ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Μεζεδοπωλεία
ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

  Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 32, Παλαιό Φάληρο [Χάρτης]
  211 0117490

Το εστιατόριο έχει σηματοδοτηθεί ως κλειστό.
Δείτε άλλες καταχωρίσεις με το ίδιο όνομα/τηλέφωνο:
ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, Μεζεδοπωλεία, Αργυρούπολη
ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, Μεζεδοπωλεία, Αργυρούπολη
Περιγραφή
Eλλη­νι­κή, πολί­τικη και μεσο­γει­ακή κου­ζίνα
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη 01:00 το βράδυ.
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Υπάρχει εξωτερικός χώρος Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Φεβ
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Εντάξει… ο Όλυμπος είχε πέσει πριν μερικά χρόνια. Από ότι είδα σε μία πρόσοψη ενός σινεμά, σε μερικές ημέρες θα πέσει και το Λονδίνο! Αυτό το Hollywood δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο!

Για να είμαι όμως ειλικρινής, δεν περίμενα να πέσει και το Γελαστό Κρεμμύδι στην αντίληψή μου τόσο που ούτε ο Gerard Butler κι ο Morgan Freeman δεν θα είναι σε θέση να το σώσουν…

Κάποιος μας καλεί για φαγητό και η πρώτη κίνηση που κάνουν πολλοί από εμάς μετά την αποδοχή της πρόσκλησης είναι να «τσεκάρουμε» στο Ask4food το τι έχει γραφτεί για το εν λόγω εστιατόριο. Η παρέα μου γενικά δε επικροτεί αυτή τη κίνηση – και εν μέρει συμφωνώ- γιατί πολλές φορές ίσως πάμε υπερβολικά προκατειλημμένοι –θετικά ή αρνητικά- κάπου. Όταν όμως μου είπαν για το Γελαστό Κρεμμύδι δεν χρειάστηκε να δω τίποτα γιατί εδώ και καιρό είχε θρονιαστεί στο Wish List μου, μετά από τις τόσες θετικότατες κριτικές από απολύτως εμπιστευόμενους και αγαπητούς χρήστες.

ΟΚ... το ομολογώ… ίσως και πάλι να έριξα μερικές κλεφτές ματιές ώστε να δω κάποια πιάτα που είχαν σχολιαστεί θετικά για να τα παραγγείλω κι ο ίδιος. Καλός είναι και ο αυθορμητισμός, αλλά ας μη πηγαίνουμε κι εντελώς στα τυφλά.
Κάποια στιγμή πριν από 1-2 μήνες είχα περάσει τυχαία από έξω αλλά για κάποιο λόγο δεν με τράβηξε ο χώρος του. Σε αυτό κυρίως οφείλονταν ότι δεν είχα προγραμματίσει και επιδιώξει μία επίσκεψη.

Οπότε μία νύχτα του Χειμώνα, μία παρέα τριών ατόμων πέρασε νωρίς το βράδυ την πόρτα τους. Επειδή ήταν όπως είπα αρκετά νωρίς ακόμα, ήμασταν η πρώτη τους παρέα. Η κυρία που μας καλωσόρισε ήταν γλυκύτατη και χαμογελαστή αν και μας χάλασε λίγο το ότι παρόλο του ότι είχαμε κάνει κράτηση, στην αρχή προσπάθησε να μας βολέψει σε ένα όχι και τόσο ελκυστικό τραπέζι που ήταν εντελώς στο κέντρο τους και πάνω στον διάδρομό τους.

Γενικά με ενοχλεί λίγο αυτή η αντιμετώπιση από τα εστιατόρια. Αισθάνομαι ότι «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα» ώστε αν ένας πελάτης τους το δεχτεί, έχουν για καβάτζα τα καλύτερα τραπέζια τους για τη συνέχεια, κάτι που θα τους βοηθήσει να κρατήσουν πιο εύκολα έναν πιο δύσκολο πελάτη που τυχόν τους επισκεφτεί πιο μετά. Εμείς αντιπροτείναμε κάποιο άλλο τραπέζι που μας άρεσε περισσότερο, πιο ακριανό, που μέρος των καθισμάτων του ήταν καναπές και ευγενικά το δέχτηκε χωρίς την παραμικρή υποψία δυσαρέσκειας, κάτι που το θεώρησα θετικό σαν κίνηση.

Θα μείνω λίγο ακόμα στον σχολιασμό μου για το service. Στην ουσία ΟΛΗ την εξυπηρέτηση έχει η κυρία που προανέφερα. Από κάποια στιγμή και μετά που το μαγαζί μάζεψε πολύ κόσμο, την λυπήθηκε η ψυχή μου. Έτρεχε πανικόβλητη να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της.

Όμως όταν μαζεύτηκε κόσμος, οι ελλείψεις και τα κενά ήταν εμφανή. Στους χρόνους αλλά και στη διάθεση, εμφανίστηκε μία κούραση που ήταν λογική. Έπρεπε να κάνουμε πολλές φορές σήμα για να τραβήξουμε την προσοχή της ώστε να ζητήσουμε κάτι. Χρειαζότανε να κάνουμε σήματα πάνω από 6-7 φορές, αφού δεν μας κοίταζε καν. Με το βλέμμα χαμηλά έβγαινε από τη κουζίνα, με το βλέμμα χαμηλά ξαναέμπαινε. Σχολιάσαμε ότι μάλλον αυτό ήταν ο αμυντικός μηχανισμός της αφού πλέον ήταν σχεδόν αδύνατο να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο που έπρεπε να σερβίρει τηρώντας την κανονική ροή αλλά να καλύψει και τις ανάγκες που προέκυπταν στην πορεία.

Αυτό όμως για εμάς τους πελάτες είναι μάλλον δυσάρεστο. Εκτός από την κυρία αυτή, είδαμε μία ακόμα που ήταν στην κουζίνα. Επειδή εμπλέκονταν με την παρασκευή του φαγητού, φορούσε στο κεφάλι της το πλαστικό προστατευτικό που πάντα εκτιμώ όταν το βλέπω. Τέλος είδαμε τον –μάλλον- σεφ τους ο οποίος φορούσε μαύρη στολή. Και λέω μάλλον γιατί μας έκανε εντύπωση ότι την περισσότερη ώρα δεν ήταν μέσα στην κουζίνα (ακόμα κι όταν η πελατεία τους έπιασε το πικ της βραδιάς) αλλά έκανε κυρίως επίβλεψη και PR. Ήρθε στο τραπέζι μας 2 φορές, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους και ρώτησε ευγενικά αν όλα είναι εντάξει.

