FUNKY GOURMET

Fun Restaurants

  Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, Γκάζι [Χάρτης]
  210 5242727

Περιγραφή
Μοντέρνα διεθνής κουζίνα.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fun Restaurants - Κεραμεικός, Αθήνα
Ιαν
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
81-100

Φοβερή γευστική εμπειρία.
Αναλυτικά αναφέρω ότι το επισκεφτήκαμε ένα βράδυ Σαββάτου αφού φυσικά είχαμε κάνει κράτηση.
Ο χώρος πολύ ωραίος, με θετική ενέργεια και σικάτος στις αποχρώσεις μαύρου-άσπρου χωρίς περιττά.
Η εξυπηρέτηση από όλους από το τηλέφωνο κιόλας, φιλική χωρίς καμία έννοια σνομπισμού, με χιούμορ, ευγενική και χαμογελαστή. Μπράβο σε όλους.
Το φαγητό τώρα, δοκιμάσαμε το 2ο μενού με τα 120 ευρώ το άτομο και ήπιαμε εμφιαλωμένο νερό 3 ευρώ, espresso 3 ευρώ θεσπέσιος και κρασί Γαβαλάς στα 47 ευρώ.
Τα πιάτα καταπληκτικά, beetrose (παντζάρι σε σχήμα λουλουδιού πάνω σε απαλή σκορδαλιά και αποξηραμένη σκόνη από σταμναγκάθι, απίστευτα δροσερό για να ξεκινήσεις, φοβερή παρουσίαση μέσα σε κρύα πέτρα/μαρμαρο.
Oreo σουπιάς, ακριβώς η όψη του oreo αλλά το μπισκότο φτιαγμένο από μελάνι, η κρεμα ήταν κομμάτι σουπιάς πάνω σε ντιπάκι από μελάνι, φοβερή παρουσίαση σε κόκκαλο και απίστευτη γεύση, ολοκληρωμένη, με ένταση.
Φοβερό και το αυγοτάραχο με λευκή σοκολάτα, ισορροπημένο και άψογα εκτελεσμένο, ένιωθες όλες τις γεύσεις σε απόλυτο ταίριασμα.
Ενδιαφέρον το αόρατο στιφάδο το οποίο αν και χωρίς κρέας ήταν η απόλυτη γεύση στιφάδου (κρεμμύδι με ταπιόκα). Απίστευτα ελληνική γεύση.
Τσουρέκι με ανθόγαλα και αλάτι Κυθήρων, πολύ εύγευστο, μοσχομύριζε μαστίχα αλλά κατά την άποψη μου ήταν αρκετό σε ποσότητα και για όποιον το έτρωγε όλο δυσκόλευε τη συνέχεια των πιάτων, όσον αφορά τον κορεσμό.
Το ντολμαδάκι με το τραγανό αμπελόφυλλο, φοβερή γεύση και παρουσίαση, όλες οι γεύσεις ολοκληρωμένες, με οξύτητα και ισορροπία.
Μπαρμπούνι α λα Νταλί, έξυπνη παρουσίαση, φοβερή γεύση, απίστευτο ψήσιμο και νοστιμιά με ένα κεφάλι που γευόσουν όλη τη θάλασσα.
Αχινομακαρονάδα, ουσιαστικά πουγκάκια ζυμαρικών με αλμύρα από τον αχινό, umami πραγματικά με όλη τη θάλασσα και τις γεύσεις στο πιάτο και φρεσκοκομμένη μαύρη τρούφα εκείνη τη στιγμή.
Η χωριατική σαλάτα, ουσιαστικά η όψη γρανίτας, λευκού του χιονιού χρώματος αλλά κάθε μπουκιά το σύνολο των συστατικών μιας χωριάτικης, εντυπωσιακό αλλά λίγο βαρύ λόγω της επίγευσης λαδιού.
Η σιωπή των αμνών, ουσιαστικά μυαλό αρνίσιο σε λευκή πλούσια σε γεύση σάλτσα λίγο σκορδάτη, εξαιρετικά δοσμένο, δύσκολη γεύση αλλά ελληνική με όλα τα συστατικά που απαιτούνται.
Τα σαλιγκάρια, απίστευτη εικόνα του φυσικού τους περιβάλλοντος, φοβερά εύγευστα, με ήχους και γεύσεις που πραγματικά το απογείωναν δεδομένου ότι είχε πεστο, μανιτάρια και κάτι τραγανό που δεν καταλάβαμε τι ήταν.
Το τυρι με τις τραγανές με μέλι τηγανίτες, ωραίο, θύμιζε φρέσκο τυρί/ανθότυρο, απόλυτο ταίριασμα με τη στιγμή και τις τηγανίτες.
Συνεχίζουμε με τα επιδόρπια/γλυκά, το μαύρο γλυκο ισορροπούσε στο γλυκό και λίγο ξινο, πολύ ωραίο.
Φοβερή παρουσίαση, σαν πίνακας αλλά και γεύση το χριστουγεννιάτικο στολίδι, ουσιαστικά μία μπάλα πάνω σε πούδρα που όταν την έσπαγες γευόσουν φοβερή γλύκα.
Η παρουσιάση του melomacaron, φοβερή πάνω σε κανέλα σε ένα μπωλ που έριχναν άζωτο για την απαιτούμενη δροσιά αλλά και εντυπωσιακή παρουσίαση. φοβερή γεύση, ίδιο μελομακάρονο σε όψη macaron.
Το τελευταίο γλυκό ήταν το παγωτό ξυλάκι, με φυστικοβούτυρο και επκάλυψη σοκολάτας, μέσα σε ένα μπωλ με φιστίκια το οποίο πραγματικά ήταν το πιο αδιάφορο πιάτο που δοκιμάσαμε.
Ουσιατικά όλο το μενού, έξυπνο, στηριγμένο σε ελληνικές γεύσεις και ιδέες, απόλυτα χορταστικό, διήρκησε 3 ώρες περίπου σε ένα πολύ ωραίο χώρο.
Αν κάποιος θέλει και μπορεί να διαθέσει το ποσό, αξίζει η εμπειρία και με το παραπάνω.
Μπράβο σε όλους και για την εξυπηρέτηση, το χαμόγελο και την εμπειρία.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fun Restaurants - Κεραμεικός, Αθήνα
Ιαν
18
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού σε ενα πεζόδρομο.
Η μονοκατοικία που το στεγάζει είναι πλήρως ανακαινισμένη Η διακόσμηση είναι λιτή και καλόγουστη.
Η εξυπηρέτηση είναι πραγματικά υποδειγματική! Από τον παρκαδόρο που προσφέρει βοήθεια για το παρκάρισμα μέχρι τον sommelier που είναι πρόθυμος να δώσει συμβουλές για το κρασί, την ευγενέστατη υπεύθυνη που κάνει αναλυτική, αλλά όχι κουραστική, ενημέρωση για τα μενού μέχρι τις βοηθούς στο σερβίρισμα, όλοι ανεξαιρέτως είναι φυσικά ευγενικοί και πρόθυμοι.

