Loader

Περιγραφή

Μεζεδοπωλείο με ρακί, μεζέδες και ποικιλίες σε 3 μεγέθη.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

04 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Με αυτά και με εκείνα, έχω βρεθεί τρεις φορές σε αυτό το μεζεδοπωλείο, χωρίς να το έχω επιδιώξει ιδιαίτερα. Επομένως, ήρθε η ώρα για μία κριτική.

Ο χώρος είναι αρκετά απλός, στο ισόγειο ενός παλιού ψηλοτάβανου σπιτιού. Για μεζεδοπωλείο είναι μια χαρά, κλασσικά τραπεζάκια και ψάθινες καρέκλες. Υπάρχουν και κάποια τραπέζια έξω στο πεζοδρόμιο τα οποία είναι (αναμενόμενα) κάπως στριμωγμένα αλλά ωραία επιλογή για κάποιο ήσυχο μεσημερο-απόγευμα.

Με τις γεύσεις είμαι κάπως ουδέτερη. Πρόκειται για κλασσικές γεύσεις μεζεδοπωλείου, κάμποσο τηγάνι, αρκετό λάδι. Έχει τύχει να δοκιμάσω και κάποια ενδιαφέροντα πιάτα, όπως ένα χοιρινό στη γάστρα με πατάτες και καρότα φούρνου που ήταν πολύ καλό. Το χύμα κόκκινο κρασί προσωπικά δεν μου άρεσε, αν και ήταν καθαρά θέμα γεύσης και όχι π. χ. ξινίσματος.

Η εξυπηρέτηση απλή και αυτή, διεκπεραιωτική χωρίς πολλά-πολλά. Δεν υπήρξε κάποιο κέρασμα την τελευταία φορά, τις προηγούμενες δεν θυμάμαι. Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές από πολλούς, είναι κρίμα να μην έρχεται τίποτα στο τέλος.

Επίσης, την τελευταία φορά με προβλημάτισε το γεγονός ότι βρήκα όχι μία αλλά δύο μακριές τρίχες σε ένα πιάτο. Συμβαίνουν αυτά αλλά θέλει λίγο προσοχή αυτά, χαλάει όλη η εικόνα.

Σε γενικές γραμμές, συμπαθητικό μαγαζί.

14 Αυγ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Σαββατόβραδο και μετά από πάρα πολύ καιρό απουσίας μου από τα μαγαζιά εστίασης λόγω αυστηρής και σκληρής δίαιτας ( βλέπετε καλό το φαγητό και το ποτό, αλλά όταν φτάσεις να κινδυνεύεις να κάθεσαι σε δυο καρέκλες μαζί, κόβεις κάποια πράγματα.... έστω προσωρινά). Είπαμε, λοιπόν, με την αρκετά μεγάλη ομολογουμένως παρέα ( 6-7 άτομα) να επισκεφτούμε κάποιο μαγαζάκι για μεζέ και τσιπουράκι που είναι και το αγαπημένο μας σπορ

Οι επιλογές ήταν δυο τρεις, αλλά τελικά ένεκα απουσίας οχημάτων μεταφοράς και οδηγών αποφασίσαμε να εστιάσουμε κάπου κοντά για να μην έχουμε θέματα.

Σαν πρώτη επιλογή ήταν σαφώς η οδός Τρώων (ένεκα ιθαγενείς Πετραλωνίτες και Θησειώτες) και η επιλογή μαγαζιών ήταν ανάμεσα στον σαλό λαγό.... τον κήπο της Τρώων και τις πλειάδες.

Ομόφωνη επιλογή ήταν οι πλειάδες που είχαμε ξαναεπισκεφτεί και σαφώς το όλο πακετάκι του μαγαζιού φέρνει πιο πολύ σε μεζεδοπωλείο σε σχέση με τον κήπο που είναι εστιατόριο (και δεν έχει και τσίπουρο νομίζω) και του σαλού λαγού που θυμίζει περισσότερο καφενείο.

Αναφορικά με το μαγαζί θα επισημάνω ότι είναι ένα από τα παλαιότερα στην εστίαση, στην οδό Τρώων, αν όχι το παλαιότερο. Στεγάζεται στο πάλαι ποτέ καφενείο που υπήρχε εκεί και ήταν το στέκι όλων των παλιών πετραλωνιτών.
Σήμερα είναι ένα απλό γωνιακό μαγαζί καθαρά στο στυλ των παλιών καφενείων πάνω στο πεζοδρόμιο με τις παλιές πόρτες, δυο τρεις σε όλη την πρόσοψη, τόσο προς την οδό Κυδαντιδών όσο προς την Τρώων που είναι και η κύρια είσοδος του μαγαζιού.

Ο εσωτερικός χώρος θα μπορούσε να αποσπάσει κάποια εύσημα όσον αφορά στο στυλ και στη διακόσμηση δεδομένου ότι έχει κρατήσει «χρώμα» παλιού κουτουκιού, ενώ το πάτωμα που φιλοξενεί τα παραδοσιακά τραπέζια με τις κλασικές καρέκλες και ο πάγκος εξυπηρέτησης με τα ποτά δίνουν ένα τόνο νοσταλγικό. Οι επιφάνειες των τοίχων στο στυλ της πέτρας, η ταξινόμηση των περίπου 10 τραπεζιών άνετη, αλλά ο εξαερισμός πονεμένη ιστορία λόγω του καπνού των τσιγάρων, πράγμα που μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή των μη καπνιζόντων ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. ( Σαν τασάκι τους χειμερινούς μήνες, εξ όσων θυμάμαι, χρησιμοποιείται το… μεγάλο! )

Αναφέρθηκα αρκετή ώρα στο εσωτερικό του μαγαζιού (άλλωστε εκτός εξαιρέσεων ένα μαγαζί κρίνεται για το εσωτερικό του) γιατί για το εξωτερικό δεν έχω να πω και πολλά πράγματα. Τι θα μπορούσε να πει κάποιος για την συμβολή δυο πεζοδρομίων άλλωστε, που με το ζόρι χωράνε το τραπέζι και οι καρέκλες και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει ο με πλάτη στον δρόμο να βρεθεί τούμπα. Μια δυο μεγάλες ζαρντινιέρες οριοθετούν τον χώρο του μαγαζιού κάτω από το πεζοδρόμιο (που ιρίστω εν παρόδω είναι παράνομες όπως και η κατάληψή του) προς αποτροπή όσων οδηγών ψάχνουν να παρκάρουν και οι οποίοι θα «έκλειναν» εντελώς τον ούτως η άλλως ανύπαρκτο χώρο. Παρ' όλα αυτά το μαγαζί βγάζει πάντα (και το πάντα το λέει κάποιος που έχει πάει άπειρες φορές) μια ωραία παρείστικη ατμόσφαιρα χωρίς να απασχολεί κανέναν αν είναι στριμωγμένος η αν δεν έχει θέα, παρόλο που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου του Φιλοπάππου.

Και αφού ασχοληθήκαμε, μάλλον αρκετά, με τον όχι ιδιαίτερο χώρο του μεζεδοπωλείου ας πούμε λίγο και στο βασικό θέμα που είναι οι γεύσεις που μπορεί να προσφέρει το μαγαζί.

Νομίζω, ότι στο μαγαζί βρίσκεις εύκολα αυτά που βρίσκεις σε ένα σούπερ μάρκετ εκτός ελαχίστων γεύσεων.

Όλα τα ειδή θυμίζουν κατεψυγμένο και έτοιμο φαγητό κονσέρβας που απλά συνοδεύει ευχάριστα την παρέα μετά από το 4ο καραφάκι τσίπουρο (που σαφώς δεν είναι δικό τους χύμα, αλλά εμφιαλωμένο. Η αναφορά μου περί του τσίπουρου διότι ένα μαγαζί που θέλει να φέρει τον τίτλο του μεζεδοπωλείου και «ψάχνεται» για να ικανοποιήσει τους πελάτες του και δεν αποτελεί το «must» των Β. Π σαφώς ψάχνει να βρει το δικό του καλό χύμα τσιπουράκι που θα έλξει ξανά την όποια παρέα εστω και μόνο του).

Αναλυτικά, λοιπόν, τι πήρε η παρέα:

Μια μερίδα κεφτέδες που σαφώς ήταν από τα καλύτερα πιάτα, γι αυτό την τιμήσαμε ξανά για να συνοδέψουμε το τελευταίο τσιπουράκι. Όχι άσχημο αλλά ούτε και κάτι ιδιαίτερο με έντονη τη γεύση των μπαχαρικών και του πιπεριού. Όχι πολύ μαλακά όχι πολύ σκληρά όχι ιδιαίτερης γεύσης, για να αξίζουν ιδιαίτερης μνείας και να προσφέρουν γευστική έκσταση, συνοδευόμενα από μια κοινή σως (ο Θεός να την κάνει) άσχετη με το αντικείμενο. Θα έλεγε κανείς ότι απλα συμπλήρωνε το «food styling» για να μην νοιώθουν «φτηνοί» οι 5-6 κεφτέδες. Εν κατακλείδι ένα πιάτο που αν είχα επιλογές δεν θα ξαναέπαιρνα ως μεζέ. Η κριτική του επιεικώς δεν ξεπερνά το 2/4

Δεύτερο πιάτο που επελέγη από την παρέα ήταν μια μερίδα κολοκυθοκεφτέδες. Μαλακοί μεν που θα μπορούσαν να πάρουν τα εύσημα αν δεν τους έλειπε η γεύση του κολοκυθιού, η γεύση του τυριού η έστω η γεύση του τηγανητού. Εντελώς αδιάφορο πιάτο, απλά μασάς τις σαν χόρτο μπουκιές για να συνοδεύσεις το τσίπουρο. Και αυτό το πιάτο συνοδευόταν με την ιδία «ευφάνταστη» σως των κεφτέδων. Επιεικής κριτική 1/4

Τρίτο πιάτο που επελέγη ήταν ένα μπουγιουρντί που σαφώς έσωσε την κατάσταση της τραγικότητας που μπορεί κάποιος να βιώσει γευστικά στο μαγαζί. Καλοψημένη φέτα σε ένα σαγανάκι που αναδείκνυε τα αρώματά της, αλλά και όλο το «καυτερό» που επιβάλλεται να έχει το συγκεκριμένο πιάτο. Πολύ καλή επιλογή και σε γεύση και σε εμφάνιση. Κριτική γι αυτό (σε αναλογία με τα άλλα ) 4/4

Επόμενο πιάτο ήταν τα αγαπημένα μου σε άλλα μαγαζιά παστουρμαδοπιτάκια. Οκ.... μπορείτε να πάρετε κάτι άλλο. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς, όσο ειδήμων και να είναι και όσο καλό ουρανίσκο να έχει να νιώσει την ένταση και το χρώμα του παστουρμά σε αυτά τα τηγανητά πιτακια με το «φθηνό» φύλλο βουτηγμένο στο λάδι να αγκαλιάζει τον σχεδόν ανύπαρκτο παστουρμά και το τυρι αμφιβόλου ποιότητας. Όπως προείπα είναι αυτά που βρίσκεις σε αφθονία στο carrefour πακεταρισμένα σε σακουλάκια του κιλού με 1,5 ευρώ στις προσφορές. Κριτική επιεικέστατα 2/4

Επόμενο πιάτο μια τηγανιά χοιρινή που θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει καλή. Ωραία κομμένα τα κομμάτια του χοιρινού, όχι πολύ μικρά για να μην «στεγνώνουν» και όχι πολύ μεγάλα ώστε να παραπέμπουν σε πανσέτα. Τηγανισμένα πολύ καλά με κάποιες πιπεριές να δίνουν ωραίο χρώμα στο σαγανάκι που τα σέρβιραν. Αξιοσημείωτο, ότι ακόμη και μετά από μια ώρα το κρέας δεν είχε στεγνώσει και το γευόσουν με ευχαρίστηση. Επίσης να σημειωθεί ότι η σάλτσα θα μπορούσε να πάρει τον χαρακτηρισμό πάρα πολύ καλή. Κριτική του πιάτου αντικειμενικά 3/4

Επόμενο στις επιλογές της παρέας ήταν ένα σαγανάκι με κίτρινο τυρί το οποίο ήταν απλώς..... ένα αδιάφορο σαγανάκι με κίτρινο τυρί. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε αυτό να κριθεί και να έχει κάτι, αλλά σαφώς νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.10 λεπτά τελειότητας και μετά …μαστίχα όπως σχεδόν όλα τα κλασσικά σαγανάκια. Κριτική 2/4

Τελευταίο πιάτο μας σπανακοπιτάκια το ίδιο άχρωμα με τα παστουρμαδοπιτάκια χωρίς τίποτα το οποίο να σε ωθεί να τα επιλέξεις ξανά η να σε «τραβάνε» γευστικά να επισκεφτείς το συγκεκριμένο μαγαζί. Γενικά το πλαίσιο του μαγαζιού κινείται πολύ στον ρυθμό του «τηγανιού». Κριτική 2/4

Στο τέλος καλό θα ήταν να ασχοληθούμε και λίγο με την συμπεριφορά του προσωπικό και το θέμα της εξυπηρέτησης. Η κατάσταση μάλλον ισορροπημένη μεταξύ ευγένειας και αγένειας διόλου προκλητική. Μάλλον τυπική, χωρίς προσωπικό στοιχείο, ελαφρώς αστεία χωρίς φανφάρες, χωρίς πολλά-πολλά. Όποια στιγμή ήθελες έβρισκες σερβιτόρο χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις πολύ και σαφώς δεν χρειάστηκε σε καμιά περίπτωση να περιμένουμε πάνω από 5 λεπτά για να εξυπηρετηθούμε. Ακόμη και όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό ήταν σαν να τον έχουν έτοιμο όπως και όλα τα φαγητά που κατέφθαναν σε χρόνο πολύ γρηγορότερο από όσο απαιτείται τουλάχιστον για την προετοιμασία τους
.
Σε γενικές γραμμές το μαγαζί είναι πάνω στην Τρώων, είναι όπως προείπα, από τα πρώτα μαγαζιά που στήθηκαν εκεί και αυτό και μόνο ίσως κάποιοι θεωρούν ότι το βγάζει από τη διαδικασία του ανταγωνισμού με τα άλλα πιο νέα στη δημιουργία τους.

Ο λογαριασμός ήταν περί τα 100 ευρώ αλλά μέσα ήταν και 4 η 5 καραφάκια τσίπουρο εμφιαλωμένο και κάποια αναψυκτικά.

Δεν το λες ακριβό ούτε φθηνό μαγαζί για να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου με την παρέα σου. Σαφώς, αν το φαγητό ήταν λίγο καλύτερο θα έκλεινα την κριτική με την επισήμανση «συστήνεται» κάτι που σαφώς δεν μπορώ να κάνω τώρα.

5 medium

14 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Περιμενα καιρό για να γράψω για το συγκεκριμένο μαγαζί και πιο συγκεκριμένα για την ποικιλία του ή μάλλον τις ποικιλίες του. Αν βρεθείτε στα Πετράλωνα και πεινάτε (είναι βασικό αυτό), μπορείτε να επισκεφθείτε τις Πλειάδες πάνω στην Τρώων και να παραγγείλετε μία ποικιλία κρεατικών. Βασικό να πεινάτε και να είστε 2-3 άτομα και πάνω, καθώς ακόμα και η μικρή πάντα περισσέυει για 2 ανθρώπους (το αλουμινόχαρτο στο τέλος επιβάλλεται).

Ο χώρος και η τοποθεσία είναι ό, τι πρέπει για καλοκαίρι αλλά και για χειμώνα, ενώ η κουζίνα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους γιατί όπως θα προσέξετε, οι γεύσεις είναι προσεγμένες και προκλητικές και 'ολα καλομαγειρέμένα φρέσκα και απο ότι έμαθα κάποια πιατα ετοιμάζονται από την μαμά και τη σύζυγο του ιδιοκτήτη πίτες ντολμαδάκια. ι μου άρεσαν πολύ τα πανσετακια και η τηγανια κοτόπουλο
Το κόκκινο κρασί είναι εξαιρετικό

Η μικρή ποικιλίας περιέχει Φλογέρες – Πανσετα – Κοτόπουλο – Nuggets – Σπανακοπιτα – Πατατοσαλατα – Σουτζουκάκια – Μπιφτέκια – Αγγούρι – Ταμπουλε Ντολμαδακια – Πιτουλες – Παϊδακια – Τυρόπιτα – Συκωτι – Μπιφτέκι κοτόπουλου – Κεμπαπ – Λουκάνικο Και στο κέντρο – Πατατα ψητή λιωμένα τυριά.

Το κόστος είναι για 2 άτομα, αλλά όπως είπα η μικρή ποικιλία είναι για 3-4 άτομα κανονικά για αυτό και έχει 27,10.

Πληρώσαμε για 3 άτομα: 37,10€

Κόστος ανά άτομο: 12 περίπου

Πού πήγαμε: Πλειάδες- Τρωων 34, Πετράλωνα

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ

ΑΜΠΑΚΟΣ
Κάθε Τετάρτη Burger Night
Meat Restaurants
Πειραιάς κέντρο