BOTRINI'S RESTAURANT

Μοντέρνα κουζίνα

  Βασιλέως Γεωργίου Β' 24β, Χαλάνδρι [Χάρτης]
  210 6857323
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Απρ
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Η ζωή μας είναι διαδρομές. Σημασία, λέει ο ποιητής, έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Αυτό είναι που σε κάνει να σκέφτεσαι, να αναπολείς, να δημιουργείς, να εξελίσσεσαι.

Ένα τέτοιο γαστρονομικό ταξίδι βιώσαμε, τις δύο φορές που κατά το παρελθόν επισκεφθήκαμε το εστιατόριο του κ. Έκτορα Μποτρίνι. Ένας celebrity chef, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο ευρύ κοινό, εφάμιλλη κορυφαίου πολιτικού προσώπου, που έχει αποδείξει με έργα και πράξεις, ότι εκτός της πλούσιας τηλεοπτικής του παρουσίας, διαθέτει και δημιουργικές μαγειρικές ικανότητες.

Στην πορεία ήρθε και η αναμενόμενη καταξίωση, με ένα αστέρι michelin και τους χρυσούς σκούφους του Αθηνοράματος. Για τον τελευταίο θεσμό και ειδικότερα για κάποια συγκεκριμένα εστιατόρια διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, έχοντας προσωπική πικρή εμπειρία, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο της σημερινής μου κριτικής.

Το ζητούμενο είναι τι προσδοκά κανείς από ένα μισελενάτο εστιατόριο που διάγει τον 5ο χρόνο λειτουργίας του, έχει ωριμάσει και καταξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου, είναι σχεδόν μονίμως γεμάτο και εξαργυρώνει την δημοσιότητα του ιδιοκτήτη του και τα βραβεία που έχει αποσπάσει.

Μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσω τις δύο προηγούμενες επισκέψεις, με κατάληξη το απόλυτο gourmeδοτάξιδο, σε τιμές σχεδόν ταβέρνας. Ξεχνιέται εύκολα εκείνο το menu BOE, στην τιμή των 40€ το άτομο;

Σαν χθες μου φαίνεται, εκείνο το καλοκαιρινό βραδάκι του Ιουνίου, λίγα χρόνια πριν. Ο καταπράσινος, περιποιημένος και σωστά φωτισμένος κήπος, και το εξαιρετικό service, έθεσαν τις βάσεις για το γαστρονομικό ταξίδι που ακολούθησε. Να τι περιλάμβανε το menu BOE:

Καλωσόρισμα με τον ''χάρτη της Μεσογείου'', με πληθώρα και ποικιλία amuse bouche, το ένα καλύτερο από το άλλο. Το κάθε ένα ήταν εμπνευσμένο από μια συγκεκριμένη χώρα της Μεσογείου, η δε παρουσίαση τους ήταν ευφάνταστη, χωρίς υπερβολή ένα πραγματικό case study.

Ορεκτικό με επιλογή ανάμεσα σε carpaccio ξιφία, fish&chips a la Greque, ή carpaccio από καπνιστό μοσχαρίσιο κρέας ή σαλάτα caesar's.

Κυρίως με επιλογή από κατσικάκι με κρέμα σκόρδου, γη από κουμ κουάτ και σάλτσα μαυροδάφνης ή κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής ή ριζότο αναφορά στην Ελλάδα.

Γλυκό με επιλογή από κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα ντομάτας και κρέμα λεμόνι ή το μονοπάτι της σοκολάτας και οι νύξεις των εσπεριδοειδών.

Ανά άτομο, μισό μπουκάλι αξιοπρεπέστατο house wine, ειδική εμφιάλωση του κτήματος Αντωνόπουλου.

Δοκιμάσαμε όλα τα παραπάνω πιάτα σε αυτές τις δύο επισκέψεις και θα κάνω highlight στο carpaccio μοσχαριού, στο κατσικάκι (το πιάτο τα έσπαγε) και στο μονοπάτι της σοκολάτας. Η παρουσίαση και το food styling των πιάτων ήταν για σεμινάριο. Επίσης υπήρχε και menu degustation (χωρίς το κρασί) στα 70€ το άτομο.

Το όραμα του κ. Μποτρίνι για την δημιουργία ενός προσιτού εστιατορίου, που θα έφερνε την υψηλή γαστρονομία πιο κοντά στο ευρύ κοινό, με σεβασμό στην εποχικότητα, την ποιότητα και την εντοπιότητα των προϊόντων, γινόταν πραγματικότητα. Το κυριότερο, εκτός της τιμής, αυτή η γαστρονομία ήταν ''προσιτή'' και στον ουρανίσκο του μέσου πελάτη.

Οι παραπάνω γλυκές αναμνήσεις, μας έφεραν ξανά πίσω στο Botrini's το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, για ένα ακόμα γαστρονομικό repeat.

Ο χώρος έχει υποστεί μια επιδερμική ανακαίνιση, παραμένει σε τεχνοτροπία minimal και αποπνέει μια διακριτική πολυτέλεια, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει ή να ενθουσιάζει. Η art de la table πολύ μέτρια, σχεδόν ανύπαρκτη, τα λευκά τραπεζομάντηλα πλέον απουσιάζουν, τα ποτήρια και τα μαχαιροπήρουνα μοιάζουν να βγήκαν από τις ''καλύτερες'' σειρές του ΙΚΕΑ και το βάρος δίνεται σε ορισμένα ''ευφάνταστα'' σκεύη για την παρουσίαση συγκεκριμένων πιάτων. Καλύτερο σημείο παραμένει ο εξωτερικός χώρος στον κήπο (για τους καλοκαιρινούς μήνες) και στον εσωτερικό χώρο το τμήμα στην περιοχή της κουζίνας, με highlight στις δύο τζαμαρίες, από τις οποίες ο πελάτης αναλόγως θέσης, μπορεί να παρακολουθεί την αεικίνητη δράση των μαγείρων.

Στο service υπάρχει πληθώρα προσωπικού, δυστυχώς με πολύ μέτρια απόδοση. Οι κινήσεις του προσωπικού πολύ νευρικές, άγαρμπες και αδέξιες, το μόνο που κατάφερναν ήταν να μας μεταδίδουν μια νευρικότητα και να μην μας αφήνουν να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την έξοδό μας. Αν τα παραπάνω συνδυαστούν με τον κραδασμό που εξέπεμπε το ξύλινο πάτωμα, λόγω των βιαστικών κινήσεων του προσωπικού, τότε καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση απλώς χειροτέρευε. Θα μνημονεύσω τα κυριότερα φάουλ από αυτά που ανακαλώ στην μνήμη μου.

Σε κάποια πιάτα γινόταν παρουσίαση τους και σε κάποια άλλα όχι. Όταν ο βοηθός σερβιτόρου έφερε (σε δίσκο) τα κυρίως πιάτα, τα ακούμπησε σε ένα βοηθητικό έπιπλο δίπλα μας και έφυγε. Παρέμειναν στα ''αζήτητα'' δύο με τρία λεπτά, διότι ο σερβιτόρος μας ήταν κάπου αλλού.... Συντονισμός κουζίνας και προσωπικού σάλας μάλλον κακός. Τελικά φιλοτιμήθηκε και μας σέρβιρε ο διερχόμενος maitre, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί δική του αρμοδιότητα. Μας σέρβιραν νερό, βάζοντας χωρίς υπερβολή ποσότητα δύο γουλιές. Γιατί άραγε; Μήπως μας έκοψαν ότι δεν διψάμε; Ακούσαμε τρεις ή τέσσερις φορές τον ήχο από μαχαιροπήρουνα που έπεφταν από τους σερβιτόρους στο πάτωμα. Ζητήσαμε ως ορεκτικό τα ξακουστά αλλαντικά του Etrusco, για να λάβουμε την απάντηση ότι έχουν τελειώσει (θυμίζω ότι είναι Σάββατο 21:30). Κλείνω εδώ για να μην σας κουράσω περισσότερο, ότι ζητώντας τον λογαριασμό και πληρώνοντας, δεν ερωτηθήκαμε καθόλου για τις εντυπώσεις μας, ούτε καν υπήρξε κάποιο επαγγελματικό ξεπροβόδισμα εξόδου, κάτι απαράδεκτο για εστιατόριο αυτού του επιπέδου.

Ας πάμε τώρα και στην κάρτα του menu. Είναι διαθέσιμη on line στο site του εστιατορίου, οπότε δεν θα μακρηγορήσω. Συνοπτικά θα πω ότι το menu BOE πλέον δεν υφίσταται, το menu Ανακάλυψη κοστίζει 48€ το άτομο, το menu Ρίζες 65€ το άτομο και το menu degustation εκτοξεύθηκε στα 90€ το άτομο (όλα άνευ κρασιού). Υπάρχουν βεβαίως και επιλογές a la carte. Η κάρτα του κρασιού, εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις, εξακολουθεί να διατίθεται μέσω trendy i-pad.

Πήγαμε στοχευμένα για να δοκιμάσουμε το menu Ανακάλυψη, πλην όμως για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσω, στραφήκαμε σε παραγγελία a la carte. Δοκιμάσαμε:

- Τρία καλωσορίσματα που προσφέρονται σε όλους τους πελάτες, αδιακρίτως τύπου παραγγελίας. Το πρώτο ήταν ''η δική μας πίτσα'', ένα αλμυρόγλυκο amuse bouche με πολύ μέτριες εντυπώσεις, καθόσον η βάση του έδειχνε ξεραμένη και αναιρούσε την υπόλοιπη καλούτσικη προσπάθεια. Το δεύτερο ήταν ένα μακαρόν με άγρια μανιτάρια, φουντούκι και νότες πέντε μπαχαρικών, το οποίο ήταν έξυπνα παρουσιασμένο μέσα σε κλειστό κουτάκι, γευστικά δε ήταν βελούδινο με υπέροχες εναλλαγές γεύσεων. Το τρίτο με την ονομασία ''αυγό 2015'' ήταν επίσης έξυπνα παρουσιασμένο (σκεύος σε μορφή ''σπασμένου'' αυγού) και επρόκειτο για μια μινιατούρα βελουτέ σούπας, με κολοκυθάκι, αβοκάντο και δυόσμο, με αδιάφορες και άτονες γευστικές εντυπώσεις.

-Ριζότο ''Alnero'' η σκοτεινή πλευρά της σελήνης (στα 24€). Το ζητήσαμε ως ορεκτικό, κατανεμημένο σε δύο πιάτα. Ήταν ένα χάρμα οφθαλμών και γεύσης, πιθανόν η καλύτερη στιγμή της βραδιάς μας. Υπέροχα χυλωμένο ριζότο, με βούτυρο καραβίδας, αχινό και μελάνι σουπιάς, έβγαζε όλα τα αρώματα και τις γεύσεις, που κάποιος θα περίμενε από αυτό το πιάτο.

-Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα, κακάο Περού και λεμόνι (στα 24€). Όσο συναντήσατε εσείς την τρούφα, το κακάο και το λεμόνι, άλλο τόσο τα συνάντησα και εγώ. Αντί αυτού το πιάτο μου έβγαζε βουτυρίλα και κρέμα γάλακτος. Οι παπαρδέλες μπορεί να ήταν καλοεκτελεσμένες και σε καλή ποσότητα, αλλά σε ένα πιάτο με τόσο promising συστατικά, περίμενα γευστικές συγκινήσεις, που τελικά ''πνίγηκαν'' στον βωμό της βουτυρίλας. Εκτιμώ ότι με λιγότερα από τα μισά λεφτά, τρώω πολύ καλύτερο παρόμοιο πιάτο στο Ιταλικό της γειτονιάς μου, το οποίο btw είναι πολύ καλό. Απογοήτευση!!

-Ζαρκάδι grand veneur 60 χρόνια μετά (στα 36€). Πιάτο πολύ καλύτερο από το προηγούμενο, με σωστά εκτελεσμένο το κρέας. Από το ακριβότερο πιάτο του καταλόγου, περίμενα πολύ εντονότερες γευστικές συγκινήσεις. Ήταν ένα αξιόλογο πιάτο, αλλά όταν η τελική εντύπωση ήταν ότι το effort της κουζίνας, δόθηκε στην περίπλοκη και μπιχλιμπιδιάρικη παρουσίαση του, μοιραία και δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί top of the line.

-2 ποτήρια κόκκινο κρασί Κτήμα Αβαντίς syrah και 1 ποτήρι ροζέ Αμέθυστος Λαζαρίδη (συνολικά στα 20€).

Κατέληξα ότι:

Κρίμα, κρίμα και πάλι κρίμα.

Κ. Μποτρίνι, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι είσαι ένας καλλιτέχνης της κουζίνας, που προσωπικά εκτιμώ. Λάβε όμως υπόψη σου, ότι όταν το starting point για το βασικό γεύμα ενός ζευγαριού (με ένα μπουκάλι κρασιού entry level) είναι περίπου τα 120€, τότε το ζητούμενο για το εστιατόριο σου, πρέπει να είναι η συνέχεια, η συνέπεια και η διαχρονικότητα στην απόδοση του. Βέβαια το check μπορεί χαλαρά να ξεπεράσει και τα 200€, αλλά ο ''καθένας απλώνει τα πόδια του όσο φτάνει το πάπλωμα''. Αλίμονο αν το Botrini's κρίνονταν σαν μια απλή ταβέρνα της γειτονιάς. Right;

Δυστυχώς το γαστρονομικό ταξίδι που υπόσχονται το πολυδιαφημισμένο αστέρι michelin και τα σκουφιά, τουλάχιστον σε αυτή μας την επίσκεψη ήταν ''ημιτελές'' και όχι αντάξιο της φήμης του εστιατορίου. Οι τιμές έχουν πάρει επικίνδυνα την ανηφόρα και το service ακόμη χειρότερα την κατηφόρα. Τα ερωτήματα αμείλικτα. Γιατί άραγε; Φταίνε οι τιμητικές διακρίσεις, ο εφησυχασμός και η καταξίωση, η γαστρονομική ανωριμότητα του μέσου πελάτη, ο Τόμσεν η Δρακουλέσκου και το ΔΝΤ, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, ο Τράμπ και η Κλίντον, ο Φίλης με τον Μουζάλα ή μήπως φταίει ο Καβάφης και η Ιθάκη του; Ας τα φορτώσουμε όλα στον τελευταίο μιας και δεν βρίσκεται στην ζωή, οπότε και δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί. Οι υπόλοιποι μπορεί να στείλουν κανένα εξώδικο, οπότε ποιός θέλει μπλεξίματα;

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Οκτ
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
65-80

Ήθελα να πάω για πολύ καιρό στο Botrini' s αφού αποτελεί ένα από τα λίγα εστιατόρια της Αθήνας με αστέρι Michelin. Δυστυχώς η εμπειρία μου ήταν σε μεγάλο βαθμό απογοητευτική, κυρίως λόγο της πολύ κακής σχέσης ποιότητας τιμής.

Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου είναι όμορφος και ήρεμος χωρίς ωστόσο να είναι κάτι το απίστευτο. Το service είναι εντυπωσιακά καλό, τα κενά ανάμεσα στα πιάτα ήταν πολύ μικρά σε αντίθεση με άλλα παρόμοια εστιατόρια.

