ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ

Music Restaurants

  Αμύντα 4, Παγκράτι [Χάρτης]
  210 7223195
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Όλη μέρα ανοιχτό (12:00 μέχρι το αργά το βράδυ). Ζωντανή μουσική κάθε βράδυ
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει ζωντανή μουσική Έχει δίκτυο Wifi Έχει parking Κάνει delivery Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Take away Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τον ιστορικό «Μαγεμένο Αυλό», που εδώ και 55χρόνια αποτελεί ένα μοναδικό, γεμάτο παράδοση Αθηναϊκό στέκι και ένα χώρο εστίασης που εγγυάται πως θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και εσείς τη δική σας γευστική ανάμνηση!!
Και αν οι επώνυμοι θαμώνες (Σ. Σ: από τον κορυφαίο Χατζιδάκι, το Μινωτή και το Χορν μέχρι τον Ελύτη, το Σεφέρη, τη Βουγιουκλάκη και φυσικά τις δεκάδες ακόμα φυσιογνωμίες από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου) που πέρασαν και εξακολουθούν να περνάνε από το κατώφλι του «Μαγεμένου Αυλού», ήταν, είναι και θα είναι η πιστή απόδειξη πως το συγκεκριμένο εστιατόριο αποτελεί ένα διαχρονικό θεσμό, με εξαιρετικές συνταγές ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Κάθε βράδυ ζωντανή μουσική από μικρές ορχήστρες...

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Music Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Ιουν
04
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Καμιά φορά τα σύννεφα έρχονται ακόμα και στις αρχές του καλοκαιριού, ο μήνας έχει 13 και το μόνο που θες είναι περπατήσεις στην οδό ονείρων χωρίς να χρειαστεί να πάρεις τη μαύρη Φορντ.

Αν ήξερα, τότε, όσα ξέρω τώρα θα έλεγα ότι είναι το σπίτι της Κοντέσας Εστερχάζυ, όμως το πρωτογνώρισα όταν ήμουν ακόμα η παρθένα της γειτονιάς μου άρα μου φάνηκε σα reflection του σπιτιού της Χιονάτης.

Βλέπετε η γνωριμία μου με τον Μαγεμένο Αυλό κρατά από παλιά. Τότε που λειτουργούσε και ως ζαχαροπλαστείο. Η lemon pie του ήταν κλασσικό γλυκό των οικογενειακών μας τραπεζιών μαζί με τα παστάκια μόκα του Pastry Family και τη bavaroise του Μικέ. Έχω πιεί εκεί τον πρώτο μου καφέ viennois, δηλαδή μάλλον τη σαντιγύ έφαγα ενώ η απόπειρα της μεγάλης εξαδέλφης να με μυήσει στις, προχωρημένες, για την εποχή, γεύσεις του, αποτελεί urban myth της οικογενειακής μας ιστορίας. Νομίζω ότι, κατά βάθος, δε μου έχει ξεθυμώσει ακόμα αφού η, πρώτη εκείνη, επίσκεψη εστέφθη υπό πλήρους αποτυχίας.

Αν είχα δει, εκεί, τον Χατζιδάκη? Μα και βέβαια κι όχι μόνον αυτόν αλλά και πολλούς άλλους μεταξύ των οποίων τον Γιώργο Μανιώτη να διηγείται τηλεφωνική φάρσα που έκανε στη Σαπφώ Νοταρά με λέξεις που είχαν κάνει μέχρι και τ'αυτιά μου να κοκκινίσουν. Μη γνωρίζοντας ποιος ακριβώς ήταν δεν αισθανόμουν δέος αφού δεν είχα ανακαλύψει ακόμα τη μουσική του. Για μένα ήταν ένας πολύ συμπαθής κύριος που μιλούσε λίγο ψευδά, μου τσιμπούσε το μάγουλο, μιλούσε με τον μπαμπά μου, ήξερε τον ξάδερφό μου, με έλεγε μικρή ή για την ακρίβεια μικγή, προσπαθούσε να με πείσει να αρχίσω μαθήματα μουσικής. Κάποιος που έπαιξε στο πιάνο, όχι κάποιο δικό του κομμάτι, αλλά, το << άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα>> και μια άχαρη έφηβη με κοτσίδες, αμερικάνικο floral φορεματάκι, κάλτσες ως το γόνατο, λουστρίνι παπούτσια, αισθανόμενη άβολα, χόρεψε το πρώτο της βαλσάκι υπό το βλέμμα του μπαμπά της, που οι πολύ παλιοί φίλοι γνώριζαν καλά και υποστηρίζουν, μέχρι σήμερα, ότι το γνωστό, αδιευκρίνιστο χαμόγελο της Τζοκόντας, το έχει κληρονομήσει απ’ αυτόν.

Φαντάζομαι ότι έχετε ήδη καταλάβει ότι αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη κριτική γιατί πως μπορείς να κρίνεις τις αναμνήσεις σου? Θα αναφέρω απλώς αυτά που έτρωγα τότε (κάθε φορά τα ίδια) και αυτά που επιλέξαμε στην τελευταία επίσκεψή μας που πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν η πρώτη μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.

Τότε.. ένα ψωμί briochee, πρωτόφαντο στην Ελλάδα. Τώρα… τριγωνικές φέτες ψωμιού του toast με σκόρδο, ελιές και ένα γιαουρτοτυρένιο dip τίγκα στον άνηθο.

Τότε … σαλάτα ραψωδία. Τώρα …green apple, λάχανο, καρότο, μανιτάρια, καλαμπόκι, πράσινο μήλο, vinaigrette.

Τότε… κροκέτες παρμεζάνα. Τώρα… ρολάκια κηπουρού ήτοι spring rolls με sweet chili sauce.

Τότε.. μανιτάρια a la crème… τώρα μανιτάρια Provencal σοταρισμένα με βούτυρο, σκόρδο, μαϊντανό.

Τότε pizza…δε θυμάμαι πως την έλεγαν, με ένα αυγό στη μέση. Τώρα… πικάντικο λουκάνικο, που μόνο πικάντικο δεν ήταν, με μουστάρδα Dijon και σουκρούτ. Υπήρχε μόνο η μουστάρδα και κάτι προκάτ, νομίζω, πατάτες.

Τότε… κρέπες Nicolas Flamel…. Τώρα κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι. Τελείως λάθος τα κομμάτια που είχαν χρησιμοποιηθεί. Όμως, ωραία πορτοκαλένια, λικεράτη σάλτσα.

Τότε κρέπες Τιτιζέ… Τώρα … κρέπες Τιτιζέ. Ελαφρώς υποδεέστερες από ότι θυμόμουν. Πιο βαριές και τυρένιες τώρα αλλά υπάρχει ακόμα η γνωστή γλυκιά sauce που τις λούζει.

Τότε …fondue τυριών…. Τώρα fondue τυριών. Το πιάτο που φοβόμουν περισσότερο γιατί για μένα ο Αυλός σημαίνει, πέραν όλων των υπολοίπων, ακριβώς, αυτό. Υπέροχα λιωμένα τυριά στα οποία βουτούσαμε μπουκίτσες ψωμιού, αν κι όχι του ίδιου πλέον, ενώ ξύναμε τα υπολείμματα που είχαν ψηθεί a la raclette από τον πάτο του σκεύους. Γέλια, αναφορές στον Asterix και τις μπουκιές που χάθηκαν με την αντίστοιχη τιμωρία, χέρια που ακουμπούσαν τυχαία πάνω απ αυτό το πιάτο αλλά κρατιόντουσαν, σφιχτά, κάτω απ το τραπέζι, ειδικά, την τελευταία φορά πριν δύο αεροπλάνα σηκωθούν με, εκ διαμέτρου, αντίθετους προορισμούς και άγνωστη ημερομηνία επιστροφής. Και μια τελευταία ματιά σε ένα καρώ Levis πουκάμισο. Μια ματιά που είχα υποσχεθεί να μη ρίξω αλλά έριξα γιατί δε μπορούσα να κάνω διαφορετικά και που θυμάμαι, τόσο καθαρά, μέχρι σήμερα, όπως και τη γεύση. Κι αυτή ήταν ή ίδια ακριβώς και γιαυτόν τον λόγο θα επιστρέψω αν και δε μπορώ να σας παροτρύνω να κάνετε το ίδιο εκτός αν έχετε κι εσείς τα ίδια βιώματα ή μας συνδέουν κοινές αναμνήσεις αλλά τότε, μάλλον, γνωριζόμαστε έτσι δεν είναι?

Εγώ θα ξαναγυρνώ κατά καιρούς. Θα ξαναπάω τον χειμώνα να κάτσω μέσα μιας και τώρα, λόγω καλοκαιριού, καθίσαμε στην πλατεία. Όταν θα θέλω να δω με τα μάτια της ψυχής μου τις αδερφές Τατά, που έχουν μείνει, πλέον, δύο μοναχά και την προσωπογραφία της μητέρας μου με το καινούργιο της ταγιέρ από τον Παπαγιάννη ή θελήσω να ξαναχορέψω ένα βαλς, με τη σκιά μου αυτή τη φορά. Θα είναι μια βραδυνή επιστροφή των δολοφόνων που γυρίζουν πάντα στον τόπο του εγκλήματος, θα είμαι έτοιμη for my three answers κι αν ξέρετε τους στίχους του Dedication τότε καταλαβαίνετε, ακριβώς, για τί μιλάω.

Ακούγοντας έργα του Χατζιδάκη, χρησιμοποιώντας τίτλους τραγουδιών και συνδέοντας κομμάτια με την προσωπική μου ιστορία.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Music Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Ιούλ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Λυπάμαι πάρα πολύ που αυτή η κριτική μου δεν θα είναι όσο θετική ήλπιζα και θα ήθελα να είναι. Ο Μαγεμένος Αυλός στριφογύριζε για χρόνια στο μυαλό μου σαν μύθος συνδεδεμένος με την γαστρονομική/εικαστική πραγματικότητα της Αθήνας, με ρίζες αρκετές δεκαετίες πίσω. Στην σκέψη μου, ήταν πάντα το αγαπημένο στέκι του Χατζηδάκι, μία από τις πιο γλυκές, αξιόλογες και αγαπητές προσωπικότητες που πέρασαν από τούτον τον τόπο.

Παραθέτοντας μερικά ιστορικά στοιχεία για το εν λόγω εστιατόριο, αυτό ιδρύθηκε το 1961 και στο πέρασμα των χρόνων απέκτησε πολλούς θαμώνες από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Δημήτρης Χόρν, η Αλίκη Βουγιουκλάκη κ. α. Αυτό από μόνο του σημαίνει πάρα πολλά. Η κουζίνα του προσανατολίζεται τόσο σε γεύσεις του τόπου μας όσο και σε πιάτα της Διεθνούς κουζίνας. Κάποιες ημέρες της εβδομάδας λαμβάνουν χώρα εικαστικές δραστηριότητες. Παρουσιάζεται ρεπερτόριο με φωνητικά που συνοδεύονται από πιάνο και βιολί ή διοργανώνουν φιλολογικές βραδιές. Πραγματικά αξιέπαινο. Όπως καταλαβαίνεται, όλο αυτό είναι «στημένο» σε μία Αθήνα ξεχασμένη στον χρόνο. Αυτό είναι αρνητικό? Σαφώς και όχι.

