Loader

Περιγραφή

Μπυραρία στο κέντρο της Αθήνας. Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

24 Αυγ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το χρονικό ενός μαζοχισμού!
Η πρώτη μου κριτική για το Barley Cargo δεν θα χαρακτηριζότανε και θετική…

Τότε γιατί εγώ και η παρέα μου το τιμάγαμε αρκετά συχνά όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε?
Γιατί πέραν από τις αδυναμίες του, έμενε πάντα μια αξιοπρεπέστατη επιλογή για κάποιον που ήθελε να πάρει κάποιο μεζεδάκι για να συνοδέψει την μπύρα του, πέραν τα πανιασμένα φιστίκια και πατατάκια που σερβίρουν συνήθως τα μπαράκια. Εκτός από αυτό, γιατί σου προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού. Κι εγώ λατρεύω την μπύρα!

Άσε που το κέντρο δεν έχει πολλές καλές εναλλακτικές προτάσεις για τους φίλους της μπύρας. Εκτός από αυτά, ο επιχειρηματίας άλλαξε την άποψή του και μείωσε επιτέλους αυτά τα άχαρα τελάρα μπύρας που είχε για καθίσματα στον εξωτερικό χώρο και τα αντικατέστησε με ξύλινα καθίσματα και πάγκους. Δεν θα πω ότι κι αυτά είναι απόλυτα βολικά (κυρίως λόγω της κατηφορικής κλήσης του πεζοδρομίου στον οποίο βρίσκονται), αλλά δεν νομίζω ότι είχε πολλές εναλλακτικές.

Οπότε αφού μεζεδάκια μου δίνουν (φυσικά με το σχετικό, αν και χαμηλό αντίτιμο), πολλές και καλές μπύρες έχουν, ο χώρος έχει βελτιωθεί όσο οι συνθήκες το επέτρεπαν, γιατί γκρινιάζω?
Γιατί το πιο αδύναμο σημείο του ήταν και είναι το service και αυτό είναι αρκετό για να σου χαλάσει τη διάθεση και κατ’ επέκταση την έξοδό σου.
Τον χειμώνα κατά κύριο λόγο προτιμάγαμε να καθόμαστε στην μπάρα του. Το παιδί πίσω από το μπαρ ήταν πάντα διαθέσιμο, μέσα στον πανικό που γινότανε να σε εξυπηρετήσει. Όσες φορές τον ρώτησα να μου προτείνει να δοκιμάσω μια νέα μπύρα, λέγοντάς του τα χαρακτηριστικά που προτιμώ, έπεφτε πάντα μέσα. Δείγμα του ότι είναι ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση.

Το πρόβλημα υπάρχει με την εξυπηρέτηση του υπόλοιπου χώρου. Και καλά, τον χειμώνα κάθεσαι στο μπαρ και το θέμα λύνεται. Το καλοκαίρι όμως που είναι αδύνατο να κάτσεις στον εσωτερικό χώρο, τι γίνεται?
Απλά πιάνεις ένα τραπέζι ή ξύλινο πάγκο ή βαρελάκι και προσεύχεσαι να μην τύχεις σε άσχημη μέρα αυτών που εξυπηρετούν.
Γιατί τι περιμένουμε όλοι εμείς από το service?
Ένα χαμόγελο για να νοιώσουμε ευπρόσδεκτοι. Γρήγορη εξυπηρέτηση. Ευγένεια. Συνέπεια.
Αυτά λοιπόν, τις περισσότερες φορές δεν τα απολαμβάνουμε όταν επισκεπτόμαστε αυτή την μπυραρία.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα αναφέρω το ιστορικό της τελευταίας μας επίσκεψης.
Ζεστό, καλοκαιρινό βραδάκι και ως εκ τούτου επιλέξαμε να κάτσουμε έξω. Σε βαρελάκι με ψηλά σκαμπό. Τρία άτομα, οπότε κάπου νοιώθαμε άβολα που κλείναμε λίγο και το πεζοδρόμιο.
Για όλον τον εξωτερικό χώρο, είδαμε μόνο ένα άτομο να εξυπηρετεί. Αυτό για εμένα είναι –ίσως- και το μόνο ελαφρυντικό τους για την συμπεριφορά και εξυπηρέτηση.

Μετά από αρκετή ώρα κι αφού δεν μας είχε δώσει κανένας σημασία, αρχίσαμε να σηκώνουμε τα χέρια μας και να κάνουμε νοήματα για να τραβήξουμε το βλέμμα του σερβιτόρου (έχετε δει στο National Geographic κάτι πλουμιστά πουλιά που χοροπηδάνε σαν να τα χτυπάει το ρεύμα για να κερδίσουν την προσοχή των θηλυκών? Ένα τέτοιο πράγμα! ). Βαρύς κι ασήκωτος και με εμφανή δείγματα βαριεστημάρας, αποφάσισε να μας δώσει μέρος της προσοχής του. Και λέω «μέρος» γιατί ενώ μας έπαιρνε παραγγελία, δεν μας κοίταζε καν. Αγέλαστος και αποστασιοποιημένος. Η παραγγελία δίνεται με απλές, τυπικές διαδικασίες λες και βρισκόμαστε σε γκισέ της εφορίας (ξέρετε, αυτή η άβολη κατάσταση που νοιώθουμε ότι δεν μας παίρνει να πούμε και πολλά πράγματα γιατί θα βρεθούμε και μπλεγμένοι).

Και επίσης ερωτώ. Γιατί παραγγέλνουμε τα μεζεδάκια μας σε μια μπυραρία? Μα πολύ απλά για να συνοδέψουμε τη μπύρα μας. Οπότε τι νόημα έχει αυτά να μας έρθουν μετά από 15- 20 λεπτά από το σερβίρισμα της. Η μισή έχει ήδη καταναλωθεί και η υπόλοιπη έχει ήδη ζεσταθεί. Και δεν μιλάω για πιάτα που χρειάζονται ψήσιμο ή κάποια διεργασία. Μιλάω για τυράκια, σαλαμάκια και μερικά bake rolls που απλά μπαίνουν πρόχειρα πάνω σε ένα πιάτο. Και μην ακούσω για το ότι κι αυτό θέλει τον χρόνο του ώστε το πιάτο να έχει την κατάλληλη εμφάνιση, γιατί πάντα μας σερβίρονται με συγκεκριμένο τρόπο που με πρόχειρους υπολογισμούς μου απαιτούνται γύρω στο 1’ (και πολύ λέω…). Εκτός αυτού, θα εκτιμούσα να μην είμαι ο ίδιος που κάνει τις υπενθυμίσεις-παρακαλετά για να έρθουν στο τραπέζι μας.

Πάντως απ’ ότι καταλάβαμε, αυτά ήταν έτοιμα στην κουζίνα αλλά απλά δεν μας τα είχαν φέρει γιατί όταν χτυπήσαμε οι ίδιοι το «καμπανάκι» της υπενθύμισης, αυτά ήρθαν σχετικά σύντομα.
Επίσης, σε κάποιες πιο ψαγμένες μπυραρίες σου σερβίρουν οι ίδιοι την μπύρα στο ποτήρι σου. Αυτό γιατί ακόμα και το σερβίρισμα έχει μια «ιεροτελεστία» και λογική, αφού με τις κατάλληλες κινήσεις ανακατεύεται η μαγιά και απολαμβάνεις καλύτερη γεύση. Στο B. C. απλά σου αφήνουν τις μπύρες πάνω στο τραπέζι. Τώρα θα μου πείτε, εδώ δεν σε κοιτάνε καν, σερβίρισμα περιμένεις?!
Ελάχιστα ψήγματα τυπικής ευγένειας είδαμε στο «ευχαριστούμε» που ακούστηκε μέσα από ένα βεβιασμένο και άνευρο χαμόγελο, κατά τη στιγμή που πληρώναμε. Ίσως γιατί πλέον διακυβεύονταν το tip.

Ο κατάλογος είναι έτσι φτιαγμένος που σου δίνει πληροφορίες για την χώρα προέλευσης της μπύρας, το είδος της και τα ml της. Θα τον προτιμούσα με λίγο περισσότερες πληροφορίες, αφού αυτές είναι διαθέσιμες ακόμα στα μπουκάλια της μπύρας. Και εμάς τους πελάτες θα βοηθούσε και θα απέτρεπε τυχόν λανθασμένη επιλογή μας αλλά αυτό θα τις έκανε πιο ελκυστικές. Lager από lager ή Weiss από Weiss έχει διαφορά. Η μπύρα, όπως και το κρασί, κρύβει μεγάλο πλούτο γεύσεων. Στα μεγάλα ατού τους το ότι μπορείς να βρεις μπύρες από κάθε γωνία της Ελλάδας. Μεγάλη απογοήτευση ότι δεν υφίσταται πλέον η μπύρα Νέδα από την Νότια Πελοπόννησο. Απ’ ότι μάθαμε δεν άντεξε τον ανταγωνισμό και τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας. Πραγματικά κρίμα γιατί ήταν μια από τις πιο εξαιρετικές μπύρες που έχω δοκιμάσει, ικανή να βάλει κάτω πολλές από τις πασίγνωστες μπύρες του εξωτερικού…

Η μουσική παραμένει μέσα στα γούστα μου, αν και όταν πλακώσει ο κόσμος, είτε είσαι μέσα είτε έξω, με δυσκολία την διακρίνεις μέσα από την φασαρία που γίνεται. Πάντως, θεωρώ το πιο ιδανικό σημείο για να κάτσει κάποιος (χειμώνα-καλοκαίρι) είναι το παράθυρο που βρίσκεται όπως μπαίνεις στα δεξιά σου. Κάπως απομονώνεται από την υπόλοιπη βαβούρα. Σπάνια όμως βρίσκουμε το σημείο ελεύθερο…

Οι τιμές τους τόσο στις μπύρες όσο και στα πιάτα που μπορείς να τις συνοδέψεις παραμένουν σε καλά επίπεδα. Πραγματικά, θα μπορούσα να βάλω στο Value for Money ακόμα και 4. Όμως το αν αποκτά αξία μία επίσκεψή μας δεν έχει να κάνει μόνο με τις τιμές. Έχει να κάνει με την συνολική εμπειρία που αποκομίζουμε. Εκεί έρχεται η εξυπηρέτησή τους και τα κάνει μαντάρα!!!

Για να καταλήξω. Το Barley Cargo με έχει κερδίσει όσον αφορά τα όσα προσφέρει αλλά με διώχνει το service τους. Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να κάνω τα στραβά μάτια, αν και πάντα δίνω μεγάλο βάρος στην εξυπηρέτηση ενός μέρους, αλλά έως πότε θα συμβαίνει αυτό. Ήδη στην τελευταία μας επίσκεψη σχολιάσαμε ότι μάλλον δεν έχει νόημα να ξαναπάμε…

Κι εδώ έρχεται και ο μαζοχισμός μου και μου χτυπάει την πόρτα. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ.