Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ελληνική δημιουργική κουζίνα με βάση τα θαλασσινά. Ανοιχτό Δευτέρα-Σάββατο βράδυ, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι.Κυριακή βράδυ κλειστά.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

11 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Πήγαμε την Κυριακή 9.3.17, μεγάλη παρέα 10 ατόμων αφού πριν είχαμε επισκεφθεί το Μουσείο Μπενάκη όπου είδαμε την εξαιρετική έκθεση του Μποκόρου.

Δεν είχα ξαναπάει και ρώτησα τον ευγενή σερβιτόρο που μας εξήγησε ότι Άργουρα είναι μια παραλία στην Εύβοια. Παραγγείλαμε σχεδόν όλους τους μεζέδες του κατάλογου και πράγματι μείναμε εντυπωσιασμένοι. Το πιάτο με το χέλι και την μελιτζανοσαλάτα είναι χωρίς υπερβολή αντάξιο τριάστερου εστιατορίου Μισλέν.

Καταπληκτικό και το ριζότο σουπιάς και η μακαραδονάδα με αχινό και σκόρδο. Εντελώς προσωπικά θα προτιμούσα μια ιδέα σκόρδο παραπάνω, όμως όλη η υπόλοιπη παρέα το εκθείασε. Ακόμα και τα ψωμιά τους είναι χειροποίητα και ψαγμένα.

Κρασί χύμα δικό τους εξαιρετικό. Ρώτησα και μου είπαν ότι είναι Σοβινιόν Μπλαν με Πλυρό από τον Λυραράκη. Στο τέλος πολύ ωραία γλυκά επίσης, ειδικά η λεμονότουρτα και η γλυκιά πίτα με κολοκύθα. Θερμά συγχαρητήρια από εμένα και αν θα μπορούσα να κάνω μια πρόταση, αυτή είναι η προφανής: παρακαλώ διπλασιάστε άμεσα τον χώρο σας.

3 medium

15 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Είναι η δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε το μαγαζί και πάλι παρέα φίλων.

Την πρώτη φορά είχαμε μείνει αρκετά ικανοποιημένοι από το φαγητό και την εξυπηρέτηση οπότε είπαμε να ξαναδοκιμάσουμε.

Το μαγαζί για Σάββατο βράδυ δεν ήταν γεμάτο. Είχε περίπου 7 τραπέζια γεμάτα και περίπου 20 άτομα.

Ο κατάλογος είναι σχετικά μικρός με κυριώς πιάτα και ορεκτικά στηριγμένα στα θαλασσινά. Από όσο θυμάμαι ο κατάλογος δεν έχει αλλάξει καθόλου.
Οι τιμές είναι υψηλές αλλά θυμόμασταν ότι είναι μεγάλες οι μερίδες οπότε παραγγείλαμε πιάτα έχοντας στο μυαλό μας ότι τουλάχιστον θα φάμε καλά.
Η σαλάτα με ωμό κολοκυθάκι ήταν καλή όχι κάτι ιδιαίτερο. Η απογοήτευση από τα ορεκτικά ήταν η φάβα με γαρίδες. Η ποσότητα της φάβας για 16€ ήταν πολύ λίγη και δεν ήταν γευστική. Οι 4 γαρίδες ήταν υπερβολικά ψημένες. Από τα ορεκτικά το καλύτερο ήταν το μαριναρισμένο ψάρι με εσπεριδοειδή.
Στα κυρίως πιάτα πήραμε κριθαράκι με διάφορα όστρακα στο οποίο το κριθαράκι δεν είχε δέσει και είχε ακόμα ζουμί. Το χταπόδι στιφάδο ήταν καλό και πάλι όμως πολύ ακριβό. Το καλαμάρι στη σχάρα δεν ήταν ούτε στη σχάρα ούτε καλαμάρι αλλά καλαμαράκια.

Τα γλυκά ήταν αρκετά καλά όπως επίσης και τα γλυκά του κουταλιού που κεράστηκαν.

Σε γενικές γραμμές κάτι πρέπει να αλλάξει σε όλα τα επίπεδα αν θέλουνε να συνεχίσει το μαγαζί.

03 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Μεσοβδόμαδη έξοδος και κάτι οι νηστεύοντες της παρέας, κάτι το πρόγραμμα της εβδομάδας είπαμε να αναζητήσουμε στέκι για θαλασσινά και κατά προτίμηση στην ευρύτερη περιοχή Καλλιθέας-Φαλήρου.

Έπεσε η πρόταση για τα "Άργουρα" στις Τζιτζιφιές, το οποίο κάποιος από την παρέα είχε ξαναπάει και είχε καλή εμπειρία από το μέρος. Κλείνουμε τραπέζι και την επομένη το επισκεπτόμαστε.

Το καλωσόρισμα ήταν ζεστό, τόσο από τον ιδιοκτήτη όσο κι από τους ανθρώπους του service, οι οποίοι ήταν ευγενέστατοι, φιλικότατοι -χωρίς να ξεπερνούν το "όριο" και αποτελεσματικοί, αν κρίνω από την ταχύτητα ανταπόκρισής τους κι από τις εκφράσεις στα πρόσωπα των πελατών.

Ο χώρος τόσο ζεστός και οικείος, που να θυμίζει αυτό που είναι, ένα συνοικιακό εστιατόριο, όπου μπορεί να βρεις οικείους και που αν μη τί άλλο αισθάνεσαι άνετα και ζεστά.

Όσον αφορά το φαγητό η αρχή ήταν εξαιρετική με ψαρόσουπα σερβιριζόμενη σε κουπίτσες για την αρχή.

Η ταραμοσαλάτα, που κατέφθασε, ήταν νόστιμη, ωστόσο θα την προτιμούσα λιγότερο ραφιναρισμένη, ώστε να νιώθεται ο ταραμάς.

Μετά από λίγο, το καρπάτσιο λαυρακιού και η σαλάτα με μαριναρισμένα κολοκυθάκια με μια γερή δόση από φύκια έκαναν την -σύντομη- εμφάνισή τους στο τραπέζι μας. Το λαυράκι γευστικότατο και καλά μαριναρισμένο σε χοντρότερα από το σύνηθες κομμάτια, χωρίς ωστόσο να σε αφήνει απορίες ούτε για την φρεσκάδα του, ούτε για την πρόθεση του σεφ. Η δε σαλάτα ήταν μια πρωτότυπη ιδέα με τα κολοκυθάκια να έχουν μαριναρισθεί σε λάδι, μουστάρδα, σιναπόσπορο και λεμόνι και να σερβίρονται με μια καλή δόση από φύκια wakame από πάνω. Η συνολική γεύση του πιάτου ήταν πολύ ισορροπημένη και πολύ ταιριαστή με ό, τι παραγγείλαμε.

Ακολούθησαν ωραιότατα στρείδια, που ακόμη και οπτικά σε έπειθαν να τα δοκιμάσεις. Όσο για τη γεύση τους, όταν το στρείδι δεν είναι φρέσκο δεν τρώγεται. Αλλά όταν είναι φρέσκο τρώγεται... Το τρως όπως κι εμείς αυτά που ήρθαν στο τραπέζι μας.

Μετά τα στρείδια, ήρθε χέλι καπνιστό (2 κομμάτια φιλέτου και 2 με την πέτσα και το κόκκαλο) σερβιρισμένα πάνω σε ζεστή καπνιστή μελιτζάνα, που το κάπνισμά της ισορροπούσε καταπληκτικά με μια διακριτική γλυκιά επίγευση.

Ο μαριναρισμένος τόνος με την πράσινη σαλάτα ήταν ίσως το μόνο πιάτο, που δεν ενθουσίασε καθώς ο τόνος είχε μαριναρισθεί λίγο παραπάνω από όσο χρειαζόταν με αποτέλεσμα να έχει σφίξει το κρέας του.

Στο κλείσιμο, ως κυρίως μας ήρθαν δύο εκπληκτικά πιάτα: κριθαρότο με πετροσωλήνες και κριθαρότο με σουπιά και το μελάνι της. Αμφότερα εξαιρετικά και μαγειρεμένα εκείνη τη στιγμή, κατόπιν παραγγελίας. Η αναφορά αυτή διότι δυστυχώς πολλά εστιατόρια ακόμη επιμένουν να σερβίρουν τέτοια πιάτα, τα οποία είναι προμαγειρεμένα από το πρωί ή το μεσημέρι. Τα "Άργουρα" δεν είναι τέτοιο μέρος και μπράβο τους.

Όσο για το γευστικό μέρος των δύο αυτών πιάτων, το μεν κριθαρώτο με τους πετροσωλήνες είχε τόσα μυρωδικά και υλικά όσο χρειαζόταν για να μπορείς να γευθείς τους πετροσωλήνες και να νιώσεις τη φρεσκάδα τους.
Αλλά αυτό που πυροδοτεί εκρήξεις στον ουρανίσκο, είναι το κριθαρότο με τη σουπιά. Πραγματικά από τα ωραιότερα τέτοια πιάτα που έχω δοκιμάσει.

Συμφωνήσαμε όλοι να αποφύγουμε τυχόν επιδόρπια για κρατήσουμε τις γεύσεις, που μας κατέκλυσαν και να τις επεξεργασθούμε.

Τέλος ο λογαριασμός ήταν περί τα €23 έκαστος και με το φαγητό να είναι εξαιρετικής ποιότητας και τιμιότατης ποσότητας (εκτός των κρασιών).

Συστήνεται ανεπιφύλακτα και δεν θα αργήσω να το ξαναεπισκεφθώ να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα του μενού.

10 medium

28 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Πήγαμε στα Άργουρα με φίλους, συνολικά 6 άτομα, Σάββατο βράδυ. Το εστιατόριο βρίσκεται στις Τζιτζιφιές, πολύ κοντά στην παραλιακή, το πάρκινγκ άνετο. Στο εσωτερικό έχουμε στήσιμο ψαροταβέρνας, αλλά σε πολύ καλό επίπεδο, με προσεγμένα τα τραπέζια, καρέκλες, ντεκόρ.
Το προσωπικό άνετο και χαμογελαστό, με διάθεση να εξυπηρετήσει. Ψυχή του μαγαζιού ο ιδιοκτήτης Νίκος Μιχαήλ, ένας άνθρωπος πολύ φιλόξενος, που μας έφτιαξε τη βραδιά! 4/4 στο σέρβις λοιπόν.

Οι γεύσεις εξαιρετικές, με τη σφραγίδα του κ. Μιχαήλ, φρέσκα υλικά και ωραίο πάντρεμα. Δοκιμάσαμε:

-Κατ' αρχήν το καλωσόρισμα τους, μια ζεστή ψαρόσουπα, ό, τι έπρεπε για το κρύο χειμωνιάτικο βράδυ. Με λίγο πιπέρι ήταν τέλεια!
-Πράσινη σαλάτα με αχινό, φρέσκια, τραγανή και δροσερή.
-Χταπόδι carpaccio με συνοδεία φάβας, πολύ καλό.
-Ταραμοσαλάτα με δύο υφές
-Επίσης τριων ειδών carpaccio από λαβράκι, φαγκρί και τόνο, με πιπέρι σετσουάν... όνειρο!
-Μπουκίτσες από πεσκανδρίτσα με ανάλαφρη σκορδαλιά.
-Γαρίδες king size (6 τεμάχια), πολύ σωστά μαγειρεμένες, χωρίς να έχουν στεγνώσει.
-Αχινομακαρονάδα για 4, με άφθονο αχινό που έδινε ιδιαίτερη γεύση.
-εξαιρετικό καπνιστό χέλι με μελιτζανοσαλάτα
-Πολύ καλό προφιτερόλ, θαυμάσια μπουγάτσα με κολοκύθα (!!! ) για το τέλος.

Συνολικά για τις γεύσεις 4/4 ασυζητητί.

Πληρώσαμε 141 ευρώ, ποσό που θεωρώ ότι είναι λίγο για τις γεύσεις που απολαύσαμε. 4/4 ξεκάθαρα λοιπόν.

Το 2/4 στο χώρο οφείλεται σε ένα μόνο παράγοντα: το κάπνισμα. Ειδικά μετά τις 10.30, όταν ήταν γεμάτο το μαγαζί, ο καπνός ενοχλούσε πολύ. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει αυτό άμεσα (όπως βέβαια και σε άλλα εστιατόρια, όπου δεν εφαρμόζεται ο νόμος), ώστε τα Άργουρα να έχουν όλο το πακέτο.

5 medium

22 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Προχθές το βράδυ, πήγα με μια φίλη στην ψαροταβέρνα ΑΡΓΟΥΡΑ που βρίσκεται χαμηλά στις Τζιτζιφιές, στην οδό Αγησιλάου, τρίτη παράλληλη της Ποσειδώνος, περίπου στη γωνία με τη Θησέως. Την άνοιξε το 2010 ο κ. Νίκος Μιχαήλ και της έδωσε το όνομα της γενέτειράς του, του χωριού Άργουρα -σημερινή ονομασία Αργυρό- που βρίσκεται στη Ν. Εύβοια, νοτίως του Αλιβερίου. Λειτουργεί κάθε βράδυ πλην Κυριακής και φυσικά τα μεσημέρια του Σ/Κ, που μάθαμε ότι είναι φίσκα και χρειάζεται κράτηση.

Υπάρχει χώρος εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά λόγω εποχής καθίσαμε μέσα. Συμφωνώ με τους περισσότερους φίλους χρήστες του site ότι ο μέσα χώρος αποτελείται από ποικίλα και κάπως ετερόκλιτα στοιχεία, όπως ανομοιόμορφα τραπεζοκαθίσματα, αλλά πάντως εμάς προσωπικά δεν μας χάλασε. Αντίθετα μάλιστα, μας άρεσαν τα παλ χρώματα τριγύρω, πράσινα και μπεζ, ο έντονος φωτισμός από τα πολλά φώτα οροφής, οι τοπικές φωτογραφίες του νησιού, τα διάφορα θαλασσινά διακοσμητικά, καθώς και οι γλάστρες με τα φυτά και τα βότανα. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το αλισβερίσι με τις παραγγελίες των φαγητών και το σερβίρισμα.

Τις παραγγελίες τις παίρνει ο ίδιος ο κ. Νίκος, που είναι τόσο ιδιοκτήτης του μαγαζιού αλλά και σεφ, και βέβαια ο υπεύθυνος, με την πολυετή πείρα του, για την παραγγελία των φρέσκων ψαριών και θαλασσινών, που προσφέρει στον χώρο με μεράκι και ψαγμένες συνταγές και συνδυασμούς υλικών! Βέβαια, οι τιμές είναι ανάλογες αλλά το καλό πράγμα έχει πάντα την τιμή του…

Αφού στην αρχή ήρθαν λογής-λογής ψωμάκια σε φετούλες, εμείς παραγγείλαμε την εξαιρετική ταραμοσαλάτα με γλυκοπατάτα, την καπνιστή μελιτζάνα με το χέλι, τα πρωτότυπα χιώτικα ζυμαρικά με τα ολόφρεσκα όστρακα, και για το τέλος τη μοναδική μπουγάτσα τους με γλυκιά κολοκύθα (πιάτο της ώρας) και μια lemon pie. Ήπιαμε μισό λίτρο λευκό κρασί του μαγαζιού, που ταίριαζε πολύ με ό, τι δοκιμάσαμε.

Μας κέρασαν τσίπουρο με αποξηραμένα φρούτα: ωραία τελική επίγευση!

Για όλα αυτά δώσαμε 56 €, που φυσικά άξιζαν για το ωραίο αυτό δείπνο. Χωρίς το κρασί, ο λογαριασμός κατά κεφαλή έρχεται στα 25 €, δηλαδή στην κορυφή της κατηγορίας 17/25 €, ποσό αναμενόμενο για ψαροφαγία.

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι αν σας φέρει ο δρόμος σας προς τα εκεί, είναι μια ενδιαφέρουσα και τίμια επιλογή, ανάμεσα σε αρκετές άλλες που τυχαίνει να βρίσκονται στην εγγύτερη αλλά και την ευρύτερη περιοχή Πειραιά, Φαλήρου και Τζιτζιφιών.

3 medium

11 Νοε 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε το μαγαζί Σάββατο βράδυ (4 άτομα) ύστερα από τα διθυραμβικά σχόλια που είχαμε διαβάσει κατά καιρούς σε διάφορα sites περί γαστρονομικών "παραδείσων" στην Αθήνα. Η πρώτη εντύπωση ήταν μάλλον "περίεργη". Εμοιαζε σαν να φτάνεις σε ένα καλά κρυμμένο, πολλά υποσχόμενο στέκι στις αστικές Τζιτζιφιές.. Η διακόσμηση "φολκλόρ" θαλασσινή με ανόμοια τραπέζια και καρέκλες και πολύ μουσαμά.. Η μουσική, δυστυχώς πολύ χαμηλή έως και ανύπαρκτη, όπως και ο εξαερισμός!

Ως είθισται, μας υποδέχτηκαν με μία κούπα ψαρόσουπα, η οποία κατά τη γνώμη των υπολοίπων, ήταν πολύ καλή, και ένα πλούσιο καλαθάκι με ποικιλία από ψωμάκια, τα οποία ήταν στην πλειοψηφία τους ολίγον μπαγιάτικα. Στη συνέχεια παραγγείλαμε για πρώτα ταραμοσαλάτα και πλατό με καρπάτσιο ψαριών, το οποίο περιείχε λαβράκι, τόνο και σκαθάρι. Για τη συνέχεια επιλέξαμε να μοιραστούμε μύδια αχνιστά, χιώτικα ζυματικά με θαλασσινα και το "hit" του μαγαζιού, δηλαδή το κριθαρώτο με πετρωσωλήνες.. και αφήσαμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουμε και με κάτι άλλο στη συνέχεια.. Το όλο εγχείρημα συνοδέψαμε με χύμα λευκό κρασί (8 ευρώ/λίτρο) το οποίο μας άρεσε αρκετά!

Εξαιρετική η ταραμοσαλάτα. Όσο για το καρπάτσιο, η μαρινάδα (των εσπεριδοειδών κυρίως), κατ'εμέ, κάλυπτε εν πολλοίς τη γεύση των ψαριών...
Όσον αφορά στα κυρίως πιάτα, ήταν αρκετά νόστιμα, αν και σίγουρα θα μπορούσαν να περιέχουν περισσότερα θαλασσινα! Το κριθαρώτο με τους πετροσωλήνες, ήταν όντως εξαίσια μελωμένο, αλλά ταυτόχρονα σπειρωτό!

Εχοντας τελειώσει το φαγητό των πιάτων που μοιραζόμασταν και ενώ ήμασταν υπό σκέψη για το τι παραπάνω θα παραγγείλουμε, δεδομένου οτι ακόμα πεινούσαμε, μείναμε εμβρόντητοι όταν οι σερβιτόροι πήραν τα πιάτα από μπροστά μας χωρίς καν να μας ρωτήσουν, έστω και τυπικά, εάν έχουμε τελειώσει. Σημειωτέον, δεν είχαμε στοιχίσει τα μαχαιροπήρουνά μας στα πιάτα κατά το savoir vivre, κανόνα που όφειλαν προφανώς να γνωρίζουν.. Θεωρώντας οτι όλο αυτό ήταν μια απλή παρεξήγηση, ίσως και απειρία των σερβιτότων, αποφασίσαμε οτι ίσως ήταν καλύτερο τελικά να συνεχίσουμε με γλυκά και μοιραστήμακε την περίφημη μπουγάτσα με κολοκύθα και το προφιτερόλ. Η μπουγάτσα ήταν όντως ασυνήθιστη και γευστική αν και για μένα το προφιτερόλ ήταν σίγουρα γευστικότερο, λόγω της σοκολάτας valrhona εικάζω..

Τέλος, και αφού είχαμε τελειώσει με τα γλυκά, ζητήσαμε το λογαριασμό, ο οποίος ανήλθε στα 96 ευρώ παρακαλώ (υπενθυμίζω οτι παραγγείλαμε δύο ορεκτικά, 3 κυρίως πιάτα, 2 γλυκά, 1,5 λίτρο κρασί και μία coca cola). Προφανώς, δε μας φάνηκε φτηνός, όμως δε σταθήκαμε εκεί. Το παράδοξο της υπόθεσης ήταν οτι στη θήκη του λογαριασμού, είχαν τοποθετήσει σε περίοπτη θέση το δελτίο παραγγελίας και μέσα σε μια άλλη μικρότερη θήκη είχαν "στριμώξει" 2 αποδείξεις των 50 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες ήταν κομμμένες από τις 21:00 η ώρα, πριν δηλαδή καν καταφτάσουμε και παραγγείλουμε! Όταν τους παρέδωσα τα χρήματα, ζήτησα διακριτικά να μας φέρουν τις δικές μας αποδείξεις και είχαν το θράσος να μου απαντήσουν οτι έκανα λάθος και οτι αυτές ήταν οι δικές μας αποδείξεις, εφόσον είχαν κοπεί στις 21:00 η ώρα, δηλαδή την ώρα της κράτησής μας. Όταν τους ρώτησα πώς ήταν δυνατόν να κόψουν τις αποδείξεις πριν καν παραγγείλουμε, μου αντέτειναν οτι "το κάνουν για την εφορία"!!!!! Ευτυχώς για τους ίδιους δε δώσαμε προέκταση στο θέμα, αν και είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν τόσο εξώφθαλμα να μας εξαπατήσουν! Φύγαμε βαρύθυμοι και απογοητευμένοι, διότι, προφανώς στα καταστήματα εστίασης υπάρχει διάχυτη η διάθεση για φοροδιαφυγή. Ουδέποτε, ωστόσο, δεν έχουν αρνηθεί να μας προσκομίσουν τη δική μας απόδειξη όποτε το έχουμε ζητήσει..

Εν ολίγοις, πρόκειται για ένα μάλλον πρόχειρα στημένο μαγαζί που σερβίρει σχετικά καλό φαγητό σε τσιμπημένες, ωστόσο, τιμές με εξαιρετικά αυθάδη ιδιοκτήτη και προσωπικό! Συνοικιακή, δηλαδή, gourmet ψαροταβέρνα με τιμές εστιατορίου και συμπεριφορά καφενείου! Το σίγουρο είναι οτι δεν θα ξαναπάμε και ούτε φυσικά θα το συστήναμε και σε κάποιον.. Λυπάμαι..

2 medium

19 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Παρέα 15 ατόμων προσκληθήκαμε λόγω γενεθλίων την Παρασκευή 15/4/2016 από την ξαδέλφη μου, θαμώνα της εν λόγω ταβέρνας, να φάμε εκεί. Κατάλογο επομένως δεν είδα, ούτε γνωρίζω με βεβαιότητα όλα τα πιάτα που δοκίμασα, περιορίζομαι να γράψω κριτική για όσα μου άρεσαν πολύ, ρίχνοντας και κλεφτή ματίτσα σε άλλες κριτικές, για να εντοπίσω ποια άλλα μας έφεραν.

Η συνεννόηση είχε γίνει μεταξύ εκείνης και του ιδιοκτήτη, καθώς άρχισαν να καταφτάνουν κατά ρυπάς πιατέλες. Σαλάτες 2 ειδών, συγχωρήστε με που δεν ξέρω ποιες ήταν, ήταν όμως ελαφρές και πεντανόστιμες. Η ταραμοσαλάτα χιτ του μαγαζιού ήταν ασφαλώς πολύ νόστιμη, αρχικώς νόμιζα ότι είχε μαγιονέζα, τόσο κρεμώδης ήταν, συνοδεία νάτσος (πρωτότυπη ιδέα). Όσα δοκιμάσαμε μας κέρδισαν και λόγω του ότι ήταν ψαρικά ήταν και ελαφριά, δεδομένου ότι τίποτα δεν τηγανίζεται. Στα πραγματικά αξιομνημόνευτα (πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη) κατατάσσω τα: κριθαράκι με πετροσωλήνες, τόσο νόστιμο και ισορροπημένο, ένα όνειρο, τις ψητές καραβίδες αριστοτεχνικά ψημένες μόνον με αλάτι, και μεγέθους σημαντικές, εκεί που πραγματικά έδωσα ρέστα, και σημειωτέον ΔΕΝ είμαι λάτρης των ψαρικών-έχω τις ώρες μου που θέλω να τα τρώω-ήταν η πιατέλα με το καρπάτσιο ψαριών, σε μας έτυχε λαυράκι και σαργός με περγαμόντο, για τον οποίο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ.

Συνοδεύονταν από βρώσιμα λουλούδια, τα οποία και πρωτοδοκίμασα, αλλά τι να σας πω, νομίζω η γεύση των ψαριών τα κάλυπτε. Θα συμφωνήσω με την επισήμανση άλλου χρήστη ότι μάλλον ο όρος καρπάτσιο είναι αδόκιμος, αφού από το μαρινάρισμα τα ψάρια ήταν λευκά, επομένως ψημένα, τόσο ζουμερά όμως, ένα όνειρο. Ενδιαφέροντα και δροσερά τα κολοκυθάκια (ωμά νομίζω) σε ροδέλες με φύκια και μουστάρδα (τα φύκια δε με ξετρέλαναν, τα κολοκυθάκια τα λατρεύω σε όλες τις μορφές). Αρχικώς κατέφθασαν χρωματιστά και διαφορετικά φλυτζάνια καφέ με ψαρόσουπα, πολύ νόστιμη. Αυτά τα οποία δε με ξετρέλαναν ήταν η λιόκαφτη τσιπούρα με σουπιές, ίσως επειδή μου τυχε μέρος της που ήταν πιο στεγνό κ επίσης δεν έχω άποψη για τις σουπιές αφού δεν τις δοκίμασα, καθώς δεν τις συμπαθώ.

Επίσης, πρώτη φορά έφαγα στη ζωή μου σκάρο, ο οποίος επίσης δε μου άρεσε, και συνοδευόταν όπως μας είπε ο καθ'όλα επεξηγηματικός, ενημερωμένος και πολύ πρόθυμος σερβιτόρος από ροζ και κίτρινα πατζάρια (δε γνωρίζω εάν υπάρχουν τέτοια, ή ονόμασαν κάτι άλλο έτσι). Αυτά ήταν θεσπέσια και εξαφανίστηκαν σε ελάχιστα λεπτά. Στο τραπέζι προσγειώθηκε επίσης η καπνιστή μελιτζάνα με το χέλι που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές και την οποία επίσης δε δοκίμασα καθώς δε μου αρέσει (δεν πρόλαβα το χέλι). Τέλος εκεί που έδωσα ρέστα μετά το σαργό με περγαμόντο, τον οποίο θα μπορούσα να τρώω εφ'εξής, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, ήταν η μπουγάτσα με κολοκύθα, την οποία ομολογώ την αποκοτιά μου, πέρασα για μηλόπιτα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ και τόσο ισορροπημένη και μυρωδάτη.

Στα πολύ δυνατά χαρτιά το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, το οποίο και τίμησα δεόντως (2 καραφάκια μόνη μου! ). Το λευκό κρασί, αξιοπρεπές, όχι κάτι ιδιαίτερο. Το προσωπικό που μας εξυπηρέτησε (2 νέα παιδιά, και τα 2 ευγενέστατα), ο δε ιδιοκτήτης χαμογελαστός και προσηνής, σε αντίθεση με το υφάκι που περιέγραψαν ότι έχει άλλοι χρήστες. Έδειξε δε, να χαίρεται με την καρδιά του όταν φεύγοντας παινέψαμε το φαγητό του. Για το χώρο δεν έχω να προσθέσω κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους, όχι απαιτήσεων, λίγο απ'όλα, το φαγητό όμως ιδιαίτερο, πολύ προσεγμένο και εξαιρετικά νόστιμο.

Είναι εξώφθαλμος ο σεβασμός του ιδιοκτήτη και μάγειρα στις πρώτες ύλες του. Θα ξαναπήγαινα ευχάριστα για τα πιάτα που έκλεψαν την καρδιά μου, αν και μένω σε εκ διαμέτρου αντίθετη απόσταση. Τιμές δε μπορώ να πω, φθηνό δεν πρέπει να είναι πάντως. Αξίζει τα χρήματά του και το χρόνο σας για μία ή περισσότερες δοκιμές.

03 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Πήραμε τηλέφωνο Κυριακή για κράτηση το απόγευμα. Μάλλον ήταν ο κ. Νίκος (ιδιοκτήρης) στο τηλ. Πολύ ευγενικός. Πήγαμε για πρώτη φορά.

Ο χώρος μας άρεσε πολύ. Νοιώθεις σαν να τρως στο σπίτι σου ή μάλλον στην αυλή του σπιτιού που θα ήθελες να είχες... ή στην αυλή της γιαγιά σου στο νησί-χωριό. Απλός, αλλά και ιδιαίτερος μαζί χώρος.

Έφτασε ο σερβιτόρος άμεσα, μας έφερε ψωμάκια (πολύ καλά) και ρακί Ικαρίας (έτσι λέει, ήταν καλούτσικη), εξήγησε όλα τα ούζα και πήραμε ένα από Πλωμάρι (όχι το "Πλωμάρι"), το οποίο ήταν καταπληκτικό. Πολύ καλή εξυπηρέτηση από τον νεαρό. Μετά ήρθε ο κ. Νίκος. Μια χαρά τύπος κι αυτός, μας έφερε ότι ήθελε (περίπου), ήταν όλα καταπληκτικά (ίσως λίγο αλμυρά κάποια).

Τρομεροί μεζέδες για ούζο, τρως καλά όμως και χορταίνεις. Δεν πήραμε ψάρι (νομίζω δεν είχε εκείνη τη μέρα) αλλά ήταν όλες οι γεύσεις ιδιαίτερες και μοναδικές. Πιο πολύ μου άρεσε η ταραμοσαλάτα, η ποικιλία καρπάτσο ψαριών και το χταπόδι με φάβα. Συνολικά ήταν πολύ καλά, ίσως λίγο ακριβά, αλλά η ποιότητα των θαλασσινών βλέπεις.... τι να κάνουμε, δεν είναι και για κάθε μέρα.

Λοιπόν, με 30 ευρώ το άτομο τρως αρκετά (ποσοτικά), τρως καλά (ποιοτικά), και πίνεις αρκετά καλά και ποιοτικά.
Θα ξαναπάμε για να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα μεζεδάκια. Τώρα το πότε δεν ξέρουμε. Το οικονομικό είναι ένα θέμα στις μέρες μας για όλους. Νομιζω θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο φθηνά....

7 medium

16 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Για κακομαθημένους και περιπετειώδεις ουρανίσκους:

Το εστιατόριο διατηρεί μια σταθερά υψηλή ποιότητα στις γεύσεις που προσφέρει. Δε θα πω πολλά για τον ιδιοκτήτη, ο καθένας έχει τη γνώμη του. Για μένα είναι ένας ωραίος τύπος που γουστάρει αυτό που κάνει, και αυτό - κλισέ ατάκα πανελίστριας - βγαίνει και προς τα έξω (στ' αλήθεια όμως).

Τώρα όσον αφορά την κουζίνα, είναι πάνω από όλα ευφάνταστη. Σε καμία άλλη ψαροταβέρνα στην Αθήνα δεν έχω φάει σούσι τόνου (αλλά με περγαμόντο για την ελληνική πινελιά και με λάδι τρούφας για την ξελιγωτικά ιταλική πινελιά). Πολλά εν γένει από τα ψαρικά εδέσματα είναι από καθόλου ως λίγο μαγειρεμένα και η κάθε μπουκιά σου φέρνει στο μυαλό τη λέξη "αφρός... ".

Η φαντασία πραγματικά δεν σταματά πουθενά: αυγά πεσκανδρίτσας στη σχάρα, αυγά χταποδιού, φούσκες (που δε θυμάμαι πώς τις κάνει) που ξεχείλιζαν από άρωμα ιωδίου και αυτή την χαρακτηριστικά όξινη, ηλεκτρική γεύση, αλλά και υπέροχα μαγειρεμένα πιάτα, σπαγγέτι θαλασσινών, ηλιόκαφτο ψάρι, και άλλα που πρέπει να φάω σελίδες για να περιγράψω. Θα αφήσω στο τέλος τα γλυκά όπου ποτέ δεν αντιστέκομαι στο ζεστό όσο και κριτσανιστό μιλφειγ κολοκύθας.

Την τελευταία φορά που πήγα ήταν χτες με την κοπέλα μου. Πήραμε το τρίπτυχο μαριναρισμένων ψαριών (τόνος, σολωμός, λαυράκι) με αυτή την υπέροχη ταραμοσαλάτα συνοδεία τορτίγιας.

Επίσης κολοκυθάκι τραγανό (λίγο βρασμένο) με φύκι γλασέ, το χέλι με τη μελιτζανοσαλάτα (βάζεις στο στόμα την πρώτη μπουκιά, κάνεις νόημα με τα μάτια στην κοπέλα σου να κάνει κι αυτή το ίδιο και μετά γεύεσαι, δεν καταπίνεις, κοιτάς την κοπέλα σου στα μάτια και μοιράζεσαι αυτή την εμπειρία... καλά λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι).

Για κυρίως φάγαμε φιλέτο ξιφία στη σχάρα... ο κ Νίκος μας φύλαξε την ουρά ή απλά είμασταν τυχεροί. Ένα λουκούμι...

Για γλυκό πήραμε προφιτερόλ, το οποίο δεν είναι το αγαπημένο μου γλυκό αλλά η δικιά μου λέει ότι είναι εξαιρετικό για προφιτερόλ (εγώ είμαι σταθερός στη μπουγάτσα / μιλφειγ κολοκύθας).

Θέλω εδώ να πω και για το προσωπικό: είναι άψογοι σε τρόπους και αποτελεσματικότητα. Επίσης ενώ είναι απλοί στη συμπεριφορά έχουν αυτή τη λεπτή ισορροπία της επαφής με τον πελάτη (σε πλησιάζουν με χιούμορ χωρίς να περνάνε τα όρια της απόστασης), πράγμα που βάζει κι άλλους θετικούς πόντους στην αίσθηση φιλοξενίας που εμπνέει αυτό το μαγαζί σε κάποιον που θέλει να φάει ωραία.

Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές

217 7173200

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