Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι με μενού παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

17 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μετά τη φθινοπωρινή ανομβρία στην Αθήνα, τη Δευτέρα 13/11 άρχισαν επιτέλους τα πρωτοβρόχια! Το ίδιο βράδυ, που κόπασαν για λίγο, πήγαμε με μια φίλη στο ΘΑΜΑ (Θ) του Χολαργού, που το είχα βάλει σε προτεραιότητα από καιρό, έχοντας διαβάσει τα καλύτερα στο ask4food και όχι μόνο.

Λένε στη Μεσσηνία, που είναι η πατρίδα του ιδιοκτήτη, αλλά και σε άλλες γωνιές της πατρίδας μας: αυτό είναι θάμα! Είναι πράγματι θάμα, δηλαδή θαυμάσιο το σπιτικό φαγητό στον συγκεκριμένο χώρο, που γι’ αυτό ονομάστηκε έτσι.
Δεν είναι όμως αυτός ο μοναδικός λόγος. Το Θά-μα λοιπόν προέρχεται επίσης απ’ τα αρχικά των ονομάτων των δύο ιδιοκτητών του, που είναι ο Θάνος και η Μαντώ Ηλιοπούλου.

Πρόκειται για ένα οικογενειακό εστιατόριο, που ο ιδιοκτήτης του κρατάει απ’ τα Φιλιατρά, όπου μάλιστα υπάρχει παράδοση τριών γενεών, αφού ο παππούς του Νίκος έφτιαχνε το παλιό τυρί ‘άρμη’, του οποίου η παρασκευή συνεχίζεται τώρα σε φάρμα τους στην περιοχή Μάλη, τον οικισμό σε υψόμετρο 950 μέτρων, που απέχει 20 περίπου χιλιόμετρα από τα Φιλιατρά, καθώς και τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. Η άρμη είναι ένα ιδιαίτερο κρεμώδες και υπόξινο τυρί, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα.

Το Θ λοιπόν λειτουργεί ήδη εδώ και 6 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων έχει ανανεώσει τόσο το μενού του όσο και την εσωτερική του διακόσμηση και την όλη εικόνα του.
Το μαγαζί είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 13.00 μέχρι τα μεσάνυχτα τουλάχιστον και μάλιστα βρίσκεται σε προνομιακή θέση, αφού είναι επί της Μεσογείων, στη γωνία με την οδό Φανερωμένης, λίγα μόλις μέτρα απ’ τον Σταθμό ‘Χολαργός’ του Μετρό!

Η επιτυχία του οφείλεται στην εμπνευσμένη του σεφ, την ιδιοκτήτρια και ψυχή του μαγαζιού Κα Μαντώ Ηλιοπούλου, η οποία κατάφερε σιγά-σιγά να ανοίξει τη σπιτική κουζίνα της στο ευρύ κοινό.

Δυο λόγια μόνο για τον καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου, αφού έχει περιγραφεί εκτενώς από διάφορους φίλους και φίλες χρήστες. Η αίθουσα εστίασης είναι φωτεινή, χάρη στη μεγάλη του τζαμαρία που έχει στην πρόσοψη επί της Μεσογείων, ενώ εντυπωσιάζει η ασπρόμαυρη φωτογραφία με τις ελιές απ’ τα πάτρια εδάφη, τα μοντέρνα industrial φωτιστικά, τα 2 ψηλά τραπέζια με τα stands και τον ξύλινο κάνναβο με τα διακοσμητικά αμπαζούρ, τα ρολόγια και τα εικονικά βιβλία.
Υπολόγισα καμιά 10αριά τραπέζια για 40 περίπου θαμώνες στον εσωτερικό χώρο, ενώ υπάρχει και στεγασμένος χώρος στην πρόσοψη για τους καπνίζοντες, με τον σχετικό βέβαια θόρυβο απ’ τη Λεωφόρο… Μέσα λοιπόν κυριαρχούν αποχρώσεις λευκού και λαδί σε τραπεζοκαθίσματα και τοίχους.
Διάβασα στο olive magazine ότι η εμπνευσμένη νεαρή Πατρινή Αρχιτεκτόνισσα Νάνσυ Παπαζώη έχει βάλει τη σφραγίδα της στη σχεδίαση της διακόσμησης του όλου χώρου και του έχει προσδώσει, κατά τη γνώμη μου, μια λιτή ευαισθησία. Νιώθεις πως βρίσκεσαι στη μεγάλη τραπεζαρία σου, περιμένοντας να έρθει το σπιτικό σου φαΐ!
Τα WC βρίσκονται στο πάνω επίπεδο, που επικοινωνεί με τον χώρο μέσω εσωτερικής σκάλας, ενώ και οι γύρω τοίχοι είναι διακοσμημένοι με εικόνες της Μεσσηνιακής γης!
Η μουσική, Ελληνική κυρίως, ελαφρολαϊκή, ροκ και έντεχνη, ακούγεται πάντα απ’ τα μεγάφωνα στη σωστή ένταση.

Η εξυπηρέτηση από δύο νεαρά άτομα, αλλά και με τη διακριτική παρουσία και μεσολάβηση της ιδιοκτήτριας, γίνεται σε σωστούς ρυθμούς, λαμβανομένης βέβαια υπόψιν της μικρής αναμονής, δικαιολογημένης, άλλωστε, λόγω της βραδινής κίνησης. Υποθέτω ότι Π/Σ/Κ, με τις σπεσιαλιτέ τους που πληροφορήθηκα και θα σας αναφέρω, θα χρειάζεται κάποια περαιτέρω αναμονή και φυσικά, έγκαιρη κράτηση.

Ο κατάλογος των φαγητών περιλαμβάνει περί τις 15 σαλάτες και τυριά (4-10 €), 12 ορεκτικά, από 4-8 €, πίτα και τάρτα στα 8.50, 4 σπεσιαλιτέ τους με βάση το αυγό, από 5.50-9.50 €, καθώς και 10 κύρια πιάτα από 6.50-15.50 €, για τη σπεσιαλιτέ τους που είναι το κότσι από μοσχάρι γάλακτος!
Άλλη μεγάλη σπεσιαλιτέ στο Θ είναι βέβαια η περίφημη Μεσσηνιακή γουρουνοπούλα (που την είχα τσακίσει στην Αμυγδαλέζα προ εξαμήνου). Εδώ τη σιγοψήνουν για 9 ½ ολόκληρες ώρες (!! ), ώστε να αποκτήσει τη φοβερή της πέτσα, αλλά τη σερβίρουν αποκλειστικά Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές, και έτσι δυστυχώς δεν μπόρεσα να τη γευθώ, πράγμα που σκοπεύω, ωστόσο, να κάνω προσεχώς. Η τιμή της είναι στα 12.00 €. Διαθέτουν επίσης κατσικάκι, κόκορα, κ. λπ. καλούδια.
Από γλυκά, υπάρχουν τάρτες σοκολάτας και λεμονιού, σε συνδυασμό με δικό τους παγωτό βανίλια, γιαούρτι με γλυκό κουταλιού σύκο, κ. λπ. γύρω στα 5 €.

Ο κατάλογος των ποτών είναι πλήρως ενημερωμένος, με 30 περίπου ετικέτες εμφιαλωμένων κρασιών μας, εγχώριες μπύρες, αναψυκτικά και αποστάγματα, σε λογικές εν γένει τιμές. Εξάλλου, σερβίρουν και κρασί χύμα, γύρω στα 10 € το λίτρο.

Μετά από αρκετό ψάξιμο, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τα πιο κάτω πιάτα τους:

• Στην αρχή έφεραν νερό σε κανάτα, καθώς και ζυμωτά, λευκά και μαύρα, ψωμάκια, μαζί με το εκλεκτό Μεσσηνιακό λάδι τους.

• Κατόπιν, επιλέξαμε από τα διάφορα τυριά την πασίγνωστη σφέλα Μεσσηνίας, το λεγόμενο ‘τυρί της φωτιάς’, λόγω της χαρακτηριστικής του γεύσης. Είναι ημίσκληρο, λευκοκίτρινο τυρί, που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, και φυσικά είναι Π. Ο. Π., δηλ. ‘Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης’! Συγκεκριμένα παραγγείλαμε το σχετικό ορεκτικό τους, που είναι τηγανιτή σφέλα με το λεμονάκι της, ένα ιδιαίτερο σαγανάκι. Αν είστε συμβατικοί, πάρτε φέτα ή κάτι παρεμφερές, αλλιώς δοκιμάστε το, όπως κι εμείς στον κατάλληλο χώρο, και δεν θα το μετανιώσετε!

• Ακολούθησε μια σαλάτα από αλμυρίκια, ντοματάκια και vinaigrette βασιλικού, που ήταν δροσερή και πολύ ευχάριστη στη γεύση, καθώς και τη συνοδεία των υπόλοιπων πιάτων.

• Η φίλη μου πήρε κατσίκι λεμονάτο, μαγειρεμένο με λευκό κρασί και την απαραίτητη ρίγανη, η οποία έρχεται απ’ τη Μάλη, πιάτο που συνοδεύτηκε από νοστιμότατες πατάτες.

• Εγώ δοκίμασα τον κόκορα κρασάτο, πιάτο στο οποίο έχω ιδιαίτερη αδυναμία, και περιττό να σας πω ότι τον τσάκισα, καθώς και τα σπιτικά χυλοπιτάκια που τον συνόδευαν. Η κυρία Μαντώ κάνει σίγουρα πολύ καλή δουλειά, τόσο στην επιλογή των πρώτων υλών όσο και στο μαγείρεμα!

• Μοιραστήκαμε μια σπιτική τάρτα σοκολάτα με δικό τους επίσης παγωτό βανίλια και τη σχετική κουβερτούρα, που μας άρεσε για μια τελική μας επίγευση των γαστρονομικών εδεσμάτων που προηγήθηκαν.

• Ήπιαμε μισό λίτρο χύμα κόκκινο κρασί τους, νομίζω Αγιωργίτικο, που ταίριαζε με ό, τι φάγαμε.

Μας προσέφεραν ευγενικά σφηνάκια από δικό τους κρύο οινόμελο.

Ο λογαριασμός, στα 47 €, άξιζε για το μέρος αυτό με τη δοκιμασμένη τοπική κουζίνα, από μια γωνιά της χώρας με παράδοση στα αγνά προϊόντα και τη μαγειρική τέχνη! Κατηγορία τιμής ανά άτομο, στα 17/25 €.

Συμπερασματικά το ΘΑΜΑ είναι ένα τίμιο οικογενειακό μαγαζί που τιμά τις Μεσσηνιακές του ρίζες, δίνοντας έμφαση σε εποχικές πρώτες ύλες και μερακλίδικο μαγείρεμα, με φαντασία στη σύνθεση του τοπικού τους μενού.
Θεωρώ λοιπόν ότι δίκαια το τιμούν Μεσσήνιοι πελάτες και όχι μόνο.
Προτείνω να το δοκιμάσετε, περνώντας μια χαλαρή και ευχάριστη βραδιά, σε μια ατμόσφαιρα ήρεμη, χωρίς την παραμικρή επιτήδευση!

11 medium

30 Ιαν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Θάμα είναι κατά τη γνώμη μου "θαύμα". Βρίσκεται πάνω στη λεωφόρο Μεσογείων, στην άνοδο προς Αγία Παρασκευή, στον παράδρομο, στο ύψος του Χολαργού πολύ κοντά στο μετρό. Η θέση του καθιστά δύσκολο το παρκάρισμα.

Ο χώρος χωρίζεται σε 2 διακριτά μέρη: ο εξωτερικός περίκλειστος με τις κλασικές γυάλινες τζαμαρίες προορίζεται για τους καπνίζοντες και είναι λίγο πιο κρύος. Ο εσωτερικός είναι για τους μη καπνίζοντες, είναι σχετικά μικρός αλλά αρκετά ζεστός, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεσπόζει στο πίσω μέρος μια "εικονική" βιβλιοθήκη με βιβλία όχι πραγματικά, η οποία όμως ομορφαίνει αρκετά τον χώρο. Κυριαρχεί το λαδοπράσινο στο χώρο. Στις ίδιες αποχρώσεις είναι και κάποιοι καναπέδες σε τραπεζοκαθίσματα. Γενικά ο χώρος είναι αρκετά προσεγμένος και όμορφος. Σε κάθε τραπέζι υπάρχει μια πινακιδούλα με τα πιάτα ημέρας τα οποία είναι αρκετά σε ποικιλία, ενδιαφέροντα και αρκούντως προκλητικά.

Η κουζίνα κινείται σε κλασικά παραδοσιακά ελληνικά μονοπάτια της Μεσσηνίας και της Λακωνίας. Επειδή τα τραπέζια είναι μικρά, έχουν σκεφτεί να έρχονται τα πιάτα 1-1 και προφανώς γιατί δεν χωρούν. Εκτός από αυτό όμως το κάνουν γιατί τα πιάτα σχεδόν όλα ετοιμάζονται την ίδια στιγμή και φτάνουν στο τραπέζι κατευθείαν από την κουζίνα. Στην αρχή για καλωσόρισμα φτάνει σε μακρόστενη πιατέλα ζυμωτό μαύρο και λευκό ψωμί μαζί με λαδάκι (Μεσσηνία γαρ που φημίζεται για το λάδι της). Στα συν ότι ερωτηθήκαμε αν θέλουμε εμφιαλωμένο νερό ή σε κανάτα. Από τον κατάλογο δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε. Τελικά καταλήξαμε στα εξής:

Από ορεκτικά:

- γιαπράκια με σάλτσα τα οποία θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικά μικρά και λίγα, αν και η μερίδα είναι για ορεκτικό, ωστόσο αρκετά νόστιμα και η σάλτσα ξινούτσικη όπως νομίζω ότι ταιριάζει σε αυτό το πιάτο

- καγιανάς με αυγά τηγανητά, τυρί και ντομάτα που κατέφτασε ολόζεστος από την κουζίνα. Μου άρεσε που δεν ήταν αλμυρός όπως τον συναντώ συνήθως αλλού

- κεφτεδάκια τηγανητά με πατάτες τηγανητές χοντροκομμένες χεράτες με τη φλοίδα τους που αποτελούν κατά τη γνώμη μου το highlight του μαγαζιού. Κατέφτασαν σε τηγανάκι και εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού μαζί με τα κεφτεδάκια τα οποία ήταν εξαιρετικά μαλάκα και πολύ νόστιμα με τα αρωματικά τους

Από κυρίως:

- 2 φιλέτα κοτόπουλο με ταλαγάνι Μεσσηνίας και ψητά λαχανικά, πιάτο πραγματικά εξαιρετικό. Ο συνδυασμός των συνοδευτικών του πήγαινε πολύ και νομίζω ότι είναι κατάλληλο και για όσους ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή

- χοιρινά φιλετάκια και πατάτες τηγανητές. Τα φιλετάκια ήταν πολύ μαλακά και ζουμερά ενώ οι πατάτες ήταν οι προαναφερθείσες γνωστές

- οσομπούκο κοκκινιστό με αρωματικά και με δυνατότητα επιλογής συνοδευτικού ανάμεσα σε πατάτες τηγανητές ή πουρέ. Επέλεξα τις πατάτες, γιατί δεν μπορούσα να αντισταθώ στη νοστιμιά τους, αν και νομίζω ότι με αυτό το πιάτο ταιριάζει περισσότερο ο πουρές. Το Κρέας ήταν λιώμα και θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο πιάτο από όλα.

Από επιδόρπια:

- τάρτα σοκολάτας με παγωτό βανίλια, φρεσκότατο και χειροποίητο, όχι ζαχαροπλαστείου

- τάρτα λεμόνι, νόστιμόταταη, αέρινη, ελαφριά, καθόλου λιγωτική, όλα τα λεφτά

- 1 ποτήρι λευκό κρασί

Στο τέλος ήρθε σπιτικό λικέρ μαζί με το λογαριασμό που ανήλθε στα 83.50 ευρώ.

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη και πολύ καλά οργανωμένη, ευγενική και συντονισμένη.

Αποτιμώντας τη συνολική εμπειρία μείναμε όλοι απολύτως ικανοποιημένοι από τα πιάτα, το περιβάλλον και γενικότερα τη σχέση ποιότητας-τιμής.

27 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Επιστρέφοντας στα στέκια του Χολαργού, Σάββατο βράδυ αποφασίσαμε να επισκεφτούμε "το ΘΑΜΑ".

Το εσωτερικό του μαγαζιού ήταν γεμάτο από παρέες που έτρωγαν και έπιναν και στον εξωτερικό χώρο υπήρχαν κάποιοι "ταλαίπωροι" οι οποίοι έκαναν το τσιγαράκι τους και..... εμείς που γνωρίζοντας ότι δεν επιτρέπεται μέσα το κάπνισμα (σωστό, δε λέω όχι) κλείσαμε τραπέζι για δύο στον εξωτερικό χώρο που ευτυχώς είχε σκέπαστρο και έτσι δεν κρυώναμε.
Ο εσωτερικός χώρος μου άρεσε περισσότερο, ήταν στις αποχρώσεις του γαλάζιου και του ωχρο-κίτρινου, ενώ στον ένα τοίχο ήταν ζωγραφισμένη μια βιβλιοθήκη τύπου... Γενικά αν και λιτός χώρος, ήταν πολύ περιποιημένος.
Ο εξωτερικός χώρος δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά δεν ήταν και η εποχή του εδώ που τα λέμε. (Καλά να πάθουμε, αφού καπνίζουμε.....! )

Πάμε τώρα στην εξυπηρέτηση: Φιλική, άμεση, γρήγορη, ευγενική και πολύ περιποιητική (Όταν ζήτησα σ' ένα πιάτο να μη βάλουν τυρί φέτα, με ρώτησαν αν έχω αλλεργία σε όλα τα τυριά για να ξέρουν να μη βάλουν σε κανένα πιάτο, επίσης, μας ρώτησαν αν θέλαμε εμφιαλωμένο ή νερό βρύσης). Δεν έχω τίποτα το αρνητικό να επισημάνω, γι' αυτό άλλωστε βαθμολόγησα με 4/4 ντοματούλες.

Τι παραγγείλαμε:
-Μία παραδοσικακή (χωριάτικη) σαλάτα (έχω φάει και καλύτερες η αλήθεια είναι, πολλές ντομάτες, σχεδόν ανύπαρκτα το αγγούρι, η πιπεριά, το κρεμμύδι και οι ελιές (δύο ήταν για την ακρίβεια).
-Από τα ορεκτικά πήραμε τα μανιτάρια με σκόρδο, λευκό κρασί και μαϊντανό (από αυτό το πιάτο ζήτησα να αφαιρεθεί η φέτα και ο σερβιτόρος αφού ρώτησε τον μάγειρα επέστρεψε για να μου διευκρινίσει ότι επειδή μαρινάρονται με φέτα, ισως και να περιέχονται ορισμένα "τρίμματα"... όπως προείπα η εξυπηρέτηση ήταν άψογη). Μου άρεσε... Τα μανιταράκια ήταν ψιλοκομμένα και όλα τα υλικά ήταν σε πολύ σωστές αναλογίες.

-Για κυρίως πιάτα πήραμε: Μία μερίδα γουρονοπούλα, σερβιρισμένη με πατάτες τηγανιτές (με τη φλούδα τους) - Δεν είμαι φαν της γουρουνοπούλας, δοκίμασα λίγo αλλά μου "μυριζε το κρέας" (ναι είμαι λίγο περίεργη με τα κρεατικά, πάντως ήταν μαλακό και καλοψημένο, η δε μερίδα πλούσια ως προς τη γουρουνοπούλα, οι πατάτες ήταν 5-6) και
μία μερίδα κοτόπουλο (9,50 ευρώ παρακαλώ το κοτοπουλάκι) με ταλαγάνι και ψητά λαχανικά (Γευστικό πιάτο, το κοτόπουλο ήταν κομμένο σε λωρίδες, σωστά ψημένο, με ζουμάκι (σαν σως με βαλσάμικο ήταν), το ταλαγάνι ένα μικρό κομμάτι (νόστιμο) και από λαχανικά είχε πιπεριά, μελιτζάνα και κολοκύθι (δε σε ενέπνεαν εμφανισιακά αλλά δεν ήταν άσχημα γευστικά).

Ήπιαμε μισό κιλό κόκκινο κρασί (καλής ποιότητας χύμα κρασί) και μία κόκα κολα.

Μαζί με το φαγητό μας έφεραν 4 φέτες ψωμάκι (2 λευκού ψωμιού και 2 μαύρου) σε μια πiατελίτσα που είχε δίπλα και λάδι (Μεσσηνίας) για να τις βουτήξεις αν ήθελες.

ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ..1)το γεγονός ότι στο τέλος δεν έφεραν το παραμικρό κέρασμα.

2) Ο λογαριασμός... που ανήλθε στα 44 ευρώ για δύο άτομα. (Εντάξει ωραίο φαγητό αλλά σε καμία περίπτωση για 22 ευρώ το άτομο).

Συνοπτικά.... Η κουζίνα ήταν πολύ προσεγμένη, ο χώρος περιποιημένος και ζεστός, η εξυπηρέτηση αψεγάδιαστη αλλά οι τιμές υψηλές... Οπότε.... Θα το σκεφτόμουν αρκετά να ξαναπάω.

8 medium

05 Ιαν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Τρίτη μεσημέρι θέλαμε να τσιμπήσουμε κατι και είπαμε
να παμε στο ΘΑΜΑ να απολαύσουμε Μεσσηνιακή κουζίνα, αφου είμασταν στον Χολαργο και έχοντας διαβάσει καλές κριτικές!
Ο χώρος συμπαθητικός, τιποτα το ιδιαίτερο, με ξεχωριστούς χώρους για καπνίζοντες και μη. Οι καπνίζοντες, στην περίπτωση μας εμεις, καθόμασταν στον εξωτερικό χώρο, ο οποίος ηταν αρκετά κρύος, η μια μικρή σόμπα κορυφής δεν ηταν αρκετή να ζεστάνει τον χώρο με αποτελέσματα να τρώμε με μπουφάν!!!

Το μενού μικρό με συγκεκριμένα εδέσματα. Εμεις δυο ατομα, που δεν θέλαμε κανονικό φαγητο αλλα να τσιμπήσουμε κατι, παραγγείλαμε τα εξής:
φάβα, ιδιαίτερη γεύση, οχι απο τις συνηθισμένες η οποία ηταν συμπαθητική.
Φιλετάκια χοιρινό με πατάτες τηγανίτες, τα φιλετάκια θα μπορούσαν να ειναι πιο ζουμερά και οι πατάτες, οι οποίες σερβίρονται με την φλούδα ηταν αρκετά καλές.
Τελος παραγγείλαμε και Καγιανά, παραδοσιακό φαγητο της Μεσσηνίας, το οποίο ηταν αρκετά καλο.

Στο τελος κερνανε σφηνάκια οινομελο.... αν και θα προτιμούσα ενα γλύκισμα παραδοσιακό απο την Μεσσηνία οπως διπλές, πετουλες ή λαλαγγια!!!

Καθότι Καλαματιανη ξερω αρκετά καλα τις συνταγές του τόπου μου και ειλικρινά πιστευω οτι το μαγαζί χρειάζεται βελτίωση ως προς το μενού και να προσθέσει περισσότερα φαγητά/γλυκά απο την Μεσσηνία. Δυστυχώς παρασυρθηκε απο το "ρεύμα" της Αθήνας και ξέχασε αυτο που πρεσβεύει... την Μεσσηνιακή κουζίνα!!! Ι
Τιμές κανονικές προς τσιμπημένες.

2 medium

26 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Εάν το έβρισκα στο Λονδίνο πχ θα ήταν τέλειο αλλά στη Ελλάδα και να μή μπορείς να φάς σωστό κεφτεδάκι...! Ξεκινάμε! Σάββατο βράδυ και παραγγέλνουμε δύο άτομα τα εξής: γιαπράκια, κεφτεδάκια, στραπατσαδα με τσιγαριδολουκανικα και κρασι κοκκινο.
Εξυπηρέτηση ΑΨΟΓΗ!

Πρώτα φτάνει το ψωμί....1 ευρώ τέσσερις φέτες πάχους μισού πόντου δηλαδή μία φέτα το άτομο (παιδιά το ψωμί στην ελληνική κουζίνα είναι βασικό και φτηνό... δε κάνουμε εκπτώσεις). Μετά ήρθαν τα... γιαπράκια.... νόστιμα αλλά παραβρασμένα και...5!!!!! με κόστος 8 ευρώ δλδ 1.4 το ένα για μεσσηνιακό ντολμαδάκι στην ουσία με τίποτα το ιδιαίτερο υλικό!

Φτάνουν πολύ γρήγορα τα κύρια πιάτα με τα κεφτεδάκια πάνω απο τέλειες τηγανιτές πατάτες με τα κεφτεδάκια φτωχά σε κιμά.... σε ταβέρνα που τρώνε τα συνεργεία στην Π. Ράλλη να πάς θα φάς καλύτερα κεφτεδάκια! Στραπατσάδα.... είχε λίιγο αλλα τέλειο λουκάνικο και απειροελάχιστη τσιγαρίδα.... και άυγά απο αυτά που.... δε τα νιώθεις(φοιτητής σαν είσαι γίνεσαι expert ακομα και σε στραπατσαδα)

Εννοείται το ψωμί με το σταγονόμετρο το τρώγαμε με αυγα κεφτέδες για να φτάσει! Κρασάκι 1/4 αηγιωργήτικό καλό! ΚΟΣΤΟΣ 30 ευρώ για φαγητό χωρίς ιδιαίτερες γεύσεις και υλικά που βρίσκεις παντού στην χώρα μας και φτηνότερα! Στο εξωτερικό θα είχε πιάσει καλύτερα!

Μεσογείων 242, Χολαργός

211 0139951