Loader

Περιγραφή

Όλα τα κρεατικά και τα συνοδευτικά τους.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

0 medium

09 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Τηλεφωνώ για κράτηση για 4 άτομα για Κυριακή μεσημέρι και ώρα 15:00. Ακούω τον κύριο στην άλλη άκρη του τηλεφώνου να κάνει ένα σχόλιο του τύπου «Στις τρεις; Πώς θα κρατήσω το τραπέζι;». Τον ρωτάω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κράτηση σε σχέση με το σχόλιό του και μου απαντάει: «Συγγνώμη, δεν έπρεπε να ακουστεί αυτό. Εννοώ πώς θα κρατήσω το τραπέζι μέχρι εκείνη την ώρα» και με διαβεβαιώνει ότι η κράτηση είναι ΟΚ.

Κυριακή μεσημέρι στις 15.00 ακριβώς φθάνουμε στο μαγαζί, το οποίο είναι γεμάτο. Για περίπου 10 λεπτά περιμένουμε να μας απευθύνει κάποιος το λόγο και να ζητήσουμε το τραπέζι μας. Κανείς. Βλέπουμε το μοναδικό άδειο τραπέζι και αποφασίζουμε να καθίσουμε. Μετά από λίγο πλησιάζει το τραπέζι ένας σερβιτόρος και επιβεβαιώνουμε ότι καθίσαμε στο σωστό τραπέζι. Αναμένουμε κάποιον να πάρει παραγγελία.

Κάνουμε νόημα σε έναν σερβιτόρο που περνάει βιαστικά δίπλα από το τραπέζι και μας λέει ναι, πείτε μου. Περιμένουμε βγάλει κάτι σε μπλοκ. Όχι όμως. Μας ενημερώνει ότι από σαλάτες έχει μόνο λάχανο-καρότο και χωριάτικη/αγγουροντομάτα (σημ.: ο κατάλογος του μαγαζιού περιλαμβάνει: λάχανο, μαρούλι, χωριάτικη με και χωρίς φέτα, ανάμεικτη, τριαντάφυλλο ντομάτα, χόρτα, μπρόκολο, κολοκυθάκια βραστά). Καταλήγουμε στη χωριάτικη χωρίς φέτα. Ζητάμε φάβα, μας ενημερώνει ότι δεν έχει. Αντί αυτού ζητάμε μελιτζανοσαλάτα.

Παραγγέλνουμε, επίσης, τζατζίκι και τηγανιτά κολοκυθάκια/μελιτζάνες, μπιφτέκι, κοντοσούβλι, μια μοσχαρίσια γάλακτος και φιλέτο κοτόπουλο. Μας ζητάει να κάνουμε επιβεβαίωση (πάντα προφορικά). Την κάνουμε. Πάει να φύγει και του ζητάμε να παραγγείλουμε και κάτι να πιούμε. Απάντηση: «Σε λίγο, δεν θα τα θυμηθώ όλα». Τον κοιτάμε καλά καλά. Δέχεται να του πούμε: «Νερό και μια μπίρα. Ψωμί και ένα νεροπότηρο ακόμα», στο τραπέζι υπήρχαν τρία. Φεύγει. Μετά από λίγο επιστρέφει ζητώντας μια επιβεβαίωση για τα κρεατικά. Την κάνουμε και μια απορία μου γεννιέται: «Γιατί δεν σημειώνετε την παραγγελία;». Απάντηση: «Ναι, έχετε δίκιο. Αυτό είναι του κουσούρι μου. » Ενεοί.
Μετά από κάποια ώρα έρχεται στο τραπέζι το τζατζίκι και η σαλάτα. Ακολούθως, το νερό και η μπίρα. Το ψωμί και το νεροπότηρο όχι. Σηκώνομαι και πάω η ίδια μέσα. Τα ζητάω από την κυρία στο ταμείο, μου τα δίνουν. Αναμένουμε τα τηγανιτά κολοκυθάκια/μελιτζάνες και τη μελιτζανοσαλάτα. Αντ’ αυτών έρχεται το κοντοσούβλι. Τα υπενθυμίζουμε, μας λένε ετοιμάζονται. Έρχεται η γάλακτος, μετά από λίγο μια κοπέλα μας ζητά να επιβεβαιώσουμε τα δυο υπόλοιπα κρεατικά που περιμένουμε. Τα επιβεβαιώνουμε. Ζητάμε μια επιπλέον μπύρα. Σηκώνομαι και πηγαίνω στην κυρία στο ταμείο, ζητώ να ακυρωθούν τα τηγανιτά και να μην χρεωθούν. Αργότερα έρχονται τα μπιφτέκια και το φιλέτο κοτόπουλο.

