Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στο PastaBar σας παρουσιάζουμε μια σειρά από φρέσκα και ξηρά ζυμαρικά, πίτσες με ολόφρεσκα χειροποίητα ζυμάρια, φρέσκα raviolis, νιόκι πατάτας, ριζότο και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, παραδοσιακές ιταλικές συνταγές για σάλτσες, που μαγειρεύουμε μπροστά σας, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα συστατικά που έχουμε στη διάθεσή μας.

Tο Pastabar είναι ένα μαγαζί της γειτονιάς που ασπάζεται την φιλοσοφία του καθημερινού, της φιλική ατμόσφαιρας, της χαλαρής διάθεσης, και της προσωπικής επικοινωνίας.
Στο Pasta bar ανακαλύπτεις την πραγματικότητα της καλής ποιότητας που φαίνεται χωρίς να έχει ανάγκη τις στημένες καταστάσεις και τις δήθεν συμπεριφορές.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα κλειστά Τρίτη με Παρασκευή ανοιχτό 16:00μμ με 1:00μμ Σάββατο ανοιχτό 14:00μμ με 1:00μμ Κυριακή ανοιχτό 13:00μμ με 12μμ

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Take away
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

15 Δεκ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Έχετε αναρωτηθεί, ποτέ, γιατί εμπιστευόμαστε το Ask4food περισσότερο από τα υπόλοιπα sites φαγητού?

Γιατί στο εστιατόριο Νο 46 του Ask θα φάτε καλά, ενώ στο εστιατόριο που βρίσκεται στο ίδιο νούμερο, στη λίστα άλλων ιστοσελίδων, μπορεί να φάτε φόλα? Είναι τυχαίο? Δε νομίζω.

Στο Ask, αν γράψεις ότι πήγες σε ένα μαγαζί κι έφαγες μία μερίδα κολοκυθάκια γεμιστά, απλώς, θα σου κόψουν την κριτική. Πρέπει να ντύσεις εξαιρετικά το κείμενό σου για να σου περάσουν κάτι τέτοιο. Γιατί, πρακτικά, δεν έχει νόημα να μιλήσεις για ένα μόνο πιάτο.

Επίσης, αν γράφεις ψέματα, κάποια στιγμή θα σε καταλάβουν και δεν θα σε ψηφίζουν, έτσι, σιγά, σιγά δεν θα μετράει η γνώμη σου και, μάλλον, θα εκλείψεις από το site. Το ίδιο θα συμβεί αν δεν αποτυπώνεις με εμπεριστατωμένο τρόπο τα όσα έφαγες-βίωσες. Επιπλέον, στο Ask δεν μπορεί να γράψει ο ιδιοκτήτης του τάδε εστιατορίου 10 κριτικές με 4/4 ντοματούλες, γιατί θα πρέπει να γράφει ώρες ολόκληρες. Και για να παίξουν ρόλο αυτές θα πρέπει να έχει γράψει άλλες 50 με τον κάθε χρήστη, για άλλα μαγαζιά, και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γράφει για μήνες.

Τέλος, οι μεγάλες κριτικές στα Ελληνικά κάνουν το site δύσκολα προσβάσιμο προς ανάγνωση από τους τουρίστες, με αποτέλεσμα οι τουριστοκαταστηματάρχες που, συνήθως, πουλάνε θέα και σόλες-φόλες να μας αφήνουν ήσυχους.
Πάμε, τώρα, στο 46ο (την ώρα που γράφεται η κριτική) Pastabar.

Είναι ένα μοντέρνο Ιταλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία, πλέον, σφύζει από ζωή. Έτσι, σφύζει και αυτό. Κυριακή βράδυ στις 22:00, την ώρα που οι περισσότεροι κατεβάζουν ρολά και πάνε για νάνι, το Pastabar ήταν φίσκα.

Απ’ έξω φαίνεται ένα απλό μαγαζί μα, όταν μπεις μέσα, θα νιώσεις ότι του ανήκεις. Ο χώρος, δίχως να είναι κάτι συνταρακτικό, σε βάζει αμέσως στο κλίμα ενός προσεγμένου, σύγχρονου εστιατορίου. Οι περισσότερες καρέκλες είναι δερμάτινες και άνετες. Η μουσική σε καλή ένταση. Η διακόσμηση σε βιομηχανικές γκριζωπές αποχρώσεις. Τα τραπέζια είναι, λίγο, στενάχωρα και κοντινά μεταξύ τους, αλλά δες το σαν μια ευκαιρία να κάνεις γνωριμίες. Είναι καλύτερο να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, από το να εστιάζουμε, μόνιμα, στην απέναντί της.

Η εξυπηρέτηση είναι σβέλτη, ευγενική και προσεγμένη, αλλά δεν είσαι στο Κολωνάκι. Μην περιμένεις θαύματα. Αν ο σερβιτόρος αγχωθεί θα το δείξει, αν μπερδευτεί, επίσης. Γενικά, το προσπαθούν αρκετά, αλλά τα κάνουν τα λαθάκια τους. Κεράσματα δεν θα δεις, ωστόσο δεν θα σου κάνουν κρυφές-πονηρές χρεώσεις με μπουκάλια νερού ή κουβέρ χωρίς να σε ρωτήσουν.

Το μεγάλο πρόβλημα στο Pastabar είναι, δυστυχώς, το μενού. Ότι και να παραγγείλεις, τελικά, θα νιώσεις ότι υπάρχουν, ακόμη, άπειρα πιάτα που χρειάζεται να δοκιμάσεις. Και αυτό μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα. Τα πάντα είναι πειραγμένα και τρομερά δελεαστικά. Οπότε, στον χρόνο που υπολογίζεις ότι θα καθίσεις για φαγητό πρόσθεσε και μισή, επιπλέον, ώρα στη διάρκεια της οποίας θα χαζοκοιτάς το μενού προσπαθώντας να αποφασίσεις τι στο καλό να πάρεις.

Ζεστά ορεκτικά, κρύα ορεκτικά, κάτι ρολά ζύμης, σαλάτες, πίτσες και ζυμαρικά. Ακούγονται τόσο συνηθισμένα και τυπικά για Ιταλικό εστιατόριο. Κι όμως δεν είναι. Για παράδειγμα, εγώ δοκίμασα τα εξής ασυνήθιστα:

• Σαλάτα Panzanella (8,7€) με ιταλικά παξιμάδια, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι, ρόκα και βινεγκρέτ με μπαλσάμικο, μέλι και χυμό ντομάτας. Η γεύση της ήταν έντονα μεσογειακή. Συνολικά ήταν αρκετά, ως πολύ, καλή. Μόνο αρνητικό σχόλιο, ότι τα παξιμάδια ήταν από κάτω και, καθώς υπάρχει πολύ πράγμα από πάνω, παπαριάζουν γρήγορα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να τοποθετούνται στα πλάγια για να μη γίνονται νιανιά (3/4).

• Piadina Yova Fritte (6,9€) ήτοι ρολό ζύμης με σάλτσα ντομάτα, μοτσαρέλα, μπέικον, παρμεζάνα και ρίγανη. Στο πιάτο τοποθετείται το ρολό και επάνω του κείτονται δύο μάτια που σε κοιτούν στα μάτια. Αυγά, μάτια προφανώς. Πιάτο που με μια πρόχειρη ανάγνωση κριτικών αποτελεί must. Ήταν πράγματι, αρκετά, νόστιμο, ωστόσο το ρολό θύμιζε έντονα αραβική πίτα κι έτσι δεν σε ταξίδευε ιδιαίτερα γευστικά (3/4). Τουλάχιστον όχι τόσο, όσο το επόμενο πιάτο.

• Insalata di patate con maionese e ollo al Tartufo (6,8€). Εννιά συστατικά αυτή τη φορά. Τα βασικά ήταν δύο: Πατάτες μπέιμπι και μαγιονέζα με λάδι τρούφας. Ήρθε ένα πιάτο αχταρμάς. Πρώτη μπουκιά. “Τι τρώω τώρα? Μ’ αρέσει? Ε? Δεν καταλαβαίνω”. Αυτό συνεχίστηκε για λίγα λεπτά ακόμη. Τα πιρούνια συναγωνίζονταν για το ποιό θα κάνει τη μεγαλύτερη μπάζα και η συζήτηση ήταν του στυλ: “Τώρα αυτό είναι καλό? Πόσο καλό? Μπέρδεμα…”. Και μόλις αδειάζει το πιάτο έρχεται η στιγμή της αλήθειας. Και η αλήθεια πόνεσε. Ήταν η στιγμή της κατάθλιψης και του λεξοτανίλ. “Γιατί να τελειώσει? Ήταν τόσο υπέροχο”. Ένας πολύ περίεργος αχταρμάς γεύσεων που μόλις τον συνηθίσεις, δεν ξεκολλάς. Ωστόσο, αν σου αρέσουν οι ξεκάθαρες γεύσεις και οι απλές συνταγές, ίσως δυσκολευτείς. Αν σου αρέσουν τα πειράματα, δεν θα χάσεις (4/4).