Όταν αποφάσισα να πάω, ήμουν μπερδεμένος για το τι περίμενα και το ποιες απαιτήσεις μου θα εκπληρωνόντουσαν. Θα υπερίσχυε το γευστικό κομμάτι από το ατμοσφαιρικό, το αντίστροφο ή θα ήταν και τα δύο σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο?
Φτάνουμε λοιπόν, μεσημέρι προς απόγευμα Κυριακής και έχουμε να επιλέξουμε το αν θα καθίσουμε στα τραπεζάκια που έχει βγάλει στην Πλατεία Προσκόπων ή στον εσωτερικό τους χώρο. Αν καταλάβαμε καλά, εκείνη την ημέρα είχαν μπουφέ που οι πελάτες μπορούσαν να κάνουν χρήση. Είχε αεράκι του κι επειδή με ενοχλεί να πέφτουν διάφορα από τα δέντρα και τα γύρω φυτά στο πιάτο μου, επιλέξαμε να κάτσουμε μέσα. Ήταν ακόμα η εποχή που δεν είχαν ξεκινήσει οι βαριές οι ζέστες.

Με το που περνάς το κατώφλι τους, καταλαβαίνεις ότι εισέρχεσαι σε έναν άλλο κόσμο. Μια αίσθηση «μεσοπολέμου» πλανάται στον βαρύ από το ξύλο χώρο. Και ξαναρωτώ. Είναι αρνητικό αυτό? Για τα δικά μου αισθητικά κριτήρια, σαφώς και όχι.
Όταν όμως περνάει η πρώτη εικόνα και εντύπωση, έρχεσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Με στεναχωρεί που το λέω αλλά ο χώρος δεν είχε την καθαριότητα που θα έπρεπε να έχει. Προφανώς είχαν ήδη εξυπηρετηθεί άλλες παρέες πριν από εμάς και δεν είχαν προλάβει να «φρεσκάρουν» επαρκώς και με σχολαστικότητα τον χώρο. Τσεκάραμε πάνω από 2-3 τραπέζια για να βρούμε κάποιο που να μην έχει ψίχουλα επάνω ή πεταμένη χαρτοπετσέτα από κάτω. Βρήκαμε ένα συμπαθητικό τραπέζι αλλά για να είμαι ειλικρινής, ούτε αυτό πληρούσε τις προϋποθέσεις για μια απόλυτα αξιοπρεπή «φιλοξενία». Τότε άρχισα να περιεργάζομαι τον χώρο.

Δυστυχώς κακοσυντηρημένος και σου δίνει την αίσθηση ότι είναι αφημένος στην μοίρα του. Ξύλινο πάτωμα που χρειάζεται αν όχι αλλαγή, μια γερή δόση φροντίδας. Καδράκια με άρθρα εφημερίδας και τους διάσημους που το έχουν επισκεφτεί. Παμπάλαια κλιματιστικά με τα κιτρινισμένα καλώδιά τους προχείρως τοποθετημένα και σε εμφανή σημεία. Μία γωνία με μουσικά όργανα (πιάνο, κρεμασμένα πνευστά από την οροφή). Βαριές κουρτίνες που έχουν εδώ και χρόνια χάσει την ζωηράδα στα χρώματά τους. Όλος ο χώρος σου δίνει μία μουσειακή αίσθηση και δεν είναι τυχαίο που είδαμε πελάτες τους να κυκλοφορούν από δωμάτιο σε δωμάτιο βγάζοντας φωτογραφίες.

Ο χώρος δεν είναι κακός. Όμως χρειάζεται συντήρηση και φροντίδα. Άμεσα!! Σε πρόσφατο ταξίδι μου στο Regensbourg της Γερμανίας, επισκέφθηκα μία από τις πιο παλιές gastropubs αυτής της χώρας. Από τα μέσα του 16ου αιώνα (από το 1530). Σαν διαρρύθμιση και σαν στυλ, έμοιαζαν πάρα πολύ. Ξεχωριστά δωμάτια και άφθονο ξύλο. Εκείνη όμως σου έβγαζε μία τάξη. Δεν σε έπνιγε η υπερβολική χρήση μικρο-μεγαλο-αντικειμένων. Το ξύλο πρόδιδε την ηλικία του αλλά του είχαν φερθεί με αγάπη και σεβασμό.

Οι Θαμώνες του Αυλού είναι κατά κύριο λόγο μεγάλων ηλικιών. Γύρω μας είχαμε αρκετά άτομα πάνω των 60. Μόνο να κοκκινίσω από το σοκ μου κατάφερα όταν άκουσα την 70 plus κυρία που καθότανε στο παραδίπλα τραπέζι (μία εντελώς Αλμαδοβαρική φιγούρα), να ξεστομίζει λέξεις σε αργκό του λιμανιού. Σοκαριστικό και απολαυστικό συνάμα!
Η μουσική μας αποπροσανατόλισε. Εκεί που ακούγαμε κλασική ή τζαζ, να σου και η Tony Braxton να ερμηνεύει γνωστή R’n B (!!!! ) επιτυχία της που ακούγαμε πάνω από καμιά 25αριά χρόνια πριν.

