ΤΟ ΘΑΜΑ

Ελληνική κουζίνα

  Μεσογείων 242, Χολαργός [Χάρτης]
  211 0139951


Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι με μενού παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Μάρ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Η συγκεκριμένη κριτική διαβάζεται άνετα διότι θα είναι μικρή, σχεδόν τηλεγραφική. Και αυτό για 2 λόγους:

Κύριος λόγος επειδή αφορά Μεσσηνιακή κουζίνα, οπότε ‘’Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν’’ άλλωστε Μεσσηνία-Λακωνία δίπλα-δίπλα και δευτερεύων ότι, η επόμενη κριτική μου θα είναι τεράστια οπότε κάπου πρέπει να επέλθει ισορροπία.
Η πρόταση αν ερχόταν-λεγόταν-έπεφτε κάποιες δεκαετίες πίσω, θα είχε την εξής σύνθεση:
Θέλουμε να φάμε καλά ΣΤΟΠ - Κάπου που δεν έχουμε ξαναπάει ΣΤΟΠ – Τι προτείνεις; ΣΤΟΠ.

Θα στοίχιζε δε, 16 δραχμές και 50 λεπτά αν υπολογίσεις τον τελευταίο τιμοκατάλογο του ΟΤΕ όπου κάθε λέξη άξιζε 1,5 δραχμή.
Αλλά επειδή είμαστε στο 2016, δεν χρειάστηκε να πάω στον ΟΤΕ και να στείλω τηλεγράφημα. Πήγα απλά στο δίπλα γραφείο και είπα 1 λέξη: ΘΑΜΑ.
Κινήσαμε λοιπόν για στάση Χολαργού για το μαγαζί που τόσο είχε υμνήσει η φίλη Pp_Tina και με είχε ιντριγκάρει να πάω.
Θα συμφωνήσω μαζί της μόνο στην ποιότητα των πρώτων υλών και στους εύγευστους μεζέδες. Αν απομονώσουμε μόνο την γεύση, αξίζει και με το παραπάνω παρά τα κάποια μικρά φάουλ που έχω παρατηρήσει στις 2 επισκέψεις μου.

Χώρος χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μοντέρνος με κυριαρχία του ξύλου και του μέταλλου, βιομηχανικά φωτιστικά, κυρίαρχα στον χώρο τα 2 ψηλά τραπέζια με τα μοντέρνα stands. Surreal ανθοδοχεία στα τραπέζια γεμάτα με πορτοκάλια, όμορφα χάρτινα σουπλά απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια, δεν με ενθουσίασε ούτε με χάλασε. Έφαγα ευχάριστα και άνετα με μουσική υπόκρουση έντεχνο, ελληνικό ροκ και ολίγον τι λαϊκό στο τέλος.
Εξυπηρετηθήκαμε καλά, χωρίς εξάρσεις, οικειότητα και ψεύτικο στυλ. Μεζέδες και κυρίως έρχονταν μόλις ετοιμάζονταν, μας κέρασαν παγωμένο οινόμελο (το οποίο είχε λάθη αλλά δεν χρειάζεται σχολιασμός αφού είναι κέρασμα) και τα 2 τελευταία 100αρια τσίπουρο.

Η μαγείρισσα σίγουρα θέλει τα εύσημα μιας και οι μεζέδες ήταν πολύ καλοί. Άλλωστε οικογενειακή επιχείρηση οπότε ότι θα μαγείρευε για την οικογένεια της μαγειρεύει και για τους πελάτες της.
7 άτομα τρώγοντας καλά και πίνοντας 9 100αρια τσίπουρο αρκετά καλό αλλά light και 5 μπύρες, δώσαμε περίπου 25 ευρώ το άτομο. Σίγουρα στην πιάτσα του Χολαργού και όχι μόνο, τρως φθηνότερα και χορταίνεις με λιγότερα.

Must be:
Αυγά της μαμάς. Τι να λέμε τώρα!!!!! Πατάτα τριμμένη στον τρίφτη, περασμένη μάλλον σε δυνατή φωτιά ή σε φούρνο για να πάρει χρώμα και να σχηματίσει μια βάση σαν πίτσα και από πάνω 3 αυγά μάτια με shaky κρόκους. Τα σπας, τα ανακατεύεις και γίνεται hell!!!!!
Kαγιανάς με τσιγαρίδες. Η γνωστή στραπατσάδα ή μεζές της κατοχής (αυγά mixed με ντομάτα) με έξτρα παστό χοιρινό και λουκάνικο. Τέλεια γεύση.
Κατσικίσιο τυρί με μελωμένα ξηροκάρπια. Μαλακή και ταυτόχρονα crispy γεύση που ήθελες να την κρατήσεις στον ουρανίσκο μόνιμα.

Γιαπράκια κοινώς ντολμαδάκια γιαλαντζί χειροποίητα με μπόλικο άνηθο, μαλακό αμπελόφυλλο, ωραία βρασμένο ρύζι, ψιλοκομμένο χοιρινό και μπόλικο λεμόνι.
Κεφτεδάκια μαμαδίσια, γευστικά, συνοδεία από πατάτες αλλά λίγα για την μέση.
Εξαιρετική παρουσίαση και εκτέλεση τα φιλετάκια κοτόπουλο με ταλαγάνι στη σχάρα και σωστά ψημένα λαχανικά.

Χάρηκα:
Οι πρώτες ύλες έχουν την τιμητική τους με παραδοσιακά προϊόντα της μάνας γης στη Μεσσηνία, εύγευστο Ταλαγάνι Γαργαλιάνων όπως και Σφέλα Μεσσηνίας, λουκάνικο τοπικό με πορτοκάλι, παστό είτε σε χοιρινό είτε σε λουκάνικο, δροσερές σαλάτες με φρέσκα υλικά και γενικά ποιοτικό φαγητό.

Μούτρωσα:
Οι πατάτες αν και χεράτες, crispy, country style, χοντροκομμένες, με την φλούδα τους, είχαν κρατήσει αρκετό λάδι που το καταλάβαινες. Το θεωρώ αστοχία της ημέρας και όχι γενική.
Η τηγανιά με λουκάνικο και χοιρινό είχε το πορτοκάλι σε υπερθετικό βαθμό με αποτέλεσμα αυτό να υπερτερεί των υπολοίπων υλικών και να μείνει η επίγευση του.

Οι 2 τάρτες που δοκιμάσαμε στο τέλος λεμόνι και σοκολάτα, πολύ καλές ειδικά η λεμονιού αλλά μικρούλα ποσότητα και σχετικά ακριβές (5 και 6,5 ευρώ)
Η σερβιτόρα και μάλλον μέλος της οικογενείας μας τρόμαξε. Τυπική διεκπεραιωτική αλλά ένα χαμόγελο δεν κάνει κακό. Ή έστω ένα μειδίαμα ρε παιδί μου. Αφού σε κάποιες στιγμές νομίσαμε ότι ήμασταν βάρος στο μαγαζί και περίμενε την ώρα που θα φύγουμε.

Το ταμείο:
Με την σύμφωνη γνώμη του ανιψιού του μητροπολίτη Τορόντο, της ανιψιάς του μητροπολίτη Μεσογαίας και του φέρελπη Σάκη Τσώνου που παραβρέθηκαν στο τραπέζι, το γεύμα ήταν εξαιρετικό και άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις. Οι τιμές μπορούν να μειωθούν λίγο για να πετύχει και στο vfm.
Σίγουρα θα ακολουθήσει και επίσκεψη Σαββατοκύριακο για να δοκιμάσω την κατά γενική ομολογία των υπολοίπων χρηστών, λουκούμι γουρουνοπούλα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Οκτ
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Επιστρέφοντας στα στέκια του Χολαργού, Σάββατο βράδυ αποφασίσαμε να επισκεφτούμε "το ΘΑΜΑ".

Το εσωτερικό του μαγαζιού ήταν γεμάτο από παρέες που έτρωγαν και έπιναν και στον εξωτερικό χώρο υπήρχαν κάποιοι "ταλαίπωροι" οι οποίοι έκαναν το τσιγαράκι τους και..... εμείς που γνωρίζοντας ότι δεν επιτρέπεται μέσα το κάπνισμα (σωστό, δε λέω όχι) κλείσαμε τραπέζι για δύο στον εξωτερικό χώρο που ευτυχώς είχε σκέπαστρο και έτσι δεν κρυώναμε.
Ο εσωτερικός χώρος μου άρεσε περισσότερο, ήταν στις αποχρώσεις του γαλάζιου και του ωχρο-κίτρινου, ενώ στον ένα τοίχο ήταν ζωγραφισμένη μια βιβλιοθήκη τύπου... Γενικά αν και λιτός χώρος, ήταν πολύ περιποιημένος.
Ο εξωτερικός χώρος δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά δεν ήταν και η εποχή του εδώ που τα λέμε. (Καλά να πάθουμε, αφού καπνίζουμε.....! )

Πάμε τώρα στην εξυπηρέτηση: Φιλική, άμεση, γρήγορη, ευγενική και πολύ περιποιητική (Όταν ζήτησα σ' ένα πιάτο να μη βάλουν τυρί φέτα, με ρώτησαν αν έχω αλλεργία σε όλα τα τυριά για να ξέρουν να μη βάλουν σε κανένα πιάτο, επίσης, μας ρώτησαν αν θέλαμε εμφιαλωμένο ή νερό βρύσης). Δεν έχω τίποτα το αρνητικό να επισημάνω, γι' αυτό άλλωστε βαθμολόγησα με 4/4 ντοματούλες.

Τι παραγγείλαμε:
-Μία παραδοσικακή (χωριάτικη) σαλάτα (έχω φάει και καλύτερες η αλήθεια είναι, πολλές ντομάτες, σχεδόν ανύπαρκτα το αγγούρι, η πιπεριά, το κρεμμύδι και οι ελιές (δύο ήταν για την ακρίβεια).
-Από τα ορεκτικά πήραμε τα μανιτάρια με σκόρδο, λευκό κρασί και μαϊντανό (από αυτό το πιάτο ζήτησα να αφαιρεθεί η φέτα και ο σερβιτόρος αφού ρώτησε τον μάγειρα επέστρεψε για να μου διευκρινίσει ότι επειδή μαρινάρονται με φέτα, ισως και να περιέχονται ορισμένα "τρίμματα"... όπως προείπα η εξυπηρέτηση ήταν άψογη). Μου άρεσε... Τα μανιταράκια ήταν ψιλοκομμένα και όλα τα υλικά ήταν σε πολύ σωστές αναλογίες.

-Για κυρίως πιάτα πήραμε: Μία μερίδα γουρονοπούλα, σερβιρισμένη με πατάτες τηγανιτές (με τη φλούδα τους) - Δεν είμαι φαν της γουρουνοπούλας, δοκίμασα λίγo αλλά μου "μυριζε το κρέας" (ναι είμαι λίγο περίεργη με τα κρεατικά, πάντως ήταν μαλακό και καλοψημένο, η δε μερίδα πλούσια ως προς τη γουρουνοπούλα, οι πατάτες ήταν 5-6) και
μία μερίδα κοτόπουλο (9,50 ευρώ παρακαλώ το κοτοπουλάκι) με ταλαγάνι και ψητά λαχανικά (Γευστικό πιάτο, το κοτόπουλο ήταν κομμένο σε λωρίδες, σωστά ψημένο, με ζουμάκι (σαν σως με βαλσάμικο ήταν), το ταλαγάνι ένα μικρό κομμάτι (νόστιμο) και από λαχανικά είχε πιπεριά, μελιτζάνα και κολοκύθι (δε σε ενέπνεαν εμφανισιακά αλλά δεν ήταν άσχημα γευστικά).

Ήπιαμε μισό κιλό κόκκινο κρασί (καλής ποιότητας χύμα κρασί) και μία κόκα κολα.

