Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 medium

13 Σεπ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
81-100

Αυτό το σάββατο το μενού είχε παραλιακή. Μετά από καιρό, διαλέξαμε το Island για να γευτούμε φαγητό με λίγη ωραία θέα πριν το καλοκαίρι μας αποχαιρετήσει.

Το μαγαζί είναι λίγο πολύ γνωστό, οι περισσότεροι το ξέρετε ως club, αλλά μπορείτε να το γευτείτε και ως εστιατόριο. Ο νησιώτικος χώρος είναι ο ίδιος εδώ και χρόνια, σίγουρα δεν έχει αλλάξει την τελευταία 5ετία. Τα περισσότερα τραπέζια είναι μαρμάρινα, οι καρέκλες... σκηνοθέτη με λινό κάλυμμα (fail) αλλά η θέα και το σημείο παραμένουν εξαιρετικά.

Γενικά το concept είναι πολυτέλεια και μετά λίγο από gourmet. Οι γεύσεις επικεντρώνονται στο ψάρι και υπάρχει κατάλογος sushi.

Μπαίνουμε στο μαγαζί με μια εντυπωσιακή McLaren να κοσμεί την είσοδο. Τα κορίτσια μας συνοδεύουν με ύφος μέχρι την είσοδο του εστιατορίου και μετά ξεχνάνε να μας καλέσουν στο στρωμένο τραπέζι. Τους το υπενθυμίζουμε ευγενικά μετά από αρκετή αμήχανη αναμονή. Κάτι ανάλογο συνέβη και στη δίπλα παρέα προτου καθίσουν.

Για να είμαι ειλικρινής, στο island την πολυτέλεια δεν την εισπράττεις σε υπηρεσίες. Ίσως λίγο στον κόσμο που συναναστρέφεσαι και τον αέρα του prive. Την πληρώνεις όμως αδρά. Μόνο έτσι δικαιολογείς τις τιμές στο κουβέρ και το ψωμί. Μαντέψτε, δεν έχει νόημα να πω.

Πήραμε αρκετά ορεκτικά και γενικά παραγγείλαμε για να χορτάσουμε. Ολίγον sushi, σαλάτα noodles, χταπόδι σχάρας, γαρίδες tempura και το αγαπημένο ριζότο miso. Το φαγητό συνοδεύτηκε από αξιόλογα cocktails.

Το sushi τους είχα ακούσει ότι έχει πάρει την κατιούσα, αλλά δεν το περίμενα και έτσι! Χάλια το ρύζι και o τόνος παλιός. Χάρηκα που δεν με πείραξε τελικά. Επιβεβαιώθηκε απόλυτα φίλος που συχνάζει στο μαγαζί. Και στα noodles με καβούρι η εικόνα δεν ήταν καλή, το καβούρι δεν μου άρεσε. Ευτυχώς έπειτα από αυτά είχαμε μόνο... επιτυχίες. Το χταπόδι σχάρας με φάβα ήταν εξαιρετικό. Γευστικό και μεγάλο χταπόδι, άριστα ψημένο και η φάβα καλή αν και γλύκιζε παραπάνω. Οι γαρίδες tempura ήταν καλές, ένα μέγεθος μεγαλύτερες από το συνηθισμένο, δύο ανα μερίδα. Τελευταίο ορεκτικό το ριζότο με βούτυρο miso που αποτελεί και σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Ετοιμάζεται στο τραπέζι και είναι ένα χορταστικό και πολύ γευστικό πιάτο.

Στα κυρίως, επιλέξαμε σφυρίδα φιλέτο και χιλιανό λαβράκι. Η σφυρίδα είναι πάρα πολύ καλή, εντούτοις δεν συγκρίνεται με το καλύτερο πιάτο του μαγαζιού που είναι το chilean seabass... απλά εξαιρετικό. Κυριολεκτικά γλείψαμε τα πιάτα, και το συνοδευτικό από φύκια ήταν πολύ καλό.

Κλείσαμε το μενού με δύο γλυκά. Το ένα ήταν η μους λευκής σοκολάτας που ήταν αρκετά καλό, το δεύτερο δεν πρόσεξα καν το όνομα. Γενικά σερβίρουν κατάλογο με ελαφρυά γλυκά, τα περισσότερα σε συνδυασμό με φρούτο.

Το σέρβις ήταν σε γενικές γραμμές καλό. Ευγενικά όλα τα παιδιά και τα ποτήρια πάντα γεμιζαν με νερό χωρίς να το ζητήσουμε. Ήταν πολλές οι στιγμές που ψάχναμε το σερβιτόρο/α αλλά δεν καθυστερούσαν πολύ να φανούν. Ήταν σάββατο και υπήρχε πολύς κόσμος στα τραπέζια, αλλά είναι αδικαιολόγητο να ψάχνεις σερβιτόρο σε τέτοιο μαγαζί.

Σαν γενική ιδέα, το island δεν αξίζει τα λεφτά του. Έχει πολύ καλά πιάτα αλλά και έχει και μέτρια. Οι τιμές σε ορισμένα πιάτα είναι παρα-τραβηγμένες. Τα κυρίως κυμαίνονται 35-50 ευρώ. Έχει πολύ καλή θέα, αλλά καλή θέα βρίσκεις και αλλού. Έχει καλό κόσμο αλλά και αυτό βρίσκεται εύκολα. Συνδυάζει πολύ καλά ένα γεύμα με clubbing, αλλά δεν ξέρω πολύ κόσμο που βγαίνει μ' αυτό στο μυαλό. Τελικά είναι μια αξιόλογη "καλή" έξοδος, κάπου στη μέση μιας λίστας με τις επιλογές σας.