ΓΙΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Ψαροταβέρνες

  Αγησιλάου και Ξενοφόντως 179, Καλλιθέα [Χάρτης]
  210 9428353 - 6947 902549

Ώρες λειτουργίας:

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Τηγανητά & ψητά θαλασσινά και μικρά ψάρια. Ανοιχτό Κάθε μέρα από το μεσημέρι



Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Μάρ
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Γιαγιά Ελισάβετ όνομα και πράγμα! Επισκέφτηκα την ψαροταβέρνα, μια καθημερινή αργά το μεσημέρι σε μια ηλιόπλουστη μέρα, καθώς βρέθηκα στην περιοχή. Βρίσκεται στις Τζιτζιφιές, κάπου μεταξύ Καλλιθέας και Ιπποδρόμου, για όσους γνωρίζουν την περιοχή, σε έναν δρόμο πολυσύχναστο με εύκολο σχετικά parking.

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος με τα τραπέζια απλωμένα και πεντακάθαρος παντού. Από το δάπεδο που γυάλιζε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Η περιοχή της Καλλιθέας έχει μια παράδοση στους Ρωσοπόντιους. Στο μαγαζί λοιπόν διαπίστωσα ότι δέσποζε σε περίοπτη θέση μια ποντιακή σημαία, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού και δηλωτικό προφανώς της καταγωγής του ιδιοκτήτη. Ο χώρος είναι σίγουρα παλιομοδίτικος (εξ ου και "Γιαγιά") αλλά περιποιημένος και πολύ φροντισμένος.

Η εξυπηρέτηση εξαιρετική, γεμάτη προθυμία, αμεσότητα και απλότητα. Αυτή η ανεπιτήδευτη ευγένεια που σε κερδίζει μαζί με το χαμόγελο.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει ικανοποιητική ποικιλία φρέσκων ψαριών, μεγάλων και μικρών, ορκετικών, σαλατών, θαλασσινών, κατεψυγμένων και μη. Δοκιμάσαμε λοιπόν:

- καλαμαράκια τηγανιτά που κατέφτασαν σε χορταστική μερίδα, χωρίς το έντονο τηγανητό λάδι

- πατάτες τηγανητές που έχω την εντύπωση ότι ήταν "αληθινές"

- χταπόδι ψητό, που όπως μου εξήγησε ο σερβιτόρος το βράζουν πρώτα για να μαλακώσει και στη συνέχεια το ψήνουν

- 1 ποτηράκι ούζο με πάγο

Στα συν: το ψωμάκι που ήρθε ψημένο με λαδάκι και ριγανούλα, το νερό σε κανάτα

Τα παραπάνω κόστισαν 21 ευρώ. Αν βρεθείτε στην περιοχή το συστήνω ανεπιφύλακτα. Νομίζω ότι αποτελεί μια καλή απάντηση στη δηθενιά που κυριαρχεί συχνά σε μαγαζιά με ψαρικά-θαλασσινά που τα ακριβοπληρώνεις χωρίς την αντίστοιχη ποιότητα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Νοε
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

«Ελευθερία – Ισότητα – Δικαιοσύνη» βροντοφώναζε ο επαναστατημένος γαλλικός λαός το 1789, «Καθαριότητα – Ευγένεια – Φθήνια» είναι το σύνθημα που χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας της ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ. Μπορεί ίσως η σύγκριση αυτή να φανεί τραβηγμένη ή και ασεβής, στον πυρήνα της όμως είναι απόλυτα σωστή, δεν υπόσχεται μάλιστα απλώς τρία δικαιώματα, φροντίζει να τα τηρήσει.

Η καθαριότητα είναι το πρώτο. Τόσο ο εσωτερικός χώρος με τα θαυμάσια παλιακά πλακάκια του δαπέδου, όσο και η μεγάλη αυλή που, αν και καλύπτεται σχεδόν ολόκληρη από κληματαριά, δεν έχει το παραμικρό σκουπιδάκι, αλλά και οι τουαλέτες που κυριολεκτικά αστράφτουν, τα φροντισμένα (άνετα, χωρίς να χρειάζονται ασκήσεις ισορροπίας των πιάτων) καλοστρωμένα τραπέζια και last not least τα καλογυαλισμένα σερβίτσια σε κάνουν να νιώσεις άνετα από την πρώτη στιγμή.

Καπάκι η τετράδα του προσωπικού που είναι επιφορτισμένο με την εξυπηρέτηση των πελατών. Σε κερδίζουν τόσο με την ευγένεια όσο και με την ακρίβεια που δείχνουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Εδώ ο πελάτης αντιμετωπίζεται χωρίς άγχος, σαν καλοδεχούμενος φίλος του σπιτιού και χαλαρώνει με την πρώτη κουβέντα, ακόμα και υπό συνθήκες πολυκοσμίας, όταν όλα τα τραπέζια είναι κατειλημμένα. Ουδείς είναι αόρατος ή προσποιείται τον αόρατο, με ένα νεύμα κι ένα χαμόγελο θα σου δείξουν ότι σε ελάχιστο χρόνο θα είναι δίπλα σου. Κάτι που αργείς ίσως να συνειδητοποιήσεις είναι ότι εδώ ουδείς τρέχει και ουδείς δείχνει να βιάζεται, τα πάντα κυλούν ήρεμα και ομαλά. Το φαγητό που σερβίρεται χωρίς άγχος είναι πιο νόστιμο. Μην αναρωτιέστε τίνος είναι αυτό το απόφθεγμα, δικό μου είναι.

