ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ

Ελληνική κουζίνα

  Ριζάρη 28, Παγκράτι [Χάρτης]
  210 7232333

Περιγραφή
Ελληνική μοντέρνα κουζίνα.
Ώρες λειτουργίας:
Ανοιχτά μόνο Μεσημέρι 13:00-18:00 Τρίτη - Κυριακή. Δευτέρα κλειστά.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Παγκράτι, Αθήνα
Απρ
28
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Μαγειριό με μαμαδίστικη, αγαπημένη, παραδοσιακή κουζίνα που έρχεται να μας θυμίσει ωραίες νοστιμιές χωρίς δημιουργικές πινελιές και γκουρμεδιές και που για όποιον βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή μεσημεροαπόγευμα και θέλει να ξεφύγει από τα κλασικά ταχυφαγεία (σουβλάκι, πίτσα, σάντουϊτς) και να μην πληρώσει πολλά για να χορτάσει την πείνα του, είναι η καλύτερη επιλογή μακράν.

Βρίσκεται σε ένα στενάκι κάθετο στη Ριζάρη, στο Παγκράτι. Είναι ημιυπόγειο, καθώς τα παράθυρα βλέπουν στον δρόμο και είναι και γωνιακό. Καθαρό, περιποιημένο και αρκετά φροντισμένο που παραπέμπει σε δεκαετία του ΄50, ίσως και παλαιότερα. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση που το προτιμούν νέοι και φοιτητές, καθώς έχει καλό και φθηνό φαγητό και το κυριότερο γεύσεις μαμάς. Επίσης διαπίστωσα ότι αρκετοί περνούν και παίρνουν φαγητό σε πακέτο για το σπίτι τους. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη και πιο σταθερή πελατεία του καταστήματος. Κάθε μέρα έχει 5-6 μαγειρευτά πιάτα που εναλλάσσονται ανάλογα με τις πρώτες ύλες ή την περίοδο (π. χ. αν είναι Σαρακοστή). Επίσης φτιάχνει και κάποια πιάτα της ώρας, ψητά, σχάρας κλπ.

Ένας άνθρωπος, προφανώς ο ιδιοκτήτης, με προθυμία, φιλότιμο και κυρίως μεράκι τα κάνει όλα. Παίρνει παραγγελία, φέρνει τα σερβίτσια, καθαρά περιποιημένα και μαζί το ψωμί σε πανεράκι και το μπουκάλι με νερό και φυσικά το λογαριασμό στο τέλος. Όλα με σβελτάδα αλλά και χαμόγελο.

Τι να πω να δοκιμάσετε: μουσακά, παστίτσιο, μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλο (μοναδικό πιάτο που τρώγεται για κυρίως) ή ρεβύθια με σπανάκ; Το φαγητό είναι ποιοτικό, χορταστικό και νόστιμο. Έχω δοκιμάσει και της ώρας: χοιρινή μπριζόλα με πατάτες χεράτες και όχι προτηγανισμένες, σε πολύ μεγάλη μερίδα.

Ανάλογα με το πόσα πιάτα θα παραγγείλετε και το πόσο πεινασμένοι είστε θα πληρώσετε 10-15 ευρώ. Το σίγουρο είναι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι και θα ξαναπάτε.