ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ελληνική κουζίνα

  Ελαιών 19, N. Κηφισιά [Χάρτης]
  210 8078837
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Σερβίρουμε καθημερινά, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα και στέλνουμε (Delivery) στο σπίτι σας, στο γραφείο και την επιχείρηση σας, όλες τις ημέρες του χρόνου.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Κάνει delivery Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Take away Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις Επιτρέπονται κατοικίδια

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Σταθερή αξία από το 1978, στην οδό Ελαιών 19, κοντά στην πλατεία Νέας Κηφισιάς, με επιπλέον στεγασμένο εξωτερικό χώρο, ιδανικό για τους καπνιστές.
Έχουμε παραδοσιακά μαγειρευτά, εκλεκτά κρέατα στη σχάρα, λαχταριστά ορεκτικά και σαλάτες, αλλά και προτάσεις εμπνευσμένες από την ιταλική κουζίνα. Στον ξυλόφουρνο, ψήνουμε πίτσες, φαγητά και το υπέροχο ψωμί μας.
Αναλαμβάνουμε τις κοινωνικές και επαγγελματικές σας εκδηλώσεις στο εστιατόριο μας και διαθέτουμε πριβέ αίθουσα έως 35 ατόμων. Επίσης παρέχουμε ολοκληρωμένη τροφοδοσία (catering), σε επαγγελματικούς χώρους, στο σπίτι, σε πάρτυ, γιορτές και άλλες εκδηλώσεις.

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Μαι
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Και μιας και ο καιρός άνοιξε και προσφέρεται για εξορμήσεις εκτός ΠΕ (περιοχή ευθύνης), -φαντάζομαι τα λέω καλά mavtaso- αλλά και του γεγονότος ότι οι κριτικές θα ανοίξουν και για χώρους εστίασης εκτός Αθηνών, τι το καλύτερο να περιγράψω την εμπειρία μου στη Θεσσαλία……

Την Θεσσαλία βέβαια που μεταφέρθηκε στην Κηφισιά, από Θεσσαλό και δη Λαρισαίο ιδιοκτήτη εδώ και 4 περίπου δεκαετίες.
Τότε που η Ελαιών ήταν μονόδρομος με την άσφαλτο στα πρώτα της στάδια, ελάχιστα αυτοκίνητα την διέσχιζαν κυρίως όσοι επέστρεφαν από εκδρομές και μέναν στα Β. Π., η περιοχή ήταν αραιοκατοικημένη και σίγουρα η ‘’Θεσσαλία’’ θεωρούνταν εξοχική ταβέρνα που πήγαινε η οικογένεια μαζί με τον παππού και την γιαγιά τις Κυριακές για φαγητό.

Ερχόμενοι στο παρόν, το μόνο που θυμίζει εξοχική ταβέρνα είναι η πυκνόφυλλη αυλή που από Άνοιξη και μετά προσφέρει εξαιρετική σκιά στους επισκέπτες. Πλατάνια γαρ.

Όλα τα άλλα είναι αλλαγμένα. Από την πυκνοκατοικημένη Κηφισιά, τον πολυσύχναστο διπλής κατεύθυνσης πλέον δρόμο, μέχρι και το μενού που πλέον τα προσφέρει όλα, ανταποκρινόμενος πολύ καλά στα περισσότερα.
Η πρόσβαση είναι εύκολη όπως και το παρκάρισμα. Για τους κατοίκους Β. Π., κινούμενοι προς την έξοδο της Κηφισίας για Εθνική οδό και λίγο πριν φθάσεις, βρίσκεις τη ‘’Θεσσαλία’’ στο αριστερό σου χέρι και παρκάρεις επί της Ελαιών. Για τους υπόλοιπους, παίρνοντας το Ποτάμι βγαίνεις στην έξοδο της Κηφισιάς, και περνώντας τον κυκλικό κόμβο όπου δεσπόζει το super market του Θανόπουλου, στρίβεις την Ελαιών και τη βρίσκεις στο δεξί σου χέρι.

Η υποδοχή, το καλωσόρισμα, η τακτοποίηση και η εξυπηρέτηση σου σίγουρα είναι στα συν του μαγαζιού, όσο κόσμο και να έχουν. Άλλωστε η άριστη φιλοξενία είναι χαρακτηριστικό των Θεσσαλών, αξία την οποία ενέπνευσε ο ιδιοκτήτης στους υπαλλήλους του. Την ημέρα που πήγαμε είχε βάφτιση αλλά σε καμία περίπτωση δεν νιώσαμε παραμελημένοι και σε δεύτερη μοίρα.

Οι καρέκλες στο εξωτερικό είναι οι κλασσικές καφέ ψάθινες οι οποίες δεν ταιριάζουν με τα γκρι ξύλινα τραπέζια. Αντιθέτως στον εσωτερικό χώρο είναι στην ίδια απόχρωση με τα τραπέζια. Ο εσωτερικός χώρος χωρίζεται σε 3 ευρύχωρες σάλες με τα τραπέζια σε σχετικά μικρή απόσταση μεταξύ τους, γεγονός που σε προδιαθέτει να συμμετάσχεις στην συζήτηση των διπλανών!!!!

Οι αποχρώσεις παίζουν ανάμεσα στο εκρού των τοίχων και στο γκρι των επίπλων. Στην δεύτερη σάλα υπάρχουν 3 καμάρες επενδυμένες με τούβλο εσωτερικού χώρου. Φωτιστικά αρκετά, με μεγάλες λάμπες θυμίζουν τα φώτα από πυροφάνι. Μπαίνοντας υπάρχει η βιτρίνα με τα μαγειρευτά και λίγο πιο μέσα ο ξυλόφουρνος για το ζεστό ψωμί και τις πίτσες. Στο βάθος η κουζίνα για τις υπόλοιπες παρασκευές, ορεκτικά, ζυμαρικά, σχάρας κλπ. Στα τραπέζια λαδόξυδο σε ωραίο μεταλλικό δίσκο, αλατοπίπερο, τα πιάτα έτοιμα για τα πρώτα εδέσματα και έξτρα λουλουδικό αληθινό.

Με το που καθίσαμε, έφθασε ο χαμογελαστός σερβιτόρος με τους καταλόγους, νερό σε γυάλινο μεταλλικό σκεύος, καυτό ψωμί κάτι μεταξύ φοκάτσιας και κυπριακής πίτας και μια δροσερή sauce φέτας. Ο κατάλογος ολόκληρος τόμος, αλλά το προσωπικό αρκετό και καθένας στο πόστο του, οπότε το αποτέλεσμα σε κερδίζει.

Κινηθήκαμε σε παραγγελία λίγο απ’ όλα, οπότε μπορώ να έχω μια σφαιρική άποψη των εδεσμάτων. Μην περιμένετε εμφανισιακά κορυφαία πιάτα, αλλά πιάτα που θα προσπαθήσουν να σε κερδίσουν με την γεύση τους και τα αρώματα που αναδεικνύουν τα φρέσκα υλικά.

Δοκιμάσαμε χαλούμι σχάρας μέσα σε κυπριακή πίτα. Αρκετά καλό το ψήσιμο του χαλουμιού στη σχάρα, άριστος ο συνδυασμός με το λεμόνι αλλά δεν χρειαζόταν η κυπριακή πίτα. Επίσης δεν ακούγονταν καθόλου τα βότανα που έγραφε ότι περιείχε.

Τυροκαυτερή αρκετά καλή, με το σχετικό κάψιμο μιας και είναι Θεσσαλίας και έξτρα στην παρασκευή η πιπεριά.

Λουκάνικο Καρδίτσας κλασσικός Θεσσαλικός μεζές, φυσικά με πράσο εντός, γεύση που σε απογειώνει. Συνοδεύονταν από ξυνολάχανο και απορώ τον λόγο.
Σαλάτα ρόκολα, μεγάλη ποσότητα ρόκας, λάχανου, ντομάτας και παρμεζάνας. Συνοδευόταν από μια γλυκιά και δροσερή sauce που της έδινε ωραία γεύση.

Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα πολύ καλά ψημένη κρατώντας την τρυφερότητα του κρέατος με φοβερή καπνιστή γεύση και ελάχιστο κόκκαλο. Για μένα, που όπου βρίσκω καπνιστή μπριζόλα την προτιμάω, θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει.

Ψαρονέφρι σωστά κομμένο και ψημένο με μια ελαφριά άσπρη sauce με ψιλοκομμένα μανιτάρια και κρασί, αρκετά ζουμερό, μεγάλη γευστική μερίδα.

Γαρνιτούρα και στα 2 πιάτα όπως και στα υπόλοιπα της ώρας, πατάτες τηγανιτές κομμένες στο χέρι και ρύζι με λαχανικά, σίγουρα κατεψυγμένο του γνωστού μπάρμπα….. Εδώ χρειάζεται σίγουρα βελτίωση, διότι θυμίζει έντονα μαζί με το λεμόνι που το συνοδεύει, πιάτο σε γάμο ή βάφτιση. Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι αυτό δεν είναι κακό, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν τόσα και τόσα συνοδευτικά που μπορείς να ‘’παίξεις’’ και να παρουσιάσεις χωρίς να το κάνεις gourmet ένα διαφορετικό πιάτο.

Μελιτζάνες παπουτσάκι, πιάτο με πολύ καλό το ψήσιμο της μελιτζάνας, σωστή αναλογία του μυρωδάτου κιμά, ο οποίος σκεπαζόταν από μία πολύ καλή και εύγευστη μπεσαμέλ. Μαμαδίστικο πιάτο, σίγουρα άξιζε της προτιμήσεως μας.

Αρνί με πατάτες στο φούρνο, το κομμάτι του αρνιού αρκετά μεγάλο και τρυφερό, αλλά είχε έντονη τη γεύση του λεμονιού με αποτέλεσμα να χάνεται η γεύση από θυμάρι, ρίγανη και τα άλλα μυρωδικά που περιείχε.

Τέλος γεμιστά, ζητήσαμε μόνο πιπεριές, πολύ καλά μαγειρεμένα σωστή αναλογία ρυζιού και μυρωδικών, το ρύζι σπυρωτό και όχι λασπωμένο και η πιπεριά μαλακή και όχι καμένη, για να μπορέσεις να την καταναλώσεις.

Συνοδεύσαμε με λευκό κρασί χύμα σαβατιανό, γλυκόπιοτο και στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Στο τέλος ζητήσαμε από τον σερβιτόρο να μας πει τι γλυκά υπάρχουν και προφανώς μη γνωρίζοντας, μας είπε τα μισά. Βλέποντας στη συνέχεια τα άλλα τραπέζια να τρώνε άλλα γλυκά, απευθυνθήκαμε σε άλλο σερβιτόρο και αφού μας ζήτησε συγγνώμη μας είπε όλο το μενού του επιδορπίου. Δοκιμάσαμε πανακότα με σιρόπι σοκολάτα μου θύμισε έντονα ετοιματζίδικο γλυκό, όπως και το σουφλέ σοκολάτας συνοδεία παγωτού.

Ειδικά για το σουφλέ θεωρώ ότι απαιτεί ειδική προετοιμασία για να γίνει τέλειο. Στα φόρτε του το ‘’Ρακάδικο’’ του Π. Φαλήρου, με τις αφές Κανονίδου στο project του μαγαζιού, σε ρωτούσε με την παραγγελία σου αν θα πάρεις σουφλέ για να το προετοιμάσουν. Αποτέλεσμα εκπληκτικό!!!!!!!!! Περασμένα μεγαλεία βέβαια.

Στο τέλος μας κέρασαν λουκουμάδες με μέλι που ήρθαν κρύοι και σκληροί και χωνευτική μαστίχα παγωμένη.

Στο δια ταύτα τώρα, θεωρώ ότι η προσπάθεια που κάνει είναι αξιόλογη αν συνυπολογίσει κανείς ότι δουλεύει 3 σε 1 μαγαζί, αφού έχει και μαγειρευτά και είδη πιτσαρίας και της ώρας. Σίγουρα δεν τα καταφέρνει καλά σε όλα τα πιάτα, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι θετικό. Κατ’ εμέ θα έπρεπε να κόψει τα είδη πιτσαρίας και να περιοριστεί στα υπόλοιπα που πάλι είναι πολλά, αλλά εκεί μπορεί να αναδείξει την Θεσσαλική καταγωγή του, και να κάνει φοβερό παιγνίδι γεύσεων.

Σίγουρα η πινακίδα με την ονομασία και τις προσφορές πρέπει να κατέβει γιατί θυμίζει άαααλλα….. μαγαζιά.

Από τιμές κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σύγκριση με μαγαζιά ιδίου στυλ. Εξάλλου έχει ένα αρκετά μεγάλο εύρος τιμών στα κυρίως, από 7,5 έως 18 ευρώ αλλά και πλήρες μενού με 10 ευρώ όπως και άλλες προσφορές, οπότε μπορείς να κινηθείς σε χαμηλά επίπεδα.

Η βαθμολογία στη γεύση, σίγουρα δεν περιλαμβάνει τα γλυκά που ήταν απογοήτευση. Και αυτό γιατί το κρίνω σαν εξοχική ταβέρνα που θα το προτιμήσω αν θέλω δροσερό μέρος με καλά κρέατα και μαγειρευτά και δεν θέλω να ξενιτευτώ.
Εξάλλου έχει στο τέλος κερασμένο γλυκό οπότε δεν γίνεται λόγος.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Ιουν
29
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Η Θεσσαλία είναι ένα διαχρονικό εστιατόριο που βρίσκεται στην Νέα Κηφισιά, κοντά στην κεντρική πλατεία, το οποίο ξεχωρίζει για την αρκετά ιδιαίτερη αυλή του, καθώς έχει ωραία πλατάνια που δημιουργούν αρκετή δροσιά για το καλοκαίρι και ένα μικρό συντριβανάκι, που σε κάνουν κυριολεκτικά να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι κάπου αλλού και όχι στην Αθήνα....!!

Η κουζίνα του περιλαμβάνει μαγειρευτά, μια τεράστια ποικιλία κρεάτων της ώρας αλλά και κάποιες προτάσεις εμπνευσμένες από την ιταλική κουζίνα καθώς και πίτσα στον ξυλόφουρνο.... Λίγο απ'όλα δηλαδή....

Είναι αρκετά εύκολο να το προσεγγίσει κάποιος είτε από την Λεωφόρο Κηφισίας ακολουθώντας τις πινακίδες για Εθνική οδό, είτε από τον Κηφισό στρίβοντας στην έξοδο της Κηφισιάς...

Η επίσκεψη μας έγινε αρχές Ιουνίου μεσημέρι με αρκετή ζέστη οπότε η δροσιά που προσέφερε ήταν ίσως αυτό που άξιζε περισσότερο από τα υπόλοιπα....

Σαν χώρος το υπόλοιπο μαγαζί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, φαινόταν όμως αρκετά καθαρός...

Νεράκι μας ήρθε σε κανατούλα μαζί με τους καταλόγους που είχαν πολλές επιλογές αλλά και κάποια μενού για 2 άτομα αρκετά οικονομικά....

Το ψωμί έρχεται καυτό(!! ) μαζί με ένα ντιπ τυριού(φέτας και κάτι ακόμα νομίζω) το οποίο με άφησε προσωπικά αδιάφορη...

Επιλέξαμε να κινηθούμε σε πιο στάνταρ πράγματα και για αυτό το λόγο παραγγείλαμε τα εξής:

Μία σαλάτα χωριάτικη ατομική η οποία ήταν φρεσκοκομμένη αλλά μικρή μερίδα...

Μία ατομική σαλάτα ρόκα με καρότο, λάχανο, σέλερι, μέλι, βαλσάμικο, γιαούρτι και σουσάμι η οποία δεν μας ενθουσίασε χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν καλή...

Μία καπνιστή μελιτζανοσαλάτα αρκετά καλή γευστικά...

Μία μερίδα πατάτες τηγανητές οι οποίες ήταν προφανώς δεύτερη, μην πω και τρίτη, φορά τηγανισμένες και δεν μας άρεσαν καθόλου...

Μία μερίδα χαλούμι ψητό στα κάρβουνα πάνω σε κυπριακή πίτα με ντοματούλα, πολύ καλή...

Μία μερίδα μπριζόλα χοιρινή πολύ μεγάλη μερίδα και αρκετά καλοψημένη...

Μία μερίδα φιλέτο κοτόπουλο που ήταν νόστιμο και καλή μερίδα, αλλά μάλλον ήθελε λιγότερο ψήσιμο ώστε να είναι πιο ζουμερό....