Μαζί με το φαγητό μας έφεραν 4 φέτες ψωμάκι (2 λευκού ψωμιού και 2 μαύρου) σε μια πiατελίτσα που είχε δίπλα και λάδι (Μεσσηνίας) για να τις βουτήξεις αν ήθελες.

ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ..1)το γεγονός ότι στο τέλος δεν έφεραν το παραμικρό κέρασμα.

2) Ο λογαριασμός... που ανήλθε στα 44 ευρώ για δύο άτομα. (Εντάξει ωραίο φαγητό αλλά σε καμία περίπτωση για 22 ευρώ το άτομο).

Συνοπτικά.... Η κουζίνα ήταν πολύ προσεγμένη, ο χώρος περιποιημένος και ζεστός, η εξυπηρέτηση αψεγάδιαστη αλλά οι τιμές υψηλές... Οπότε.... Θα το σκεφτόμουν αρκετά να ξαναπάω.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Οκτ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Το " Θάμα " είναι το κατάληλο εστιατόριο για όσους λατρεύουν τις αυθεντικές και καθημερινές γεύσεις χωρίς να λείπουν μικρές παρεμβάσεις που θυμίζουν μοντέρνα μαγειρική.

Ενώ το βρίσκουμε σχεδόν πάνω στην Λεωφ. Μεσογείων, λίγα μέτρα πιό πάνω από το Μετρό, στάση Χολαργός, η διακόσμησή και ο τρόπος σχεδιασμού του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού χώρου ευνοούν ένα ευχάριστο γεύμα ή δείπνο.

Η κουζίνα του εστιατορίου εστιάζει στις γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής γης. Τα φαγητά μαγειρεύονται με εντελώς τοπικά υλικά τα οποία οι ιδιοκτήτες προμηθεύονται οι ίδιοι από την γενετειρά τους, τα Φιλιατρά, αλλά και από τον ευρύτερο νομό Μεσσηνίας. Φυσικά, κυρίαρχες πρώτες ύλες είναι το ελαιόλαδο, οι ελιές, η σφέλα, το ταλαγάνι, το φημισμένο καλαματιανό παστό, ο δυόσμος, η ρίγανη και τα εσπεριδοειδή.

Όσον αφορά τα φαγητά, σερβίρουν καγιανά, τα ξακουστά λαλάγγια ( έδεσμα που στο " Θάμα " βάζουν μέσα στην Μεσσηνιακή σαλάτα ), ταλαγάνι στη σχάρα, τηγανιά, γιαπράκια Μεσσηνίας, φέτα Καλαμάτας σε φύλλο και άλλα ενδιαφέροντα πιάτα. Δεν λείπουν τα κλασικά πιάτα όπως κεφτεδάκια, κοτόπουλο, αρνάκι, καπνιστή πέστροφα κ. ά.

Must του εστιατορίου αποτελεί η φημισμένη Μεσσηνιακή γουρνοπούλα η οποία σερβίρεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα και αποτελεί, όπως έχω πληροφορηθεί, χάρμα στομάχου.

Η όλη διακόσμηση είναι εντυπωσιακά κομψή και δοσμένη μέσα στον χώρο με ιδιαίτερο γούστο και με προσοχή στις λεπτομέρειες. Ιδιαίτερα καλόγουστο το στήσιμο των τραπεζιών από τον σχεδιασμό μέχρι την αλατιέρα..... Ωραία πινελιά το βαζάκι με τα δύο λεμονάκια πάνω στα τραπέζια. Ο φωτισμός του χώρου είναι άψογος και δίνει έναν ξεχωριστά ζεστό τόνο στις ήδη όμορφες καρώ ταπετσαρίες του τοίχου και στα όμορφα έπιπλα.

Για τους ερωτηλους της παρέας:
Στο " Θάμα " υπάρχει διάχυτη ρομαντική ατμόσφαιρα που αξίζει τον κόπο να την απολαύσετε με το υποψήφιο ταίρι σας, πόσο μάλλον εάν θέλετε να δώσετε αίσιο τέλος στην ιστορία σας ή, τέλος πάντων, στα βασανά σας/μας!

Για το διαλεχτό μουσικό ρεπερτόριο του εστιατορίου, που ακούγεται από τα μεγάφωνα, δεν κάνω λόγο γιατί είναι στιγμές που όλα γύρω σωπαίνουν....!
Highly recommended to Mr. Jim.....

Επιπλέον, τα καθίσματα είναι διαφόρων χρωμάτων με κυρίαρχο το βεραμάν, το λευκό και το μπλέ.. Σε ορισμένα τραπέζια ξεχωρίζουν αναπαυτικοί μακρόστενοι καναπέδες που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες παρέες. Στο βάθος, τραβάει την προσοχή μια μεγάλη ταπετσαρία όπου απεικονίζεται μια βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία.

Η εσωτερική σκάλα, που οδηγεί στις τουαλέτες, θυμίζει εκείνη σπιτιού και ο τοίχος είναι διακοσμημένος με διάφορες γκραβούρες από τα πάτρια εδάφη των ιδιοκτητών αλλά και εικόνες της παλιάς Αθήνας.

Η κυρία που μαγειρεύει, και ιδιοκτήτρια, πήρε την παραγγελία και ήταν ιδιάιτερα διαφωτιστική σε ό, τι την ρωτούσαμε, προκειμένου να μάθουμε τα υλικά και τον τρόπο μαγειρέματος μερικών συνταγών της κουζίνας του Θάματος...

Γενικά, όμως, στο θέμα του σέρβις, υπάρχει κάποιος ερασιτεχνισμός κυρίως λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση.

Δοκιμάσαμε:
Καγιανά απλό ( υπάρχει και με τσιγαρίδες ), κλασικό πιάτο αλλά, το συγκεκριμένο, ξεχωριστό στη γεύση. Τα φρέσκα υλικά και η ετοιμασία της στιγμής του έδιναν μια ασυνήθιστα " γιαγιαδίστικη " γεύση. Η μυρωδιά της ρίγανης γαργάλιζε τα ρουθούνια μας και ευωδίασε όχι μόνο τον ουρανίσκο μας αλλά και το τραπέζι ολόκληρο. Όπως μάθαμε, η ρίγανη έρχεται στο πιάτο μας "απευθείας" από το οροπέδιο της Μάλης στην Κυπαρισσία. ΕΥΡΩ 5,50

Ταλαγάνι στη σχάρα. Αυθεντική και γνώριμη γεύση! Ένα καλοψημένο στρογγυλό κομμάτι τυριού, ένα λεμονάκι στη μέση και μια μικρή πιτούλα παραδίπλα. Πολύ νόστιμο αν και προτιμώ, γενικότερα, την παραλλαγή με το μέλι.
Η μερίδα άνετα θα μπορούσε να έχει ακόμα ένα κομμάτι τυρί ταλαγάνι!
ΕΥΡΩ 7,00

Χοιρινή τηγανιά. Εδώ σας θέλω.... Το κρέας ήταν τόσο φρέσκο αλλά - κυρίως - τόσο καλομαγειρεμένο που δεν το χορταίναμε.... Περιέχει μικρά κομματάκια νόστιμου λουκάνικου επίσης. Αλλά, η χαριστική βολή, που σε στέλνει, ήρθε μονομιάς, απο τη μυρωδιά του πορτοκαλιού - μικρές ροδέλες πορτοκαλιού που μοιάζουν με κίτρινες πιπεριές - και από τους ευωδιαστούς μικροσκοπικούς κόκκους γλυκάνισου. Εξαιρετική έμπνευση!! ΕΥΡΩ 7,50

Λουκάνικο Καλαμάτας με πορτοκάλι, στη σχάρα. Η μερίδα πολύ φτωχή, περιέχει μόνο ένα, μεσαίου μεγέθους, λουκάνικο και πολύ πολύ λίγες πατάτες τηγανιτές. Νόστιμο πιάτο χωρίς, βέβαια, την ξεχωριστή γεύση και σύλληψη των προηγούμενων πιάτων.
ΕΥΡΩ 5,80

Το ψωμί, δύο φέτες ψωμί λευκό και δύο φέτες σικάλεως, συνοδευόταν από ένα μπολάκι με λάδι. ΕΥΡΩ 1,80

Από τα γλυκά, δοκιμάσαμε μια " σκληρή " τάρτα σοκολάτας συνοδεία μπάλας παγωτού βανίλια με κομμάτια κουβερτούρας. Δεν μας ενθουσίασε αλλά τρωγόταν ευχάριστα. ΕΥΡΩ 4,50

Οι τιμές, όταν μάλιστα πρόκειται για μενού τοπικής ελληνικής κουζίνας, είναι λίγο τσιμπημένες. Οι δε μερίδες ορισμένων πιάτων θα μπορούσαν να είναι λίγο μεγαλύτερες. Ας είναι...

Για το εμφιαλωμένο νερό ερωτηθήκαμε και ήπιαμε νερό κανάτας.

Ήπιαμε μια μπύρα FIX μαύρη. ΕΥΡΩ 2,90

Μας κέρασαν δύο σφηνάκια σπιτικού και νόστιμου οινόμελου.

Η συνολική εντύπωση που μας άφησε το " Θάμα " είναι πολύ καλή.
Θάμα όνομα και πράγμα!

Τελικά, είναι ένα μέρος που αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε, η νοστιμάδα του φαγητού σίγουρα θα σας κερδίσει.....

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Μαι
10
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Αυτή είναι η δεύτερη κριτική που γράφω για το Θάμα, και ο λόγος που επανήλθα είναι γιατί πρόσεξα πως δεν έχει γραφτεί καμμία κριτική για τη διάρκεια της νηστείας. Θα μου πείτε, τι μας το λες τώρα, η νηστεία τελείωσε. Ναι μεν, αλλά όταν ένας μάγειρας (μια μαγείρισσα, στην προκειμένη περίπτωση) καταφέρνει να σερβίρει αριστουργήματα χωρίς κρεάς, χωρίς τυρί, χωρίς βούτυρο, χωρίς αλλαντικά, αβγά κλπ τότε πάει να πει πως το κατέχει το θέμα του κι εμείς οφείλουμε να το τονίσουμε αυτό.

Μεγάλη Πεμπτη μεσημέρι, που λέτε. Πείνα και των γονέων, νησεία, και προσευχή να φάμε κάτι πριν πέσουμε κάτω από την πείνα.

Το Θάμα έξω σχεδόν γεμάτο, ευτυχώς προλάβαμε ένα τελευταίο τραπέζι από τα υπερυψωμένα (και αγαπημένα) με θέα την σχεδόν άδεια, λόγω εξόδου του Πάσχα, Μεσογείων. Αν και ο μέσα χώρος είναι πανέμορφος, πάντα προτιμώ να κάθομαι έξω. Εκτός από το κάπνισμα, ο τρόπος που έχουν φτιάξει την "αυλίτσα" τους σε κάνει να ξεχνιέσαι πως είσαι στην πόλη όταν η Μεσογείων δεν έχει πολλή κίνηση -κάτι που συμβαίνει και τα βράδυα και τις Κυριακές/αργίες το μεσημέρι.

Το μενού με τα νηστίσιμα είχε μπόλικες επιλογές. Εγώ νήστευα και τα θαλασσινά, οπότε αποκλείστηκαν περίπου οι μισές (οι οποίες ακούγονταν ΤΟΣΟ νόστιμες) και καταλήξαμε στα εξής:

-Πατάτες τηγανητές. Δεν γίνεται να πας στο Θάμα και να μην φας πατάτες. Είναι σα να πας στην πηγή και να μην πιεις νερό. Από τις καλύτερες τις Αθήνας, χοντροκομμένες και τραγανιστές.

-Φάβα από φασόλια ροβίτσα. Σερβιρισμένη με φρέσκο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο στο Θάμα είναι από τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ. Στην αρχή φέρνουν πάντα φρέσκο ψωμάκι και λαδάκι και πάντα το ταράζω. Αρωματικό, βελούδινο, με υπέροχο χρώμα και σώμα, χωρίς την παραμικρή οξύτητα, και με γεμάτη γεύση. Και η φάβα, εννοείται πως, ήταν πολύ νόστιμη. Ισορροπημένη στα μπαχαρικά και με σωστή υφή.

-Γίγαντες φούρνου. Δυο μερίδες γιατί ήταν τέλειοι! Ψημένοι όσο πρέπει, όχι λιωμένοι, με μπόλικα μυρωδικά και όσα πρέπει μπαχαρικά. Η σάλτσα τους ήταν η ιδανική παπαροσάλτσα. Πρέπει να βούτηξα τουλάχιστον 3 φέτες από το υπέροχο χωριάτικο ψωμάκι.

-Γεμιστά. Μία ντομάτα και μία πιπεριά. Σαν της προγιαγιάς μου. Μόνο με φρέσκια ντομάτα, με μπόλικο μαϊντανό, δυόσμο, λαχανικά ψιλοκομμένα και τέλεια χυλωμένο ρυζάκι. Συνοδεύονταν από τις κλασσικές πατάτες φούρνου, ψημένες στο ζουμάκι από τα λαχανικά, τέλειες κι αυτές.

-Αρμυρίκια. Το καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Τα νοστιμότερα -κατά τη γνώμη μου- χόρτα της πατρίδας μας, βρασμένα αλ ντέντε, σερβιρισμένα με το ελαιόλαδο που σας περίεγραψα πιο πανω και λεμονάκι μυρωδάτο. Τι να σας λέω... Εξαφανίστηκαν σε 5 λεπτά.

Ήπιαμε ενάμιση κιλό λευκό χύμα κρασί, ίσως το πιο αρωματικό λευκό που θα βρείτε χύμα σε εστιατόριο της πρωτεύουσας.

Για το σέρβις δεν χρειάζεται να πω πολλά. Μέχρι η ίδια η Μαντώ βγήκε από την κουζίνα για να μας ρωτήσει πως μας φάνηκε το φαγητό και να μας προλογίσει το γλυκάκι που θα μας κερνούσε όταν κάποια στιγμή αφήναμε κάτω τα πηρούνια.

Κορμός με κουβερτούρα, σταφίδες, ταχίνι και digestive μπισκότα. Ακούγεται βαρύ και λιγωτικό αλλά δεν ήταν. Ήταν απλό και υπέροχο και μου άρεσε τόσο που την επόμενη μέρα το επανέλαβα στο σπίτι.

Κάνα τρίωρο μετά, ο λογαριασμός ήρθε λιγότερο από 50 ευρώ. Μόνο αν υπολογίσετε πόσο ήπιαμε, αντιλαμβάνεστε πως δεν δώσαμε πολλά. Βέβαια το σημαντικότερο στο Θάμα είναι η εξαιρετική ποιότητα των υλικών και το πόσο καλομαγειρεμένα και μοναδικά είναι όλα. Και για τους... πειναλέους σαν κι εμένα, σημαντικό είναι και πως οι μερίδες δεν είναι τσιγγούνικες αλλά φουλ μαμαδίστικες!

Εν ολίγοις... νηστεία που κολλάζει και Άγιο στο Θάμα, αλλά μέχρι του χρόνου βολευτείτε με καμιά ταπεινή γουρνοπούλα, τσιγαρίδες και ταλαγάνι. Κουράγιο, αδέρφια καλοφαγάδες!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Thalia13.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Μάρ
18
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Προχθές πήγα με ένα φίλο μου στο Χολαργό, στο εστιατόριο ΘΑΜΑ, μετά από τις πολύ καλές κριτικές που διάβασα στο σάιτ μας. Πραγματικά, δοκιμάσαμε και εμείς νόστιμη τοπική κουζίνα της Μεσσηνίας, που μάθαμε πως είναι κι ο τόπος καταγωγής των ιδιοκτητών του οικογενειακού αυτού μαγαζιού.

Οι συνολικές εντυπώσεις μας είναι θετικές λίγο-πολύ για όλα, δηλαδή τον χώρο, την εξυπηρέτηση και τη σχέση ποιότητας-τιμής, η οποία ωστόσο έχει νομίζω κάποια περιθώρια βελτίωσης με μικρή συμπίεση κάποιων τιμών τους. Το ΘΑΜΑ είναι 2 μόλις λεπτά από το ΜΕΤΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, κι ο χώρος μέσα είναι σίγουρα προσεγμένος, φροντισμένος και ιδιαίτερα καθαρός. Δεν τον λες ούτε τεράστιο ούτε πολύ μικρό, έχει καμιά 10αριά ανοιχτόχρωμα ξύλινα τραπέζια, για 40 περίπου άτομα, ενώ υπάρχει και εξωτερικός χώρος στο πεζοδρόμιο της Μεσογείων (το μαγαζί βρίσκεται πάνω στη Λ. Μεσογείων) για τους θερινούς μήνες.

Το ΘΑΜΑ λειτουργεί καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ, εδώ και πέντε περίπου χρόνια. Ο χώρος μέσα είναι φωτεινός και μοντέρνος, μπροστά η μεγάλη τζαμαρία, δυο ψηλά τραπέζια με stands, ενώ πίσω είδα και κάποιους καναπέδες, και γενικά παρατήρησα σωστή διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να μην πνίγεσαι απολαμβάνοντας το φαγητό σου. Κυριαρχούνε αποχρώσεις λευκές, μπεζ, πράσινες και μπλε, και στους τοίχους ξεχωρίζουν οι τοπικές φωτογραφίες και γκραβούρες της περιοχής τους. Στα τραπέζια εντυπωσιάζουν μερικές λεπτομέρειες, όπως τα βαζάκια με τα εσπεριδοειδή…

Το μαγαζί ήταν σχεδόν γεμάτο το βράδυ που πήγαμε, αλλά η εξυπηρέτηση από τη νεαρή σερβιτόρα και μια μεγαλύτερη κυρία ήταν ευγενική, σβέλτη και ιδιαίτερα κατατοπιστική. Τα φαγητά πολύ καλά, γεγονός που οφείλεται τόσο στις εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες, όσο και στο καλό μαγείρεμα από τον μεσσήνιο ιδιοκτήτη.

Στα του φαγητού τώρα: Νερό σε κανάτα, και κρασί χύμα 1 λίτρο κόκκινο, ποικιλία Αγιωργίτικο, πολύ ωραίο. Αρχικά ψωμί ζυμωτό και φοβερό τοπικό λαδάκι από την Κορώνη, μία δροσιστική σαλάτα με χόρτα θαλασσινά, και κατόπιν βέβαια ο φοβερός τους καγιανάς με τις καλαματιανές τσιγαρίδες, ένα νοστιμότατο λουκανικάκι Καλαμάτας με πορτοκάλι, ένα φιλέτο κοτόπουλο με το μεσσηνιακό τυρί ταλαγάνι από τους Γαργαλιάνους και ψητά λαχανικά. Μοιράσαμε, εκτός από αυτά και ένα γλυκό στο τέλος, για την τελική γευστική εμπειρία μας, που ήταν μια άψογη τάρτα σοκολάτα.

Μας κεράσανε δικό τους σπιτικό οινόμελο, και πληρώσαμε 47 €, δηλαδή χωρίς ποτά, στην κατηγορία 17 – 25 Ευρώ, το άτομο.

Το προτείνω, άμα βρεθείτε στην γύρω ζώνη του Χολαργού – Αγίας Παρασκευής, κ. λπ., και θα ήθελα να ξαναπάω όταν καλοκαιρέψει, οπότε και θα χαρώ αν τυχόν συναντήσω και νέες γευστικές απολαύσεις, ιδίως σε συνδυασμό με περιορισμό κάποιων τιμών, εφόσον κρίνουν ότι έχουν αυτό το περιθώριο!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Νοε
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Σάββατο βράδυ παρέα 10 ατόμων φαγητό στο ΘΑΜΑ που είχα ακούσει πάρα πολλά καλά και είχα διαβάσει αρκετά.
Πήγαμε και ναι εύκολη πρόσβαση καθαρός χώρος αλλά και πολύ ψυχρός
Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα εντός του καταστήματος (αν και καπνιστής που είμαι δεν με ενόχλησε καθόλου το αντίθετο μάλιστα)

Παραγγείλαμε και φάγαμε:
Σαλάτα μελένια αδιάφορη (1/4)

Κεφτεδάκια (3/4)

Καγιανά με τσιγαρίδες (1/4) άνοστη και πολύ μικρή μερίδα θα μπορούσε να ήταν πιο πλούσια σε όλα. Περίμενα περισσότερα από το πιάτο Με απογοήτευσε.

Χοιρινά φιλετάκια (2/4). Τίποτα το ιδιαίτερο

Γουρουνοπούλα (4/4) Πολύ νόστιμη καλομαγειρεμένη καλά "επεξεργασμένη " όποιος έχει φάει γουρουνοπούλα στη Μεσσηνία θα καταλάβει το εννοώ αλλά πολύ νόστιμη. Το καλύτερο πιάτο της βραδιάς.

Φέτα Μεσσηνίας (1/4) Χάλια μην τη δοκιμάσετε άσπρο τυρί χωρίς τίποτα.

Ήπιαμε τσίπουρο αδιάφορο έως κακό (1/4)
Κρασί κόκκινο και άσπρο τα οποία ήταν συμπαθητικά έως καλά.

Οι τιμές του πολύ τσιμπημένες για αυτά που προσφέρει. Κρίμα.

Η εξυπηρέτηση καλή και σχετικά γρήγορη.

Γενικά δεν με απογοήτευσε αλλά περίμενα πολύ περισσότερα από το συγκεκριμένο μαγαζί.

Μάλλον θα ξαναπάω για να δω βελτιώσεις...

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Μάρ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Επίσκεψη Σάββατο βράδυ 12/3/2016, μετά από κράτηση για 6 άτομα, 3 ενήλικες και 3 παιδιά.
Χώρος: μέτριος, αλλά ζεστός. τον σώζουν τα υπερηψωμένα τραπέζια, τον χαλάνε οι ταπετσαρίες στους τοίχους.

Εξυπηρέτηση: ευγενέστατα παιδιά, ενημερωμένα.

Φαγητό:
σαλάτα με πορτοκάλι (αποδεκτή)
σαλάτα με χόρτα της θάλασσας (πολύ λάδι)
2 ταραμοσαλάτα (κανονική)
2 πατάτα τηγανητή (μέτρια, αρκετά λαδερή)
2 αυγά της μαμάς (αντιγραφή; από το base grill, μέτρια, -δύσκολο να αποτύχει αυτό το πιάτο)
ομελέτα με σπαράγγι (μέτριο)
χόρτα τσιγαριστά με αμπελοφάσουλα (μέτρια, σαν σούπα)
1 συκώτι (καλό)
1 γουρουνοπούλα (?)
3 γλυκά (μεριότατα)
1κ. κρασί χύμα
........................150 Ευρώ

Σιγά ρε παιδιά, για μαγαζί που δεν έχεις κάτι να θυμάσαι, με χύμα κρασί, με 2 μόνο πιάτα κρέας, είναι αδικαιολόγητα πολλά.
Επίσης, κέρασμα κάτι γλυκόπιοτο μόνο για ενήλικες. Για παιδιά τίποτα.

Να προσθέσω στα θετικά κάποιες επιλογές σε κρασιά ιδιαίτερα και σπάνια, πχ Μαυροτράγανο κ. α.
Εν κατακλείδι: φιλότιμη προσπάθεια, που τσιμπάει αρκετά, χωρίς λόγο.

Όταν βλεπεις ότι το τραπέζι θα σου κάνει έναν καλό λογαριασμό, κέρασε τα γλυκά.
Θα ξαναπάω; Σίγουρα δεν έχει θέση στη short list μου, αν επιμείνει η παρέα όμως, δε θα ασκήσω βέτο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Φεβ
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Καταρχας να πω οτι οι κριτικες που διαβασα γι' αυτο το εστιατοριο ηταν τελικα εύστοχες. Δευτερα βραδυ επισκέφθηκα το θάμα. Δυστυχως ειδικα Δευτερα πολλα μεζεδοπωλεια και γενικα εστιατορια ειναι κλειστά αλλα ευτυχως το θαμα οχι.

Περνωντας απ εξω ο χωρος προσωπικα δεν με εντυπωσιάζει, ειναι λιτός, εχει καποια τραπεζακια εξω για τους καπνιζοντες και μεσα δεν εχει την τρομερη διακόσμηση. Το ετερον μου ήμισυ μαλιστα νομιζε οτι δεν θα ηταν τα φαγητα τοσο ωραια επηρεασμενη απο τον χωρο, (φυσικα εκανε λαθος).

Λοιπον ο καταλογος ικανοποιητικος δεν εχει πολλα ουτε λιγα φαγητα και καλυτερα για να μην γινεται χαμος και μπερδευομαστε...

Ηρθε η σερβιτορα η οποια ηταν παρα πολυ ευγενικη και πηρε την παραγγελία μας αφου μας ειχε ενημερωσει για καποια έξτρα πιατα που δεν συμπεριλαμβανο-ντουσαν στον καταλογο.

Η παραγγελια ηταν η εξης:
Μεσσηνιακη σαλατα (μαρουλι, ροκα, καρυδια, πορτοκαλι, λαλλάγκια),
φαβα (δοκιμαστε την οπωσδήποτε, ειναι διαφορετικη απο την γνωστή)

καλαματιανη φέτα σε κρούστα, (πολυ νοστιμη)
χοιρινή τηγανιά με λουκανικο (ειχε μεσα πορτοκαλι, πολυ καλο)

κεφτεδακια με πατατες (ονειρο).
Κέρασμα: οινόμελο κρυο το οποιο ηταν τελειο.
πηραμε δυο αναψυκτικα και συνολικά πληρώσαμε 38 ευρω.

Ολα ηταν φανταστικα, μειναμε παρα πολυ ευχαριστημένοι, και φυσικα θα ξαναπάμε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Ιαν
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Επισκεφθήκαμε το εν λόγω εστιατόριο πριν 2 εβδομάδες με τον άντρα μου.

Είχα διαβάσει τόσα πολλά που οι προσδοκίες ήταν μεγάλες. Είχαμε ξαναπροσπαθήσει άλλες 2 φορές να πάμε αλλά δεν είχαμε βρει τραπέζι τηλεφωνικά.

Κάλεσα Παρασκευή για Σάββατο βράδυ και υπήρχε ένα τελευταίο τραπέζι.

Φτάσαμε 9.30 και επιλέξαμε να πάμε με μετρό γιατί είχαμε διαβάσει πως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα πάρκινγκ.

Φτάνοντας εκεί ομολογώ πως ο χώρος με απογοήτευσε λίγο - πολύ απλός με μεγάλη ενιαία τζαμαρία σαν να ήταν καφετέρια. Πολύ λευκό χρώμα χωρίς κάτι ιδιαίτερο, τραπέζια λευκά και καρέκλες καφενείου. Το τραπέζι μας ήταν μπαίνοντας μπροστά στη τζαμαρία με σκαμπό ψηλά. Το θεωρώ άκυρο για εστιατόριο- δεν είναι βολικό για φαγητό, είναι για μπαρ ή για κρεπερί. Ζητήσαμε άλλο τραπέζι και ευτυχώς υπήρχε άλλο ένα στο βάθος.

Καθίσαμε και μας φέρανε νερό και κατάλογο. Πολύ θετικό ότι ήταν μικρός ο κατάλογος. Είχε 4-5 σαλάτες, 5 ορεκτικά και 5-6 κυρίως.

Οι σαλάτες πολύ ενδιαφέρουσες αλλά επειδή είμαι έγκυος τις αποφεύγω. Ορεκτικά είχε 3 τυριά όλα παρόμοια με κρούστα τηγανητά, λουκάνικο, τα περιβόητα καγιανά.

Επιλέξαμε τη φέτα μεσσηνίας για κάτι διαφορετικό γιατί το ταλαγάνι και η φέτα με μέλι είναι πολύ κοινά, η οποία ήταν καλή αλλά τιποτα το ιδιαίτερο. Πήραμε και τα καγιανά τα οποία ήταν μαμαδίστικα και αρκετά νόστιμα.

Όταν μας έφερε τον κατάλογο ο σερβιτόρος μας ανέφερε ότι εκτός καταλόγου υπήρχε κόκκορας με χυλοπίτες και γουρουνοπούλα. Είπαμε να παραγγείλουμε αυτά γιατί τα κυρίως του καταλόγου δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και επιπλέον είχαμε διαβάσει ότι αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ.

Όταν όμως ήρθε άλλη κοπέλα να παραγγείλουμε μας είπε ότι ο κόκκοαρας μόλις τελείωσε! Δηλαδή στις 21.45 σάββατο τελειώνει ένα εξτρα πιάτο που μόλις μας το είχαν οι ίδιοι προτείνει? Το θεωρώ απαράδεκτο - η απάντησή της ήταν ότι κάνουν γενικά μικρές ποσότητες. Οκ αλλά μην το προτείνετε!

Οπότε αναγκαστήκαμε να πάρουμε άλλο πιάτο του καταλόγου - το συκώτι και ευτυχώς προλάβαμε τη γουρουνοπούλα!

Η γουρουνοπούλα ήταν αρκετά καλή αλλά οι πατάτες δεν με ενθουσίασαν - ήταν σαν ξανατηγανισμένες.

Το συκώτι δεν άξιζε καθόλου. Καταρχήν ήταν μικρές μπουκίτσες με αποτέλεσμα να έχει στεγνώσει ενώ είχαμε ζητήσει να είναι μέτρια ψημένο. Φυσικά αν είναι τόσο λεπτά κομμένο δεν μπορεί να είναι ζουμερό. Η σάλτσα τίποτα το ιδιαίτερο. Ο πουρές, παρόλο που το επιβεβαιώσαμε, είχε γεύση σκόνης | έτοιμου.

Για όλα αυτά + μια μπύρα χωρίς αλκοόλ και λίγο κρασί χύμα πληρώσαμε 46€.

Υπερτιμημένο και πολυδιαφημισμένο μαγαζί χωρίς λόγο. Θα το επισκεφθώ μόνο αν λιγουρευτώ ξανά γουρουνοπούλα γιατί αν δεν προλαβαίνεις τα πιάτα ημέρας, τα υπόλοιπα πιάτα τα βρίσκεις παντού και σε πιο ωραίο χώρο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Χολαργός, Αθήνα
Ιαν
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε το Θάμα 2 ενήλικες και 2 παιδιά, 15 & 12, για πρώτη φορά την Κυριακή μεσημέρι στις 3 Ιανουαρίου 2016 μετά από τηλεφωνική κράτηση.

Ο χώρος του είναι λιτός, καθαρός και ίσως λίγο θορυβώδης από τα γύρω τραπέζια, όχι όμως ενοχλητικά θορυβώδης, και φυσικά υπάρχει χώρος μη καπνιστών.

Δεν διαθέτει μεγάλη αίθουσα, έτσι προτείνω πριν το επισκεφτείτε να κάνετε απαραίτητα κράτηση.
Οι πελάτες κατά την διάρκεια που ήμουν εκεί ήταν από όλες τις ηλικίες, οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένα ζευγάρια αλλά και νεαροκόσμος.
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το παρκάρισμα στην γύρω περιοχή που δεν είναι τόσο εύκολο (3 στα 4).

Το service μας άφησε άριστες εντυπώσεις.
Οι δύο σερβιτόροι που μας εξυπηρέτησαν ήταν ευγενικοί, γνώστες του καταλόγου και πρόθυμοι.
Ο σερβιτόρος που δώσαμε την παραγγελία μας με πολύ καλό τρόπο μας ενημέρωσε για το μενού και δεν μας άφησε να υπερβάλουμε με τα πιάτα που παραγγέλναμε (4 στα 4).

Τα πιάτα ημέρας ήταν ενδιαφέροντα, άκρως γευστικά, και μας πρότειναν τάρτα κολοκύθα (θα την έλεγα κολοκυθόπιτα), κολοκυθόσουπα βελουτέ, αγριογούρουνο στιφάδο και γουρουνοπούλα ψητή.

Παραγγείλαμε τα πιάτα ημέρας, εκτός από την γουρουνοπούλα, και τα συνοδέψαμε με σαλάτα παραδοσιακή, ταλαγάνι σχάρας, τυρί φέτα σε κρούστα και κεφτεδάκια με πατάτες.

Για επιδόρπιο παραγγείλαμε προφιτερόλ και το παγωτό βανίλια.

Επίσης εκτός από τα αναψυκτικά, πήραμε και το κόκκινο κρασί του μαγαζιού, που ήταν ένα πολύ καλό αγιωργίτικο το οποίο μας το πρότειναν ανεπιφύλακτα και φυσικά είχαν δίκιο.

Το κρασί ήταν πολύ γευστικό και συνόδεψε άψογα το αγριογούρουνο.

Το κατάστημα διαθέτει και την σχετική λίστα με επώνυμα εμφιαλωμένα κρασιά.
Το νερό που ζητήσαμε ήρθε βρύσης και όχι εμφιαλωμένο.

Επίσης το ψωμί που προσφέρει είναι το πραγματικό κλασικό χωριάτικο ψωμί με προζύμι, λευκό και μαύρο, και προσφέρεται κομμένο σε λεπτές φέτες με συνοδεία ένα μικρό μπολάκι από μεσσηνιακό λάδι.

Όσον αφορά τις γεύσεις δεν μπορώ να βρω ψεγάδια πουθενά.
Απλά να τονίσω πόσο καλή ήταν η ντομάτα της σαλάτας, η απίστευτη γεύση της σούπας κολοκύθας, που για εμένα ήταν το καλύτερο πιάτο, το απίστευτα καλομαγειρεμένο αγριογούρουνο στιφάδο, οι ξεκάθαρες γεύσεις της τάρτας κολοκύθας αλλά και οι πατάτες που συνόδευαν τα κεφτεδάκια που δεν ήταν τηγανητές, αλλά ψημένες χωρίς λάδι στον φούρνο.
Τα κεφτεδάκια ήταν αυτά που λέμε σπιτικά.

Τα γλυκά που προσφέρει το Θάμα είναι δημιουργίες γνωστού ζαχαροπλάστη και αξίζουν να τα δοκιμάσετε. Απλά 4 στα 4 για την γεύση.

Εν κατακλείδι, η γνώμη μου είναι ότι το Θάμα είναι ένα πάρα πολύ καλό εστιατόριο.
Η κουζίνα του είναι πολύ προσεγμένη όσον αφορά τις γεύσεις και πραγματικά γεύεσαι αυτό που παραγγέλνεις. Δεν υπάρχουν «παγίδες» στον κατάλογο και σέβονται τον πελάτη.

Τελικά ο λογαριασμός ήταν λίγο παρακάτω από τα 100€, περίπου 25€ το άτομο. Για την ποιότητα των γεύσεων που δοκιμάσαμε και για την εξυπηρέτηση νομίζω ότι τα αξίζει τα χρήματα αυτά, γνωρίζοντας ότι αυτό το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό.

Ίσως αν οι μερίδες ήταν λίγο μεγαλύτερες να βαθμολογούσα με 4 στα 4 το value for money αντί για 3 που έδωσα τελικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι μερίδες είναι και μικρές αλλά και ότι δεν αξίζει τα χρήματα που θα διαθέσει κάποιος εκεί.
Δέχονται όλες τις cash cards, κάτι που διευκολύνει αρκετά τις συναλλαγές.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.