Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στο PastaBar σας παρουσιάζουμε μια σειρά από φρέσκα και ξηρά ζυμαρικά, πίτσες με ολόφρεσκα χειροποίητα ζυμάρια, φρέσκα raviolis, νιόκι πατάτας, ριζότο και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, παραδοσιακές ιταλικές συνταγές για σάλτσες, που μαγειρεύουμε μπροστά σας, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα συστατικά που έχουμε στη διάθεσή μας.

Tο Pastabar είναι ένα μαγαζί της γειτονιάς που ασπάζεται την φιλοσοφία του καθημερινού, της φιλική ατμόσφαιρας, της χαλαρής διάθεσης, και της προσωπικής επικοινωνίας.
Στο Pasta bar ανακαλύπτεις την πραγματικότητα της καλής ποιότητας που φαίνεται χωρίς να έχει ανάγκη τις στημένες καταστάσεις και τις δήθεν συμπεριφορές.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα κλειστά Τρίτη με Παρασκευή ανοιχτό 16:00μμ με 1:00μμ Σάββατο ανοιχτό 14:00μμ με 1:00μμ Κυριακή ανοιχτό 13:00μμ με 12μμ

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Φιλικό προς χορτοφάγους
Take away
Φιλικό για οικογένειες/παιδιά
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

15 Δεκ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Έχετε αναρωτηθεί, ποτέ, γιατί εμπιστευόμαστε το Ask4food περισσότερο από τα υπόλοιπα sites φαγητού?

Γιατί στο εστιατόριο Νο 46 του Ask θα φάτε καλά, ενώ στο εστιατόριο που βρίσκεται στο ίδιο νούμερο, στη λίστα άλλων ιστοσελίδων, μπορεί να φάτε φόλα? Είναι τυχαίο? Δε νομίζω.

Στο Ask, αν γράψεις ότι πήγες σε ένα μαγαζί κι έφαγες μία μερίδα κολοκυθάκια γεμιστά, απλώς, θα σου κόψουν την κριτική. Πρέπει να ντύσεις εξαιρετικά το κείμενό σου για να σου περάσουν κάτι τέτοιο. Γιατί, πρακτικά, δεν έχει νόημα να μιλήσεις για ένα μόνο πιάτο.

Επίσης, αν γράφεις ψέματα, κάποια στιγμή θα σε καταλάβουν και δεν θα σε ψηφίζουν, έτσι, σιγά, σιγά δεν θα μετράει η γνώμη σου και, μάλλον, θα εκλείψεις από το site. Το ίδιο θα συμβεί αν δεν αποτυπώνεις με εμπεριστατωμένο τρόπο τα όσα έφαγες-βίωσες. Επιπλέον, στο Ask δεν μπορεί να γράψει ο ιδιοκτήτης του τάδε εστιατορίου 10 κριτικές με 4/4 ντοματούλες, γιατί θα πρέπει να γράφει ώρες ολόκληρες. Και για να παίξουν ρόλο αυτές θα πρέπει να έχει γράψει άλλες 50 με τον κάθε χρήστη, για άλλα μαγαζιά, και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γράφει για μήνες.

Τέλος, οι μεγάλες κριτικές στα Ελληνικά κάνουν το site δύσκολα προσβάσιμο προς ανάγνωση από τους τουρίστες, με αποτέλεσμα οι τουριστοκαταστηματάρχες που, συνήθως, πουλάνε θέα και σόλες-φόλες να μας αφήνουν ήσυχους.
Πάμε, τώρα, στο 46ο (την ώρα που γράφεται η κριτική) Pastabar.

Είναι ένα μοντέρνο Ιταλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία, πλέον, σφύζει από ζωή. Έτσι, σφύζει και αυτό. Κυριακή βράδυ στις 22:00, την ώρα που οι περισσότεροι κατεβάζουν ρολά και πάνε για νάνι, το Pastabar ήταν φίσκα.

Απ’ έξω φαίνεται ένα απλό μαγαζί μα, όταν μπεις μέσα, θα νιώσεις ότι του ανήκεις. Ο χώρος, δίχως να είναι κάτι συνταρακτικό, σε βάζει αμέσως στο κλίμα ενός προσεγμένου, σύγχρονου εστιατορίου. Οι περισσότερες καρέκλες είναι δερμάτινες και άνετες. Η μουσική σε καλή ένταση. Η διακόσμηση σε βιομηχανικές γκριζωπές αποχρώσεις. Τα τραπέζια είναι, λίγο, στενάχωρα και κοντινά μεταξύ τους, αλλά δες το σαν μια ευκαιρία να κάνεις γνωριμίες. Είναι καλύτερο να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, από το να εστιάζουμε, μόνιμα, στην απέναντί της.

Η εξυπηρέτηση είναι σβέλτη, ευγενική και προσεγμένη, αλλά δεν είσαι στο Κολωνάκι. Μην περιμένεις θαύματα. Αν ο σερβιτόρος αγχωθεί θα το δείξει, αν μπερδευτεί, επίσης. Γενικά, το προσπαθούν αρκετά, αλλά τα κάνουν τα λαθάκια τους. Κεράσματα δεν θα δεις, ωστόσο δεν θα σου κάνουν κρυφές-πονηρές χρεώσεις με μπουκάλια νερού ή κουβέρ χωρίς να σε ρωτήσουν.

Το μεγάλο πρόβλημα στο Pastabar είναι, δυστυχώς, το μενού. Ότι και να παραγγείλεις, τελικά, θα νιώσεις ότι υπάρχουν, ακόμη, άπειρα πιάτα που χρειάζεται να δοκιμάσεις. Και αυτό μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα. Τα πάντα είναι πειραγμένα και τρομερά δελεαστικά. Οπότε, στον χρόνο που υπολογίζεις ότι θα καθίσεις για φαγητό πρόσθεσε και μισή, επιπλέον, ώρα στη διάρκεια της οποίας θα χαζοκοιτάς το μενού προσπαθώντας να αποφασίσεις τι στο καλό να πάρεις.

Ζεστά ορεκτικά, κρύα ορεκτικά, κάτι ρολά ζύμης, σαλάτες, πίτσες και ζυμαρικά. Ακούγονται τόσο συνηθισμένα και τυπικά για Ιταλικό εστιατόριο. Κι όμως δεν είναι. Για παράδειγμα, εγώ δοκίμασα τα εξής ασυνήθιστα:

• Σαλάτα Panzanella (8,7€) με ιταλικά παξιμάδια, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι, ρόκα και βινεγκρέτ με μπαλσάμικο, μέλι και χυμό ντομάτας. Η γεύση της ήταν έντονα μεσογειακή. Συνολικά ήταν αρκετά, ως πολύ, καλή. Μόνο αρνητικό σχόλιο, ότι τα παξιμάδια ήταν από κάτω και, καθώς υπάρχει πολύ πράγμα από πάνω, παπαριάζουν γρήγορα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να τοποθετούνται στα πλάγια για να μη γίνονται νιανιά (3/4).

• Piadina Yova Fritte (6,9€) ήτοι ρολό ζύμης με σάλτσα ντομάτα, μοτσαρέλα, μπέικον, παρμεζάνα και ρίγανη. Στο πιάτο τοποθετείται το ρολό και επάνω του κείτονται δύο μάτια που σε κοιτούν στα μάτια. Αυγά, μάτια προφανώς. Πιάτο που με μια πρόχειρη ανάγνωση κριτικών αποτελεί must. Ήταν πράγματι, αρκετά, νόστιμο, ωστόσο το ρολό θύμιζε έντονα αραβική πίτα κι έτσι δεν σε ταξίδευε ιδιαίτερα γευστικά (3/4). Τουλάχιστον όχι τόσο, όσο το επόμενο πιάτο.

• Insalata di patate con maionese e ollo al Tartufo (6,8€). Εννιά συστατικά αυτή τη φορά. Τα βασικά ήταν δύο: Πατάτες μπέιμπι και μαγιονέζα με λάδι τρούφας. Ήρθε ένα πιάτο αχταρμάς. Πρώτη μπουκιά. “Τι τρώω τώρα? Μ’ αρέσει? Ε? Δεν καταλαβαίνω”. Αυτό συνεχίστηκε για λίγα λεπτά ακόμη. Τα πιρούνια συναγωνίζονταν για το ποιό θα κάνει τη μεγαλύτερη μπάζα και η συζήτηση ήταν του στυλ: “Τώρα αυτό είναι καλό? Πόσο καλό? Μπέρδεμα…”. Και μόλις αδειάζει το πιάτο έρχεται η στιγμή της αλήθειας. Και η αλήθεια πόνεσε. Ήταν η στιγμή της κατάθλιψης και του λεξοτανίλ. “Γιατί να τελειώσει? Ήταν τόσο υπέροχο”. Ένας πολύ περίεργος αχταρμάς γεύσεων που μόλις τον συνηθίσεις, δεν ξεκολλάς. Ωστόσο, αν σου αρέσουν οι ξεκάθαρες γεύσεις και οι απλές συνταγές, ίσως δυσκολευτείς. Αν σου αρέσουν τα πειράματα, δεν θα χάσεις (4/4).

• Πένες Al Tartufo (12,8€). Εννοείται πως δεν κάνω το λάθος να αναφέρω αναλυτικά τον σιδηρόδρομο των συστατικών. Πένες με λάδι τρούφας, αλλά και κομμάτια τρούφας (σε flakes). Δεν είχα υπόψη μου ότι τα κομμάτια τρούφας είναι απόλυτα άγευστα. Δεν είναι ειρωνικό σχόλιο, μιας και πρώτη φορά δοκίμασα ωμή τρούφα. Καμία αίσθηση. Ή ήταν της πλάκας ή δεν έχει νόημα η χρήση της. Πάντως, δεν πρόσθεσε οτιδήποτε στη γεύση του πιάτου. Το λάδι της, πάλι, πρόσθεσε. Όχι τόσο πετυχημένα, όμως, όσο θα δείτε να βοηθά σε συνταγές άλλων εστιατορίων. Οι πένες ήταν al dente και από δίπλα ήρθε, λίγη, τριμμένη παρμεζάνα. Ένα γευστικό πιάτο, από το οποίο, για το κόστος και τα συστατικά του, περιμένει κανείς ακόμη περισσότερα (3/4).

• Πίτσα Ananas con Pollo (9,8€). Ανανάς, κοτόπουλο και πονηριά η sour cream. Η συγκεκριμένη επιλογή με απογοήτευσε. Μέχρι και τον παμφάγο φίλο μου απογοήτευσε. Ο συνδυασμός ανανά και κοτόπουλου δεν είχε κανένα γευστικό νόημα. Επιπλέον η ζύμη της πίτσας δεν θύμιζε, καθόλου, την ωραία αίσθηση της Ιταλικής ζύμης. Πιο πολύ θύμιζε ένα σχετικά αφράτο ψωμάκι. Έφαγα περίπου 1,5 κομμάτι από τα 4 που μου αναλογούσαν, κάτι που έχει να μου συμβεί χρόνια. Αντιπροτείνεται (1/4).

Χορτάσαμε? Πεθάναμε! Οι μερίδες στο Pastabar είναι αρκετά καλές. Τέσσερα πιάτα αρκούν, ξεκάθαρα, για να χορτάσουν δύο άτομα. Εμείς, με τα πέντε που πήραμε, ήμασταν στα πρόθυρα νοσοκομείου. Δεν ήπιαμε αλκοόλ, γιατί θα ξέφευγε το πράγμα. Αντίστοιχα, δεν δοκιμάσαμε και κάποιο γλυκό. Αξίζει να τονιστεί, για τα τελευταία, ότι, από την εικόνα τους στα γύρω τραπέζια, ήταν και αυτά υπέροχα παρουσιασμένα και έδειχναν εκνευριστικά δελεαστικά.

Και επανέρχομαι στο πρόβλημα. Μπορεί να συναντήσεις κορυφαία πιάτα. Μπορεί, επίσης, να συναντήσεις γευστικές αστοχίες. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξέρεις τι να πρωτοεπιλέξεις. Τουλάχιστον όχι μέχρι να πας 16 φορές με το ταίρι σου (έχουν γύρω στις 80 επιλογές και θα παίρνεις 5 πιάτα τη φορά) ή 5-10 φορές με μεγαλύτερη παρέα για να δοκιμάσεις λίγο από όλα. Οπότε καλό κουράγιο.

Δεν θα σου βγουν φθηνά αυτές οι επισκέψεις βέβαια. Υπολόγισε 16-23€ το άτομο (σε επίσκεψη δύο ατόμων) χωρίς ποτό, ανάλογα το πόσο θέλετε να σκάσετε. Οπότε, με ποτό, υπολόγισε, ας πούμε, 18-26€.

Για να το σουμάρουμε λίγο, στο Πάσταμπαρ θα βρεις όμορφο περιβάλλον, όχι κορυφαίο βέβαια, καλή εξυπηρέτηση, ούτε εδώ κορυφαία όμως, καλές γεύσεις, με τα πάνω και τα κάτω τους, τιμές ελαφρώς τσιμπημένες, όπως στα πιο πολλά Ιταλικά εστιατόρια κι ένα, τρομερά, ελκυστικό μενού.

Οπότε το δίλημμα είναι ένα: να πας στο Pastabar ή όχι? Αν πας, άσχετα από το πόσο θα σου αρέσει, θα ξαναπάς και θα ξαναπάς... και θα ξαναπάς. Έτσι την πάτησα κι εγώ...

10 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Έχω να γράψω κάποιο καιρό κυρίως γιατί υπάρχει πληθώρα κρητικών στο ASK4 Food που καλύπτουν γενικά όλες τις πτυχές καλές και κακές ενός εστιατορίου. Όπως και τις περισσότερες φορές που αποφασίζω να δοκιμάσω κατι καινούργιο έτσι και τώρα πήρα την απόφαση να επισκεφτώ το συγκεκριμένο εστιατόριο. Είχε πάρα πολύ καλές κριτικές και αρκετές αναφορές σε γνωστά έντυπα.

Θα ήθελα να αρχίσω σημειώνοντας τα εξής.

Η Ιταλική κουζίνα είναι γνωστή για τρία πράματα

α) Για την ποιότητα των υλικών της

β) Την φρεσκάδα των υλικών της

δ) Την απλότητα της

Οπότε αν θέλετε αν φάτε Ιταλικό διαλέξατε το λάθος εστιατόριο... Συγνώμη δεν θα έπρεπε αρχίσω έτσι την κριτική μου αλλά...

Παραγγείλαμε για δύο άτομα μια σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα σύκα, φρέσκα ραβιόλια με μανιτάρια και ραβιόλια με γκοργκοντζόλα. Το μενού ισχυρίζεται ότι τα ραβιόλια είναι φρέσκα και αυτό μας οδήγησε στο να επιλέξουμε τα συγκεκριμένα πιάτα.

α) Τα ραβιόλια με τα μανιτάρια περιείχαν μια περίεργη μάζα η οποία δεν μπορούσαμε να προσδιορίσαμε ως προς την προέλευση των υλικών της. Το ζυμάρι το ίδιο ήταν λαστιχωτό και με τίποτα δεν θύμιζε μια φρέσκια ζύμη. Ήταν κίτρινη λαστιχωτή και δυστυχώς σερβιρισμένη χλιαρή.

β) Τα Ραβιόλια με την Γκοργκοντσόλα είχαν μια γλυκιά γέμιση με ένα απροσδιορίστου γεύσης τυρί χωρίς όμως να θυμίζει γκοργκοντζολα. Ηταν βουτηγμένο μέσα στην κρέμα γάλακτος. Δλδ πραγματικά σχεδόν όλα τα πιάτα έιχαν κρέμα γάλακτος... Ελεος Αυτό το πιάτο πραγματικά δεν τρωγόταν.

γ) Η Σαλάτα ήταν μια χαρά. Αρκετά πλούσια με λίγο ποιο γλυκιά από το πως θα προτιμούσα την βινεγκρέτ μου αλλά αυτό δεν έχει σημασία ήταν το μόνο πιάτο το οποίο τρωγόταν

Το σέρβις γενικά είναι καλό γρήγορο και λίγο αδιάφορο γενικά. Βιαστικό.

Γενικά το εστιατόριο θυμίζει κακή εκδοχή παλιάς αλυσίδας ιταλικών εστιατορίων το οποίο πρέπει να σας πω είναι πολύ καλύτερο.

Δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ και δεν θα το επέλεγα.

15 Φεβ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Το ημερολόγιο έγραφε Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 22:30 περίπου. Ήμασταν 6 άτομα και το μαγαζί ήταν πρόταση του ενός ζευγαριού που είχε ξαναπάει. Μπαίνοντας η διακόσμηση ήταν λιτή και απέριττη, θύμιζε όντως ιταλική trattoria και ο πολύς κόσμος με προϊδέαζε θετικά.

Πεινούσαμε πραγματικά πολύ οπότε με το που καθίσαμε μπήκαμε στα άδυτα των καταλόγων μας. Τεράστια ποικιλία σε βαθμό που δεν ήξερες τι να πρωτοδιαλέξεις. Εν τέλη καταλήξαμε σε μία σαλάτα Panzanella, δύο πίτσες Pizza con Salamιnο Emiliano cacciatore και Pizza Ham για την μέση και 5 μακαρονάδες. Εγώ πήρα linguini Al Tartufo με λάδι τρούφας το οποίο μύριζε υπέροχα. Όλα τα πιάτα ήταν εξαιρετικά, η πίτσες και οι μακαρονάδες μακράν από τις καλύτερες που έχω φάει και οι μερίδες γενναιότατες. Ήταν ίσως η δεύτερη φορά που σκέφτηκα ότι θα κάνω εμετό από το πολύ φαΐ. Στο τέλος πήραμε και ένα γλυκό σοκολάτα με φράουλες αλλά 4 άτομα που είχαμε μείνει και δεν το καταφέραμε. Αν και δεν ήταν το δυνατό τους σημείο ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπές.

Ο λογαριασμός ήρθε στα 112 ευρώ (περίπου 18 ευρώ το άτομο) κάτι που το θεωρώ καταπληκτικό αν υπολογίσει κανείς την ποσότητα αλλά και την ποιότητα αυτών που φάγαμε (πρέπει να το δείτε από κοντά).

Έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πραγματικά δεν το περίμενα!