Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Της ώρας, ορεκτικά, μεζέδες. Περισσότερα στο www.kartoutso.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τρίτη με Σάββατο: Απόγευμα - Βράδυ (7μμ με 1πμ) Κυριακή: Μεσημερι - Απόγευμα (12μμ - 6μμ) Δευτέρα: Κλειστά

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει ζωντανή μουσική
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

19 Ιαν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Για την εμπειρία της επίσκεψης στο ΚΑΡΤΟΥΤΣΟ ταιριάζει μια χαρά η έκφραση «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;» Η αλήθεια είναι ότι πριν προχωρήσω στην κράτηση τραπεζιού διάβασα τις προηγούμενες κριτικές φίλων του a4f, ιδιαίτερα προσεκτικά βέβαια αυτή του φίλτατου jim. Στο σύνολο ούτε με προέτρεψαν ούτε με απέτρεψαν από το να επισκεφθώ αυτό το μαγαζί στο τέρμα της οδού Χαρίτων, λίγο πιο κάτω από τη ΣΟΥΖΑΝΝΑ και την ΤΑΤΑΥΛΙΑΝΗ ΓΩΝΙΑ, οπότε είπα να του δώσω μια ευκαιρία.

Σάββατο βράδυ λοιπόν, λίγο πριν τις 11, μετά το υπέροχο LA LA LAND στο CINERAMA της Ζησιμοπούλου, παρκάραμε κεφάτοι και ανέλπιστα άνετα μπροστά σχεδόν στο μαγαζί (3 στα 10, γιατί μπορεί να ήταν και σύμπτωση), ανοίξαμε την πόρτα και είδαμε σε ένα σχεδόν γεμάτο μαγαζί το τραπέζι μας να μας περιμένει. (Η διευκόλυνση αυτή με το e-table σου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια, εύγε! ).

Ταυτόχρονα βέβαια συνειδητοποιήσαμε δύο δυσάρεστα: Υπήρχε ζωντανή μουσική, κάτι που συνήθως αποφεύγουμε, χωρίς όμως να το θεωρούμε deal-breaker, και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ βαριά από τους καπνούς των τσιγάρων, κάτι που έχουμε συνηθίσει πια να υπομένουμε.
Με το που τακτοποιηθήκαμε, ήρθαν στο τραπέζι οι κατάλογοι, μαζί με νερό σε κανάτα, και μας δόθηκε αρκετός χρόνος να τους μελετήσουμε, κάτι που ήταν απαραίτητο, μια και ήταν αφενός εκτενείς, αφετέρου αρκετά «ποιητικοί», έπρεπε δηλαδή στα περισσότερα πιάτα να διαβάσει κανείς και την περιγραφή των υλικών και του τρόπου παρασκευής τους, για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Συνήθως βέβαια επρόκειτο για κάτι απλό. Ήταν όμως η πρώτη επίσκεψή μας στο ΚΑΡΤΟΥΣΟ, οπότε ένα δεκάλεπτο το φάγαμε στη μελέτη.
Φάγαμε γενικά μέτρια. Πιάτα φτιαγμένα με καλούτσικα υλικά και – κυρίως – με καλές προθέσεις, αλλά χωρίς έμπνευση, εντελώς επίπεδα, όπως θα τα ετοίμαζε ένας εργένης, για να φάει μπροστά στην τηλεόραση. Η «τηνιακή» σαλάτα π. χ. ήταν μια μεγάλη ντοματοσαλάτα με μανούρι κομμένο σε τρίγωνα και κολοκυθάκι σε μορφή noodles με σάλτσα pesto από πάνω. Δηλώνω ευθαρσώς και ενόρκως ότι το περασμένο καλοκαίρι που αλώνισα την Τήνο, τέτοια σαλάτα ούτε κατά διάνοια δοκίμασα.
Τέλος πάντων, περάσαμε στην «πλάλτη» (= πολυλάλητη, ονομαστή, ποιος ξέρει) πίτα, ο εστί μεθερμηνευόμενο συνταγή εκ Λιτοχώρου, δύο χοντρούτσικο μπουρέκια με καλό, μάλλον χειροποίητο φύλλο, γέμιση ανθότυρου, (πολύ ολίγο) φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο, δυστυχώς όμως χωρίς την ευκαιρία να αποβάλει το περιττό λάδι βγαίνοντας από το τηγάνι. Το ίδιο πρόβλημα και στο σουβλάκι «Καρτούτσο», στην ουσία ψαρονέφρι γλυκόξινο σε κομματάκια με πιπεριές και πολύ, πάρα πολύ λιωμένο τυρί από πάνω: στο βάθος του σκεύους δύο χιλιοστά λάδι. Τελικά το πιο ωραίο πιάτο ήταν ο καβουρμάς, εκτελεσμένος όσο πιο απλά γίνεται, δηλαδή μια στρογγυλή φέτα πάχους ενός εκατοστού, τηγανιτή και, ω του θαύματος, στεγνή από λάδι. Μαζί με δύο παγωμένες μπίρες ΒΕΡΓΙΝΑ σε παγωμένα ποτήρια, ίσα που ξεπεράσαμε τα 35 ευρώ. Λογαριασμός συμφώνως τω νόμω, πληρωμή με πλαστικό χρήμα, κέρασμα ένα χειροποίητο γλυκό ταψιού, πραγματικά νόστιμο.
Άφησα τελευταία το σέρβις, για τα οποία δεν έχω κυριολεκτικά τίποτε να πω, ούτε να το επαινέσω ούτε να γκρινιάσω. Άχρωμα και άοσμα αμφότερα, όμως χωρίς να ενοχλούν ούτε πάλι να εντυπωσιάζουν, κλασική περίπτωση τριών ντοματών. Είναι πιθανόν να πέτυχα το ΚΑΡΤΟΥΤΣΟ σε άσχημη ώρα μιας δύσκολης μέρας, πλην όμως την άλλη φορά θα ψήσω τον jim να προτιμήσουμε τις γειτονικές ΜΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ (κριτική ακολουθεί προσεχώς).