Οπότε υποθέσαμε ότι τον ρόλο της ετοιμασίας των φαγητών τον είχαν αναλάβει άλλοι, στα ενδότερα της κουζίνας. Θα το εκτιμούσα αν τον έβλεπα να εμπλεκότανε περισσότερο στο service αφού έτσι θα αποφορτιζότανε η εξυπηρέτηση και θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό όμως αφορά τα εσωτερικά τους και το πώς οι ίδιοι έχουν καταμερίσει τις εργασίες τους, οπότε δεν μου πέφτει λόγος. Παρόλο που δεν μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση, θα βάλω ένα «3» επιβραβεύοντας έτσι τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε η κυρία αυτή. Ήρωας!

Πάμε τώρα στον χώρο. Ιδιαίτερα απλός και λιτός αφού δεν παρατηρήσαμε κάποια διακοσμητική άποψη. Ίσως να είναι πιο γλυκός το καλοκαίρι που θα ανοίγουν οι τζαμαρίες τους. Επικρατεί το μαύρο και το κόκκινο στους τοίχους, τα καθίσματά τους και μία τύπου αφηρημένης τέχνης ταπετσαρία. Ως διακόσμηση υπήρχαν τοποθετημένα στους τοίχους τους κάποια ξύλινα τελάρα με άδεια μπουκάλια μπύρας, μερικές σκελίδες από πιπεριές και σκόρδα και τέλος λίγα φαναράκια μπροστά από το αερόθερμό τους. That’s all!

Τα θερμαντικά τους μέσα δεν μας βοήθησαν να νοιώσουμε θαλπωρή εμείς που καθόμασταν αρκετά μακριά τους. Προς το τέλος της παραμονής μας, κάποιος από την παρέα μας έβαλε διακριτικά το πουλοβεράκι του. Λίγο αργότερα, κατά την επιστροφή μας προς το σπίτι, μου ψιλογκρίνιαξε ότι κρύωνε. Θα συμφωνήσω.
Τα τραπέζια στρωμένα με λαδόχαρτο και απλά σερβίτσια.
Τουαλέτα πεντακάθαρη (ίσως να συνετέλεσε το ότι ήμασταν και η πρώτη τους παρέα) αλλά μία και μοναδική για τους άντρες και τις γυναίκες. Φωτοκύτταρο στον νιπτήρα τους, που το θεωρώ επιβεβλημένο σε χώρους εστίασης για λόγους υγιεινής.

Μουσική ελληνική, σε αρκετά χαμηλούς τόνους. Ο Νταλάρας, η Θεοδωρίδου, ο αείμνηστος Μητροπάνος και η υπόλοιπη παρέα τους, δεν κατάφερναν λίγο αργότερα να ακουστούν πάνω από τις κουβέντες των πελατών τους. Πάντως το ύφος της μουσικής ήταν απόλυτα ταιριαστό με τα γούστα μου.

Αρχικά ήρθε στο τραπέζι μας μία μεταλλική κανάτα με νερό. Δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια να μας πλασάρουν εμφιαλωμένο. Σωστοί! Μαζί ήρθαν στρογγυλά κουλουράκια που στον κατάλογο ανέφεραν σαν πιτοψωμάκια με χρέωση 0,90€ το τεμάχιο. Φυσικά στον κατάλογο με την χρέωση αυτή ανέφεραν και την έκφραση «και παρελκόμενα». Επειδή το PONTIKI έχει θέσει ερώτημα γιατί την πρώτη φορά τα πιτάκια αυτά τους χρεώθηκαν με 0,90€ ενώ τη δεύτερη που τα παραγγείλανε με 0,40€, η διαφορά έγκειται ότι στην πρώτη τιμή θα έπρεπε να έρθουν και τα παρελκόμενα. Εμείς πάντως παρόλο που χρεωθήκαμε την ακριβότερη τιμή τους δεν τιμηθήκαμε με κάποιο ντιπ ή όποια άλλη μορφή παρελκόμενου. Λάθος ή παράλειψη? Αν επίσης το ίδιο συνέβη και στο PONTIKI (η χρέωση αλλά όχι η προσφορά των παρελκόμενων) θα είναι ενοχλητικό.

Από Σαλάτα διαλέξαμε την ομώνυμη τους γιατί έδειχνε πιο ευφάνταστη στην περιγραφή της. Ήταν πράσινα λαχανικά (αν και δεν διαπιστώσαμε κάποια ιδιαίτερη ποικιλία από αυτά), μήλο, αγγούρι, ντομάτα σε χοντρά κομμάτια, τυρί reggato, καρότο και καπνιστή γαλοπούλα. Δεν ήταν αισθητή η παρουσία της γαλοπούλας αλλά ίσως να ήταν μέσα στην σος τους. Πάντως αν υπήρχε γαλοπούλα, σίγουρα τη ποσότητά της δεν θα τη θεωρούσα επαρκή. Η σαλάτα ήταν νόστιμή και δροσερή αλλά σα μέγεθος θα την χαρακτήριζα μάλλον μέτρια. Κόστισε 7,5€.

Φιλετάκια μανιταριών πλευρώτους ψημένα στη σχάρα, με την επισήμανση το ότι ήταν συνταγή του σεφ. Επίσης μέτρια η ποσότητα. Τα βρήκαμε διαφορετικά εκτελεσμένα από ότι συνήθως μας έχουν σερβιριστεί. Αν δεν κάνω λάθος, είχαν κόκκινο πιπέρι. Σαν γεύση τα βρήκα συμπαθητικά αλλά δεν με ενθουσίασε το ότι ήταν πάρα πολύ μαλακά σε σημείο που έμοιαζαν να μην έχουν ετοιμαστεί στη σχάρα αλλά σε κάποιο σκεύος που δεν τους επέτρεψε να αφαιρέσουν την υγρασία τους. Τιμή στα 6,9€.
Λουκάνικο χωριάτικο με πράσο. Νόστιμο, συνοδευμένο με ψιλοκομμένες τηγανιτές πατατούλες. Τιμή στα 5,2 € που και πάλι θεωρώ ότι δεν δικαιολογούσαν την ποσότητα. Στην ουσία ήταν ένα λουκάνικο, μετρίου έως λεπτού πάχους. Γιατί θα έπρεπε να έχει αυτή τη τιμή?
Και πάμε τώρα στα κυρίως τους.

Πήραμε δύο μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος και μία… μπιφτεκάρα γεμιστή.
Πάμε λοιπόν!
Όταν μία μπριζόλα κοστίζει λίγο λιγότερο από 15€ περιμένεις κάτι πιο ευμέγεθες και εντυπωσιακό. Η μερίδα ήταν απογοητευτική. Τα κάθε πιάτο είχε από ένα ΜΙΚΡΟ και ΛΕΠΤΟ κομμάτι μοσχαρίσιας μπριζόλας που μόλις και μετά βίας κάλυπτε το μισό πιάτο. Το άλλο μισό ήταν γεμισμένο με τηγανιτές πατάτες. Αδικαιολόγητα μικρή μερίδα! Κανονικά θα έπρεπε στον κατάλογό τους να αναγράφουν- όπως το έχω δει αλλού- τα γραμμάρια της μερίδας του κρέατος. Στα ίδια χαμηλά επίπεδα ήταν και η γεύση του, αφού από μία μπουκιά που έκλεψα (δεν ζήτησα δεύτερη γιατί θα άφηνα νηστικούς αυτούς που τις είχαν παραγγείλει), ήταν πολύ σκληρή. Και δεν θα αντέξω να μη κάνω τώρα και μία σύγκριση. Κάποιο κρεατάδικο που βρίσκεται στο Περιστέρι έχει φάει κράξιμο για τις τιμές του. Πώς να δικαιολογήσω όμως όταν το μοσχάρι που έχω φάει εκεί κόστιζε ελάχιστα ευρουδάκια παραπάνω από το συγκεκριμένο πιάτο, μας είχε έρθει άψογα εκτελεσμένο και η γεύση του έχει κολλήσει ακόμα σαν μέλι στο μυαλό μου? Για να καταλήξω, όταν χρεώνεις 15 € για ένα πιάτο, πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις. Εμείς απλά νοιώσαμε ανόητοι που καταβάλαμε αυτό το αντίτιμο γι αυτό που γευτήκαμε.

Η μπιφτεκάρα επίσης δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πήρε κατάληξη υπερθετικού που συνήθως σε παραπέμπει σε τεράστιο μέγεθος. Επίσης ένα μετρίου μέγεθος μπιφτέκι και την υπεπληθώρα από τηγανιτές πατάτες. Θα ήμουν άδικος αν έλεγα ότι δεν ήταν νόστιμο. Ήταν καταπληκτικό σε γεύση!! Απίστευτα ζουμερό και ψημένο όπως και όσο ακριβώς έπρεπε. Σαν γέμιση είχε φέτα και gouda που είχαν λιώσει γλυκά. Η τιμή του πιάτου στα 7,9 € και πάλι θα γκρινιάξω για το μέγεθος της μερίδας.

Σε εκείνο το σημείο προσπαθούσαμε για αρκετή ώρα να μας δώσει σημασία η σερβιτόρα για να παραγγείλουμε γλυκά. Όταν μετά από ώρα ήρθε στο τραπέζι μας και ρωτήσαμε για τα διαθέσιμα γλυκά τους, μας είπε ότι έχουν δύο μόνο. Πανακότα και μους σοκολάτα με παγωτό. Θυμόμουνα ότι στον κατάλογο ότι είχαν περισσότερες επιλογές αλλά πίστεψα ότι θα έχουν ήδη τελειώσει, πράγμα μη λογικό γιατί από τη στιγμή που ήμασταν η πρώτη τους παρέα, ήμασταν αντίστοιχα και από τις πρώτες που τελείωναν το γεύμα τους.

Ζητήσαμε δύο μους σοκολάτας με παγωτό. Λυπάμαι αλλά τα γλυκά ήταν εντελώς ερασιτεχνικά. Σε κολωνάτο ποτήρι, μους σοκολάτας (που σου έδινε την αίσθηση της στιγμιαίας), μισή μπάλα παγωτού και βύσσινο γλυκό. Λίγο αργότερα μας είπαν ότι ήταν κέρασμα από το κατάστημα. Για κέρασμα, θα τα θεωρήσω ως ανεκτά. Αν έπρεπε να καταβάλω για αυτά κάποιο αντίτιμο μάλλον θα είχα απογοητευτεί. Επίσης, όταν εμείς ρωτήσαμε για τα διαθέσιμα γλυκά δεν εννοούσαμε για κέρασμα. Αν τα υπόλοιπα του καταλόγου τους τα πληρώναμε μεν αλλά ήταν καλύτερα αυτών που μας σερβιρίστηκαν θα ήμασταν πιο ικανοποιημένοι. Έτσι, ολοκληρώθηκε κάπως άδοξα το ήδη μέτριο γεύμα μας.

Για τα παραπάνω και για 2 μπύρες, πληρώσαμε 65€ που θα τα χαρακτήριζα άκρως υπερβολικά για την ποσότητα και ποιότητα των όσων πήραμε.
Δε νομίζω ότι το Γελαστό Κρεμμύδι επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μας. Το ότι θα χαρακτηρίσω το βράδυ ως πετυχημένο είναι μόνη και αποκλειστική επιτυχία της παρέας μας, που έσωσε την έξοδό μας.

Λυπάμαι αλλά το Γελαστό Κρεμμύδι δεν θα μεταπηδήσει από το Wish List μου, στη λίστα με τα Favorites. Για να είμαι πιο ειλικρινής, δεν θα είναι καν ανάμεσα στις επιλογές μου για μελλοντική έξοδό μου. Επειδή όμως διαβάζω και κριτικές από αγαπημένους χρήστες που πέρασαν πραγματικά όμορφα, θεωρώ ότι αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία ώστε να αποκτήσετε και οι ίδιοι άποψη.
Προσωπικά, νομίζω ότι το μεγαλύτερο θέμα τους το εντόπισα στις τιμές τους, σε σχέση πάντα με το μέγεθος των μερίδων τους, αφού σε συνάρτηση και με τον χώρο τους, δεν δικαιολογήθηκε σε καμιά περίπτωση η τιμή που κληθήκαμε να πληρώσουμε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιαν
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Καλή χρονιά σε όλους!

Λένε ότι όπως ξεκινάει η νέα χρονιά, έτσι κυλάει όλο το έτος. Εμάς λοιπόν η πρώτη -για τη νέα χρονιά- επίσκεψη, μας βρήκε να απολαμβάνουμε ένα υπέροχο και ήσυχο δείπνο στο Γελαστό Κρεμμύδι. Επέλεξα λοιπόν να παρακάμψω την κατά σειρά προτεραιότητας υποβολή και να ξεκινήσω την νέα σεζόν με μια καλή κριτική για γούρι.

Τσεκάροντας την wish list μου, είπα να ξεκινήσω με κάποιο “σιγουράκι”...! Καιρό βέβαια έχει να γράψει κάποιος, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να τσεκάρουμε αν όλα παρέμεναν όπως τα περιέγραφαν ενθουσιωδώς οι έμπιστοι φίλοι πριν από καιρό. Έτσι μετά από μεσημεριανό καφέ με φίλες, τρεις εκ των οποίων νηστικές (τρόπος του λέγειν αφού είχαμε τσακίσει ό, τι είχε περισσέψει από την προηγούμενη για πρωινό), είπαμε να κατηφορίσουμε νωρίς για Φάληρο.

