Loader

Περιγραφή

Ταβέρνα με ψητά της ώρας, μαγειρευτά και θαλασσινά. Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

27 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Δεν μου αρέσει να κάνω νέες κριτικές για μαγαζιά που έχω ξαναπάει. Εξαίρεση αποτελεί αν έχει αλλάξει κάτι άρδην σε σχέση με το παρελθόν. Είμαι πιστός σε ό, τι μου αρέσει κι ακόμα περισσότερο σε ό, τι αγαπώ (πχ Σπύρο κι Αντώνη, Λέσβο, Μαρτίνη, Καπετάν Μιχάλη, Red Elephant έχω πάει κάμποσες φορές από τότε που έγραψα και δεν σκοπεύω να επαναλάβω κριτική). Αρκεί να υπάρχει στοιχειώδης συνέχεια…

Μετά από καιρό ξαναπήγα στην Αυλή. Η Αυλή εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο έχει αλλάξει διεύθυνση. Εδώ και λίγο καιρό έχει αλλάξει και το παλιό μενού. Ας πούμε σε αυτό το σημείο ότι κόντρα σε ό, τι είναι της μοδός παγκοσμίως εδώ στο Ελλάντα, στις ταβέρνες, ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ το ίδιο μενού. Δεν θέλουμε να αλλάζει κάθε εξάμηνο σα να είναι κολλεξιόν του Ντιορ ή μοντέλο της Samsung. Δεν μπορεί το Μαγειρείο το Τριφύλλι να αλλάξει τους κεφτέδες και να βάλει παπαρδέλες ούτε η Λέσβος τις τηγανιτές σουπιές με ξύδι και να βάλει αστακομακαρονάδα. Δεν πάει. Αλλά ας κάνουμε την παραδοχή ότι η νέα διεύθυνση έχει το απόλυτο δικαίωμα να αφήσει το δικό της γαστρονομικό αποτύπωμα και να αποτινάξει από πάνω της τον ικαριωτισμό του μακαρίτη Τσακαλία και των Ξηρών.

Επιγραμματικά και εν τάχει:

Πήραμε μια πατάτες τηγανιτές χεράτες και καλές.
Ένα λουκάνικο με πορτοκάλι. Με πολύ πορτοκάλι. Μπορείς να το πεις και χοιρινή πορτοκαλάδα.
Μία κεφτεδάκια κατσαρόλας με σάλτσα ντομάτα και ρυζάκι. Άριστη σαλτσούλα. Αξιοπρεπέστατο.
Χοιρινά φιλετάκια με ρόκα, μανούρι και ντομάτα (το μοναδικό από το παλιό μενού).
Ντάκος πολύ καλός με κρίταμο. Λίγο τσιγκουνεμένη η ντομάτα.
Νοματοκεφτέδες πάνω από τον μέσο όρο, σαφέστατα. Πολύ καλοί θα έλεγα.
Κρασάκι κόκκινο χύμα, νομίζω ότι το έχει βελτιώσει σε σχέση με παλιά.

Ευγενέστατο, ταχύ service και μέχρι εκεί όλα καλά. Ζητάμε λογαριασμό. Μας κερνά πουράκια τύπου caprice δικής τους παραγωγής, λίγο μηλαράκι και λικέρ μαστίχα. Μέχρι εκεί άριστα.

Έρχεται ο λογαριασμός στα 51,80, ο οποίος ήταν το χειρόγραφο δελτίο παραγγελίας. Ήρθε προσωρινή απόδειξη με τα μισά είδη επάνω, ήτοι λίγο παραπάνω από τη μισή τιμή. Το πως και το γιατί δε θα το μάθουμε ποτέ... Φύγαμε με την ουρά στα σκέλια νιώθοντας τύψεις για κάτι αυτονόητο. Η ζωή έχει γίνει πολύ σκληρή δυστυχώς.

Η Μεθώνης είχε δύο αξιέραστα -για εμένα- ταβερνεία: το Εφήμερο και την Αυλή. Για διαφορετικούς λόγους τρώνε άκυρο και τα δύο, ενώ κανένα από τα δύο δεν έχει κακό φαγητό. Καλό το μποέμικο και χαλαρό κλίμα των Εξαρχείων αλλά και λίγη επαφή με την πραγματικότητα (επαγγελματισμός) δεν κάνει κακό.

Κι ένα τελευταίο σχόλιο που δεν αφορά το μαγαζί αλλά τη γειτονιά στην οποία βρίσκεται. Συχνάζω στα Εξάρχεια από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Είτε για φροντιστήριο είτε για δουλειά είτε για καφέ και ποτό είτε για φαΐ (η καλλίτερη τρατορία ever το Il Dopio, πάνω από το καφέ Διπλό) είτε για βιβλία και CD (κλασική κοπάνα το πάλαι το ποτέ μεταξύ Φοιτητικού, Πρωτοπορίας και Rock City/Metropolis).

Δεν έχουν υπάρξει ποτέ πιο δήθεν και πιο ρυπαρά! «Αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά» κατά Πορτοκάλογλου σε αγαστή συνεργασία με πνευματικά διαταραγμένες φυσιογνωμίες. Νεήλυδες νοητικά ακάματοι. Ασεβείς έναντι του χώρου αλλά και της σκέψης. Αλλοιώνουν με τον «επαρχιωτικό προοδευτισμό» τους τα πραγματικά προοδευτικά Εξάρχεια με τον ίδιο τρόπο που αλλοιώθηκε η Αθήνα από την εσωτερική μετανάστευση μεταπολεμικά αλλά από την αντίθετη πλευρά και χωρίς να υπάρχει οικονομική ανάγκη. Από ελιτισμό που έχει ως δικαιολογία/άλλοθι την προοδευτικότητα, άνθρωποι αποκομμένοι από την αληθινή ζωή και οικονομία, μέσα στη διεθνιστική θολούρα τους, ξεχνάνε ότι ό, τι πιάνουν παράγεται σε κάποιο εργοστάσιο κάπου με σκοπό να αποφέρει κέρδη σε εταιρεία, εργάτες και κράτος μέσω των φόρων.

Το κοινό της Αυλής έχει αλλάξει κι αυτό καθώς μοιάζει με (ή είναι όντως) το lunch break μιας ΜΚΟ. Αλλά εγώ δεν κάνω παρέα με χαχαμπαχανιστές όπως έλεγε κι ο Άσιμος...

Πέφτει γύρω μου σκοτάδι
ή εγώ είμαι τυφλός;
Κι όποιος βγαίνει απ’ το κοπάδι
εφιάλτης και εχθρός;

Είν’ η πόλη μου καμένη.
Είν’ η χώρα μου μισή.
Νικητές και νικημένοι,
όλοι χάσαμε μαζί.
(Θα περάσει κι αυτό, Πορτοκάλογλου)

ΥΓ Δεν μπορώ να ξεπεράσω τις κάτι-μεταξύ-Τσιφόρου-και-Μπουκόφσκι κριτικές του Dorfmeister. Αντιγράφω κόπυπάστε (οι πρώτη-φορά κατάλαβαν):
"[έ]να καλό που βρίσκω σε όλη αυτήν την επερχόμενη κοινωνική και οικονομική ανακατάταξη του 2015 - 2018, [... ] είναι ότι ίσως, λέω ίσως, [... ] δεν ξαναχρειαστεί να πατήσω το πόδι μου σε περιοχές όπως το Μαρούσι, το Πολύδροσο, η Χαλκηδόνα, η Κηφισιά, το Χαλάνδρι και η Άνω Γλυφάδα. Γιατί ο μόνος λόγος εν έτει 2015 να βρεθώ στη Φραγκοκλησιάς [... ] είναι είτε λόγω παράνομου δεσμού είτε λόγω δουλειάς".

Κλαίω κι αγαπάω...

ΥΓ2 Η Αθήνα είναι η πόλη μου, τόπος καταγωγής μου και τόπος καταγωγής των προγόνων μου. Όσο κι αν έχει τα χάλια της, που όντως το κέντρο της έχει βληθεί όσο κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας από την κρίση, εγώ όχι μόνο θα την αγαπώ αλλά θα προσπαθώ να βρίσκω και τις ομορφιές της και την αστική της ιστορία και να τα δείχνω σε όσους μπορώ μπας και τους κάνω να την αγαπήσουν κι αυτοί. Εξάλλου το πρόβλημα της Αθήνας τα τελευταία 70 χρόνια είναι ότι έχει κατοικηθεί από ανθρώπους που δεν την αγαπάνε. Από εσωτερικούς και εξωτερικούς μετανάστες που στην καρδιά τους είχαν μόνο τους τόπους καταγωγής τους και γι' αυτό τη βλέπαν διαδικαστικά και με την πρώτη ευκαιρία την εγκατέλειψαν είτε για απρόσωπα προάστια είτε για το εξωτερικό. Την αντιμετώπισαν σαν μέσο και όχι σαν σκοπό (σ. σ. κατά Ιμμάνουελ Καντ).

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Τρώγων.

20 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Μετά το ΣΑΡΑΝΤΑΤΡΙΟ σειρά έχει τώρα το τριαντατρία!! Λίγο-πολύ ξέρετε την αδυναμία μου για τα νούμερα. Κάποιοι φίλοι, μάλιστα, μου είπαν να μην το παρακάνω, γεμίζοντας τις κριτικές μου με τόσα πολλά νούμερα στις τιμές των φαγητών, ειδικά όταν επισκέπτομαι χώρους που διαθέτουν τεράστιους καταλόγους εδεσμάτων και ποτών, και μάλιστα συνδυάζοντάς τα με αναλυτικά ωράρια λειτουργίας των μαγαζιών, αλλά και με τη μανία μου για στατιστικές Αξιολογήσεις, Βεβαιότητες, κ. λπ., κ. λπ.

Τι να κάνω όμως, μιας και οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται….. Να λοιπόν τι σημαίνει το τριαντατρία: είναι τα χρόνια λειτουργίας της ΑΥΛΗΣ στα Εξάρχεια, που μου τη θύμισε αυτές τις μέρες η evi με την κριτική της. Την ΑΥΛΗ, λοιπόν, τη γνώρισα το 1987, οπότε και σύχναζα εκεί κατά διαστήματα με νεανικές παρέες της εποχής! Στο μεταξύ, είχα χρόνια και ζαμάνια να την επισκεφθώ!

Έτσι, προχθές Παρασκευή, 15/1 διαβήκαμε το προαύλιο της Αυλής με μια φίλη. Το ίδιο κι απαράλλαχτο ισόγειο ροζ σπιτάκι καταμεσής του πεζόδρομου της οδού Μεθώνης. Η ίδια αυλή με το μωσαϊκό δάπεδο, την κληματαριά ψηλά, στο βάθος το γραφικό πηγάδι, κι αριστερά τις δυο καθαρές τουαλέτες. Εκεί στο βάθος λοιπόν της αυλής, η ίδια πάντα επιγραφή, σαν να’ ταν χθες!! ΓΕΥΣΙΠΩΛΕΙΟΝ Η ΑΥΛΗ από το 1983…

Μέσα, οι δύο αίθουσες, απαράλλαχτες όπως τότε, με καμιά εικοσαριά τραπέζια, ασπρόμαυρα μωσαϊκά, όμορφες διακοσμητικές επιφάνειες λιθοδομών με πέτρα λευκή ή καφέ, καθρέφτες, ταβάνια με καλαμωτές, γλάστρες με λουλούδια και χίλιες-δυο λεπτομέρειες που δείχνουν το ίδιο πάντα μεράκι…

Και καθώς απ’ τα μεγάφωνα ακούμε σε χαμηλή ένταση λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, με Τσιτσάνη, Μπέλλου, κ. λπ., οι μνήμες απ’ το παρελθόν ξαναζωντανεύουν. Τότε στα νιάτα μου, η ταβέρνα ήταν γεμάτη φοιτητόκοσμο, όπως άλλωστε και τώρα. Θυμάμαι σαν σήμερα τα ανέμελα μεσημέρια στη γραφική αυτή αυλίτσα…

Τότε, δίπλα μας έτρωγε θυμάμαι με την παρέα της η νεαρή και ανερχόμενη ηθοποιός Πέμη Ζούνη, συμμαθήτρια της φίλης μου απ’ το Αρσάκειο, που ξεκίναγε την καριέρα της με τις πρώτες ταινίες της αλλά και τα τηλεοπτικά σίριαλ, όπως το Γιάννης και Μαρία…Την εποχή εκείνη, τα φαγητά ήταν λίγα αλλά νοστιμότατα: κεφτεδάκια, κοκκινιστό, ψητό, μεζέδες και τα σχετικά. Τώρα λοιπόν;;

Τώρα λοιπόν τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Ο κ. Παναγιώτης Μπαρλής, για χρόνια μάγειρας εκεί, είναι πλέον φέτος και ιδιοκτήτης του χώρου. Τώρα όμως, τα φαγητά δεν είναι μετρημένα στα δάχτυλα, αλλά ξεπερνάν τα τριάντα κι έτσι η ευγενέστατη σερβιτόρα μας έφερε το νέο τους κατάλογο, που χαζέψαμε υπομονετικά πριν διαλέξουμε. Το μαγαζί λειτουργεί, όπως και παλιά, για μεσημεριανό και βραδινό φαγητό, καθημερινά πλην Δευτέρας, ανοίγοντας γύρω στις 13.00 και κλείνοντας, την Κυριακή, τα μεσάνυχτα, τις καθημερινές, μισή ώρα μετά, τις δε Παρασκευές & Σάββατα, την πρώτη νυχτερινή.

Χαζεύοντας και κουβεντιάζοντας για ώρα πολλή, κάποια στιγμή καταλήξαμε στα φαγητά μας, που συνοδεύτηκαν με φέτες λευκού και μαύρου ψωμιού (1 €), κανάτα νερού βρύσης και μπύρα ARGOS, ξανθή, 5 βαθμών (3 €).

• Μία σαλάτα ρόκα, με ραντίσιο, σύγκλινο Μάνης και τυρί μανούρι ψητό. Είχε 7 € και ήταν ολόφρεσκη και δροσιστική.

• Ένα σουφλέ σπανάκι με κοτόπουλο, αρκετά νόστιμο, στα 8 €.

• Ένα χοιρινό ρολό με φέτα και λιαστή ντομάτα. Επίσης, ένα πιάτο ημέρας, ιδιαίτερα προσεγμένο και χορταστικό, στα 9 €.

• Μία φάβα ζεστή με τα κρεμμυδάκια της, στα 4 €.

Ο λογαριασμός ήρθε στα 32 €, άξιζε για ό, τι φάγαμε αλλά κυρίως για τα συναισθήματα που η ΑΥΛΗ μού ζωντάνεψε και πάλι! Άλλωστε, συνοδεύτηκε από ευγενικό κέρασμα, που ήταν δυο κομματάκια μηλόπιτα!

Επειδή οι πιο πολλοί δεν ξέρετε τον χώρο αυτό, θα σας πληροφορήσω για κάποια ακόμη εδέσματα, που κατάφερα να συγκρατήσω απ’ τον κατάλογό τους.
• Μαστέλο Χίου σχάρας, 6.50
• Φέτα φύλλο με ουζόμελο, 5.50
• Μπακαλιάρος σκορδαλιά, 6.50

• Διάφορα κεμπάπ, ~ 7
• Πρασοκεφτέδες, 5
• Συκώτι σχάρας, 9
• Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, 14!
• Χοιρινά μπριζολάκια, 7.50
• Σπαγγέτι με γαρίδες, 13.50

• Μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης, 8
• Μοσχάρι με ταλιατέλες, 10.50
• 5 σαλάτες, 5-6
• Αναψυκτικά, 1-2, 6 μπύρες, 2.50-4.50, ρακί 100μλ., 2.50, ούζο 200 μλ., 6-7, και κρασί χύμα, λευκό, ροζέ και κόκκινο, ½ λίτρο, στα 4-4.50 €.

Τι να κάνω, με τα νούμερα δεν μπορώ τελικά να ξεφύγω. Αρκεί να μη γίνω κι εγώ νούμερο!!

Συμπαθάτε με λοιπόν κι αν βρεθείτε κατά Εξάρχεια μεριά, δώστε μια ευκαιρία στην παλαίμαχη ΑΥΛΗ, διαβαίνοντας άφοβα την αυλή της.

11 medium

08 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Για να είμαι εντελώς ειλικρινής έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην περιοχή των Εξαρχείων, αρκετά χρόνια τώρα. Επομένως για όλα τα μαγαζιά που έχω επισκεφτεί είτε για φαγητό είτε για ποτό έχω εκ προοιμίου μια καλή κουβέντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διαπιστώσω και δεν θα επισημάνω το όποιο κακώς κείμενο συναντήσω.

Η Αυλή βρίσκεται στην Μεθώνης πάνω σε πλακόστρωτο, στον πεζόδρομο, σε ένα ήσυχο και απόμερο στενό που σε κάνει να πιστεύεις, έστω και για λίγο, ότι δε βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας αλλά κάπου αλλού, ίσως σε κάποιο γραφικό σοκάκι παλιάς πόλης. Στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι, αρκετά γραφικό και όμορφο, πολλά χρόνια τώρα. Άλλωστε όλοι οι εσωτερικοί του χώροι δείχνουν διαρρύθμιση δωματίων οικίας, καθώς χωρίζονται.

Εσωτερικά παλιές διαφημιστικές πινακίδες ρετρό κυριαρχούν ενώ εξωτερικά κάνουν αισθητή την παρουσία τους λουλούδια, γλαστράκια, έντονα χρώματα, μυρωδιές, σοβαντισμένοι τοίχοι με αποκορύφωμα τη γραφικότατη αυλή με τα παραδοσιακά τραπεζάκια, το παλιακό μωσαϊκό. Όλα μαζί σε ταξιδεύουν στο χρόνο και μάλιστα με όλες τις αισθήσεις: όσφρηση, ακοή, όραση, αφή αλλά και γεύση όταν πρόκειται για τα υπέροχα εδέσματα της Αυλής.

Είναι από τους χώρους που λατρεύω. Ειδικά αν πάει κάποιος μεσημέρι, είναι τόσο προκλητικά ήσυχα που μπορεί να ηρεμήσει και να απομονωθεί, να συζητήσει και να... αράξει γενικότερα, να μείνει για ώρες και να μην το καταλάβει. Η ζεστασιά, το οικείο περιβάλλον, η ανεπιτήδευτη ομορφιά, όλα κάνουν το χώρο μοναδικό και μάλιστα για όλες τις εποχές του χρόνου: τώρα το χειμώνα είναι ό, τι καλύτερο στο εσωτερικό, ενώ το καλοκαίρι στην αυλή με τα λουλούδια απλώς ξεχνάς που βρίσκεσαι.

Ο κατάλογος έχει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο και ικανοποιούν ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα. Καθημερινά υπάρχουν και κάποια πιάτα ημέρας, εξίσου ενιδαφέροντα σε βαθμό που να δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα ως προς τις γευστικές επιλογές. Υπάρχουν πιάτα της ώρας αλλά κυρίως μαγειρευτά από τα οποία πραγματικά δεν ξέρεις τι να παραγγείλεις.

Μεσημεράκι καθημερινής λοιπόν βρεθήκαμε 2 άτομα στην Αυλή και κατόπιν ωρίμου σκέψεως και μετά μεγάλης -οφείλω να ομολογήσω- δυσκολίας επιλέξαμε:

- σαλάτα με ποικιλία βραστών λαχανικών, καλή και χορταστική και όμορφα παρουσιασμένη

- χοιρινό γκιούλμπασι με πατάτες: τι να πω γι΄ αυτό το πιάτο; το χοιρινό έλιωνε κυριολεκτικά στο στόμα, σκέτο λουκούμι, ενώ οι πατατούλες στο ζουμάκι του απογείωναν τη γεύση. Πιάτο πολίτικο που δεν περίμενα (η αλήθεια είναι) να το συναντήσω σε ταβερνάκι των Εξαρχείων. Τελικά δεν πρέπει να έχω τέτοια στερεότυπα.

- κοκκινιστό μοσχάρι με τηγανητές πατάτες, πιάτο επίσης εξαιρετικής νοστιμιάς. Εδώ η επιτυχία ήταν μεγαλύτερη καθώς και το μοσχάρι έλιωνε στο στόμα (δυσκολότερος ο στόχος! )

- 1/4 κόκκινο κρασί χύμα δροσερό και άπαιχτο

- ψωμί λευκό και μαύρο

- μηλόπιτα θεϊκή. Γενικότερα διαπίστωσα ότι είχε 3-4 γλυκά όλα εξαιρετικά (που μάλλον πρέπει να είναι χειροποίητα).

Η εξυπηρέτηση χαμογελαστή, πρόθυμη, οικεία.

Γενικά το μαγαζί συνδυάζει φιλική ατμόσφαιρα, καλό φαγητό, πολύ καλές τιμές. Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 16 ευρώ το άτομο. Η Αυλή κατά τη γνώμη μου είναι στα must!

28 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Περιδιαβαίνοντας προχθές τον πεζόδρομο της οδού Μεθώνης, βρέθηκα έξω από το ταβερνάκι της «Αυλής», το οποίο είχα επισκεφθεί κατά τα μέσα του περασμένου Φλεβάρη, και όπου, μαζί με άλλους πέντε φίλους, κύλισε όμορφα ένα χειμωνιάτικο απόγευμα.

Η «Αυλή» θυμίζει τα κουτούκια των φοιτητικών μας χρόνων – μπορεί να με γελά η μνήμη μου αλλά σαν να θυμάμαι ότι παλιά εδώ, τις μεγάλες ώρες, είχα πετύχει και κομπανίες ρεμπέτικου τραγουδιού. Σε μια παλιά μικρή μονοκατοικία, λοιπόν «στεγάζεται» η «Αυλή», σε δύο χώρους, να προτιμήσετε το μέσα δωμάτιο. Η διακόσμηση είναι λιτή και κάπως παραδοσιακή, πάρα πολύ σωστή θα έλεγα.

Από ότι μπορώ να θυμηθώ παραγγείλαμε πολλά πιάτα με λαχανικά – είχαμε χορτοφάγους στην παρέα, που ήταν όλα καλομαγειρεμένα και νόστιμα: ροβυθάδα φούρνου, πρασοκεφτέδες, μια σαλάτα με πολλά λαχανικά, καρύδια και λοιπά, μία μερίδα τηγανητό τυρί, μαστέλο ή λαδοτύρι δεν θυμάμαι,, φέτα ψητή με μέλι, μπριζολάκια χοιρινά, μπιφτέκια και λαχανικά ψητά με τυρί.
Ήπιαμε 3-4 καραφάκια τσίπουρο και λευκό κρασί, αρωματικό πάρα πολύ ωραίο. Νομίζω ότι μας κέρασαν γλυκό – δεν θυμάμαι καλά.
Ο λογαριασμός για τα παραπάνω ανήλθε γύρω στα € 60.

Το μεγάλο μείον του μαγαζιού είναι ο εξαερισμός. Βγαίνεις έξω και καταλαβαίνεις ότι τα ρούχα έχουν ποτίσει από τις μυρωδιές της κουζίνας. Θερμή παράκληση προς την διεύθυνση να βελτιώσει τον εξαερισμό πάραυτα και να μην πειράξει τίποτα άλλο από αυτά που προσφέρει (ούτε τις τιμές – εννοώ λόγω της αύξηση του ΦΠΑ (σε 24%) – λόγω των μικρών μερίδων).
Το προτείνω ως ένα από τα καλύτερα ταβερνάκια του κέντρου.

17 Απρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Σάββατο βράδυ στον πεζόδρομο της Μεθώνης στα Εξάρχεια. Όχι, δεν θυμίζει νησί, είναι κλασσική Αθήνα με τη δική της ομορφιά. Φτάσαμε στην Αυλή τέσσερα άτομα και καθίσαμε στην μέσα αίθουσα, με τα παράθυρα στον πεζόδρομο.

Ο χώρος πολύ όμορφος, καθαρός, με πολύ ωραίο φωτισμό και πολύ προσεγμένη διακόσμηση. Δυστυχώς όμως, σύντομα έγινε αποπνικτικός από την τσιγαρίλα. Είχε και δυο τρία τραπέζια στην αυλή, αλλά εμείς επιλέξαμε να καθίσουμε μέσα, γιατί την ώρα που φτάσαμε ήταν σχεδόν άδειο. Ευτυχώς φτάσαμε νωρίτερα από τους θεριακλήδες και προλάβαμε να φάμε...

Η εξυπηρέτηση ήταν καλή και τα πιάτα έρχονταν σε σωστό χρόνο.
Παραγγείλαμε μια σαλάτα με baby σπανάκι, παντζάρι και καρύδια και άλλη μια με ρόκα. Και οι δυο σε ρηχό πιάτο, το οποίοι ίσα που επαρκούσε για δυο άτομα. Η τιμή τους €7,00 και €6,50 αντίστοιχα. Η μερίδα ναι μεν μικρή, αλλά το σπανάκι baby ήταν το πιο γευστικό πιάτο που παραγγείλαμε. Συνεχίσαμε με μια φέτα ψητή (€5,00), μπριζολάκια χοιρινά (€7,50), κοτόπουλο με μαστέλλο Χίου (€8,50), 2 μπιφτέκια (€8,00) και μια σπαλομπριζόλα εξαιρετικά λεπτή και άνοστη (€14,5). Όλες οι μερίδες ήταν μικρές και τους έλειπε αλάτι.

Δεν δοκίμασα τίποτα που να με ενθουσιάσει και λυπάμαι γιατί είχα διαβάσει εξαιρετικές κριτικές και απογοητεύτηκα λίγο.

Το μαγαζί επίσης είχε μόνο ελληνικά ποτά και αναψυκτικά και επιλέξαμε 2 καπνιστές μπύρες στα €9,60 οι οποίες δεν άρεσαν και παραγγείλαμε και μια Βεργίνα στα €2,50. Ο λογαριασμός μαζί με τις τρεις μπύρες που ήπιαμε ήρθε στα €72,60 που σημαίνει περίπου €15 το άτομο χωρίς τα ποτά. Κέρασμα ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχας.

26 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Την Αυλή είχα καιρό να το επισκεφτώ ενω είχα ακούσει οτι άλλαξε ιδιοκτήτη και έβαλε νέο μενού. Στο ίδιο ύφος λοιπόν αλλα με ανανεωμένα πιάτα δοκίμασαμε τα εξής:

Κουνελάκι λαδορίγανη με πατάτες φούρνου (πιάτο ημέρας νομίζω) (Ενθουσιάστηκα)
Τυροκροκέτες με καυτερή σάλτσα (πάρα πολύ ωραίο αν και η σάλτσα εμπορίου)
Χοιρινό ρολό, (ημέρας πάλι με διάφορα που δεν θυμάμαι γιατι το καταβροχθίσαμε)!!!
Λουκάνικο με πορτοκάλι (απλό λουκάνικο αλλά κυριολεκτικά έλιωνε στο στόμα)
2 σαλάτες ρόκα
Παπαρδέλες μπολονέζ (αξιοπρεπέστατο)

Για όλα τα παραπάνω με κρασί κλπ ο λογαριασμός δεν ξεπέρασε τα 15-16 ευρώ κατ' άτομο.

Μπράβο στα παιδιά που αναβάθμισαν το μενού μένοντας πιστοί στα καλά υλικά και κράτησαν τις καλές τιμές που ανέκαθεν είχε το μαγαζί! Νομίζω ξεχωρίζουν απο όλα τα γύρω εστιατόρια της περιοχής

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη mixalissss.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