Loader

Περιγραφή

Ανοιχτό κάθε βράδυ εκτός Κυριακής.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

25 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Ξέρω πως υπάρχει μία διχογνωμία μεταξύ των χρηστών του ask4food για το αν πρέπει να καταγράφονται οι εμπειρίες μας από επισκέψεις σε χώρους που κατά γενική ομολογία χαρακτηρίζονται ως «σουβλατζίδικα». Χμ… θα ήθελα να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό και να εκφράσω την άποψή μου.

Φυσικά, εδώ μπαίνει η πολύ λογική απορία. «Μα κάποιος που σκέφτεται να επισκεφτεί ένα σουβλατζίδικο, θα συμβουλευτεί το Ask4food?”.

Με την ίδια λογική ίσως να μην έχει νόημα να καταγράφονται και κριτικές που αφορούν σε χώρους εστίασης στολισμένους με πολλά πολλά σκουφάκια και τιμή ατομικού γεύματος σε επίπεδα ενός μηνιάτικου.

Στις εποχές που ζούμε είναι η ίδια αίσθηση όπως αυτή που είχαν οι γονείς μας όταν στήνονταν μπροστά από την tv για να παρακολουθήσουν το «Δυναστεία» και να θαυμάσουν την Κρίστλ και την Αλέξις να κατεβαίνουν με την τουαλέτα τους από τις μαρμάρινες σκάλες της έπαυλης τους. Κοινώς: Φάτε μάτια ψάρια.

Έχω την αίσθηση πως χώροι εστίασης αυτού του βελινεκούς δεν απευθύνεται ούτε στο 1% της μάζας των αναγνωστών του Ask4food. Επίσης πιστεύω πως κάποιος που σχεδιάζει να επισκεφτεί ένα τέτοιο εστιατόριο σπάνια θα χρησιμοποιήσει το αγαπημένο μας site.

Η όποια πληροφόρηση χρειάζονται παρέχεται μέσω άλλων τρόπων και κύκλων.

Οπότε τι θέλω να πω με όλο αυτό? Η θέση μου είναι πως πρέπει να υπάρχει καταγραφή όλων των χώρων που προσφέρουν φαγητό και service. Από τους πιο απλούς έως τους πιο γκράντε. Όλοι έχουν το κοινό τους, μικρότερο ή μεγαλύτερο. Η ύπαρξη πολυφωνίας και πληροφόρησης δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Και ελπίζοντας να μη σας κούρασα πολύ με την εισαγωγή μου, ακολουθούν και μερικά λογάκια για το «Σουβλάκια της Χαροκόπου».

Είχα μέχρι πρότινος ακούσει θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια. Ίσως να υπερτερούσαν τα θετικά, οπότε όταν ένα απόγευμα μετά τη δουλειά μου έγινε πρόταση να πάμε εκεί να τσιμπήσουμε κάτι δέχτηκα με άνεση. Εξάλλου σουβλάκια θα τρώγαμε, δεν θα αγοράζαμε και διαμέρισμα για να το σκεφτούμε και αναλύσουμε περισσότερο.

Ο χώρος απλός που σαφώς χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα. Κάτσαμε στην ανοιχτή αυλή τους. Ο κόσμος «λαϊκός» (μια έκφραση που όταν την χρησιμοποιώ δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια αρνητικότητας). Άτομα με τις φόρμες εργασίας τους που τελείωσαν πριν από λίγο τη δουλειά τους και έκατσαν να ξαποστάσουν για να τσιμπήσουν κάτι και να πιούνε τις μπυρίτσες τους. Ίσως η μοναδική παραφωνία να ήμασταν εμείς που πλακώσαμε κοστουμαρισμένοι.
Το service αντίστοιχης φιλοσοφίας. Ένας φιλικότατος, κινητικότατος, θεατρικότατος και χαμογελαστός νεαρός που για να μας εντυπωσιάσει έλεγε και ξανάλεγε την έκφραση «γεώμηλα» για τις πατάτες που είχαμε παραγγείλει. Το βρήκα λίγο αστείο αλλά γλυκύτατο και διασκεδαστικό… Νομίζω πως είναι ακριβώς το ύφος και η φιλοσοφία εξυπηρέτησης που ταιριάζει στον χώρο.
Απλή η παραγγελία μας.
Χοιρινά καλαμάκια, πατατούλες και χωριάτικη σαλάτα. Μπυρίτσα ελληνική, κάτι που το εκτίμησα.
Πρώτα ήρθε στο τραπέζι μας νεράκι σε κανάτα και ψητό στην σχάρα ψωμάκι, πασπαλισμένο με λαδάκι και αλάτι-ρίγανη.

Έχουμε και λέμε:

Οι πατάτες ήταν οι κλασικές κατεψυγμένες που πλέον με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Μπορώ να τις ανεχτώ (και να τις αποφύγω) από fast food όπως τα KFC και τα Mac, όμως από ένα τέτοιο μέρος περίμενα κάτι διαφορετικό. Κρίμα… Τις τιμήσαμε ελάχιστα. Δηλαδή πόσο δύσκολο θα τους ήταν να πάρουν και να προσφέρουν φρέσκες πατατούλες. Καταλαβαίνω την ευκολία και ίσως την μείωση κόστους χρησιμοποιώντας πατάτες αυτού του τύπου, όμως δεν μπορώ να φανταστώ έστω κι έναν πελάτη τους που θα το επικροτεί αυτό. Μήπως να αναθεωρήσουν?

Η σαλάτα σε εντυπωσιακό μέγεθος, δροσερή και προσεγμένη. Αν και αρχές του καλοκαιριού, οι ντομάτες ήταν «μέλι» στεφανωμένες από μία κομματούκλα φέτας. Ήμασταν 2 άτομα και με το ζόρι καταφέραμε τη μισή.

Καλαμάκια χοιρινά. Το βαρύ πυροβολικό τους. Σουβλάκια- γίγαντες. Χωρίς υπερβολή κατά 1/3 μεγαλύτερα από αυτά που συνήθως μας σερβίρουνε. Οκ με την ποσότητα λοιπόν. Τι γίνεται με την γεύση και ποιότητα? Κι εκεί ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατα. Πολύ καλοψημένα, με την διακριτική παρουσία από λιπάκια που τα έκαναν ακόμα πιο νόστιμα και ελκυστικά. Τα 3 καλαμάκια που πήραμε ανά άτομο στάθηκαν υπεραρκετά για να ικανοποιήσουν και καλύψουν το αίσθημα της πείνας μας.

Για να κλείσω και να μη σας ζαλίζω με φιοριτούρες. Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε. Γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις. Ζήτημα να μείναμε εκεί πάνω από 35-40 λεπτά. Ο νεαρός που μας σέρβιρε έδινε τον δικό του τόνο σε όλο αυτό. Κερασματάκι δεν έπαιξε.
Αν θα ξαναπήγαινα? Φυσικά!!! Κι επειδή έμαθα πως έχουν και «σούβλα», την επόμενη φορά θα ανοιχτώ περισσότερο στην παραγγελία μου…

Υ. Γ Και μερικές διευκρινήσεις/προτροπές που αφορούν στους λόγους που έχω επιλέξει να παραμείνω σε μια σχετική απόσταση από το ask4food.
Μη του φέρεστε σαν βήμα που σας δίνει την δυνατότητα για σχολιασμό (εμμέσως ή αμέσως, πλαγείως ή ευθέως) προσωπικών διαφορών. Αυτό ελάχιστα αφορά το σύνολο των αναγνωστών. Επίσης αισθητικά το αποτέλεσμα είναι κακό.
Μη το χρησιμοποείτε ως μέσο που σας παρέχεται προκειμένου να εξαντλήσετε το ανταγωνιστικό σας πνεύμα και ένστικτο. Δεν είναι αγώνας δρόμου. Δεν είναι αγώνας πυγμαχίας. Κι αν δεν μπορείτε να το κοντρολάρετε και είναι στην φύση σας, τουλάχιστον αποφύγετε τα χτυπήματα κάτω από την μέση και επιλέξτε πιο δίκαιο αγώνα. Η νοημοσύνη των περισσότέρων από εμάς και κυρίως των παλαιοτέρων, μας επιτρέπει να ξεχωρίσουμε τους τρόπους που χρησιμοποιούν- δυστυχώς- αρκετοί χρήστες ώστε να επιτύχουν την αναρίχηση στην βαθμολογία.
Τα ανωτέρω μόνο απογοήτευση μπορούν να μου προκαλέσουν.
Restart …

29 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

Αποφάσισα να γράψω κριτική για αυτό το ψητοπωλείο οταν το επισκέφθηκα τυχαία πριν λίγο καιρό.
Ας πούμε πως μου τράβηξαν την προσοχή ο κόσμος που περίμενε εξω, καθώς και τα διπλό παρκαρισμένα αμάξια έξω από το μαγαζί.

Η εξωτερική του όψη δεν εχει κάτι το ξεχωριστό.
Μία πινακίδα μόνο και δύο πόρτες που οδηγούν στον εσω χώρο.

Χώρος που ουσιαστικά δεν υφίσταται, αφού είναι ένας μικρός διάδρομος δίπλα στην ψησταριά.
Έτσι, όλοι περνάνε στον εξωτερικό χώρο που είναι η αυλή και στο κέντρο της έχει παραδοσιακό πηγάδι.
Τραπεζια και καρέκλες, τα συνηθισμένα ενός ψητοπωλείου.

Ο Συμπαθέστατος σερβιτόρος δίνει τη δική του νότα στην εξυπηρέτηση, όντας χαμογελαστός και αεικίνητος.

Στο θέμα του φαγητού τώρα.
Είναι απο τα λίγα μαγαζιά που έχει τα πάντα..

Όλες τις σούβλες, δηλαδή φρυγαδέλι, κλέφτικο, κεφαλάκια- εκτός από κοτόπουλο σούβλας -έχει πανσέτα, γαρδουμπακια, παϊδακια, μπριζόλες κλπ.
Και φυσικά, καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο.

Προτιμήσαμε να φάμε καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλου με τηγανιτές πατάτες, χωριάτικη και τζατζίκι.
Οι πατάτες ήταν οι κλασσικές κατεψυγμένες, ενώ τα υπόλοιπα συνοδευτικά δεν έκαναν κάποια αίσθηση.
Τα καλαμάκια του κοτόπουλου όμως, μας ενθουσίασαν.
Ίσως είναι και ο μόνος λόγος για να επισκεφθεί κάποιος αυτό το μαγαζί!
Είναι πάρα πολύ μεγάλα, ζουμερά και ίσως είναι τα καλύτερα που έχω φάει ποτε.

οι τιμές είναι πολύ προσιτές και ίσως σας κεράσουν κάποια μπύρα ή κάποιο γλυκό.
Εμάς πάντως δεν κέρασαν τίποτε, αλλά βλέπαμε στα διπλανά μας τράπεζα που όλο και κάτι έφερναν..
Συμπερασματικά αξίζει να πάει κάποιος εκεί για ένα πρόχειρο γεύμα μόνο και μόνο για να φάει αυτό το καταπληκτικό σουβλάκι κοτόπουλο.

ΥΓ.. Καλό θα ήταν να μην χρειαστεί κάποιος να επισκεφθεί τις τουαλέτες του μαγαζιού..

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Με διαφορά το πιο XXXXL σουβλάκι! Αν έχετε σκοπό να παραγγείλετε, ζητήστε το 50% της παραγγελίας (π. χ. 2 αν έχετε σκοπό να πάρετε 4, 3 αν έχετε σκοπό να πάρετε 6).
Η τιμή πολύ λογική για το μέγεθος. (είναι γύρω στα 2 ευρώ, μιλάμε για διπλή ποσότητα). Και τα υπόλοιπα κρεατικά είναι ειναι ωραία, δεν μπορώ να πω αλλά το σουβλάκι ξεχωρίζει μακράν.

Οι πατάτες δεν είναι το δυνατό του σημείο, καθόσον παραείναι προτηγανισμένες, μέσα στη λαδίλα! Γι΄ αυτό και στο συγκεκριμένο μαγαζί προτιμώ συνήθως τα κρεατικά χωρίς πατάτες.

Επίσης, αν ζητήστε κάτι με κρεμμύδι (είτε σε τυλιχτό είτε σε συνοδευτικό σε μερίδα κρέατος) να ξέρετε ότι είναι κρεμμύδι σερβιρισμένο με άνηθο.

Ο χώρος συμπαθητικός, η τουαλέτα λίγο παρακμή... πρέπει να ψάξεις στο σκοτάδι το μόνιμα σβηστό διακόπτη του φωτός για να τον ανάψεις (Ξέρω ότι μπορεί να φαίνεται γελοίο ως σχόλιο. Θεωρώ όμως ότι είναι από τις λεπτομέρειες, που αξίζει να αναφέρονται καθόσον συνδιαμορφώνει την εντύπωση για το χώρο).

Γενικά, πρόκειται για φαγητό που απολαμβάνω περισσότερο στο σπίτι παρά στο κατάστημα.

23 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

Το σουβλάκι της Χαροκόπου είναι σαν να λέμε το σουβλάκι του σπιτιού μας…
Το έχουμε σχεδόν δίπλα μας και το τιμάμε συχνά πυκνά, όταν μαζί με την πράσινη σαλάτα ή με ένα γρήγορο σπιτικό σαντουιτσάκι μας, έχουμε την ανάγκη και για κάτι παραπάνω εκτός από το λαχανικό, λίγο‘’τσι-τσί’’ κρεατάκι ντε, να μας πιάσει!!

Η κίνηση στο κατάστημα είναι δεδομένη, σαν να παίζει μόνιμα η Εθνική Ελλάδος ένα πράγμα ή έχει Γιουροβίζιον, ο κόσμος πάει κι έρχεται στο πακέτο, παρέλαση κανονική, όχι τυχαία!
Το ‘’σαλόνι’’ του μαγαζιού είναι κλασικού σουβλατζίδικου, συμπαθητικό, χωρίς στολίδια και φρου φρού με απλά ανανεωμένα τραπεζοκαθίσματα, καθαρή τουαλέτα και μια ‘’θέα’’ στον κεντρικό δρόμο της Χαροκόπου.
Η αλήθεια είναι πως αν αποφασίσεις το επισκεφτείς δε θα μαγευτείς απ’ την διακόσμηση του χώρου ή θα τρελαθείς από την τοποθεσία του..
Έχουμε καθίσει μονάχα 1-2 φορές στο κατάστημα, κυρίως παίρνουμε πακέτο το φαγητό για το σπίτι, όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, απλώς προτιμούμε την ηρεμία του δικού μας χώρου.
Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, χωρίς να διαφωνήσει κάποιος, είναι το καλαμάκι-σουβλάκι(για την Θεσσαλονίκη) κοτόπουλο, το οποίο σχίζει σε μέγεθος και γεύση!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…ο κατάλογος είναι γεμάτος επιλογές για πολλά γούστα.
Ψητά σχάρας, σούβλα με:
κοκορέτσι, κοντοσούβλι, κλέφτικο, γαρδούμπα, φριγαδέλι, κοκκαλάκια χοιρινά και και και τελειωμό δεν έχει…κεφάλια για τους λάτρεις του είδους, ορεκτικά, σαλάτες, πίτες αλάδωτες ολικής αλέσεως μαύρες, μπύρες και κρασιά ουυυυυφ ούτε ο σερβιτόρος να ήμουν!!
Ψέματα δε θα πω, λίγα από αυτά έχουμε δοκιμάσει, αλλά ότι έχουμε φάει είναι σχετικά προσεγμένο ΑΝ και την τελευταία φορά (Δευτέρα 16/5) ο χοιρινός γύρος μας έστειλε αδιάβαστους από το άλας που τον περιέβαλε, 2 μέρες πίναμε νερό απορώντας για το τι συνέβη!

Ο κατάλογος λοιπόν μακρύς, όπως και κάποιες από τις τιμές του…
Πχ. Χωριάτικη σαλάτα με κόστος 5,00 ευρώ την βρίσκω λιγάκι υπερβολική.
Όλα τα υπόλοιπα έχουν ένα καλό κοστολόγιο που κυμαίνεται για τα σουβλάκια στα 2 ευρώ, στα τεμάχια από 1,50-2,00 ευρώ και στις μερίδες από 6,00 ευρώ με συνοδευτικά μέσα.
Καταλήγω για το τέλος και πάλι στο σουβλάκι κοτόπουλο, γιατί όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί…οι δικοί μας τουλάχιστον, μιας κι έχουμε ιδιαίτερη αγάπη στα πουλερικά και ιδίως σε αυτό το συγκεκριμένο ζουμερό παν-νόστιμο πάντα σωστά ψημένο μπούτι κοτόπουλο σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια…με μια ανάσα το περιέγραψα, όπως όταν το τρώμε!

Αξίζει της επίσκεψη σας το εν λόγω κατάστημα από οποιοδήποτε προάστιο της Αθήνας για να δοκιμάσετε το καλαμάκι-σουβλάκι κοτόπουλο
(Τιμή τεμαχίου 1,80), πιστεύω μπορεί και συναγωνίζεται επάξια μαγαζιά του είδους του που μπορεί να έχετε δοκιμάσει έως τώρα.