Στις κριτικές μου, μετά τον χώρο συνήθως ασχολούμαι με το service. Θα αλλάξω λίγο τη σειρά γιατί και σε αυτό βρήκαμε σοβαρές αστοχίες.
Με το που κάτσαμε, μας έφερε ο μάλλον ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος χώρου ένα γυάλινο μπουκάλι με νερό βρύσης, ψωμί, φρυγανισμένες φέτες τοστ με βούτυρο και ένα μπολάκι με μία σος που λογικά είχε γιαούρτι και μαγιονέζα.
Ο κατάλογος υπερβολικά μεγάλος σε προτάσεις και γεύσεις. Τα πιάτα περιγραφόμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Κρεατικά, μαγειρευτά, θαλασσινά, ζυμαρικά. Τα πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν να συντηρούν την κουζίνα τους με μία τόσο μεγάλη πληθώρα πιάτων.
Από ορεκτικά πήραμε:

• Πατατοσαλάτα. Βραστή πατάτα που όμως χρειαζότανε να μείνει «στην φωτιά» για 2-3 λεπτά ακόμα, αφού στο κέντρο της παρέμενε ωμή. Την συνόδευαν με κάπαρη, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό. Δεν είχε ούτε σταγόνα λάδι ή κάποια σος που ίσως να της χάριζαν μια πιο ευχάριστη υφή. Ας είχαν χτυπήσει λίγο λαδάκι και μουστάρδα κι ας την είχαν περιχύσει με αυτό. Συμπαθητική αλλά εντελώς μέτρια. Στον κατάλογο ανέφερε για αγγουράκι τουρσί που όμως δεν υπήρχε στο πιάτο μας. Τιμή στα 5€.

• Τηγανητό καμαμπέρ. Ένα μικρό σε μέγεθος κομμάτι, τηγανητό μέσα σε κρούστα. Αγαπημένο τυρί, που μας ήρθε σε άψογη θερμοκρασία, αφού εσωτερικά είχε λιώσει όσο έπρεπε. Στον κατάλογο ανέγραφε ότι συνοδεύεται από ξηρούς καρπούς και σος φρούτων του δάσους. Στο πιάτο μας δεν υπήρχε ούτε ένας ξηρός καρπός. Μόνο ένα μπολάκι με μια μαρμελάδα που μου θύμισε κεράσι και μία τουφίτσα από ψιλοκομμένο μαρούλι που η μόνη του χρήση ήταν στο να γεμίσει λίγο το πιάτο και ίσως να δώσει και λίγο χρώμα. Τιμή στα 9€ που την θεωρήσαμε υπερβολική για το μέγεθος της μερίδας.

Από κυρίως επιλέξαμε τα παρακάτω, τα οποία μας σέρβιραν σε μεταλλική «καμπάνα» που άνοιξε μπροστά μας:

• Ένα σνίτσελ Βιενουά. Ένα μέτριο κομμάτι σε πάχος και μέγεθος σνίτσελ με πουρέ πατάτας πασπαλισμένο από κόκκους κόκκινου πιπεριού κι επίσης λίγα ανάμεικτα λαχανικά. Σχετικά νόστιμο πιάτο χωρίς όμως να μας ξετρελάνει. Νομίζω ότι δεν τους είχε πετύχει απόλυτα στην εκτέλεση. Ο συνοδευτικός πουρές αξιοπρεπέστατος. Όμως για τα 12€ που κόστισε περιμέναμε κάτι πιο εντυπωσιακό. Πόσο μάλλον, που αυτό το πιάτο αναγράφονταν σε ξεχωριστή σελίδα του μενού τους που έχουν τα ιστορικά τους πιάτα. Αν δεν κάνω λάθος, ήταν το αγαπημένο πιάτο μιας από τις πολλές προσωπικότητες που τους επισκέπτονταν, όμως δεν μπορώ να θυμηθώ ποιας.

• Σολομός ανοιχτής θάλασσας στη σχάρα. Σύμφωνα με τον κατάλογό τους συνοδεύονταν από σπανάκι σωτέ. Το σπανάκι ήταν ελάχιστο. Ζήτημα να ήταν 5-6 φύλλα από αυτό και είχε τοποθετηθεί κάτω από το μικρό και λεπτό κομμάτι του σολομού. Το ανακάλυπτες μόνο όταν σήκωνες το κομμάτι του σολομού. Στο πιάτο υπήρχαν επίσης βραστά λαχανικά (καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι και κολοκύθι) τα οποία δεν αναγράφονταν στον κατάλογο. Ίσως να είχαν ξεμείνει από σπανάκι και σκέφτηκαν την εναλλακτική των βραστών λαχανικών. Επίσης στο πιάτο υπήρχε και η γνωστή διακοσμητική τουφίτσα από ψιλοκομμένο μαρούλι. Στην πρώτη μου μπουκιά βρήκα το πιάτο μου εξαιρετικό σε γεύση και προετοιμασία. Ζουμερό και νόστιμο. Όταν όμως το παρατήρησα καλύτερα, αναγκάστηκα να το επιστρέψω πίσω.

Δεν θα δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, σεβόμενος τους όρους του Ask4food. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μου έρθει το νέο πιάτο μου αργότερα, όχι τόσο καλά ψημένο όσο το πρώτο προφανώς γιατί βιάστηκαν να με εξυπηρετήσουν αλλά και να φάω μόνος μου αφού το άτομο από το οποίο συνοδευόμουνα είχε ήδη τελειώσει το δικό του πιάτο για να μη κρυώσει. Αντιμετώπισα το συμβάν με ακραία ευγένεια και αξιοπρέπεια, αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω απόλυτα αρνητικά το ότι δεν μας ζητήθηκε ούτε ένα συγνώμη. Δεν μας κεράστηκε έστω ένα γλυκό στο τέλος, ως είθισται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Αυτές οι συμπεριφορές ανήκουν σε λανθασμένες τακτικές του παρελθόντος και πλέον δεν περνάνε ασχολίαστες. Τιμή στα 11.80€.