Έτσι Σάββατο 2/1/2016 ώρα 8:20 περίπου φτάνουμε στο εστιατόριο το οποίο είχε μόλις 2 παρέες 6 ατόμων έκαστη. Τα πράγματα κύλισαν ομαλά και ήσυχα μέχρι που φύγαμε, πράγμα που ήταν αναμενόμενο. Λόγω των ημερών, του κρύου, των εορτών και της κραιπάλης, ο κόσμος ήταν φυσικό κι επόμενο να είναι συγκεντρωμένος περισσότερο σε σπίτια παρά έξω.

Ο χώρος δεν έχει να πει πολλά πράγματα. Κλεισμένος με τζάμι, με ανοιγόμενη οροφή, με πάγκους με μαξιλάρια περιμετρικά και γύρω στα 12-13 τραπέζια. Ανοιχτή κουζίνα και λίγες διακοσμητικές πινελιές με καφάσια ξύλινα με άδεια μπουκάλια μπύρας, τις ετικέτες που έχει ο κατάλογος. Τίποτα το συγκλονιστικό. Είναι καθαρός, έχει ανοιχτή κουζίνα και οι τουαλέτες ήταν σε καλή κατάσταση (αν και έχω την εντύπωση ότι ήταν μια κοινή). Δυστυχώς όμως το κάπνισμα εξακολουθεί να επιτρέπεται.

Έχει όμως ένα θετικό αυτός ο χώρος που για μένα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες. ΖΕΣΤΗ. Με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως, φάγαμε σαν άνθρωποι. Όχι σαν Εσκιμώοι όπως συμβαίνει πολλές φορές. Δεν έχω χειρότερο από το να τρώω και να κρυώνω. Δεν έχω χειρότερο από το να παρακαλάω τον υπεύθυνο ενός εστιατορίου να ανοίξει την θέρμανση κι εκείνος να με αγνοεί επιδεικτικά, προβάλλοντάς μου χίλιες δυο κουτές δικαιολογίες.

Είναι από τις λίγες φορές που το κατάευχαριστήθηκα κι εγώ και η παρέα μου. Έχει 2 air-condition επιτοίχια, ένα μεγάλο επιδαπέδιο και 2 εστίες σόμπας υγραερίου ψηλά (εμείς είχαμε καθίσει ακριβώς κάτω από την μια εξ’ αυτών). Οι δύο εστίες έκαιγαν καθ’ όλη την διάρκεια που ήμασταν εκεί ασταμάτητα καθώς και τo ένα air-condition, το οποίο κάποια στιγμή το έκλεισαν κατόπιν παράκλησης μιας πολυμελούς παρέας που ήρθε αργότερα, γιατί είχαν κορώσει οι άνθρωποι…! Πιστέψτε με, το προτιμώ από το δίνω τα ωραία μου λεφτά και να τρώω τουρτουρίζοντας, το θεωρώ μεγάλη ασέβεια.

Η εξυπηρέτηση επίσης άψογη. Η κυρία που μας εξυπηρέτησε ήταν ευγενέστατη και άμεση, παρότι όχι ημεδαπή αλλά με πολύ καλό χειρισμό της γλώσσας, μας ρωτούσε συχνά αν είμαστε ευχαριστημένοι, το ίδιο και τις λιγοστές παρέες που ήταν εκείνο το βράδυ εκεί. Στο τέλος βγήκε και ο σεφ από την κουζίνα να μας ευχηθεί καλή χρονιά και να μας ρωτήσει κι αυτός με την σειρά του αν μας άρεσε το φαγητό. Άριστη αντιμετώπιση λοιπόν απ’ όλους.

Πάμε στο φαγητό από το οποίο μείναμε όλοι άκρως ικανοποιημένοι κι ενθουσιασμένοι.

- Πιτάκια με λάδι, μυρωδικά και πάπρικα…αμαρτωλά ωραία και μυρωδάτα!

Μια στάση εδώ γιατί την πρώτη φορά ήρθαν χωρίς να μας ρωτήσουν (4 τεμάχια) και χρεώθηκαν χ 0,90€ ανά άτομο…θεωρώ πάρα πολύ υψηλή την τιμολόγηση, αλλά επειδή μας άρεσαν πολύ παραγγείλαμε κι άλλα όπου την δεύτερη φορά ήρθαν 3 τεμάχια και χρεώθηκαν χ0,40€ το κεφάλι. Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν την διαφορά στην τιμή;; Δεν θα εστιάσω σε αυτό όμως γιατί ήταν υπέροχα. Οφείλω όμως να το αναφέρω για όσους θέλουν ν’ αποφύγουν το κόστος αυτό, ώστε να το διευκρινίσουν.

- Τυροκαυτερή που έκραζε ότι ήταν χειροποίητη. Η νοστιμιά και η κάψα της ήταν ιδανική για όσους είμαστε φίλοι του ορεκτικού αυτού χ 3,80€

- Πρασοπιτάκια με ωραίο χειροποίητο, στεγνό και αφράτο ταυτόχρονα φύλλο, με την γλύκα και την νοστιμάδα του πράσου αξιοπρεπέστατα. 3τμχ μεγαλούτσικα χ 4,90€

- Φιλετάκια μανιταριών στα κάρβουνα…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΑ πλευρώτους! Νομίζαμε ότι τρώγαμε κρέας φιλέτο στο κάρβουνο. Δεν περιγράφεται με λόγια αυτή η γεύση, αδυνατώ να δώσω κατάλληλο χαρακτηρισμό, νομίζω ότι θα τα αδικήσω. χ 6,90€

- Ρολάκια μελιτζάνας (μελιτζάνα παντρεμένη στον κατάλογο) με μπουκιές κοτόπουλου, ανθότυρο και υπέροχη σως ανάμεικτη ναπολιτεν, πεστο και γκούντα. Γεύση μεστή, γεμάτη, λαχταριστή! Σερβιρισμένα και προφανώς ψημένα σε πήλινο, έλιωναν στο στόμα…απλά υπέροχα! χ 6,70€

- Λαχματζούν με κασέρι, κιμά μοσχαρίσιο και σουτζούκι…μια αρκετά διαφορετική, αλλά τρελά νόστιμη εκδοχή χ 7,50€