Πήραμε και 2 μπύρες Θήτα(από τη Θεσσαλία) που δοκίμασα για πρώτη φορά και ομολογώ ότι μου άρεσε...

Στο τέλος μας κέρασαν και 2 πανακότες, η μία με σιρόπι βύσσινο και η άλλη με σοκολάτα οι οποίες ήταν απλά καλές....

Για όλα αυτά πληρώσαμε σχεδόν 50 ευρώ για 2 άτομα....

Σίγουρα δεν είναι λίγα, αλλά αν σκεφτείς γενικά τις τιμές που παίζουν στην συγκεκριμένη περιοχή είναι σχετικά καλά.... Σαν ποιότητα δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένη και λογικά δύσκολα θα το ξαναεπισκεφτώ....

Νομίζω υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές για να φάει κάποιος κρεατικά...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Δεκ
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
10-16

Εδώ και 3 -4 χρόνια επισκεπτόμαστε το “Θεσσαλία”, στην Κηφισιά κάθε πρώτη και τρίτη Τετάρτη του μηνός. Είμαστε μια παρέα παλαιών συμμαθητών από τον καιρό του Πολυτεχνείου και μαζευόμαστε τα μεσημέρια να “…τα λέμε και να τα θυμόμαστε”. Έτσι έγινε και την Τετάρτη στις 2 Δεκεμβρίου.

Στην ηλικία μας, γερόντια 75 χρονών, δεν χρειαζόμαστε και πολλά. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι εύκολη πρόσβαση και να μην βαρύνουμε ιδιαίτερα τα στομάχια μας. Άλλος εκ πεποιθήσεως, άλλος για λόγους υγείας, έχουμε την τάση, χωρίς να γινόμαστε υστερικοί, να τείνουμε προς την χορτοφαγία. Νομίζω ότι όλοι εκτιμούμε ένα καλό μαγειρευτό.

Στα πλαίσια αυτά, πρώτον, ο χώρος παίρνει άριστα. Η στάθμευση των αυτοκινήτων είναι πάντα άνετη, ακόμα και γι’ αυτούς που εννοούν (και το έχουν κάνει) να σταθμεύσουν ΜΕΣΑ στο κατάστημα.

Ο χώρος είναι άνετος, σοβαρός, απέριττος και αγγίζει τα όρια του πολυτελούς. Συνήθως καθόμαστε στον μπροστινό χώρο που το καλοκαίρι είναι ημί-υπαίθριος και τώρα είναι κλεισμένος με πλαστικά, αλλά καλόγουστα, και είναι πολύ καλά θερμαινόμενος.
Στα αριστερά όπως μπαίνουμε υπάρχει η κλασσική πατροπαράδοτη ελκυστική βιτρίνα του παλιού μαγέρικου που τόσο έχει λείψει στους μοντέρνους καιρούς μας.
Οι τουαλέτες είναι αρκετά πολυτελείς και πεντακάθαρες.

Δεύτερον. Άριστα παίρνει επίσης και το σέρβις. Η υποδοχή είναι θερμή, πάντα φιλική και η εξυπηρέτηση άμεση. Οι Σερβιτόροι είναι γρήγοροι και ιδιαίτερα υπομονετικοί με την, γενικά, μεγάλη παρέα. Όπου ο ένας ψάχνει τον κατάλογο με τις ώρες την ώρα που ο άλλος εκθειάζει το …παιχνίδι του Παναθηναϊκού.!.. Κάποτε καταφέρνουμε να δώσουμε την παραγγελία. Πάλι καλά.!..

Από εκεί και πέρα όλα τρέχουν “ρολόι”. Έρχονται τα καυτά τραγανά ψωμάκια μέσα σε χαρτοσακούλα, ώστε να μην παπουδιάσουν από τους υδρατμούς που αναδύονται. Έρχονται να νοστιμότατα ντιπ, αρκετά για όλους, και το θαυμάσιο κόκκινο κρασί.
Όσον αφορά στην κουζίνα, τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται. Δεν θα μιλήσω για τις παρελθούσες εμπειρίες μου διότι, απλούστατα θα έπρεπε να τις εκθέσω όταν τις διαπίστωσα. Θα περιοριστώ στα προχθεσινά. Γενικά όμως η όλη περίπτωση μου γεννά την εντύπωση ότι ο σεφ δεν είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τις “δημιουργίες” του. Δεν χολοσκάει και πολύ, ιδιαίτερα στα μαγειρευτά.

Στην μέση του τραπεζιού μπήκαν χόρτα βραστά, πατάτες τηγανητές και φέτα, που ζητήθηκε χωρίς λαδορήγανη. Τα χόρτα ήσαν μπόλικα, σωστά βρασμένα και νόστιμα. Η φέτα ήταν καλή μερίδα αλλά όχι με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι πατάτες όμως, θλιβερές διπλο-τηγανισμένες. Κρίμα.!..

Εγώ ζήτησα γεμιστά, μία πιπεριά και μία ντομάτα. Τώρα, να πούμε του στραβού το δίκιο: Όταν οι γιατροί, μέσα στην αμάθειά τους, έχουν δαιμονοποιήσει το αλάτι, οι μάγειροι μαγειρεύουν ανάλατα. Λες, και μέσος όρος δεν υπάρχει.!.. Η λογική του ότι ο καθένας βάζει αλάτι στο πιάτο του, μπορεί να είναι νομικά σωστή, αλλά στην περίπτωση των γεμιστών ΔΕΝ ισχύει. Εκτός του ότι για να φέρεις λογαριασμό εκ των υστέρων πρέπει να προσθέσεις ΠΟΛΥ περισσότερο αλάτι, τα ανάλατα γεμιστά ΔΕΝ ΤΡΟΓΩΝΤΑΙ. Τα συγκεκριμένα γεμιστά ήταν επιπλέον των άλλων, και λαπάς που άνετα τρωγόταν με το κουτάλι.

Οι λουκουμάδες που ήρθαν κερασμένοι στο τέλος, ήταν τραγανοί, με μπόλικο μέλι και άψογοι όπως συνήθως.
Πήραμε αρκετό εξαιρετικό κόκκινο κρασάκι (όχι για να μεθύσουμε δηλαδή) ώστε να υπολογίσω ότι γι αυτά που πήραμε και που ήμουνα περίπου στον μέσο όρο, τα 17 Ευρώ το άτομο, ήταν λίγο πολλά. Βεβαίως δεν ξεχνώ ότι είμαστε στην Κηφισιά.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Κηφισιά, Αθήνα
Μάρ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Πραγματικά αξίζουν τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια που κάνουν να έχουν ικανοποιημένους ακόμα και τους πιό απαιτητικούς πελάτες. Επίσκεψη μεσημέρι Σαββάτου 21/3 παρέας 4 ενηλίκων και 2 παιδιών.

Γεύση:
Πραγματικά είναι μια επαγγελματική αλλά και σπιτική συνάμα κουζίνα, η οποία σου θυμίζει γεύσεις γιαγιάς, απο αυτές που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει στα παιδικά μας χρόνια, ειδικά τα μαγειρευτά τους.

Για πρώτα πιάτα δοκιμάσαμε την σαλάτα κίτρους (μοναδική γεύση με απίστευτη σως, αφήνοντάς σου μια γλυκιά γεύση). Σκοπελίτικη τηγανητή πίτα, τηγανιά μανιταριών πλευρώτους και γίγαντες με τόσο ωραία σάλτσα που γλύψαμε και το πιάτο. Το ψωμάκι τους ψημένο στον ξυλόφουρνο.
Μετά για κυρίως δοκιμάσαμε φιλετάκια χοιρινά (λουκούμι), μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι και σουτζουκάκια με ολόφρεσκο κιμά και πολύ αφράτα. Κρασί λευκό πολύ καλό.

Εξυπηρέτηση:
Χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε καθυστέρηση.

Χώρος:
Ξεχωριστά οι καπνίζοντες από τους μή καπνίζοντες. Η εσωτερική αίθουσα ήταν πραγματικά φρέσκια και καθαρή, με βιτρίνα στην είσοδο για να βλέπεις τα μαγειρευτά τους είδη. Κατηγορία καλού εστιατορίου θα έλεγα, παρά ταβέρνας. Εξωτερικά ήταν ο κλειστός χώρος με τέντες και σόμπες για τους καπνίζοντες.

Τιμές:
Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 71€ και με απόδειξη.

Μπράβο σας και την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε τα ψητά τους.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια