Loader

Περιγραφή

Κλασική ελληνική τεχνική στο μενού. Και μεσημέρι ανοιχτά, κλειστά Κυριακή.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

22 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ο ΒΛΑΣΣΗΣ, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα, αποτελεί ένα εστιατόριο παλιού τύπου (χωρίς να έχει αρνητική χροιά αυτός ο χαρακτηρισμός), με νόστιμη ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, σε έναν απλό αλλά προσεγμένο και καθαρό χώρο, με τιμές ωστόσο που δεν πολυσυμβαδίζουν με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται και από τον κόσμο που τουλάχιστον εγώ συνάντησα κατά την επίσκεψή μου στο ΒΛΑΣΣΗ, άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας που αναζητούν μια ασφαλή επιλογή για το γεύμα τους. Και δεν θα διαφωνήσω ότι η ποιότητα του φαγητού παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά στις μέρες μας το να δώσω 20 € για ένα πιάτο σουβλάκι κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και πατάτες, λίγη σαλάτα, μία πιρουνιά από δύο ορεκτικά και 1-2 ποτηράκια χύμα κρασί, όσο να΄ ναι, το θεωρώ υπερβολικό.

Ας πάρουμε, ωστόσο, τα πράγματα πιο αναλυτικά:
Ένα μεσημέρι Σαββάτου, μετά από μια περίεργη συγκυρία (που δεν είναι του παρόντος) βρέθηκα στο ΒΛΑΣΣΗ για πρώτη φορά για να συναντήσω μια παρέα 7 συνολικά (μαζί με εμένα) ατόμων. Ο ΒΛΑΣΣΗΣ βρίσκεται στην οδό Μαιάνδρου που είναι παράδρομος της Μιχαλακοπούλου, απέναντι από το ξενοδοχείο Crowne Plaza. Την ιστορία του εστιατορίου έχει αναλύσει πλήρως ο φίλος piperman αλλά και άλλοι χρήστες του site, οπότε δεν έχει νόημα να αναφέρω κάτι εν προκειμένω. Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση πάντως, όταν το διαπίστωσα κατά την επιστροφή μου στο σπίτι, ήταν το πολύ κατατοπιστικό και ενημερωμένο site του εστιατορίου, με αναλυτική περιγραφή και τιμολόγηση των πιάτων του κυρίως μενού αλλά και των πιάτων ημέρας και γενικότερα αρκετές πληροφορίες.

Ο χώρος σε κάθε περίπτωση είναι, αν και απλός, περιποιημένος και πεντακάθαρος. Εσωτερικά καμιά δεκαριά τραπέζια άνετα μεταξύ τους, στους τοίχους ορισμένοι πίνακες και αρκετές αφίσες από εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ίσως σε κάποιους φανεί ψυχρός, προσωπικά μου άρεσε, αν συνυπολογίσω και το γεγονός ότι το κάπνισμα εντός απαγορεύεται αυστηρά. Εξωτερικά υπάρχει ένας αντίστοιχου μεγέθους χώρος για τους καπνιστές, κλεισμένος με τζαμαρία, με κάπως πιο μοντέρνα τραπεζοκαθίσματα πιο κοντά το ένα στο άλλο. Όπως, μάλιστα, ενημερώθηκα από έναν φίλο της παρέας που είχε ξαναπάει στο ΒΛΑΣΣΗ παλιότερα, τους καλοκαιρινούς μήνες τοποθετούνται και λίγα επιπλέον τραπεζάκια στο διπλανό παρκάκι, εικόνα που μου φάνηκε σίγουρα αρκετά θελκτική.

Η εξυπηρέτηση πάλι δεν με ενθουσίασε, ευγενικό το προσωπικό χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις στα πιάτα, παρά τη σχετική πολυκοσμία, αλλά η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε κάπως τυπικό και απρόσωπο. Κεράσματα δεν υπήρχαν, ιδιαίτερα χαμογελαστοί δεν ήταν, σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά τους μου φάνηκε αρκετά διεκπεραιωτική.

Ως προς το φαγητό, έφθασα με μια μικρή καθυστέρηση, οπότε η παραγγελία είχε γίνει και πρόσθεσα μόνο το δικό μου κυρίως. 7 άτομα λοιπόν κάναμε την εξής παραγγελία:
- στο τραπέζι είδα μόνο ψωμί, χωρίς κάποιο συνοδευτικό (με την επιφύλαξη που προανέφερα της μικρής μου καθυστέρησης). Το ψωμί ήταν νόστιμο, με χρέωση ωστόσο 1 € ανά άτομο.
- 2 χωριάτικες σαλάτες (7,60 € η καθεμιά), νόστιμες με ωραία υλικά και ελαιόλαδο. Η ποσότητα όχι και η μεγαλύτερη που έχεις συναντήσει.
- 1 σαλάτα με μαρούλι και διάφορες πρασινάδες (6,00 €), δοκίμασα μια πιρουνιά, καλή ήταν, ωστόσο μια απλή σαλάτα χωρίς τη συνοδεία κάποιου άλλου ιδιαίτερου υλικού.
- 1 τυροκαυτερή (4,70 €), νόστιμη ήταν με μεγάλα και ευδιάκριτα κομμάτια φέτας αλλά όχι και τόσο καυτερή, αντιθέτως αρκετά ήπια.
- Μανιτάρια μαρινάτα σε ελαιόλαδο και λεμόνι με μαϊντανό, σκόρδο και πιπεριά φλωρίνης (7,10 €), νόστιμο ορεκτικό.
- 1 σουβλάκι κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές και ψητά λαχανικά (9,90 €) για εμένα, νόστιμο και μαλακό, ίσως σε κάποια σημεία να έπαιρνε και λίγο περισσότερο ψήσιμο, χωρίς ωστόσο να ήταν άψητο σε καμία περίπτωση. Τα συνοδευτικά μια χαρά.
- οι υπόλοιποι παρήγγειλαν 2 χουνκιάρ (13,00 € έκαστο), 2 μπιφτέκια μοσχαρίσια (11,5 € η μερίδα), μία μερίδα σουτζουκάκια με πουρέ (9,50 €) και ένα κοτόπουλο με φέτα (9,90 €). Δεν δοκίμασα, οπότε δεν έχω άποψη, οπότε θα μεταφέρω την εντύπωση των φίλων της παρέας. Τα χουνκιάρ λοιπόν κέρδισαν τις εντυπώσεις και η αλήθεια ήταν ότι φαίνονταν αρκετά λαχταριστά, τα σουτζουκάκια δεν ξετρέλαναν το άτομο που τα επέλεξε, τα μπιφτέκια άφησαν θετικές σε γενικές γραμμές εντυπώσεις ( στο έναν μάλιστα από τους 2 άρεσαν πάρα πολύ), ενώ το πιάτο με το κοτόπουλο και τη φέτα ο φίλος της παρέας που το παρήγγειλε το βρήκε απλώς συμπαθητικό.
- 2 νερά εμφιαλωμένα (1,80 € έκαστο) και ενάμισι λίτρο χύμα λευκό κρασί, αξιοπρεπές, (4,50 € το μισόλιτρο) συνόδευσαν το γεύμα μας.
Στο τέλος δεν ήρθε κάτι για κέρασμα, ήταν και η παρέα λιτοδίαιτη, οπότε δεν δοκιμάσαμε κάποιο από τα γλυκά τους.

Προσωπικά από τις γεύσεις έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, τα υλικά ήταν αναμφίβολα ποιοτικά, ωστόσο η βαθμολογία μου θα είναι στο «3», δεδομένων των απλών γεύσεων που δοκιμάσαμε αλλά και τα σχόλια για τα κυρίως πιάτα ορισμένων της παρέας. Για όλα τα παραπάνω, δηλαδή 7 κυρίως (μαγειρευτά και κρέας), 3 σαλάτες, 1 ορεκτικό, 1 αλοιφή, ενάμισι λίτρο χύμα κρασί, νερό και κουβέρ, ο λογαριασμός ήρθε στα 135,40 €, με απόδειξη και πιστωτική κάρτα, τιμή που, όπως σας προκατέλαβα, βρήκα αρκετά ανεβασμένη.

Συμπερασματικά, δεν θα σας αποθάρρυνα από το να επισκεπτείτε το ΒΛΑΣΣΗ. Οι γεύσεις είναι ωραίες, οι συνταγές απλές αλλά καλοεκτελεσμένες (τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους), ο χώρος πολιτισμένος και καθαρός, το service, παρά τα όσα προανέφερα, δεν θα σας δημιουργήσει προβλήματα και σίγουρα, αν και οικονομικός δεν είναι επ΄ ουδενί, δεν θα ξοδέψετε και μια περιουσία. Εμένα πάντως δύσκολα θα με πετύχετε.

24 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Πρώτη φορά στο Βλάσση! Αφορμή η ελκυστικότατη λίστα κρασιών που δημιοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους (είμαστε λάτρεις του κρασιού) με αρκετές φιάλες σε τιμές απίστευτα χαμηλές, κάτι που δεν ίσχυε τελικά... Γιατί ενώ ο κατάλογος φαγητού είναι ενημερωμένος (με τα πιάτα ημέρας μάλιστα να εμφανίζονται στην ιστοσελίδα καθημερινά από νωρίς), η λίστα κρασιών μάλλον έχει ξεχαστεί από καιρό!

Είχα διαβάσει τις καλές κριτικές για το φαγητό, άρα δεν είχαμε και τίποτα να χάσουμε αν πηγαίναμε για μια δοκιμή, ενώ αν η λίστα κρασιών ίσχυε θα το χαιρόμασταν πολύ και θα μας έβλεπαν πολύυυυυ συχνά!!!

Πήγαμε Σάββατο βράδυ 2 άτομα με κράτηση που ήταν απαραίτητη αφού τελικά γέμισε, τουλάχιστον το ισόγειο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα (αυτό θέλαμε) ενώ στην κλειστή βεράντα για τους καπνιστές είχε 2-3 ελεύθερα τραπέζια. Ο χώρος είναι περιποιημένος, με λίγο πράσινο από το παρακείμενο παρκάκι γλυκά φωτισμένο (το οποίο επίσης περιορίζει και το θόρυβο του δρόμου), και μέσα ψηλοτάβανος, με πολλά έργα τέχνης, άνετα τραπέζια στρωμένα με λευκά τραπεζομάντιλα και υφασμάτινες πετσέτες, περιβάλλον αστικού εστιατορίου. Που συμπληρώνεται από την κλασική ελληνική αστική κουζίνα!

Οι τιμές είναι τσιμπημένες (στο vfm θα'βαζα 2,5 αν υπήρχε) σε όλα. Στα μαγειρευτά φαγητά (λαδερά ή κρεατικά) δε θα ξεφύγει κανείς πολύ, αλλά στα ψαρικά ανεβαίνει πολύ το κόστος. Θα μου πείτε ψαρικά στη Μιχαλακοπούλου; Ναι, γιατί όντως είναι φρέσκα, είναι στα πιάτα ημέρας και αλλάζουν, συν ότι η παρασκευή τους είναι άψογη και δεν κλαις τα λεφτά σου.

Εμείς δε θέλαμε κρέας, θέλαμε οπωσδήποτε ψάρι και λευκό κρασί. Είχαν συναγρίδα (67 ευρώ/κιλό, όπως και το φαγκρί όταν έχουν, έχουν σχεδόν πάντα και μπαρμπούνια μερίδα 18 ευρώ άουτς) και διαλέξαμε τη μία των 600γρ. από τις δύο που υπήρχαν, για αρχή πήραμε τη φημισμένη "αθηναϊκή" που μου άρεσε πάρα πολύ (καλοδουλεμένη, με μπόλικη σφυρίδα και τριμμένο καροτάκι) και μια πράσινη σαλάτα που τη συνόδευε άψογα. Το ψωμί δεν ήταν καρβελάκι, ήταν λίγα μικρά φετάκια (δε ζητήσαμε άλλο, ίσως να έφερναν χωρίς χρέωση) και μαζί ήρθε η ζεστή ρεβυθόσουπα σε φλιτζανάκια, για το εμφιαλωμένο νερό δε μάς ρώτησαν, το άφησαν απλά στο τραπέζι και δεν το κάναμε ζήτημα.

