Loader

Περιγραφή

Ουζερί-Τσιπουράδικο με παραδοσιακούς μεζέδες.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

22 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

«Καλά εσύ σπίτι σου δεν τρως ποτέ?»

Κάτι με έχει πιάσει τώρα τελευταία και σαβουριάζω έξω. Τελευταίο χτύπημα ο Καπετάν Μιχάλης. Καπετάνιος στη στεριά και μάλιστα στο κέντρο της!

Είμαστε 3 άτομα απόγευμα καθημερινής και αποφασίζουμε να πέσουμε σε χρονοδίνη στη Φειδίου. Εδώ σταματάς άμα θες το αυτοκίνητο σου, κλείνεις το δρόμο και φορτώνεις ή ξεφορτώνεις με την ησυχία σου, θα περάσει άλλο αμάξι μετά από μισή ώρα, όπως παλιά. Αυτό καλό, τα υπόλοιπα όμως...

Κάθεσαι αν βρεις έξω, με τις καρεκλίτσες δίπλα από κάτι σαπισμένες υδρορροές, να μυρίζει υγρασία, μπροστά από τη στενή αρχαία πόρτα, κάτω από το δεντράκι, σε τραπεζάκι που γέρνει πάνω στο ανώμαλο πεζοδρόμιο, όπως παλιά. Ο μέσα χώρος καφενείου τύπου Κάτω Παρτάλι, αλλά και η τουαλέτα, πρέπει να είναι όλα ακριβώς όπως την άφησαν οι παππούδες των ιδιοκτητών στα εγγόνια τους, όπως παλιά (απλά το υγειονομικό πλέον έχει βάλει κάποιους βασικούς κανόνες). Κατάλογος δεν παίζει, θα στα πουν προφορικά, όπως παλιά. Οι τιμές πάλι δεν είναι όπως παλιά.

Πεινάμε και αποφασίζουμε γρήγορα. Στη συνέχεια ζητάμε και άλλα γιατί δεν έχουμε χορτάσει, τα πιατάκια είναι μικρά. Είναι βέβαια παραγεμισμένα, η ίδια ποσότητα θα ένιωθε πιο άνετα σε άλλο πιάτο αλλά προφανώς το έχουν σκεφτεί έτσι γιατί και τα τραπεζάκια μικρά είναι. ΟΚ λοιπόν, τα παραθέτω όλα μαζί:

•Γίγαντες. Το πιο ωραίο μεζεδάκι. Είναι ένα δύσκολο σπιτικό φαγητό και όταν το πετυχαίνεις έξω σε τέτοια ποιότητα αξίζει να πεις ένα μπράβο.
•Πατατοσαλάτα. Απλά OK.
•Μανιτάρια πλευρώτους. Επίσης καλούτσικος μεζές. Μεγάλα τα μανιτάρια, έμοιαζαν περισσότερο σαν να τα ψάρεψαν και όχι σαν να φύτρωσαν!
•Χοιρινό ρολό με πατάτες φούρνου. Καθόλου καλό κρέας, οι νόστιμες πατάτες δεν το έσωσαν. Την ίδια άποψη έχει και η κρεατοφάγος γατούλα που με χάιδεψε στο χέρι μου η αθεόφοβη, άντε να μη της δώσεις μετά.
•Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές. Πολύ νόστιμα, εδώ είχαμε κιμά καλής ποιότητας.
•Τηγανιά. Στη θερμοκρασία που έπρεπε αλλά τίποτα παραπάνω.
•Λουκάνικο. Σε κομματάκια και χορταστικό, ιδιαίτερη γεύση.

Ήπιαμε ρακές και μπύρες, πληρώσαμε 54 €. Ακριβά μου φάνηκαν, που να ξέρω όμως, σάμπως είδαμε πουθενά τιμοκατάλογο ? Η τελευταία μπύρα και ρακή μας είπαν «κερασμένη», που να το ξέρω όμως, σάμπως πήραμε απόδειξη ?

Η εξυπηρέτηση φώναζε από μακριά «εμπειρία», ούτε πολλά πολλά με τον πελάτη που δεν τον είχαν ξαναδεί, ούτε και αναίτιες καθυστερήσεις. Επίσης η κυρία που μας σέρβιρε μας πρότεινε και να μετακινηθούμε γιατί μύριζε η βροχή και όντως λίγο μετά κάποιοι άλλοι λιγότερο τυχεροί έφυγαν με τα πιάτα τους στο χέρι τρέχοντας προς τα μέσα.

Και καλά και άσχημα μαζί τα πράγματα στα αμπάρια στο καράβι του Καπετάν Μιχάλη. Ο πιο αθώος της παρέας κάτι ψέλλισε για original μέρος. Ε, όχι! Το να αφήσεις το χρόνο να κάνει τη ζημιά του και να μην κουνήσεις ούτε δαχτυλάκι δεν είναι original, όχι με την καλή έννοια. Δεν με προδιαθέτει ότι τρώω κάτι «καθαρό» ένα τέτοιο μέρος και είναι κρίμα γιατί κάποια πιάτα μου φάνηκαν όντως σπιτικά και μαγειρεμένα με προσοχή.

Θα ξαναέτρωγα από τον Καπετάνιο της Φειδίου μόνο αν ήταν να περάσω και να πάρω κάτι πακέτο για να πάω αλλού να το φάω…