ΜΠΙΕΛΑ

Ελληνική κουζίνα

  Κορυτσάς 14 και Πέλλης 22, Βοτανικός [Χάρτης]
  210 3456110

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα εως Παρασκευή 7:30 έως 02:00 Σαββατο κ Κυριακη 11:00 έως 03:00 Για τις μουσικες βραδιες,καλεστε μας στο 210 3456110.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει ζωντανή μουσική Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Take away Υπάρχει εξωτερικός χώρος Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Ανοιχτό καθημερινά από το πρωί για καφέ. Από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ μεζεδάκια και μαγειρευτά.Μπιφτέκι μοσχαρίσιο με σως ροκφόρ,χειροποίητο κεμπάπ,τυροκαυτερή,φάβα κ πολλά άλλα...Ξεχωρίζει για την ρακή κ το ρακόμελο!!



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Βοτανικός, Αθήνα
Ιούλ
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Συμπαθητικό μαγαζί σε μια γειτονιά του Βοτανικού. Πρόσφατα επεκτάθηκε και μεγάλωσε, κυρίως το εσωτερικό του.

Έχει μερικά συμπαθητικά πιάτα, αλλά το θεωρώ ακριβό για το είδος και την περιοχή. To σέρβις, αναλόγως την μέρα, μπορεί να είναι αργό. Αν είστε κατα 'κει είναι μία νορμάλ επιλογή, αρκεί να θέλετε να τσιμπήσετε και όχι να φάτε ποσότητες.

Έχω δει και ζωντανή μουσική κάποιο βράδυ, δεν ξέρω αν είναι κάτι μόνιμο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Βοτανικός, Αθήνα
Μάρ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
10-16

Υπαρχει μια παραξενη μοδα που εχει ανθισει τα τελευταια χρονια στην Αθηνα. Απο το πουθενα, σε μικροσκοπικους χωρους ανοιγουν μικρα μαγαζακια, περιπου στα προτυπα ενος παλιου καφενειου που μπορεις να φας και εναν μεζε. Βεβαια αυτα τα μαγαζακια, δεν ειναι ακριβως σαν τα παλια καφενεια, ειναι "νεου τυπου". Ειναι πιο καλαισθητα, πιο καθαρα, πιο χαριτωμενα αλλα κυριως, πιο Ακριβα! Θελω να πω, οτι οταν πηγαινεις στο συνοικιακουλι καφενεδακι-εστιατοριακι, περιμενεις και οι τιμες να ειναι αναλογες, να ειναι "τιμουλες" δηλαδη. Δυστυχως ομως, στα περισσοτερα απ'αυτα, οι τιμες ειναι Τιμες(με Τ κεφαλαιο! )

Καπως ετσι θα περιεγραφα και το συγκεκριμενο. Μικρο, ομορφουλι, με μικρουλικα και πολυχρωμα τραπεζακια και επισης πολυχρωμες κλασσικες καρεκλες καφενειου. Καθισαμε δυο ατομα και διαπιστωσαμε οτι το τραπεζακι, χωραει-δεν χωραει 2 με 3 πιατακια.

Πηραμε:
-Μια σαλατα "Μπιελα". Ειχε πρασινα λαχανικα και γραβιερα. Ηταν δροσερη, νοστιμη και αρκετη ποσοτηκα.

-Μαραθοπιττα. Αρκετα καλη γευστικα, χωρις να μπορω να πω οτι ενθουσιατηκα ομως. Μικρο πιατακι, μικρη ποσοτητα.

-Χοιρινο στην κατσαρολα με πιπεριες και μανιταρια. Μικροσκοπικο πιατο, με χοιρινο σχετικα καλο γευστικα, αρκετες πιπεριες και σχεδον καθολου μανιταρια. Ψιλοαπογοητευση δηλαδη. Ουτε χορταινεις, ουτε χαιρεσαι ιδιαιτερα με τη γευση.

-Μισο κιλο κρασι κοκκινο. Εδω ειχαμε δυο φαουλ: Καταρχην ηρθε παγωμενο. Δηλωνει ερασιτεχνισμο να σερβιρεις το κοκκινο κρασι παγωμενο. Ζητησαμε να μας το φερει αν υπαρχει απάγωτο. Ο σερβιτορος βγηκε απο το μαγαζι, πηγε μαλλον σε καποια αποθηκη, εφερε ενα απ'αυτα τα πεντοκιλα στα οποια πωλουνται τα χυμα κρασια και μας σερβιρε απ'αυτο. Δεν εχω κατι με τα χυμα κρασια, αλλωστε πολλες φορες εχω δοκιμασει αξιοπρεπεστατα τετοια. Ομως, Δεν επιτρεπεται σε ενα τετοιο καφενειο το κρασι αυτης της ποιοτητας να κοστιζει 9(! ) ευρω το κιλο! Οταν το αγοραζεις το κρασακι το χυμα 2 ευρω το κιλο(τοσο περιπου κοστιζουν οι συσκευασιες αυτες), ειναι απαραδεκτο να το χρεωνεις στον πελατη σου εννεα!

Μια ακομα παρατηρηση: Ο σερβιτορος ηταν ενας. Ταυτοχρονα ηταν και σεφ και καφετζης και οτιδηποτε αλλο. Αυτο ηταν μαλλον που εφταιγε για το γεγονος οτι το ψωμακι μας το εφερε σχεδον οταν ειχαμε τελειωσει το φαγητο μας, γιατι "μας ξεχασε". Γενικα θα ειχα να κανω μια παρατηρηση. Ο ερασιτεχνισμος με μια σχετικη προχειροτητα, καθως και μικρες μεριδουλες φαγητου, ειναι πραγματα που μπορουν να δικαιολογηθουν Μονο με μια προυποθεση: Τις χαμηλες τιμες! Εμεις για μια σαλατουλα, ενα μικρο ορεκτικο και μια ακομα μικροτερη μεριδα φαγητου, πληρωσαμε 21 ευρω. Ειναι Πολλα σε σχεση με το μεγεθος, την εξυπηρετηση και την ποιοτητα του μαγαζιου. Απλως Πολλα!

Με δυο-τρια ευρω παραπανω μπορεις να φας πολυ καλυτερα, σε ανετους χωρους, με καλη εξυπηρετηση, καλυτερες γευσεις και με κανονικες μεριδες. Αυτο καθιστα τη συγκεκριμενη επιλογη Μη καταλληλη, τουλαχιστον για τα προσωπικα μου κριτηρια. Συνεπως μια φορα εφτασε και περισσεψε.

Στην επομενη βολτα μου στην περιοχη θα ψαξω για κατι αλλο...