Το πρόβλημα ήταν το κρασί, που η λίστα είχε άλλες τιμές φυσικά από της ιστοσελίδας (άλλες καλούτσικες, άλλες υψηλές) και πολλές ελλείψεις (σβησμένες τιμές στα μη διαθέσιμα μπουκάλια). Διαλέξαμε ένα Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment (το είχε 26 ευρώ, καλό vfm), αλλά δυστυχώς ούτε αυτό υπήρχε και από τα λίγα πραγματικά διαθέσιμα καταλήξαμε στο λευκό Thema Παυλίδη (20 ευρώ).
Συνολικός λογαριασμός 82 ευρώ, χωρίς γλυκό (ούτε υπήρξε κάποιο κέρασμα).

Όλα ήταν νόστιμα (η συναγρίδα άψογα ψημένη και ανοιγμένη/καθαρισμένη μετά από ερώτηση), η εξυπηρέτηση απλή και καλή, ο χώρος ευχάριστος και μάλλον θα ξαναπάμε για κάποιο κρεατικό, αν και δεν ξέρω τι θα βρούμε από καλό κόκκινο κρασί σε λογική τιμή. Ήμαστε το μοναδικό τραπέζι με εμφιαλωμένο κρασί (η πλειοψηφία με χύμα και ένα ζευγάρι με ποτήρια κρασί, νομίζω δίνουν "Ορεινό Ήλιο" στα 3,5 ευρώ το ποτήρι)...

6 medium

30 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ο "Βλάσσης" είναι ένα από τα εστιατόρια που -ας μου επιτραπεί ο όρος- εκπροσωπούν αυτό που θα λέγαμε "αστική ελληνική κουζίνα". Λειτουργεί εδώ και 9 χρόνια στην οδό Μαιάνδρου (είναι παράδρομος της Μιχαλακοπούλου) στα Ιλίσια, απέναντι από το ξενοδοχείο Crowne Plaza (παλιότερα Holiday Inn) και πολύ κοντά στο σταθμό μετρό "Μέγαρο Μουσικής".

Όπως αναφέρει και ο αξιόλογος χρήστης piperman, το εστιατόριο βρίσκεται στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας του και αυτό είναι το τρίτο κτήριο που στεγάζεται. Ξεκίνησε τη λειτουργία του και έγινε ευρύτερα γνωστό από την οδό Αρματολών και Κλεφτών στους πρόποδες του Λυκαβηττού, μετακινήθηκε και γνώρισε μεγάλες δόξες σε ένα όμορφο οίκημα στην οδό Παστέρ, στους Αμπελοκήπους, κοντά στην πλατεία Μαβίλη και ο τρίτος χώρος που φιλοξενεί το εστιατόριο είναι ο τωρινός.

Ο εσωτερικός χώρος έχει δύο επίπεδα: το πατάρι που δεν είναι και τόσο βολικό και το ισόγειο. Στο ισόγειο υπάρχουν δύο αίθουσες: η κυρίως και η ημιυπαίθρια, κλεισμένη με τζαμαρία. Στην εσωτερική κυρίως αίθουσα υπάρχουν καμιά δεκαριά τραπέζια, διαρρυθμισμένα έτσι, ώστε οι πελάτες να κάθονται άνετα και στην ημιυπαίθρια άλλα τόσα, λίγο πιο στριμωγμένα.

Η κυρίως αίθουσα έχει πιο "παραδοσιακά" τραπεζοκαθίσματα, η ημιυπαίθρια, πιο μοντέρνα. Τους τοίχους της εσωτερικής αίθουσας διακοσμούν 3-4 πίνακες ζωγραφικής και πολλές αφίσες, κυρίως από εκθέσεις τέχνης. Γενικά, ο χώρος είναι καλόγουστα διακοσμημένος.

Στα θετικά συγκαταλέγω ότι στην εσωτερική αίθουσα δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, οι φίλοι καπνιστές μπορούν να αρκεστούν στην ημιυπαίθρια. Να σημειώσω ότι, όταν καλοκαιρέψει, βγάζουν τραπέζια και στο πεζοδρόμιο απέναντι από το εστιατόριο και εκεί είναι πολύ όμορφα, αφού ουσιαστικά βρίσκονται σε ένα μικρό άλσος που διαμορφώνεται ανάμεσα στην πεζοδρομημένη οδό Μαιάνδρου και την οδό Μιχαλακοπούλου. Οι ώρες λειτουργίας είναι μεσημέρι-βράδυ από Δευτέρα ως και Σάββατο και μόνο μεσημέρι την Κυριακή.

Έχοντας πάει αρκετές φορές στον "Βλάσση" έχω την αίσθηση ότι η εξυπηρέτηση είναι ευγενική και γρήγορη, αν και κάπως τυπική. Στην κριτική αυτή θα αναφερθώ σε πολύ πρόσφατη επίσκεψη, Κυριακή μεσημέρι, παρέα με μια φίλη. Μόλις φτάσαμε, μας υποδέχτηκε ένας ευγενέστατος σερβιτόρος και μας πρότεινε δύο τραπέζια που ήταν ελεύθερα, για να διαλέξουμε. Αφού καθίσαμε, μας ρώτησαν μήπως θέλουμε εμφιαλωμένο νερό, όμως προτιμήσαμε βρύσης και παράλληλα έφεραν τους καταλόγους, που εκτός από το τυπικό μενού, περιλαμβάνουν και πιάτα ημέρας.

Λίγο μετά, όταν ήρθαν για την παραγγελία, έφεραν και δύο καρβελάκια νόστιμο χωριάτικο ψωμί, ενώ αμέσως μετά έφτασαν στο τραπέζι μας ως καλωσόρισμα δυο φλιτζανάκια του καφέ ρεβιθόσουπα. Οφείλω να αναφέρω ότι ήταν πραγματικά εξαιρετική εισαγωγή στο γεύμα μας και μας άρεσε πολύ το πρωτότυπο σερβίρισμά της.

Ας περάσουμε όμως στο γεύμα, όπου παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε:
- Χωριάτικη σαλάτα: Ήταν φρεσκοκομμένη, πλούσια μερίδα, με πολύ εύγευστη ντομάτα, πολύ νόστιμες ελιές, καλής ποιότητας φέτα. Μόνο το ελαιόλαδο μου φάνηκε κάπως "βαρύ".

- Κοτόπουλο με φέτα. Μπουκιές κοτόπουλου σερβιρισμένες με πολύ εύγευστη σως με κομμάτια φέτας, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι, γαρνιρισμένα με πατάτες τηγανιτές. Η γεύση τους ήταν πολύ καλή, από τα πιάτα που ανεπιφύλακτα προτείνω στους μελλοντικούς επισκέπτες του εστιατορίου.

- Σοφρίτο. Λεπτές φέτες μοσχάρι με μαϊντανό και σκόρδο, σερβιρισμένες με πουρέ πατάτας. Ο πουρές ήταν εξαιρετικός, το μοσχάρι μαλακό, κι αυτό θα το συγκαταλέξω στα προτεινόμενα πιάτα.

- Πανακότα, για επιδόρπιο. Αρκετά καλή, χωρίς κάτι ξεχωριστό, απλά μας βοήθησε να αλλάξουμε τη γεύση από τα κρεατικά.

Το συνολικό κόστος ανήλθε γύρω στα 18-19 ευρώ το άτομο. Δεν τα λες λίγα, αλλά με δεδομένη την καλή ποιότητα του φαγητού, δεν τα λες και πολλά. Ίσως θα μπορούσε το value for money να βελτιωθεί μειώνοντας τις τιμές σε μερικά από τα φαγητά του καταλόγου,

Συνολικά, θα χαρακτήριζα τον "Βλάσση" μια αξιόλογη πρόταση για όποιον επιθυμεί να γευτεί αστική ελληνική κουζίνα και κινείται στην ευρύτερη περιοχή Ιλισίων-Μεγάρου Μουσικής. Το γεγονός ότι λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ σημαίνει ότι μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση τόσο για γεύμα, όσο και για δείπνο. Το περιβάλλον είναι πολύ συμπαθητικό, το φαγητό καλής ποιότητας (βέβαια, μην περιμένετε γευστικές εξάρσεις, ό, τι όμως και να δοκιμάσετε είναι καλομαγειρεμένο), η εξυπηρέτηση ευγενική και οι τιμές λογικές. Οι χρήστες του ask4food ας το δοκιμάσουν!

23 Ιούλ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ο Βλάσσης είναι ένα εστιατόριο με 'αστική ελληνική κουζίνα', όπως έχει εύστοχα επισημανθεί σε προηγούμενη κριτική, και αυτός είναι κυρίως ο λόγος που το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές μέχρι τώρα. Η κουζίνα του, σε συνδυασμό με την κεντρική και βολική τοποθεσία του (κοντά μάλιστα σε πολλά ξενοδοχεία) και το ευχάριστο περιβάλλον του, το καθιστούν, κατά την αποψή μου, μία πολύ καλή επιλογή για ξένους επισκέπτες. Αλλά όχι μόνο για αυτούς.

Από τα πιάτα που έχω κατά καιρούς δοκιμάσει θα ξεχώριζα την καλοκαιρινή σαλάτα, με τηγανητές μελιτζάνες και πιπεριές μαζί με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας: πολύ επιτυχημένος και δροσερός συνδυασμός των γεύσεων. Στην τελευταία μου επίσκεψη, όλα τα πιάτα μας ικανοποίησαν (σαλάτα ταμπουλέ, σαλάτα φακές, πατάτες τηγανητές, χταπόδι ξυδάτο, χοιρινά μπριζολάκια), αλλά θα έκανα ιδιαίτερη μνεία στο 'σιδηρόδρομο' από τα πιάτα ημέρας, με πολύ μαλακό και εύγευστο μοσχαρίσιο κρέας. Επίσης, ήταν πολύ καλή η χωριάτικη σαλάτα, σε μεγάλη ποσότητα και με υλικά καλής ποιότητας. Μεταξύ των επιδορπίων, μου άρεσε ιδιαίτερα το ψητό μήλο με μους γιαουρτιού, πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα που παραγγείλαμε (μους σοκολάτα, μους γιαουρτιού με γλυκό κουταλιού).
Η εξυπηρέτηση, από επαρκές πλήθος σερβιτόρων, είναι τυπική, ευγενική και αποτελεσματική.

Όσον αφορά στο χώρο, είναι ευχάριστος τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός. Αν και συνήθως γεμάτη, η εσωτερική αίθουσα είναι ψηλοτάβανη, με ικανοποιητικές αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, και ευχάριστη διακόσμηση. Το καλοκαίρι τα τραπέζια τοποθετούνται κατά μήκος του αλσυλλίου στην απέναντι πλευρά του δρόμου, όπου έχει πολύ πράσινο και για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η χρήση εντομοαπωθητικών, που αν και το άρωμά τους γίνεται αρκετά αισθητό δεν είναι τόσο ενοχλητικό.
Λαμβάνοντας υπόψη και τις λογικές τιμές, θεωρώ το Βλάσση μία από τις πλέον αξιοπρεπείς επιλογές για ελληνικό φαγητό στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Έκπτωση μέχρι 10%
Etable

Σημερινές

Ανακοινώσεις

3 ΝΕΕΣ

OROSCOPO
Μενού δύο ατόμων για τ...
Ιταλία
Ιλίσια - Χίλτον