Παντα λοιπον ηθελα να επισκεφτω αυτο το εστιατοριο αλλα το κοστος και ο φοβος της μοριακης κουζινας (οπως ελεγαν) με απετρεπε.
Τελικα οπως εχω ξανα πει πρεπει καποιος να δοκιμασει κατι διαφορετικο και πολυ καλο ποιοτικα και γευστικα για να καταλαβει την διαφορα.

Ηταν λοιπον μια μοναδικη εμπειρια μια γαστρονομικη παρασταση

Σε αυτο βοηθαει η παρουσιαση καθε πιατου απο το προσωπικο και βεβαια η γευστικη και οπτικη εικονα του.
Τα διαφορα μενου εχουν λιγο η πολυ περιγραφει και απο αλλους. Θεωρω ομως οτι η καθε περιγραφη χανει σε σχεση με αυτο που ζει και γευεται καποιος πηγαινοντας σε ενα τετοιο εστιατοριο

Πολυ καλη εμπειρια λοιπον!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fun Restaurants - Κεραμεικός, Αθήνα
Μαι
23
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
81-100

Πριν από περίπου 6 χρόνια άκουσα για πρώτη φορά για το FUNKY GOURMET. Κάποιοι φίλοι το είχαν επισκεφτεί και μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτό το εστιατόριο που συνδυάζει μοντέρνα ελληνική και μοριακή κουζίνα. Από τότε πολλές φορές σκεφτήκαμε να κανονίσουμε να πάμε, αλλά η οικονομική κατάσταση μας απέτρεπε. Εν τω μεταξύ η φήμη του εστιατορίου μεγάλωνε, καθώς από το 2014 έχει κατακτήσει δύο αστέρια Michelin και πριν από λίγες μέρες, Παρασκευή βράδυ, παρέα πέντε ατόμων, πήραμε τη μεγάλη απόφαση! Για την ακρίβεια, είχαμε πάρει την απόφαση λίγες μέρες πριν, όταν κάναμε την κράτηση, γιατί, για να είναι σίγουρος κάποιος ότι θα βρει τραπέζι, καλό είναι να έχει προηγηθεί κράτηση.

Θυμάμαι στην πιο πρόσφατη μάζωξη των χρηστών του ask4food τον αγαπητό fratello να με παροτρύνει να επισκεφτώ το FUNKY GOURMET, μιλώντας για "μοναδική γαστρονομική εμπειρία". Αγαπητέ fratello, ευχαριστώ πολύ, είχες απόλυτο δίκιο!

Το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού, σε έναν ήσυχο πεζόδρομο. Η μονοκατοικία που το στεγάζει είναι πλήρως ανακαινισμένη και τραπεζοκαθίσματα υπάρχουν πλέον τόσο στην ταράτσα, όσο και στο ισόγειο. Η διακόσμηση είναι λιτή, καλόγουστη και ο χώρος βοηθά τον πελάτη να νιώσει άνετα. Το τραπέζι που είχε κρατηθεί για εμάς βρισκόταν στο χώρο του ισογείου.

Η εξυπηρέτηση είναι πραγματικά υποδειγματική! Από τον παρκαδόρο που προσφέρει βοήθεια για το παρκάρισμα στα στενά της περιοχής μέχρι τον sommelier που είναι πρόθυμος να δώσει συμβουλές για το ποιο κρασί ταιριάζει με την παραγγελία και από την ευγενέστατη υπεύθυνη που κάνει αναλυτική, αλλά όχι κουραστική, ενημέρωση για τα μενού (με πρώτη ερώτηση μάλιστα για τυχόν αλλεργίες) μέχρι τις βοηθούς στο σερβίρισμα, όλοι ανεξαιρέτως είναι φυσικά ευγενικοί και πρόθυμοι.

Αμέσως μόλις καθίσαμε, ρωτηθήκαμε αν θέλαμε φυσικό ή ανθρακούχο νερό και, αφού διαλέξαμε, έφεραν στον καθένα ό, τι ζήτησε. Μετά είχαμε το χρόνο να μελετήσουμε τους καταλόγους και να καταλήξουμε στο μενού γευσιγνωσίας 2, το οποίο αποτελείται από 16 πιάτα και τιμάται στα 120 ευρώ ανά άτομο. Να επισημάνω ότι υπάρχει η δυνατότητα να συνοδευτεί με κρασί και ποτό με βάση τις προτάσεις του εστιατορίου, οπότε το κόστος ανέρχεται στα 200 ευρώ το άτομο. Εμείς προτιμήσαμε να συνοδεύσουμε το δείπνο μας με ένα μπουκάλι εξαιρετικό λευκό κρασί Λυραράκη, από την Κρήτη.

Στη συνέχεια άρχισε το σερβίρισμα των πιάτων. Χρειάζεται να διευκρινίσω ότι τα πιάτα σερβίρονταν σε αρκετή χρονική απόσταση μεταξύ τους και η ποσότητα ήταν τόση, ώστε σε κανένα σημείο να μη νιώσουμε το αίσθημα του κορεσμού. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά όμως:

- "Salsify στο χώμα": Το Salsify είναι είδος ρίζας λαχανικού που σερβιρίστηκε τηγανισμένο σε λωρίδες, σαν chips, "φυτεμένο" σε μια βάση από ταραμά. Ο συνδυασμός της γεύσης εκπληκτικός, άριστη εισαγωγή σε ένα εξαιρετικό δείπνο!

- "Αχινός & ‘θαλάσσιο σφουγγάρι": Σερβιρίστηκε αχινός σε ένα βαθύ μπολ και ψίχα εξαιρετικής ποιότητας ψωμιού που είχε διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μοιάζει με σφουγγάρι. Κι εδώ πραγματική γευστική απόλαυση!

- Oreo σουπιάς: Σε μορφή του γνωστού μπισκότου σερβιρίστηκε σουπιά (αποτελούσε τη "γέμιση" του μπισκότου) και τα εξωτερικό του προερχόταν από το μελάνι της σουπιάς. Ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση, χωρίς να με ενθουσιάσει προσωπικά.

- Τάρτα αυγοτάραχο με λευκή σοκολάτα: Αρκετά νόστιμος ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας και αυγοτάραχου, η μίξη τους έδινε μια αναπάντεχα έντονη γεύση!

- "‘Τaco" με χέλι, κι αυτός ενδιαφέρων γευστικός συνδυασμός!

- "Κουλούρι και ανθόγαλα": Από τα πιάτα που ενθουσίασαν την παρέα. Απλό, φρεσκοψημένο ψωμάκι με εμφάνιση σαν κουλούρι Θεσσαλονίκης, αλλά πιο αφράτο, στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να αλείψουμε εξαιρετικής ποιότητας ανθόγαλα.

- "Σαλιγκάρια" Σερβιρίστηκε το εσωτερικό σαλιγκαριών, χωρίς το κέλυφος, σε μια εξαιρετική σάλτσα μαζί με φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα που το απογείωνε γευστικά!

- "Ψάρι ημέρας φρικασέ": Ήταν λαβράκι, τέλεια εκτελεσμένο, πραγματικά πολύ νόστιμο!

- "Χωριάτικη σαλάτα": Σερβιρίστηκε ένα κομμάτι λευκής γρανίτας, σαν χιόνι. Το εντυπωσιακό ήταν πως μόλις βάλαμε μια μικρή ποσότητα στο στόμα μας, πλημμύρισε από όλες τις γεύσεις της χωριάτικης σαλάτας! Μπορούσαμε να γευτούμε τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, τις πιπεριές χάρη στη θαυμαστή μοριακή κουζίνα!

- "Η Σιωπή του Αμνού. Μέρος Πρώτο / Μέρος Δεύτερο": Το πρώτο μέρος ήταν η γλώσσα του αρνιού τέλεια ψημένη, την οποία είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε μαζί με κάποιες εξαιρετικά ταιριαστές με τη γεύση της σάλτσες. Το δεύτερο μέρος ήταν για δύο από εμάς, τους πιο τολμηρούς, το μυαλό του αρνιού και για τρεις, λιγότερο τολμηρούς, ντάμπλινγκς, ζυμαρικά γεμιστά με αρνίσιο κιμά. Προσωπικά, αποφάσισα να δοκιμάσω το μυαλό του αρνιού, το οποίο ήταν τέλεια μαγειρεμένο και με εντυπωσίασε γευστικά!

- «Κάστανα από το χωριό Ροκφόρ»: Μας προσφέρθηκε ένα "κάστανο" του οποίου το εξωτερικό περίβλημα ήταν επικάλυψη σοκολάτας και το εσωτερικό ροκφόρ. Ο συνδυασμός αλμυρού-γλυκού μου φάνηκε απίστευτος...

- "Mojito Καρότο": Μέσα σε ένα πλαστικό καρότο σερβιρίστηκε ένα εξαιρετικής γεύσης Mojito.

- "Βραχιόλι": Εντυπωσιακό γλυκό, και στην εμφάνιση και στη γεύση! Σε ένα βελουδένιο κουτάκι κοσμηματοπωλείου για βραχιόλι, μας προσφέρθηκε ένα "χρυσό βραχιόλι" στην όψη, το οποίο είχε τη γεύση πεντανόστιμου μπακλαβά!

- "Strawberry Cheesecake": Εξαιρετικά νόστιμο τσιζκέικ με μαρμελάδα φράουλας.

- "Bacon, σοκολάτα, καραμέλα": Ίσως το μόνο γλυκό που δεν με ενθουσίασε, παρά τον απρόσμενα δυνατό γευστικό συνδυασμό των τριών υλικών.

- "Έκρηξη πορτοκαλιού": Εντυπωσιακό γευστικό κλείσιμο ενός θεσπέσιου δείπνου! Σε ένα μπολ γεμάτο με φύλλα πορτοκαλιάς υπήρχαν στο πάνω μέρος του πέντε χρυσά μπαλάκια. Η υπεύθυνη για το σερβίρισμα, όπως μας εξήγησε, έριξε μέσα στο μπολ αιθέριο έλαιο που αλληλεπίδρασε με τον ξηρό πάγο που υπήρχε κάτω από τα φύλλα, με αποτέλεσμα το τραπέζι να πλημμυρίσει ατμό με μυρωδιά πορτοκαλιού. Το γευστικό τελετουργικό απαιτούσε να βάλουμε ολόκληρο το μπαλάκι στο στόμα και να το σπάσουμε σιγά-σιγά με την γλώσσα μας. Νιώσαμε πραγματικά να εκρήγνυται στον ουρανίσκο μας χυμός πορτοκαλιού και μαζί με τη σοκολάτα που τον περιέβαλλε να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό γευστικό εφέ. Τέλειο κλείσιμο ενός τέλειου δείπνου!

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν μου διέφυγε κάτι από τη συνολική γαστριμαργική μας εμπειρία, αλλά σίγουρα θα ήθελα να επαναλάβω την άψογη εξυπηρέτηση που συμπληρωνόταν από τη συχνή αλλαγή στα σερβίτσια και την, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσφορά καθαρών ζεστών πετσετών.

Το κόστος μαζί με το κρασί ανήλθε στα 130 ευρώ το άτομο. Σίγουρα για την Ελλάδα της κρίσης είναι πολλά χρήματα, αλλά, πιστέψτε με, η εμπειρία αξίζει μέχρι το τελευταίο λεπτό του ευρώ! Σίγουρα μπορεί κάποιος να επισκεφτεί ένα τόσο αξιόλογο, αλλά και τόσο ακριβό εστιατόριο, πολύ σπάνια, αξίζει όμως να το κάνει! Σε ανάλογα εστιατόρια στο εξωτερικό οι τιμές είναι αρκετά ακριβότερες, βέβαια...

Ίσως μόνη πρόταση για βελτίωση του value for money θα ήταν να καθιερωθεί ένα μενού γευσιγνωσίας με αρκετά μικρότερο κόστος, το οποίο να προσφέρεται κάποια συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας. Να αναφέρω πάντως, ότι το εστιατόριο ήταν γεμάτο, κατά κύριο λόγο από τουρίστες που είχαν πληροφορηθεί την αξία του.

Κλείνοντας την κριτική θα ήθελα να συγχαρώ τους σεφ και ιδιοκτήτες Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκο Ρούσσο και τη συνιδιοκτήτρια Αργυρώ Χιλιαδάκη για την εξαιρετική ποιότητα του FUNKY GOURMET και να επαναλάβω την προτροπή του πρύτανη των χρηστών του ask4food, του αγαπητού fratello, να το επισκεφτείτε για "να σχηματίσετε ξεκάθαρη εικόνα για το τι σημαίνουν δύο αστέρια Michelin" τόσο στο φαγητό και στο σερβίρισμά του, όσο και στην υποδειγματική εξυπηρέτηση!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fun Restaurants - Κεραμεικός, Αθήνα
Μαι
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
81-100

Τετοια εποχη τα τελευταια χρονια ολοι οι καλοφαγαδες πιστευω πως με αφορμη τις "Ημερες Βραβευμενης Γαστρονομιας", το κορυφαιο γαστρονομικο event που διοργανωνει το Αθηνοραμα, κανουμε ενα ή και παραπανω δωρα στον εαυτο μας επισκεπτομενοι καποιες Τριτες και Τεταρτες τα καλυτερα εστιατορια της χωρας.
Ενα απο τα... δωρα που προσωπικα χρωστουσα εαυτον ηταν μια επισκεψη στο φημισμενο και με Χρυσους Σκουφους και αστερια Michelin βραβευμενο Funky Gourmet.

Βεβαια ταλαιπωρηθηκα λιγο, διοτι το εν λογω εστιατοριο συμμετειχε μονο 3 απο τις 8 ημερες του event ενω δεχοταν αυστηρα κρατησεις μια μονο ημερα και για μερικες μολις ωρες. Παρα τον... πανικο που επικρατησε, σταθηκα τυχερος και με τα πολλα εκανα κρατηση για δυο ατομα, για αργουτσικα.
Παρκαραμε σχετικα μακρυα, κατι που αναφερθηκε αμα τη αφιξει μας και για το λογο αυτο μας προτειναν να δωσουμε τα κλειδια στον παρκαδορο για να μας εφερνε το αυτοκινητο πλησιον του εστιατοριου. Ε οχι δα, αλιμονο! Η χειρονομια παντως μετρησε, οπως και το ζεστο καλωσορισμα και η «περιποιηση» μας καθ' ολη τη διαρκεια της παραμονης μας εκει, εξ ου και το 4/4 στην εξυπηρετηση, οπου καλλιστα θα εβαζα... 5/4!

Ο χωρος αψογος, εξωτερικα πανεμορφο το διωροφο νεοκλασικο που στεγαζει το εστιατοριο, εσωτερικα μινιμαλ αισθητικης και διακοσμησης, το μαυρο και το γκρι κυριαρχουν ως «σοβαρα» χρωματα, ενω τους τοιχους κοσμουν ιδιαιτερα εργα τεχνης. Φυσικα, πεντακαθαρα παντου. Εμεις καθισαμε στο κατω επιπεδο, επανω εχει μια υπεροχη τζαμαρια με θεα στη γειτονια. Το απολυτο 4/4 το χανει ωστοσο απο τη θεση του, συγκεκριμενα απο την περιοχη οπου βρισκεται. Ενα απο τα καλυτερα αθηναϊκα εστιατορια σε μια απο τις οχι αναλογα καλες περιοχες της πρωτευουσας. Κριμα, που βεβαια δε χαλαει στο ελαχιστο τη συνολικα πανεμορφη γαστρονομικη εμπειρια που βιωνει κανεις στο Funky Gourmet, διοτι σε αυτην πρεπει να εστιασουμε.

Οδηγηθηκαμε λοιπον στο τραπεζι μας και αμεσως ρωτηθηκαμε σχετικα με αλλεργιες απο τα πιατα του μενου ή αν επιθυμουσαμε καποια τροποποιηση πιατου. Τιποτα τετοιο δε συνεβη και το «ταξιδι» ξεκινησε!
Τρια καλοσωρισματα:
1ο - Salsify στο χωμα, δηλαδη τσιπς απο ριζες salsify (λαγοχορτο) σαν κλαδακια πανω σε κρεμα λευκου ταραμα, που ακουμπουσε πανω σε μαυρη πετρα, ως ντεκορ. Γευση διακριτικη, θυμιζε οστρακα. Πολυ νοστιμο, ωραιοτατο ξεκινημα! Α, το τρως με τα χερια και κατοπιν σκουπιζεσαι σε ζεστη πετσετουλα που ειχε μολις καταφθασει!

2ο - Αχινος και «θαλασσιο» σφουγγαρι, δηλαδη αβγα αχινου σε ατομικο μπολ και μια μεγαλη πιατελα με διαφορες πρασιναδες και σαλατικα - ολα ντεκορ οχι βρωσιμα! και στη μεση το «θαλασσιο σφουγγαρι» ητοι ψωμακι που χρησιμευε ως κουταλι για τον αχινο. Σε μια μπουκια χωρουσε ολη η θαλασσα. Παρα πολυ καλο.
3ο - Oreo σουπιας, δηλαδη μπισκοτο oreo με γεμιση σουπια και το μελανι της απο πανω, στο ρολο της σοκολατας. Ή αλλιως οταν η φαντασια παντρευεται με τη δημιουργικοτητα! Αρκετα νοστιμο επισης, προσωπικα με κερδισαν τα δυο πρωτα.
Συνεχιζουμε, 4ο πιατο, κουλουρι και ανθογαλα. Εδω εχουμε την επιτομη της αναδειξης της απλοτητας. Το κρητικο ανθογαλα πεντανοστιμο, το αλειφες στο κουλουρακι θεσσαλονικης και απο πανω εριχνες χοντρο ανθο αλατιου. Υπεροχο μες στην απλοτητα του!

- Ψαρι με χορτα, ητοι σφυριδα τελεια μαγειρεμενη συνοδεια χορτων με σαλτσα σχοινοπρασου και σκορδου. Εξαιρετικο πιατο, πεντανοστιμο, εδενε ωραια με την ιδιαιτερη πρασινη σαλτσα, οπως τουλαχιστον αποφανθηκε ο συνδαιτυμων, διοτι προσωπικα ξεχωρισα το ψαρι και τα χορτα αλλα οχι τη σαλτσα.
- Χωριατικη σαλατα - signature dish του εστιατοριου. Σε μορφη χιονιου, μια παλλευκη γρανιτα με καθε μπουκια της οποιας γευοσουν ολα τα συστατικα της αγαπημενης σαλατας (ντοματα, κρεμμυδι, αγγουρι, πιπερια, φετα). Μαγικο! Απο τα πιατα που μενουν στη μνημη καιρο...
- Μαγουλα μοσχαριου, γηινες γευσεις, φρεσκια μαυρη τρουφα. Απο τα ωραιοτερα πιατα σε παρουσιαση και γευση. Το μαγουλο, σιγομαγειρεμενο πολλες ωρες σε κενο αερος, ελιωνε στο στομα, οι γηινες γευσεις ηταν μανιταρια και διαφορα λαχανικα και φυλλα ροκας, γλυκοξινα πικαντικα τραγανιστα, ενα πραγματικα υπεροχο συνολο, που εδενε τελεια με την φρεσκια μαυρη τρουφα που οι κοπελες ετριψαν αυτοστιγμει. Αριστο σε παρουσιαση και γευση. Πιατο που απολαυσα οσο ελαχιστα στα γαστρονομικα μου ταξιδια.

- «Καστανα» απο το χωριο Ροκφορ - αν και αρκετα ενδιαφερον, με παντρεμα γλυκοπικαντικων γευσεων, τυριου και σοκολατας, που τα αλειφες σε ψωμακι, δε με ενθουσιασε, το βρηκα ως το πιο αδυναμο πιατο της βραδιας, σιγουρα θα το ξεχασω συντομα.
Περναμε στα επιδορπια, τρια συνολικα:
- Mojito καροτο - καροτο που ανοιγες το καπακι και κουταλια κουταλια επαιρνες το μοχιτο, στο οποιο συμπεριλαμβανοταν και ρουμι, δροσιστικο, pre dessert ουσιαστικα, οχι κατι αξιομνημονευτο ωστοσο.
- Strawberry cheesecake - ενω μου αρεσουν οι φραουλες, το συγκεκριμενο γλυκο δε μου «ειπε» τιποτα. Ξεχωρισα παντως τη σουπα φραουλας, με την οποια περιεχυσαν το γλυκο. Γενικα, αδιαφορο.

- Εκρηξη πορτοκαλιου - φανταστικο τελειωμα μιας υπεροχης γαστροεμπειριας. Το γλυκο που απολαυσα περισσοτερο και γενικα οσο λιγα ποτε. Καταρχας, το πλεον εντυπωσιακο σε παρουσιαση: ενα μεγαλο μπολ, με πορτοκαλοφυλλα, ξηρο παγο απο κατω και... καπνο που εριξαν με αιθερια ελαια οι σερβιτορες και μοσχομυρισε πορτοκαλι... ολη η αιθουσα, πριν την... εκρηξη του υγρου πορτοκαλιου οταν τα χρυσαφενια σφαιριδια με επικαλυψη σοκολατας απλα ακουμπησαν απαλα στο χειλος και «εξεραγησαν» προσφεροντας μας τον ηδονιστικα ιδανικο γλυκυτατο επιλογο.
Το σερβις, πιο δυνατο ατου του εστιατοριου, εξαιρετικο, οι κοπελες φυσει ευγενικες, χαμογελαστες, φιλικες, ανεπιτηδευτα επαγγελματιες.
Στη γευση εβαλα 3/4, ακριβεστερα 3,5 αλλα οχι απολυτο 4αρι διοτι οπως αναφερθηκε 1-2 πιατα δε με ενθουσιασαν στο βαθμο που το εκαναν τα υπολοιπα 9 του μενου.
Με το 50% λοιπον πληρωσαμε 75 ευρω το ατομο συν 9 ευρω τρια μπουκαλια νερο, τα οποια ανοιγουν και γεμιζουν συνεχως χωρις να ρωτησουν - μινι φαουλ εδω, μικρη λεπτομερεια βεβαια.

Value for money? Χμμ, δεν μπορεις να πεις με σιγουρια. Ο λογος; Μα, δεν υπαρχει καποιο μετρο συγκρισης, καθως το Funky Gourmet ειναι ενα ειδος μονο του! Στη λογικη του μοναδικου επομενως, καθεις καλειται να λογαριασει τις απαιτησεις του καθως και το ποσο βαθεια προτιθεται να βαλει το χερι στην τσεπη για τη μοναδικη αυτη γαστρονομικη εμπειρια. Γιατι τετοια ειναι μια βραδια στο εστιατοριο των ιδιαιτερα ταλαντουχων Χιλιαδακη - Ρουσσου. Εδω αξιζει να σημειωθει οτι σε παρεμφερη εστιατορια του εξωτερικου το κοστος δυσκολα πεφτει κατω απο τα 200-220€, επομενως συγκριτικα με εκεινα ειναι πιο οικονομικο. Παραλληλα ειναι και η Ελλαδα της κρισης. Για αυτο λεω, μαζευονται πολλα και εγκειται σε πολλες παραμετρους το κατα ποσο προσεγγιζει ενα υψηλο vfm. Για το ειδικο μενου, δεν το συζηταω καν, απολυτο vfm. Κανονικα παντως, το εστιατοριο προσφερει μονο set menus και οχι a la carte, κατι πολυ λογικο, με κοστος 90-150€ χωρις ποτα.

Ολοκληρωνοντας με ενθουσιασμο εχω να πω το εξης: αν δεν εχεις παει στο Funky Gourmet, τα βαζεις κατω ξανα και ξανα, δε σου πολυβγαινουν και εισαι στο οριο οικονομικα, ε κανε τη μινι υπερβαση που απαιτειται, προσφερε αυτο το ξεχωριστο δωρο στον εαυτο σου και απολαυσε μια σπανια εμπειρια, εστω για μια και μοναδικη φορα. Εγω παντως ηδη ξεκινησα οικονομιες για τη δευτερη!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fun Restaurants - Κεραμεικός, Αθήνα
Ιουν
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Απλα καταπληκτικο!

Πανακριβο αλλα αξιζει μεχρι το τελευταιο ευρω. Το αυγοταραχο με τη σοκολατα, τα μοσχαρισια μαγουλα, το παγωτο φραουλα, ηταν ολα εξαιρετικα! Μοναδικη γευστικη εμπειρια!

Το μονο αρνητικο ηταν οτι ενω πηραμε το ακριβο μενου με τα κρασια ο σομελιε ηρθε μονο μια φορα στο τραπεζι μας και στη συνεχεια καθοταν στο μπαρ! Την περιγραφη συνεχισε η ευγενεστατη σερβιτορα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fun Restaurants - Κεραμεικός, Αθήνα
Απρ
02
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Είχα αυτό το μαγαζί στο μυαλό μου για περίπου 3 χρόνια, ως κάτι το απλησίαστο μεν, αλλά και πολύ ποθητό δε, καθώς η οικονομική μου κατάσταση ως φοιτήτρια, με έκανε να προσπαθώ να βολεύομαι με πιο φθηνές λύσεις για έξοδο για φαγητό. Παρ' όλα αυτά, το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου, αφού ήδη γυρόφερνα την ιδέα, παίρνω τηλέφωνο για να κάνω κράτηση.

Και από εδώ ξεκινάει η ιστορία του 4 στα 4.
Η κοπέλα στο τηλέφωνο ευγενέστατη, πρόσχαρη και καθόλου επιτηδευμένη.
Ακόμη και από το τηλέφωνο, σε έκανε να νιώθεις ήδη άνετα.
Βρήκαμε πάρκινγκ σχετικά εύκολα, αφού και πολύς κόσμος είχε φύγει για το τριήμερο, αλλά και να μην βρίσκαμε, ο παρκαδόρος του καταστήματος ήταν απόλυτα διαθέσιμος να μας εξυπηρετήσει.

Δεν θέλω να μακρυγορήσω, αλλά πραγματικά το σέρβις ήταν υποδειγματικό. Δεν ξέρω αν υποκρίνονταν, αλλά οι κοπέλες χαμογελούσαν απίστευτα φυσικά, εξηγούσαν τα πάντα, ήταν καίριες, σε έκαναν όπως προείπα να νιώθεις άνετα, χωρίς να γίνονται υπερβολικές.

Ο χώρος επίσης άψογος. Απλός, αλλά γεμάτος, ντυμένος σε σκούρα χρώματα. Πεντακάθαρος επίσης, απο το τραπέζι, την κουρτίνα και το πάτωμα, μέχρι τις τουαλέτες.
Μόλις μας έβαλαν στο τραπέζι μας, ήρθαν αμέσως τα 3 μενού, τα οποία περιλαμβάνουν το καθένα, μια σειρά απο πιάτα και μαζί και το κρασί το οποίο συνοδεύει το κάθε πιάτο. Για παράδειγμα, το μενού 1, περιλαμβάνει γύρω στα 18 πιάτα και κοστίζει 150 ευρώ ανα άτομο χωρις ποτό/κρασί και 240 ευρώ μαζί με ποτό/κρασι. Εμείς πήραμε το μενού 2, στα 120 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό/κρασί, που περιλάμβανε 16 πιάτα.

Να τονίσω εδώ, οτι ρωτηθήκαμε για αλλεργίες, όπως επίσης και για τυχόν πιάτα που δεν θα μπορέσουμε να φάμε, λόγω απλά γευστικών προτιμήσεων. Επειδή, προσωπικά δεν αντέχω το μυαλό αρνιού και το ροκφόρ, αυτά αντικαταστάθηκαν με ντάμπλινγκ με κιμά αρνιού και μανούρι στο αντίστοιχο πιάτο.

Δεν θέλω να αναλύσω κάθε πιάτο ξεχωριστά, ή τον τρόπο σερβιρίσματος καθώς θεωρώ οτι το Funky Gourmet αποτελεί μια εμπειρία την οποία αν υπεραναλύσω, θα χάσει ένα μέρος της γοητείας της. Οπότε θα προσπαθήσω να περιοριστώ.
«Κουλούρι και ανθόγαλα». Ήρθαν σε μια ξύλινη πλάκα, 4 μίνι ζεστά κουλουράκια (σαν Θεσσαλονίκης) που μοσχομύριζαν βούτυρο γάλακτος, μαζί με το ανθόγαλο(κρητική στάκα) σε ένα παγωμένο μπωλάκι και χοντρό αλάτι πάνω σε μια ελαφρόπετρα., όπου εμείς έπρεπε να αλείψουμε το ανθόγαλο στο κουλουράκι και να ρίξουμε απο πάνω το αλάτι. Πολύ νόστιμο παρότι απλό.

«Σαλιγκάρια». Ένα βαθύ μπώλ με σαλιγκάρια χωρίς το κέλυφος τους, κρουτόν, ένα δημητριακό (μάλλον σιτάρι), μέσα σε μια πράσινη κρέμα και διακοσμημένα με όρθια χορταράκια που σου έδιναν την εντύπωση οτι ήταν ριζωμένα στο πιάτο. Το πιάτο ολοκληρωνόταν με φρεσκοτριμμένη τρούφα απο πάνω. Νόστιμο, αλλά πολύ έντονη γεύση για μένα, στον σύντροφό μου πάντως άρεσε πάρα πολύ, αν και δεν τρώει σαλιγκάρια.

«Ψάρι ημέρας φρικασέ». Βλέπε μπακαλιάρος, υποθέτω λόγω ημέρας. Πιο μαλακό πεθαίνεις, έλιωνε στο στόμα, δεν μύριζε ψαρίλα, και μαζί με τα χόρτα και την σάλτσα αυγολέμονο έδενε τέλεια. Η σάλτσα συγκεκριμμένα είχε άνηθο, ο οποίος δεν μου πολυαρέσει γενικά, αλλά εδώ δεν με χάλασε καθόλου.
«Χωριάτικη σαλάτα». Εξωτερικά έμοιαζε με λευκή γρανίτα, αλλά η γεύση ήταν χωριάτικη. Εντυπωσιακότατο, μπέρδευε τις αισθήσεις σου.

«Η Σιωπή του Αμνού». Δύο πιάτα με κοινή θεματολογία. Το πρώτο μέρος περιλάμβανε μια γλώσσα αρνιού την οποία την βουτούσες σε διάφορες σως που ήταν απλωμένες στο πιάτο σου, και για το δεύτερο μέρος, σε εμάς ήρθαν ντάμπλινγκς με κιμά αρνιού, μετά απο αλλαγή του μενού με το μυαλό του αρνιού. Η γλώσσα νόστιμη, αν και υπήρχε ένα μυρωδικό πάνω της που μου θύμιζε λουλούδι και μου κάλυπτε σε λίγο ενοχλητικό βαθμό το όλο πιάτο. Να σημειώσω εδώ, οτι το ίδιο μυρωδικό το βρήκα και στα σαλιγκάρια και πάλι με ενοχλούσε.

«Κάστανα απο το χωριό Ροκφόρ». Όπου ροκφόρ βάλτε μανούρι, γιατί και αυτό είχε ζητηθεί απ την αρχή. Πραγματικά εξαιρετικό πιάτο! Ένα εικονικό κάστανο, που ουσιαστικά ήταν μανούρι με επικάλυψη σοκολάτας, έπρεπε να το αλέιψουμε σε ένα ψωμάκι με βανίλια, μαζί με πούδρα φουντουκιού και μαρμελάδα ( νομίζω κεράσι αλλά δεν θυμάμαι) που βρίσκονταν στο πιάτο μας. Ο συνδυασμός αλμυρού-γλυκού ήταν για μένα τέλειος!

«Βραχιόλι». Ένα βραχιόλι σερβιρισμένο μέσα στο βελουδένιο κουτάκι του, με την μόνη μικρή διαφορά με τα συνηθισμένα χρυσά βραχιόλια, να είναι οτι αυτό και τρωγόταν και είχε γεύση μπακλαβά. Επίσης εξαιρετικό!
«Το ρόδι της αφθονίας και της ευημερίας». Ένα ρόδι σερβιρισμένο πάνω σε έναν κορμό δέντρου, το οποίο το ένα του ημισφαίριο ήταν γεμισμένο με κρέμα(ή παγωτό?)αμυγδάλου, τζίντζερ και καρπούς απο ρόδι. Έτρωγα άλλα τρία για πλάκα, φοβερή γεύση.

«Έκρηξη πορτοκαλιού». Ίσως το πιο θεαματικό πιάτο, για αυτό και βρίσκεται τελευταίο στην σειρά. Σε ένα μπωλ γεμισμένο με φύλλα πορτοκαλιάς και δυο χρυσά μπαλάκια απο πάνω τους, μία απ’ τις κοπέλες που μας σέρβιραν, έριξαν μέσα του αιθέριο έλαιο και μέσα απο αυτό έβγαινε καπνός που γέμιζε όλο το τραπέζι και μύριζε πορτοκάλι. Το εφέ ουσιαστικά βασίζεται στον ξηρό πάγο που βρίσκεται κάτω απο τα φύλλα πορτοκαλιάς και αντιδράει με το ζεστό αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού. Ναι, προφανώς και δεν το ήξερα, αλλά μου το εξήγησε η κοπέλα. Το κάθε μπαλάκι έπρεπε να το βάλουμε προσεκτικά στο στόμα και να το σπάσουμε με την γλώσσα μας. Εκεί έρχεται και η έκρηξη χυμού πορτοκαλιού, που μαζί με το σοκολατένιο περίβλημα έκλεισε την όλη διαδικασία πολύ ευχάριστα.

Έξτρα μπόνους δίνω στις ζεστές πετσέτες που ήρθαν συνοδεία με διάφορα πιάτα που χρησιμοποιούσαμε μόνο τα χέρια μας και στην σωστή χρονικά άφιξη των πιάτων.
Ένα μικρό μείον για μένα ήταν τα 6 ευρώ που πληρώσαμε για 2 μπουκάλια νερό, τα οποία δεν ρωτηθήκαμε για το δεύτερο, απλά συνέχιζαν να γεμίζουν νερό. Όκευ, δώσαμε 246 ευρώ θα πει κανείς, τα 6 σε πείραξαν? Δεν με πείραξαν, απλά δηλώνω οτι θα προτιμούσα να είχα ρωτηθεί, γιατί έτσι είμαι σαν άνθρωπος.

Στην γεύση επίσης έβαλα 3 ντοματούλες, γιατί παρά τον ενθουσιασμό μου για διάφορους συνδυασμούς γεύσεων και παρά το οτι εντυπωσιάστηκα, δεν μπορώ να κρύψω οτι κάποια απ τα πιάτα, μου φάνηκαν απο μέτρια μέχρι και αδιάφορα ώς προς την γεύση καθαρά (τάρτα με αυγοτάραχο και λευκή σοκολάτα, αυγά αχινού με ψίχα ψωμιού).

Σαν συνολική εμπειρία τώρα, θα έλεγα οτι για κάποιον που ασχολείται με οτιδήποτε έχει να κάνει με την γαστρονομία και έχει την άνεση να κάνει έστω μια φορά ένα δώρο στον εαυτό του, θα έπρεπε να το κάνει. Το Funky Gourmet είναι μια εμπειρία απο μόνο του, και ναί, ακόμη και να μην με ξετρέλαναν όλες οι γεύσεις, δεν τα λυπήθηκα καθόλου τα χρήματα. Βέβαια, αν δεν καταφέρω ποτέ να βγάλω 2 χιλιάρικα το μήνα και να μην έχω και παιδιά, πρέπει να παραμείνω στην μία και μόνο φορά. Value for money 4/4 λοιπόν, αλλά είπαμε, για μια φορά.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fun Restaurants - Κεραμεικός, Αθήνα
Οκτ
07
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Το funky gourmet ήταν το καλύτερο εστιατόριο που έχω επισκεφτεί. Πήγα με το σύζυγό μου για τα γεννέθλιά του και οι γεύσεις ήταν πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο. Πήραμε το πλήρες μενού χώρίς το συνδυασμό με τα ποτά που προτείνονται, καθώς κάναμε μόνοι μας την επιλογή κρασιού.

Μη έχοντας μεγάλη εμπειρία από μοριακή κουζίνα, o εντυπωσιασμός μου ήταν τεράστιος.
Έχοντας στο μυαλό μου πως σε τέτοιου είδους εστιατόρια δε χορταίνεις και πληρώνεις πολλά χρήματα, θα έλεγα πως αναθεώρησα την άποψή μου, καθώς το φαγητό ήταν χορταστικό και πως αυτή την κουζίνα/τέχνη αξίζει να την πληρώσεις.

Ως αρνητικό το ότι θα πρέπει να διαθέσεις τουλάχιστον 4 με 5 ώρες στο εστιατόριο, πέραν του χρόνου που θέλεις για να φτάσεις στο εν λόγω εστιατόριο.

Το funky gourmet δεν είναι απλά ένα πολύ καλό εστιατόριο. Το funky gourmet είναι κάτι άλλο.....

Μακάρι να υπάρξουν κι άλλα πολλά funky gourmet και να να μπορείς να απολαμβάνεις τέτοιες γεύσεις σε πιο προσιτές τιμές.