Το ψωμί ήταν συμπαθητικό και μας χρεώθηκε με 1€ ανά άτομο.
Και ήρθε η ώρα να σχολιάσω το service. Ο μάλλον ιδιοκτήτη ή υπεύθυνος οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν αρκετά ευγενικός. Κατ’ ουσίαν αυτός κρατάει μόνος του την επιχείρηση αφού τρέχει για όλους και για όλα, για τον έξω αλλά και τον μέσα χώρο. Ήρωας και δείχνει να αγαπάει πραγματικά τον Αυλό. Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρήσαμε ότι είναι ο ιδιοκτήτης τους. Όμως ο χειρισμός του στο προαναφερόμενο συμβάν ήταν αδιανόητος για τα δικά μας δεδομένα.

Εκτός αυτού, την εξυπηρέτηση είχε αναλάβει ένας ακόμα κύριος, σχετικά μεγάλης ηλικίας. Αγέλαστος, στριφνός, ανέκφραστος, αργοκίνητος, βαριεστημένος. Φαντάζομαι ότι θα δουλεύει χρόνια εκεί και είναι προς τιμήν τους που τον κρατάνε στους «κόλπους» του προσωπικού τους, όμως εμένα και την παρέα μου σαφώς δεν μας ενθουσιάζει να γινόμαστε αποδέκτες ενός τέτοιου service. Ένα χαμόγελο έστω και επιτηδευμένο δεν είναι απλώς ευπρόσδεκτο, είναι υποχρεωτικό. « Έξω» βγαίνουμε για να ξεσκάσουμε. Για να μας κανακέψουν και να μας περιποιηθούν. Για να μας κάνουν να αισθανθούμε ευπρόσδεκτοι. Και όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς χαμόγελο…
Καταλήγοντας, όπως φαίνεται κι από την βαθμολογία μου, θα χαρακτήριζα την επίσκεψή μας στον Μαγεμένο Αυλό και πάντα για τα δικά μου, προσωπικά δεδομένα ως όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Ίσως να συνυπήρξαν ατυχείς συγκυρίες και η εμπειρία που αποκομίσαμε να μην είναι αντιπροσωπευτική και να τους αδικεί. Ίσως να μη κόλλησε η χημεία μας. Ίσως να τους επισκέφθηκα με υπερβολικές απαιτήσεις λόγω του παρελθόντος τους. Ίσως. Όμως ίσως να πρέπει απλώς η κριτική μου να τους προβληματίσει και να τους βάλει σε σκέψεις, ώστε να βελτιώσουν αδυναμίες τους.

Καμιά φορά, όσο κι αν πονάει, πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να παρατηρούμε τα σημεία των καιρών. Και μάλιστα να τα αντιμετωπίζουμε με προσαρμοστικότητα, ανοιχτό μυαλό και ηρεμία.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Music Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Ιαν
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μαγεμενος αυλος
ενα ονομα μια ιστορια απο μονο του στον χωρο της εστιασης. Μπορεις καλλιστα να το παρομοιασεις με την καφετερια Λεντζος στο κεντρο του Παγκρατιου που καποτε υπηρξε αντικειμενικα η ιστορια του καφε.

Τι να κατσεις να γραψεις γι αυτο το εστιατοριο...... νιωθεις πολυ λιγος και ασεβης προς την ιστορια αν ασχοληθεις να επικρινεις η να κατακρινεις το οτιδηποτε σχετιζεται με το συγκεκριμενο εστιατοριο που εχει γραψει πανω απο μισο αιωνα ιστορια γαστρονομιας στην Αθηνα και εχει φιλοξενησει σχεδον ολα τα μεγαλα ονοματα της τεχνης και του πολιτισμου της Αθηνας.

Εχοντας ακουσει ολα αυτα και πολλα αλλα για το συγκεκριμενο εστιατοριο και εχοντας την περιεργεια να γνωρισω κι εγω αυτο το ιστορικο στεκι κατηφορισα μια Κυριακη βραδακι με την παρεα μου να παμε να γνωρισουμε το αγαπημενο στεκι του Μανου Χατζηδακι

Η αληθεια ειναι οτι αν φτασεις στην περιοχη με αυτοκινητο η ζωη σου θα γινει πολυ δυσκολη μιας και μιλαμε για την δυσκολοτερη ισως περιοχη της αθηνας σε θεμα παρκαρισματος. Χρειαζεται να περιπλανηθεις αρκετη ωρα να φανεις πολυ τυχερος και να εισαι και βιρτουοζος του βολαν για να καταφερεις να στριμωξεις το οποιο οχημα σε ενα απο τα στενα δρομακια της περιοχης.

Αφου λοιπον καποια στιγμη η τυχη χαμογελασε και στριμωξαμε καπου το οχημα κατηφορισαμε και βρεθηκαμε μπροστα στην ξυλινη παλια πορτα του μαγαζιου που εξ αρχης σου δινει μια εικονα του τι θα αντικρυσεις παρακατω. Εις ματην ομως.... τιποτα δεν μπορει να περιγραψει αυτο που βλεπεις μεσα στο μαγαζι ανοιγοντας αυτη την πορτα. Με ενα απλο βημα προς τα μεσα γυρνας απλα εναν αιωνα πισω στην ιστορια.

Ενα εκπληκτικο βαρυ μαγαζι με ολα τα βαρια στοιχεια του μπαροκ και του κλασσικου σε διακοσμηση με τεραστιες στρογγυλες ροτοντες για τραπεζια στρωμενα με το στυλ και την φινετσα που αρμοζει σε ενα τετοιο χωρο.
Στην εισοδο υπαρχει ενας πιο ιδιωτικος χωρος σαν γραφειο διευθυνσης που προφανως ειναι ο χωρος υποδοχης και οτι αλλο μπορει να φανει χρησιμο στο προσωπικο για λογαριασμους φαξ κλπ.

