ΚΡΕΑΤΟΠΩΛΕΙΟΝ

Meat Restaurants

  Ακτή Θεμιστοκλέους 68, Φρεαττύδα [Χάρτης]
  210 4520720

Περιγραφή
Μοντέρνα χασαποταβέρνα στον Πειραιά.
Ώρες λειτουργίας:


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Ιουν
19
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

βασικα για αλλου κινησαμε ενα σαββατο απογευμα, αλλα επειδη δεν βρηκαμε να κατσουμε εκει που θελαμε, αποφασισαμε να παμε στο συγκεκριμενο μαγαζι, για το οποιο ειχα μια περιεργη μνημη οτι ειχα διαβασει καλες κριτικες.. με μια κουβεντα... απογοητευση...

παροτι ενα μαγαζι με την συγκεκριμενη επωνυμια, θα περιμενε κανεις να ειδικευεται στα κρεατα οποτε και να εχει ποικιλια, ισχυει το αντιθετο... κλασικες γευσεις, χωρις καμια πρωτοτυπια η φαντασια και μαλιστα σε μια, οχι και τοσο καλη εκδοση..

πηραμε σαλατα χωριατικη... κομμενη προωρα χωρις λογο, καθως την ωρα που πηγαμε δεν ειχε καθολου δουλεια... οχι καλη (6,2 ευρω νομιζω)

μελιτζανες ογκρατεν... το μονο καλο που φαγαμε στο μαγαζι

μπιφτεκια μοσχαρισια.... στεγνα και χωρις γευση... μου κατσανε

γιαουρτλου κεμπαπ... και παλι με ελαχιστη σαλτσα... πολυ αλμυρα... οχι καλα...

για τα συγκεκριμενα με μια κοκα κολα πληρωσαμε 35 ευρω.... χορτασαμε αλλα δεν ευχαριστηθηκαμε...

το μερος ειναι καλο αλλα δεν εχεις και πολυ θεα γιατι ειναι λιγο υπογειο και σε κοβουν τα παρκαρισμενα αυτοκινητα...

η εξυπηρετηση μετρια

δεν θα ξαναπαω σιγουρα...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Μάρ
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός οτι το Κρεατοπωλείο αποτελεί μια απο τις ασφαλέστερες επιλογές εξόδου στον Πειραιά. Συνδυάζει ένα όμορφο περιβάλλον, τίμιο και ποιοτικό φαγητό σε μεγάλες μερίδες και τιμές εντός πραγαμτικότητας (το τονίζω γιατί τελευταία έχουν δει ΠΟΛΛΑ τα μάτια μας)

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη κριτική μου η περιοχή του Πειραιά υστερεί αρκετά στο κομμάτι του καλού και ποιοτικού φαγητού καθως και ευρύτερα στο κομμάτι της εστίασης. Αυτό "υποχρεώνει" τους δημότες εαν δεν έχουν τη δυνατότητα ή τη διάθεση να μετακινηθούν να αναγκάζονται να επισκεφθούν για πολλοστή φορά κάποιο απο τα 2-3 μαγαζιά που αξίζουν (συγκριτικά με τα υπόλοιπα πάντα) ακόμα και αν έχουν μάθει τον κατάλογο πλέον παπαγαλία.. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με μένα και το εν λόγω μαγαζί. Οι φορές που το έχω επισκεφτεί είναι πολλές ή μάλλον αρκετές για να μπορώ να έχω μια σαφή εικόνα για το τι προσφέρει και να μπορώ να βοηθήσω τους συναδέλφους καλοφαγάδες..

Ξεκινώντας απο το χώρο, εαν εξαιρέσουμε το γεγονός οτι το κάπνισμα επιτρέπεται (εκτός Κυριακής που ούτε ο καπνός δε χωραει στο μαγαζί.. -δε συνισταται με τίποτα), κυριαρχεί το κρεμ και το μαύρο δίνοντας μια αίσθηση αριστοκρατικής απλότητας. Μεγάλα τραπέζια και άνετες καρέκλες δεσπόζουν στο χώρο, δείγμα σεβασμού προς τον πελάτη. Μουσική που χαιδεύει τα αυτιά χωρις να γίνεται κουραστική και φωτισμός ιδανικός για να μπορείς να απολεύσεις το γεύμα σου χωρις να ανάβεις το φακό του κινητού για να δεις τι κρύβεται στο πιάτο..

Ολοκληρώνοντας με το χώρο θα ήθελα να κάνω ειδική μνεία στην τουαλέτα, η οποία εκτός του οτι είναι πολύ καλόγουστη, όσες φορες και να έχει τύχει να την επισκεφθώ είναι πεντακάθαρη, δείγμα ιδιοκτήτη που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του και το εστιατόριο του.

Προχωρώντας στο "ζουμί" που είναι και ο λόγος επίσκεψης της πλειοψηφίας, δηλαδή το φαγητό του, απ αυτά που έχω δοκιμάσει έχω να πω τα εξής:

Κοτόπουλο σουβλάκι--> Πληθωρική μερίδα, όμορφα ψημμένο και ζουμερό. Συνοδεύεται απο πατατούλες τηγανίτες (οχι συγκλονιστικές αλλά τρώγονται ευχάριστα). Συμπαθητική επιλογή για κάποιον που θέλει να κινείται στα σίγουρα..

Γιαουρτλού--> Μπιφτεκάκια πλασμένα σε σχήμα κεμπάπ τα οποία αν και νόστιμα χρειάζονται λιγο παραπάνω απο μια κουταλιά σαλτσας. Συνοδεύονται απο πιττες και πατατες.

Σνίτσελ--> Ενα τεράστιο κομμάτι απο λεπτό χοιρινό παναρισμένο (ως είθισται για σνιτσελ) με πατατες τηγανιτες και μια σος (μάλλον κάτι σε μαγιονεζα). Τόσο υπερπληθωρικά πιάτα με προδιαθέτουν αρνητικά.. όσες φορες έχω δοκιμάσει (απο άλλους πάντα εγώ δε το έχω παραγγείλει ποτε), εχει μια λαστιχένια υφή και γενικά δείχνει να υπολείπεται σε ποιότητα συγκριτικά με τα υπόλοιπα πιατα του μενου

Μπέργκερ--> Ωραίο ελαφρύ μοσχαρίσιο μπιφτεκι με λιωμένο τυρι, ντομάτα και αφράτο ψωμάκι περιτρυγιρισμένο απο τηγανιτές πατάτες (ως γνήσιο burger). Καλή επιλογή για τους πεινασμένους σε πολύ καλή τιμή (8-9 ευρώ εαν δεν απατώμαι)

Ψαρονέφρι--> Ωραίο το κομμάτι κρέατος, πολύ καλό το ψήσιμο (οχι καμμένο, να "στεκεται") αλλά μην περιμένετε καμία δημιουργία.. ούτε καν συνοδευτικό.. και για 14 ευρώ σίγουρα περιμένεις το κάτι ακόμα

Αγριογούρουνο--> Εδώ υποκλίνομαι στο μάγειρα. Ένα εξαιρετικό πιάτο, (δυστυχώς οχι στο βασικό μενού αλλά σαν πιάτο ημέρας). Υπέροχα δεμένη σάλτσα καθόλου λιπαρή με καλομαγειρεμένο κρέας και εναν υπέροχο πουρέ γλυκοπατάτας που δε θες να τελειώσει ποτε! Το καλύτερο πιάτο του εστιατορίου ΜΑΚΡΑΝ. Εδω λοιπόν είναι και η στιγμή να κάνω μια σημαντική σημείωση.. Όταν ρε παιδιά έχετε ένα τόσο δυνατό πιάτο, πείτε μου για ποιο λόγο το σερβίρετε μονο 2 μέρες τη βδομάδα. Αυτο το πιάτο απο μόνο του αποτελεί λόγο επίσκεψης! Και επιπλέον πείτε μου πως γίνεται Σαββατο βράδυ να πηγαίνεις να φας το πιάτο ημέρας και να σου λένε στις 9 οτι τελείωσε!! Δηλαδή εαν δεν υπάρχει η "σπεσιαλιτέ" του μαγαζιού την πιο νευραλγική ώρα της εβδομάδας, πότε έχει λόγο να υπάρχει?

Τέλος να ενημερώσω τους αγαπητούς συναδέφλους οτι ακόμα και εάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχετε μαζί τους για να κλείσετε τραπέζι για Σαβ σας διαβεβαιώσουν οτι θα υπάρχει το βράδυ σαν πιατο ημέρας μην πάτε με όρεξη... η δική μας έχει χαλάσει πολλές φορές.. (απαράδεκτο κατ'εμέ)

Οι σαλάτες είναι όλες φρέσκες, ευφάνταστες με ωραίους συνδυασμούς υλικών. Ίσως λίγο λιγότερη σος να αναδείκνυε καλύτερα τις γεύσεις αλλά η αναλογία είναι προφανώς και θέμα γούστου..

Απο τα ορεκτικά τα στικς κολοκυθιου και η φετα με μελι και σουσαμι νομίζω οτι είναι τα δυνατά του, τα υπόλοιπα οκ.. τα τρως και αλλού..
Στα γλυκά επίσης έχω να δηλώσω οτι έχουν δόσει την αρμόζουσα σημασία, γεγονός που έχει ανεβάσει αρκετά τη φήμη του μαγαζιού. Εξαιρετικό μπανόφι αλλά και τσιζκεικ και σουφλέ και πανακότα και κορμό και 3,5 ευρώ έκαστο σε ένα εξαιρετικά καλό vfm.

Εδώ λοιπόν θα κάνω τη δεύτερη σημαντική σημείωση.. Πρεπει να συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή οι ιδιοκτήτες καταστημάτων οτι με το να κερνάς τις μισές φορές γλυκό και τις άλλες φορές όχι, λειτουργεί πιο πολύ σαν δυσφήμιση παρά σαν διαφήμιση. Όπως επίσης (ακόμα χειρότερα) το να κερνάς τους μισούς πελάτες και οι άλλοι μισοί να αναρωτιούνται τι έκαναν λάθος και δεν "αξίζουν" κέρασμα.. καθότι ο λογαρισμός τους είναι αρκετά υψηλός-εάν αυτό πρέπει να θεωρείται επιχείρημα.

Τα 3,5 ευρώ δεν έσωσαν ποτέ κανέναν και ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί στα μαγαζιά δε τα θυσιάζουν προκειμένου να "κερδίσουν" τον πελάτη. Και καθαρά ωφελιμιστικά να το σκεφτούν, με 3.5 ευρώ κάνουν την καλύτερη mouth-to-mouth διαφήμιση.

Ένας γλυκός "κερασμένος" επίλογος είναι η τελευταία εικόνα του πελάτη απο το μαγαζί, δεν κοστίζει αν το σκεφτείτε..

Ένα τελευταίο σχόλιο όσο αφορά το κομμάτι της εξυπηρέτησης.. Όλοι όσοι δουλεύουν στο service είναι εξυπηρετικοί και διεκπεραιωτικοί, με λίγα λόγια την ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Είναι επίσης πάντα ευγενικοί και χαμογελαστοί ακόμα και όταν στο μαγαζί γίνεται πανικός.. (σημαντική δοκιμασία για την εικόνα του προσωπικού).

Παρόλα αυτά αρκετές φορές έχει τύχει να υπάρχουν στο λαγαριαμό μικρές χρεώσεις που δεν αντιστοιχούν στο τραπέζι μας (βλ. πατατες τηγανιτές που δεν μας έφεραν ποτε, εμφιαλωμενα νερα, παραπανω κουβερ κλπ), σίγουρα απο λάθος καθότι δεν είναι αυτή η φιλοσοφία του μαγαζιού. Είναι όμως ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να διορθωθεί (εξ΄ου και το 2 στην εξυπηρετηση) καθώς έχει γίνει αρκετές φορές (και μάλιστα το αντιλαμβανόμαστε ετεροχρονισμένα και ποτέ δεν το έχουμε αναφέρει στην επόμενη επισκεψή μας-ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ). Εν ολίγοις συμβουλή προς ΟΛΟΥΣ και για ΠΑΝΤΟΥ. Τσεκάρουμε τον λογαριασμό!!! Είτε είμαστε δυο άτομα είτε είμαστε εικοσι-δύο ΠΑΝΤΑ κοιτάμε εαν αυτά που έχουμε παρει είναι αυτά που πληρώνουμε - εκτος και είμαστε υπεράνω χρημάτων οπότε χαλάλι τους.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν θα έλεγα οτι εννοείται πως θα ξαναπάω γιατί όπως προανέφερα οι επιλογές στην πολη μου είναι δυστυχώς περιορισμένες και το Κρεατοπωλείο διατηρεί μια πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής, με σεβασμό στα χρήματα του πελάτη και οι κάποιες αστοχίες δεδομένου του επαγγελματισμού του ιδιοκτήτη (που προς τιμήν του πάντα περιφέρεται διακριτικά ανάμεσα στα τραπέζια να βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει) θέλω να πιστεύω οτι στο μέλλον θα διορθωθούν. Το ποσό που θα ξοδέψετε για ένα υπερπλήρες γεύμα με σαλάτα ορεκτικό, κυρίως, γλυκό (όχι κερασμένο) και χύμα κρασί (εξαιρετικό το λευκο τους!! ) δεν θα υπερβεί τα 25 ευρώ/ άτομο

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Δεκ
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επισκεφτήκαμε το Κρεατοπωλείο, Σάββατο βράδυ, 4 άτομα, μετά από σχετική κράτηση φίλων μας που είχαν ξαναπάει πολλές φορές.

Το παρκάρισμα είναι δύσκολη υπόθεση και μου πήρε αρκετή ώρα περιήγησης στα γύρω στενά. Το μαγαζί δεν είχε κάποιο παρκαδόρο από έξω σε αντίθεση με άλλα εστιατόρια στον ίδιο δρόμο που διαθέτουν αυτή την «υπηρεσία». Δίνεις 5 ευρώ και δεν ταλαιπωρείσαι και συ και το αυτοκίνητο σου.

Καθίσαμε στον πάνω όροφο και σε τραπέζι μπροστά στην τζαμαρία. Η θέα είναι φανταστική, βλέπεις κάτω τη θάλασσα μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου. Τα τραπέζια είναι διατεταγμένα σε αξιοπρεπέστατες αποστάσεις μεταξύ τους δίνοντας σου την ευχαρίστηση να αισθάνεσαι άνεση και να μπορείς να συζητάς με την παρέα σου χωρίς να ακούγεσαι στα διπλανά τραπέζια ή να ακούς τα διπλανά τραπέζια.

Το εστιατόριο έχει μια πολύ όμορφη και μοντέρνα διακόσμηση με πολύ γούστο σε στυλ νέο-χασαποταβέρνας. Επιπλέον δεν είδα να καπνίζει κανένας (τουλάχιστον στον άνω όροφο που ήμασταν) και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καθαρή, πράγμα που βοηθά σημαντικά στην απόλαυση του φαγητού.
Την πολύ καλή εντύπωση του περιβάλλοντος χώρου, συμπλήρωσε ο ενημερωμένος, γρήγορος και αποτελεσματικός σερβιτόρος που μας εξυπηρέτησε.

Πάμε τώρα στο φαγητό που για μένα ήταν σε ασυμφωνία με τα ανωτέρω. Δεν ξέρω αν έφταιγε η μέρα του σεφ, ή των βοηθών του στην κουζίνα αλλά έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:

Δοκίμασα τη σαλάτα με ρόκα, σπανάκι κλπ που μου φάνηκε αδιάφορη, έπασχε η βινεγκρετ της. Τα μπαστουνάκια κολοκυθάκια ήταν μέτρια στη γεύση και με αρκετό απορροφημένο λάδι. Μέτριο ως αδιάφορο ήταν και το σουβλάκι χαλούμι.

Περίμενα με ανυπομονησία την τάρτα μανιταριών που όμως με απογοήτευσε, ήταν φανερό ότι δεν ήταν της ημέρας, η ζύμη είχε μαλακώσει και φαινόταν ζεσταμένη στα μικροκύματα.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε για μένα με το rib-eye που παρήγγειλα και ζήτησα να είναι medium-rare και ζουμερό τονίζοντας ότι δεν το θέλω καλοψημένο (δηλαδή στεγνό και άνοστο κατά την γνώμη μου που ίσως δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς συμπατριώτες μου). Ο σερβιτόρος κατά την παραγγελία επιδοκίμασε την επιλογή μου λέγοντας ότι έτσι πρέπει να τρώγεται.

Όταν το έφερε λοιπόν στο τραπέζι διαπίστωσα ότι παρά τις επισημάνσεις μου, οι φόβοι μου επαληθεύθηκαν, το άφησαν ή το ξέχασαν στη φωτιά με αποτέλεσμα να είναι όπως ακριβώς δεν ήθελα να είναι. Για ένα πιάτο που κάνει περίπου 20 ευρώ, έχω την απαίτηση για μεγαλύτερη προσοχή. Τι να τα κάνω εγώ τα τρία είδη αλατιού που μου έφερε για να το «απολαύσω». Η ψητή πατάτα με τη σως γιαουρτιού που συνόδευε το rib eye έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να σώσει την κατάσταση, αλλά μάταια.

Τα γλυκά που παραγγείλαμε στο τέλος ήταν πολύ καλά (banofee και cheesecake).

Τέλος για το κρασί του που ήταν χύμα κόκκινο και επώνυμο, θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις: ναι ήταν πολύ καλό και είναι σημαντικό όταν το παραγγέλνεις να σου λέει ο σερβιτόρος τον παραγωγό του, αλλά ρε παιδιά όταν παραγγέλνεις για παράδειγμα ένα κιλό κρασί δε σου το φέρνουν σε γυάλινη κανάτα που σίγουρα δεν χωράει το ένα κιλό.

Και αυτό έγινε και τη δεύτερη φορά που αναγκαστήκαμε να παραγγείλουμε όταν διαπιστώσαμε ότι το «ένα κιλό» που πήραμε τελείωσε σχεδόν αμέσως γεμίζοντας τα ποτήρια μας.

Θα ξαναπάω γιατί μου άρεσε το περιβάλλον του αλλά σίγουρο στο φαγητό θα επιλέξω ασφαλέστερα πιάτα για τα γούστα μου

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Πασαλιμάνι - Φρεαττύδα, Αθήνα
Μάρ
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Πάρα πολύ ωραίο περιβάλλον, πολύ σωστό και γρήγορο σέρβις και βέβαια καταπληκτικά κρέατα και σωστότατα ψημένα! Πολύ καλές οι σαλάτες και τα ορεκτικά. Σίγουρα θα ξαναπάω και θα κρατήσω κάποια ονόματα των πιάτων που μ’ αρέσανε να σας τα πω.
Ευχαριστώ πολύ
Πάρις Φ.