ΝΟΣΤΙΜΙΑ

Σουβλάκι & Σχάρα

  Σολωμου 15, Δροσιά [Χάρτης]
  210 8132665



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Δροσια, Αθήνα
Δεκ
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Εν αρχή ην ο λογος. Ακριβως μετα δημιουργηθηκε με μικρη χρονικη διαφορα η Νοστιμια. 20 χρονια βολικα τοποθετημενη στο ιδιο σημειο, μεσα στη μεση της μαυρης ερημιας, ακριβως απεναντι απο τον Ελευθεριαδη στη Δροσια, μεσα στα δαση και στα δεντρα, καθε φορα που περναω απο μπροστα νιωθω σα να βολταρω στο δασος της Χιονατης. Για δυσκολια παρκαρισματος δεν θα πω, διοτι μπορεις να πας με χοβερκραφτ και να το παρκαρεις μπροστα στην κεντρικη εισοδο, χωρις να εμποδιζεις κανεναν, μη σου πω μενει και χωρος να περασει ποταμοπλοιο. Τα καλα της εξοριας.

Το κτιριο που το στεγαζει ειναι ευρυχωρο, μεγαλο και τζαμενιο, εχει την απολαυστικη απλα που σπανια βλεπεις σε σουβλατζιδικο. Τα τραπεζια μεγαλα και σε ωραιες αποστασεις μεταξυ τους, ωστε να μη βρισκει ο αγκωνας σου την πλατη του απο πισω. Οχι οτι εχεις μεγαλη πιθανοτητα να πετυχεις απο πισω, δηλαδη, καθημερινη, συνηθως δουλευουν με κατ'οικον διανομη. Χωρις ιδιαιτερο ντεκορ, χωρις πολλα πολλα, επικρατει το ξυλο και η ανοιχτη κουζινα, που μπορεις να χαζευεις το φαγητο σου να γινεται, να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο.

Η περιοχη εχει ενα καρο σουβλατζιδικα, θα μου πεις, και δικιο θα εχεις. Γιατι να διαλεξεις αυτο, και οχι καποιο πανω στην πλατεια να χαζευεις και κοσμο? Γιατι, θα σου απαντησω εγω η πολυξερη, το συγκεκριμενο μαγαζι ανηκει στο αγαπημενο μου ειδος εστιασης, μικρη οικογενειακη επιχειρηση, που προσπαθει τιμια να ανταπεξελθει στους καιρους με καλη ποιοτητα φαγητου και καθαρο περιβαλλον. Και αυτο ειναι που σε κερδιζει.

Αυτο, και η φιλοξενη διαθεση με την οποια θα σε αντιμετωπισουν οι ιδιοκτητες. Μια γυναικα, καλοστεκουμενη και με ενα χαμογελο ως την Καρδιτσα σε υποδεχεται, σου πιανει τη συζητηση, σου παιρνει και την παραγγελια. Ιδιοκτητρια γαρ, με τους γιους της κραταει χρονια την επιχειρηση της και, παροτι η δουλεια εχει μειωθει, δεν σου αρχιζει τα παραπονα για την ατιμη την κριση (το τι με κουραζουν οι μιζεροι ανθρωποι, δεν μετριεται σε ανθρωπινη κλιμακα. ) Οση ωρα περιμενα την παραγγελια μου να γινει, ειχαμε πιασει την κουβεντα, και ειναι σκετη απολαυση να μιλας μαζι της, ειναι τοσο εξω καρδια που δεν σου παει να φυγεις ακομα και οταν ερθει το φαγητο σου.

Ας παμε και στο φαγητο, γιατι καλη η κουβεντα, αλλα δεν γεμιζει στομαχια. Το τυλιχτο της ειναι τελειως διαφορετικο απο τα συνηθισμενα. Ολα ειναι χειροποιητα, απο την πιτα, που ειναι αφρατη και αλαδωτη, τις σαλτσες, το κρεας. Η σως που συνοδευει το κοτοπουλο ειναι πεντανοστιμη, δικη τους εμπνευση, η πατατα λεπτοκομμενη και χειροποιητη. Το μαρουλι ειναι αναμικτο με λαχανο και ανηθο, που θεωρω οτι ταιριαζει αψογα με το χοιρινο, οσο για τον χοιρινο γυρο, ειναι σχετικα χοντροκομμενος, πολυ καθαρο κρεας, τοσο που προσωπικα θα ηθελα λιγο λιπος, γιατι ετσι μου φαινεται λιγακι μπουχτιστικο. Να θελουν να σε ταισουν υγιεινα και να παραπονιεσαι, δηλαδη. Ειδικη μνεια για την καταφανη ελλειψη μπαχαρικων, αποδειξη οτι καθαρο χοιρινο, δοκιμες δε φοβαται. Το τυλιχτο ειναι σε καλο μεγεθος, ουτε τεραστιο, ουτε μικρο, με εναμιση, το πολυ δυο εισαι χορτατος, μη σου πω ζητας και μια σοδα να κατεβουν καλυτερα.

Εχω παρει μερικες φορες απο κει τελευταια, πιο παλια δεν το ειχα σταμπαρει για να κανω συγκριση με το παρελθον, ενας φιλος ομως μου ειπε οτι εχουν μικρυνει λιγο τη μεριδα, χωρις αυτο να ειναι προβλημα, γιατι μου τονισε οτι παλια ηταν εξωφρενικα μεγαλη. Ο καταλογος εχει ολα τα κλασσικα για τετοιου ειδους φαγαδικο, μεριδες, σαλατες και συνοδευτικα, χωρις εξαρσεις και νεωτερισμους. Απλα πραγματα, με καλη πρωτη υλη.

Βεβαια υπαρχει μια μικροκαθυστερηση μεχρι να ετοιμαστουν, κανενα δεκαλεπτακι, γιατι η πατατα θελει το χρονο της να γινει. Το χειροποιητο τα εχει αυτα.

Για το vfm μην το κουραζω, ειναι καλο, καλυτερο απο τα περισσοτερα της περιοχης, που κυμαινονται μεταξυ 2.20-2.40 ευρω το τυλιχτο. Στη νοστιμια το τυλιχτο κανει 2.00 ευρω, οποτε ειναι μια χαρα. Γενικα κυμαινεται σε νορμαλ για την εποχη επιπεδα, χωρις εντονα καιρικα φαινομενα για το πορτοφολι σας. Δεν ειναι να διασχισετε την Αττικη για του λογου του, αλλα αν ειστε στην περιοχη, ειναι μια πολυ αξιολογη επιλογη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Δροσια, Αθήνα
Απρ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Παραγγείλαμε για παράδοση στο σπιτι. Το φαγητό ήταν κρύο. Οι πίτες αλαδωτες και στεγνές. Ο κάθε γύρος-πίτα ειχε μια γερή χούφτα κρεμμύδι. Το κρέας ήταν χοντροκομμένο. Το κοντοσούβλι ήταν στεγνό και έδειχνε να έχει ψηθεί μέρες πριν. Μεγάλη απογοήτευση. Οι τηγανητές πατάτες ομως ήταν απίθανες. Αληθινή πατάτα, καλοτηγανισμενη.

Το αναψυκτικό ήταν σε θερμοκρασία δωματίου. Πάντως η εμπειρία ήταν 90% αρνητική οποτε δεν θα ξανά παραγγείλουμε απο αυτό το μαγαζί. Κρίμα.

Χρήσιμη;
0