Ολος ο χωρος στην αιθουσα με περιοπτα λαμπατερ εποχης κουρτινες βαριες και οι τοιχοι γεματοι απο φωτογραφιες παλιες με γνωστους και διασημους αλλα και αρθρα εφημεριδων που ανεφεραν το μαγαζι και ολους αυτους που κατα καιρους κατελυαν σε αυτο.

Στο βαθος της αιθουσας ενα παλιο πιανο και πολλα πνευστα οργανα κρεμασμενα σε εναν τοιχο να αναδεικνυουν την καλλιτεχνικη φλεβα που διεπει το μαγαζι. Επισης στο βαθος υπαρχουν δυο ακομα αιθουσες μικρες με πιανο κιθαρες βιολια και οτι αλλο μουσικο οργανο και πινακες που στολιζουν ολους τους τοιχους.

Το ολο απιστευτο σκηνικο συμπληρωνει το προσωπικο, βιβλικο και αυτο, απο τον σερβιτορο την βοηθο την κυρια επι της υποδοχης μεχρι την υπεριληκη κυρια που σε βοηθαει με την γκαρνταρομπα και δινει και καποιες γαρδενιες που ειναι βγαλμενη εντελως απο καποια αλλη εποχη και σου βγαζει κατι νοσταλγικο και μια θλιψη μαζι. Και το συπληρωμα τελειωνει με την ζωντανη ορχηστρα που με την συνοδεια ενος πιανου τραγουδαει χωρις μικροφωνο και παρ'οτι δεν δρεππει δαφνες φωνητικου ταλεντου παρ'ολα αυτα δενει τελεια στον χωρο και συμπληρωνει την οποια εικονα.

Θα μπορουσες να κανεις μια κριτικη μονο και μονο για τον χωρο αλλα μαλλον εχει ηδη κουρασει η εκτενης αναφορα

Στο θεμα εξυπηρετησης τωρα ειναι επισης ασεβεια να προσπαθησεις να κρινεις αυτους τους ανθρωπους. Η ευγενεια ειναι εμφυτη και μαζι με τον χωρο οι ανθρωποι ειναι βγαλμενοι απο μια αλλη εποχη. Ολη η διαθεση να εξυπηρετησουν να εξηγησουν να βοηθησουν και πανω απο ολα να μεινει ικανοποιημενος ο πελατης με ενα στυλ παλιο.... εξεζητημενο... παρωχημενο ισως αλλα που βγαζει μια αυθεντικοτητα. Αριστο το σερβιρισμα αριστοι οι χρονοι αποκρισης και αριστη επισης και η προσοχη που νιωθεις οτι εχεις μεσα σε αυτο το μαγαζι.

Ας ασχοληθουμε και λιγο με την γευση που μπορει να σου προσφερει το ιστορικο αυτο μαγαζι αν και νομιζω οτι το εν λογω μαγαζι πιο πολυ το επισκεπτεσαι δικειν μουσειου παρα σαν ενα μαγαζι εστιασης που πας να φας καλα. Πιο πολυ το concept παρα το δια ταυτα.

Μολις καθεσαι στην πολυ αναπαυτικη ροτοντα σου φερνουν την κανατα με το νερο μαζι με ενα πιατακι με ψημενα κομματακια ψωμιου με λαδι και σκορδο πολυ νοστιμα με καποιο ντιπ και λιγες ελιες που ειναι ενα πολυ ομορφο ξεκινημα για να πιεις μια γουλια κρασι πριν αρχισει το γευμα.

Σαν πρωτο πιατο πηραμε μια γνωστη σαλατα του καισαρα.
Και ολα θα ηταν καλα και ανθηρα αν καποιος δεν ειχε την φαινη ιδεα να πεταξει κοματια απο σαρδελα μεσα στην σαλατα. Μπορει ο καταλογοςστην περιγραφη να το ανεφερε και μπορει ισως η σως της εν λογω σαλατας να περιεχει σε πολυ γκουρμε επιπεδα σαρδελα, αλλα οταν βλεπεις σαλατα του καισαρα θεωρεις οτι ειναι κατι τοσο κλασικο που δεν χρειαζεται να διαβασεις περαιτερω.
Τελος παντων η γευση θεωρω οτι χαλαει με την σαρδελα ενα υλικο που δεν δενει ουτε με τα κρουτον ουτε με την σως της σαλατας του καισαρα οποτε 1/4

Δευτερο πιατο μια μεριδα μανιταρια στην σχαρα πολυ αξιοπρεπη καθ'ολα με την βινεγκρετ τους με ολα τους μεριδα σχετικα ικανοποιητικη σε ποσοτητα και ποιοτητα χωρις ομως τιποτα το ιδιαιτερο. Επιεικως ενα 3/4 με ταση προς το 2/4

Πηραμε επισης ενα λουκανικο πικαντικο που μονο πικαντικο δεν το λες αλλα ενα απλο λουκανικο χωριατικο καλο μεν ψημενο αλλα σιγουρα δν ειναι το πιατο που θα σε οδηγησει ξανα στο μαγαζι Επισης επιεικως 3/4 με σαφη ταση κι αυτο προς τα κατω.

