ΚΟΛΛΙΑΣ

Ψαροταβέρνες

  Λεωφ. Συγγρού 303 και Δημοσθένους, Π. Φάληρο [Χάρτης]
  210 9408620
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Απρ
21
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Όσα χρόνια ο ΚΟΛΛΙΑΣ κατοικοέδρευε στα Ταμπούρια, ήμασταν τακτικοί πελάτες, εκτιμώντας την ποικιλία του σε ψάρια και ψαρομεζέδες, αλλά και την ωραία καλοκαιρινή ταράτσα του. Όταν μετακόμισε κοντά στο σπίτι μας, ουσιαστικά σε walking distance, τον βάλαμε αμέσως στη λίστα, όμως – όπως συχνά συμβαίνει – αυτή την εβδομάδα θα πάμε, την άλλη θα πάμε, πέρασε ο καιρός και, αν δεν είχαμε την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι να πάρουμε απόφαση στιγμής για ένα ψαρομάγαζο σε κοντινή απόσταση από τη Νέα Σμύρνη, ποιος ξέρει πότε θα αξιωνόμασταν να τον επισκεφθούμε.

Το βέβαιο είναι ότι ο ΚΟΛΛΙΑΣ αξίζει μια επίσκεψη. Βρίσκεται σε πολύ βολική θέση στη δεξιά πλευρά της Λεωφόρου Συγγρού ανεβαίνοντας προς Σύνταγμα, λίγο μετά το Πλανητάριο. Οι περισσότεροι παρκάρουν στον παράδρομο, είναι όμως γενικά ζόρικη υπόθεση (6+ στα 10, ανάλογα με την ώρα της ημέρας). Το μαγαζί είναι γωνιακό, με πυκνή πρασινάδα γύρω γύρω, υποθέτω για να περιοριστεί ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα.

Αν προσθέσετε και τις ευμεγέθεις ταμπέλες, η οπτική επαφή από μέσα με το έξω περιβάλλον είναι μάλλον περιορισμένη.
Η είσοδος είναι από το πλάι, έτσι περνάς πρώτα από τον πάγκο με τα ψάρια και τη βιτρίνα με τα αποστάγματα, αν θέλεις κάνεις και μια παράκαμψη να χαζέψεις την προθήκη με τους ψαρομεζέδες, και καταλήγεις στην κεντρική αίθουσα.

Γύρω στα είκοσι τραπέζια, σκούρο καφέ ξύλο, ο ορισμός του ρουστίκ, όπως και τα καθίσματα, με νάιλον σουπλά. Η (εντελώς άοσμη) κουζίνα στο βάθος, οι (πεντακάθαρες) τουαλέτες στο πατάρι. Φωτισμός που ταιριάζει στο χώρο, διακόσμηση με σημείο αναφοράς τη θάλασσα, κάποια κομμάτια από το παλιό μαγαζί, προθήκες με μπουκάλια, τίποτε το κραυγαλέο ή αταίριαστο. Γενικά ο χώρος εκπέμπει μια ζεστασιά, και το φιλικό περιβάλλον ενισχύεται από το πολύ καλό σέρβις. Με τον κύριο Κόλλια επικεφαλής μια πολυάριθμη ομάδα έμπειρων σερβιτόρων κινείται στο χώρο με άνεση και ακρίβεια και τα πάντα έρχονται στην ώρα τους, ακόμα και ο λογαριασμός.

Ο ΚΟΛΛΙΑΣ συγκεντρώνει πελατεία διαφόρων ειδών, τις καθημερινές κυρίως από τις πέριξ επιχειρήσεις για επαγγελματικά γεύματα, το Παρασκευοσαββατοκύριακο οικογένειες και ανθρώπους μιας κάποιας ηλικίας που θέλουν και μπορούν (ακόμα) να προσφέρουν στον εαυτό τους την απόλαυση ψαροφαγίας που ξεφεύγει από τα κλασικά όρια του «καλαμαράκι – γαύρος – τσιπούρα». Σαφώς λοιπόν θα αφιερώσετε πέντε λεπτά στη μελέτη των ψαριών της ημέρας, ζητήστε από τον κύριο Κόλλια να σας εξηγήσει τις άγνωστες λέξεις, δηλαδή ονομασίες και προέλευση ψαριών και ψαρομεζέδων που αγνοούσατε την ύπαρξή τους. Άλλα τρία λεπτά στη βιτρίνα με τις αλοιφές, σαλάτες και συναφή και είστε έτοιμοι να δώσετε την παραγγελία σας.

Must και σπεσιαλιτέ του μαγαζιού το ψάρι που δεν έχει ψηθεί στα κάρβουνα αλλά στο φούρνο, καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα από αλάτι δουλεμένο με νερό και ασπράδι. Φθάνει στο τραπέζι πάνω σε μεταλλικό δίσκο, υφίσταται ένα μονόλεπτο φλαμπάρισμα για λόγους εντυπωσιασμού, και κατόπιν ο ειδικευμένος σερβιτόρος σπάζει την κρούστα, αφαιρεί την πέτσα, καθαρίζει το ψάρι και αποθέτει την ολόλευκη σάρκα στην πιατέλα στη μέση του τραπεζιού.

Προσθέτετε λαδολέμονο και αλατοπίπερο κατά βούληση και του δίνετε να καταλάβει. Τέλεια συνδυάζεται μ’ αυτού του είδους το ψάρι η σαλάτα με φύκια πασπαλισμένα με ξηρούς καρπούς.