Η φθήνια είναι τέλος το κερασάκι στην τούρτα, ειδικά σε σύγκριση με τις μεγάλες μερίδες. Εδώ τρως και πίνεις και ο λογαριασμός με το ζόρι σκαρφαλώνει στα 15 ευρώ το κεφάλι. Τι άλλο θέλει κανείς για να γίνει τακτικός θαμώνας αυτής της συνοικιακής ψαροταβέρνας που έχει ιστορία δεκαετιών στην πλάτη της – βλέπε προηγούμενες κριτικές.

Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ βρίσκεται στις Τζιτζιφιές, στην περιοχή του παλιού Ιπποδρόμου, που φαντάζομαι ότι σύντομα θα μετονομαστεί σε Λυρικής, το έργο δείχνει εξωτερικά τουλάχιστον τελειωμένο, στη γωνία δύο – για την περιοχή – ασυνήθιστα φαρδιών δρόμων, έτσι ώστε το παρκάρισμα να μην αποτελεί πρόβλημα άξιο λόγου (2 έως 3 στα 10). Αυτό είναι η πρώτη καλή εντύπωση καθώς προσεγγίζετε το μαγαζί. Η δεύτερη είναι ο χώρος. Ειδικά αν ο καιρός επιτρέπει τη λειτουργία της αυλής, που περιβάλλει σε σχήμα Γ το κτίσμα, θα νιώσετε αμέσως μια ευχάριστη, διόλου σκοτεινή, σκιά, σε όλο το μήκος και την έκταση του χώρου. Περιμετρικά είναι φυτεμένα διάφορα φυτά και οπωροφόρα που δίνουν μια ευχάριστη αίσθηση ιδιωτικότητας στους πελάτες όλων των ηλικιών, οι περισσότεροι από τους οποίους προσέρχονται με την άνεση και το χαμόγελο του τακτικού θαμώνα στα πρόσωπά τους. Αν είναι να έρθετε από μακριά σε ημέρα και ώρα αιχμής, φροντίστε για κράτηση!

Ο μέσα χώρος είναι μεν μικρότερος και δείχνει την ηλικία του, χωρίς όμως αυτό να δρα απωθητικά, απλώς είναι πιο φασαριόζικο το περιβάλλον, το οποίο όμως δεν είναι άχαρο, θα τολμούσα να πω μάλιστα ότι είναι διακοσμημένο με σχετικό, απλό γούστο. Η τήρηση της απαγόρευσης καπνίσματος δυστυχώς επαφίεται στον πατριωτισμό των πελατών, σημείο στο οποίο εμείς οι Έλληνες δεν διακρινόμαστε ιδιαίτερα, οπότε καταλαβαίνετε.

Ερχόμαστε στα της κουζίνας, όπου η γιαγιά Ελισάβετ εξακολουθεί να βάζει τη σφραγίδα της σε μια άκρη του καταλόγου, όπου αναφέρονται ντολμάδες, πιλμένικι και βερένικι, τρία σπιτικά, καθαρά ποντιακά φαγητά φτιαγμένα με εξαιρετική φροντίδα και στο σωστό μέγεθος, το ένα πιο νόστιμο από το άλλο, από τα οποία εγώ προσωπικά πάντα παίρνω ένα ως ορεκτικό. Αν είστε μεγάλη παρέα να τα παραγγείλετε όλα!

Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ στηρίζεται σ’ ένα μικρό κατάλογο, με τα κλασσικά ορεκτικά και ψαράκι που το τρως και δε σε τρώει. Οι μερίδες είναι όλες ανεξαιρέτως μεγάλες, αρχίζοντας από τη φρέσκια σαλάτα, όπου η μερίδα για δύο αρκεί χαλαρά για τέσσερα άτομα (και κοστίζει, αν θυμάμαι καλά, 3,50 ευρώπουλα) και περνώντας στα εξαιρετικά καλοτηγανισμένα, στεγνά κολοκυθάκια σε στικς, την πραγματικά χειροποίητη τυροκαυτερή (το ταπεινό έδεσμα που για μένα αποτελεί σταθερό και αλάνθαστο κριτήριο αξιολόγησης του πόσο μερακλίδικη είναι η κουζίνα) και καταλήγοντας στα χόρτα, που είναι βρασμένα όσο χρειάζεται και με το σωστό λαδολέμονο.

Από ψαρικά θα βρείτε σχεδόν πάντα σαρδέλα, γαύρο, μπακαλιαράκια (με χειροποίητη συνοδευτική σκορδαλιά, βεβαίως βεβαίως! ) και τσιπούρες, εξαιρετικά μύδια αχνιστά, γαριδάκι τύπου συμιακού, σε μερίδα που ξεχειλίζει από το πιάτο, αλλά και πραγματικά σπιτικό σαχανάκι με γαρίδες. Για μένα όμως το highlight είναι είτε η ψητή σουπιά είτε το ψητό θράψαλο, απλό (προτιμότερο) ή γεμιστό. Γενικά ο ψήστης κατέχει την τέχνη, οι δε τιμές χαμηλότερες δεν γίνονται.