Ως προς το φαγητό, το εστιατόριο είναι καλό χωρίς ωστόσο να είναι κάτι το εντυπωσιακό. Το πρώτο πιάτο ήταν μικρό, για καλωσόρισμα, και ονομάζεται ‘Η Δική μας Πίτσα’. Ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Στη συνέχεια ακολούθησε το Μακαρόν (το οποίο περιείχε και φουα γκρα) και ήταν επίσης ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Ακολούθησαν το ‘Αυγό’ και η έκπληξη του σεφ (η οποία ήταν το πιάτο ‘Κάτι σαν Πίτα Γύρο’) τα οποία αν και ενδιαφέροντα πιάτα δεν λέγανε κάτι το ιδιαίτερο. Το επόμενο πιάτο, το ‘Παντζάρι’, ήταν εξαιρετικό καθώς περιείχε παντζάρι σε πολλές διαφορετικές μορφές και ήταν τόσο πρωτότυπο όσο και εύγευστο. Τα δύο τελευταία ορεκτικά ήταν το ‘Fish and Chips’ και το ‘Illusion’ (το οποίο είναι πολύ παρόμοιο με χτένι χωρίς να είναι χτένι, έτσι εξηγείται και το όνομά του) τα οποία ήταν καλά αλλά μέχρι εκεί. Τώρα περνάμε στα κυρίως. Το πρώτο ήταν το ‘Σαν Καρμπονάρα’ το οποίο ήταν ένα πολύ δυνατό πιάτο. Στη συνέχεια είχαμε τις ‘Φρέσκες Ψαρο – Αναμνήσεις’ ένα κακό πιάτο που ήταν και το μεγαλύτερο από πλευράς ποσότητας του μενού. Το ψάρι ήταν παραψημένο και το πιάτο ήταν τελείως αδιάφορο. Στη συνέχεια περνάμε στο τελευταίο κυρίως, το ‘Ζαρκάδι Grand Veneur’, το οποίο επίσης δεν ήταν κάτι το τρομερό, αν και εδώ πρέπει να τονίσω ότι γενικά δεν μου αρέσει το κυνήγι οπότε μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός. Στα γλυκά περνάμε στο ‘Υποβρύχιο της Παιδικής μου Ηλικίας’ το οποίο είναι απλά για να αλλάξει η γεύση. Στη συνέχεια έχουμε το ‘Σαν Ένα Γλυκό Τζατζίκι’ το οποίο αν και αδιαμφισβήτητα πρωτότυπο δεν ήταν ιδιαιτέρως γευστικό. Τέλος το μενού κλίνει με το ‘Τσορεκ α λα Γκρέκα’, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό πραγματικά πιάτο και είναι σαν ένα πολύ πρωτότυπο τσουρέκι (προσωπικά μου θύμισε και λίγο λουκουμά τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση).

Περνάμε τώρα στη κρίσιμη ερώτηση: αν το εστιατόριο έχει καλή σχέση ποιότητας – τιμής. Η απάντηση είναι όχι. Αν και γευστικά είναι σίγουρα καλό αυτό είναι αναμενόμενο δεδομένου του επιπέδου και των τιμών του. Αν το Botrini’ s συγκριθεί με άλλα εστιατόρια του επιπέδου του, όπως το CTC και το Hytra φαίνεται ότι υστερεί σημαντικά. Στη Hytra, για παράδειγμα (η οποία κατά τη γνώμη μου έχει και καλύτερο φαγητό) με την τιμή του μενού του Botrini’ s παίρνεις και wine pairing (το οποίο στο Botrini’ s δεν υπάρχει καν σαν επιλογή). Έτσι λοιπόν παρά το γεγονός ότι γευστικά είναι σε γενικές γραμμές ένα καλό εστιατόριο δεν το προτείνω επειδή σε αντίστοιχα εστιατόρια μπορείτε να φάτε ταυτόχρονα καλύτερα και φθηνότερα.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Μαι
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
50-64

Πήγαμε οικογενειακα για βραδινό. Σαν πρώτη εντύπωση δεν τρελάθηκα αφού το εξω μέρος του μαγαζιου ηταν βρόμικο και ατημέλητο. Ο μέτρ πολύ ευγενικός και φιλικός μας καλοσόρισε. Επίσης η κοπέλα που μας σέρβιρε ήταν καλή στην δουλειά της.

Στα του φαγητού για fine dining ήταν καλές οι γευσεις και η παρουσίαση αλλά περίμενα κάτι παραπάνω για εστιατόριο με Michelin Star και χρυσούς σκούφους αλλα καλό.

Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν ωραία απλά που και που υπήρχε πολύ θόρυβος απο την κουζίνα.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό δείπνο αλλά σε σχέση με άλλα εστιατόρια που έχω επισκεφτεί με Michelin Star έδώ και στο εξωτερικό το περίμενα καλύτερο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιουν
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Ολοκληρωσαμε τις φετινες "ημερες βραβευμενης γαστρονομιας" με την πρωτη επισκεψη στο πολυβραβευμενο Botrini's.

Το αθηναϊκο εστιατοριο του δημοφιλους σεφ με την εντονη δημιουργικοτητα, τη νεωτεριστικη μοριακη κουζινα και τις περιφημες αναφορες στην Ελλαδα, στεγαζεται με διακριτικη πολυτελεια σε μια διατηρητεα μονοκατοικια του Χαλανδριου, με υπεροχο κηπο, απο το 2011. Πανεμορφη καταπρασινη αυλη, ο, τι πρεπει για το καλοκαιρι, χαμηλος φωτισμος, ωραιοτατη η αρχικη εικονα. Μεσα ο χωρος ειναι λιτος, μινιμαλ αισθητικης, «ντυμενος» στα λευκα.

Το σερβις, απο τη νεανικη ομαδα που το απαρτιζει, αναμενομενα καλο και ακρως επαγγελματικο ως προς το καλωσορισμα, την παρουσιαση και τους χρονους των πιατων και γενικα τη διαρκη επαγρυπνιση και τον «ελεγχο» των τραπεζιων, ωστοσο μετα το δευτερο γεμισμα νερου και κρασιου δεν ξαναηρθε κανεις (συμπεριλαμβανομενου του κατατοπιστικου και γνωστη κατα τα αλλα head sommelier), με αποτελεσμα σχεδον να στραβολαιμιαζω για να πιανω το μπουκαλι με το κρασι και να γεμιζω τα ποτηρια αλλες 3-4 φορες. Το γεμισμα του κρασιου δε θα με ενοχλουσε, ισα ισα, με την προϋποθεση βεβαια να ειχα το μπουκαλι στο τραπεζι μου και οχι δυο μετρα παραδιπλα... Ενω ακομη οσο περισσοτερο γεμιζαν τα τραπεζια τοσο παρατηρουνταν μια σχεδον ενοχλητικη καθυστερηση, παρα το πολυαριθμο τιμ, εξ ου και το 2/4...

Το φαγητο ηταν μια συνολικη γαστρονομικη εμπειρια, απο καθε αποψη.
Το "ειδικο μενου", στα 45€ ανα ατομο, περιλαμβανε:
- Snack-μεζες.
- Ξιφιας carpaccio με τον τροπο των ψαραδων στη νησο Elba, αναφορα σε μια κερκυ­ραϊκη νεραντζοσαλατα 2003.
- TONgueNATOandtomato 2014.
- Ριζοτο al nero «Η σκοτεινη πλευρα της σεληνης» 2014.
- Μαγουλο απο μοσχαρακι γαλακτος βιολογικης εκτροφης με κρεμα πατατας, πραλινα και κροκετες πατατας.
- Σαν ενα mojito.
- Σαν ενα γλυκο τζατζικι 2012.

Λοιπον!
- Τρεις snack-μεζεδες, "κατι σαν πιτσακι", "κατι σαν τυροπιτακι" και ενα σε γλυκια εκδοχη με αερινη μαρεγκα και σταφυλι. Οκ, οχι κατι ιδιαιτερο. Παραλληλα ηρθε και ποικιλια με πολυ νοστιμα ψωμακια συνοδεια ελαιολαδου και χοντρου αλατιου, για «βουτες».

- Υπεροχο πιατο. Ψαρι με λαχανικα (κερκυραϊκη νεραντζοσαλατα), αλμυριδα και -ελαφρως πικαντικο- σορμπε απο πιπερια japaleno. Φανταστικος συνδυασμος γευσεων!

- Καλο πιατο, αλλα δε μενει στη μνημη, οπως τα περισσοτερα του μενου. Το "νερο ντοματας" ενδιαφερον αλλα γευστικα οχι κατι ιδιαιτερο.

- Υπεροχο πιατο, ξανα. Εξαιρετικο χυλωμενο (παλαιωμενο) ρυζι, με βουτυρο καραβιδας, κομματια αχινου και μελανι σουπιας, που προσεδιδε φυσικα το μαυρο χρωμα.

- Πεντανοστιμο και ψημενο στην εντελεια, ελειωνε στο στομα. Προσωπικα δε μου πολυαρεσαν οι κροκετες πατατας, αλλα συνολικα το πιατο ηταν ιδιαιτερα ευγεστο, συνδυαζοντας αρμονικα την πατατα με την... πραλινα!

- Το πιο αδυναμο πιατο του μενου. Ο, τι ακριβως υποδηλωνει, "σαν ενα mojito". Το δημοφιλες ποτο, που δεν ηταν ποτε στα αγαπημενα μου, σε μορφη γλυκου, δεν ξετρελαθηκα.

- Εδω ειμαστε! Ή μαλλον, εδω καταληξαμε. Ιδανικο κλεισιμο μιας εκλεκτης γαστρονομικης εμπειριας αυτο το αποδομημενο τζατζικι. Διατηρωντας ολα τα υλικα του αγαπημενου ελληνικου ορεκτικου ο Μποτρινι φτιαχνει ενα εξοχως δροσιστικο και υπεροχο γλυκο (αγγουρι-γρανιτα σκορδο-λευκη σοκολατα με γεμιση), που δυσκολα θα ξεγραψεις απο τη μνημη και τον ουρανισκο!

90€ για το μενου (περα απο το χαζεμα των ευφανταστων δημιουργιων του εξαιρετικου σεφ, χορτασαμε για τα καλα, ομολογω ηταν κατι που δεν περιμενα, ωστοσο χαρηκα που διαψευστηκα πανηγυρικα) + 20€ για το μοναδικο ροζε κρασι του καταλογου (ερχεται σε i-pad), ενα «Βυσσινοκηπο», κτηματος Παλυβου, απο τα αγαπημενα μου οικονομικα ροζε (το βρισκεις περιπου στα μισα χρηματα σε σουπερμαρκετ-καβες), μια ακρως VfM προταση. Γενικα μπορεις να φας στο Botrini's με 40€ (μενου 3 πιατων + γλυκο), επισης πολυ καλο VfM. Υπαρχει και ετερο μενου 10 πιατων στα 80€, ενω a la carte δυσκολα θα μεινετε κατω απο τα 55-60€.

Βρηκα το ολο εγχειρημα θετικο, θεωρω πως -και- το αθηναϊκο Botrini's αντικειμενικα συγκαταλεγεται στα κορυφαια εστιατορια της χωρας και ειναι ζητημα χρονου να κερδισει και το 2ο αστερι Michelin. Θα ηθελα να το επισκεφθω ξανα, για το μενου των 40€, εαν και οποτε βεβαια αλλαξει ωστε να δοκιμασω κατι διαφορετικο!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Οκτ
25
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Σιγουρα αξιζει να επισκευτει καποιος το συγκεκριμενο εστιατοριο, αρκει βεβαια να το αντεχει η τσεπη του!!! γ

Για τα φαγητα, τις υφες, την παρουσιαση και την γευση τον πιατων...., οτι και να πεις ειναι λιγο!!!! το μοσχαρισιο μαγουλο.... ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!! το γεμιστο χταποδι επισης ΤΕΛΕΙΟ!!!

Το καρπατσιο ξιφια φανταστικο!! και πολλα ακομα που δεν τα θυμαμαι...! τελος, μην ξεχασετε να δοκιμασετε τα γλυκα..., δεν θα σας πω τι φαγαμε εμεις....!

Χρήσιμη;
0
  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιουν
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
65-80

Λυπάμαι που η κριτική είναι αρνητική αλλά πραγματικά το εστιατόριο ήταν απογοήτευση. Το σέρβις ήταν πραγματικά αργό, σχεδόν σαν να το κάναν επίτηδες. περιμέναμε 30 λεπτά τον λογαριασμό. Παραγγείλαμε τα μενού degustation με 80 ευρώ το άτομο.

Τα μόνο που αξίζαν σαν σύλληψη και όχι σαν γεύση ήταν το πατζάρι με σορμπέ γιαουρτιού και το μοσχαράκι με τον πουρέ (το οποίο παρότι ήταν πεντανόστιμο το συνόδευε με λίγη νουτέλα που χαλούσε όλο το άρωμα του φαγητού).

Τα καλαμάρια *(σαν από καρμπονάρα τα ονομάζει) ήταν σκληρά, η γαρίδα σχεδόν ωμή, και το χταποδάκι με τα κρεμμύδια παγωμένα.

Τα γλυκά δεν ήταν κακά αλλά οκ.

Η μόνη λαμπρή εξαίρεση του μαγαζιού ήταν ο σομελιέ που ήταν εξυπηρετικότατος, ευγενέστατος και μας πρόσφερε εξαιρετικά κρασιά.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Οκτ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Πηγαμε στο εν λογο εστιατορια Παρασκευή 14 Οκτωβρίου! Το εστιατοριο απο αποψη χωρου ηταν μετριο τουλαχιστον για τα γουστα μας! Το service τραγικο μας αφηναν χωρις να μας ξαναγεμισουν το νερο για αρκετη ωρα! Ας περασω λοιπον στο ζουμι!

Παραγγειλαμε το traveling menu το οποιο ηταν στα 100€ περιπου και ερχεται η ωρα για το κρασι οπου θελαμε να μας προτεινουν ενα ροζε να σημειωσω οτι στα ροζε το πιο ακριβο στοιχιζε 40€!

Μας λεει ο σεριβιτορος οτι ειναι προτιμοτερο να παρουμε ενα λευκο! Και ετσι εγινε! Να επισημανω οτι σε κανενα εστιατοριο τετοιου ειδους ουτε στην ελλαδα ουτε στο εξωτερικο δεν μας εχουν προτεινει ενα κρασι που να ξεφευγει πολυ σε χρηματα χωρις να μας ενημερωσουν οποτε θεωρησαμε οτι θα κυμαινονταν το πολυ στα 60€!

Ξεκιναμε λοιπον το γευμα μας το οποιο δεν ηταν σε καμια περιπτωση ανταξιο Michelin! Ο σερβιτορος τραγικος περνουσαν 10' χωρις να εχουμε κρασι στο ποτηρι μας! Και φτανει η στιγμη για το κυριως, οπου έρχεται η κοπελα να μας ενημερωσει οτι μπορουμε να επιλεξουμε αναμεσα σε δυο χωρις φυσικα να μας ενημερωσει οτι αν παρουμε διαφορετικα θα τα χρεωθουμε επιπλεον!

Ο κυριος Μποτρινι ηταν στο εστιατοριο και χαιρετισε ολους εκτος απο εμας και αλλη μια παρεα! Πολυ κακο!!!!!! Και ερχεται η στιγμη του λογαριασμου οπου καταληξαμε 2ατομα να πληρωσουμε 320€!!!!!!!!! Σοκ!!!!!!!!! Δεν μπορουσαμε να πληρωσουμε με χρεωστικη καθως υπηρχε προβλημα δικο τους! Πληρωσαμε λοιπον μετρητα! Δεν μας πειραξε το ποσο που πληρωσαμε απλως νιωσαμε οτι μας εξαπατησαν!!!!! Αν καποιος επιθυμει να παει σε εστιατοριο με αστερι Michelin υπαρχουν πολυ καλυτερα!!!!! Δεν το προτεινω και σε καμια περιπτωση δεν θα ξαναπηγαινα!!!!!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιουν
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
50-64

Επισκεφτήκαμε το Botrini's με αφορμή τις 'Ημέρες βραβευμένης γαστρονομίας 2016' του Αθηνοράματος, όπου έκανες κράτηση για συγκεκριμένο μενου, στα '50 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας '' με έκπτωση 50%.

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το Botrini's (2 άτομα), λόγω και μιας επετείου μας που συνέπιπτε αυτό το διάστημα, και είπαμε να το γιορτάσουμε.
Παραγγείλαμε λοιπόν ένα μενού 'Αθηνόραμα' ( με τιμή 50 ευρω, από 100 με έκπτωση 50%), και το μενού ' Ανακαλυψη' (των 48 ευρώ, περιγράφεται online στο site) και είναι ένα από τα βασικά μενού του εστιατορίου (το πιο οικονομικό).

Θα αναφέρω συνοπτικά κάποια από τα πιάτα που μας εντυπωσίασαν, τα οποία ήταν και τα λιγότερα, και επίσης κάποια από τα 'φάουλ' του εστιατορίου.

Τα τρία πρώτα 'πιατάκια' προσφέρονται σε όλους τους πελάτες.. Το πρώτο ''η δική μας πίτσα'', πολύ μέτριο, μια βάση μπισκοτένια (?) ψιλοξεραμενη με κάποιο είδος μαλακού τυριού, αδιάφορο. Το δεύτερο ''μακαρόν με άγρια μανιτάρια, φουντούκι και νότες πέντε μπαχαρικών'' αρκετα καλό γευστικά σε ωραία παρουσίαση σε κουτάκι κλειστο, το τρίτο, ''αυγό 2015'' μια βελουτέ σούπα, με κολοκυθι, αβοκάντο και δυόσμο, θα ελεγα περίπου αποτυχία (κάπως έντονη η αυγουλίλα).

Ακολούθησε το 'Παντζαρι στο φυσικό του περιβάλλον', μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση με παντζάρι, κάτι σαν χίονι παγωμένο μάλλον με κάποιο τύπο τυριου (φετας ?), σε φοβερή παρουσίαση.

- ''Alnero'' η σκοτεινή πλευρά της σελήνης, ρυζότο με βούτυρο καραβίδας, αχινό και μελάνι σουπιάς. Απλά άπαιχτο πιάτο. Αξίζει τον κόπο να πάς μόνο γι αυτό.
- Χοιρινό βιολογικής εκτροφής, ala Toscana, τυλιγμένο σε αμπελόφυλο. Θα έλεγα τουλάχισττον αδιάφορο γευστικά το χοιρινο, με σάλτσα που κατά την γνώμη μου δεν του ταίριαζε.
- 'Σαν ένα γλυκό τζατζικι', με αγγούρι πολτό παγωμένο σαν σορμπε, γιαουρτι παγωτό (και μια σκελίδα σκόρδο, ευτυχώς ολόκληρη, οπότε την αφήσεις στην άκρη). Μας πληροφόρησαν πως κράτησαν την συγκεκριμένη συνταγη από το 2012 όταν κέρδισε τον 'σκούφο'. Πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον επιδόρπιο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Γενικά το συγκεκριμένο μενού είναι ενδιαφέρον, και (εκτός του βασικού πιάτου) αξίζει την τιμή του, και αναδεικνύει την δημιουργικότητα και πρωτοτυπία του Botrini.

To menu του Αθηνοράματος, ήρθε λίγο παραλλαγμένο. Για την ακρίβεια τα πρώτα καλωσορίσματα ΄ηρθαν ακριβώς τα ίδια με το προηγούμενο, παρόλο που η περιγραφή κατά την κράτηση ήταν διαφορετική. Ίσως βαρέθηκαν να ετοιμάσουν αυτά που υποσχέθηκαν. Τι άλλο να σκεφτώ?
Κερκυραϊκή φριτούρα, λίγο «ανάμεικτη», χιόνι φέτας με ένα ζωμό πράσινης ντομάτας. Τι να πώ, τα ψαρικά απογοήτευση. τα υπολοιπα συνοδευτικά ίσως έσωσαν το πιάτο. Πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος σερβιρίσματος.

Το επόμενο πιάτο Παπαρδέλες φτιαγμένες στο χέρι, ραγού πάπιας αργοψημένης μύρτιλα και πιπέρι Sarawak(?). Λίγο παραπάνω al dente για τα γούστα μας, την πάπια δεν ξέρω αν την διακρίναμε, η σάλτσα νόστιμη, αλλά γενικά το πιάτο δεν θεωρώ πως ήταν κάτι ιδιαίτερο, ισάξιο του επιπέδου που υποτίθεται είναι το εστιατόριο.

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με ντομάτες cuore di bue και κερκυραϊκά σπετσερικά της κυρίας Τούλας. Εντυπωσιακό το πιάτο σερβιρίσματος, αλλά το περιεχόμενο, μέτριο.

Για επιδόρπιο, άγριες φράουλες, βανίλια, καπνιστή μαρέγκα, αργοψημένος χυμός φράουλας. Απλά άπαιχτο.
Γενικά θα έλεγα το μενου του 'Αθηνοράματος' ήταν μέτριο, και φυσικά δεν καταλάβαμε γιατί η αρχική τιμή υποτίθεται πως ήταν στα 100 ευρώ, (και λόγω της προσφοράς την πλήρωνες 50). Καθαρός εμπαιγμός. Απαράδεκτο. Η προσφορά 50 % ήταν απλά κράχτης, μόνο που δεν είμαι σίγουρος αν μας δούλεψε μόνο το Botrini's ή αγαστή σε συνεργασία και το Αθηνόραμα.

Σαν επίλογο, θα έλεγα πως περίμενα πραγματικά κάτι πιο ιδιαίτερο για την φήμη, τους σκούφους, και τις τιμές του εστιατορίου. Δεν πιστεύω πως θα ξαναπήγαινα εύκολα, με δεδομένες τις τιμές του.

Και ένα τελευταίο, εστιατόριο αυτού του επιπέδου, κατα την γνώμη μου δεν δικαιολογείται να μην δέχεται όλες τις πιστωτικές κάρτες.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιαν
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
-

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άνθρωποι που έχουν και την εμπειρία και το όνομα κάνουν μέτρια πράγματα αντι να χρησιμοποιούν την γνώση και την άνεση της διαφήμισης τους σε κάτι γαστρονομικά εντυπωσιακό, όχι ότι το menu δεν ήταν δημιουργικό απλά περιμένεις το κάτι παραπάνω γενικά και δεν έρχεται...

σίγουρα πιστεύω ότι όταν θα πρωτοβγήκε θα ήταν εντάξει κάπου στην εκτέλεση το χάσανε, δεν έμεινα ικανοποιημένος απο τις γέυσεις τα ορεκτικά ήταν αδιάφορα με κάτι που θύμιζε σουβλάκι αναγνωρίζω την δυσκολία του αλλά οκ, το ριζότο τους ξέφυγε λίγο ήταν για τα δικά μου δεδομένα πάντα το ρύζι βρασμένο πιο πολύ απο το επιτρεπτο και το μάγουλο που μας είπε η κοπέλα ότι ήταν το καλύτερο πιάτο τους με μπέρδεψε στην γεύση, δεν το θεώρησα και το πιο ισορροπημένο πιάτο, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει το menu γιατί έχω να πάω καιρό αλλά με δυσκολία θα τολμούσα να αφήσω τόσα χρήματα με κίνδυνο να δοκιμάσω πάλι κάτι μέτριο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Νοε
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
65-80

Πριν επισκεφτούμε το εστιατόριο του κ. Μποτρίνι στο Χαλάνδρι διαβάσαμε πολλές κριτικές και είδαμε και αρκετά αρνητικά σχόλια, κυρίως για το service και τη σχέση απόδοσης προς τιμή. Παρά το γεγονός αυτό, η περιέργειά μας και μόνο μας οδήγησε τελικά χθες να κλείσουμε μια βραδιά γευσιγνωσίας στο εστιατόριο αυτό, όπου και ευτυχώς εκπλαγήκαμε πάρα πολύ θετικά.

Πήραμε και εγώ και η σύντροφός μου από ένα μενού γευσιγνωσίας (80Ε) και ένα μπουκάλι λευκό κρασί. Το γεύμα μας συνόδευσαν 2 πρώτα "snacks" και το κατάστημα μας κέρασε στο τέλος λικέρ και καφέ. Το φαγητό ήταν εξαιρετικής ποιότητας, καλομαγειρεμένο (με εξαίρεση ίσως το χταποδάκι στιφάδο, το οποίο ήταν αρκετά τσιμπημένο σε ξύδι), με έντονα αρώματα, ενώ όλα τα πιάτα είχαν φαντασία, τόσο στη σύνθεσή τους όσο και στο στήσιμό τους. Ξεχώρισα το "σαν από καρμπονάρα" (δε σας λέω τι έχει μέσα, δοκιμάστε το) και τις σφαίρες μαστίχας σε ροδόνερο που μας άφησαν να χαμογελάμε στο κάθε "ποπ" στο στόμα.

Στο θέμα τώρα της απόδοσης προς κόστος, νομίζω καταρχήν ότι όποιος πηγαίνει σε ένα τέτοιο εστιατόριο θα πρέπει να έχει υπόψη του τι πληρώνει. Δεν είναι χασαποταβέρνα! Ένα μέρος του κόστους πηγαίνει στην τέχνη του chef και του προσωπικού, ένα άλλο στην ατμόσφαιρα και την περιποίηση. Πέρα από αυτό όμως, απλά να πω ότι σκάσαμε. Μετά το (τρίτο) επιδόρπιο, απλά δε μπορούσαμε να πάρουμε τα πόδια μας!

Σχετικά με το προσωπικό, ήταν αρκετό και εξυπηρετικό, δεν παρέλειψαν ποτέ να μας γεμίσουν τα ποτήρια μας στην ώρα τους ενώ ανταποκρίθηκαν άμεσα σε οτιδήποτε ρωτήσαμε ή ζητήσαμε. Για παράδειγμα, η σύντροφός μου δεν τρώει τυρί και το πρώτο ορεκτικό περιελάμβανε. Ρωτήσαμε το σερβιτόρο τι περιέχει και αφού του εξηγήσαμε γιατί το ρωτάμε, προσφέρθηκε να μας αλλάξει το πιάτο της με άλλο ορεκτικό που να μην περιλαμβάνει τυρί. Δε θέλαμε, αλλά και μόνο η πρόθεση μετράει. Ο κ. Μποτρίνι πέρασε 2 φορές από το τραπέζι μας για να μας υποδεχτεί στο μαγαζί και να μας ρωτήσει αν όλα ήταν καλά με το δείπνο μας.

Γενικά η όλη εμπειρία μας με την αλληλεπίδραση μας με το προσωπικό του εστιατορίου ήταν υποδειγματική, ενώ δεν παρατηρήσαμε κάποια καθυστέρηση στο ρυθμό που ερχόντουσαν τα πιάτα. Να τονίσω βέβαια ότι φτάσαμε μια σχετικά λογική ώρα στο μαγαζί (21:05), οπότε και είχε περί τα 3 τραπέζια κατειλημμένα μόνο. Αργότερα που το μαγαζί σχεδόν γέμισε, οι ρυθμοί έπεσαν ελαφρώς, καθώς η κουζίνα "πήρε φωτιά", χωρίς να μας κάνει κάποια αίσθηση όμως.

Το προτείνω το εστιατόριο για όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και έχει πλήρη επίγνωση του τι πληρώνει.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια