Loader

Περιγραφή

Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ανοιχτά καθημερινά, όλη την ημέρα, ενώ λειτουργεί και after concert με το κανονικό του μενού.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

19 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Επίσκεψη στο FUGA βράδυ καθημερινής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ήθελα εδώ και καιρό να το επισκεφθώ και η αλήθεια είναι ότι περίμενα τη συγκεκριμένη έξοδο, έχοντας σαφώς μεγαλύτερες προσδοκίες, οι οποίες δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν. Για αυτό εξάλλου και η κάπως πιο εκτενής κριτική μου, σε σχέση με αυτό που συνηθίζω τελευταία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ως προς την πρόσβαση, εάν κάποιος δεν χρησιμοποιήσει μετρό ή ταξί, υπάρχει διαθέσιμο του parking του Μεγάρου Μουσικής, με λογική χρέωση. Αρνητικό γεγονός ότι στον αρκετό μεγάλο χώρο του υπόγειου parking δεν υπάρχουν εμφανείς πινακίδες που σε οδηγούν στο μοναδικό ασανσέρ με κατεύθυνση το FUGA, οπότε χρειάζεται αρκετή δόση τύχης για να τα καταφέρεις.
Κατά τα λοιπά, το FUGA βρίσκεται σε έναν πραγματικά πανέμορφο χώρο στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής και ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες το όλο σκηνικό δείχνει (και είναι πραγματικά) ιδανικό. Κατά κάποιο τρόπο υπάρχουν δύο χώροι, ο κυρίως του εστιατορίου με λίγα πολύ άνετα τραπέζια και ο χώρος του bar (με την ονομασία holy garden), όπου κάποιος μπορεί να δοκιμάσει κάποιο ποτό ή κοκτέιλ με κάτι συνοδευτικό. Εδώ η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική, πιο «ζωντανή», με μικρότερα τραπέζια σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Να σημειώσω ωστόσο ότι ο διαχωρισμός δεν είναι αυστηρός, καθώς και στο χώρο του bar υπήρχαν παρέες (μεταξύ των οποίων τελικά και εμείς, όπως θα σας εξηγήσω στη συνέχεια) αποκλειστικά για φαγητό. Η γενική εικόνα πάντως ήταν άριστη: πράσινο με αρκετά δέντρα, δροσιά, ωραία μουσική (αν διεξάγεται κάποια συναυλία στους διπλανούς κήπους του Μεγάρου Μουσικής, μπορείς κάλλιστα να ακούς τους ήχους της), χαμηλός φωτισμός ταιριαστός ωστόσο με την ατμόσφαιρα. Ο εσωτερικός χώρος δεν λειτουργούσε τους θερινούς μήνες, οπότε δεν μπορώ να σας διαφωτίσω περισσότερο.

Το service από την άλλη δεν ικανοποίησε, καθώς είχε αρκετά θέματα. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα θετικά: όμορφο και γευστικό καλωσόρισμα στην αρχή και συγκεκριμένα συγκεκριμένα δύο ποτά με χυμό καρπούζι και λουίζα και δύο πολύ νόστιμα κράκερ γαρίδας, ευγενικό σε γενικές γραμμές το προσωπικό, τα πιάτα σε σωστούς χρόνους (ενδεχομένως τα κυρίως να άργησαν κάπως περισσότερο, σε φυσιολογικά ωστόσο πλαίσια).
Από την άλλη, αρχικά δημιουργήθηκε ένα θέμα με το τραπέζι μας, καθώς οδηγηθήκαμε σε ένα πολύ άνετο τραπέζι από τον κυρίως χώρο του εστιατορίου, με το μειονέκτημα ωστόσο ότι ένας μεγάλος - και με ισχυρή ένταση - ανεμιστήρας στρεφόταν κατευθείαν πάνω μας, κάνοντας την παραμονή μας όχι ιδιαίτερα άνετη. Ζητήσαμε είτε να τον κλείσουν είτε να μετακινηθεί προς άλλη κατεύθυνση και απάντησαν αρνητικά και στα δύο αιτήματα, στο πρώτο λόγω ζέστης (η αλήθεια είναι ότι η βραδιά ήταν αρκετά ζεστή) και στο δεύτερο επειδή δεν ήταν δυνατή η μετακίνηση του ανεμιστήρα λόγω όγκου. Για τη δεύτερη εξήγηση η αλήθεια είναι ότι δεν πολυπείστηκα, αλλά δεν έχω και συγκεκριμένους λόγους να τους αμφισβητήσω. Μετά από όλα αυτά, δεδομένου ότι δεν υπήρχε ελεύθερο τραπέζι, οδηγηθήκαμε στο χώρο του bar, σε ένα αισθητά μικρότερο τραπέζι, με προθυμία και ευγένεια ωστόσο από το προσωπικό, ούτε και εμείς είχαμε πρόβλημα καθώς και εκεί, όπως προανέφερα, ο χώρος ήταν πολύ όμορφος.
Επίσης, το σε γενικές γραμμές ευγενικό και τυπικό προσωπικό δεν μου φάνηκε ότι ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου εστιατορίου. Λ. χ. η βάση με το κρασί ήταν τοποθετημένη μακριά από το τραπέζι μας (δε την έφθανες δηλαδή χωρίς να σηκωθείς), το προσωπικό ωστόσο δεν έδειχνε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανανεώσει τα ποτήρια μας. 1 – 2 φορές αυτά είχαν αδειάσει πριν γίνει η ανανέωση και στο τέλος σηκώθηκα ο ίδιος για να σερβίρω κρασί. Μικρό το κακό θα μου πείτε, αλλά με κόστος 60 € ανά άτομο, περιμένεις μεγαλύτερη προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες.

Πάμε τώρα στο θέμα των γεύσεων. Στην αρχή ήρθε ο κατάλογος για κρασί και κοκτέιλ, δώσαμε την παραγγελία μας, και σερβιριστήκαμε το κρασί, ενώ μετά από λίγο ήρθε και το μενού του φαγητού. Όσο επεξεργαζόμασταν τον κατάλογο, ήρθε το κέρασμα του μαγαζιού που προανέφερα και στη συνέχεια δώσαμε την παραγγελία μας. Από τις πληροφορίες που άντλησα από το διαδίκτυο, το ανανεωμένο μενού του FUGA άλλαξε σχετικά πρόσφατα προσανατολισμό με στοιχεία από την ιαπωνική, την κινέζικη και τη λατινοαμερικάνικη κουζίνα.
Η παραγγελία μας λοιπόν περιελάμβανε (η περιγραφή των πιάτων γίνεται με μια μικρή επιφύλαξη, καθώς ηλεκτρονικός κατάλογος δεν διατίθεται διαδικτυακά):
- tiradito (14,00 €) δηλαδή λεπτές φέτες ψαριού μαριναρισμένες με passion fruit, σταφύλι, lime και ορισμένα άλλα υλικά. Νόστιμο πιάτο, με ωραία αρώματα και ταιριαστές αντιθέσεις (π. χ. των γλυκών φρούτων με το lime), μας ικανοποίησε.
- σαλάτα καρπούζι αρωματισμένη με chili που συνοδευόταν από πράσινη σαλάτα, με κατσικίσιο τυρί, κουμκουάτ, κινέζικα μπαχαρικά και έναν αφρό από σαγκουίνι (15,00 €). Εδώ οι εντυπώσεις δεν ήταν οι καλύτερες, καθώς θεωρώ ότι ο τρόπος παρουσίασης του πιάτου χαλούσε όλο το αποτέλεσμα. Το καρπούζι υπερβολικό σε ποσότητα αναλογικά και κομμένο σε πολύ μεγάλα κομμάτια δεν είχε πάρει τη γεύση και τα αρώματα που θα περίμεναμε. Τα δε υπόλοιπα υλικά, όσο ενδιαφέροντα ακούγονταν, τόσο χάθηκαν στο σύνολο. Θα προτιμούσα σαφώς μικρότερα κομμάτια καρπουζιού ανακατεμμένα με τη σαλάτα και τα υπόλοιπα υλικά, που θα έδιναν ένα πιο γευστικό σύνολο.
- από κυρίως εγώ επέλεξα λαυράκι, τυλιγμένο σε μπανανόφυλλο, με πουρέ πατάτας με lime, κινόα και τσιπς μπανάνας (26,00 €) και η γυναίκα μου πάπια τηγανητή που συνοδευόταν από ρύζι (22,00 €). Το δικό μου πιάτο πολύ νόστιμο με ωραία αρώματα, κυρίως από το lime, με ικανοποίησε, ενώ και τα συνοδευτικά του ήταν γευστικότατα. Η πάπια νόστιμη επίσης, ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι περισσότερο τραγανή εξωτερικά.
- από τις επιλογές σε γλυκά, επιλέξαμε ένα κέικ σοκολάτας με παγωτό εσπρέσσο (12,00 €), το οποίο σερβιρίστηκε με έναν πολύ όμορφο τρόπο και ήταν αρκετά νόστιμο, χωρίς ωστόσο κάτι αξιομνημόνευτο.
- από ποτά επιλέξαμε 1 μπουκάλι λευκό κρασί vino esmeralda (στην αρκετά τσιμπημένη τιμή των 31,00 €) ενώ προσφέρθηκε και εμφιαλωμένο νερό (3,50 €). Πολύ αρωματικό και δροσερό το κρασί, αν και είχαμε κάποιες δυσκολίες, όπως προανέφερα, συνόδευσε ταιριαστά τα πιάτα μας. Απλώς η τιμή του είναι πολύ υψηλή, δεδομένου ότι στις κάβες δεν θα το βρει κανείς πάνω από 9 €.
Η συνολική γευστική εμπειρία δεν μας ενθουσίασε, καθώς με εξαίρεση το πρώτο ορεκτικό που ξεχώρισε, τα κυρίως πιάτα και το γλυκό ήταν νόστιμα χωρίς τις εξάρσεις όμως που θα περίμενε κάποιος
Για τα παραπάνω λοιπόν, ο λογαριασμός ήρθε στα 123,5 € και νομίζω ότι το FUGA δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Όσο και αν ο χώρος είναι πραγματικά πανέμορφος, η εξυπηρέτηση είχε αρκετά προβλήματα, οι τιμές ήταν ανεβασμένες, ενώ και στο τομέα των γεύσεων δεν είχαμε το αποτέλεσμα που ενδεχομένως να με έκανε να ξεχάσω τις λοιπές «ατέλειες».

Δύσκολο να ξαναπάω, ενδεχομένως μόνο στο bar να έδινα μια ευκαιρία για ποτό...

3 medium

06 Αυγ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Πήγαμε στο Fuga για να χαρούμε τον κήπο του Μεγάρου καθώς και το φαγητό μετά τις εξαιρετικές κριτικές που διαβάσαμε.

Ο χώρος είναι πραγματικά εξαιρετικός και το κάθε τραπέζι είναι όσο απομωνομένο χρειάζεται. Το προσωπικό ήταν μια μεγάλη ευχάριστη έκπληξη και ξεφεύγει από το απόμακρο ύφος τέτοιων μαγαζιών. Υπήρχε αμεσότητα και μια φιλική διάθεση που μας άρεσε πολύ.

Ξεκινήσαμε με ένα κοκτέιλ από το διπλανό Holy Garden. Όλα εξαιρετικά μας ανοίξανε την όρεξη για αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο κατάλογος μικρός χωρισμένος σε κρύα, ζεστά και κυρίως πιάτα επηρεασμένος από τη κουζίνα της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολής.

Από τα κυρίως πιάτα παραγγείλαμε την πάπια, το skirt steak και το dry aged. Το dry aged ήταν λίγο κατώτετο από τα αλλα δυο. Το προσωπικό μας καθοδηγούσε πλήρως στο πως θα γευθούμε καλύτερα τα πιάτα.

Από τα κρυα πιάτα τα δυο σεβίτσε τόνου και λευκού ψαριού επίσης εξαιρετικά με πιο εντυπωσιακό αυτό του λευκού ψαριού.

Στα ζεστά πιάτα τα bao και τα dumplings μας εντυπωσίασαν.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία γεύσης. Σίγουρα θα επανέλθουμε.