Στην αρχή έρχεται στο τραπέζι ωραίο φρέσκο ψωμάκι, γιατί πολλά φαγητά το ζητούν επιτακτικά, και κρύο νεράκι στην πεντακάθαρη γυάλινη κανάτα. Στο τέλος, μαζί με την απόδειξη που έρχεται αυτόματα μαζί με το λογαριασμό θα σας κεράσουν συνήθως γιαούρτι σακούλας με γλυκό κουταλιού από τα χεράκια της γιαγιάς.

Ο λογαριασμός για να φάτε και καλά και μπόλικα πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15, το πολύ 18 ευρώ. Συνεπώς η ΓΙΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ συνιστάται θερμά όχι μόνο για τους παροικούντες το Δέλτα Φαλήρου, αλλά και όσους έχουν κάνει τη βόλτα τους στο Φλοίσβο, έχουν ανέβει ίσως στο κατάστρωμα του θρυλικού ΑΒΕΡΩΦ για να δούνε τα αραγμένα κότερα από ψηλά, και είναι σε αναζήτηση μιας κοντινής οικονομικής λύσης. Ιδανικό για μεγάλες παρέες.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Οκτ
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Φίλες καρδιακές από τα νότια προάστια, ένα φθινοπωρινό βράδυ, με παρέσυραν κατά Τζιτζιφιές μεριά για ψαροκατάνυξη στην περιβόητη " Γιαγιά Ελισάβετ ". Και τι δεν είχα ακούσει για το μαγαζί αυτό.... πράγματα που θα ζήλευε ακόμα και η γαλαζοαίματη γιαγιά Queen Elizabeth!! Πάνω από όλα, όμως, μέτρησαν τα σχόλια που υπάρχουν στο site μας.....

Με το που μπήκα στον εξωτερικό χώρο με ξάφνιασε η μεγάλη αυλή που θυμίζει κλασικό εξοχικό κέντρο, σαν να ΄σουν στην εξοχή. Την αυλή σκεπάζει από άκρη σε άκρη μια κληματαριά με πλούσια σοδειά σταφυλιών που οι ιδιοκτήτες στοιβάζουν στην αποθήκη τους για πάσα χρήση. Τα τραπέζια εντελώς απλά, όπως μιας λιτής ταβέρνας. Εμείς διαλέξαμε ένα τραπέζι που έβλεπε προς την μεριά της κουζίνας. Τυχαίο ;;

Ο εσωτερκός χώρος, εξίσου μεγάλος, με φωτεινά παράθυρα και δύο πεντακάθαρες τουαλέτες!!

Δυστυχώς την ώρα που πήγαμε εμείς η Γιαγιά Ελισάβετ, κοντά στα ογδόντα, είχε πάει για ξεκούραση και έτσι μας εξυπηρέτησε ο συμπαθής ανηψιός της και ένας εξίσου πρόθυμος σερβιτόρος. Οι ιδιοκτήτες είναι Πόντιοι με ρίζες από το Ορντού κοντά στην Μαύρη θάλασσα για τον λόγο αυτό στον κατάλογο του εστιατορίου διέκρινα μια μικρή γκάμα από ποντιακά και σοβιετικά εδέσματα όπως πελμένι, μαντί ή σαρμάδες!!

Το πρώτο μαγαζί που τους έκανε γνωστούς στο ευρύ κοινό βρισκόταν, από τη ΄90 μέχρι πέρυσι, λίγο πιό κάτω, ακριβώς πίσω από τον παλιό Ιππόδρομο. Το μαγαζί θα το βρείτε στην περιοχή των Προσφυγικών, στίς Τζιτζιφιές. Προσωπικά έφθασα σε 5' στο μαγαζί με ταξί που πήρα από τον πλησιέστερο σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Μοσχάτο. Νοητά, το μαγαζί βρίσκεται στην τρίτη παράλληλη της Λεωφ. Θησέως, προς τον Ιππόδρομο καθώς και στην τρίτη παράλληλη της Λεωφ. Ποσειδώνος.

Ο κατάλογος μάς εξέπληξε με την επάρκειά του και τα ψαρικά με τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους. Για καθημερινή, που πήγαμε εμείς, υπήρχαν αρκετά ψάρια ημέρας.

Τρία άτομα, παραγγείλαμε:

Χόρτα, ραδίκια γλυκά. Φρεσκότατα και εξαιρετικά. Ευρώ 3,00

Μύδια, περί τα τριάντα τεμ. η μερίδα, φρεσκότατα και καλοανοιγμένα με έντονη την αρμύρα της θάλασσας. ΕΥΡΩ 7,00

Θράψαλο, κατεψυγμένο, γεμιστό με τυρί φέτα, ντομάτα και πιπεριές πράσινες. Το μόνο, κάπως αδιάφορο πιάτο. ΕΥΡΩ 9,50

Γαρίδες ( κατεψυγμένες ) Νο. 1, τέσσερα τεμ.. Πολύ νόστιμες και ζουμερές, Συστήνονται και με το παραπάνω. ΕΥΡΩ 11,00

Μπακαλιάρος φρέσκος, τηγανητός, δύο χορταστικά τεμ. στη μερίδα, ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΦΡΕΣΚΑΔΑΣ!! ΕΥΡΩ 10,50

Λαχανοσαρμάδες, από τα χεράκια της απούσας Γιαγιάς, φτιαγμένοι εντελώς ποντιακά, συνδυασμός κιμά, ρυζιού και φυσικά... καρότου. Πολύ χορταστική μερίδα! Λίγο ανοίκεια γεύση αλλά πάντως εμείς τους τιμήσαμε και με το παραπάνω. ΕΥΡΩ 6,00

Το ψωμί, φέτες, συνηθισμένου, καψαλισμένου άρτου, ΕΥΡΩ 1,00

Τα νοστμότατα ψαρικά έρχονται, όπως μας είπαν, από τη Νέα Πέραμο, από συγκεκριμένο προμηθευτή.

'Ηπιαμε 1k. g κρασί χύμα λευκό, Τριποδάκη παρακαλώ. 'Ακρως συμπαθητικό. ΕΥΡΩ 6,00.
Από νερό..... κανάτα!!

Γύρω μας επικρατούσε αρκετή ουζοτσιπουροποσία συνοδεία μεζέδων.

Τα αρωματικά χαρτομάνδηλα που μας προσφέρθηκαν στο τέλος μας εξέπληξαν ευχάριστα ως κίνηση, προερχόμενη από μια τόσο απλή ψαροταβέρνα, όταν μάλιστα σε άλλα εστιατόρια του είδους κάνουν τα στραβά μάτια!!

Μοναδικό επιστέγασμα το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κέρασμα στο τέλος:
Μας αποχαιρέτισαν με μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στη ναυτική και φιλόξενη χώρα μας, με μια περίφημη μερίδα σπιτικού γλυκού κουταλιού σύκου - Δια χειρός γιαγιάς Ελισάβετ - μέσα σε ένα πιάτο με φοβερή γιαούρτη Όλυμπος.
Το καλύτερο κέρασμα που έχω δεχτεί εδώ και καιρό σε εστιατόριο!

Χαρήκαμε για τη γνωριμία, θέλετε δε θέλετε, τα καταφέρατε!
Θα με ξαναδείτε!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Μαι
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Επισκεφθήκαμε το κατάστημα απογευματάκι καθημερινής και κάτσαμε στην αυλή του καταστήματος η οποία είναι ευχάριστη, σκιερή ( όχι κάτι τρομερό από πλευράς διακόσμησης κτλ. )

Η εξυπηρέτηση ήταν άμεση, στο κατάστημα βέβαια υπήρχαν μόνο 2 παρέες εκείνη την ώρα
Παραγγείλαμε τυροσαλατα, γαύρο τηγανιτό, θράψαλο γεμιστό, πατάτες τηγανιτές και ήπιαμε ένα καραφάκι ούζο.

Όλα τα πιάτα ήταν νόστιμα και ικανοποιητικά.
Θα σταθώ στα 2 πιάτα με ψαρικά, ο γαύρος ήταν ελαφρά τηγανισμένος - δεν υπήρχε οσμή ή λαδίλα, νόστιμος και σε καλή μερίδα.
Το θράψαλο γεμισμένο με τυρί, ντομάτα, πιπεριά και πολύ καλά ψημένο στα κάρβουνα.

Γι' αυτά πληρώσαμε 28,5 ευρώ, μια τιμή πολύ ικανοποιητική.
Να προσθέσω και το κερασματάκι από το κατάστημα.
Θα το επισκεφθούμε ξανά, ήταν μια ευχάριστη εμπειρία

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Δεκ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μεσημέρι Κυριακής 13/12 και μετά από σύντομη βόλτα στην παραλία λόγω καλού καιρού σκεφτήκαμε να πάμε για ψαράκι κάπου κοντά.

Στο μυαλό μου ήρθε η Γιαγια Ελισάβετ που δεν είχα πάει ποτέ αλλά είχα διαβάσει αρκετά από τους φίλους του ask for food, οπότε τα βήματα με οδήγησαν εκεί προκειμένου να έχω ίδια πείρα και να δοκιμάσω τις σπεσιαλιτέ τους.

Φτάσαμε γύρω στις 13:30, οπότε στο κατάστημα υπήρχαν μόνο δύο ακόμα παρέες, το δε μαγαζί ήταν "ολο" στη διάθεσή μας.

Κάτσαμε στο γωνιακό τραπέζι που βλέπει και στους δύο δρόμους επί των οποίων βρίσκεται το εστιατόριο, 4 άτομα σε τραπέζι για 5.

Παρέλειψα να πώ οτι η ψαροταβέρνα βρίσκεται σε σημείο όπου είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο τόσο από την παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος όσο και από τη Λεωφόρο Βενιζέλου(πρωην Θησέως) στην Καλλιθέα.
Το parking θα έλεγα σχετικά εύκολο στους γύρω δρόμους, μια και η περιοχή δεν είναι τόσο πυκνοδομημένη.

Εμείς ημασταν τυχεροί και βρήκαμε θέση ακριβώς έξω από το κατάστημα.

Πέραν της πολύ καλής πρασιάς-αυλής που διαθέτει η ψαροταβέρνα, ο εσωτερικός χώρος δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και μάλον θυμίζει ταβέρνα περασμένων δεκαετιών, καθαρή όμως και φιλόξενη. Σε μια γωνιά παρατήρησα και ένα τζάκι που φαντάζομαι οτι θα γίνεται χρήση του τις κρύες βραδιές του χειμώνα(χωρίς να έχω όμως ανάλογη εμπειρία, οπότε καλό είναι να επιβεβαιώσει κάποιος άλλος χρήστης του λόγου το αληθές εφ όσον το έχει βιώσει).

Παράθυρα παντού και μεγάλα ανοίγματα(καθ ότι ο χώρος είναι όπως προανέφερα γωνιακός), οι δε τουαλέτες που επισκεφθήκαμε πριν το φαγητό, ολοκάθαρες με όλα τα απαραίτητα είδη αν και "παλιομοδίτικες"

Γίναμε αμέσως αντιληπτοί με την είσοδό μας, μας χαιρέτησαν όλους ευγενικά και ένας από τους σερβιτόρους προθυμοποιήθηκε να μας τακτοποιήσει στο τραπέζι που ανέφερα.

Εντός 5λέπτου, ήρθαν οι κατάλογοι για να διαλέξουμε και θα έλεγα δεν μας πήρε και πόλύ ώρα μια και είμασταν αποφασισμένοι οτι θέλαμε ψαράκι και γενικότερα θαλλασινά.

Πήραμε μια μερίδα πατάτες, μια σαγανάκι, μια μερίδα γαρίδες σαγανάκι, μια μερίδα κουτσομούρες, μια καλαμαράκια τηγανητά, μια αθερίνα, μια μερίδα χόρτα και μια τυροκαυτερή.

Λόγω της ώρας και του ότι η ταβέρνα είχε χαμηλή πληρότητα την ώρα εκείνη, οι χρόνοι ανταπόκρισης ήταν πολύ καλοί και όλα άρχισαν να έρχονται με τη σωστή σειρά και σε εύλογο χρόνο.

Το ψωμάκι που ήρθε στην αρχή ήταν φρυγανισμένο(ψημένο) και ζεστό.

Τα χόρτα ήταν καλά (ραδίκια), χωρίς να πώ οτι ενθουσιάστηκα.

Το σαγανάκι τυρί ήταν πολύ καλό και καλοψημένο.
Οι πατάτες ήταν καλές, θα τις χαρακτήριζα όμως απλά αποδεκτές.

Τα καλαμαράκια ήταν πολύ καλά, χωρίς να έχουν τραβήξει μέσα τους το λάδι, που πολλές φορές σε κάνει να βαραίνεις γρήγορα.

Οι κουτσομούρες ήταν μάλον το καλύτερο πιάτο, πολύ σωστά ψημένες και ανάλαφρες.
Η αθερίνα και αυτή πολύ καλή, μικρή και τραγανή, μύριζε θάλλασα.

Οι γαρίδες σαγανάκι μάλον θα έλεγα ότι δεν ανταποκριθηκε στςι προσδοκίες μας. Ηταν ικανοποιητική ως ποσότητα, αλλά η σάλτσα τους ήταν μάλον απογοητευτική και δεν είχε τα αρώματα που θα έπρεπε, ίσως να μην είναι το δυνατό σημείο της ψαροταβέρνας. Θα το χαρακτήριζα αρκετά "επίπεδο" πιάτο.

Η τυροκαυτερή, ήταν όσο καυτερή χρειάζεται (δικαιολογούσε το όνομά της).
Οι ποσότητες σε όλα τα πιάτα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές, θα τολμούσα να πώ μάλον μεγάλες.

Η εξυπηρέτηση από τον σερβιτόρο ήταν άριστη, που ήταν άμεσος σε όλα μας τα κελεύσματα, αλλά δεν μπορώ να πώ ότι είμαι αντικειμενικός σε αυτό, μια και μέχρι να φύγουμε είχε να εξυπηρετήσει άλλες τρείς παρέες στον εσωτερικό χώρο, όπότε ο φόρτος ήταν λογικός και δεν μπορώ να πώ ότι βιώσαμε το μαγαζί σε συνθήκες πληρότητας και πανικού, μας ανανέωνε δε συχνά την κανάτα με το νερό βρύσης που μας είχε σερβίρει με το που κάτσαμε στο τραπέζι.

Με τις συνθήκες αυτές, μπορούσαμε να μιλήσουμε άνετα χωρίς να χρειαστεί να φωνάξουμε, η δε μουσική που συνόδευε το γεύμα μας ήταν διακριτική (ελληνική) από όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και το σήμερα.
Η ταβέρνα είναι οικογενειακή και θα έλεγα οτι θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μια ζεστή ατμόσφαιρα, τίποτα εξεζητημένο και περισσότερη απλότητα από τους σερβιτόρους που όλοι τους είναι απλά παιδιά, εμπειρικοί, αλλά ευγενικοί και αυθόρμητοι, καταγόμενοι όλοι από τον Πόντο.

Η Γιαγιά Ελισάβετ, ψυχή απ ότι μάθαμε του μαγαζιού, μας τίμησε με την παρουσία της, μια και ήρθε και αυτή στην ψαροταβέρνα αργότερα και έκατσε σε κάποιο από τα τραπέζια, βλέποντας τον κόσμο, παρά τη μεγάλη ηλικία της και παρά το γεγονός οτι αντιληφθήκαμε πως οι μετακινήσεις της έχουν βαρύνει.

Στο τέλος, μας κέρασαν γιαούρτι με κυδώνι και μας άλλαξε τη γεύση.

Για όλα τα ανωτέρω πληρώσαμε 52,5 ευρώ, τιμή απόλυτη λογική για τις ποσότητες και την πληρότητα του γεύματος 4 ατόμων.

Συμπερασματικά, πολύ καλό vfm, μείον θά έλεγα ο χώρος που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να αναδειχθεί περισσότερο, πολύ καλή η εξυπηρέτηση και 3 ντοματούλες στη γεύση κυρίως λόγω του πιάτου που ανέφερα με τις γαρίδες σαγανάκι και κάποια από τα ορεκτικά που ήταν απλά αποδεκτά.

Η ταβέρνα συστήνεται για όσους δεν επιζητούν κάτι εξεζητημένο, αλλά θέλουν κάτι απλό, να τους χορτάσει και να απολάσυουν ένα ωραίο θαλλασινό γεύμα.

Επιφυλλάσομαι να δοκιμάσω στο μέλον και τις λοιπές σπεσιαλιτέ και να επενάλθω για να έχω πιό ολοκληρωμένη άποψη για περισσότερα πιάτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Νοε
18
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

16 Νοεμβρίου και αναζητώντας μέσω ask4food απόψεις χρηστών για θαλασσινές γεύσεις, πέφτει το μάτι μου στις κριτικές για τη ΓΙΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ και αποφασίζω να τη δοκιμάσουμε.

Κάνω τηλεφωνική κράτηση Σάββατο πρωί για 4 άτομα (πόσο μου αρέσει όταν δίνω τα στοιχεία της κράτησης και προτείνω να δώσω κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας και μου απαντούν: "δε χρειάζεται, σας περιμένουμε απόψε! " δείχνει αμέσως μια ζεστασιά, φιλοξενία και εκ των προτέρων εμπιστοσύνη στον άγνωστο πελάτη τους. Αυτό ακριβώς εισέπραξα από τον κύριο που μίλησα για την κράτηση του τραπεζιού μας.

Η ειρωνία βέβαια είναι οτι όταν φτάσαμε, δεν ήξερε κανείς τίποτε για την κράτηση που ειχα κάνει -ευτυχώς είχε πολλά τραπέζια άδεια για να επιλέξουμε- τελικά ίσως το παραπάνω σχόλιό μου να είναι απλά μια ρομαντική άποψη και δεν ανταποκρίνεται στον επαγγελματισμό που πρέπει να έχουμε στις συναλλαγές μας όλοι όσοι ζούμε και κινούμαστε σε μεγάλες πόλεις.....

Φυσικά όταν πλησιάζεις απ΄έξω, το κατάστημα δε σου γεμίζει καθόλου το μάτι σα χώρος (και η αλήθεια είναι ότι εάν δεν είχα σχηματίσει ισχυρή άποψη ότι θα είναι πολύ καλό -χάρη στο FRATELLO & PP_TINA κλπ., θα είχα φύγει πριν μπω μέσα).

Δεν υπάρχει λόγος να κάνω ιδιαίτερη ανάλυση χώρου, γυρνάω πίσω σε παιδικά χρόνια -όπως ήταν τότε διαμορφωμένοι οι χώροι εστίασης και βάσει των τότε αξιών- δεν έχει τίποτε το σπουδαίο να παρουσιάσει σύμφωνα με τα σημερινά "δεδομένα¨ μας για αναβαθμισμένο decor, τακτοποιημένος, καθαρός και τα τραπέζια με άνεση μεταξύ τους. Ναι είνα ένας χώρος δεκαετίας 1980 (αλλά εμένα τελικά δε με πειράζει καθόλου)!

Επιλέξαμε το τραπέζι μας και αμεσως ήρθε η κοπέλα που εκτελεί χρέη σερβιτόρας να μας στρώσει το τραπέζι ρωτώντας εάν θέλουμε νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης (μπράβο τους! ).

Η κοπέλα εξυπηρετούσε μόνη της όλα τα τραπέζια (το μαγαζί είχε 6-7 παρέες συνολικά) με ευγένεια και αμεσότητα. Δεν μπορώ να την κρίνω σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια, το μαγαζί είναι οικογενειακή επιχείρηση και δε σε αντιμετωπίζουν σαν μία τσέπη που ήρθε για να ακουμπήσει το περιεχόμενό της..

Στο φαγητό τώρα: Λάτρεις των αχνιστών μυδιών όλοι μας, παραγγείλαμε μία μερίδα, η ποσότητα της οποίας είναι ικανοποιητική αλλά αυτό ήταν το μοναδικό πιάτο που μας απογοήτευσε σε σχέση με τα αναγραφόμενα κριτικών αλλά και σε σχέση με άλλα μαγαζιά που έχω φάει μύδια, ενώ τα μύδια ήταν όλα "ανοιγμένα" και με αρκετό ¨φαί" έλειπε η γεύση στο ανύπαρκτο ζουμί (με κρασί και λοιπά μυρωδικά) που θα τα απογείωνε (αυτό στοίχισε 1 ντομάτα στη γεύση 3/4, διαφορετικά θα έπαιρνε 4/4).

Μία σαλάτα χωριάτικη, φρεσότατη, πλουσιότατη σε υλικά, με γεύση ντομάτας -ακόμη και στα μέσα Νοέμβρη- δηλώνει καλής ποιότητας υλικά.

Μία σαρδέλα σερβιρισμένη με φετούλες ντομάτας και μαϊντανό, καλή μερίδα (και ενώ δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος, αυτό το πιάτο ήταν πεντανόστιμο).

Μία πατάτες τηγανητές, πατάτες πραγματικά κομμένες στο χέρι και τηγανισμένες σε λάδι (χωρίς τη δυσάρεστη γεύση λαδιλας, σα να τις έτρωγες από τα χέρια της μαμά σου) γενναία μερίδα.

Μία λαχανοσαρμάδες -της γιαγιάς Ελισάβετ- οι οποίοι όταν έφτασαν στο τραπέζι μας σκέφτηκα "Ωχ! χωρίς αυγολέμονο -στεγνοί- τι γεύση θα έχουν?- και όμως η γεύση τους ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! απόδειξη ότι το απλό μπορεί να είναι και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
Ήπιαμε 3 μπύρες και 1 1/2 κιλό κρασί λευκό.

Στο τέλος ήρθε κέρασμα το γιαούρτι με γλυκό κουταλιού σταφύλι (ονειρική γεύση σε τέλεια αντίθεση με τις γεύσεις που ήδη είχαμε στον ουρανίσκο μας) όπου εμείς -τα λιγούρια- ζητήσαμε επανάληψη στο κέρασμα!!! και οι άνθρωποι αμέσως μας έφεραν ακόμη ένα πιάτο γιαούρτι και ένα πιάτο γλυκό σταφύλι και με λίγο κυδώνι ανακατεμένο.

Λογαριασμός: Euro 46,00 με κανονική απόδειξη, δηλαδή euro 12,00/άτομο, στην αρχή πιστεύαμε ότι κάτι ξέχασαν να χρεώσουν, όμως τελικά πρόκειται απλώς για ένα vfm, ένα μαγαζί που σπανίζει πλέον, ένα μαγαζί που το έβαλα στη λίστα μου, ένα ΤΙΜΙΟ μαγαζί όπου η σχέση ποιότητα, ποσότητα, τιμές έχει τη σωστή ισορροπία, χωρίς να πουλάει φανφάρες και δηθενιές.

Μπράβο για ακόμη μία φορά στους χρήστες του a4f που ανακαλύπτουν και φέρνουν στην επιφάνεια τέτοια διαμαντάκια!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Ιαν
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Μεσημέρι των φώτων 14.30 πήγαμε 2 άτομα χωρίς τηλέφωνο. η ταβέρνα ειναι στην Καλλιθέα. ο χώρος ειναι μια γειτονιά και το μαγαζί εχει έναν μεγάλο εξωτερικό χώρο και μέσα γύρω στα 20 τραπέζια. περιμεναμε 25 λεπτά και καθίσαμε μέσα.

το κατάστημα εχει ψαρικά. πηραμε χόρτα καλαμαράκια τηγανητά κουτσομούρα τηγανητή γαρίδες ψητές πατάτες τηγανητές αληθινές χταπόδι ξιδάτο και μπακαλιαρακια. ολα τέλεια. χωρις λαδιλες πολυ ελαφρύ τηγάνι. πολυ καλύ επιλογή. εκπληκτικο. καποια στιγμή βγήκε και απο την κουζίνα και η Γιαγια ελισαβετ.

οι τιμές ειναι τίμιες και η ποσότητα αρκετά καλή στα πιάτα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Ιούλ
01
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Μετά από ένα βραδινό τρεξιματάκι στη Συγγρού, είπαμε δεν πάμε να πιούμε μια μπυρίτσα για να αναπληρώσουμε! Και έτσι κάναμε. Αντροπαρέα των πέντε, αλλά οχι με διάθεση πολέμου!

Δίπλα στον παλιό ιππόδρομο, πλέον πάρκο ΙΣΝ, βρήκαμε την Γιαγιά Ελισάβετ. Από οτι μάθαμε, παλιό μαγαζί της περιοχής που εχει μεγαλώσει ολόκληρες οικογένειες! Ημέρα Τρίτη βραδάκι κατά τις 22:00 και το μαγαζί είχε αρκετές παρέες! Πράγμα που σημαίνει κάποιος λόγος θα υπάρχει και από οτι φάνηκε οχι άδικα.

Ο χώρος μεγάλος, ανοιχτός, με τζαμαρία και τέντες πολυτελείας που κάποιες μέρες θα ειναι ανοιχτές. Απλός ομως, υπερβολικά απλός, που στις μέρες μας έπρεπε να έδινε κατι παραπάνω στην διακόσμηση και την προσωπικότητα. Χώρος λοιπόν 3/4

Η εξυπηρέτηση ηταν άριστη! Τρέχανε τα πιάτα, τρέχανε οι μπύρες, λεμονάκια, κλπ. Θα θέλαμε η αληθεια ειναι να μας φέρουν τον κατάλογο πριν έρθει να μας πάρει παραγγελία, ώστε να ελέγξουμε τις τιμες, αλλά όταν μας το πρότεινε θεωρούσαμε οτι θα ειναι άκομψο απο μέρους μας. Εξυπηρέτηση λοιπόν 3/4

Και παμε λοιπόν στη γεύση, όπου πηραμε:
Μύδια: 7.5€ ωραια φρέσκα μπόλικα 3/4
Σαρδέλες ψητές: 6.9€ ωραίες κ αυτές 3/4
Πατάτες τηγανιτές: 2.5€ φρέσκες ήταν, αλλά μαλλον σε φριτέζα κ δεν μας πολύ άρεσαν 2/4
Καλαμαράκια: 6.9€ ωραια, φρέσκα κ μπόλικα 3/4
Φάβα: 3€ Άνοστη, άγευστη, φάουλ μεγάλο, δεν άρεσε καθόλου, το μονο που έμεινε! 1/4
Χωριάτικη: 5€ ωραια, μεγάλη 3/4
Δοκιμάσαμε ρακί χύμα: χάλια 1/4

Ηπιαμε μπύρες
Για ολα τα παραπάνω δώσαμε 55€, 11€/το άτομο, οικονομικά πολύ. Η αληθεια βέβαια ειναι οτι δεν σκάσαμε στο φαί, αλλά για μεζέ βραδιάτικα, μια χαρά ήταν.

Οποτε γεύση έχουμε: 3/4

Και παμε στο value for money: αυτά που πηραμε ηταν ολα καλά. Δεν εντυπωσιαστήκαμε από κατι πολύ, το μονο που δεν μας άρεσε ηταν η φάβα, οκ δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Θελουμε να δοκιμάσουμε κ αλλα πιάτα ομως για να έχουμε μια καλύτερη άποψη για το τι προσφέρει το μαγαζί. Για την πρώτη μας εμπειρία λοιπόν vfm: 3/4

Θα ξαναπάμε και εμείς και απ´οτι καταλάβαμε πολύς κόσμος το κανει!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Σεπ
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Κυριακή βράδυ 18.9.2016, μετά από έναν ωραίο περίπατο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δύο ζευγάρια φίλων στρώνονται για μάσα στην αυλή της “γιαγιάς Ελισάβετ”.
Απλός χώρος, δροσερός με τη βοήθεια δυνατών ανεμιστήρων, το απαιτούσε η κάπως ζεστή και υγρή βραδιά. Στο πι και φι ήλθαν τα πιατικά και δώσαμε την παραγγελία μας.
Μια αγγουροντομάτα (3,50€), μπόλικη και δροσερή κατέφθασε στα γρήγορα και αμέσως μετά η μαρίδα (6,00€), στρουμπουλή, καλοτηγανισμένη και πανόστιμη.
Κολοκυθάκια (3,00€) κομμένα σαν πατάτες τηγανητές, τραγανά και ζουμερά, χωρίς ίχνος λαδίλας. Τα καλαμαράκια (7€), μεγαλούτσικα, αλλά, παρά το μέγεθός τους, μαλακά και καλοτηγανισμένα και αυτά.
Οι τηγανητές πατάτες (2,50€) καθυστέρησαν λιγάκι, αλλά χαλάλι, ήταν δύο οι μερίδες και ήθελαν το χρόνο τους, καθώς ήταν και πολλές και, κυρίως, χειροποίητες.
Μισό λίτρο ροζέ κρασάκι (3€), δροσερό και ελαφρύ, ψωμάκι (2€), ολόκληρη μεγάλη φρατζόλα, ένα μπουκάλι παγωμένο νεράκι (1€) και όλα καλά και ωραία.
Φάγαμε, ευχαριστηθήκαμε, μας κέρασαν και ωραίο καρπουζάκι, πληρώσαμε 30€ (απόδειξη αμέσως) και φύγαμε πανευτυχείς.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Αυγ
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Επισκεφθήκαμε τη "Γιαγιά Ελισάβετ" την Δευτέρα του Δεκαπενταύγουστου το μεσημεράκι, έχοντας κάνει κράτηση τις προηγούμενες ημέρες για τραπέζι στην αυλή. Το αεράκι που φυσούσε αυτές τις ημέρες σε συνδυασμό με την ελαφρώς χαμηλότερη για την εποχή θερμοκρασία ήταν ότι έπρεπε για θαλασσινά με ουζάκι στην αυλή.

Ήμασταν 6 άτομα και η παραγγελία μας ήταν η εξής:

- 2 πατάτες
- 2 κολοκυθάκια
- 1 χόρτα
- 1 χωριάτικη
- 2 γαύρο
- 1/2 κιλό μπακαλιαράκια
- 2 καλαμαράκια
- 1 γαρίδες
- 2 καραφάκια ούζο
- 1 μπίρα

Για τα παραπάνω πληρώσαμε 77 ευρώ, με απόδειξη κανονικά.

Μείναμε ευχαριστημένοι και θα την προτιμήσουμε ξανά, νομίζω για άνοιξη/καλοκαίρι μεσημεράκι ή καλοκαιρινά βράδια είναι μια χαρά στην αυλή, ειδικά αν θες να αποφύγεις παραλιακή ή δε σε νοιάζει να δεις θάλασσα.

Η ποσότητα και η ποιότητα μας άφησε ικανοποιημένους και όλοι μετά το γεύμα λέγαμε ότι δε νιώθουμε αυτό το "βάρος" που έχεις μετά την κατανάλωση τηγανιτών λόγω υπερβολικού λαδιού ή κακής ποιότητας ή πολυχρησιμοποιημένου λαδιού.

Θα μπορούσαν λόγω της ημέρας να βγάλουν και ένα κέρασμα στο τέλος.