Loader

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

08 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Ας ξεκινήσω λέγοντας τον πόνο μου. Γιατί κάπου πρέπει να τον πω κι εγώ. Και είμαι σίγουρος ότι πολλοί/πολλές θα ταυτιστούν μαζί μου. Αλλά με ποιον να τα βάλω? Με την φύση? Με τον Μεγαλοδύναμο? Μη την ακόρεστη όρεξή μου?
Κι έρχομαι και ερωτώ! Γιατί μετά από μια ώρα gym και όσες παλιοθερμίδες έχεις καταφέρει να κάψεις με πόνο και ιδρώτα, το μόνο που χρειάζεται για να τις καλύψεις (και με το παραπάνω…) είναι 2-3 μπουκιές στο κοντινότερο σουβλατζίδικο? Δεν είναι άδικο αυτό?!! Δεν θα ήταν σωστά πλασμένο να έχει ένα τυλιχτό σουβλάκι, μία πίτσα ή ότι άλλο τραβάει ο οργανισμός μας, 10…άντε 15 θερμίδες και να χάναμε 500 θερμίδες με 3΄χαλαρού περπατήματος ύφους shopping? Τι, θα ρέβαμε αν συνέβαινε αυτό? Ποιον πάμε να κοροϊδέψουμε… Είμαστε τόσο κοιλιόδουλοι όλοι μας εδώ μέσα κι αγαπάμε τόσο πολύ το φαγητό που και πάλι θα τα ήμασταν παχουλοδροσάτοι οι κύριοι και αφρατοπεριστέρες οι κυρίες… Το έβγαλα το άχτι μου και συνεχίζω.
Βράδυ καθημερινής, παρεάκι τεσσάρων ατόμων βρίσκεται στας περιοχάς του Χαϊδαρίου με έναν και μόνο σκοπό. Να ξελυσσάξει σε όποια σουβλακερί τους τραβήξει την προσοχή.
Μετά από ελάχιστων λεπτών περπάτημα στον εκεί πεζόδρομο που βρίθει από τέτοιας φιλοσοφίας εστίαση, περάσαμε στο εσωτερικό της Λαδορίγανης. Ο λόγος που το ξεχωρίσαμε ήταν τα πολύ καλά σχόλια από μέλος της παρέας μας για το κοτόπουλο κοντοσούβλι που σερβίρουν. Ως Ηπειρώτης, τρέφω μία ιδιαίτερη συμπάθεια στο έδεσμα αυτό. Το κακό είναι ότι τις περισσότερες φορές το μόνο που καταφέρνω είναι να κακοποιήσω τις αναμνήσεις που έχουν καρφωθεί στο μυαλό μου από το εκπληκτικά νόστιμο, αυθεντικό κοντοσούβλι. Δυστυχώς η επίσκεψη αυτή δεν ξέφυγε από αυτόν τον κανόνα…
Επειδή το βράδυ την είχε την ψυχρούλα του, επιλέξαμε να κάτσουμε μέσα. Ο εξωτερικός χώρος είναι περιτριγυρισμένος από μεγάλη τζαμαρία κι εμείς αναζητούσαμε να νοιώσουμε μεγαλύτερη θαλπωρή. Υπάρχουν και τραπεζάκια πάνω στον πεζόδρομο αλλά η θερμοκρασία εκείνης της νύχτας δεν ήταν και η ιδανική για τέτοιου είδους απόπειρα. Ο εσωτερικός χώρος έχει το ντισαβαντάζ της ανοιχτής κουζίνας και τα γνωστά επακόλουθα των οσμών κτλ, αλλά τελικά τον προτιμήσαμε. Για να ασχοληθώ λίγο ακόμα με τον χώρο, θα τον χαρακτήριζα ως λίγο άνισο. Αισθητικά πάει να εξισορροπήσει –αλλά λίγο άτσαλα- κάπου μεταξύ του κλασικού σουβλατζίδικου και του μεζεδοπωλείου. Για να προσεγγίσουν το δεύτερο, έχουν ντύσει το προσωπικό τους με ασορτί πουκαμισάκια, έχουν βάλει τις γνωστές σε όλους μας κορνίζες με fake διαφημίσεις προϊόντων του παρελθόντος, μεγάλους κόκκινους σωλήνες που διατρέχουν το ταβάνι τους, γλαστράκια, μπουκάλια με φωτάκια στο εσωτερικό τους και μεγάλους τσίγκινους κουβάδες με σιτηρά, που κρέμονται από την οροφή. Όσο και αν με βασανίσετε δεν θα σχολιάσω παραπάνω το τελευταίο…
Μουσικός αχταρμάς από χορευτικά του ραδιοφώνου και τηλεόραση που έπαιζε μπάσκετ ο Θρύλος (χωρίς προσωπικά να χρωματίζομαι αθλητικά, ούτε να ακολουθώ κάποια ομάδα). Έχασε αλλά το πάλεψε. Κι εκεί που επικρατούσε μία σχετική οχλαγωγία, έρχεται και κάθεται ο κλασικός έλληνας μάγκας στο διπλανό μας τραπέζι. Για να σας δώσω εικόνα, μιλάμε για σουλούπι και ύψος που αν είχε βγει με την Kylie Minogue ραντεβού, η αυστραλή αοιδός θα του έριχνε μισό κεφάλι. Όσο μπόι όμως του έλειπε, τόση φωνή έβγαλε από τα πνευμόνια του! Άραξε με τα πόδια διάπλατα ανοιχτά λες και σε λίγο θα γυρίζονταν ταινία περιεχομένου αποκλειστικά για ενηλίκους κι άρχισε να σχολιάζει δυνατά τα αθλητικά δρώμενα στο πανελλήνιο. Τι κουσούρι κι αυτό… Να μιλάει μεγαλόφωνα σε έναν κλειστό χώρο έχοντας την εντύπωση πως με ενδιαφέρουν έστω και στο ελάχιστο αυτά που ξεστομίζει. Χαμήλωσα το βλέμμα μου (όχι από ντροπή αλλά για να έρθουμε στο ίδιο επίπεδο) και του έριξα 2-3 καρφωτές ματιές. Η παρέα του το έπιασε το νόημα και φάνηκε να νοιώθει άβολα, ο ίδιος όμως δεν πήρε χαμπάρι και συνέχισε το βιολί του. Έτσι τον υποστήκαμε μέχρι να ξεκουβαληθούμε.
Από προσωπικό ήρθαμε σε επαφή με δύο άτομα. Συγκρατημένα φιλικά και άμεσα, όμως γρήγορα και εξυπηρετικά. Αυτή η εικόνα αλλά και ένα σφάλμα που είχε να κάνει με καθυστέρηση στην παραγγελία μας, θα τους κατατάξει στο «3» στο αντίστοιχο πεδίο.
Το τραπέζι ήταν στρωμένο με χαρτί κρεοπωλείου το οποίο προκάλεσε κρίση πανικού και συζητήσεις στο παρεάκι που παρακολουθούσε μέσω εφαρμογής επικοινωνίας και από απόσταση την όλη διαδικασία. Οι καλοί και εκλεκτοί θα το πιάσουν το υπονοούμενο… Η ντεντέκτιβ της παρέας ήταν έτοιμη να βάλει λυτούς και δεμένους για να επιβεβαιώσει τις υποψίες της. Στο τσακ αποκατάστησα την αλήθεια και προλάβαμε τα χειρότερα…
Αρχικά μας έφεραν νερό σε κανάτα (το οποίο ανανέωσαν στην πορεία από μόνοι τους) και περιποιημένο, υπεραρκετό ψωμί κομμένο σε μικρές φέτες.
Παραγγείλαμε:
• Μια σαλάτα Χαϊδαριώτικη. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Λάθος επιλογή φύλων μαρουλιού που ήταν τα πιο έξω. Τα σκληρά και ταλαιπωρημένα που χαλάνε την γενική εικόνα του πιάτου. Αυτά κανονικά τα σουτάρεις όταν πλένεις και ετοιμάζεις το μαρουλάκι σου. Άσε που το μαρούλι είχε κοπεί σε τόσο μεγάλο κομμάτια που ναι μεν γέμιζαν το πιάτο αλλά στην ουσία αυτό ήταν φτωχό. Επίσης είχε μικρά κριτσίνια του εμπορίου, ντομάτα και ένας είδος τυριού κρέμας που θα μπορούσε να είναι και γαλοτύρι ή τυρί τύπου φλερ. Η τιμή της στα 6,5 €. Μια σαλάτα που δεν θα ξανάπαιρνα…
• Ένα κομμάτι τυρί μανούρι, ψημένο στην σχάρα, περιχυμένο με μια σος που παράπεμπε σε αραιό μέλι. Αστείο το μέγεθος και πάχος του κομματιού, το οποίο μας αποτιμήθηκε με 4,8 €.
• Τυροκαυτερή. Δυνατή και ευτυχώς μπόλικη, μέσα σε μπολάκι που μου θύμισε σε τεχνοτροπία και χρώματα αυτό που χρησιμοποιούν στα Ασιατικά εστιατόρια για το ρύζι ατμού. Λίγο παράταιρο με το γενικό κόνσεπτ αλλά δεν είναι και κάτι που δώσαμε και σημασία. Το θέμα ήταν ότι η τυροκαυτερή ήταν πάρα πολύ νόστιμη και σε σωστή πυκνότητα. Τιμή στα 2,5€.
• Χοιρινά καλαμάκια. Από τα καλά. Μεγάλα σε μέγεθος και πάχος, σωστό κρέας με την διακριτική αλλά απαραίτητη παρουσία από λιπάκια. Καλά ψημένα ώστε να μείνουν ζουμερά. Τιμή στα 1,4 € ανά τεμάχιο.
• Και κλείνω με το πιάτο που ανέμενα με προσμονή. Το κοντοσούβλι κοτόπουλο. Όπου κι αν έχω πάρει κοντοσούβλι, είναι ένα μεγάλο σουβλάκι. Από ότι μας είπε η παρέα, την προηγούμενη φορά που το είχαν πάρει είχε αυτήν ακριβώς την εμφάνιση. Όμως πλέον- από ότι μας ενημέρωσαν- πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν αλλαγές. Πως κάτι δεν σου αρέσει στο δωμάτιο σου και σε πιάνει στις 12 τα μεσάνυχτα η φρενίτιδα αλλαγής κάδρων, κομοδίνων κτλ και στις 3 τα ξημερώματα σε βρίσκουν πτώμα και έχοντας ένα δωμάτιο που θυμίζει Σαράγιεβο? Α να μπράβο, ένα τέτοιο πράμα. Έτσι μας ήρθαν 3 μικρά καλαμάκια κοτόπουλου. Το ότι είχαν βάλει ανάμεσά τους λίγο κρεμμύδι και πράσινη πιπεριά, δεν τα κάνει αυτομάτως και κοντοσούβλι. Στο πιάτο για ξεκάρφωμα είχαν μπει λίγες πατατούλες, ντομάτα και κομμένες πίτες. Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να πληρώσω το πιάτο αυτό με 8 € κι όχι 4,5 που θα κόστιζαν τα 3 καλαμάκια κοτόπουλου. Εκτός κι αν η πιπεριά και το κρεμμύδι έχουν πάρει την ανηφόρα στο χρηματιστήριο!! Δεν θα πω ότι δεν ήταν σχετικά νόστιμο κι αυτό γιατί μάλλον είχαν χρησιμοποιήσει μπουτάκια. Όμως τα κομμάτια ήταν μικρά και η συνολική ποσότητα απογοητευτική.
• Πίτες ολικής αλέσεως τις οποίες θυμήθηκαν και μας έφεραν όταν είχαμε πλέον τελειώσει το φαγητό. Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε… Έπρεπε να τις γυρίσω πίσω αλλά δεν βαριέσαι ρε αδερφέ…

Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, μας μάζεψαν το τραπέζι και μας έφεραν από ένα καθόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι γλυκού για κέρασμα. Μου θύμισε πειραγμένο μιλφέϊ. Ότι έπρεπε για να κλείσει γλυκά το γεύμα και να αυξήσουμε κι άλλο τις θερμίδες που ήδη είχαμε λάβει. Όμως όπως προείπα… δε βαριέσαι …
Μαζί με κάτι ψιλολοίδια που ήπιαμε, η τιμή έφτασε στα 10€ και κάτι ανά άτομο. Εντάξει… δεν ξηλωθήκαμε οπότε και κάπου αυτό απαλύνει τις αστοχίες της βραδιάς.
Αν θα ξαναπήγαινα? Μάλλον όχι γιατί δεν δοκίμασα και κάτι που δεν θα βρω στο επόμενο σουβλατζίδικο που θα επισκεφτώ. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα…
Από εκεί και πέρα θα ήμουν μάλλον άδικος αν έλεγα ότι δεν αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία. Λίγο πολύ είναι στο ίδιο μήκος κύματος του 80-90% σουβλατζίδικων. Ευτυχώς υπάρχει και υπόλοιπο % που κάνει την διαφορά και έχει κερδίσει την προτίμηση μας.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ.