ΓΑΛΑΖΙΑ HYTRA (GALAZIA HYTRA)

Μοντέρνα κουζίνα

  Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, ξεν/χείο The West in Athens [Χάρτης]
  210 8902000

Περιγραφή
Μοντέρνες γεύσεις με παραδοσιακά υλικά. Στο συγκρότημα Astir Palace Resort. Λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι. Ανοιχτό κάθε βράδυ. Κυριακή κλειστό.


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Βουλιαγμένη - Καβούρι, Αθήνα
Αυγ
03
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
65-80

Μιας και είχαμε επέτειο με την γυναίκα μου είπαμε να πάμε σε έναν όμορφο χώρο δίπλα στην θάλασσα.

Η επιλογές ήταν πολλές αλλά τελικά αποφασίσαμε να πάμε στην Γαλάζια χύτρα μια και δεν είχαμε ξανά πάει στον αστέρα και για την Γαλάζια χύτρα είχαμε ακούσει πολλά καλά λόγια.

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο παρκάραμε στο άνετο πάρκιν και μπαίνουμε στο χώρο του εστιατορίου. Το τραπέζι μας ήταν μεγάλο και άνετο, είχε μια εκπληκτική θέα στην θάλασσα και σε συνδυασμό με τον ήλιο που είχε πέσει η ατμόσφαιρα ήταν μαγική!!!

Στο ψητό τώρα... Το σέρβις για ένα τέτοιου επιπέδου εστιατόριο θα πρέπει να πω ότι ήταν απλά επαρκές! Το φαγητό όμως ήταν μια απογοήτευση, πήραμε 3 ορεκτικά μια σαλάτα 2 κυρίως 2 γλυκά και 2 ποτήρια κρασί. Εκτός από το κρασί χωρίς να υπερβάλω καθόλου πραγματικά όλα τα πιάτα είχαν τα θεματάκια τους.

Από σαλάτα πήραμε ταμπουλέ με μοτσαρέλα η οποία ήταν αδιάφορη, ορεκτικά πήραμε το καλαμαράκι με μια σος μουστάρδας μελιού το οποίο ήταν συμπαθητικό αλλά σαν πιάτο θα ταίριαζε ποίο πολύ σε ταβέρνα, την φέτα φούρνου που σαν γεύση μαζί με το καρπούζι ήταν ενδιαφέρον (κλασικός παλιός συνδυασμός) αλλά το κομμάτι του καρπουζιού θεωρό ότι θα έπρεπε να είναι μικρότερο για να δένει καλύτερα σαν γεύση αλλά και να έχουν αφαιρέσει τα κουκούτσια, όσο για της γαρίδες ας το καλύτερα... κρίμα της γαρίδες γιατί ήταν νοστιμότατες, η κόκκινη σάλτσα ήταν κάπως βαριά και η τυποποιημένη πιτούλα που τις είχαν στίσει επάνω ήταν αίσχος!!!

Στα κυρίως τώρα δεν μπορώ να πω ότι είχαμε φάουλ αλλά ατυχής συνδιασμούς, το φιλέτο λαβράκι με την σος γουακαμόλε και βραστά λαχανικά μόνο που το ακούς νομίζω καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά (αυτό το λέω βέβαια τώρα που είμαι ψιλιασμένος για την κουζίνα τους τότε μου φάνηκε καλή επιλογή), όσο για το φιλέτο ξιφία με τα αρμυρίκια είναι επίσης αυτό που ακούς, όπως καταλαβαίνεται και στα επιδόρπια δεν είμαστε κάπου αλλού το γαλακτομπούρεκο από γεύση ήταν OK αλλά η κρέμα ήταν σχεδόν ρευστή μόλις το κόψαμε χύθηκε σχεδόν όλη στο πιάτο, το μιλφέιγ ήταν κάπως καλύτερο αλλά μέχρι εκεί...

Αν αυτά τα πιάτα μου τα σέρβιραν σε κάποιο άλλο μαγαζί και σε μια τιμή 30€ το άτομο θα μπορούσα να είμαι ποίο επιεικής... Αλλά όταν πας στην Γαλάζια χύτρα στον Αστέρα και πληρώνεις 75€ το άτομο έχεις άλλες προσδοκίες και απαιτήσεις!

Το μόνο που άξιζε πραγματικά είναι η θέα αλλιώς όλη η βραδιά θα ήταν μια αποτυχία!!! Τιμή τραπεζιού 151€.