βράδυ.

Τα φαγητά του οπτικός τουλάχιστον δεν είναι κάτι εντυπωσιακό. Φαινόντουσαν αρκετά "νερόβραστα" για τα δικά μου γούστα. Γευστικός η εμπειρία ήταν αρκετά καλύτερη σε ότι δοκιμάσαμε και τα υλικά του φαινόντουσαν φρέσκα.

Σίγουρα με αυτές τις τιμές θα περίμενα κάτι πολύ καλύτερο.