Εγώ στο μεταξύ, τσεκάρω τις σελίδες του καταλόγου και σε ένα χαρτί σημειώνω τι έχουμε παραγγείλει, τι έχει έρθει και τις αντίστοιχες τιμές. Το αντιλαμβάνονται και ο σερβιτόρος πλησιάζει το τραπέζι λέγοντάς μας ότι ελπίζει να είμαστε εντάξει και να μην ανησυχούμε, ο λογαριασμός θα είναι εντάξει. Του λέμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης της όλης κατάστασης. Μας απαντάει ότι κάνουν αυτή τη δουλειά 50 χρόνια και την ξέρουν και ότι αυτά συμβαίνουν γιατί ο κόσμος είναι πολύς. Του απαντάμε ότι ακριβώς για αυτό απορούμε που δεν χρησιμοποιεί χαρτί και μολύβι και ότι η απάντησή του «Αυτό είναι το κουσούρι μου» δεν δείχνει εμπειρία 50 χρόνων.

Μας απαντάει ότι μας το είπε χαριτολογώντας. Ενεοί ξανά. Στο τέλος του φαγητού, φέρνουν γλυκό (πατσαβουρόπιτα με παγωτό καϊμάκι). Ζητάμε λογαριασμό. Ο λογαριασμός έρχεται. Τον τσεκάρω. Τα τηγανιτά κολοκυθάκια/μελιτζάνες δεν έχουν χρεωθεί. Έχει χρεωθεί ένα παραπάνω κουβέρ (5 αντί για 4). Του το επισημαίνω. Το επιβεβαιώνει και το αφαιρεί λέγοντάς μας ότι ελπίζει αυτή μας η εμπειρία να μην μας αποτρέψει από το να ξαναέρθουμε. Πληρώνουμε (60 ευρώ) και φεύγουμε. Η γεύση του φαγητού σε κανονικά επίπεδα (βλ. Σημειώσεις). Αντ’ αυτού, εμάς μας έμεινε γεύση πικρή. Δεν νομίζω ότι θα τους λείψει που δεν θα μας ξαναδούν.

Σημαντικές σημηώσεις:

- κουβέρ: 1€ κατ’ άτομο, νερό: 1,5€, μπίρα 3,70€, χωριάτικη χωρίς φέτα 4,70€ (σημ.: με φέτα 7,20€), τζατζίκι/μελιτζανοσαλάτα 3,70€, κοντοσούβλι/φιλέτο κοτόπουλο/μπιφτέκι 7€, μοσχαρίσια γάλακτος 15€ (σημ: 30€/kg)
- τα ορεκτικά σε μερίδες και γεύση κλασικές για ταβέρνα, τα κρεατικά νόστιμα και σωστά ψημένα
- το ύφος της κριτικής είναι εσκεμμένα περιγραφικό, με ελάχιστα επίθετα και χαρακτηρισμούς.

6 medium

04 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Μετά την παρέλαση της 25ης, πήγαμε μια παρέα 6 ενηλίκων και 5 παιδιών, στα Πλατάνια.
Ο χώρος σχετικά μεγάλος και το παρκάρισμα μέτριας δυσκολίας.
Η εξυπηρέτηση σχετικά γρήγορη, αλλά αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι ήμασταν η πρώτη παρέα που επισκέφτηκε το μαγαζί.
Τα φαγητά ήταν μέτριας ποιότητας, τίποτα δεν μας ενθουσίασε ιδιαίτερα.

Κοντοσούβλι,1,2 κιλά παϊδακια, τυροκαυτερή, τζατζίκι, κολοκύθια βραστά, μπακαλιάρο σκορδαλιά, σαλάτα μαρουλι, μπιφτέκια και τηγανιτές πατάτες. Όμως κρατούσαν ένα μέτριο επίπεδο, χωρίς να μας δυσαρεστήσουν κάπου συγκεκριμένα.
Φάγαμε σχετικά καλά και ήπιαμε τρία κιλά χύμα κρασί εκ των οποίων το ένα, ήταν κερασμένο απο το μαγαζί.

Αυτό που με δυσαρέστησε ήταν ο λογαριασμός. Πληρώσαμε 192€, που αν θεωρήσουμε οτι τα παιδιά έφαγαν μισές μερίδες, δηλαδή πήραμε ένα μπιφτέκι ανά δύο παιδιά περίπου, διαιρούνται διά οκτώ, δηλαδή 24€ ανά άτομο.
Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτό το ποσό για τα φαγητά που πήραμε, ούτε απο πλευράς ποιότητας, ούτε απο πλευράς ποσότητας.

Εννοείται οτι στην Αθήνα υπάρχουν εκατοντάδες ταβέρνες με ποιοτικότερο και φθηνότερο φαγητό, πράγμα που με κάνει να σκεφτώ οτι μάλλον ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που επισκέφτηκα το εν λόγω μαγαζί.