ΡΟΥΓΑ

Πολίτικη κουζίνα

  Δαβάκη 3, Ν. Φιλαδέλφεια [Χάρτης]
  210 2529536

Περιγραφή
Ταβέρνα με πολίτικους μεζέδες


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Μάρ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Επικρατεί έντονος προβληματισμός στις σκέψεις και εντυπώσεις που έχω για την Ρούγα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας, την κοινότητα του ask4food.
Πως έχει λοιπόν το σκηνικό της επίσκεψης μας?

Όλα ξεκίνησαν από την κουβέντα συνεργάτη, που έρχεται για business promotion (sic) για λίγες μέρες κάθε χρόνο στην ίδια εμπορική Έκθεση.
- Μην με πας πάλι σε κανένα τσιπουράδικο, να γίνουμε ντίρλα χωρίς να φάμε τίποτα. ( Δες κριτική Αλλόκοτο, Βριλήσσια )
-Σαν τι θες δηλαδή ?
- Θυμάσαι πρόπερσι τι καλά που περάσαμε στην χασαποταβέρνα στα Καλύβια?

Μετά από αυτή την στιχομυθία, βγήκα σε αναζήτηση κρεατάδικου πέριξ τις Νέας Φιλαδέλφειας, μια που ο συνεργάτης θα διανυκτέρευε δυτικά, αλλά δεν είχα και όρεξη να πάω και πέρα από το ποτάμι.
Να πω ότι στο μυαλό μου πάντα Δυτικά Προάστια ήταν τα δυτικά του Κηφισού μακρινά και περίεργα μέρη που σπανίως επισκεπτόμουν με την παρέα μου.
Αυτά γιατί λόγω Αεκάρας, η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν απλά άνω του κέντρου οπότε και ολίγον Β. Π.

Άλλη κουλτούρα η Νέα Ιωνία, σε συνοικία της οποίας μεγάλωσα, και η Ν. Φ. και άλλη οι τεράστιες περιοχές του Περιστερίου π. χ.
Εμπιστευόμενος μόνο πρόσφατες κριτικές, και δυστυχώς μη διαβάζοντας την πολύ παλιά κριτική της Pontiki, αποφάσισα να οδηγηθούμε τρία άτομα στο Πολίτικο αυτό μαγαζί για να γευτούμε το... καλύτερο γιαουρτλού της Αθήνας.
Σαββατόβραδο με προηγηθέν τηλεφώνημα, χωρίς να μας κρατήσουν το όνομα!
Φτάσαμε περίπου στις 9.30μ. μ. σε μιά ήσυχη γειτονιά πολύ κοντά στην πολύβουη Τρυπιά.

Παλιά μονοκατοικία με αναμμένη την επιγραφή και η πόρτα κλειστή. Χτυπάμε το ρόπτρο και αναμένουμε, μόλις πάμε να φύγουμε προς την κατεύθυνση της αυλής που μας έδειχνε το βέλος στον τοίχο, ανοίγει η δίφυλλη ξύλινη πόρτα και μας καλωσορίζει ο υπέργηρος Κος Δημήτρης.
Άφωνοι στο εντελώς άδειο από κόσμο μαγαζί, που μόλις άρχιζε να μας μυρίζει η διακριτική μυρωδιά σόμπας γκαζιού.
-Εσείς είστε οι τρείς που πήρατε τηλ. ? μας ρωτάει και μας δείχνει ένα τραπέζι κοντά στην σόμπα ο κ. Δημήτρης

Το τραπέζι μας ήταν στρωμένο με διπλά υφασμάτινα τραπεζομάντηλα, αλλά το κάτω δεν πρέπει να το αλλάζουν και πολύ συχνά. Τα σερβίτσια ήταν όλα καινούργια και καθαρά. Ο εσωτερικός χώρος χωρίζεται σε δύο μέρη, εμείς καθήσαμε στον μικρότερο αριστερό με δυο τεσσάρια και ένα οχτάρι τραπέζια.

Δεν θα ηταν και άσχημα αν ήταν φροντισμένος, τι να κάνεις τις Αποκριάτικες μάσκες και κορδέλες όταν μέχρι να παραγγείλουμε επιδοθήκαμε στο σπορ του τι μας ενοχλεί πιό πολύ.
Δεν μας ενόχλησαν, οι τσιγαρότρυπες του τραπεζομάντηλου, έχω ξαναδεί.
Δεν με πείραξε που δεν είχαν κάνει παρκέ το πάτωμα.
Δεν με ενόχλησε το στυλ του απλού και συμπαθητικού τελικά Κωνσταντινοπολίτη από τα Ταταύλα, έχω δει πολλούς σερβιτόρους που είναι πρόθυμοι να βγάλουν τα εσώψυχα τους.

Μας ενόχλησε η μυρωδιά υγρασίας σε έναν χώρο που δεν αερίζεται επαρκώς.
Υπάρχουν μονίμως κλειστά τα παραθυρόφυλλα, απόδειξη η ύπαρξη για στεγανότητα... αυτοκόλλητων ταινιών.
Μας αποτελείωσε όμως η επίσκεψη του συνεργάτη στην τουαλέτα. Μας πρότεινε να μην την επισκεφθούμε, και μας ρώτησε αν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να φάμε εδώ, φανταστείτε την αμηχανία.
Αφού τον καθησύχασα ότι να μην ανησυχεί και το φαγητό είναι πολύ καλό σύμφωνα με γευσιγνώστες του a4f, επιδόθηκε σε αναλυτική εξέταση των σερβίτσιων χωρίς όμως να βρει ψεγάδι.
Παρακαλώ να συγχωρέσετε την εισαγωγή μου που αφορά μόνο τον χώρο αλλά έκλεψε την παράσταση.

Πραγματικά στον κατάλογο του θα βρεις πιάτα που στα μοντέρνα Πολίτικα- κεμπαπτζίδικα δεν τα γνωρίζουν καν.
Εδώ η τσοπανοσαλάτα είναι λάχανο με λίγο καρότο και σκορδάτη σως, πολύ νόστιμη και ανάλαφρη.
Χόρτα παραπούλια, βραστά με λεμονάκι πολύ νόστιμα.
Η πίτα Καισαρείας είναι ταψιού, το χειρότερο πιάτο για μας. Το φύλλο δεν ήταν τραγανό και μέσα χλιαρή. Όπως παραδέχθηκε ο σερβιτόρος μας την βάζουν στο ψυγείο και την ζεσταίνουν στα μικροκύματα, επιστρέψαμε όση έμεινε από την δοκιμή αλλά χρεώθηκε κανονικά.

Αντικαταστήσαμε με παστουρμαλί που ήταν μεγάλο και πολύ νόστιμο.
Σουτζούκι καγιανά, σε σαγανάκι με πικάντικη σάλτσα ντομάτας με δυό ολόκληρα μάτια αυγά, μου θύμισε στυλ Φάνη.
Το σαγανάκι τυρί, νομίζω μαστέλο δεν με ενθουσίασε.
Αντίθετα ο κρασομεζές είναι κορυφαίο πιάτο, σε πήλινο με κομμάτια μελωμένου χοιρινού που κόβετε ακόμα και με... την καρδιά μαρουλιού, και υπέροχη άσπρη τυρένια σως.

Εξίσου κορυφαίο το pepper steak, καθαρό κομμάτι χωρίς καθόλου λίπος σε υπέροχη σάλτσα με ολόκληρα ροζ, πράσινα και μαύρα πιπέρια.
Ακολούθησε το γιαουρτλού, υπερπαραγωγή, το έβγαλα φωτογραφία.
Τετραώροφο οικοδόμημα με σουβλακόπιτα, 4 τεμ. Κεμπάπ, σκορδάτη σως γιαουρτιού και καραμελωμένα κρεμμύδια για ρετιρέ.
Ήρθε τελευταίο, δεν φαγώθηκε όλο καθώς δεν το έχουμε συνηθίσει τόσο πικάντικο, και είχαμε ήδη φουσκώσει από τα προηγούμενα.
Όλα αυτά τα συνοδέψαμε με 1 1/2 λίτρο σαββατιανό χύμα, λίγο βαρύ.
Η εξυπηρέτηση μας ήταν γρήγορη μιας και είμασταν το πρώτο τραπέζι που ήρθε, μέχρι τις 11.00 περίπου που φύγαμε στο μαγαζί ήρθαν άλλες τρείς τέσσερις παρέες.

Τσιγάρο δεν μύρισε καθόλου, και μου έκανε εντύπωση μιας που όπως είπα ο χώρος δεν αερίζεται επαρκώς. Η διπλανή μας πάντως παρέα ζήτησε να κάτσει μόνο αν δεν καπνίζουν, και εμείς απαντήσαμε καταφατικά.
Από ότι καταλάβατε φάγαμε πολύ καλά, τουλάχιστον δύο πιάτα του είναι κορυφαία, και σε τιμές που δεν τις βρίσκεις. 5,8-6,8€ κυρίως πιάτο?
Πληρώσαμε συνολικά με ποτά 57,50€, όπως μας είπε ο κ. Δημήτρης αυτά που φάγαμε τα παραγγέλνουν δέκα.

Συμπέρασμα, εγώ δεν ξέρω αν θα ξαναπάω, ίσως σε παρόρμηση της στιγμής.
Αυτό που θα πρότεινα χωρίς κανένα ίχνος κακίας είναι να κλείσει άμεσα, να ανακαινιστεί ριζικά ο χώρος, με νέες ηλεκτρικές αλλά και υδραυλικές εγκαταστάσεις, σωστό εξαερισμό και θέρμανση, αλλαγή παραθύρων, βάψιμο, και... ο κατάλογος δεν τελειώνει.
Και μετά με το ίδιο μενού, με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και φροντίδα της επένδυσης τους, να ξαναλειτούργησει με την επίβλεψη μόνο του σημερινού τιμ.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Ιαν
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Η Ρούγα είναι πιθανότατα το αγαπημένο μου ταβερνάκι. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που με πήγε για πρώτη φορά ένας καλός μου φίλος (ή ήταν 2; Σταμάτη και Σπύρο, να είστε καλά), αλλά ακόμα θυμούνται σαν χτες αυτή την ημέρα που ο άνθρωπος και το ψωμί ήρθαν τόσο μα τόσο κοντά. Από τότε έχω κάνει κι εγώ το ίδιο καλό σε πολλούς καλοφαγάδες φίλους μου και ούτε ένας δεν έφυγε παραπονεμένος, αντιθέτως οι περισσότεροι επιθυμούν διακαώς να ξαναπάμε (και ξαναπηγαίνουμε, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία επ’ αυτού).

Μπορώ να καταλάβω όλα τα αρνητικά που έχω ακούσει ή διαβάσει κατά καιρούς να καταλογίζονται στη Ρούγα, και σε αρκετά από αυτά ίσως και να συμφωνώ.

Όσον αφορά το χώρο, η ταβέρνα είναι ουσιαστικά ένα παλιό (με ό, τι συνεπάγεται αυτό) σπίτι, με πίσω αυλή για τα καλοκαίρια. Το χειμώνα επειδή δεν έχει καλοριφέρ για θέρμανση, ο χώρος είναι σχετικά δροσερός (υπάρχουν κάποιες σόμπες, αλλά δεν θερμαίνουν ούτε αρκετά, ούτε ιδανικά), ενώ οι τουαλέτες δεν έχουν καμία σχέση με τις τουαλέτες του Μικέλ (θα δείτε μέχρι και χαρτοταινία να παλεύει να κλείσει τις ρωγμές στον τοίχο γύρω από το παράθυρο). Από την άλλη όμως, εμένα προσωπικά η διακόσμηση αλλά και η μουσική, μου ταιριάζουν απόλυτα με την όλη ατμόσφαιρα.

Σχετικά με την εξυπηρέτηση, οι ρυθμοί με τους οποίους ετοιμάζονται και σερβίρονται τα φαγητά είναι εξαιρετικά βραδείς. Δηλαδή αν πας και περιμένεις να έχεις φάει μέσα σε μια-μιάμιση ώρα από την παραγγελία, ξανασκέψου το. Ειδικά αν πετύχεις και άλλον κόσμο (το οποίο τώρα τελευταία δυστυχώς δε συμβαίνει πολύ συχνά), ο χρόνος αναμονής αυξάνεται εκθετικά. Εμένα προσωπικά ουδόλως με ενοχλεί αυτό, γιατί συνήθως πηγαίνω με παρέα που δεν πηγαίνουμε απλά για να κάτσουμε και να φάμε στα γρήγορα, αλλά για να αράξουμε, να κουβεντιάσουμε, να γελάσουμε, να περάσουμε ωραία, ε και να φάμε/πιούμε βέβαια και στο ενδιάμεσο.

Τις προάλλες πήγαμε 9-9μιση και φύγαμε 1 μετά τα μεσάνυχτα. Και αν νομίζετε ότι δε με νοιάζει και τόσο πολύ επειδή πάμε απλά για να τσιμπολογήσουμε, σας ενημερώνω ότι τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος άνθρωπος και γνήσιος.

Αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι πως γίνεται το φαγητό της Ρούγας να μη σε αποσπά ολοκληρωτικά από οτιδήποτε άλλο! Ο άνθρωπος το έχει, πώς να το κάνουμε. Για αυτό εξάλλου, μετά από τόσα χρόνια και τόσες επισκέψεις, δεν έχω καταφέρει να δοκιμάσω ιδιαιτέρως πολλά πιάτα, γιατί αυτά που έχω ήδη γευτεί είναι πολύ καλά για να μην τα ξαναπάρω.

Δε θα αναφερθώ σε όλα για να μην κουράσω. Μια σημείωση μόνο, όσοι αγαπάτε το σκόρδο και τα καυτερά φαγητά, θα περάσετε πολύ καλά.

Το τζατζίκι και η τυροκαυτερή είναι (προφανώς) χειροποίητα και αρκετά δυνατά. Σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν είσαι κουτός που το πρωί τρως μέλι/μαρμελάδα/μερέντα αντί για τις αλοιφές της Ρούγας μαζί με το ψωμί σου. Μιας που είπαμε για ψωμί, όνειρο, ψημένο με λαδάκι, να γλύψεις τα δάχτυλά σου.

Από σαλάτες δε μπορώ να πω πολλά, γιατί παίρνω πάντα τσομπανοσαλάτα. Κομμένο λάχανο με ανεπαίσθητη (χαχ, γελάσαμε) εσάνς σκόρδου, απλά ακαταμάχητη.

Από ορεκτικά έχει αρκετούς κεφτέδες (προσωπικά προτιμώ τους κολοκυθοκεφτέδες και τους ντοματοκεφτέδες, ίσως και τους κρεμμυδοκεφτέδες). Η φέτα ψητή πικάντικη είναι η λατρεία μου όσον αφορά τα τυριά, ενώ οι φίλοι μου προτιμούν το μελωμένο χαλούμι. Πολύ ωραίο και το παστουρμαλί του για τους φίλους του παστουρμά (ελαφρύς γενικά, δε θα κάνετε 3 μέρες να ξεπορτίσετε από το σπίτι).

Ας πάμε και στα κυρίως πιάτα. Εδώ το μυστικό κρύβεται στις σάλτσες, είναι τόσο ωραίες που προτιμώ να αφήνω τους άλλους να φάνε το κρέας και να καθαρίσω μετά τα πιάτα με τη βοήθεια του ψωμιού, μέχρι να μη χρειάζονται πλύσιμο. Μπεκρή μεζέ αποφεύγω να τρώω συνήθως έξω γιατί έχει πολύ λίπος, αλλά ο κρασομεζές της Ρούγας έχει σχετικά ατόφιο κρέας και είναι must για το τραπέζι. Η σάλτσα του μπορεί να τύχει να μπεσαμελίζει λίγο παραπάνω καμιά φορά, αλλά γενικά είναι φοβερή!

Το κοκκινιστό του μπάρμπα το έμαθα σχετικά πρόσφατα (με έβαλε ο μάστορας να μυρίσω την κατσαρόλα και πείστηκα) και από τότε το παίρνω κάθε φορά. Ελαφρώς πικάντικο πιάτο με πολύ ωραίο ζουμάκι, ό, τι πρέπει για να θρυμματίζεις το κρέας με το πιρούνι και να το εμποτίζεις λίγο στο ζουμί πριν το φας. Φάγαμε και ωραίο κόκορα κρασάτο πρόσφατα, πολύ ωραία μαγειρεμένος.

Το μπιφτέκι της Ρούγας (με τυράκι μέσα) το παίρνουμε σχεδόν πάντα, αλλά εγώ δεν τρώω σχεδόν ποτέ (δεν τα αγαπώ πολύ τα μπιφτέκια), απλά σκουπίζω το πιάτο όταν τελειώσουν οι άλλοι.

Άφησα τα δύο καλύτερα για το τέλος. Το χοιρινό ψητό πικάντικο είναι κατά μέσο όρο το αγαπημένο πιάτο των φίλων μου, έχει ακούσει πολλά καλά λόγια από πολύ κόσμο. Λεπτό νόστιμο χοιρινό κρέας, αρκετά καθαρό, με ολόκληρα πιπέρια και μια σάλτσα βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα των καλοφαγάδων, ένα πιάτο γεννημένο για να δίνει λεφτά στον φούρναρη.

Ο προσωπικός μου έρωτας είναι το γιαουρτλού κεμπάπ, το καλύτερο που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου, μια πραγματική γευστική υπερπαραγωγή, με πεντανόστιμο (και όσο πρέπει καυτερό) κεμπάπ και θεσπέσια κρεμμυδάκια πάνω από το γιαούρτι, σαν τα κερασάκια στην τούρτα.

Και για να είμαστε και λίγο politically correct, απόδειξη κόβεται επί τόπου για το κάθε τι που θα παραγγείλεις (ακόμα και μια coca cola να είναι αυτή) και στις φέρνει όλες μαζί συρραμμένες στο τέλος όταν ζητήσεις λογαριασμό. Τύφλα να χουν τα κυριλέ μαγαζιά που έχουν φουλ πελατεία και τεράστια κέρδη, αλλά σφυράνε αδιάφορα στο άκουσμα της λέξης απόδειξη.

Τιμές πολύ καλές, έχω φύγει πολλές φορές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σε φάση να μη μπορώ να κοιμηθώ μέχρι το επόμενο ξημέρωμα, και δεν έχω δώσει πάνω από 15-16 ευρώ ποτέ.

Σωστό, τίμιο, παντελονάτο μαγαζί.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Δεκ
30
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
1-9

Σταθερή αξία στις γεύσεις...

Χρόνια γνωστή μόνο απο νέο Φιλαδελφειωτες, αν δεν σε έχουν παει, την βρίσκεις αρκετά δύσκολα θα έλεγα. Σου δίνει την εντύπωση οτι έχεις παει σε ένα προσφυγικό σπίτι και σου βγάζουν μεζεδάκια για να φας. Έχει το πολύ καμμιά δεκαριά τραπεζάκια και ειναι εμφανέστατα μια οικογενειακή επιχείρηση. Είχαμε περίπου 2 χρόνια να πάμε.

Οι γεύσεις κλασσικές, παραδοσιακές. Πολύ καλό το σαγανάκι μαστελο, το γιαουρτλου του, οι μπατηροκεφτεδες πολύ μυρωδατοι και ορεκτικοι! Απο μαγειρευτά το ταβλιανο πολύ καλό και το κρεατάκι στον κρασομεζε ελιωνε στο στόμα.

Η πίτα καισαρειας πολύ νόστιμη, το μόνο αρνητικό της ηταν οτι ηταν ξαναζεσταμενη και φαινόταν άσχημα στο φύλλο της (παλιά ηταν κρουστας και θεϊκό). Δεν μας χάλασε μπορώ να πω. Η μουσική πολύ παλιά ρεμπέτικα, ανάλογο του κλίματος.

Πάντα ο ιδιοκτήτης (γραφικός χαμογελαςτος κυριουλης με μουστάκι), πριν φύγεις σε ρωτάει αν ηταν όλα καλά. Το μόνο αρνητικό της βραδιάς ηταν και πάλι οι τιμές στα συνοδευτικά που έχουν αυξηθεί αρκετά θα έλεγα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Απρ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Επισκεφθήκαμε τη Ρούγα αρχές Απριλίου, έχοντας όρεξη για αυθεντική πολίτικη κουζίνα.

Το να βρούμε το μαγαζί ήταν εύκολο και αν και σαββατόβραδο δεν δυσκολευτήκαμε να παρκάρουμε στα γύρω στενά.
Φτάνοντας έξω από το μαγαζί θυμήθηκα, από προηγούμενες κριτικές, να μην ψάξω κουδούνι και να χτυπήσω το μπρούτζινο χερούλι.

Μπαίνοντας στο ταβερνάκι αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για παλιό σπίτι. Έχει τρία δωμάτια με τραπέζια, διαφορετικής διακόσμησης το καθένα, σαν θεματικές ενότητες ένα πράμα. Δωμάτιο αφιερωμένο στο θέατρο σκιών, δωμάτιο με κάδρα με παλιές διαφημίσεις και ένα δωμάτιο με παλιές φωτογραφίες και χάρτες. Αν και κλισέ πια --> «Μεταφέρεσαι σε άλλη εποχή».

Στο μαγαζί ημασταν μόνοι και μέχρι το τέλος της βραδιάς ήρθε άλλη μια παρέα 6 ατόμων.

Ο ιδιοκτήτης φιλικός, ζεστός και αυθεντικός, ελλείψει κόσμου μας πρόσεξε και κέρδισε τη συμπάθειά μας.

Στο κυρίως θέμα!
Μιας και ημασταν μόνο 2 δοκιμάσαμε λίγα πράγματα:
-Σαλάτα Ρούγα, απλά καλή
-Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριων, επίσης απλά καλή
-Χοιρινό κοκκινιστό με μελιτζάνα, ομοίως
-Σαγανάκι με παστουρμά, εδώ ουσιαστικά ήρθε ένα αυγό τηγανιτό με παστουρμά από κάτω, πολύ καλό σε γεύση ωστόσο και
-Σουτζουκλού, το οποίο ήταν φύλλο κρούστας γεμιστό με τυρί και σουτζούκι, το καλύτερο πιάτο της βραδιάς, κάθε μπουκιά πλούσια σε γεύσεις, τέλειο με λίγα λόγια.

Ήπιαμε και μισό κιλό ροζέ κρασάκι, μας κέρασε κι άλλο ένα μισόκιλο και πληρώσαμε 27€, τίμια χρήματα για ότι φάγαμε.
Φύγαμε χορτασμένοι και σχετικά ικανοποιημένοι, θα δοκιμάσουμε όταν ανοίξει ο καιρός και την αυλή, μαζί με διαφορετικούς μεζέδες και θα επανέλθω.

Ένα σημαντικό μείον για μένα είναι η αίσθηση καθαριότητας. Δεν λέω ότι δεν ήταν καθαρά, στο wc δεν πήγαμε, αλλά λίγο το "παλαιό" ύφος, λίγο το πλαστικό τραπεζομάντηλο, λίγο το ένα μαχαίρι που είχε μια λιπαρή εσάνς, αποτέλεσμα του πλυντηρίου πιάτων χωρίς πρόπλυση, με ξενέρωσαν κάπως.
Καθεις με τον πόνο του θα μου πείτε..

Συμπέρασμα:
Γεύση: 2,5 --> 3
Εξυπηρέτηση: 3 (αν είχε παραπάνω κόσμο δεν ξέρω τι θα έκανε μόνος ένας άνθρωπος)
Χώρος: θα έμπαινε 3 αλλά θα βάλω 2 λόγω της τελευταίας παραγράφου παραπάνω
VfM: 3

Αν θα ξαναπάω? Ναι, θα δώσω 2η ευκαιρία αλλά με αυξημένες απαιτήσεις την επόμενη φορά.

p. s.: Δεν είμαι ΒΠ, είμαι ΔΠ: -)

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Σεπ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Συγνωμη που δεν θα γράψω μια στιχομυθια η ενα βιβλίο για την ρουγα η οποία είναι εξαιρετικη και το αξίζει αλλά θα περιοριστώ σε μια παράγραφο.

Η ρουγα είναι άψογη για αυτό που είναι δηλαδή η παλια μονοκατοικία με τον αέρα της πολιτικης προσφυγείας συγνωμη με πιανουν με τα ποιητικα μου 😂😂.

Ο χώρος είναι ζεστός και ο παρα την υπεργυρεια του (εδώ γελαμε) κος Δημήτρης είναι απιστευτα φιλόξενος και θα σας κάνει να νοιώσετε σαν το σπίτι σας προσφεροντας τους καλύτερους πολιτικούς μεζέδες που έχετε φάει ποτέ σε πολύ προσιτές τιμές.

Σας το λέει κάποιος που πηγαίνει Χρόνια και περιμένει αρκετή ώρα πολλες φορές για να φάει τους εκλεκτούς μεζέδες μιας και το μαγαζί το κρατάνε δυο άτομα και πολλές φορες ένα.

Τα πιάτα του είναι φρέσκα και ασυνήθιστα σε σχέση με άλλα πολιτικα μαγαζια φτιαγμενα ολα με μερακι και νοστιμια παράδειγμα το γιαουρτλου και η απιστευτη παστουρμαδοπιτα που προφανώς ξαναζεστενεται (ευγενικη απάντηση σε οδους πιστευουν ότι για οποιδηποτε πιτα ανοίγουν φυλλο εκείνη την ώρα). Το προτεινω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να φανε ποιοτική πολιτικη κουζινα.

Τιμή ανά άτομο 10-12 €

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Ιαν
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Τα καλύτερα έχω να πω. Φιλόξενοι άνθρωποι και σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά!
Πολυ οικονομική λύση για να τραπεζωσετε κόσμο. Εχω πάει ουκ ολιγες φορές σε ονομαστικές γιορτές σε φίλους. Το γιαουρτλου του δε συγκρίνεται με κανέναν άλλο!

Πολυ καλό κρασακι χύμα, παρεοκατασταση και πολυ ζεστός χώρος. Για λίγους και καλούς.

Το συκώτι στα κάρβουνα νοστιμότατο και ολα τα κεφτεδοποικιλα κρασομεζεδακια του λαχταριστά και ελαφριά. Το συστινω ανεπιφύλακτα!