ΟΜΙΚΡΟΝ

Κλασική κουζίνα

  Δρόσου 1 & Αίγλης, Κηφισιά [Χάρτης]
  210 6202475
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κλασική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Απρ
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Για το Όμικρον είχα ακούσει τα καλύτερα. Ό, τι είχα διαβάσει για το φαγητό και τον χώρο του ήταν διθυραμβικό και φλέρταρα έντονα και για καιρό με την ιδέα μιας επισκέψεως μου σε αυτό!!! Την εικόνα αυτή επικύρωναν έμπιστοι χρήστες τους αγαπημένου site μας που το είχαν επισκεφτεί και είχαν δώσει το πολύτιμο feedback τους.

Έτσι όταν βρήκαμε κουπόνι σε εκπτωτικό site το θεωρήσαμε Θεόσταλτο και πραγματικά χαρήκαμε πάρα πολύ.
Οι όροι της συναλλαγής ήταν ξεκάθαροι. Με 36€ (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το τι θα πιεις) είχες δικαίωμα επιλογής σε ένα μενού που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους αρχικά θα κόστιζε στα 73,5€ και θα αφορούσε το γεύμα δύο ατόμων. Τα πιάτα που περιέγραφαν τράβηξαν την προσοχή μας, όπως και το καλοστημένο κείμενο που περιέγραφε με γλαφυρές λεπτομέρειες την εμπειρία που μας υπόσχονταν ότι θα ζήσουμε. Φράσεις όπως «άρτια συνδυασμένες και ελαφριές γεύσεις», «μοντέρνα πολυτέλεια και κομψή απλότητα», «ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε ξενοδοχείο ευρωπαϊκής μητρόπολης, έχοντας ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα ασιατικού πολιτισμού», «αληθινά elegant χώρος», «πανδαισία γεύσεων», «κρεσέντο στην απήχηση των γεύσεων της αληθινής κουζίνας» κτλ μας είχαν φουσκώσει τα μυαλά και τις απαιτήσεις μας μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο.

Επειδή όμως αυτά τα λογοτεχνικά τα έχω ξαναδεί κι άλλες φορές και ο σοφός λαός μας έχει για όλες τις περιστάσεις κι από μία παροιμία, πήρα το μικρό καλαθάκι μου και ένα κρύο βράδυ, μας βρήκε να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας ακριβώς από έξω. Για όσους σκέφτονται να το προσεγγίσουν με το αυτοκίνητό τους δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με την ανεύρεση θέση παρκαρίσματος. Στα μεγάλα θετικά αυτό, με την κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας.

Επειδή ήταν σκοτάδι, δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε πολλά από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται αλλά όντως πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερο αρχιτεκτονικά. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να το είχαν φωταγωγήσει λίγο καλύτερα γιατί όσο βρισκόσουν από έξω δεν μπορούσες να καταλάβεις καν με σιγουριά αν είναι σε λειτουργία. Είμαι σίγουρος ότι το μεγάλο τους ατού είναι οι εξωτερικοί τους χώροι και ο κήπος τους, τα οποία όμως μπορείς να χαρείς μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η όποια εικόνα έχω για τους χώρους αυτούς είναι μόνο από φωτογραφίες. Αν και κάτσαμε κοντά στην τζαμαρία τους (στολισμένη με το λογότυπο του ομίλου), οι εξωτερικοί χώροι δεν ήταν τονισμένοι έστω και με έναν κρυφό και διακριτικό φωτισμό για να τους χαρείς και να σε προσελκύσουν για επόμενη επίσκεψη. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την συσκότιση. Εκτός κι αν είναι για λόγους οικονομίας.

Περνάμε λοιπόν από την είσοδο και μπαίνουμε στον εσωτερικό τους χώρο. Εκεί βλέπουμε μία κυρία που θεωρούμε ότι είναι της υποδοχής. Της χαμογελάμε γλυκά και την καλησπερίζουμε αλλά η ίδια μας απάντησε όχι λεκτικά αλλά με μία κίνηση χεριού, δείχνοντάς μας προς τα πού θα έπρεπε να πάμε, σαν να μη γνωρίζει την γλώσσα. Νοιώσαμε λίγο σαν πρόβατα που μας καθοδηγούν στο κοπάδι. Επειδή την συγκεκριμένη κυρία δεν την ξαναείδαμε κατά το υπόλοιπο της βραδιάς, υποθέσαμε ότι ίσως άνηκε στο δυναμικό της κουζίνας τους που απλά βρέθηκε σε λάθος σημείο την λάθος στιγμή και δεν ήταν έτοιμη να διαχειριστεί και ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο.
Εκεί μας ανέλαβε ένας άλλος νεαρός και μας έδειξε τα τραπέζια τα οποία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, αφού πρώτα μας ρώτησε εάν καπνίζουμε ή όχι. Ένα ακόμα θετικό, το ότι είναι ευαισθητοποιημένοι με το θέμα «κάπνισμα».
Σε όλο τον χώρο ήταν μία μόνο ακόμα παρέα. Για όση ώρα μείναμε, ήρθε μία ακόμα παρέα 2 ατόμων που και αυτοί είχαν επίσης κουπόνι. Αισθάνθηκα λίγο άβολα ερχόμενος στην θέση τους, αφού είχαν τόσο μεγάλο χώρο και τόσο προσωπικό για να εξυπηρετήσουν τόσους λίγους πελάτες. Είναι αποκαρδιωτικό και δυστυχώς σημείο των καιρών μας.

Όσον αφορά τον χώρο, είναι πάρα πολύ μεγάλος και υπερβολικά ψηλοτάβανος για τα δικά μου γούστα. Ένας τέτοιος χώρος και μάλιστα άδειος από πελάτες σπάνια μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις φιλόξενα. Κάπου χάνεσαι μέσα σε όλο αυτό το μέγεθος. Στο κέντρο του υπάρχει μία τεράστια εσωτερική σκάλα που οδηγεί στον πάνω όροφο, στην βάση της οποίας έχουν δημιουργήσει δύο μεγάλα τζάκια. Αν ήταν αναμμένα θα προσέδιδαν πολύ στην αισθητική και ατμόσφαιρα του χώρου. Τώρα ήταν απλά σαν δύο μεγάλες και άδειες εσοχές που έχασκαν στον τοίχο τους. Οι κλιματολογικές συνθήκες εκείνης της νύχτας όχι μόνο επέτρεπαν αλλά επέβαλαν το άναμμά τους.

Εκτός των μεγάλων φωτιστικών που κρέμονται από το ταβάνι πασχίζοντας αναποτελεσματικά να γεμίσουν λίγο τον χώρο, μερικές γλάστρες και κάποια καδράκια σε έναν τοίχο τους, από το σημείο που καθόμασταν δεν βλέπαμε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο διακόσμησης. Μια σχετική ζεστασιά έδιναν τα υφασμάτινα καλύμματα στα καθίσματα και τους καναπέδες και τα μαξιλαράκια. Είχαν χρησιμοποιηθεί μονόχρωμα γκρι και κόκκινα υφάσματα αλλά και εμπριμέ. Τα τραπέζια που έβλεπα ήταν στρωμένα όλα με τραπεζομάντιλα χρώματος ανοιχτού γκρι.

