Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Το εστιατόριο Vezené είναι ένα μοντέρνο μπιστρό με κουζίνα εμπνευσμένη από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Χρησιμοποιεί ξυλόφουρνο και φωτιά και αναδεικνύει τη γεύση του κρέατος μέσα από την ξηρή ωρίμανση και πολλές διαφορετικές κοπές. Το Vezené εστιάζει στο βοδινό και τα θαλασσινά και προμηθεύεται τις πρώτες ύλες του από βιώσιμες καλλιέργειες και φάρμες που σέβονται το περιβάλλον και ακολουθούν "ηθικές" μεθόδους διαχείρισης. Το Vezené βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, δίπλα στο Hilton και το Δάσος των Ιλισίων.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Σάββατο: 19:00 έως 01:00

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Δέχεται πιστωτική κάρτα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

09 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Κανείς δεν θα πει no, στον Κατακουζηνό!

- Όλοι λέμε Ναι, στον μίστερ Βεζενέ!

Βέβαια, είναι λίγο ακριβός ο άτιμος.

- Ναι, αλλά είναι υπερποιοτικός.

Εντάξει, όμως δεν παύει να είναι τσιμπημένος.

- Το καλό θα το πλερώσεις.

Είναι σπαστικό που έχει τόσο κολλητά τα τραπέζια του.

- Αντί να πεις και ευχαριστώ που χάρη σε αυτό, μπορεί να βρεις να κάτσεις όταν έχει πολύ κόσμο…

Έχει, τουλάχιστον μονδέρνο και αρτιστίκ χώρο. Αλλά δεν έψησε όπως ήθελα το Wagyu. Αυτό δεν θα το συγχωρήσω.

- Αυτό, η αλήθεια είναι ότι ξεχωρίζει τον πολύ καλό από τον τέλειο. Τουλάχιστον αναγνώρισε το λάθος του, προσφέρθηκε να επανορθώσει και δεν είχε καθόλου τουπέ, παρά το ότι θίχτηκαν οι ικανότητες του.

Εγώ δεν έφαγα το Wagyu που ονειρεύτηκα.

- Είχες και στο χωριό σου αποδαύτο?

Φυσικά. Πως νομίζεις ξεκινούσα τη μέρα μου? Wagyu σε πατατόψωμο και αλάτι Έβερεστ. Πολύ καλύτερο από το ασπρόμαυρο ψωμί με βούτυρο και παχύ αλάτι του Βεζενέ.

- Ναι αλλά έχεις ξαναφάει τόσο φρέσκο και τρυφερό ψωμί?

Ναι έχω ξαναφάει, αν και η αλήθεια είναι ότι ήταν μπαμπάκι το συγκεκριμένο. Αλλά 2,5€ για αυτήν την εισαγωγή τα λες πολλά.

- Γιατί δεν λες για τη συνέχεια όμως?

Να πω. Θα πω για τη Γαρίδα Fritta (19,5€). Που είχε από πάνω κάτι πρασινάδες που ήταν φρικτές όταν τις δοκίμασα.

- Σκέτες τις δοκίμασες?

Ε ναι τις δοκίμασα σκέτες για να δω αν είναι ωραίες και αν θα τις φάω. Χάλια.

- Όχι. Όχι. Όχι. Οι πρασινάδες αυτές είναι για να φαγωθούν ΜΕ τις γαρίδες. Είναι για να νιώσεις τις διαφορετικές υφές. Ζουμερές τραγανές οι πρασινάδες, με κρούστα οι γαρίδες, σκληρά τραγανά τα πεκάν και όλα να σπάνε και να ενώνονται, ταυτόχρονα, από την πεντανόστιμη σος. Εμβληματικό πιάτο. Και του έβγαλες το ένα συστατικό.

Ντάξει και πάλι νόστιμο ήταν ομολογουμένως. Έφαγα και το Χτένι Caposante (8€/τμχ). Εκεί δεν έχω παράπονο. Πολύ γευστικό και τρούφιζε, παρότι δεν είδα να αναφέρεται στο μενού κάτι τέτοιο.

- Πώς το έπαθες και είπες κάτι καλό?

Αφού ξέρεις ότι είμαι ακριβοδίκαιος. Και επειδή είμαι, θα σου πω για το πιάτο που με εκνεύρισε πιο πολύ. Το Καπνιστό Χέλι Carbonara (15€).

- Αυτή είναι πιατάρα, πως γίνεται να μη σου άρεσε?

Μα δεν είπα αυτό. Είχε την πιο γκουρμεδιάρικη παρουσίαση, την πιο τέλεια γεύση καρμπονάρας που θα μπορούσε, είχε τη σελινόριζα να δείχνει σαν αληθινά σπαγγέτι. Όμως ρε φίλε ήταν δύο μπουκιές. Ε όχι. Είναι σαν το ανέκδοτο που λέει “κάντου τον πιγκουίνο”, για τους 2-3 που ξέρουν. Ντροπή.

- Κοίτα είναι μικρή μερίδα, αλλά εκεί πας για να νιώσεις τη γεύση, όχι για να φύγεις σκασμένος.

Άσε αυτά τα δηθενοτεχνάσματα. Και θα σου πω και για τις πίτες τους.

- Μη μου πεις ότι έχεις και από αυτές παράπονα.

Τα μεγαλύτερα. Κανείς τέτοιες πιτάρες και τέτοια δουλειά με τη ζύμη και δίνεις τόσο λίγες επιλογές? Μιλάμε για πίτες με ζύμη πίτσας. Με κορυφαία ζύμη πίτσας. Γιατί δεν κάνεις πίτσες Βεζενέ? Γιατί? Δοκίμασα αυτή με το καπνιστό αρνί, τη raita και τη γραβιέρα (14,5€) και ήταν άπαιχτη. Ακόμη και εγώ που δεν μου αρέσει το pulled κρέας, το βρήκα εξαίσιο. Όμως ντροπή Βεζενέ.

- Όλα μαύρα τα βλέπεις ρε άνθρωπε.

Αφού όλα έτσι ήταν. Μαύρα. Κι άραχνα. Σαν το Onglet Wagyu μου (38€). Το ήθελα μετριοωμό, για να το παίξω γνώστης της κρεατοφαγίας και αυτό μου ήρθε siderare. Δηλαδή, rare μόνο από τη μια πλευρά (μούρλια σε εκείνο το σημείο) και medium από την άλλη (medium και στη γεύση).

- Αποκλείεται. Δεν το πιστεύω αυτό για τον Βεζενέ.

Κι όμως πίστεψέ το. Ετσεκαρίσθη από τους πιο ειδικούς του κλάδου. Μετά ήρθε και το μιλφέιγ (9,5€) σε ζελατίνα για να αποτελειώσει τον σουρεαλισμό.

- Αν εννοείς αυτό το θείο κατασκεύασμα με κρέμα γιαουρτιού, καραμελωμένα καρύδια και παγωτό μέλι, μη διανοηθείς να το θάψεις, γιατί είναι το αγαπημένο μου.

Όχι δεν θα το θάψω. Ήταν πολύ νόστιμο. Όμως αυτή η άγευστη ζελατίνα-κουβερλί που το σκέπαζε είχε πολλή πλάκα. Σαν τον αόρατο μανδύα ήταν, μόνο που δεν κατάφερνε να κρύψει τίποτα. Το highlight αυτού του γλυκού ήταν ξεκάθαρα τα κρατσανιστά καρύδια που απογείωναν την κάθε μπουκιά.

- Τι σε έπιασε και δεν γκρινιάζεις?

Ξέρεις, τώρα που τα σκέφτομαι όλα μαζί ήταν καλός μωρέ ο Βεζενές. Αν δεν ήταν τόσο τσιμπημένος θα ήθελα να τον απολαμβάνω πιο συχνά. Γιατί δεν γίνεται να πρέπει να δώσω για μέτριο κορεσμό 60€ το άτομο, μόνο για τα βρώσιμα.

- Καλύτερα να μασάς πάρα να μιλάς. Αυτό συνέβη επειδή πήρες τα πιο ακριβά του πιάτα. Αν θες να βιώσεις Βεζενέ, μπορείς και πιο οικονομικά. Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις μια πλήρη παραγγελία με 35-40€ το άτομο για τα φαγητά, άρα 40-50€ στο σύνολο, μαζί με αλκοόλ.

Τέλος πάντων, επειδή βαρέθηκα, να ξέρεις ότι ο Βεζενές μου άρεσε. Ξέρει καλά τη δουλειά του και έχει το κατάλληλο attitude για αυτά που προσφέρει. Δεν είναι φθηνός, αλλά, τουλάχιστον δίνει αρκετές επιλογές στον πελάτη, δεν τον γδέρνει με το “έτσι θέλω” και αυτό είναι τίμιο. Λέω να πω Ναι στον Βεζενέ.

04 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Επανέρχομαι φίλοι καλοφαγάδες μετά από καιρό, καθώς έτσι τό νιωσα τώρα και θέλω να προσθέσω κι εγώ μια κριτική για το γκουρμέ κρεατάδικο Vezene. Εστιατόριο, το οποίο έχει πια καθιερωθεί νομίζω στις αθηναϊκές συνειδήσεις ως προορισμός όπου θα ευχαριστηθείς προσεγμένη και δημιουργική κρεατοφαγία. Έχοντας αυτό στο νου μου το επέλεξα για να μας βγάλω, τον φίλο μου και μένα, στο πλαίσιο των Dine Athens ημερών και δεν το μετάνιωσα.

Από νωρίς η διαθεσιμότητα ήταν περιορισμένη κι έτσι κατέληξα να κλείσω για την Κυριακή, στις 3 του Φλεβάρη και ώρα 16.00. Κανονικά τις Κυριακές δεν λειτουργεί, αλλά φαντάζομαι η εξαίρεση έγινε αυτές τις μέρες λόγω Dine Athens. Μας βόλεψε πολύ τελικά η ώρα αυτή και το ευχαριστηθήκαμε δεόντως καθώς παρότι το μαγαζί είχε κόσμο, δεν ήταν πήχτρα κι έτσι η ατμόσφαιρα ήταν πολύ χαλαρωτική. Επιλέξαμε ένα ιδιαίτερα άνετο τραπέζι στον μέσα χώρο και μάλιστα στην άνεση του καναπέ, όπου μπορέσαμε να απλωθούμε και να περιεργαστούμε ανεμπόδιστα τον περίγυρο.

Μου άρεσε πολύ ο χώρος. Άνετα τραπέζια σε καλές αποστάσεις σ’ έναν χώρο σε τόνους γήινους και ζεστούς, που ενδεχομένως να ήταν ελαφρώς βαρετός, παρότι κομψός και προσεγμένος, αν δεν είχε τους ιδιαίτερους πίνακες να δίνουν έναν πιο παιχνιδιάρικο τόνο. Μας άρεσαν πολύ, όπως επίσης μας άρεσε η μεγάλη μπροστινή τζαμαρία που μας έλουζε με το απογευματινό κυριακάτικο φως, ενώ μας απογείωσε η μουσική, η οποία ήταν επίσης φροντισμένη και σε ιδανική για εμάς ένταση – χαμηλή δηλαδή, να την ακούς και να τη χαίρεσαι ως ευχάριστο συνοδευτικό ενώ απολαμβάνεις το φαγητό σου.

Η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική, συνάντησε την προσδοκία μου και την ικανοποίησε. Όλο το προσωπικό ευχάριστο, φιλικό και παρόν, χωρίς να το παρακάνει. Οι ρυθμοί σερβιρίσματος εξαιρετικοί, αν και αυτό ήταν φαντάζομαι απλό, δεδομένου ότι το μενού ήταν φιξ. Τέλος, μας έκαναν πολύ καλή παρουσίαση του μενού στα αγγλικά, καθώς το dine Athens μενού ήταν τυπωμένο μόνο στα ελληνικά και ο φίλος μου ακόμα να τα μάθει.

Στα του φαγητού. Το μενού όπως ανέφερα ήταν φιξ και μάλιστα πολύ συγκεκριμένο, δεν υπήρχαν εναλλακτικές ανάμεσα στις οποίες μπορούσες να διαλέξεις, αλλά ακολουθούσες τη συνοχή των συγκεκριμένων πιάτων που είχαν συμπεριληφθεί σε αυτό. Αρχικά μας έφεραν ψωμί, εξαιρετικό, φρέσκο κι αφράτο, δύο ειδών, με αγνό αυθεντικό βούτυρο κι αλάτι.

Σύντομα ακολούθησε το πρώτο πιάτο, μια πεντανόστιμη σούπα από καπνιστή γλυκοπατάτα, γαρίδες και guancialle. Εγώ για να πω την αλήθεια δεν ήξερα τι είναι το γκουαντσιάλε, αλλά το γκούγκλαρα και είδα ότι πρόκειται περί ιταλικού αλλαντικού. Η σούπα όπως και να χει ήταν υπέροχη και οι γαρίδες σε επαρκή ποσότητα. Πολύ καλό ξεκίνημα, το οποίο συνοδεύτηκε με μπύρα Νήσο, τη γνωστή πια τηνιακή πίλσνερ.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, με την βεζενέ εκδοχή του παστίτσιου, το οποίο αποδομήθηκε ώστε να αποδοθεί με χειροποίητο κανελόνι, υπέροχη βελούδινη κρέμα και γευστικό ταρτάρ από βοδινό Hereford (το γράφω όπως το βλέπω! ). Παρότι ήρθε σε μικρή ποσότητα, ήταν τόσο νόστιμο που χαλάλι του. Συνοδεύτηκε από εξαιρετικό ροζέ του κτήματος Alpha.

Μαζί με το εναλλακτικό παστίτσιο, ήρθε και μια εξαιρετικής σύλληψης πίτσα, ας την πούμε. Υπέροχη ζύμη, καλοψημένη στον ξυλόφουρνο, με μπόλικο ανθότυρο, κομμάτια από πάπια ψητή πεντανόστιμη και μαρμελάδα rasheberry, που ήρθε και το απογείωσε. Πλούσιο πιάτο και σε ποσότητα και σε γεύση, λαχταριστό, μας ενθουσίασε.

Δικαίως μετά από όλα αυτά τα πεντανόστιμα που είχαν προηγηθεί ανυπομονούσαμε για το κυρίως. Το οποίο κατέφθασε και ήταν wagyu presa Ισπανίας, εκλεκτό μοσχάρι παλαιωμένο που σερβιρίστηκε σε κρέμα προζυμένιου ψωμιού (ό, τι διαβάζω σας γράφω) με δύο πατατούλες κι ένα κομματάκι καρότο. Θα σας πω. Μας άρεσε πολύ, ασυζητητί, το φάγαμε με χαρά και θα το ξανατρώγαμε αν μας το σέρβιραν. Αλλά κακά τα ψέματα, δεν μας απογείωσε, δεν ξετρελαθήκαμε, δεν θα το επιλέγαμε από μόνοι μας πάλι. Συνοδεύτηκε από εξαιρετικό merlot του chateau Julia.

Το κλείσιμο ήταν ονειρεμένο. Παγωτό κεφίρ με αλμυρή καραμέλα. Τώρα τι καταλαβαίνετε από αυτήν την περιγραφή δεν ξέρω, η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά αυτό το οποίο μας ήρθε και γευτήκαμε ήταν παραμύθι, οργασμός γεύσης, τρέλα. Αυτό θα το ξαναεπέλεγα χωρίς δισταγμό. Συνοδεύτηκε από απόσταγμα, κάτι τσιπουρένιο ήταν, γλυκόπιοτο, αλλά δυστυχώς δεν ρώτησα τι ήταν ακριβώς και είναι κρίμα, γιατί μας άρεσε πολύ.

Το μενού αυτό ήταν τιμολογημένο στα 60 ευρώ το άτομο κι επιπλέον χρεώθηκε το εμφιαλωμένο νερό στα 2,50 ευρώ νομίζω (ελάτε, τώρα, τι το χρεώνετε στο σετ μενού με wine pairing το νερό, πολύ με χαλάει αυτό). Όπως και νά χει, βρίσκω το value for money αρκετά καλό, καθώς ξόδεψα με χαρά αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για ένα εστιατόριο που μας κέρδισε και μας βλέπω να επιστρέφουμε για μια ξεχωριστή περίσταση. Να σημειώσω κιόλας ότι με χαροποίησε πολύ το γεγονός ότι συμμετείχε στο Dine Athens υπεύθυνα και σοβαρά, με στόχο να μας κερδίσει ως πελάτες και όχι αντιμετωπίζοντας την περίσταση σαν μια αρπαχτή, όπως νομίζω όλοι παρατηρήσαμε σε άλλα συμμετέχοντα εστιατόρια.

7 medium

08 Σεπ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Εξαιρετικό εστιατόριο. Ποιοτικές πρώτες ύλες, γεγονός που αντανακλάται και στη γεύση των πιάτων. Το προσωπικό εξαιρετικό επίσης, χαμογελαστοί, ενημερωμένοι και πρόσχαροι να βοηθήσουν σε ο, τι χρειαστεί ο πελάτης.

Από άποψη value for money, αν και τσιμπημένες τιμές, τα πιάτα το αξίζουν με το παραπάνω καθώς πέρα από την άριστη σχέση ποιότητας-τιμής, εξίσου εξαίρετη ειναι και αυτή ποσότητας-τιμής.

Το μόνο αρνητικό του μαγαζιού είναι ο χώρος, καθώς παρόλο που τα εξωτερικά τραπέζια (λίγα) έχουν πολύ ωραία ατμόσφαιρα, ο εσωτερικός χώρος έχει κάτι το κλειστό.