Loader

Περιγραφή

Ελληνική κουζίνα με κρητικές σπεσιαλιτέ. Ζωντανή μουσική κάποιες ημέρες.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

16 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Στο Ελαϊκόν πήγα πρώτη φορά με μεγάλη παρέα. Ένας φίλος πηγαίνει συχνά και μας πρότεινε να πάμε. Εκτοτε έχω πάει αρκετές φορές, αλλά ο αρχικός ενθουσιασμός έχει υποχωρήσει αισθητά.

Βρίσκεται σε μία σκιερή, στρογγυλή πλατεία, στο Νέο Ηράκλειο. Είναι πολύ δροσερά το καλοκαίρι. Στην πλατεία παίζουν πολλά παιδιά, αλλά οι φωνές τους δεν ακούγονται στην αυλή της ταβέρνας. Το παρκάρισμα είναι εύκολο στον ίδιο δρόμο.

Έχει ωραία, ευρύχωρη αυλή, με πρασινάδες. Ένα μέρος της είναι σκεπασμένο, έτσι σε περίπτωση ξαφνικής βροχούλας να είσαι προστατευμένος. Μέσα δεν έχω καθήσει.

Η αυλή δεν έχει σωστό φωτισμό, με αποτέλεσμα να μη βλέπεις τι να παραγγείλεις ή τι ακριβώς τρως. Όταν το επισημάναμε στην τελευταία επίσκεψη, μας είπαν ότι αυτό γίνεται για τη δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας....

Η μουσική δεν είναι σταθερή στην ένταση. 'Αλλες φορές είναι σε κανονική ένταση για να συζητήσεις κι άλλες ανύπαρκτη. Τα ακούσματα είναι συνήθως έντεχνα και λαϊκά.
Ο κατάλογος δεν είναι περιγραφικός, αλλά κάπως... χιουμοριστικός και πρέπει να μαντεύεις τι περιέχει κάθε πιάτο... πράγμα που δεν οδηγεί πάντα σε ασφαλή συμπεράσματα.

Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή και σε σωστούς χρόνους.
Οι σαλάτες Ελαϊκόν και μία άλλη με πρασινάδες και μπαλάκια με τυρί είναι εξαιρετικές, καλολαδωμένες, τραγανές και νόστιμες.

Τα στικς κολοκυθιού εξαιρετικά, καθώς και οι τηγανιτές πατάτες με τριμμένο τυρί.
Οι γαρίδες σαγανάκι αξιοπρεπείς, αλλά όχι κάτι το εξαιρετικό.
Τα σουτζουκάκια σε πήλινο μεγάλο φάουλ! Λασπωμένα και τιγκα στην κανέλα, τόσο που μυρίζουν ρυζόγαλο...

Το μπουγιουρντι μην το πάρετε με τίποτα! Ένας νερουλός χυλός με ντομάτα και τυρί, που δεν έλεγε τίποτα απολύτως.

Το πιάτο με το κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα είναι νόστιμο, καθώς και το σύγκλινο Μάνης.
Το γλυκόξινο συκώτι προσωπικά δε με ενθουσίασε.

Όσες φορές έχω πάει, έχουμε πιει κρασί λευκό εξαιρετικό. Την τελευταία φορά ζητήσαμε τσίπουρο με γλυκάνισο και μας επισήμαναν ότι το βγάζουν οι ιδιοκτήτες σε δικά τους καζάνια στην Καρδίτσα. Ήταν όντως καλό, αλλά η τιμή του ήταν υπερβολική. 8€ το τεταρτάκι, δηλαδή 32€ το κιλό... Χρυσό το πληρώσαμε!
Στο τέλος, μας πρόσφεραν χαλβά σιμιγδαλένιο, ο οποίος ήταν αρκετά σκληρός.
Η τιμή κυμαίνεται στα 15€ το άτομο συνήθως. Οι μερίδες είναι νορμάλ.
Η πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία είναι εύκολη όσον αφορά το χώρο εστίασης, γιατί δεν επισκέφτηκα το WC.
Πάντως είναι απαραίτητο οι επιχειρήσεις να δίνουν σημασία στην προσβασιμότητα, ώστε οι συμπολίτες μας που είναι ΑμεΑ να μη βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένα άτομα.
Εν κατακλείδι, νομίζω ότι με ορισμένες βελτιώσεις στην κουζίνα θα μπορούσε να επιτευχθεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η διάθεση υπάρχει, ο χώρος είναι ευχάριστος, η τοποθεσία βοηθάει.

Ηρακλειδών 59, Πλατεία Μανδηλαρά, Ηράκλειο

210 2794484