Γενικά στον ΚΟΛΛΙΑ ό, τι κι αν παραγγείλετε θα σας ευχαριστήσει, θα δοκιμάσετε πρωτότυπες γεύσεις και δεν θα πληρώσετε ένα μηνιάτικο για γεύμα δύο ατόμων (υπολογίστε γύρω στα 70 ευρώ μαζί με καλό χύμα μοσχοφίλερο, πληρωμή με κάρτα εννοείται χωρίς πρόβλημα). Αν είστε μεγάλη παρέα, τόσο το καλύτερο, γιατί το ψάρι του αλατιού είναι πιο νόστιμο όταν ζυγίζει ένα κιλό και πάνω. Highlight του γεύματος το ψωμί, λευκό και μαύρο, που ζυμώνουν καθημερινά οι ίδιοι, μην ντραπείτε να το τσιμπολογήσετε όλο, π. χ. μαζί με την αέρινη ταραμοσαλάτα με αυγά χελιδονόψαρου, και να ζητήσετε refill.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιούλ
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Οταν η ψαροφαγία περνάει σε άλλη διάσταση...

Ο, τι και να επιλέξεις στον Κόλλια είναι εξαιρετικό. Καταρχάς σχεδόν όλα τα πιάτα είναι άψογα εκτελεσμένα αλλά υπάρχουν και τόσα πιάτα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει οπότε συνεχώς εκπλήσσεσαι.

Ο πάγκος με τα καλούδια-ορεκτικά πολύ καλός. Μανιτάρια με χόρτα και γαρίδες, πεντανόστιμος μεζές. Μελιτζανοσάλατα αφρός. Βέβαια πολύ μικρές μερίδες για την ποσότητα αλλά είναι εμφανές πως η πρώτη ύλη είναι άριστη.

Προτιμήσαμε γλώσσα ψητή, απλά υπέροχα ψημένη, δεν είχαμε ξαναφάει το συγκεκριμένο ψάρι ψητό και πραγματικά ήταν αποκάλυψη.
Βασιλικές καβουροδαγκάνες, συγκλονιστικές!!!

Γαριδάκι συμιακό, πραγματικά το αληθινό συμιακό γαριδάκι που είχαμε δοκιμάσει παλιά στην Αμοργό και δεν πιστεύαμε ότι θα το ξαναγευτούμε ποτέ, ηδονή!
Με 2 μπουκάλια κρασί δικό του, με τα καταπληκτικά χειροποίητα ψωμιά να συνοδεύουν το δείπνο μας και το χαμογελαστό σέρβις πιο δίπλα, φύγαμε εντυπωσιασμένοι.
Μακάρι να είχαμε την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουμε συχνότερα, μακάρι!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιουν
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Χώρος: Προσεγμένο-κυριλέ μαγαζί, με καθαρό χώρο και συμπαθητική διακόσμηση

Εξυπηρέτηση: Άμεση και άκρως επαγγελματική, στην αρχή φέρνουν ψωμί (λευκό και μαύρο), κουπίτσες με σούπα κακκαβιά, τσίπουρο και νερό

Μενού: Υπάρχουν βιτρίνες με ορεκτικά και διάφορα πιάτα όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος βλέπει και παραγγέλνει ό, τι του αρέσει, όλα σχεδόν σχετικά με θαλασσινά και γενικά άκρως πρωτότυπα, ενώ το ίδιο σύστημα εφαρμόζεται και με τα ψάρια.

Γεύση: Κανονικές μερίδες, όλα γευστικότατα (συνιστώ φρέσκιες τηγανιτές πατάτες, σούπα κακκαβιά και γαριδομακαρονάδα)

Τιμή: Όπως κάθε ψαροταβέρνα (και δη "κυριλέ") οι τιμές είναι αρκετά έως πολύ τσιμπημένες

Συμπέρασμα: Δεν είναι για κάθε μέρα αλλά είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των θαλασσινών

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Π.Φάληρο, Αθήνα
Αυγ
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Επισκεφτήκαμε (ξανά! ) το εστιατόριο αρχές Ιουλίου 2015. Φρέσκο υλικό (πάντα, όσες φορές έχουμε πάει), οι τιμές στα πλαίσια τα γνωστά για ρεστοραν ψαριού (περίπου 130-140 για 4 άτομα χωρίς κρασί).

Τα συν: Η ψαρόσουπα (απαιχτη, πηχτή, όνειρο) και το λαυράκι στο αλάτι (ζουμερό και υπέροχο) που έρχεται στο τραπέζι φλαμπαρισμένο κι είναι το must του μαγαζιού. Η ταραμοσαλάτα, από λευκό ταραμά υπέροχη. Κι η αχινοσαλάτα, όποτε την έχει. Η ποικιλία απο καζανιστά ουζάκια, στην πίσω σάλα. Το πολύ καλό δικό τους λευκό κρασί (χύμα). Το πολύ γρήγορο σέρβις. Ο Κόλλιας, το ίδιο το αφεντικό, με απειρη γνωση στο ψάρι και πανταχού παρών στο μαγαζί.

Τα πλην: Η πλήρης απουσία θέας (τέτοια μεζεδάκια, ναι σαι στο Φάληρο και να μην βλέπεις θάλασσα, αλλά το Ωνάσειο;) Το δύσκολο παρκινγκ (καβάλα στο πεζοδρόμιο στον παράδρομο της Συγγρού).

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια