Loader

Περιγραφή

Ανοιχτό κάθε βράδυ. Δευτέρα και μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

3 medium

11 Δεκ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Πήγαμε το Σαββατο 2 Δεκεμβριου 2017 στις 21.30, παρέα 6 ατομων, με κρατηση αφου το μαγαζι ειναι παντα γεματο τα σ/κ.

ο χωρος περιποιημένος, χωρις κατι ιδιαιτερο αρνητικό ή θετικό. Τα τραπεζια ειναι σχετικά στριμωγμένα, αλλα στα κανονικα πλαισια.

από την αρχή μέχρι το τέλος το σέρβις ήταν πολύ καλό και όλοι ήταν προθυμοι να εξυπηρετήσουν και να κουβεντιάσουν μαζί μας.

για τη μεση πήραμε 2 σαλάτες, 1 πιτσα και αλλα 2 ορεκτικά, ενώ σε πιάτα πήραμε 3 ζυμαρικά και 3 κρεατικά. Όλα ήταν εξαιρετικά, τόσο σε γεύση όσο και σε μέγεθος μερίδας, ενώ στο τέλος μας κέρασαν τα γλυκά. Με 1-2 ποτά ο καθένας, ο λογαριασμός ήρθε στα 40 ευρώ ανά άτομο

Πολύ ευχαριστη βραδιά, θα ξαναπάμε σίγουρα.

02 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Τα ιταλικά εστιατόρια στην Ελλάδα είναι, κατά την άποψη μου, μια πονεμένη ιστορία.

Κάθε φορά που πηγαίνω σε κάποιο από αυτά έχω την ελπίδα ότι επιτέλους θα γευτώ ιταλικό φαγητό (ή έστω κάτι κοντινό σε αυτό) και κάθε φορά φεύγω απογοητευμένη με την φράση «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» καρφωμένη στο μυαλό μου.

Τα μισά ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας σερβίρουν φαγητό προσαρμοσμένο στις ελληνικές επιθυμίες, όπως αυτοί πιστεύουν, και τα άλλα μισά θεωρούν ότι σερβίρουν γνήσιο ιταλικό φαγητό επειδή ο σεφ (ή ο ιδιοκτήτης) είναι Ιταλός. Στη δεύτερη περίπτωση του Ιταλού σεφ δεν δέχονται καμία παρατήρηση ως προς την γεύση ή το σερβίρισμα κάποιου πιάτου, γιατί ποιοι είμαστε εμείς που θα τολμήσουμε να αμφισβητήσουμε τις αυθεντίες της ιταλικής κουζίνας;

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της ατέλειωτης αναζήτησης το προηγούμενο Σάββατο μία παρέα πέντε ατόμων πήγαμε για δείπνο στο Sale Bianco.

Είχαμε κάνει κράτηση για τις 9:30μμ και φθάνοντας εκεί το εστιατόριο ήταν ήδη γεμάτο. Ο χώρος καλαίσθητος σε τόνους μπεζ, μαύρου και κόκκινου. Τα τραπέζια από ξανθό και μαύρο ξύλο και οι καρέκλες κλασσικές τραπεζαρίας είτε σε μπεζ και κόκκινο βελούδο είτε σε άσπρο δέρμα. Το δικό μας τραπέζι ήταν μία μεγάλη ροτόντα στο μπροστινό μέρος δίπλα στη τζαμαρία που ήταν χώρος καπνιζόντων. Όλα τα τραπέζια ήταν πολύ κοντά το ένα στο άλλο με αποτέλεσμα αφενός να είμαστε στριμωγμένοι αφετέρου οι σερβιτόροι να μην έχουν καλή πρόσβαση προς όλους με αποτέλεσμα να βοηθάμε εμείς στο σερβίρισμα ως προς τα σημεία που δεν έφθαναν.

Το φαγητό ήταν πολύ καλό. Από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει.
Στην αρχή σερβιρίστηκε καλαθάκι με ποικιλία ψωμιών που συνοδευόταν από ντιπ με πουρέ τομάτας. Ακολούθησε μία πράσινη σαλάτα με ποικιλία λαχανικών, λιαστή ντομάτα, προσιούτο και στικς παρμεζάνας. Πολύ φρέσκα λαχανικά, ισορροπημένο dressing αλλά συνηθισμένη. Δύο πιατέλες με αλλαντικά και τυριά αποκλειστικά ιταλικής παραγωγής ήταν πολύ ενδιαφέρουσες ως προς την ποικιλία και την ποιότητα. Το τελευταίο ορεκτικό ήταν τυρί camembert λιωμένο στο φούρνο που συνοδευόταν από χειροποίητα κριτσίνια και φέτες προσιούτο. Δεν ήταν ιταλικής προέλευσης πιάτο, αλλά το κριτσίνι βουτηγμένο στο λιωμένο τυρί συνοδευόμενο από λίγο προσιούτο δημιουργούσε ένα συνδυασμό εξαιρετικής νοστιμιάς.

Τελειώνοντας με τα ορεκτικά συνεχίσαμε με το πρώτο πιάτο, κατά παράδοση ζυμαρικά. Μοιραστήκαμε δυο ειδών χειροποίητη πάστα, ταλιατέλλες με προσιούτο και ραβιόλι με σπανάκι, ρικότα και φρέσκια τριμμένη τρούφα. Πολύ νόστιμα και σωστά μαγειρεμένα και τα δύο.

Για το κυρίως πιάτο τώρα, επιλέξαμε μία ποικιλία κρέατος τριών ειδών rib eye, tagliata και bisteca fiorentina. Αυτά συνοδεύονταν από λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες, ψητά λαχανικά και πουρέ πατάτες. Το κρέας και στα τρία είδη ήταν πολύ σωστά ψημένο και σαν ποσότητα πολύ ικανοποιητική.
Το δείπνο μας το συνοδεύσαμε με κόκκινο κρασί εμφιαλωμένο «Νέα Δρυς» Αντωνόπουλου με 40 ευρώ το μπουκάλι!

Τέλος τα γλυκά, καλτσόνε με σοκολάτα και μερέντα και σου με παγωτό και σαντιγύ, καθώς και ένα μπουκάλι proseco ήταν κέρασμα από το εστιατόριο που οφείλω να πω ότι ήταν πολύ ευγενική χειρονομία.

Γενικό συμπέρασμα για να ολοκληρώσω. Το φαγητό ήταν πάρα πολύ καλό, από τα πιο καλά του είδους. Πολύ καλή πρώτη ύλη και ποσότητα, σωστό μαγείρεμα και στήσιμο του πιάτου πλην όμως αρκετά ακριβό. Καλό θα ήταν να προσαρμόσουν τις υψηλές τιμές των πιάτων στην σημερινή πραγματικότητα. Το σέρβις θα πρέπει να γίνει πιο επαγγελματικού επιπέδου, για να συμβαδίζει τουλάχιστον με τις υψηλές τιμές που χρεώνουν και ο χώρος λίγο πιο άνετος. Όμως θα ήθελα να πάω ξανά, όταν θα έχω την οικονομική δυνατότητα, γιατί το φαγητό με κέρδισε.

Μάρκου Μπότσαρη 10Α, Γλυφάδα

210 8986301

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