Θα ασχοληθώ λίγο ακόμα με τον χώρο και μερικές λεπτομέρειες που ίσως χρειάζεται να προσέξουν και οι οποίες επιβάρυναν αρκετά την σχετική αξιολόγησή μου. Όταν μπαίνεις μέσα είναι ίσως το πιο όμορφο κομμάτι του χώρου αφού στα δεξιά σου έχεις το μπαρ και στα αριστερά σου κάτι σαν σαλονάκι. Ο υπόλοιπος όμως χώρος μου φάνηκε λίγο απρόσωπος. Ίσως σε αυτή την αίσθηση να συνετέλεσε το ότι είχαν ελάχιστο κόσμο. Αν υπήρχε περισσότερος, είμαι σίγουρος ότι θα έδινε ζωντάνια. Όμως, το θεωρώ πάρα πολύ άσχημο να βλέπω σε ένα εστιατόριο αυτού του ύφους και τιμών, κάλυμμα καρέκλας το οποίο είχε πάνω του σημάδι παλαιότερου λεκέ που θύμιζε κάτι σαν λαδιά. Αυτό το κάλυμμα ότι είχε να δώσει σε αυτή τη ζωή, το έδωσε. Δεν βλέπω τον παραμικρό λόγο να χρησιμοποιείται πλέον και μάλιστα σε έναν χώρο σαν κι αυτόν.
Επίσης, εμείς καθίσαμε στον καναπέ που εφάπτεται στον έναν τοίχο τους και δίπλα μας ήταν ο αρμός μεταξύ του ξύλινου πατώματός τους και του κοίλου σε εκείνο το σημείο τοίχο. Είναι απαράδεκτο να βλέπεις τον αρμό γεμάτο με σκουπιδάκια. Στην συλλογή που βρισκόταν μερικά μόνο εκατοστά από εμάς, υπήρχαν από σπασμένα ξυλάκια που θύμιζαν οδοντογλυφίδες ή σπίρτα μέχρι πετραδάκια.

Οι απομιμήσεις χρυσών μαχαιροπήρουνων που υπήρχαν στο τραπέζι μας, σχολιάστηκαν ως μία κιτς πινελιά ψευτοχλιδής. Πόσο μάλλον που πλέον και μετά την τόση χρήση, είχαν χάσει την γυαλάδα τους και φαίνονταν ταλαιπωρημένα.
Κλείνω για τον χώρο, σχολιάζοντας ότι εκείνο το βράδυ είχε αρκετό κρύο και η θερμοκρασία τους δεν ήταν σε σωστό επίπεδο. Ακόμα χαμηλότερη θερμοκρασία υπήρχε στις πραγματικά εντυπωσιακές σε μέγεθος, μαρμάρινες τουαλέτες τους. Θα χρησιμοποιήσω για μία ακόμα το ελαφρυντικό του ότι δεν είχαν κόσμο.

Για το service τώρα. Εκτός της κυρίας που συναντήσαμε στην είσοδο, ήρθαμε σε επαφή με δύο ακόμα άτομα που διαχειρίζονταν τις παραγγελίες και το σερβίρισμα και με τον –μάλλον- υπεύθυνο τους. Αμεσότητα μηδέν, χαμόγελο ελάχιστο και μόνο όταν μας έφεραν τον λογαριασμό (αφού εκείνη τη στιγμή διακυβεύονταν το όποιο πουρμπουάρ). Ιδίως ο ένας από τους δύο νεαρούς ήταν εντελώς ανέκφραστος για να μη πω ότι όλο το βράδυ σου έδινε την αίσθηση του θυμωμένου. Γενικά αποστασιοποιημένο service. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι μέρος του ύφους τους και του target group στο οποίο απευθύνονται, αλλά εμένα προσωπικά μόνο ευπρόσδεκτο δεν με έκανε να νοιώσω.

Όταν ο πελάτης φτάνει να είναι πιο γλυκός και ευγενικός από το service, αυτή η αντιστροφή των ρόλων αποδεικνύει ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα. Επειδή στη ζωή μου, στον χώρο της εστίασης, έχω υπάρξει και από τις δύο πλευρές (και σαν service και σαν serviced) προσπαθώ και είμαι πάντα πολύ ευγενικός με τα άτομα που έχουν αναλάβει την εξυπηρέτησή μας. Μου αρέσει να χτίζω μία αμφίδρομη σχέση μεταξύ μας έστω κι αν αυτή διαρκέσει μόνο για τις 1-2 ώρες της παραμονής μου εκεί. Πάντα θα δώσω χώρο για αμεσότητα και κάθε φορά που θα έρθει κάποιο πιάτο στο τραπέζι έστω κι αν μιλάω με την παρέα μου θα διακόψω και θα πω ένα ζεστό, χαμογελαστό και εγκάρδιο «ευχαριστούμε».

Ενώ ήμασταν η μοναδική παρέα που ήταν για παραγγελία, καθυστέρησαν αδικαιολόγητα πολύ για να έρθουν στο τραπέζι μας. Την ίδια μεγάλη καθυστέρηση παρατηρήσαμε και στο μεσοδιάστημα σερβιρίσματος όλων των πιάτων, κάτι που ήταν άκρως ενοχλητικό. Ευτυχώς είχαμε και τα σκουπιδάκια στον αρμό και περνάγαμε την ώρα μας περιεργάζοντάς τα και σχολιάζοντάς τα. Επίσης κακή εντύπωση μας έκανε όταν κατά την αποχώρησή μας, ο υπεύθυνος τους μας είπε ένα «ευχαριστούμε» παραμένοντας καθισμένος στον καναπέ τους και ενώ μίλαγε στο κινητό του. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει, ως ένδειξη σεβασμού προς κάποιους πελάτες τους, θα ήταν έστω να μας χαιρετήσει όρθιος.

Την μεγάλη ατονία στο service τους, θα την δικαιολογήσω για μια ακόμα αλλά τελευταία φορά, στην έλλειψη άλλης πελατείας, κάτι που φαντάζομαι ότι ρίχνει τους ρυθμός τους. Η αλήθεια είναι ότι ήρθαν δύο φορές στο τραπέζι μας για να μας ρωτήσουν αν όλα ήταν εντάξει. Την πρώτη φορά απαντήσαμε καταφατικά. Την δεύτερη φορά, που ήταν και στο τελείωμα του γεύματός μας, απλά χαμογελάσαμε αμήχανα γιατί δεν είχαμε καμία διάθεση να απαριθμήσουμε τις αστοχίες στα πιάτα τους. Δεν νομίζω ότι είχε κάποιο νόημα και το μόνο που θα κατάφερνε ήταν να επιβαρύνει κι άλλο την απογοήτευσή μας.
Και ξεκίνησε το σερβίρισμα σύμφωνα με το μενού που είχαμε επιλέξει. Για μία ακόμα φορά θα αναφέρω την μεγάλη απόσταση μεταξύ των πιάτων τους, τονίζοντας ότι είχαν να περιποιηθούν στα φόρτε τους τέσσερα άτομα!!

Πρώτα μας ήρθε για καλωσόρισμα ένα φλιτζάνι πατατόσουπας με ένα κομμάτι αλμυρού κέικ. Ήταν πάρα πολύ νόστιμο και εξαιρετικό ξεκίνημα. Εκεί πήραμε λίγο τα πάνω μας γιατί είχαμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας στην θετική έκβαση της βραδιάς στις γεύσεις τους. Μαζί ήρθε ένα πανεράκι με δύο είδη ψωμιών. Το ένα κάτι σαν παχουλό, κοντό κριτσίνι με σουσάμι και το άλλο αν δεν κάνω λάθος ήταν με σταφίδες. Δύο τεμάχια από το κάθε είδος, που όπως ανέφεραν στον κατάλογο ήταν χειροποίητο. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν όντως δικό τους αλλά δεν έχω και κάποιο λόγο να το αμφισβητήσω. Ψιλοσυμπαθητικά αλλά μέχρι εκεί.
Ακολούθησαν οι ατομικές σαλάτες τους. Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός τους ως ατομικές τις αδικεί. Περιμέναμε σαλάτες σε μικρό, ατομικό μπολάκι αλλά τελικά ήταν σε αρκετά καλό μέγεθος για ατομικές.
• Η μία ήταν με μπατζάρια, ρόκα, κάππαρη, σκόρδο, κριθαροκουλούρα και μπαλσάμικο. Νόστιμη αλλά τους είχε ξεφύγει το σκόρδο που έκανε πολύ έντονη την παρουσία του. Τίποτα το ιδιαίτερο. Μία σαλάτα την οποία θα μπορούσες να βρεις σε οποιοδήποτε συνοικιακό μεζεδοπωλείο που υποτίθεται ότι την ψάχνει λίγο παραπάνω.
• Η δεύτερη σαλάτα ήταν η ομώνυμη τους. Σε εμφάνιση, σε υλικά και σε γεύση είναι μία σαλάτα που κατά την άποψή μας ελάχιστα ξέφευγε την αισθητική των Goody’s. Απορώ γιατί της χαρίσανε το όνομά τους. Δηλαδή δεν μπορούσαν να σκεφτούν κάτι ποιο πρωτοποριακό ή ευφάνταστο? Η σαλάτα ήταν 4-5 φύλα μαρούλι, κομμένα σε μεγάλα και ακανόνιστα κομμάτια, αρσενικό Νάξου σε λεπτότατες φλοίδες, cranberries (αν θυμάμαι καλά) και dressing μελιού. Η σαλάτα με μία λέξη ήταν κακή. Μόνο έτσι μπορώ να την χαρακτηρίσω με το μαρούλι που είδαμε στο πιάτο μας. Και εξηγώ. Φαντάζομαι ότι όλοι σας έχετε φτιάξει μαρουλοσαλάτα σπίτι σας. Λίγο πριν, όταν καθαρίζετε το μαρούλι, τι κάνετε? Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ πετάω τα εντελώς έξω φύλλα του μαρουλιού που είναι σκληρά, ταλαιπωρημένα και κιτρινισμένα στα σημεία που έχουν σπάσει. Δηλαδή πόσο κόστος θα είχαν αν το πετάγανε αυτό το ρημάδι το φύλλο μαρουλιού αντί να το βάλουν στο πιάτο μας? 0,005 €??? Πόσο τους κόστισε που μας το βάλανε? Κάντε μόνοι σας τον υπολογισμό.
Ακολούθησαν τα ορεκτικά που ευτυχώς ήταν σε λίγο καλύτερο επίπεδο.
• Μανιτάρια Portobello ψημένα στη σχάρα. Αγαπημένο μανιτάρι, άψογα εκτελεσμένο και τονισμένο με χοντρό αλάτι. Νομίζω ότι ήταν το πιο ωραίο πιάτο που δοκίμασα εκείνο το βράδυ.
• Χειροποίητες καραμέλες με φύλλο βέργας, γεμισμένες με μους κατσικίσιου τυριού και δυόσμο. Ωραία περιγραφή που τράβηξε την προσοχή μας. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν πιο απλοϊκό. Στην ουσία ήταν δύο μακρόστενα τυροπιτάκια που με στην εξωτερική ζύμη είχαν δώσει το σχήμα του περιτυλίγματος της καραμέλας. Δύο τεμάχια, συνοδευμένα με μερικές σταγόνες μαρμελάδας. Νόστιμο ορεκτικό αλλά και πάλι όχι κάτι το ιδιαίτερο. Θα επανέλθω στο σχόλιό μου για το συνοικιακό μεζεδοπωλείο…
Φτάνουμε στα κυρίως.
• Σιγοψημένο κότσι χοιρινό, μαριναρισμένο σε μπύρα. Ήταν να σερβιριστεί με πουρέ πατάτας και μανιτάρια champignon. Μανιτάρι στο πιάτο μας δεν υπήρχε ούτε για δείγμα. Πρέπει να με κυνηγάει η κατάρα του μανιταριού!!! Δεν είναι και λίγες φορές που δεν υπάρχουν στο πιάτο μου παρόλο που αναφέρονται στον κατάλογό τους! Ωραίος και δεμένος ο πουρές. Σχετικά νόστιμο το κότσι. Το κρέας πραγματικά έλιωνε στο στόμα. Το άτομο που το παρήγγειλε, σχολίασε ότι του έδωσε την εντύπωση ότι το έχουν πρώτα βράσει και μετά ακολούθησε η υπόλοιπη διαδικασία, αφού είχε χάσει αρκετή από την γεύση του. Φυσικά ούτε κατά διάνοια δεν έφτανε το κότσι του Νίκου που τον μνημονεύσαμε για πολύ ώρα εκείνη τη στιγμή, χαρίζοντάς του έναν ωραιότατο λόξιγκα που θα ακούστηκε σε όλη την Ηλιούπολη!

• Ριζότο σολομού με κάπαρη και άνηθο. Από πού να πιάσω και που να τελειώσω με αυτό το πιάτο? Από το ότι προφανώς είχε ετοιμαστεί πριν από το κότσι κι έτσι περίμενε στην κουζίνα τους με αποτέλεσμα να μας σερβιριστεί χλιαρό. Το ότι είχε γίνει πλέον μία χυλωμένη και συμπαγής μάζα? Το ότι ήταν εντελώς επίπεδο σε γεύση και δεν «άκουγες» κανένα μα κανένα από τα υλικά του? Το ότι ούτε καν η κάπαρη δεν είχε την παραμικρή ένταση? Το δεύτερο πιο αδιάφορο ριζότο που έχω γευτεί στη ζωή μου. Ευτυχώς μου έφεραν τον μύλο πιπεριού και το στόλισα γερά για να γίνει λίγο πιο ανεκτό. Ενώ αγαπώ τα ριζότο, έχω καταντήσει να έχω φοβία στα να τα παραγγείλω γιατί φοβάμαι αντίστοιχα περιστατικά.
Κλείσαμε με γλυκά:
• Banoffee. Αρκετά καλό. Γλυκό αλλά όχι λιγωτικό. Κακή σκέψη να το καλύψουν με σαντιγύ που μας μπήκε η ιδέα ότι ήταν από σπρέι. Αυτό γιατί όταν έμεινε λίγη ώρα, ρευστοποιήθηκε εντελώς και στην επιφάνειά της σχηματίστηκαν φυσαλίδες κάτι που δεν συμβαίνει με την φρέσκια σαντιγύ.
• Μπουγάτσα με μαστίχα, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και παγωτό βανίλια. Ήταν σε πιο εναλλακτική μορφή αφού γέμιση και η ξεροψημένη ζύμη είχαν τοποθετηθεί χωριστά κι όχι όπως συνήθως η μία μέσα στην άλλη. Νόστιμο το παγωτό, νόστιμη και η γέμιση. Για τα δικά μου γούστα, σαφώς ανώτερο γλυκό από το banoffee.

Για να μη σας κουράσω παραπάνω. Σε εμένα και την παρέα μου σε καμιά περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκε η φήμη που έχουν για την κουζίνα τους. Δεν δοκιμάσαμε κάτι που να μας ενθουσιάσει. Ίσα ίσα, κάποια πιάτα τους ήταν απογοητευτικά. Δεν θεώρησα τη κουζίνα λιγότερο συμβατική από τα δεκάδες απλά εστιατόρια/μεζεδοπωλεία που έχω επισκεφτεί.
Μαζί με τα όσα ήπιαμε μας κόστισε λίγο παραπάνω από τα 50€ ενώ με απλούς υπολογισμούς, για το γεύμα αυτό αν δεν είχαμε την έκπτωση θα πληρώναμε στα 85€ και βάλε.

Ίσως να είμαι λίγο αυστηρός στα όσα έχω γράψει αλλά όταν ένα εστιατόριο ανήκει σε αυτόν τον χώρο, κατέχει αυτές τις περγαμηνές και έχει οικονομικές «απαιτήσεις» αυτού του ύψους, θα πρέπει να είναι απαραίτητα προσεκτικό στις λεπτομέρειες και αστοχίες του. Κάποια πράγματα που θα μπορούσαν να συγχωρεθούν σε κάποιο άλλο, πολύ πιο απλό εστιατόριο, παίρνουν στην παρούσα άλλες διαστάσεις.
Δεν ξέρω αν έτυχα σε κάποια πραγματικά άσχημη και άτυχη στιγμή τους, αλλά φύγαμε εντελώς απογοητευμένοι κατατάσσοντας το ανάμεσα στις χειρότερες εμπειρίες που έχουμε ζήσει σε επισκέψεις μας σε εστιατόρια. Ίσως γιατί κάποιους ερασιτεχνισμούς μπορείς να τους δικαιολογήσεις σε άλλου είδους εστιατόρια αλλά εμείς γνωρίζοντας την φήμη του είχαμε πάει με πολύ μεγάλες προσδοκίες.

Υ. Γ. 1 Καταλαβαίνω ότι η κριτική μου θα έρθει σε αντιπαράθεση με αυτές χρηστών που σέβομαι, παρακολουθώ και αγαπώ αλλά δυστυχώς η εμπειρία μας ήταν υποδεέστερη της δικής του και αποτυπώθηκε με τα ανωτέρω (ζηλεύοντάς τους αφόρητα που εμφανώς πέρασαν στο Όμικρον πολύ πιο όμορφα από ότι εγώ και η παρέα μου…).

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κλασική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Νοε
27
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Σας αρέσει να διαβάζετε την περιγραφή μιας βραδιάς που περάσατε γραμμένη από κάποιον άλλο?

Ε! λοιπόν, οι δικοί μου φίλοι γνωρίζοντας την ενασχόληση μου με το παρόν site αρέσκονται σε αυτό και στα επακόλουθα αυτού, δηλαδή. ανταλλαγή, mail, μηνυμάτων, πειραγμάτων και διαφωνιών ενίοτε.

Έτσι λοιπόν, το ζευγάρι των αγαπημένων φίλων με τους οποίους μοιραστήκαμε την έξοδό μας στο Όμικρον, μετά από δική τους πρόταση, πρέπει να πω, έχει αρχίσει τη γκρίνια του στυλ “ γιατί δεν έγραψες ακόμα?”, “ κοντεύει να περάσει μήνας”, “δε σας άρεσε?”, “άλλοι γράφουν συνέχεια” κλπ…! Οπότε για να γλιτώσω τη μουρμούρα αποφάσισα να αφήσω προσωρινά στην άκρη την προσφιλή μου ενασχόληση τον τελευταίο καιρό που είναι ο σχεδιασμός μενού και τα τραπεζώματα σε συγγενείς και φίλους για τα καλορίζικα του καινούργιου σπιτιού και να στρωθώ να γράψω την κριτική μου.

Σάββατο βράδυ λοιπόν την εβδόμη του μηνός Νοεμβρίου και ώρα ενάτη βραδινή έχει δοθεί το ραντεβού των τεσσάρων στο εστιατόριο της Κηφισιάς.
Επειδή είχαμε αργήσει κανένα τέταρτο πράγμα που προσωπικά απεχθάνομαι αλλά λόγω Ικαριώτη και ουχί Ισκαριώτη συζύγου, το ζω συχνά, μπήκα φουντωμένη και φουριόζα στο χώρο χωρίς να έχω προλάβει να παρατηρήσω το πραγματικά εντυπωσιακό οίκημα που στεγάζει το εστιατόριο.

Η ευκαιρία για αυτό μου δόθηκε κατά την έξοδό μας όπου κάτσαμε για κανά δεκάλεπτο παρατηρώντας το. Θα συμφωνήσω με τους λοιπούς χρήστες που το έχουν ήδη περιγράψει ως κάτι ανάμεσα σε παγόδα, σαλέ, βίλα, τόσο διαφορετικό ώστε μου έχει κινήσει την περιέργεια και έχω βάλει τον καλό μου, που λόγω συναφούς επαγγελματικής ενασχόλησης συχνάζει σε πολεοδομίες να βρει το όνομα του αρχιτέκτονα και την αρχική χρήση του κτιρίου γιατί κι εγώ ( όπως και ο φίλτατος fratello) δε νομίζω ότι σχεδιάστηκε για να στεγάσει restaurant.

Το εσωτερικό επίσης εντυπωσιακό, με το ξύλο να κυριαρχεί, ένα μεγάλο χτιστό τζάκι, μια επιβλητική ξύλινη σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο που προορίζεται για τους καπνιστές, ελαφρά ημικυκλικό, με μεγάλα παράθυρα και την πιο αραιή διάταξη τραπεζιών που έχω συναντήσει! Τα τραπέζια είναι μεγάλα, οι καρέκλες άνετες και γενικά ο χώρος δίνει την αίσθηση μιας ελαφρώς παλιομοδίτικης πολυτέλειας.

Το όλο σκηνικό συμπλήρωνε ένας πιανίστας (τελευταία προσθήκη από ότι έμαθα) ο οποίος στην αρχή έπαιζε ελαφρά jazz κομμάτια στη συνέχεια όμως μας τα χάλασε διότι άρχισε τα ελαφρολαϊκά κάτι που για μένα δεν ταίριαζε αφενός με το ύφος του μαγαζιού αφετέρου με τα δικά μου γούστα. Σκέφτηκα να κόψω ένα βαθμό γιαυτό τον λόγο όμως το μετάνιωσα γιατί μπορεί σε μένα και την παρέα να μην άρεσε, οι υπόλοιποι θαμώνες όμως έδειξαν να το καταευχαριστιούνται. Μόνο που δε σηκώθηκαν να χορέψουν γιατί το σιγοντάρισμα πήγε σύννεφο οπότε περί ορέξεως…. διαλέξτε όποια πίτα σας πάει περισσότερο.

Οι περιποιητές μας, όλοι νέα παιδιά, με αρχηγό την Έφη, υπήρξαν άψογοι. Άμεσοι, ταχύτατοι, χαμογελαστοί, ευγενείς, δε χρειάστηκε καν να ζητήσουμε κάτι. Μπράβο στα παιδιά!

Ας πάμε τώρα στα πιάτα που δοκιμάσαμε εκείνο το βράδυ. Για αδιευκρίνιστους λόγους μου είχε κολλήσει ότι το φαγητό δεν θα ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Χαίρομαι πολύ που διαψεύστηκα αφού το φαγητό ήταν αξιοπρεπέστατο και νόστιμο με μερικές αστοχίες όμως που του στερούν δικαιωματικά το τεσσάρι και εξηγούμαι…
Κατ’αρχάς, για να μην μπερδευόμαστε αλλά και γιατί μας κάλυπτε, αποφασίσαμε να διαλέξουμε το μενού της παρέας το οποίο περιείχε:

- Καλοσώρισμα με φλυτζανάκι σουπίτσας λαχανικών βελουτέ, πολύ νόστιμης, η οποία συνοδευόταν από ένα κομμάτι, μάλλον αδιάφορου, αλμυρού κέικ.

-Πανεράκι με αρτοσκευάσματα φρεσκότατα και νόστιμα, με τα μαλακά σουσαμάτα κριτσίνια να ξεχωρίζουν.

-Σαλάτα με πρασινάδα, dressing εσπεριδοειδών και αρσενικό Νάξου. Φρέσκια ήταν, όμως ομολογώ, ότι απορροφημένη με την κουβέντα δεν της έδωσα και μεγάλη σημασία.

-Φλογέρες κοτόπουλου με chutney πιπεριάς. Παρόλο που περιείχε άνηθο την έφαγα μια χαρά. Νοστιμότατη, τραγανή με το ελαφρά καυτερό chutney να της δίνει άλλη χάρη.

-Μελιτζάνα καπνιστή με φέτα. Ωραιότατη κι αυτή με το κάπνισμα της μελιτζάνας να ακούγεται, πράγμα που εμένα, μου αρέσει πολύ.