Ενα ακομα ορεκτικο που δοκιμασαμε ηταν η φετα η τυλιχτη που σαφως δεν ηταν τυλιχτη απλα αλλα στο σαβανο για να πεθανει. Καποιος ειχε την φαινη ιδεα να παναρει αθλια μια πολυ μικρη ποσοτητα τυριου και μαλιστα να την παναρει χωρις να ξερει τι σημαινει παναρισμα. Αθλιο περιτυλιγμα παπαριασμενο καθολου τραγανο που μονο καλη επιγευση δεν σου αφηνε. Λυπηρο αποτελεσμα.1/4 επειδη δεν εχει 0

Σαν πρωτο κυριως πηραμε ενα απο τα κλασσικα πιατα του μαγαζιου που ηταν ενα σνιτσελ βιενουα το οποιο ακολουθουσε κατα ποδας την φετα. Αθλιο παναρισμα παπαριασμενο που επνιγε την καλη ομολογουμενως γευση του κρεατος που ειχε κλειθει να προστατευσει. Περιμενα κατι πολυ πολυ καλυτερο απο ενα πιατο που το αναφερεις στα κλασσικα πιατα του μαγαζιου και το οποιο λογικα εχει καποια ιστορια. Μονο απο σεβασμο θα βαλω ενα 2/4

Τελευταιο πιατο που πηραμε ηταν ενα ψαρονεφρι σωτε που σαφως μπορει να ειναι και το καλυτερο πιατο που πηραμε στο τραπεζι. Ισορροπημενη γευση και ψησιμο με πολυ καλη σως που μπορουσε να σταθει ανετα στην ποιοτητα του μαγαζιου αντιθετα απο τα προηγουμενα πιατα. 3/4

Και τα δυο κυριως συνοδευονταν απο ενα πολυ καλο πουρε πατατας που σαφως αξιζει τον κοπο να δοκιμασεις. Ο πουρες επαξια 4/4

Για ολα αυτα μαζι με ενα μπουκαλι κρασι κοκκινο "μαγεμενος αυλος " πληρωσαμε κατι περι τα 70 ευρω μια τιμη που αξιζει μονο και μονο για να πας και να επισκεφτεις το μαγαζι ασχετα με την ποιοτητα του φαγητου που μπορει να ετυχε και να πεσαμε σε ασχημη μερα.

Εγω θα προτεινω ανεπιφυλακτα αυτο το μαγαζι σε οποιονδηποτε του αρεσει το κλασσικο και το μπαροκ να το επισκεφτει εστω και μια μονο φορα για την εμπειρια και την αισθηση του χωρου. Ειναι μια κατηγορια μονο του.


  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Music Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Οκτ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Καθώς η ιστορία το ΜΑΓΕΜΕΝΟΥ ΑΥΛΟΥ είναι γνωστή και θα ήταν κουραστικό να επαναλάβω τα ίδια. Όμως θα ήθελα να πω λίγα για το παρόν. Πήγαμε 2 άτομα και αφού ρίξαμε μία ματιά στον γνώριμό μας κλειστό χώρο, καθίσαμε στον κήπο του δηλ. στο πεζοδρόμιο απέναντί του.
Είχαμε πολύ καλή έως άριστη υποδοχή από τον φιλικότατο σερβιτόρο που ήταν άψογος έως το τέλος.
Παρατήρηση 1η: Το όλο κέντρο δεν δείχνει να έχει τη φροντίδα που αξίζει λόγω παρελθόντος και που περιμένει ο πελάτης ώστε να γίνει τακτικός. Θα περίμενα ο νέος ιδιοκτήτης να φρεσκάρει το εσωτερικό του εστιατορίου ώστε να μη μυρίζει τη γνωστή ''ταβερνίλα-κουζινίλα''. Είτε με καλύτερο αερισμό-εξαερισμό, είτε με στοιχειώδες τακτικό πλύσιμο των τραπεζομάντιλων κτλ που έχουν ποτίσει με αυτές τις μυρωδιές. ακόμη και ελαφρό καθάρισμα ταπετσαριών. Έχει που έχει ένα ''βάρος'' ο χώρος λόγω επίπλων εποχής. Νομίζω ότι θα άξιζε τη δαπάνη. Προσωπικά, όπως είναι τώρα, θα δίσταζα να φάω μέσα.
Και ο εξωτερικός χώρος θα έπρεπε να είναι πιο φρέσκος. Έχει μια μουντάδα που οφείλεται και γενικότερα στον περιβάλλοντα χώρο της Ελληνικής τσαπατσουλιάς. Αυτός είναι ο λόγος του 2 στο χώρο.
Παρατήρηση 2η: Φαγητό καλό αλλά όχι στα παλαιά επίπεδα και σε αντιστοίχηση με τις τιμές. Απλώς καλό. Χρειάζεται ή βελτίωση ή αλλαγή τιμών προς τα κάτω.
Παρατήρηση 3η: Στην είσοδο του κήπου, υπάρχει πίνακας με μεζέδες π. χ. λουκάνικο, ντοματοκεφτέδες κτλ, φαγώσιμα. Βέβαια στην εποχή της κρίσης, όλα πλέον είναι αποδεκτά, αλλά φρονώ ότι προδιαθέτουν τον πελάτη περισσότερο για ταβέρνα παρά σε εστιατόριο επιπέδου. Είναι κάτι που ίσως ν' απασχολήσει τη διεύθυνση.
Τελειώνοντας διευκρινίζω ότι δεν μειώνω την αξία του ΜΑΓΕΜΕΝΟΥ ΑΥΛΟΥ αλλά προσπαθώ να βοηθήσω στην αναβάθμισή του, πιστεύοντας ότι μιά και η ιδιοκτησία ποντάρει στις παλιές δόξες, δεν πρέπει ν' απογοητεύει όποιον έρχεται με κάποιες προσδοκίες.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Music Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Αυγ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Επισκεφθήκαμε το Μαγεμένο Αυλό μία Παρασκευή βράδυ. Μαγευτήκαμε από τον ατμοσφαιρικό κήπο, την απαλή μουσική και το ευγενικό προσωπικό, που ήταν πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Το φαγητό καταπληκτικό και γευστικό (Σνίτσελ Βιενουά, Σνιτσελ Χοφμαν και Φοντύ τυριών και σαλάτα μαγεμένος αυλός).

Μεγάλες μερίδες και η τιμή πολύ καλή για την ποιότητα και την ποσότητα.
Ιστορικό εστιατόριο που σε ταξιδεύει σε ένα ρομαντισμό που έχουμε ανάγκη.

Χρήσιμη;
0
  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Music Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Νοε
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Κρίμα που χάλασα το χρόνο και πέταξα χρήματα σε κάτι που καμία σχέση έχει με ότι λέγεται. Ας τα πάρουμε από την αρχή, Κυριακή βράδυ κατά τις 20.00 πάμε στο μαγεμενο αυλο, ένας χώρος παλιός σχετικά ζεστό κλίμα. Ο σερβιτορος μας οδήγησε στο τραπέζι ( είχαμε κάνει κράτηση ). Μας έφερε καταλόγους στους οποίους δεν ήταν γραμμένα τα ποτά οπότε δε ξέραμε τις τιμές πράγμα απαράδεκτο. Παραγγελνουμε μας έφεραν ψωμί κουβερ χωρίς να το έχουμε παραγγείλει. Τέσσερις φέτες ψωμί ψημενες και τέσσερις φέτες ψωμί κανονικό τουλάχιστον 2- 3 ημερών μπαγιατικο. Μας έφεραν τα πρώτα αφού πρώτα η κοπέλα που είχαν εκεί μας έφερε μαχαιροπηρουνα και έστρωσε πρώτα εμένα ( είμαι άνδρας) και μετά τη Κυρια. Τα πρώτα ήταν σαλάτα και τυριά μέτριο στήσιμο και το τυρί ελάχιστο 3 κύβους μπλε τυρί. Ο κύριος που μας έφερε τα πράγματα ήταν τυπικά ευγενικός και με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα. Ενώ τρώμε το τυρί μόνο ξαφνικά άλλους σερβιτορος με ένα τραπεζομαντηλο ξεσκονιζε τα ποτήρια που ήταν στρωμενα στα άδεια τραπέζια. Τα κυρίως πιάτα ήταν ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση μοσχάρι στη γαστρα με κυδωνια, σκληρό κρέας σαν σολα με πατάτες λες και ήταν περησευμα από τηγανιτές πατάτες και τυρί από πάνω που ούτε είχε λιώσει απλά ήταν σαν γκλιτσα η κοπέλα ούτε το έφαγε. Εγώ είχα παραγγείλει κότσι, το είχαν σε μια ξύλινη πιατελα με λίγες πατάτες που είχαν βράσει με το κότσι προφανώς και είχε και σαλάτα γαρνιτουρα. Το κρέας ταν καμένο εξωτερικά και σκληρό εσωτερικά προφανώς το είχαν ψήνει σε δυνατή θερμοκρασία και λιγότερη ώρα από όσο θέλει. Οι πατάτες ήταν λιωμενες εξωτερικά και στη μέση σκληρές, αβραστες, τη σαλάτα δεν είχα δύναμη να τη δοκιμάσω.. Περιττό να σας πω ότι δε φάγαμε τίποτα απλά πληρώσαμε και φύγαμε. Ούτε ρώτησε κάνεις γιατί δε φάγαμε τα φαγητά ούτε τίποτα. Κρίμα που ήταν κάποτε καλό εστιατόριο κλπ αλλά πλέον είναι μέρος που χρειάζεται επειγόντως αλλαγές, αλλαγές στο προσωπικό και φυσικά το φαγητό. Εμείς τη πατήσαμε. Ελπίζω όχι άλλοι από εδώ και πέρα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Music Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Οκτ
31
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Βράδυ Σαββάτου και αποφασίζουμε με την κοπέλα μου να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα και να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Στάση μας λοιπόν ο Μαγεμένος Αυλός. Το parking στη γύρω περιοχή είναι δύσκολο αλλά με προσπάθεια κάτι θα βρεις.

Στο διαταύτα τώρα, το φαγητό, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό με εξαίρεση ίσως το μοσχαράκι στάμνας που ευχαρίστως θα ξαναέπαιρνα καθώς έλιωνε κυριολεκτικά στο στόμα (για αυτό και το 3/4). Τα υπόλοιπα πιάτα ήταν αδιάφορα και σίγουρα δε δικαιολογούσαν την τσιμπημένη τιμή τους!!!

Για την ιστορία από σαλάτες πήραμε τη Χαλούμι, από ορεκτικά Μανιτάρια αλα κρεμ και η κοπέλα μου πήρε Al Salmone Affumicato (μακαρόνια με σολομό) και ήπιαμε το δικό τους κρασί που είναι αξιοπρεπέστατο.

Στο Μαγεμένο Αυλό όμως δε πας για το φαγητό, πας για αυτή τη καταπληκτική ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή σε συνδυασμό με το εξαιρετικό service. Οι περισσότερες παρέες έχουν πατήσει τα πρώτα και τα δεύτερα ίντα πράγματι αλλά το κέφι παραμένει άσβεστο και σε ταξιδεύουν σε μια Αθήνα άλλης εποχής.

Επιγραμματικά αν θες καλό φαγητό υπάρχουν καλύτερα εστιατόρια και πιο φθηνά, αν θες να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία με ήχους από μια άλλη εποχή ο Μαγεμένος Αυλός είναι το μέρος που αναζητάς.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια