ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ

Ελληνική κουζίνα

  Ριζάρη 28, Παγκράτι [Χάρτης]
  210 7232333

Περιγραφή
Ελληνική μοντέρνα κουζίνα.
Ώρες λειτουργίας:
Ανοιχτά μόνο Μεσημέρι 13:00-18:00 Τρίτη - Κυριακή. Δευτέρα κλειστά.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Παγκράτι, Αθήνα
Φεβ
06
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Το χατιρι. Πως να το περιγραψω?
Απο την Ριζαρη ειναι ενα ημι υπογειο, απο τον διπλανο δρομο ειναι το ισογειο μιας πολυκατοικιας. Περισσοτερο μοιαζει με χωρο καφενειου πισω στην δεκαετια του 60, παρα με εστιατοριο. Εχει μια βεραντουλα με τρια τραπεζια,, διπλα στην τζαμαρια, και απο κατω βαρελια. Ο χωρος με την πρωτη ματια σε αποθαρυνει, αλλα τα καλα ερχονται αργοτερα.

Λιστα φαγητου περιορισμενη, μα οτι μαγειρευτο φας ειναι καλο, εκτος της ωρας που μαλλον το ψηνουν σε τηγανι.

Φρεσκια σαλατα, πατατα τηγανητη στο χερι, και ενα μοσχαρισιο κοτσι (οσομπουκο), σερβιρισμενο με ταλιατελες που λεει πολλα. Οπωσδηποτε την τυροπιτα φουρνου, που στην πραγματικοτητα ειναι ραβιολες με ανθοτυρο, και σβησμενες με φρεσκο βουτυρο. Καλο χυμα κρασι εκ Καρδιτσας προερχομενο.

Αν ο δρομος σας βγαλει εκει, και πεινατε, να κατσετε να φατε, για την γευση και ποιοτητα μονο. Δεν ειναι μαγαζι που θα ανεβασει την παρεα με το χωρο του.
Εαν ειστε μονος/μονη, εργενης, και καποιας ηλικιας ναι το μαγαζι ενδεικνυται, γιατι με 15 ευρω τρως αξιοπρεπες φαγητουλι. Ο χωρος χρηζει ανακαινισης, ντεκορ, χθες οχι σημερα.

Στα θετικα
¨
-Μικρη λιστα μενου που δειχνει οτι ειναι χειροποιητα.
- Νερακι σε μπουκαλι.
-Ψωμακι με ελιτσες στην αρχη.
-Κερασμα γλυκακι.
-Αθορυβο και αποτελεσματικο σερβις.
-Καλες τιμες.

Στα αρνητικα.

- ΧΩΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΧΩΡΟΣ. Ακομη και αν περνας απεξω σε αποτρεπει να μπεις.
Και η μια ντοματουλα που του εβαλα, ειναι χαριστικη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Παγκράτι, Αθήνα
Νοε
04
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο δύο φορές μέσα στον Οκτώβριο, την πρώτη φορά βράδυ Παρασκευής (οκτώ άτομα) και τη δεύτερη βράδυ Πέμπτης (δύο άτομα). Στην πρώτη περίπτωση το εστιατόριο ήταν σχεδόν γεμάτο και στη δεύτερη το αντίθετο (εκτός από εμάς υπήρξαν μόνο τρείς παρέες συνολικά σε διαφορετικούς χρόνους).

Αναφορικά με την ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται η κοινή άποψη όλων μας υπήρξε εξαιρετικά θετική! Το σχετικά περιορισμένο μενού περιελάμβανε πιάτα που βρίσκονται στο φάσμα της "πειραγμένης" ελληνικής κουζίνας με το πολύ καλό αποτέλεσμα να αποδίδεται στο συνδυασμό της πολύ καλής πρώτης ύλης και της ικανότητας και δημιουργικής φαντασίας του σεφ-ιδιοκτήτη:

-Φρέκα φασολάκια με ντομαντίνια και βασιλικό (πολύ καλά)
-Χούμους (εξαιρετικό).
-Τυροπιτάκια κατσαρόλας(εξαιρετικά).
-Συκώτι με ξύδι και δενδρολίβανο (εξαιρετικό).
-Κοτόπουλο ταντούρι και μελιτζανοσαλάτα (εξαίσιο!! )
-Χοιρινό τσιγαριαστό (εξαιρετικό).
-Κότσι μοσχαρίσιο με ταλλιατέλες (εξαιρετικό).

Τα παραπάνω αποτέλεσαν τις βασικές γευστικές επιλογές μας οι οποίες συνοδεύτηκαν από καλό χύμα κόκκινο κρασί και πολύ καλό τσίπουρο διπλής απόσταξης, ενώ στο τέλος υπάρχει πάντα κέρασμα από αξιοπρεπές επιδόρπιο γλυκό.

Στα θετικά του καταστήματος η πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής (για το πλήρες δείπνο των οκτώ ατόμων πληρώσαμε 88 ευρώ. )
Το σέρβις υπήρξε φιλικό και αποτελεσματικό.

Αυτό που χρήζει σημαντικής βελτίωσης είναι η διαμόρφωση του χώρου, ο οποίος είναι ψυχρός και μάλλον μίζερος, κάτι που δεν διευκολύνει στην ολοκλήρωση της απόλαυσης και λειτουργεί μάλλον αρνητικά για τον ανυποψίαστο ( γιά την ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται) επισκέπτη -πελάτη.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Παγκράτι, Αθήνα
Νοε
03
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Πηγαινω πολυ συχνα σε αυτο το εστιατοριο, -αν και δεν μενω στην περιοχη- παρα το οντως ψυχρο και κιτς περιβαλλον. Ο λογος ειναι φυσικα τα εξαιρετικης ποιοτητας και νοστιμιας πιατα του που θα μπορουσαν ανετα να "σταθουν" σε ενα ακριβο γκουρμε εστιατοριο.

Με την παρεα μου εχουμε δοκιμασει σχεδον ολα τα πιατα του καταλογου και δεν υπαρχει ενα που να μη μας αρεσε. Θα ξεχωριζα ως καλυτερα το μοσχαρισιο κοτσι, τις γαριδες με κριθαρακι, τα τυροπιτακια κατσαρολας, τα σεσκουλα με μαυροματικα, και τον σολωμο με κρουστα μυρωδικων.

Το χυμα κρασι ειναι αξιοπρεπεστατο και το κερασμενο γλυκο (ασπρη μους σε βαση απο πανδεσπανι) εξαιρετικο.

Οι τιμες χαμηλες, το σερβις γρηγορο αλλα απροσωπο Συστηνω ανεπιφυλακτα αυτο το εστιατοριο που αν ξεπερασεις την αρχικη αρνητικη εντυπωση που σχηματιζεις βλεποντας το απ εξω και μπεις, θα αποζημιωθεις 1000%.