• Πένες Al Tartufo (12,8€). Εννοείται πως δεν κάνω το λάθος να αναφέρω αναλυτικά τον σιδηρόδρομο των συστατικών. Πένες με λάδι τρούφας, αλλά και κομμάτια τρούφας (σε flakes). Δεν είχα υπόψη μου ότι τα κομμάτια τρούφας είναι απόλυτα άγευστα. Δεν είναι ειρωνικό σχόλιο, μιας και πρώτη φορά δοκίμασα ωμή τρούφα. Καμία αίσθηση. Ή ήταν της πλάκας ή δεν έχει νόημα η χρήση της. Πάντως, δεν πρόσθεσε οτιδήποτε στη γεύση του πιάτου. Το λάδι της, πάλι, πρόσθεσε. Όχι τόσο πετυχημένα, όμως, όσο θα δείτε να βοηθά σε συνταγές άλλων εστιατορίων. Οι πένες ήταν al dente και από δίπλα ήρθε, λίγη, τριμμένη παρμεζάνα. Ένα γευστικό πιάτο, από το οποίο, για το κόστος και τα συστατικά του, περιμένει κανείς ακόμη περισσότερα (3/4).

• Πίτσα Ananas con Pollo (9,8€). Ανανάς, κοτόπουλο και πονηριά η sour cream. Η συγκεκριμένη επιλογή με απογοήτευσε. Μέχρι και τον παμφάγο φίλο μου απογοήτευσε. Ο συνδυασμός ανανά και κοτόπουλου δεν είχε κανένα γευστικό νόημα. Επιπλέον η ζύμη της πίτσας δεν θύμιζε, καθόλου, την ωραία αίσθηση της Ιταλικής ζύμης. Πιο πολύ θύμιζε ένα σχετικά αφράτο ψωμάκι. Έφαγα περίπου 1,5 κομμάτι από τα 4 που μου αναλογούσαν, κάτι που έχει να μου συμβεί χρόνια. Αντιπροτείνεται (1/4).

Χορτάσαμε? Πεθάναμε! Οι μερίδες στο Pastabar είναι αρκετά καλές. Τέσσερα πιάτα αρκούν, ξεκάθαρα, για να χορτάσουν δύο άτομα. Εμείς, με τα πέντε που πήραμε, ήμασταν στα πρόθυρα νοσοκομείου. Δεν ήπιαμε αλκοόλ, γιατί θα ξέφευγε το πράγμα. Αντίστοιχα, δεν δοκιμάσαμε και κάποιο γλυκό. Αξίζει να τονιστεί, για τα τελευταία, ότι, από την εικόνα τους στα γύρω τραπέζια, ήταν και αυτά υπέροχα παρουσιασμένα και έδειχναν εκνευριστικά δελεαστικά.

Και επανέρχομαι στο πρόβλημα. Μπορεί να συναντήσεις κορυφαία πιάτα. Μπορεί, επίσης, να συναντήσεις γευστικές αστοχίες. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξέρεις τι να πρωτοεπιλέξεις. Τουλάχιστον όχι μέχρι να πας 16 φορές με το ταίρι σου (έχουν γύρω στις 80 επιλογές και θα παίρνεις 5 πιάτα τη φορά) ή 5-10 φορές με μεγαλύτερη παρέα για να δοκιμάσεις λίγο από όλα. Οπότε καλό κουράγιο.

Δεν θα σου βγουν φθηνά αυτές οι επισκέψεις βέβαια. Υπολόγισε 16-23€ το άτομο (σε επίσκεψη δύο ατόμων) χωρίς ποτό, ανάλογα το πόσο θέλετε να σκάσετε. Οπότε, με ποτό, υπολόγισε, ας πούμε, 18-26€.

Για να το σουμάρουμε λίγο, στο Πάσταμπαρ θα βρεις όμορφο περιβάλλον, όχι κορυφαίο βέβαια, καλή εξυπηρέτηση, ούτε εδώ κορυφαία όμως, καλές γεύσεις, με τα πάνω και τα κάτω τους, τιμές ελαφρώς τσιμπημένες, όπως στα πιο πολλά Ιταλικά εστιατόρια κι ένα, τρομερά, ελκυστικό μενού.

Οπότε το δίλημμα είναι ένα: να πας στο Pastabar ή όχι? Αν πας, άσχετα από το πόσο θα σου αρέσει, θα ξαναπάς και θα ξαναπάς... και θα ξαναπάς. Έτσι την πάτησα κι εγώ...

11 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Στο Pasta Bar πήγαινα με άκρως φουσκωμένες τις απαιτήσεις μου, γιατί είχα ακούσει πολλά και μόνο θετικά σχόλια από άτομα που αγαπώ και εμπιστεύομαι. Στα συν και ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που το επιλέξαμε, ήταν η μικρή από την "βάση" μας απόσταση που χρειάζονταν να διανύσουμε…
Μεγάλη βδομάδα, μας βρίσκει ύστερα από μία σχετικά μικρή ταλαιπωρία για ανεύρεση πάρκινγκ, να περνάμε στο εσωτερικό τους. Η πρώτη αίσθηση και εικόνα σε προδιαθέτει ευχάριστα.

Όμορφος και μοντέρνος χώρος με μεγάλη βιτρίνα για κοζάρισμα στον κεντρικό δρόμο της Νέας Φιλαδέλφειας. Όταν γέμισε και λόγω της μεγάλης έκτασης σε γυαλί, ο θόρυβος έγινε πιο έντονος. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μάλλον θα αποσύρουν την τζαμαρία κι επίσης ίσως βγάζουν τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο (ήδη είχαν μερικά που παρά του κρύου της βραδιάς είχαν κι αυτά καλυφθεί). Μπορεί εκεί να κερδίζουν λίγο στο θέμα δροσιάς, όμως δεν ξέρω τι θα γίνετε από άποψη φασαρίας λόγω του δρόμου.

Το τραπέζι μας λιτό αλλά τακτικό και φροντισμένο.
Από το service τους δυστυχώς έχω αρκετά παράπονα. Κι όταν αναφέρω «service» δεν αναφέρομαι μόνο στην ευγενέστατη νεαρή που ανέλαβε την εξυπηρέτησή μας. Αναφέρομαι στην συνεργασία τους με την κουζίνα, το πώς έχουν στήσει την διαδικασία της παραγγελίας και τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν κυρίως γιατί τα άτομα που είχαν αναλάβει την σάλα δεν ήταν επαρκή σε αριθμό για τόσο κόσμο. Λεπτομέρειες παρακάτω.

Έρχεται λοιπόν η νεαρή σερβιτόρα να πάρει την παραγγελία μας. Και μας ενημερώνει στο προφορικό για τα πιάτα ημέρας. Όμως δεν ξέρω κι εγώ πόσα πιάτα μας ανέφερε, μαζί με τις ιδιαίτερες του καθενός λεπτομέρειες. Νομίζω πως μετά το 4ο ή 5ο πιάτο ημέρας, της ζητήσαμε να σταματήσει γιατί είχαμε ήδη ξεχάσει όλα όσα μας είχε πει και δεν υπήρχε νόημα στο να συνεχίσει. Too much information.

Όταν σαν επιχείρηση έχεις βγάλει πάνω από 2-3 ημερήσιες προτάσεις, καλύτερα είναι να τις τυπώσεις- στην χειρότερη- σε μια απλή κόλλα χαρτί. Δεν είναι βολικό για τον πελάτη και σίγουρα όχι για τον υπάλληλο που καλείται να αποστηθίσει όλες αυτές τις λεπτομέρειες και μάλιστα μέσα στο άγχος και το τρέξιμο της δουλειάς. Άσε που σε αυτές τις περιπτώσεις ο πελάτης δεν έχει ιδέα για την τιμολόγηση αυτών των πιάτων και δεν είναι και το καλύτερο πράγμα να παραγγέλνεις στα τυφλά.

Είχα πάει ήδη «μιλημένος» για το τι θα παραγγείλω κι έτσι προσανατολίστηκα σε πιάτα που ήδη είχαν λάβει εύσημα!

• Σαλάτα Verde. Βάση από πράσινη σαλάτα με λωρίδες (που θύμιζαν σπαγγέτι) πράσινου μήλου. Επιστέγαση από ψητό μανούρι. Το σύνολο συμπλήρωναν ψητά καρύδια, ηλιόσπορος και σταφίδες ποσέ σε κόκκινο κρασί. Για να γίνει ακόμα πιο δροσερή, είχαν προσθέσει βινεγκρέτ από χυμό μήλου. Κι εδώ συνέβη το εξής παράδοξο. Κάτι με ενόχλησε πάρα πολύ στην υφή της. Σε κάθε μπουκιά μου, αισθανόμουνα σαν να «γαντζώνεται» και να γδέρνει τον ουρανίσκο μου. Άτομο της παρέας που κατέχει το αντικείμενο πολύ καλύτερα γιατί ανήκει στον χώρο της εστίασης, είπε πως μάλλον σε αυτό ευθύνονταν το μηχάνημα που χρησιμοποιούν για την κοπή του μήλου, το οποίο αγριεύει πολύ την επιφάνειά του. Οι υπόλοιποι της παρέας είπαν καλά σχόλια για την σαλάτα, εγώ δεν κατάφερα καν να τελειώσω την ποσότητα που είχα αρχικά βάλει στο πιάτο μου. Τιμή στα 7,90€.

• Piadina Yova Fritte. Ρολό ζύμης με γέμιση από μοτσαρέλα, παρμεζάνα, μπέικον και σάλτσα ντομάτας. Στο πάνω μέρος και πριν μας σερβιριστεί είχαν προσθέσει 2 τηγανιτά αβγά. Ένα ακόμα πιάτο που δεν με ενθουσίασε. Δεν ξέρω αν κρύωσε πάρα πολύ γρήγορα ή μας σερβιρίστηκε ήδη κρύο, όμως όταν αρχίσαμε να το δοκιμάζουμε το αποτέλεσμα ήταν μετριότατο. Ορεκτικό απλό στη σύλληψη και τεχνική, που ποντάρει σε επιτυχία λόγω του ότι τα υλικά από μόνα τους κάνουν έναν καταπληκτικό συνδυασμό. Ίσως αν το είχα δοκιμάσει σε καλύτερη θερμοκρασία, να μου άρεσε περισσότερο. Τιμή στα 6,90€.

• Pizza Cheddar Pancetta con Fungi. Λίγο πολύ τα υλικά αναφέρονται στον τίτλο της πίτσας. Επειδή ήταν Μεγάλη Βδομάδα και κάποιοι της παρέας αν και δεν νήστευαν δεν θα ήθελαν να φάνε κρέας ή προϊόντα που είχαν τέτοια βάση, ζητήσαμε η μισή πίτσα να μην έχει μπέικον. Επιθυμία μας που δεν έγινε σεβαστή και δεν εισακούστηκε αφού η πίτσα που μας πρόσφεραν είχε παντού μπέικον. Για επιβεβαίωση ρωτήσαμε και το service τους και μας είπαν πως όντως από λάθος τους είχαν βάλει μπέικον σε όλη την πίτσα. Κι έρχομαι τώρα και ερωτώ. Από την στιγμή που συνειδητοποιείς πως έχεις κάνει λάθος στην παραγγελία, δεν επιμένεις να αλλάξεις το πιάτο έστω και αν οι πελάτες –που είναι σε άβολη θέση- δεν το ζητάνε? Ή δεν ρωτάς καθόλου και φέρνεις μια ακόμα πίτσα χωρίς καθόλου μπέικον. Ή για να το πάω και λίγο πιο μακριά, μήπως σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να αναθεωρήσουν την πολιτική τους και να μη χρεώνουν στον πελάτη το λάθος πιάτο τους? Εμείς κληθήκαμε να πληρώσουμε 9,90€ για την πίτσα, που κατά την άποψή μου ήταν το πιο νόστιμο πιάτο που δοκίμασα εκείνο το βράδυ. Σωστό πάχος ζύμης, προσεκτικό ψήσιμο, καλά υλικά. Όσοι δεν είχαν σκοπό να φάνε κρέας, μαγαρίστηκαν οπότε το Pasta Bar θα πρέπει να επωμιστεί τις μισές ενοχές και τύψεις.

• Πέννες σαλμόνε. Η κλασική συνταγή, χωρίς εκπλήξεις. Σολομός σβησμένος με vodka, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθος, ξύσμα μοσχολέμονου και κρέμα γάλακτος. Η τελευταία ήταν σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από όσο θα έπρεπε και είχε καλύψει σχεδόν όλες τις υπόλοιπες γεύσεις. Όλοι ξέρουμε την νοστιμιά που μπορεί να δώσει σε μια συνταγή η κρέμα γάλακτος. Όμως όταν γίνεται κατάχρηση, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι και το επιθυμητό. Ζητήσαμε να μας φέρουν φρέσκο πιπέρι που ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το πιάτο. Μετά από 6-7 λεπτά ξαναζητήσαμε να μας φέρουν το πιπέρι. Περιμέναμε λίγο ακόμα κι επειδή δεν είχε νόημα να περιμένουμε περισσότερο, ξεκινήσαμε να τρώμε την μακαρονάδα μας που είχε ήδη αρχίσει να κρυώνει, χωρίς πιπέρι το οποίο μας ήρθε αρκετά αργότερα. Η τιμή της στα 9,60 €. Επειδή η σαλμόνε είναι ένα πιάτο που συχνά επιλέγω σε εξόδους μου, θα την κατάτασσα κάπου στην μέση όσων μέχρι στιγμής μου έχουν σερβίρει. Της έλειπε η ένταση ή αυτή είχε εντελώς καλυφθεί από την κρέμα γάλακτος.

• Ζυμαρικά με σάλτσα amatriciana. Καπνιστό μπέικον, σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, μαϊντανός, φρέσκο pepperoncino. Ζητήθηκε να μας προσφερθεί πάρα μα πάρα πολύ καυτερή. Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα αρκετά πικάντικο και καυτερό, αλλά όχι όσο θα το θέλαμε. Σε αυτό όμως δεν νομίζω πως ευθύνεται το κατάστημα αφού δεν μπορούν να ξέρουν τα όρια των ιδιαίτερων γούστων των πελατών τους. Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσε να μας έρθει η μακαρονάδα ακραία καυτερή-ακόμα και για τα γούστα αυτού που της ζήτησε έτσι- και τελικά να μην τρώγεται. Ήταν το 2ο καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Δεμένη σάλτσα με έντονα αρώματα.

• Προσπαθώ να θυμηθώ το κρασί που ζητήσαμε, αλλά μου είναι αδύνατον…

Με αυτά κι μ’ αυτά, κι εκείνο το δείπνο έφτασε το τέλος του. Επειδή δεν μας άρεσε ιδιαίτερα κάτι που δοκιμάσαμε, τελικά αποχωρήσαμε χωρίς να ζητήσουμε γλυκό για το κλείσιμο.

Δυστυχώς, η βραδιά δεν στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τι να πω…
Το Pasta Bar ήταν ασφυκτικά γεμάτο για όση ώρα ήμασταν εκεί, κάτι που σημαίνει πως έχει επιτυχία κι έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του. Επίσης δεν μπορώ να παραβλέψω τις θετικότατες εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει από την επίσκεψή τους έμπιστοι φίλοι/χρήστες που μου το πρότειναν με κλειστά τα μάτια.

Θα καταλήξω λοιπόν στο πιο «αναίμακτο» συμπέρασμα πως λόγω ατυχών συγκυριών δεν κατάφεραν να μας φιλοξενήσουν και περιποιηθούν όπως θα έπρεπε και ως οφείλουν να κάνουν σε κάθε πελάτη τους.

Ένα ακόμα σκεπτικό είναι πως το κοινό τους ίσως έχουν προσελκύσει με τις σχετικά χαμηλές τιμές τους. Μη ξεχνάμε πως σημαντική μερίδα των Ελλήνων θεωρούν την Ιταλική κουζίνα ως απλοϊκή και πολλές φορές δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από αυτή. Πόσο άδικο αυτό για μια κουζίνα που έχει κερδίσει τον πλανήτη…

Εγώ προσωπικά το δοκίμασα αλλά επειδή η βραδιά απείχε αρκετά από αυτό που θα ήθελα να περάσω, δεν σκέφτομαι να το επισκεφτώ εκ νέου.

ΥΓ Ευχαριστώ τον ΤΡΩΓΩΝ για την αναφορά στο σχόλιό του καθώς κι άλλους φίλους με τους οποίους έχω πιο προσωπική επικοινωνία, που αμέσως ή εμμέσως με έκαναν να «ξεκουνήσω» λίγο…
Δύσκολο να επανέλθω πλήρως στις ταχύτητες και την συχνότητα των παλιών συνηθειών μου, όμως που και που θα έχετε «νέα» μου…

04 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Αυτό το καλοκαίρι έχει ισχυρή δυναμική. Αυτό το καλοκαίρι έχει γκάζι. Αυτό το καλοκαίρι έχει μουσική, ξενύχτια, αλκοόλ, τσιγάρα και κλεμμένους αναπτήρες. Reunions. Ματιές στο μέλλον. Αναμνήσεις. Συζητήσεις. Ασκήσεις ισορροπίας. Σαρκαστική διάθεση. Είναι ανήσυχο. Έχει φόβο. Ανατροπές. Ένταση. Λιώσιμο. Λαχάνιασμα. Αυτό το καλοκαίρι είναι rock.

Ένταση υπήρχε και τις τρείς φορές που έχω πάει στο Pasta, στη διάθεση όμως, από τα πιάτα έλειπε.

Η πρώτη πέρσι πριν το Πάσχα. Απεδείχθη η τελευταία αναλαμπή of a tale that wasn’t right. Νηστεία άρα και περιορισμένες επιλογές.

Σαλάτα Verde την οποία έχουμε επαναλάβει και στις υπόλοιπες επισκέψεις. Πρασινάδες, μήλο, περίτεχνα κομμένο, που αποδεικνύεται, όμως, δύσκολο στον χειρισμό του, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, σταφίδες, γλυκό dressing, φρέσκια, δροσιστική και μεγάλη ποσότητα.

Patate arrosto. Μικρές φρέσκιες πατατούλες σωταρισμένες με θυμάρι, καπνιστή πάπρικα, λεμόνι, χοντρό αλάτι, λίγο μουστάρδα αν θυμάμαι καλά. Νόστιμες.

Funghi trifolati. Άλλο ένα πιάτο που μου αρέσει πολύ και επαναλαμβάνεται έκτοτε ασχέτου νηστείας. Ποικιλία μανιταριών σε χοντρά ζουμερά κομμάτια, λίγο σκόρδο, λεμονάτα, αναπαύονται πάνω σε μια αφράτη χειροποίητη ζύμη. Μεγάλη μερίδα, όπως όλες εξάλλου και απόλυτα χορταστικά.

Arrabiata. Σωστά βρασμένα ζυμαρικά όπως και σε όλες τις μακαρονάδες που έχω δοκιμάσει, νόστιμη σάλτσα, καυτερή, γλυκιά και όξινη ταυτόχρονα. Το τυρί δε μου έλειψε καθόλου.

Επίσκεψη δεύτερη λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα και μετά από παράσταση στην οποία μία αγνώριστη, πραγματικά, Αμερικανίδα diva τα έσπασε. White lies, τσιμπήματα ενοχής, άχρηστες τύψεις. Τεράστια παραγγελία και νευρικά γέλια.

Όλα τα παραπάνω συν
Piadina Yova fritte δηλαδή λεπτό ρολό ζύμης που τυλίγει τυριά, αλλαντικά, σάλτσα συν δύο αυγά μάτια on top. Μεγάλο hit. Περιγραφές έχετε ήδη διαβάσει.

Δύο πίτσες με μικρές διαφορές για μένα. Ωραίο, λεπτό ζυμάρι, καλά υλικά στη σωστή ποσότητα. Πείτε ότι θέλετε αλλά είμαι της Canadian σχολής άρα αυτές δε μου είπαν πολλά πράγματα. Τις αδικώ όμως και το ξέρω.

Πέννες Salsiccia di maiale. Χωριάτικο λουκάνικο, καυτερές πιπερίτσες, σάλτσα ντομάτας, κρέμα. Comfort food για ένα χειμωνιάτικο βράδυ. Λίγο βαρύ φυσικά αλλά το σήκωνε. Πήρα όσο δεν κατόρθωσα να φάω μαζί μου. Ωραίο και την επόμενη μέρα.

Άλλα πιάτα εκείνης της βραδιάς που δοκίμασα ήταν pasta με μαύρη τρούφα που δεν ήταν επιτυχημένη αλλά μάλλον πρόκειται για αστοχία της συγκεκριμένης βραδιάς και ravioli με μανιτάρια και άλλα υλικά που δε θυμάμαι που, όμως, κι αυτά δεν έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

Τρίτη επίσκεψη στα τέλη Μαΐου. Η Αμερικανίδα ντίβα έδωσε τη θέση της στον bodyguard του Προέδρου. Ελαφρά ανησυχία και η ανακοίνωση ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Η γνωστή σαλάτα και τα μανιτάρια. Πίτσα με gorgonzola και prosciutto για τον καλό μου με τις γνωστές αρετές και τα δικά μου κολλήματα.

Pasta με κρέμα τυριών και prosciutto crudo για μένα που ακούγεται περισσότερο μπουχτιστική από ότι τελικά ήταν. Και αυτή ωραία την επαύριο που την τελείωσα.

Τα γλυκά δεν είναι το δυνατό σημείο τους σημείο. Έχουμε δοκιμάσει πολλά χωρίς ούτε ένα να μας ικανοποιήσει. Η τελευταία επίσκεψη έκλεισε με ένα επικό parfait από τη Χαρά.

Χώρος απλός, λιτός, εξυπηρέτηση γρήγορη. Τιμές γύρω στα 15-20 ευρώ αναλόγως της παραγγελίας. Πίστωση δε δίδεται. Πλαστικό χρήμα νομίζω ότι γίνεται δεκτό αλλά δεν παίρνω και όρκο. Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά
στον εσωτερικό χώρο άρα καταλαβαίνετε ότι προτιμώ τον έξω, ειδικά, τώρα που είναι ιδανικές μέρες για μπανανόψαρα και χρυσόψαρα, αυτά με τη βολική μνήμη, ξέρετε.

Αυτό το καλοκαίρι είναι πάνω από όλα οι άνθρωποι. Αυτοί που γύρισαν και είναι σα να μην έφυγαν ποτέ κι αυτοί που έφυγαν και είναι σα να μην ήρθαν.

Αυτό το καλοκαίρι αν ήταν ταινία θα ήταν το “Με κομμένη την ανάσα” του Godard κι αν ήταν τραγούδι θα ήταν το “ Highway star” των Purple, από βινύλιο και στη διαπασών.

Αυτό το καλοκαίρι θα περνάμε για πάρτη των ανθρώπων που αγαπάμε μέρες νοσοκομείου, το βράδυ του Σαββάτου θα μας βρίσκει στην άκρη της πόλης, ενώ στα κλεφτά κλεισίματα των ματιών θα βλέπουμε όνειρα από χρώμιο και βινύλιο.
Γιατί αυτό το καλοκαίρι είναι rock.

25 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Και μετά την πολύ πρόσφατη και επιτυχημένη βόλτα μας στη Ν. Φιλαδέλφεια, ήρθε η ώρα της επανάληψης, με αγαπημένη κοριτσοπαρέα αυτή τη φορά!

Το δύσκολο τεστ του Σαββάτου ( 8/4 ), με τα περισσότερα στέκια της περιοχής να είναι full house, και με την εύρεση θέσης πάρκινγκ να θυμίζει την ταινία "Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι", αποδείχτηκε παιχνιδάκι, γιατί και κράτηση για 5 άτομα είχαμε κάνει, και δύο βήματα από το μαγαζί παρκάραμε και τελωσπάντων τα πολλά λόγια είναι περιττά, όταν η παρέα είναι κεφάτη και έτοιμη για ένα υπέροχο Σαββατόβραδο, τίποτα δεν γίνεται να χαλάσει αυτή την όμορφη βραδιά.

Γενικά:

- Απαραίτητη η κράτηση για Παρασκευή/Σάββατο, αν δεν θέλετε να φύγετε άπραγοι και απογοητευμένοι, όπως αρκετές παρέες που είδα εκείνο το βράδυ.
- Ο χώρος μέσα, μόλις γεμίσει, γίνεται θορυβώδης, οπότε προνοήστε για νωρίς, αν σας ενοχλεί η οχλοβοή. Εμάς καθόλου δεν μας ενόχλησε. Τί στο καλό; Σάββατο βράδυ είναι!
- Ατμόσφαιρα αυστηρά άκαπνη, διαυγής, πεντακάθαρη. Μπράβο τους και μπράβο και στους θαμώνες που το γνωρίζουν και το σέβονται.
- Η υποδοχή, το σέρβις, η κουζίνα, κινούνται με άψογη οργάνωση, ακροβατική ψυχραιμία, καίρια αποτελεσματικότητα και ευγένεια, σε ό, τι ζητήσεις, μεταφέροντας με μαεστρία καλλιτεχνική τα πιάτα σαν να περιτριγυρίζονται από ένα πολύβουο μελίσσι.
- Οι μερίδες, ειδικά στα ζυμαρικά, είναι όντως πάρα πολύ χορταστικές. Ίσως δεν φαίνεται αρχικά στο μάτι, αλλά είναι όντως δύσκολο από ένα άτομο να αντεπεξέλθει την μερίδα του, ειδικά αν το τραπέζι γεμίσει και με διάφορα antipasti.
- Το μενού που είδα είναι μεγάλο και πολύ ευέλικτο, με επιλογές κλασικές αλλά και ψαγμένες, αλλά αυτό που είδα πολύ θετικά είναι οι μικροαλλαγές που μπορείς να ζητήσεις, είτε προσθέτοντας είτε αφαιρώντας οποιοδήποτε υλικό, π. χ. οι δύο φίλες μας που νήστευαν ζήτησαν τις αναγκαίες προσαρμογές στα πιάτα τους.
- Σε ειδικό μαυροπίνακα αναγράφονται και τα πιάτα ημέρας αλλά και τα γλυκά, που σημειωτέον είναι των 2 ατόμων.
- Απρόσκλητο εμφιαλωμένο δεν θα δείτε εδώ. Μόνο κανάτες σε αφθονία.
- Ο φωτισμός είναι χαμηλός και ατμοσφαιρικός και η μουσική πολύ διακριτική ώστε να μην ενοχλεί στην κουβεντούλα.

Εμείς, απλωθήκαμε αναπαυτικά στο μεγάλο και άνετο τραπέζι, ακριβώς κάτω από το μαυροπίνακα, και την εξυπηρέτησή μας ανέλαβε μια γλυκύτατη και άκρως κατατοπιστική νεαρή κοπέλα, που όπως μου είπε η φίλη, που λόγω εντοπιότητας το έχει "χτίσει" το μαγαζί, είναι η πιο ευγενική και καταρτισμένη από όλες, με διάθεση και υπομονή να σου εξηγήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να φροντίσει να κυλήσουν όλα ρολόι.

Το μενού υπάρχει και στην ιστοσελίδα τους, και ευτυχώς δηλαδή, γιατί σαν πρώτη φορά εγώ θα δυσκολευόμουν να επιλέξω, ωστόσο είχα κατά νου και τα αγαπημένα των κοριτσιών οπότε δεν υπήρχε περιθώριο λάθους ή έστω ατυχούς επιλογής. Το μικρό πακέτο για το σπίτι, για μια ακόμη φορά, δεν το αποφύγαμε, αλλά έτσι είμαστε εμείς... παίρνουμε πολλά...

Εν μέσω λοιπόν κεφιού, γέλιου, και χαλαρής διάθεσης, έφτασαν αρχικά στο τραπέζι οι Patate arrosto ( 5,40 ευρώ ) και τα Funghi trifolati ( 6,20 ευρώ ). Αντιστοίχως, baby πατατούλες αρωματισμένες με πάπρικα καπνιστή, σκορδοθύμαρο, μαιντανό, πιπεριές και μουσταρδάτη σαλτσούλα, καλοψημένες, μαλακές, υπέροχες, και μια ποικιλία από διάφορα φρέσκα μανιτάρια, αρκετά χοντροκομμένα ήταν αλλά και ζουμερά, σβησμένα με λευκό κρασί και χυμό λεμονιού, θυμάρι και μαιντανό, ξαπλωμένα περίτεχνα σε μια μεγάλη, ημικυκλική, τραγανή χειροποίητη ψητή πίτα. Επίσης, πολύ χορταστική μερίδα.

Δεν θα μπορούσε να λείψει και μια πίτσα για τη μέση, έτσι για την όρεξη, και επιλέξαμε την Pizza cheddar pancetta con funghi ( 9,90 ευρώ ) με τα κλασικά υλικά, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλλα, μπέικον, μανιτάρια ( και εδώ χοντροκομμένα, η χαρά του μανιταρολάτρη ) και cheddar, σε πολύ ωραία εκτέλεση και με ένα υπέροχο κριτσανιστό ζυμαράκι, ούτε σαν ψωμί ούτε σαν τσιγαρόχαρτο, άψογο...

Σε κάποια φάση, είδα απέναντί μου, την φίλη να μου κάνει νοήματα παντομίμας. Δεν μπόρεσα να ακούσω αλλά.... ένα κώδικα επικοινωνίας τον έχουμε δεδομένο πια, κι έτσι έπιασα τα σήματα!! Ήξερα ότι μου έγνεφε να ζητήσω και μια piadina, yova fritte κατά απόλυτη βεβαιότητα, κι ας νήστευε η ίδια, κι ας μη μπορούσε να φάει το αγαπημένο της ορεκτικό.
Κι έτσι ήρθε στο τραπέζι και το περιβόητο ρολό λεπτής ζύμης ( που μου θύμισε πολύ κρέπα, αλλά ήταν απείρως ανώτερο ), γεμιστό με μοτσαρέλλα, σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα, μπέικον, ρίγανη και ελαιόλαδο και με δύο αυγά μάτια από πάνω ( 6,90 ευρώ ). Λαχταριστό και νόστιμο!! Πραγματικά, μην το παραλείψετε αυτό το ορεκτικό. Έφαγα ένα κομμάτι και οπωσδήποτε την επόμενη φορά, θα πάρω ένα ολόκληρο μόνη μου.

Η εξαιρετική αρχή, έδωσε τη σκυτάλη στο βαρύ πυροβολικό, που είναι τα ζυμαρικά. Το σύστημα, είναι θεωρώ, λίγο-πολύ γνωστό. Μέσα από μια τεράστια γκάμα με σάλτσες ( με φρέσκα λαχανικά, με κρεατικά, με θαλασσινά, με έθνικ γεύσεις ) επιλέγεις την προτίμησή σου και την συνοδεύεις είτε με λιγκουίνι, σπαγγέτι ή πέννες χωρίς κάποια χρέωση, είτε με ταλιατέλες, strozzapreti, ριζότο ή νιόκι πατάτας με μια μικρή εξτρά χρέωση.

Οι επιλογές μας:

- Λιγκουίνι με σάλτσα σόγιας, χωρίς τυρί, από τις έθνικ γεύσεις. Τα υπόλοιπα υλικά της, ντομάτα, πιπεριά, τζίντζερ και μανιτάρια ( γίνεται όμως και με κοτόπουλο, 7,90 ευρώ ). Φαγώθηκε μέχρι κεραίας!
- Ταλιατέλες Melanzanne, χωρίς φέτα, από τις σάλτσες με λαχανικά ( 6,70 ευρώ + 2 για τις ταλιατέλες ), με ψητές μελιτζάνες στο φούρνο, πάπρικα και σάλτσα ντομάτας.
- Strozzapreti καρμπονάρα ( 9,40 ευρώ + 2 ευρώ για το ζυμαρικό, όπου strozzapreti, ένα στριφτό ζυμαρικό παρεμφερές με τα δικά μας σκιουφιχτά ), με άφθονο καπνιστό μπέικον, κρέμα γάλακτος, κρέμα παρμεζάνας Regianno και ρίγανη. Κλασική και αλάνθαστη γεύση!!
- Λιγκουίνι Pollo con pancetta ( 8,50 ευρώ ), το δικό μου πιάτο. Με φιλετάκια κοτόπουλο, μπέικον καπνιστό, κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια, θυμάρι και ξύσμα λεμονιού.
Το κοτόπουλο πολύ τρυφερό, η γεύση συνολικά πολύ καλή, με δύο μόνο μικρές παρατηρήσεις, το ξύσμα λεμονιού δεν το γεύτηκα ( δεν μου έλειψε κιόλας ) και θα ήθελα λιγότερη κρέμα γάλακτος, μιας και ήταν αρκετή παραπάνω από το κανονικό και ήταν λίγο μπουχτιστική. Σαν γεύση όμως, μου άρεσε πολύ.
- Λιγκουίνι Ragu di Vitello con Marsala ( 8,90 ευρώ ) από τις σάλτσες κρεατικών. Το top πιάτο κατά τη γνώμη μου, με μανιτάρια, μοσχαράκι γάστρας σε απίστευτη γεύση και μαλακό σαν λουκούμι, με φρέσκα βότανα και με το γνωστό σισιλιάνικο κρασί Marsala, αλλά και με ένα ελαφρύ πέπλο κρέμας γάλακτος, τόσο-όσο να μην επισκιάσει τις υπόλοιπες γεύσεις. Υπέροχη γεύση.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν είναι άριστες, τα ζυμαρικά έχουν το ιδανικό βράσιμο, τα υλικά τους δεν τα τσιγκουνεύονται. Εντύπωση μου έκανε, ότι έφεραν 5 ατομικά μπωλ με παρμεζάνα για τα ζυμαρικά, ακόμη και για τα νηστίσιμα πιάτα, η οποία αξιοποιήθηκε καταλλήλως στα αρτύσιμα πιάτα, κατά βούληση. Επίσης, ο μύλος με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, βρίσκεται σε κάθε τραπέζι.

* Αφαιρώ την μια ντοματούλα από τη γεύση, επειδή βρήκα ότι το κόψιμο των μανιταριών, σε μεγάλο μέγεθος, μου ταίριαξε άψογα στα funghi trifolati, αλλά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα στην πίτσα και στα ζυμαρικά, όπου θα τα ήθελα πιο λεπτοκομμένα. Αλλά, είναι μια καθαρά υποκειμενική άποψη.

Για όλα αυτά, μαζί με μια coca cola και μια μπύρα Kaizer, το σύνολο έφτασε στα 80 ευρώ, μοιραζόμενο δια 5, στα 16 ευρώ το άτομο, σε άψογο vfm για τις πολύ προσεγμένες γεύσεις, την περιποίηση, το περιβάλλον και την εν γένει ποιότητα που έχει να προσφέρει το Pastabar. Γλυκό, επιφυλλάσσομαι για την επόμενη φορά.
Ιδιαίτερα εκτιμητέα κίνηση στο τέλος, ήταν το κέρασμα limoncello, ωραίο ως κλείσιμο και πολύ χωνευτικό!!

Το Pastabar δεν είχα αμφιβολία ότι θα μου άρεσε πάρα πολύ. Και χαίρομαι, που μαζί με μια ακόμη trattoria που ανακάλυψα πρόσφατα, εντάσσεται πλέον στις top επιλογές μου στα βόρεια, στην πολύπαθη κατηγορία "ιταλικό". Τα συνοικιακά μαγαζιά, τελικά, φαίνεται ότι έχουν πολύ καλύτερες εμπειρίες να προσφέρουν από τα πολυδιαφημισμένα στον Τύπο ή στο Ίντερνετ.

Στην τελική, η επιλογή είναι στην ευχέρεια του καθενός, για τυποποιημένες συνταγές με αμφίβολης ποιότητας υλικά ή για πιο ποιοτικά πράγματα σε προσιτές θεωρώ τιμές, που δεν θα χαλάσουν και το στομάχι σας... Αν ανήκετε στην δεύτερη περίπτωση, αξίζει να το δοκιμάσετε και σίγουρα θα σας κερδίσει.

Ο κόσμος φαίνεται να το έχει καταξιώσει και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Εννοείται ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα και εξυπακούεται ότι θα ξαναπάω!! Με ένα νεύμα αλλά και χωρίς, το ραντεβού μας εκεί θα ανανεωθεί!!

10 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Έχω να γράψω κάποιο καιρό κυρίως γιατί υπάρχει πληθώρα κρητικών στο ASK4 Food που καλύπτουν γενικά όλες τις πτυχές καλές και κακές ενός εστιατορίου. Όπως και τις περισσότερες φορές που αποφασίζω να δοκιμάσω κατι καινούργιο έτσι και τώρα πήρα την απόφαση να επισκεφτώ το συγκεκριμένο εστιατόριο. Είχε πάρα πολύ καλές κριτικές και αρκετές αναφορές σε γνωστά έντυπα.

Θα ήθελα να αρχίσω σημειώνοντας τα εξής.

Η Ιταλική κουζίνα είναι γνωστή για τρία πράματα

α) Για την ποιότητα των υλικών της

β) Την φρεσκάδα των υλικών της

δ) Την απλότητα της

Οπότε αν θέλετε αν φάτε Ιταλικό διαλέξατε το λάθος εστιατόριο... Συγνώμη δεν θα έπρεπε αρχίσω έτσι την κριτική μου αλλά...

Παραγγείλαμε για δύο άτομα μια σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα σύκα, φρέσκα ραβιόλια με μανιτάρια και ραβιόλια με γκοργκοντζόλα. Το μενού ισχυρίζεται ότι τα ραβιόλια είναι φρέσκα και αυτό μας οδήγησε στο να επιλέξουμε τα συγκεκριμένα πιάτα.

α) Τα ραβιόλια με τα μανιτάρια περιείχαν μια περίεργη μάζα η οποία δεν μπορούσαμε να προσδιορίσαμε ως προς την προέλευση των υλικών της. Το ζυμάρι το ίδιο ήταν λαστιχωτό και με τίποτα δεν θύμιζε μια φρέσκια ζύμη. Ήταν κίτρινη λαστιχωτή και δυστυχώς σερβιρισμένη χλιαρή.

β) Τα Ραβιόλια με την Γκοργκοντσόλα είχαν μια γλυκιά γέμιση με ένα απροσδιορίστου γεύσης τυρί χωρίς όμως να θυμίζει γκοργκοντζολα. Ηταν βουτηγμένο μέσα στην κρέμα γάλακτος. Δλδ πραγματικά σχεδόν όλα τα πιάτα έιχαν κρέμα γάλακτος... Ελεος Αυτό το πιάτο πραγματικά δεν τρωγόταν.

γ) Η Σαλάτα ήταν μια χαρά. Αρκετά πλούσια με λίγο ποιο γλυκιά από το πως θα προτιμούσα την βινεγκρέτ μου αλλά αυτό δεν έχει σημασία ήταν το μόνο πιάτο το οποίο τρωγόταν

Το σέρβις γενικά είναι καλό γρήγορο και λίγο αδιάφορο γενικά. Βιαστικό.

Γενικά το εστιατόριο θυμίζει κακή εκδοχή παλιάς αλυσίδας ιταλικών εστιατορίων το οποίο πρέπει να σας πω είναι πολύ καλύτερο.

Δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ και δεν θα το επέλεγα.

04 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Τι είναι το Pasta bar;
Μην είν' οι τραγανές μπρουσκέτες;
Μην είναι τ' άφθαστο ρολό γεμιστής ζύμης;
Μην είναι οι σαλάτες, υπερπαραγωγή;
Μην είναι οι σούπες του οι γευστικές;
Μην είναι οι πίτσες του
με το κρατσανιστό ζυμάρι;
κάθε νιόκι, λιγκουίνι που αχνά προβάλλει,
κάθε του πένα, κάθε στροτζαπρέτι;
Όλα pasta bar! Κι αυτά κι εκείνα,
και τ’ άλλα που 'χουμε μες την καρδιά….

Είναι και η Φιλαδέλφεια η μάνα γη, η ευκολία στο παρκάρισμα, το χαμογελαστό service, οι διακοσμητικές vintage βαλίτσες στο εσωτερικό με τα stickers από τα ταξίδια, το αιωρούμενο αλυσοδεμένο μπουκάλι, η ανοιχτή μυρωδάτη κουζίνα με το προσωπικό που εργάζεται άοκνα, η καθαριότητα του χώρου και πολλά άλλα.

Η σίγουρη επιλογή για pasta, σχετικά κοντά στην περιοχή μου. Άλλες 2 επιλογές, η μια δυστυχώς έκλεισε παρότι ήταν top και η δεύτερη θέλει ταξίδι ολόκληρο.
‘’From dust to dawn’’ φίλε Βαγγέλη με τις σερβιτόρες στα μαύρα ντυμένες, δροσιστικές, χαμογελαστές, φιλικές, ενημερωμένες, διεκπεραιωτικές. Τον chef πίσω από την μπάρα, παιγνιδιάρη, σταθερό, αλάθητο, δημιουργικό, καλλιτέχνη.

Τα τραπέζια σε απόσταση μεταξύ τους, minimal και σε αποχρώσεις πέτρας, παίρνουν φως από industrial λαμπτήρες που με λίγη φαντασία, πυρακτωμένοι θυμίζουν την ραχοκοκαλιά ψαριού. Σε 2 σημεία του εξωτερικού τοίχου, μαυροπίνακες με τα πιάτα ημέρας στην μια πλευρά και τα γλυκά στην άλλη.
Κάπνισμα –θα κάνω πάρτι- μόνο στα αντιολισθητικά πλακάκια του πεζοδρομίου της Δεκελείας. Γωνιακό μαγαζί ή μαγαζί γωνία, με μόνη παραφωνία τον εξωτερικό κλειστό μεν χώρο πεζοδρομίου με την απρόσωπη τζαμαρία, που χρειάζεται δε παρέμβαση για να εκτινάξει το όλο σύνολο.

Θα αναφερθώ μόνο στην τελευταία οικογενειακή επίσκεψη γεύματος.
Πεινασμένοι, σίγουροι για την ποιότητα, φθάσαμε, παρκάραμε, καθίσαμε και αρχίσαμε.
Γλυκόπιοτο σαββατιανό από τον Κιθαιρώνα για τους 3, σόδα και νερό κανάτας για τους άλλους 2.

Συνοδεύσαμε με γευστικές σκορδάτες μπρουσκέτες σε μαύρο τετράγωνο ‘’πέτρινο’’ πιάτο με ψιλοκομμένη τομάτα, φλοίδες παρμεζάνας, peperoncino και πικάντικη ψίχα μελιτζάνας. (Bruschetta alla “Toscana”)

Συνεχίσαμε με πολύ καλές φέτες ψητής μοτσαρέλας εναλλάξ με φέτες τομάτας, γαρνιρισμένες με κρέμα μπαλσάμικο, λάδι και ρίγανη. (Capreze saltati)
Επειδή το κρασί τραβιόταν άνετα είπαμε να βάλουμε στη μέση μια πίτσα με λεπτή ιταλική crispy ζύμη και πολύ καλή σάλτσα τομάτας, ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές, μοτσαρέλα, ωραία ψημένο και κατάλληλα κομμένο κοτόπουλο και μπέικον. (Pizza con pollo con Pancetta)
Ο πρώτος γύρος τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις οπότε υποδεχτήκαμε ορεξάτοι τα κυρίως.

Το concept έχει ως εξής: Διαλέγεις το είδος του ζυμαρικού για την βάση του πιάτου και συμπληρώνεις τη σάλτσα με επιλογές από λαχανικά, κρεατικά, θαλασσινά και ethic touch.

Al dente τα ζυμαρικά, με διαφορετική παρουσίαση σε κάθε πιάτο και μερίδες υπέρ του δέοντος μεγάλες. Δοκιμάσαμε λοιπόν:

Απλά και απέριττα λιγκουίνι με 3 χοιρινά φιλετάκια στην κορυφή, σβησμένα με λευκό κρασί, ρίγανη και λεμόνι. Αναδείχθηκαν όλα τα αρώματα του υπέροχα ψημένου χοιρινού αλλά και του μαγειρέματος του ζυμαρικού. (Μaiale al limone)
Πέννες με μοσχάρι ραγού, μανιτάρια, μυρωδικά, λουσμένα με γλυκό κρασί από τη Marsala της Σικελίας και κρέμα γάλακτος την απολύτως απαραίτητη. Χορταστικό, γευστικό, μερίδα για 2 οπότε δεν αποφύγαμε το πακέτο. Όλα τα υλικά έδεναν αρμονικά, με τα κομμάτια του μοσχαριού πολύ τρυφερά. Το καλύτερο πιάτο. (Ragu di Vitello con Marsala)

Ταλιατέλλες με κομμάτια κοτόπουλο, μπέικον, cream cheese, θυμάρι και κρέμα γάλακτος. Πολύ καλό γευστικά με το pick του θυμαριού να δίνει το κάτι παραπάνω στο πιάτο. (Pollo con Pancetta)

Τέλος, φρέσκα ραβιόλι με γέμιση μανιτάρια, παρμεζάνα, θυμάρι, τρούφα και σάλτσα από τυρί mascarpone. Πολύ καλό το πάντρεμα των υλικών στη γέμιση, πλούσιο και ‘’γεμάτο’’ πιάτο. Κλείνοντας τα μάτια, ονειρεύεσαι osteria πίσω από την Piazza di Santa Maria του Trastevere, στην οποία αποφάσισε ο Joe με το hammond του να εγκατασταθούν και να διασκεδάζουν τον κόσμο, παίζοντας rock ‘n’ rollάκια. (Ravioli Fungi Porchini)

Δώσαμε από 14 euro το άτομο και φάγαμε νόστιμα και χορταστικά.
Το γεύμα έκλεισε υπέροχα, νοσταλγώντας τα ταξίδια στη γείτονα χώρα χωρίς να δοκιμάσουμε γλυκά αν και μπορώ να πω βλέποντας να θρονιάζονται στο δίπλα τραπέζι τα ζήλεψα, αλλά είπαμε Φιλαδέλφεια και ‘’Συντριβάνι’’ είναι ένα.
Θα μπορούσε το γεύμα να ξεκινήσει με ένα welcome dish και να κλείσει με λιμοντσέλο, αλλά ως φαίνεται εφαρμόζει άλλη πολιτική. Δεν με χαλάει διότι κάθε φορά με αποζημιώνει το φαγητό.

Συμπερασματικά ένα πολύ καλό ιταλικό της πόλης, που ξεχωρίζει για την ποιότητα των υλικών, τη μαεστρία παρασκευής και την άριστη εξυπηρέτηση.
Οι κοντινοί σίγουρα το προτιμούν οπότε ήρθε η ώρα να γίνει προορισμός και για τους μακρινούς οι οποίοι θα έχουν ένα λόγο παραπάνω όταν χτιστεί και η ‘’Αγία Σοφία’’ να απολαμβάνουν μαζί με την αγαπημένη ομάδα και μια υπέροχη pasta.

15 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Το ημερολόγιο έγραφε Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 22:30 περίπου. Ήμασταν 6 άτομα και το μαγαζί ήταν πρόταση του ενός ζευγαριού που είχε ξαναπάει. Μπαίνοντας η διακόσμηση ήταν λιτή και απέριττη, θύμιζε όντως ιταλική trattoria και ο πολύς κόσμος με προϊδέαζε θετικά.

Πεινούσαμε πραγματικά πολύ οπότε με το που καθίσαμε μπήκαμε στα άδυτα των καταλόγων μας. Τεράστια ποικιλία σε βαθμό που δεν ήξερες τι να πρωτοδιαλέξεις. Εν τέλη καταλήξαμε σε μία σαλάτα Panzanella, δύο πίτσες Pizza con Salamιnο Emiliano cacciatore και Pizza Ham για την μέση και 5 μακαρονάδες. Εγώ πήρα linguini Al Tartufo με λάδι τρούφας το οποίο μύριζε υπέροχα. Όλα τα πιάτα ήταν εξαιρετικά, η πίτσες και οι μακαρονάδες μακράν από τις καλύτερες που έχω φάει και οι μερίδες γενναιότατες. Ήταν ίσως η δεύτερη φορά που σκέφτηκα ότι θα κάνω εμετό από το πολύ φαΐ. Στο τέλος πήραμε και ένα γλυκό σοκολάτα με φράουλες αλλά 4 άτομα που είχαμε μείνει και δεν το καταφέραμε. Αν και δεν ήταν το δυνατό τους σημείο ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπές.

Ο λογαριασμός ήρθε στα 112 ευρώ (περίπου 18 ευρώ το άτομο) κάτι που το θεωρώ καταπληκτικό αν υπολογίσει κανείς την ποσότητα αλλά και την ποιότητα αυτών που φάγαμε (πρέπει να το δείτε από κοντά).

Έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πραγματικά δεν το περίμενα!

20 Ιαν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Επίσκεψη 5 ατόμων ένα Σαββατο του Δεκεμβρίου. Είχαμε κάνει κράτηση που αποδείχτηκε απαραίτητη. Φτάσαμε μετά από μία εξαιρετική νεανική θεατρικη παράσταση.
Παρκαραμε αρκετά εύκολα, παρά το γεγονος οτι η περιοχή είναι πολυσύχναστη.
Ο χώρος έχει βασικά πλεονεκτήματα κατά τη γνώμη μου, αρχικά είναι άνετος με σωστές αποστάσεις και σωστά τοποθετημένα τα τραπέζια. Ο φωτισμός είναι όπως πρέπει,, ούτε έντονος ούτε ανύπαρκτος. Ευχάριστη έκπληξη η απαγόρευση του καπνίσματος. Τέλος, όσον αφορά τη θέρμανση ήταν παραπάνω από επαρκής, δεδομένου ότι εγώ ψιλοκρυωνω εύκολα ίσως σε κάποιους να φαινόταν υπερβολική, σίγουρα, όμως, προτιμώ αυτό από το αντίθετο.
Η εξυπηρέτηση ήταν διεκπεραιωτικη. Δεν αντιλήφθηκα τίποτε το αρνητικό αλλά ούτε και κάτι που να με κάνει να ενθουσιάστω. Πάντως όλα ήρθαν στον προβλεπόμενο χρόνο και δε σημειώθηκαν λάθη, οπότε δε θα μπορούσα να βάλω κάτι λίγοτερο από 3.
Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα το σημαντικότερο είναι ότι είχαν ένα ποιοτικό επίπεδο όλα. Πήγα με καλά "σκονακια" οπότε μάλλον δοκιμάσαμε και τα καλύτερα...
Για αρχή:
- Σαλάτα με διάφορες πρασινάδες, μήλο σταφίδες κλπ στα 7,90ευρω (μην περιμένετε πολλές λεπτομέρειες από μένα, ιδιαίτερα στις σαλάτες) πάντως θα χαρακτήριζα γευστικό το σύνολο.
- ποικιλια ψητων μανιταριων στα 6,20ευρω, με λεμόνι σκόρδο και θυμάρι, με συνοδεία χειροποίητης πίτας, αυτό το πιάτο το αγάπησα, σωστά ψημένα και ζουμερα τα μανιτάρια, το σκορδακι τόσο όσο με μία λέξη ΤΕΛΕΙΑ!
-Γεμιστο ρόλο λεπτής ζύμης με τυριά αλλαντικά και δυο αυγα τηγανιτα, άλλο ένα γευστικότατο ορεκτικό, στα 6,90ευρω.
-Πιτσα, ως ορεκτικό, με jamon και ρόκα, σωστή η αναλογία των υλικών, ίσως ήθελα λίγο πιο τραγανό το ζυμάρι, στα 14,00ευρω.
-Πιτσα με πράσινο τυρι gouda (με πέστο βασιλικού) καπνιστό μπέικον και μοτσαρέλα, γευστικά πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, στα 9,90ευρώ.
-Γεμιστα ραβιολια με μανιτάρια porchini, mascarpone, πάστα τρουφας, ξύσμα λεμονιού, παρμεζάνα και θυμάρι (το δικό μου κυρίως πιάτο) μεγαλη η μερίδα, όχι όμως κάτι που θα μείνει στο μυαλό μου, στα 8,90ευρώ.
-2 Αl tartufo (με μαύρη τρούφα, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα, λάδι λευκής τρούφας και πιπέρι)εμένα μου άρεσαν, τα άτομα όμως που το πήραν ως κυρίως δεν ενθουσιάστηκαν. (η μία με σπαγγέτι στα12,80ευρώ ή άλλη με ταλιατέλλες στα 14,80ευρώ)
-Arrabiatta (ο φίλος που την έφαγε την ευχαριστήθηκε αρκετά) 5,90ευρώ
-Salsiccia di maiale(με χωριάτικο λουκάνικο, σάλτσα ντομάτας, κρέμα γάλακτος, πικάντικες κόκκινες πιπεριές) δεν είναι του γούστου μου, αλλά ενδιαφέρον το αποτέλεσμα, στα 6,80 ευρώ.
Κλείσαμε με δυο γλυκά: semifreddo για 2 ατομα(8,00ευρώ) και canolli (4,50ευρώ)αμφότερα πέρασαν αδιάφορα εντελως.
'Ηπιαμε 2 μπυρες, 1ποτήρι κόκκινο κρασί, αρκετο νεράκι και 1 αναψυκτικο.
Όσα φάγαμε κινήθηκαν άνω το μετρίου μεν, χωρίς όμως ιδιαίτερες γευστικές εξάρσεις! Σκέφτηκα αρκετά το 3/4 αλλά το 2 θα ήταν άδικο.
Τα παραπάνω κόστισαν περίπου 25€ το ατομο, τα οποία θεωρώ ελαχιστα για την πόσοτητα και την ποιότητα οσων φάγαμε και ήπιαμε. ( Ιδιαίτερα εάν κάνω τη σύγκριση με άλλο αντίστοιχο ιταλικό των β. π. που επισκέφτηκα το ίδιο χρονικό διάστημα).
Να σημειώσω κάτι που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ο κατάλογος είναι αρκετά επαρκης και η κοστολόγηση των πιάτων αρκετά τίμια! Το ίδιο ισχύει και για τα ποτά πχ η κάθε μπύρα κόστιζε 4€ ( Κaizer).
Y. γ τα γλυκά τους θέλουν επειγόντως βελτιώση!!!

12 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Πρόκειται γιά ένα "καλοκουρδισμένο" σημείο εστίασης γιά Ιταλική κουζίνα.

Δειγματίσαμε τα ζυμαρικά και την Pizza. Ολα καλομαγειρεμένα και άριστα παρουσιασμένα.

Υπάρχει ένα "αόρατο ΄χερι" που έχει ρυθμίσει τα πάντα, πχ την περιστρεφόμενη βάση γιά την Pizza, μαχαίρια που κόβουν με ευκολία, το προσωπικό με επιμελημένη εμφάνιση, τα κολωνάτα ποτηράκια γιά χωνευτικό στο τέλος του γεύματος.

Οι τιμές λογικές γιά το σημείο και το πολύ καλό το επίπεδο του service. Πήγαμε καθημερινή σχετικά νωρίς και αρχικά μου φάνηκε ότι υπήρχε πολύ προσωπικό γιά τον κάπως περιορισμένο χώρο, αλλά μετά από μία ώρα κατάλαβα την πλάνη μου, διότι κατά τις 10μμ, δεν έπεφτε "καρφίτσα".

Οπωσδήποτε, θα ξαναπάμε με καλύτερο σχεδιασμό/προγραμματισμό του τι θα φάμε και μεγάλη παρέα, γιά να απολαυσουμε τόσο τα φαγητά όσο και τα επιδόρπια, ιδιαίτερα το semi freddo γιά το τέλος, διότι το ζήλεψα σε διπλανό τραπέζι, αλλά χρειάζεσαι 4+ άτομα.

5 medium

17 Φεβ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Σάββατο βράδυ (11/2/2017) και είχαμε όρεξη για ιταλικό. Μετά από αρκετό ψάξιμο και αρκετό διάβασμα αποφασίσαμε να κατευθυνθούμε προς τη Νέα Φιλαδέλφεια και το Pastabar. Κλείσαμε τραπέζι (ευτυχώς γιατί ήμαστε και 6 άτομα) και μετά από ένα καφέ στα πέριξ φτάσαμε στο μαγαζί. Παρότι είχε αρκετό κόσμο στο δρόμο δε δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα να παρκάρουμε. Η πρώτη εντύπωση θετικότατη. Ο χώρος ζεστός (κυριολεκτικά και μεταφορικά) με χαμηλό φωτισμό, αλλά επαρκή για να βλέπουμε, καθαρός και με λιτή και απέριττη διακόσμηση. Οι σερβιτόροι ευγενέστατοι, μας οδήγησαν στο τραπέζι μας, όπου μας ρώτησαν αν θέλουμε εμφιαλωμένο νερό ή κανάτα, πράγμα σπάνιο σε τέτοια μαγαζιά, οπότε μας εξέπληξε ευχάριστα. Μας έφεραν αμέσως νερό και καταλόγους για να παραγγείλουμε.

Ώρα λοιπόν για την παραγγελία: μια cesare (8,30) και μια ποικιλία μανιταριών (6,20) για ορεκτικά και από κυρίως μια μακαρονάδα funghi con pane (7,80), μια Pollo Con Pancetta (8,90+2 ευρώ επειδή πήραμε ταλιατέλες) και μια Prosciutto Crudo (9,80), μια πίτσα Pancetta Con Fungi (8,90) και μια Cheddar Pancetta Con Fungi (9,90) και τέλος Ragu Di Vitello In Salsa Di Pomodoro (9,90).
- cesare: μαρούλι iceberg, κρουτόν, παρμεζάνα, μπέικον και κοτόπουλο με μια πολύ νόστιμη σως που "έδενε" τέλεια. Το κοτόπουλο μπόλικο και τρυφερό, το μπέικον επίσης αρκετό και τα κρουτόν τραγανά. Γενικά μια πολύ ωραία σαλάτα και σε αρκετή ποσότητα.
- ποικιλία μανιταριών: απλά τέλεια! Διάφορα είδη ψητών μανιταριών με μυρωδικά συνοδευόμενα από μια πίτα σαν ζύμη πίτσας. Ξετρελαθήκαμε όλοι και κυρίως φάγαμε όλοι αρκετά γιατί ήταν μπόλικα! Πολύ καλή η τιμή τους για την ποσότητά τους.
- funghi con pane: μακαρόνια με μανιτάρια, μυρωδικά και κρέμα γάλακτος. Πολύ ωραίο πιάτο, τα μακαρόνια al dente, βρασμένα όσο πρέπει και η σάλτσα πολύ νόστιμη.
- Pollo Con Pancetta: ταλιατέλες με κοτόπουλο, μπέικον και philadelphia. Η κουμπάρα μου ξετρελάθηκε!
- Prosciutto Crudo: μακαρόνια με προσούτο (μπόλικο), κρέμα τυριών και πιπέρι. Ωραίο πιάτο αν και λίγο αλμυρό για τα γούστα μας, αλλά έτσι είναι το προσούτο. Επίσης ήθελε λίγο πιπέρι παραπάνω (για τους δικούς μας ουρανίσκους τουλάχιστον) το οποίο και μας έφεραν μόλις ζητήσαμε.
- Pancetta Con Fungi: μια πολύ ωραία πίτσα με μπέικον, μανιτάρια και κρεμμύδι. Κανονικά είχε και σκόρδο το οποίο ζήτησα να αφαιρεθεί, το οποίο έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολύ ωραία πίτσα! Ειδικά τα μανιτάρια ήταν κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και του πήγαινε πολύ.
- Cheddar Pancetta Con Fungi: Σαν την παραπάνω με τσένταρ περιχυμένο από πάνω. Επίσης πολύ ωραία για τους λάτρεις του τσένταρ!
- Ragu Di Vitello In Salsa Di Pomodoro: Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες baby και λάδι τρούφας. Από τα καλύτερα πιάτα του καταλόγου, πολύ τρυφερό κρέας, καλοψημένο και αρκετό σε ποσότητα.

Στο τέλος πήραμε και 2 γλυκά: cheesecake παγωτό και tiramisu (8 ευρώ έκαστο). Το cheesecake πολύ καλό, το tiramisu ήταν λίγο αδιάφορο. Όπως και να'χει ήταν αρκετά σε ποσότητα, όπως όλα τους τα πιάτα άλλωστε.

Το σέρβις ήταν ταχύτατο και όλα τα παιδιά ήταν ευγενέστατα και εξυπηρετικά, παρότι το μαγαζί ήταν γεμάτο.

Γενικά μας άρεσε πάρα πολύ και το φαγητό και το σέρβις και ο χώρος, οι τιμές του πολύ λογικές (90 ευρώ τα 6 άτομα με φιλοδώρημα). Θα ξαναπάμε σίγουρα και θα το προτείναμε ανεπιφύλακτα!