Loader

Περιγραφή

Ταϊλανδέζικη ατμόσφαιρα και γεύσεις στο Μεταξουργείο. Ανοιχτό καθημερινά από το απόγευμα.Δευτέρα κλειστό

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 medium

19 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Δε γνώριζα την ύπαρξή του μέχρι πριν λίγες μέρες που το επισκεφτήκαμε μετά από την ιδέα ενός φίλου ο οποίος ουτε εκείνος είχε ξαναπάει αλλά πρότεινε να το δοκιμάσουμε.

ο χώρος μεσα συμπαθητικός γενικά όμως δεν μείναμε ευχαριστημένοι καθόλου
ήμαστε παρέα 8 ατόμων δεν πήραμε πολλά πιάτα γιατί δεν υπάρχουν πολλά πιάτα κυρίως εχει μόνο 4 και άλλα τόσα ορεκτικά δεν υπάρχου επιλογές περιμέναμε περισσότερα πιάτα ώστε να πέρναμε και αρκετά στη μέση να δοκιμάσουμε
Το μαγαζί Σάββατο βράδυ άδειο δηλαδη και να μην είχαμε κλείσει θα βρίσκαμε σίγουρα, άλλα δυο τραπέζια είχε, λυπηρό για Σαββατόβραδο.
πήραμε νουντλς με γαριδα κλπ δεν μας άρεσαν ιδιαίτερα γλυκοξινο χοιρικό επίσης μέτριο γενικά δεν νομίζω ότι θα ξαναπήγαινα.

ίσως να ήταν καλύτερο παλιότερα και να χάλασε δε ξέρω
θα συνεχίσω να προτιμώ το ταυλανδέζικο στα πετράλωνα

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

4ος χειμώνας του Tamarind, σε μια γειτονια γεμάτη με κόκκινα φωτάκια και κινέζικα πολυμαγαζια. Σκοτάδια, γεμάτοι κάδοι σκουπιδιών, αποσύνθεση και η Ελλάδα που ακροβατεί ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Με αρκετή επιτυχία θα προσθέσω.

Γοητευουν οι υποβαθμισμένες περιοχές που γεννάνε εξωτικά και εντυπωσιακά εστιατόρια και μπαρ, αψηφώντας την επικινδυνοτητα και την αντιξοοτητα του μεταξουργείου, αλλα κάτι πρεπει να γινει με την νεο χιπστερικη εναλλακτικοτητα που ειναι λιγο εκτος τοπου και χρόνου. Ειπαμε, να παμε να φαμε ενα φαγακι της προκοπης αλλα να μην πρεπει να κυκλοφορουμε με την μασετα ή να σκεφτεσαι να παρκαρεις σε αποσταση 10 μετρων απο την εισοδο του εστιατοριου.

Πάμε στα ουσιώδη: Προκειται για ενα πανεμορφο μαγαζι, μετρίου μεγέθους με χώρους για καπνιστες και μη (στα ενδότερα). Τρίτη βράδυ, κράτηση για 2 άτομα, σε ένα άδειο (τελικά) εστιατόριο που εντυπωσίαζε με την εμφάνισή του.

Υπέροχα χρώματα, εξαιρετική μουσική ( απο κλασσική εώς τζαζεμενα ρεμιξ απο διάσημα κομμάτια) στην κατάλληλη ένταση και ύφος, ωραία μεγάλα τραπέζια και φροντισμένο εξωτικό ντεκόρ γενικότερα. Θα βγάλω έναν πόντο για την απουσία υφασμάτινης πετσέτας και παρουσία πλαστικού καλλύματος του τραπεζιού (μιας χρήσης βεβαια).

Οι κοπέλες, χαμογελαστές και εξυπηρετικές, έφεραν κατευθειαν (εμφιαλωμένο) νερό και τους καταλόγους. Αλλος ένας πόντος μειον που δεν σου δίνουν την επιλογή ανάμεσα σε εμφιαλωμένο και βρύσης - αλλα οκ.

Ενα πάρα πολυ μελανό σημείο στα περισσότερα "εξωτικά" εστιατόρια ειναι ο κατάλογος των cocktails. Εκτός κ αν φέρνουν κοκτειλ σε κουβά (που ΔΕΝ ισχύει), οι τιμές των 9 ευρω/cocktail δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση για την γενικότερη κρίση. Δυστυχώς το tamarind δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτο. Οπότε προτίμησα να δοκιμάσω ένα παραπάνω πιάτο απο το να πάρω ένα ποτό.
Είπα όμως οτι ένα τόσο πολλά υποσχόμενο φαγητό πρέπει να συνοδευθεί απο το κατ εμέ passe partout prosecco. Ηρθε μια ξέχειλη flute απο καλά παγωμένο μεν, αλλά μέτριας ποιότητας δε, prosecco. Τσιν τσιν.

Περνάμε στο φαγητό.

Ο κατάλογος μικρός, θα ήθελα και κατιτις παραπανω απο hors d' oeuvres ή ένα πιάτο που θα συγκέντρωνε μια επιλογή ορεκτικών και επισης έστω μια νυξη απο καθαρόαιμα χορτοφαγικα πιάτα/ορεκτικά.

Οι επιλογές μας για ορεκτικά ήταν τα σπρινγκ ρολλς με χοιρινο, κοτοπουλο και γαριδα (δεν την ενιωσα καθολου) με καυτερη σαλτσα τσιλι και μαριναρισμενα σε γαλα καρυδας σουβλακια κοτοπουλου με σαλτσα απο φυστικια.

Δεν ενθουσιάστηκα απο τα σπρινγκ ρολλς, αλλα οφείλω να πω οτι ηταν αψογα ψημένα, σωστά μπαχαρικά αλλα υπερβολική ποσότητα κρέατος. (Χορτοφαγική επιλογή? Ίσως? ) Επίσης, ήταν τεράστια και αυτό καθιστούσε δύσκολη την μπουκιά χωρίς να λερωθείς ολόκληρός ή να έχεις το στόμα του Καμπαμαρού.

Τα σουβλάκια κοτόπουλου ήταν τρυφερότατα, ωραία αρωματισμένα και ολόσωστα ψημένα (Συγχαρητήρια στον ψήστη - αλήθεια) Η σάλτσα που τα συνόδευε ήταν υπέροχη πλην πάρα πολυ νερουλή με αποτέλεσμα να την κυνηγας στο πιάτο.

Τα κυρίως μας ήταν πάντ ται και γλυκόξινο χοιρινό με ρύζι γιασεμιού *το sticky rice είχε τελειώσει ή δεν υπήρχε καν εκεινη την μερα *
Το pad thai είναι απο τα πιο απλα αλλα και συγχρόνως δυσκολα πιάτα της ταιλανδέζικης κουζίνας. Ο συνδυασμος μεταξύ αλμυρου, γλυκού, ξυνού, καυτερού, υφής, βράσιμο των noodles είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεται τεχνική, γνώση και πολυ ευαίσθητο ουρανίσκο.

Το tamarind λοιπον μου έδωσε να το καταλάβω, οτι κατέχει με ευκολία το άθλημα που ονομάζεται pad thai και δεν φοβάται καθόλου να μου το αποδείξει.
Μοναδικό μείον (μεγάλο μείον ) ήταν η χρήση κατεψυγμένων γαρίδων. Οχι οτι εχω προβλημα με τις κατεψυγμένες, έχω όμως πρόβλημα με της κακής ποιότητας κατεψυγμένες γαρίδες - Η γευση ηταν απλώς αδιάφορη εώς λιγο παλιωμένης θάλασσας.

Το πιάτο του συνοδού μου ήταν το γλυκόξινο χοιρινό το οποίο ήταν αξιοπρεπέστατο (ακομα παιδευω το μυαλο μου για το αν η ταιλανδεζικη κουζινα έχει γλυκόξινα αλλα οκ). To χοιρινό που εμπεριείχε ήταν αρκετά λαστιχώδες (είναι η μοίρα του χοιρινού σε φέτες μαλλον) αλλα η σάλτσα ήταν γευστική και το ρύζι al dente όπως ακριβώς πρέπει.

Οι μερίδες ήταν πολυ μεγάλες (Ακομα και για μας που τρώμε σοβαρα) και το να τελειώσουν όλα ήταν αδύνατον.

Δεν πήραμε επιδόρπιο γιατι ήμασταν σκασμένοι - αλλα δεν ήρθε και κανένα κέρασμα απο την πλευρά τους.

Για 2 ορεκτικά, 2 κυρίως + ρύζι, 2 ποτήρια prosecco, νερό και μια μπυρα Asahi 330ml = 66 ευρώ.

Είναι κάπως πολλούτσικα δεδομένου οτι η βραδινη γαστριμαργική σκηνή έχει πέσει σε βαθειά κρίση. Ευλογα, η μείωση τιμών ιδίως σε μεσαίας κατηγορίας εστιατόρια θα έκανε μεγάλη διαφορά στα πόσα τραπέζια θα είχαν ένα τυπικο βράδυ Τρίτης. Προτιμούν τα 2 ή τα 15? Αντιλαμβάνομαι οτι δεν θα ήθελαν να γίνει φοιτητομάγαζο - και ενδεχομένως να μην γίνει ποτε.

Αλλά μια λογική στις τιμολογήσεις τον πιάτων ή εστω ένα reality check χρειάζεται που και που.

Θα ξαναπάω γιατι έχω ένα ασβεστο πάθος για καυτερό pad thai και δροσερο prosecco.

17 Ιούλ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Επισκεφθήκαμε το tamarind thai Κυριακή βραδάκι αφού είχα διαβάσει για την προσφορά που έχουν αυτή την περίοδο: cocktails 5 ευρώ και ορεκτικά 50%.
Ο χώρος στην πλατεία είναι πολύ όμορφος με χαμηλό φωτισμό και τζαζ να παίζει σε σωστά επίπεδα.
Τα cocktails που παραγγείλαμε άνοιξαν το δείπνο μας και ήταν πολύ ωραία.

Δοκιμάσαμε μία από τις σούπες (που δε θυμάμαι πώς τη λένε) και πραγματικά δε θέλαμε να τελειώσει. Εκτός από νόστιμη ήταν και σε γενναία μερίδα, ικανοποιητική για δυο άτομα.

Από ορεκτικά πήραμε την μελιτζανοσαλάτα (έμοιαζε με τη δική μας καπνιστή μελιτζανοσαλάτα αλλά περιείχε μπαχαρικά) η οποία συνοδευόταν από sticky rice, ντομάτες και αγγούρι. Ωραία γεύση και πρωτότυπη και καλή σε ποσότητα.
Δεύτερο ορεκτικό ήταν οι φτερούγες κοτόπουλο μαριναρισμένες σε ταιλανδέζινο ουίσκι... απλά συμπαθητικό πιάτο.

Πήραμε μόνο ένα κυρίως και ένα sticky rice- θα ήθελα μεγαλύτερη ποικιλία στα κυρίως πιάτα. Καταλήξαμε σε κοτόπουλο με κάσιους, λαχανικά και σάλτσα στρειδιών. Καλομαγειρεμένο αλλά τίποτα αξιομνημόνευτο.

Τα δυο κορίτσια που μας εξυπηρέτησαν γρήγορα και ευγενικά. Το φαγητό μας και τα ποτά μας δεν καθυστέρησαν.

Για δύο άτομα πληρώσαμε 47 ευρώ. Αν δεν υπήρχε προσφορά ο λογαριασμός θα ήταν +15-20 ευρώ. Από άποψη ποσότητας μείναμε ικανοποιημένοι οφείλω να πω, αλλά ίσως πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τις τιμές τους. Ή να κάνουν πιο συχνά προσφορές!

Σημερινές

Ανακοινώσεις

2 ΝΕΕΣ

ΑΜΠΑΚΟΣ
Κάθε Τετάρτη Burger Night
Meat Restaurants
Πειραιάς κέντρο