-Κριθαρότο με λιαστή ντομάτα, γαρίδες και ρόκα. Πολύ, πολύ νόστιμο πιάτο. Το κριθαράκι βρασμένο όσο έπρεπε, οι γαριδούλες ωραιότατες αν και μικρούλες, με μια διακριτική ελαφριά σάλτσα που δε σε μπούχτιζε.

Θεωρητικά τα ορεκτικά μπορούσαν να επαναληφθούν όσες φορές, σε λογικά πλαίσια πάντα, ήθελες. Πρακτικά δε χρειάστηκε ούτε να ζητήσουμε την επανάληψή τους αφού τα παιδιά μόλις έβλεπαν κάποιο πιάτο να τελειώνει το αντικαθιστούσαν άμεσα μέχρι που τους ζητήσαμε να σταματήσουν γιατί κοντεύαμε να χορτάσουμε.

Στο κυρίως υπήρχε επιλογή μεταξύ τσιπούρας με τσιγαριαστά χόρτα και μπιφτεκιών με πατατούλες. Οι τρεις από την παρέα διάλεξαν την τσιπούρα, εγώ τα μπιφτεκάκια και εδώ αρχίζουν τα παράπονα.

-Οι τσιπούρες ήρθαν σε ένα μικρό, για το μέγεθός τους, πιάτο από το οποίο ξεχείλιζαν, γεγονός που δυσκόλεψε τους ψαροφάγους. Σημειωτέον ότι οι τσιπούρες ήταν μισό ψάρι με το κεφάλι, ουχί φιλεταρισμένο, με τα κοκαλάκια που αυτό συνεπάγεται και ήταν αρκετά, τα άτιμα. Βάλτε και τα χόρτα με το ζουμάκι τους και την έλλειψη πιάτου για να βάλεις τα ψαροκόκαλα, το εγχείρημα, όπως καταλαβαίνετε, απεδείχθη tricky business. Πάντως τους άρεσε οπότε αποζημιώθηκαν για την ταλαιπωρία.

-Τα δικά μου μπιφτεκάκια ήταν, κατά γενική ομολογία, εξαιρετικά. Ζουμερά με όσα πρέπει μυρωδικά και κιμά πρώτης ποιότητας συνοδευόμενα με κυβάκια τηγανητής πατάτας. Η μοναδική ένσταση που έχω αφορά στην παρουσίαση του πιάτου η οποία ήταν εξαιρετική απλή έως πρόχειρη, θα έλεγα. Θα περίμενα κάτι πιο ευφάνταστο.

Μελετώντας τους καταλόγους και πριν διαλέξουμε το μενού της παρέας το μάτι του καλού μου είχε πέσει σε ένα πιάτο με παπαρδέλες, ντοματίνια, φινόκιο και θαλασσινά. Για να του κάνουμε το χατίρι το παραγγείλαμε κι αυτό, εκτός μενού. Εγώ, για να πω την αλήθεια, είχα ήδη σκάσει οπότε πήρα μόνο μια πιρουνιά ζυμαρικών τα οποία ήταν εξαιρετικά βρασμένα με νοστιμότατη ροζέ σάλτσα και άρωμα ούζου. Ο καλός μου, όμως, παραπονέθηκε ότι το πιάτο ήταν υπερβολικά αλατισμένο και ότι το χταπόδι, από τα θαλασσινά, δε μασιόταν.

-Το γλυκό του κλεισίματος ήταν μπουγάτσα “αλλιώς” με κρέμα μαστίχας, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και παγωτό βανίλια. Το “αλλιώς” μεταφράζεται σε δύο φρεσκοψημένα και τραγανά φύλλα σφολιάτας με αφράτη κρέμα ανάμεσα. Καλό επιδόρπιο αλλά η κρέμα άφηνε μια ελαφρά γεύση αλευριού στο στόμα.

Ήπιαμε κρασί δικής τους εμφιάλωσης του οποίου η απεριόριστη κατανάλωση, επίσης, περιλαμβάνεται στο μενού. Η γεύση μια χαρά μου φάνηκε, οφείλω, όμως, να πω ότι την άλλη μέρα με ταλαιπώρησε το κεφάλι μου, επί μακρόν.
Νεράκι εμφιαλωμένο το οποίο χρεώνεται μια φορά όσο κι αν καταναλωθεί.

Check please! Το μενού κοστίζει 20 ευρώ το άτομο και πραγματικά είναι εξαιρετικό vmf! Μαζί με το extra πιάτο, το νεράκι και το tip δεν ξεπεράσαμε τα 25 ευρώ το άτομο. Δεδομένου του χώρου, της περιποίησης, της ποσότητας, της ποιότητας και των γεύσεων, έστω και με κάποιες αστοχίες, δεν είναι για 4 αλλά για 14!!!

Για μένα αυτό το μαγαζί αποτελεί το απόλυτο σκηνικό εντυπωσιασμού υποψηφίου ή ήδη κερδισμένου ετέρου ημίσεως και, γιατί όχι, πρότασης γάμου. Αποπνέει έναν ρομαντισμό και μια φινέτσα πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο, στις μέρες μας. Ο κήπος του επίσης, από το λίγο που είδα, είναι πραγματικά υπέροχος, οπότε, είναι και παντός καιρού. Οι, in love, παντοιοτρόπως, του site να το έχουν στα υπόψη τους.

Αγαπημένοι μου φίλοι, ξέρετε εσείς…, σας παραδίδω την κριτική μου! Δε μου λέτε όμως πουλάκια μου, αντί να κάθεστε μόνο να διαβάζετε, δεν ανοίγετε έναν λογαριασμό στο site, να γράψετε και τίποτα??? Όχι τίποτα άλλο το επόμενο τραπέζι στο σπίτι θα είναι για εσάς και έτσι όπως το πάμε σας βλέπω να τρώτε delivery!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κλασική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Ιαν
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Απογοήτευση!

Φοβάμαι πως έτσι θα πρέπει να περιγράψω την εμπειρία της προηγούμενης Παρασκευής.

Και ομολογώ πως ενδεχομένως ο χαρακτηρισμός να είναι υπερβολικός δεδομένου ότι η εξυπηρέτηση ήταν επαγγελματική, ο χώρος (εξωτερική άποψη) εντυπωσιακός.

Ωστόσο, η γαστρονομική εμπειρία που καθορίζει κακά τα ψέματα την άποψη/αίσθηση απέναντι σε ένα εστιατόριο ήταν πολύ θλιβερή. Το συναίσθημα της απογοήτευσης πρέπει βέβαια να τονίσω ότι το επιτείνει η διάψευση των προσδοκιών μου για τη συγκεκριμένη επιλογή (τρίτο σε ψήφους και βαθμολογία σε όλη την Κηφισιά).

Η επιλογή μας ήταν το menu των 2 ατόμων ( 27 ευρώ ανά άτομο) και η σύνθεση των πιάτων ιδιαίτερα promising...

Η σαλάτα με τα αποξηραμένα σύκα και τα καρύδια παντελώς αδιάφορη, προσπαθούσε να διασωθεί με την ευκολία της γλυκάδας που έβγαζε το dressing αλλά το έκανε ακόμη χειρότερο

Το κριθαρότο καλό αλλά είμαι θυμωμένος και δεν πρόκειται να πω κάτι περισσότερο.

Τα κυρίως πιάτα κονταροχτυπιούνται στην κατάκτηση της πρώτης θέσης (στο χειρότερο γευστικό αποτέλεσμα)

Λαβράκι στην λαδόκολλα με νοσοκομειακό χαράκτηρα και το χοιρινό κότσι, άχρωμο, άοσμο και άγευστο (λίγο καλύτερο από το λαβράκι)

Τα 2 επιδόρπια (μπουγάτσα με κρέμα και banofee) αξιοπρεπή (η μπουγάτσα δηλαδή) αλλά είμαι εκνευρισμένος και δεν πρόκειται να πω κάτι περισσότερο

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η live μουσική από τον μεσόκοπο καλλιτέχνη, ο οποίος στοιχηματίζω ότι έπαιζε σε τουριστικά μαγαζιά της Κέρκυρας στα mid 80's.

Αν δε, είχαμε πληρώσει τα πιάτα στην ονομαστική τους αξία στον κατάλογο, νομίζω ότι θα έκλαιγα ακόμα.

Και αναγνωρίζω ότι όλα όσα περιγράφω έχουν ένα τόνο υπερβολής αλλά ειλικρινά αν πήγαινα σε τίμιο ταβερνάκι στα Σεπόλια, που απλά δουλεύουν για να επιβιώσουν δεν θα έγραφα τίποτα αρνητικό ( δεν το ορκίζομαι).

Τραγούδι Παρασκευής

Φίλιππος Νικολάου - Θα σε περιμένω πάντα (Non cambia il mondo)

https: //www. youtube. com/watch?v=SOuo4N20mnY

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κλασική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Ιαν
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Ήταν προορισμός που αρκετό καιρό τώρα ήθελα να επισκεφτώ.
Έχει μια πολύ εύκολη πρόσβαση από όποιο σημείο του λεκανοπεδίου και να ξεκινήσεις λόγω της κοντινής απόστασης από την εθνική και από κεντρικές αρτηρίες Κηφισίας, Τατοΐου..

Νομίζω δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς μπροστά σ΄αυτό το επιβλητικό οίκημα και να μη κάτσεις να το χαζέψεις για την αρχιτεκτονική του. Επιβλητικό με ένα στυλ που σε ταξιδεύει και σε προκαλεί να το συνδέσεις με διάφορες ιστορίες και μέρη. Σαν παραμυθένια πινελιά τόσο διαφορετικό και φαντάζει φωτεινό με τις τεράστιες τζαμαρίες του και τις τρίγωνες μεγάλες σκεπές του να σε αναγκάζουν να σηκώσεις το βλέμμα ψηλά πριν μπεις μέσα.

Κατά την είσοδο στο εστιατόριο η εντύπωση είναι το ίδιο ευχάριστη μεγάλος φωτεινός χώρος, δεξιά ένα σαλόνι και τριγύρω κυκλικά μεγάλες τζαμαρίες που αφήνουν να φαίνεται ένας όμορφος κήπος, το καλοκαίρι θα είναι φανταστικά.
Στο κέντρο μια μεγάλη σκάλα οδηγεί στον επάνω χώρο των καπνιστών. Τα τραπέζια σε καλές αποστάσεις μεταξύ τους. Ένα μεγάλο πιάνο στην μια άκρη, Εντυπωσιακά φωτιστικά να κρέμονται από τα ψηλά σημεία της στέγης σχηματίζοντας πτυχές από ύφασμα με πολύ μάκρος.

Το προσωπικό ευγενέστατο νέα παιδιά που φαίνονται να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Σε παράκλησή μας να κάτσουμε κοντά στην τζαμαρία και ενώ ήμασταν δύο άτομα μας μετέφεραν σε τραπέζι τεσσάρων ατόμων ευχαρίστως.
Οι κατάλογοι ήταν πολύ ψαγμένοι και δίνανε πολλές επιλογές. Είχε Μενού ατομικό και Μενού για δύο άτομα στα 20 και στα 54 ευρώ. Στο καλωσόρισμα δεχτήκαμε σουπίτσα από λαχανικά με αλμυρό κέικ. Το καλαθάκι με τα ψωμάκια και τα κριτσίνια φρεσκότατα και σχεδόν ζεστά.

Προτιμήσαμε να διαλέξουμε από τον κατάλογο. Πήραμε την σαλάτα με την ονομασία του καταστήματος ήταν εξαιρετική και πολύ χορταστική με φρέσκα λαχανικά φέτες παρμεζάνας και εξαιρετική σως πασπαλισμένη με παπαρουνόσπορο.
Τα ορεκτικά μελιτζάνα σωστά καπνιστή με μυρωδικά και φέτα.
Φλογέρες κοτόπουλου με τσάντνευ πιπεριάς πολύ νόστιμες και χωρίς να αισθάνεσαι το τηγανητό
Τα κυρίως ένα ριζότο με μανιτάρια και κοτόπουλο σωστά χυλωμένο σερβιρισμένο σε μεγάλο ζεστό πιάτο και ένα κριθαρότο με γαρίδες νοστιμότατο από τα καλύτερα που έχω γευτεί.

Πήραμε και από ένα ποτήρι λευκό κρασάκι δροσερό και ελαφρύ. Το νερό μας ήταν εμφιαλωμένο. Για γλυκό βέβαια ούτε λόγος ως συνήθως δεν υπήρχε χώρος αλλά ένα σφηνάκι με μαστίχα που μας κεράσανε μας βοήθησε στην χώνεψη.
Ο λογαριασμός ήταν 67 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα των υλικών και του χώρου αναμενόμενος.
Σίγουρα θα ξαναπάμε και με την παρέα μας.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κλασική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Μάρ
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Παρασκευη βραδυ και αποφασισαμε να επισκεφτουμε τον τελευταιο σταθμο απο την τετραδα του ομιλου καστελοριζο ( οριζοντες- βαρκιζα -κηφησια- ομικρον ) δεδομενου οτι ειχαμε ακουσει πολυ καλα λογια απο μια παρεα φιλων που ειχε επισκεφτει το συγκεκριμενο μαγαζι μεσα στην εβδομαδα.
Φτασαμε στο μαγαζι γυρω στις 9.30, παρκαραμε σχετικα ευκολα μιας και η περιοχη εχει απειρο χωρο στους γυρω δρομους και εκει αρχιζουν ισως οι εκπληξεις για την κοινη ματια και το συνηθισμενο.

Βγαινοντας απο το αυτοκινητο αντικρισαμε ενα κτιριο που σαφως μπορεις να το απομονωσεις και να δημιουργησεις ολοκληρες εικονες ασχετες με την περιοχη.
Ανακτορο, σαλε, παλαιας κοπης βιλα και οποια αλλη περιγραφη μπορει να δωσει ο καθενας σε ενα επιβλητικο πομπωδες κτιριο με τους οροφους του, την σκεπη του και τον φωτισμο να παρουσιαζει μια ομορφη εικονα απο τον δρομο.
Μπαινοντας στο μαγαζι δεν μπορεις να μην σχολιασεις τον αψογο κηπο και την καθαριοτητα του χωρου. Σαφως αν και ακομα δεν εχεις γευτει την υπολοιπη βραδια κλεινεις στο μυαλο σου ενα τραπεζι για το καλοκαιρι για να απολαυσεις ολη αυτη την πανδαισια μια ωραια καλοκαιρινη νυχτα

Η υποδοχη που τυχαμε μπαινοντας στο μαγαζι ηταν σαφως υποδειγματικη αλλα δεν μας εντυπωσιασε διοτι ειχαμε συνηθισει την συμπεριφορα αυτη σε ολο το φασμα του ομιλου και ειχαμε ενημερωθει αναλογα και απο την παρεα που ειχε επισκεφτει τον χωρο μεσα στην εβδομαδα.

Μας ανελαβε ενας κυριος και μας ανεβασε στον πρωτο οροφο οπου ειναι και ο χωρος των καπνιστων. Εδω οφειλω να συγχαρω το μαγαζι και ισως ολο τον ομιλο καστελοριζου που δεν αντιμετωπιζουν τους καπνιστες σαν απεχθες ειδος ντροπης και τους τοποθετουν σε ενα καθ"ολα αξιοπρεπη χωρο ( ισως και πιο αξιοπρεπη απο τον χωρο μη καπνιστων που βρισκεται στο ισογειο )

Επισης οφειλω να συγχαρω για την διακοσμηση ολου του κτιριου που σε κλιμα επιτιδευμενου ρετρο φερει πινελιες ομορφιας και απλοτητας, ιδιαιτερα με τα πολλα ξυλινα ραφια με κρασια εγνωσμενης αξιας Επισης τα τραπεζια ειναι τοποθετημενα με τετοιο τροπο που να μπορεις να φας και να συζητησεις με αξιοπρεπεια χωρις να ενοχλεις και να ενοχλεισαι..
Και ας περασουμε στο κυριως γευμα που ειναι και το φαγητο.

Μολις καθισαμε στο τραπεζι σε αξιοσημειωτα συντομο διαστημα ηρθαν τα κουβερ και η σαμπανιερα με τα δυο μπουκαλια νερου που ο σερβιτορος φροντιζε να συμπηρωνει στα ποτηρια μας σε πολυ τακτα χρονικα διαστηματα χωρις να μεινουν ποτε αδεια.

Πρωτο πιατο καλοσωρισματος, κερασμα απο το μαγαζι ηρθε μια απιθανη σουπα λαχανικων συνοδευομενη απο ενα κεικ λαχανικων αξισου καλο αλλα οχι κατι ιδιαιτερο. Η σουπα αυτη θα μπορουσε σε μεγαλυτερη ποσοτητα να καλυψει επαρκως αναγκες πρωτου πιατου για οποιον αρεσουν οι σουπες
Πρωτο πιατο που παραγγειλαμε μια σαλατα Όμικρον με αρσενικό Νάξου & μελένιο ντρέσινγκ

Πολυ δροσερη γευση φρεσκα λαχανικα και επιτελους καποιος σαλατοποιος που δεν μπερδευει το ντρεσινκ με το " λουζω την σαλατα και πλεουν μεσα κατι λαχανικα " Το styling της σαλατας αψογο και η ποσοτητα επαρκεστατη για δυο ανθρωπους

Σαν ορεκτικο και δεδομενης της προτιμησης σε οτι περιχει τυρι επιλεξαμε Χειροποίητες καραμελες με φύλλο βέργας γεμισμένες με μους κατσικίσιου τυριού & δυόσμο τα οποια ηρθαν συνοδεια μιας σως αδιευκρινιστου προσανατολισμου ( γλυκια, γλυκοξυνη κατι τετοιο ) Αν και το τυρι ηταν πολυ νοστιμο και η ποσοτητα αρκετη το φυλο δεν θεωρω οτι ηταν οτι καλυτερο ειχα φαει ποτε. Θα μπορουσε να ειναι λιγοτερο τηγανητο και περισσοτερο τραγανο.

Σαν κυριως πιατα επιλεξαμε ενα ριζοτο μανιταριων το οποιο ηταν μαγειρεμενο και χειλωμενο σε πολυ καλο βαθμο και ηταν σαφως ενα πολυ νοστιμο πιατο το οποιο προτεινεται σε οποιον αρεσει αυτο το ειδος φαγητου καθως και ενα φιλετο χοιρινο με πουρε γλυκοπατατας η κολοκυθας ( κατι τετοιο ). Το φιλετο αψογα ψημενο τελεια σερβιρισμενο και σε ποσοτητα αρκετη για να χορτασουν δυο η και τρια νορμαλ ατομα αλλα ο πουρες σχετικα ουδετερος χωρις το αναλογουν αλατι και χωρις να προσδιδει κατι στο ψητο

Τελος το επιδορπιο ηταν μια μπουγατσα γλυκια με εμφανιση μιλφειγ η οποια σαφως ειχε υψηλη αισθητικη και απαλη βελουδινη γευση με συνοδεια μιας μπαλας παγωτου καιμακι ( η κρεμας θα σας γελασω )το οποιο και προτεινεται και μια πορτοκαλοπιτα με συνοδεια παγωτου και αυτη ( του ιδιου παγωτου κρεμα η καιμακι) η οποια πορτοκαλοπιτα ηταν απλως μια πορτοκαλοπιτα, τιποτα ιδιαιτερο εννοω, ενα γλυκο που θα φας και σε ενα συνοικιακο ζαχαροπλαστειο

Τελος θα σταθω και θα σχολιασω την wine list καθως ειναι κατι που για εμενα προσωπικα ειναι ιδιαιτερο σε ενα μαγαζι ( να υπαρχει αξιοπρεπης λιστα κρασιων) Παρα πολυ καλη με κλασσικες ετικεττες και σε τιμες προσιτες που επιτρεπουν και στον μεσο καταναλωτη να απολαυσει ενα μπουκαλι απο καποιο καλο κρασι. Εμεις συγκεκριμενα καταναλωσαμε ενα μπουκαλι "Γιανακοχώρι " κτημα κυρ Γιαννη που ειναι ενα κατα την γνωμη μου εξαιρετικο ξινομαυρο.

Σαν γενικη εικονα που αφηνει το μαγαζι κατα την αποχωρηση μονο καλα μπορεις να γραψεις και να πεις. Ξεχωριζει η ευγενεια του προσωπικου και η ομορφια του χωρου χωρις οι γευσεις να ερχοντε σε δευτερη μοιρα
προτεινεται σιγουρα για μια βραδια χαλαροτητας.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κλασική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Νοε
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το Ομικρον -αλλα και γενικότερα τον όμιλο Καστελόριζο-τους παραδέχομαι γιατι ηταν οι πρώτοι που κατάλαβαν οτι στην Ελλαδα(ακομα και στα Β. Π)υπάρχει κρίση.
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ. Το menu των 17€(τωρα 19€) ηταν το απόλυτο vfm menu στην Αθήνα με την προϋπόθεση βέβαια να το πάρει όλη η "παρέα".

Η τιμη συμπεριλαμβάνει και το κρασί καθως και δυνατότητα να σου φέρουν ξανά και ξανά οποιοδήποτε απο τα πιάτα που σου αρεσαν(δεν ξέρανε μάλλον ποσο "συμιακο" γαριδάκι μπορω να φαω).

Οπως και στα αλλα εστιατορια η σωστη επιλογη είναι του menu είτε των 19 είτε των 23 είτε των 25. Αν πάρετε a la carte θα συμφωνησω οτι μπορει να μην είναι τόσο vfm ειδικα αν πάρετε και μπουκαλι κρασί απο την wine list τους που όντως είναι ελαφρά ακριβή.

Ολα τα μενου είναι αξιοπρεπέστατα και τα πιάτα καλομαγειρεμενα. Ξεχώρισα την τσιπουρα(ιχθυοτροφείου) με τα χόρτα και παλιότερα τα ζυμαρικά με τα μανιτάρια.
Τίμια πιάτα που ειχαν ομως και ενα παραπάνω γευστικό ενδιαφέρον.

Ιδανικό για οικογένειες, παρέες αλλα και ζευγαρια και το καλοκαίρι έχει απο τους λιγους κορυφαίους κήπους. Σερβις καλο και ευγενικό. Παρκινγκ εύκολο στα όρια του γελοίου(μπορει και να μην χρειαστεί να βάλεις όπισθεν).

Σε κάθε εστιατόριο η επιλογη είναι κατι το σημαντικο αλλα προτιμώ ενα στάνταρ ποιοτικό menu στα 19€ παρα αποτυχημένους ακριβούς πειραματισμους.
Στα υπόλοιπα του ομίλου υπαρχουν ακομα φτηνότερα μενου πλεον αλλα φαντάζομαι για λιγο καιρο ακομα (πχ Καστελοριζο Βάρκιζας 13,5€! ).

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κλασική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Απρ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Βρεθήκαμε στο Όμικρον βράδυ καθημερινής κάνοντας χρήση μιας προσφοράς, οπότε δοκιμάσαμε συγκεκριμένο μενού.
Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια περιοχή κυρίως κατοικιών άρα το παρκάρισμα ήταν πολύ εύκολο.

Το κτίριο εντυπωσιακό και ιδιαίτερο εξωτερικά όπως έχει ήδη περιγραφεί από άλλα μέλη, πάρόλα αυτά εσωτερικά χρήση μιας ανανέωσης, δεδομένου ότι θέλει να θεωρείται πολυτελές εστιατόριο. Οι καρέκλες ήταν απλά ξύλινες με ένα πολυκαιρισμένο κάλυμμα και ιδιαίτερα άβολες. Φαίνεται ότι έχει περάσει δόξες, αλλά τώρα δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε.

Το μενού αποτελούνταν από:

μια σούπα καλωσορίσματος (πολύ νοστιμη, με ένα μάλλον αδιάφορο κομμάτι αλμυρού κέικ)

στην συνέχεια πήρα σαλάτα με μελένιο ντρεσινγκ (πολυ νοστιμη και σωστή δόση ντρεσινγκ)

μανιτάρια πορτομπέλο σχάρας, τα οποία δεν με ικανοποίησαν γιατί ήρθαν υπερβολικά ψημενα (προς το καμένα) έχοντας χάσει τους χυμούς και με υπερβολικό αλάτι. Μεγάλη μερίδα παρόλα αυτά.

για κυρίως πήραμε
χοιρινό φιλέτο (πολύ νόστιμο)
& βουβαλίσια μπιφτεκάκια (νόστιμα)

από γλυκά δοκιμάσαμε το μπανόφυ που μας άρεσε πολύ & μπουγάτσα, η οποία προσωπικά δεν με ικανοποίησε.

Με το κουπόνι πληρώσαμε 30Ε (αντι για 60Ε) & επιλέξαμε ένα μπουκάλι κρασί ροζε άδολη γη στα 25Ε+1,5Ε το νερο.

Για τα χρήματα που δώσαμε ήταν οκ, αν έπρεπε να πληρώσω την αρχική τιμή των 86,5Ε θα μου φαινόταν υπερβολικό για την συγκεκριμένη εμπειρία.
Το σέρβις ήταν πολυ καλό & ευγενικό. Ενώ συνολικά ήταν μια θετική εμπειρία για κάποιο λόγο δεν με κέρδισε ώστε να επιθυμήσω άμεσα να ξαναπάω.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κλασική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Φεβ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Εχοντας επισκεφθει αρκετες φορες το εστιατοριο, και μενοντας ικανοποιημενοι σε γενικες γραμμες, το επιλεξαμε για να περασουμε τη βραδια του Αγιου Βαλεντινου, οπου υπηρχε προκαθορισμενο μενου πεντε πιατων στην τιμη των 28 ευρω, το ατομο, χωρις κρασι, οποτε η κριτικη μου θα επικεντρωθει στη συγκεκριμενη επισκεψη.

Πρωτα απ' ολα ο χωρος οπως εχει επισημανθει και απο αλλους φιλους, ειναι εντυπωσιακος, με απαγορευση καπνισματος στον ισογειο χωρο του εστιατοριου, που βοηθα στο να απολαυσεις το δειπνο σου..

Η εξυπηρετηση σε γενικες γραμμες αψογη, την συγκεκριμενη μερα ομως με προβληματακια λογω του πολυ κοσμου..
Στα του φαγητου τωρα, μιας και ειναι και ο βασικος λογος που δεν μειναμε ικανοποιημενοι..

Πρωτο πιατο βελουτε παντζαριου με γιαουρτι; και μπεικον. Επιπεδη γευση, χωρις κατι που θα σε απογειωσει, και με ενα κομματακι παραψημενο μπεικον χωρις κανενα λογο υπαρξης, κατα την προσωπικη μου αποψη..

Δευτερο πιατο μπρουσκετα με μαριναρισμενη τσιπουρα. Αστεια ποσοτητα, η μπρουσκετα ηταν ενα παξιμαδακι..

Τριτο πιατο πρασινη σαλατα με ξηρους καρπους και ανθοτυρο. Ελαχιστοι ξηροι καρποι, ανθοτυρο ελαχιστων γραμμαριων, πολυ μετριο αποτελεσμα..

Για κυριως πιατο χοιρινο με λαχανικα σε σαλτσα εσπεριδοειδων. Πολυ ωραιο και μαλακο το κρεας, ωραια η σαλτσα, αλλα πολυ μετρια και ελαχιστα τα λαχανικα..

Για γλυκο παστα σοκολατας με φραουλες και βαση μπισκοτο. Ικανοποιητικη ποσοτητα και πολυ ωραια γευστικα, το δυνατοτερο πιατο..

Συμπερασματικα δεν μειναμε καθολου ικανοποιημενοι, αν και πιστευω πως ηταν απλα μια ατυχη βραδια, μιας και η κουζινα τους εχει αποδειξει πως μπορει να τα καταφερει πολυ καλυτερα, οπως εχουμε διαπιστωσει σε προηγουμενες επισκεψεις μας..

Συνολικα, δυο ατομα με μισο κιλο κοκκινο κρασι, πληρωσαμε 65 ευρω, ποσο οχι απαγορευτικο, αλλα σιγουρα υπερβολικο για το μενου της συγκεκριμενης ημερας...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Κλασική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Αυγ
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Στο εστιατόριο Όμικρον πήγαμε το βραδάκι της 31/07/2015, με την πρώτη ματιά αντικρίσαμε ένα κτίσμα μάλλον γοτθικού τύπου που μας εντυπωσίασε.
Κατά την είσοδο μας έκανε εντύπωση η μεγάλη σάλα του εστιατορίου καθώς και το πιάνο που δέσποζε σε αυτήν.

Καθότι καλοκαιράκι το πολύ ευγενικό προσωπικό μας οδήγησε στον πολύ όμορφο κήπο του εστιατορίου ο οποίος είναι μες στο πράσινο και διανθίζεται απο διακριτική μουσική ιδανική για συζήτηση.

Στα του φαγητού τώρα, πήραμε Ελληνική σαλάτα με φέτα Ηπείρου & λαδοκούλουρα η οποία ήταν εξαιρετική και μελιτζάνα καπνιστή πολίτικη με τρίμμα φέτας ένα νόστιμο πιάτο που έμοιαζε πολύ με την κλασσική μελιτζάνα παπουτσάκι.

Από ορεκτικά διαλέξαμε τραγανές φλογέρες κοτόπουλου με τσάτνευ πιπεριάς
και χειροποίητες καραμέλες με φύλλο βέργας γεμισμένες με μους κατσικίσιου τυριού & δυόσμο, τα δύο αυτά πιάτα παρά το περιορισμένο της ποσότητας μας εντυπωσίασαν με την νοστιμάδα τους, απο κυρίως προτιμήσαμε κριθαρότο με γαρίδες, λιαστή ντομάτα, ρόκα & πεκορίνο και μπιφτεκάκια μοσχαρίσια με πατατοσουφλεδάκι, εδώ έχω να κάνω ένα πολύ μικρο παράπονο, το κριθαρότο αν και γευστικότατο όσον άφορα τις γαριδουλες αποτελούταν κυρίως από τα κεφαλάκια τους καθότι φαίνεται ότι το κυρίως σώμα της γαρίδας είχε πάει σε άλλο πιάτο! Την γευστική βραδιά έκλεισε ενα λαχταριστό banoffee.

Για όλα αυτά συν 2 αναψυκτικά και νερό πληρώσαμε γύρω στα 40€ καθότι είχαμε πάει με κουπόνι.

Αν είστε οπτικοί τύποι και πρέπει να χορτάσει πρώτα το μάτι σας οι ποσότητες των πιάτων μπορεί να ξεγελάσουν επειδή μάλλον θα σας φανούν μικρές (αυτο το ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ γκουρμέ στυλ το σιχαίνομαι) σας διαβεβαιώνω όμως οτι εγω όταν έφυγα απο το Όμικρον μετά βίας ανέπνεα. Θα το επισκεφτώ ξανά.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια