Loader

Περιγραφή

Αυθεντική ινδική κουζίνα με μεγάλη ποικιλία

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

9 medium

22 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Μετά από μια αποτυχημένη και απογοητευτική έξοδο για ποτά σε ολοκαίνουριο νέο-ρετρό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας Παρασκευή βράδυ (2/2/2018) βρεθήκαμε δυο ζευγάρια να συζητάμε πού θα πάμε για φαγητό. Εγώ ως η Πειραιώτισσα της παρέας τόλμησα να προτείνω την εξωτική Τρούμπα για το έτερο ζεύγος το οποίο δεν είχε ξαναπάει παρά μία φορά για το περιώνυμο ταϊλανδέζικο στον ίδιο δρόμο. Η πρότασή μου έγινε πανηγυρικά αποδεκτή και ξεκινήσαμε αμέσως αφού πήραμε τηλέφωνο στο Μαχαραγιά για να επιβεβαιώσουμε διαθεσιμότητα.

Εμείς το θεωρούμε πάντα ως safe choice για ινδικό έχοντας βρεθεί ουκ ολίγες φορές.

Το VfM του Maharaja Kitchen θεωρώ ότι δεν έχει ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. Δε θα το συγκρίνω με τα εστιατόρια της Αχαρνών, τα οποία τιμώ συχνά και επίσης δε θα το συγκρίνω με τα αντίστοιχα εστιατόρια/ορθάδικα κάτω από την Αθηνάς, στη Σοφοκλέους, στην Ευριπίδου και στην πλατεία Θεάτρου, τα οποία έχω σχεδόν όλα δοκιμάσει.

Μην αποθαρρυνθείς φθάνοντας εκεί. Ανέβα τη σκάλα και απόλαυσε. Ο Μαχαραγιάς είναι απλός χώρος. Χωρίς πολυτέλεια καμιά αλλά καθαρός, με λίγα τραπέζια και καλή εξυπηρέτηση. Η σάλα του μικρή και τακτοποιημένη. Μία τηλεόραση στον τοίχο παίζει πάντα ινδικά τραγούδια αλλά σε χαμηλή ένταση.

Λάβαμε θέσεις κι αρχίσαμε την ανάγνωση του εκτενούς καταλόγου. Είχα προτάσεις, τις οποίες η παρέα τίμησε και εξετίμησε εν τέλει. Ήρθαν στην αρχή τα κερασμένα poppadoms τραγανά και μυρωδάτα με δυο σάλτσες και ένα μπωλάκι raita (ρευστή σάλτσα γιαουρτιού με μέντα). Παραγγείλαμε 4 samosas ώστε να δοκιμάσουμε όλοι από μία, λευκό ρύζι με κύμινο, 2 naan με σκορδοβούτυρο, κοτόπουλο korma με λευκή ήπια σάλτσα με κάσιους, αρνί kolhapuri με καυτερή κόκκινη σάλτσα, και κοτόπουλο τίκκα. Παραγγείλαμε επίσης πριν το τέλος και το Kashmiri naan με ξηρούς καρπούς. Ήπιαμε νερό εμφιαλωμένο (2 φιάλες) και δύο yogurt lassi με μπαχάρια (δροσερό ρόφημα γιαουρτιού σε ποτήρι). Η raita και τα lassi είναι ιδανικά για να σβήνουν τις φλόγες!

Ήταν όλα εξαιρετικά, όπως πάντα. Εκτός από το τελευταίο naan, που δεν είναι της προτίμησής μου γιατί γλυκίζει. Τέσσερεις ενήλικες με υγιή όρεξη και αφήσαμε δυο τρία κομμάτια κρέας στο τέλος. Η εξυπηρέτηση (στα ελληνικά) ταχύτατη και ευγενική. Το συνολικό κόστος ήταν 56 ευρώ.

Η διαφορά του Maharaja Kitchen με τα λοιπά οικονομικά ινδικά εστιατόρια της Αθήνας είναι ότι οι μερίδες είναι κανονικές προς μεγάλες και το κρέας δεν είναι γεμάτο κόκκαλα. Κατά τ' άλλα είναι μάλλον πια το ακριβότερο από τα οικονομικά εστιατόρια τέτοιου είδους γιατί ομολογουμένως έχει 'τσιμπήσει' τις τιμές του τελευταία. Κατ' εμέ αξίζει την εκδρομή ως τον Πειραιά και συνολικά αξίζει τη δοκιμή για μυημένους και αμύητους στην ινδική κουζίνα.