- Μπιφτεκάρα γεμιστή όπως περιγράφεται στον κατάλογο με φέτα και γκούντα, καθώς και συνοδεία από πολύ νόστιμες φρέσκιες και τραγανές τηγανιτές πατάτες. Όντως μπιφτεκάρα και σε μέγεθος και σε γεύση. Ωραία ψημένο και ταυτόχρονα αφράτο και ζουμερό, χωρίς να είναι πνιγμένο στα κρεμμύδια όπως συνηθίζεται και δε μπορώ να τα χωνέψω με τίποτα. Ευκολοχώνευτο λοιπόν και νόστιμο χ 7,90€

- Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια, λάδι τρούφας και μια θεσπέσια σάλτσα μανιταριών και επίσης πατάτες τηγανιτές. Εξαιρετική γεύση, εδώ θα έδινα μόνο μια πολύ μικρή λεπτομέρεια προς διόρθωση, θα ήθελα το κοτόπουλο ένα τικ πιο ζουμερό. Κατά τα άλλα το πιάτο είναι μάλλον στα top του εστιατορίου χ13,50€

Ήπιαμε μια μπύρα Βεργίνα Weiss x 3,50€, 1 σόδα χ 1,80€ και 2 κόκα κόλες zero 250ml x 2€ για το… παλιμπαιδίζον (όπως είπε πρόσφατα μια καλή φίλη) άτομο της παρέας, την αφεντιά μου δηλαδή!!!

Άφθονο νεράκι σε κανατούλα και για το τέλος

- μια εξαιρετική πανακότα με σιρόπι καραμέλας χ 4€ που μαζί με
- γιαούρτι με γλυκό βύσσινο και χοντροκομμένο καβουρντισμένο αμύγδαλο παρακαλώ που μας προσφέρθηκε, μας ενημέρωσαν στο τέλος ότι είναι κερασμένα. Αυτά προς παραδειγματισμό!

Παραλείψαμε τον βασιλικό ντάκο για τον οποίο διάβασα πολλά καθώς και έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους τους οποίους ενημέρωσα για την επίσκεψή μου. Δεν αμφιβάλλω ότι θα πρόκειται για ένα επίσης εξαιρετικό πιάτο, αλλά έχω μια ένσταση ως προς το ορεκτικό που λέγεται ντάκος και έχει κρητική καταγωγή. Αρνούμαι να πληρώσω 7,50€ για παξιμάδι…ό, τι κι αν έχει αυτό επάνω. Παραπέμπω σε κριτική μου για γνωστό εστιατόριο κρητικής κουζίνας στο Περιστέρι, της οποίας τα σχόλια είχαν εκτενέστατη διάσταση περί του θέματος.

Πληρώσαμε 64,40€ ήτοι 21,47€€/άτομο, τρώγοντας ποσότητες άνετα για 4 άτομα οπότε το vfm είναι πάαααρα πολύ καλό αν λάβουμε υπόψη ότι οι γεύσεις ήταν έξοχες και οι μερίδες είναι πάρα πολύ καλές.

Συμπέρασμα: Η επίσκεψή μας στο Γελαστό Κρεμμύδι έκλεισε με επιδόσεις πιάτων (συμπεριλαμβανομένων και των γλυκών) 10 στα 10! Δεν υπήρξε κάτι που μας απογοήτευσε ή ήταν κατώτερο ενός πολύ καλού επιπέδου. Όλα ήταν από πολύ καλά έως άψογα. Περάσαμε πολύ όμορφα και όλοι φεύγοντας συμφωνήσαμε ότι είχαμε μια εξαιρετική εμπειρία που θέλουμε σίγουρα να επαναλάβουμε.

Προτείνεται με κλειστά μάτια!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Απρ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Το περασμένο Σαββατόβραδο πήγα με μια φίλη στο ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ που λειτουργεί στο Π. Φάληρο εδώ και 4 χρόνια, Τρίτη με Παρασκευή μετά τις 5 μ. μ., ενώ τα Σ/Κ από τις 12 το μεσημέρι. Βρίσκεται στην οδό Κ. Παλαιολόγου, κοντά στη διασταύρωση με την Αμφιθέας, στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής, και το πάρκιν είναι αρκετά εύκολο.

Παρακινήθηκα για να το επισκεφθώ από τις πάμπολλες κριτικές στο σάιτ και μάλιστα όλων σχεδόν των γνωστών και έμπιστων καλοφαγάδων μας. Αν τις μέτρησα σωστά, ξεπερνούν τις 120 (!! ), ενώ ο μέσος όρος της βαθμολογίας όλων αυτών, δίνει στο μαγαζί Βεβαιότητα και Αξιολόγηση κοντά στο υψηλό 80%! Φαίνεται λοιπόν πως τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Σεφ και ιδιοκτήτης του χώρου είναι ο κ. Θάνος Κωνσταντινόπουλος, με ρίζες από την Πόλη, ο οποίος το λειτουργεί με τη βοήθεια της ευγενέστατης και ωραίας συζύγου του. Το όνομα που του έδωσαν, ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, είναι ευφυές και ανατρεπτικό: ενώ με το κρεμμύδι συνήθως δακρύζουμε, εδώ, με τα φαγητά τους που αρκετά βασίζονται και σ’ αυτό, οι θαμώνες μένουν ευχαριστημένοι και χαμογελούν!! Ο κ. Θάνος λοιπόν, άξιος σεφ αλλά και νονός, μας προσφέρει νόστιμους μεζέδες και εδέσματα της ελληνικής, μεσογειακής αλλά και πολίτικης γαστρονομίας!

Ο χώρος που έχει ήδη περιγραφεί επαρκέστατα, έχει ανακαινισθεί προ καιρού, και δίνει την εντύπωση φροντισμένου εστιατορίου με μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες, ζαρντινιέρες με φυτά, ανοιγόμενη οροφή για το καλοκαίρι, ανοιχτή κουζίνα, ένα κοινό αλλά καθαρό WC, και για τον χειμώνα επαρκέστατη θέρμανση από 3 κλιματιστικά και 2 σόμπες υγραερίου. Υπάρχει ακόμα στοιχειώδης διακόσμηση από κάποια τελάρα στους τοίχους, με μπουκάλια κ. λπ. είδη, ενώ σε τραπέζια, καθίσματα, ξύλινα δάπεδα και τοίχους, συνδυάζονται αρμονικά αποχρώσεις κυρίως γκρι, μπλε, κόκκινου και καφέ. Ο χώρος αυτός, όχι ιδιαίτερα μεγάλος, έχει αξιοποιηθεί με τη σωστή διάταξη των 12 περίπου τραπεζιών και των καθισμάτων, ενώ σε 2 ακριανούς τοίχους έχουν τοποθετηθεί πάγκοι και αναπαυτικοί καναπέδες με μαξιλάρια. Είναι σαφές ότι οι σχετικές κριτικές προηγούμενων χρηστών έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη. Έτσι κι η μουσική τους δεν είναι πια βαριά λαϊκορεμπέτικη, αλλά, συνήθως, ελληνική έντεχνη και ελαφρολαίκή, με ακούσματα των πιο δημοφιλών ερμηνευτών μας. Εξάλλου το σέρβις από τις 2 ευγενικές κυρίες ήταν όντως άριστο (4 στα 4! ).

Ο κατάλογος, με έξυπνους και κάποτε χιουμοριστικούς προσδιορισμούς των μεζέδων, είναι πλήρης από σαλάτες, ορεκτικά, πιάτα κύρια και της ώρας, καθώς και γλυκά. Υπάρχουν ακόμη τα συνήθη ποτά, όπως αναψυκτικά γύρω στα 2 €, μπύρες, στα 3-5 €, αλλά και κρασί χύμα ή αποστάγματα, στις τρέχουσες τιμές. Οι μερίδες είναι στα κύρια πιάτα χορταστικές και γενικά ό, τι πήραμε ήτανε νόστιμο και καλομαγειρεμένο.

Μετά από το νερό κανάτας και τα ωραία ψωμάκια-πιτούλες, ήρθαν στο τραπέζι μας κατά σειρά: πρασοπιτάκια, έξοχα μανιτάρια πλευρώτους στα κάρβουνα, χωριάτικο λουκάνικο με πράσο, και για κυρίως, μια ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με τυριά και ένα φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια. Ήπιαμε 2 μπύρες, και ο λογαριασμός μας έφτασε συνολικά το ποσό των 48 €, ενώ εμείς πραγματικά ευχαριστηθήκαμε νόστιμο, σπιτικό φαγητό. Κατηγορία τιμής φαγητού, κατ’ άτομο, 17-25 €. Θεωρώ τις τιμές φυσιολογικές, για την ποιότητα και ποσότητα αυτών που δοκιμάσαμε.

Στο τέλος, μας κέρασαν ένα γλυκό τους, μους σοκολάτα με παγωτό και βύσσινο, μια άψογη χειρονομία και μια καταπληκτική και γλυκιά τελική επίγευση, μετά από όσα είχαν προηγηθεί.

Σαν συμπέρασμα, το ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ήταν ό, τι έπρεπε για την πετυχημένη Σαββατιάτικη έξοδό μας. Ήμασταν τυχεροί γιατί πηγαίνοντας νωρίς, γύρω στις 7.30 μ. μ., αποφύγαμε τη βαβούρα των ωρών αιχμής, ενώ επακολούθησε ποτάκι και διασκέδαση με alternative, indie, & pop-rock μουσική στο MOSAIKO, το κλασικό μας πλέον Γλυφαδιώτικο στέκι! Φυσικά και σας τα προτείνω!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μάρ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Σαββατο βραδυ και αποφασισαμε με μια παρεα 6 ατομων να κατσουμε στο γελαστο κρεμμυδι.

Οι λογοι που το διαλεξαμε ηταν και η γνωμη ενος απο την παρεα που ειχε ξαναπαει αλλα και το οτι καθε φορα που περνουσαμε απο το μαγαζι ηταν γεματο οποτε ενα μαγαζι για να γεμιιζει συνεχεια σημαινει οτι εχει καλο φαγητο
Μπηκαμε στο μαγαζι που δεν το λες τιποτα το ιδιαιτερο σαν χωρο

Ενας τετραγωνος εξωτερικος χωρος κλειστος με τζαμαρια που το καλοκαιρι σιγουρα το ανοιγουν με καμμια δεκαπενταρια τραπεζια πολυ κοντα το ενα στο αλλο σε σημειο που να ειναι αβολο να κατσεις αν εισαι μεγαλη παρεα

Πηραμε μια σαλατα ελληνικη ενα μπουγιουρντι ενα βασιλικο ντακο ενα σαγανακι και μια μανιταρια πλευροτους για ορεκτικα τα οποια ολα ηταν αψογα και δεν ειχαν κατι ασχημο σαν γευση να σχολιασω

Σαν κυριως πηραμε δυο μοσχαρησιες μριζολες που ηταν πολυ καλες ψημενες τελεια ενα πιατο του Στελιου του καβαλαρη με λουκανικο επισης πολυ καλο και δυο γεμιστα μπιφτεκια που μαλλον ηταν το καλυτερο πιατο του μαγαζιου

Για ολα αυτα και κατι ψωμακια και λιγο κρασι που πηραμε πληρωσαμε κατι πανω περιπου στα 120 ευρω που ισως να ειναι πολλα
Το σιγουρο ειναι οτι το μαγαζι προσφερει πολυ καλο φαγητο

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μαι
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Όταν ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με το ask4food, το πρώτο - πρώτο μαγαζί που μου είχε κάνει κλικ ήταν το Γελαστό Κρεμμύδι. Όμως, κάτι ο καιρός που πέρασε, κάτι τα άλλα μαγαζιά που προέκυψαν στην πορεία, είχε λίγο ξεχαστεί.

Αφορμή για το ξαναθυμηθώ υπήρξε το δείπνο γνωριμίας στο Ταξιδεύοντας, όπου και ο αγαπητός PV και η φίλη Indulge μας μίλησαν με ενθουσιασμό για τις γεύσεις του και έτσι ξαναμπήκε δυναμικά στη wish list μου.

Κυριακή μεσημεράκι λοιπόν και μετά από βόλτα στα μαγαζιά προς άγραν νέων επίπλων, αποφασίζουμε να το επισκεφτούμε. Η πρώτη θετική εντύπωση σχηματίστηκε ήδη από το τηλεφώνημα που κάναμε για κράτηση. Μια ευγενέστατη και γελαστή φωνή μας είπε: Και βέβαια να μας έρθετε, σας περιμένουμε! Αισθάνθηκα σαν να πήγαινα επίσκεψη σε φίλους μου.

Το μαγαζί είναι εύκολο να το βρει κανείς και το παρκάρισμα είναι πανεύκολο. Τώρα όσον αφορά στον χώρο... τι να πω? Εμένα μια χαρά μου φάνηκε. Άνετα τραπέζια και καρέκλες με αρκετή απόσταση μεταξύ τους, ο κλιματισμός ήταν επαρκέστατος, το κάπνισμα απαγορευόταν, ωραία χρώματα και καναπεδάκια περιμετρικά για πιο cozy καταστάσεις. Βέβαια δεν έχω δει και τον παλιό ώστε να κάνω συγκρίσεις πάντως, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τώρα, εμένα μια χαρά μου πάει για το στυλ του μαγαζιού, πάντα.

Και ας πάμε τώρα στο ένα από τα δυνατά χαρτιά του μαγαζιού που είναι το φαγητό του. Παραγγείλαμε:

- Σαλάτα νέκταρ και αμβροσία. Από τις πιο ωραίες σαλάτες που έχω φάει, όχι ότι πρόλαβα να φάω και πολύ, μιάς και η μικρά την ξεπάστρεψε σε dt! Πρασινάδες, ξινόμηλο, καβουρδισμένο αμύγδαλο, γλυκόξινο dressing, δροσερή, χορταστική, ένα ποίημα.

-Ντάκος βασιλικός. Άλλο ένα πιάτο αποκάλυψη. Ενώ είχα διαβάσει τα υλικά στην κάρτα τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για το αποτέλεσμα. Παξιμάδι τόσο τραγανό, όσο πρέπει, καρεδάκια νοστιμότατης ντομάτας, κατίκι που έδινε μια υπόξινη νότα, ρόκα και περιχυμένο με ένα νοστιμότατο και πανάλαφρο στη γεύση pesto.

- Μοσχαρίσια μπριζόλα για μένα. Η αποτυχημένη επιλογή του γεύματος και εξηγούμαι: Η μπριζόλα ήταν νοστιμότατη, μαλακή, ωραία αρτυμένη, ψημένη όπως ζητήθηκε, συνοδευόταν από φρεσκοτηγανισμένες, τραγανές πατατούλες αλλά...... όταν έχεις έναν σεφ που δίνει δείγματα από τις σαλάτες ήδη, ενός ανθρώπου που έχει ανησυχίες και νόστιμο χέρι, ε! δεν παραγγέλνεις μπριζόλα αλλά κάποιο από τα πιο δημιουργικά πιάτα του καταλόγου. Mea culpa, mea maxima culpa! Προς γνώση και συμμόρφωση την επόμενη φορά!

- Πιάτο του Στέλιου Καβαλλάρη δηλαδή πρασάτο λουκάνικο σε κόκκινη σάλτσα με φέτα. Η επιλογή του συζύγου που όταν την άκουσα προσπάθησα να τον αποτρέψω σκεπτόμενη ότι σιγά και τι θάναι! Ε! λοιπόν ήταν καταπληκτικό. Το λουκάνικο καθόλου βαρύ, η σάλτσα ομοίως και από τις πιο νόστιμες που έχω φάει, η φέτα έλιωνε μέσα στην σάλτσα και σταματάω εδώ την περιγραφή γιατί μου τρέχουν τα σάλια. Ο καλός μου έμεινε λίγο νηστικός διότι τεχνηέντως του υπέκλεψα αρκετό.

- Κεμπάπ για τη μικρά. Ζουμερό, αφράτο, καρυκευμένο όσο πρέπει, φώναζε από μακριά την καλή ποιότητα της πρώτης ύλης που είχε χρησιμοποιηθεί. Συνοδευόταν από άφθονες πατατούλες, ντομάτα, κρεμμύδι με μαϊντανό και μια σάλτσα με βάση το γιαούρτι, η οποία ενώ περιείχε άνηθο, τον οποίο δεν αντέχω, ήταν τόσο νόστιμη που όλο και βουτούσα την πιτούλα μου. Ευτυχώς η κορούλα είχε φάει σχεδόν όλη τη σαλάτα και έτσι δέχτηκε να παραχωρήσει 2 κομματάκια στη μανούλα!

Το γεύμα μας συνοδεύτηκε από δύο μπύρες Ζέος, εκ των οποίων η δική μου μαύρη, τις οποίες δοκίμασα για πρώτη φορά και μου άρεσαν πολύ και έκλεισε γλυκά με μία πανακότα -δυστυχώς το εκμέκ που είχα βάλει στο μάτι δεν υπήρχε- η οποία ήταν πολύ νόστιμη, στιβαρή και ελαφρώς βουτυρένια. Ίσως όχι το real thing αλλά ευχαρίστως θα την ξαναέτρωγα. Να μην ξεχάσω και τα νόστιμα πιτάκια που έρχονται στην αρχή αντί για ψωμάκι, για τα οποία ντράπηκα να ζητήσω επανάληψη. Λάθος το οποίο, ομοίως, δε θα επαναλάβω.

Το δεύτερο δυνατό χαρτί του μαγαζιού είναι η εξυπηρέτηση η οποία γίνεται ταχύτατα, πρόσχαρα, φιλικά, με απροσποίητο χαμόγελο και ευγένεια από μία κυρία η οποία πρέπει να είναι η σύζυγος του σεφ και μία νεαρότερη κοπέλα. Ειδική μνεία στον σεφ ο οποίος την ώρα που φεύγαμε μας ξεπροβόδισε ευγενικά ρωτώντας μας αν ήταν όλα εντάξει. Και το φαγητό να μην ήταν τόσο καλό, θα επέστρεφα στο μαγαζί, μόνο και μόνο για τη ζεστασιά που μου έβγαλε. Καταλαβαίνω, ακριβώς, γιατί κάποιοι από τους χρήστες του site αισθάνονται τα παιδιά, πλέον, φίλους τους.

Check please: 50 ευρώ και κάτι, με απόδειξη που ήρθε μαζί με τον λογαριασμό και τα άξιζε μέχρι τελευταίου cent!

Να ναι καλά οι φίλοι του site, καιρό είχα να ενθουσιαστώ έτσι με εστιατόριο. Περιμένω με ανυπομονησία να επιστρέψω για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα τους. Τώρα που το σκέφτομαι...... μήπως να κανονίζαμε καμμιά έξοδο όλοι μαζί??? Πάντως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα με αφήσετε να τρώω από τα πιάτα σας έτσι?

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Δεκ
11
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
17-25

Μια Κυριακη μεσημερι βρεθηκαμε κοντα στην περιοχη και ειπαμε να δοκιμασουμε το "γελαστο κρεμμυδι".

Πρωτη εντυπωση θετικη, γιατι φαινεται οτι ειναι απο τα -μαλλον λιγα- μερη οπου τηρειται ο αντικαπνιστικος νομος. Ετσι μπορεις να μυρισεις το φαγητο και οχι το... καψιμο φυλλων. Γι αυτο το λογο βαζω αρκετα υψηλη βαθμολογια στον χωρο που κατα τα αλλα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.
Η αλλοδαπη σερβιτορα εμπειρη και ευγενικη.

Παμε τωρα στο φαγητο, η σαλατα δημιουργικη και καλη στην γευση.
Οι πατατες χαμηλης ποιοτητας τηγανισμενες με καποιο λαδι κακης ποιοτητας, απλα απαραδεκτες.

Τα πλευρωτους ηταν πολυ ωραια ψημενα, με τα μπαχαρικα τους, την παρουσιαση τους, ολα καλα.

Τα σουτζουκακια με μακαρονια ηταν ικανοποιητικα, θα ηθελα λιγοτερα/μικροτερα κομματια σκορδου αλλα αυτο ειναι θεμα γουστου.

Η μεριδα φαγητου για 2 ατομα με τα κρεατα ειχε παλι τις απαισιες πατατες, και το μπιφτεκι μου θυμισε αποτυχημενες αποπειρες μου να μαγειρεψω σαν εφηβος.
Τα υπολοιπα κρεατα ηταν σε ανεκτο επιπεδο.
Εχει πολλες ελληνικες ποιοτικες μπυρες.

Για αυτα δωσαμε ~60 ευρω, τιμη μαλλον υψηλη απο καθε αποψη.
Το ευκολο που μπορουν να κανουν και πρεπει να κανουν, ειναι να βελτιωσουν τις πατατες, με ελαχιστο κοστος (για να μην πω μηδενικο). Στο κρεας τα πραγματα γινονται πιο δυσκολα, και εκει χρειαζεται περισσοτερη δουλεια απο καθε αποψη.

Εν κατακλειδι δεν μειναμε πολυ ευχαριστημενοι, και ελπιζουμε η κριτικη να εκληφθει ως ευκαιρια για βελτιωση.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιουν
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

τι να πω για το μαγαζι αυτο... δεν υπαρχουν πιο νοστιμες μεριδες και ποιοτητα κρεατων πουθενα αλλου...

πηγα μια φορα και απο τοτε συνεχεια βγαινουμε εκει. το κρασι τελειο και οι σαλατες τελειες και οι μεριδες επισης... ενα μεγαλο μπραβο στο μαγαζι αυτο εχω να πω... καθαρο και περιποιημενο...

απλα ο χωρος θα μπορουσε να ηταν πιο μεγαλος και το μαγαζι σε καλυτερο σημειο. αλλα ειναι τοσο καλες οι γευσεις εκει που δε σε απασχολουν αυτα!!!!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Απρ
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το περασμενο Σαββατο αποφασισαμε μια παρεα εξι ατομων να βγουμε για φαγητο χωρις να θελουμε πολυ βαβουρα και αποσταση οποτε βαλαμε στο στοχαστρο τεσσερα μαγαζια και αρχισαμε να περνουμε τηλεφωνο για να κλεισουμε τραπεζι ενεκα που η αποφαση εληφθη το μεσημερι Σαββατου και δεν θελαμε να παμε καπου και να καθομαστε ορθιοι για ωρα περιμενοντας να βρουμε τραπεζι.
Το "γελαστο κρεμμυδι " ηταν τριτο στην λιστα και ΕΥΤΥΧΩΣ το πρωτο που μας ειπε οτι ειχε τραπεζι.

Προκειται για ενα μαγαζι που το γνωριζω απο την πρωτη μερα που ανοιξε. δεδομενου οτι ειμαι κατοικος της περιοχης και πολυ συχνα εβαζα βενζινη και επερνα καφε απο το απεναντι βενζιναδικο και καφε.

Οταν ξεκινησε να διαμορφωνεται ο χωρος θεωρησα οτι θα ειναι ακομα ενα απο τα παμπολα καφε που κατακλυζουν την οδο Αμφιθεας η εν πασει περιπτωσει καποιο ντελιβεραδικο σουβλατζιδικο η πιτσαρια δεδομενου και του μικρου χωρου που ειχε το μαγαζι.

Φανταστειτε λοιπον την εκπληξη οταν ειδα οτι το μαγαζι διαμορφωνεται σε ενα εστιατοριο και μαλιστα σε μαγαζι που ξεχωριζε απο τα προχειρα φαγαδικα που βλεπεις αριστερα και δεξια ακομα και για το ονομα του.

Η επισκεψη καποιων φιλων στο μαγαζι τις πρωτες μερες που ξεκινησε την λειτουργια του μας εδωσε καπποιες περιφερειακες πληροφοριες για το ποιον του μαγαζιου. Ακουσαμε για καλο αξιοπρεπες φαγητο και τσιμπημενες τιμες.
Η θεληση μου να το επισκεφτω ηταν εντονη γιατι παρολο που το μερος ειναι ακαιρο σχετικα για τετοιο μαγαζι σε ενα δρομο ταχειας κυκλοφοριας και το μαγαζι ειναι σχετικα μικρο παντα οταν περνουσα ηταν γεματο κοσμο.

Μπαινοντας στο site διαβασα και καπποιες πολυ καλες κριτικες απο ανθρωπους που δεν γνωριζω αλλα εμπιστευομαι την αποψη τους στο φαγητο μιας και συναδει με τα δικα μου γουστα.

Μπαινοντας στο μαγαζι πρωτοι απο την παρεα το πρωτο που αντιμετωπισαμε ηταν μια ευγενεια εκπληκτικη απο τις δυο χαμογελαστες κοπελες. Το χαμογελο διατηρηθηκε ολο το βραδυ στα προσωπα τους και μπραβο σε εργαζομενους η ιδιοκτητες που μπορουν να αντιληφθουν οτι η γευση δεν παει μονη της σε ενα μαγαζι εστιασης αλλα χρειαζεται και το περιβαλλον.
Μας οδηγησαν σε ενα πολυ ωραιο τραπεζι με καναπε και εκει παρατηρησα οτι τελικα το μαγαζι οταν μπεις μεσα σου αλλαζει την διαθεση απο το αφιλοξενο κλι, μα της οδου Αμφιθεας.

Θα παρατηρησω επισης οτι αν και τα τραπεζια ειναι ισως παρα πολλα για τον χωρο που εχει το μαγαζι αυτο περναει ευχαριστα απαρατηρητο και δεν ενοχλει καθολου.
Η γενικη διακοσμηση του μαγαζιου σαφως λιτη και καλαισθητη με γενικα ομορφα χρωματα

Το φαγητο τωρα του "γελαστου κρεμυδιου "
Η παραγγελεια ηταν αρκετα μακροσκελης λογω των αρκετων και σαφως πεινασμενων ατομων.
Ενα ντακος με βασιλικο και κατικι δομοκου ισως απο τα πιο ωραια πιατα που εχω δοκιμασει σε σαλατα με την σαλτσα πεστο να ξεχωριζει και να αρωματιζει απιστευτα το πιατο και τα διαφορα χορταρικα της διακοσμησης να κοσμουν ευχαριστα στο styling του πιατου
Μια φλογερες του βοσκου που ηταν αψογες και φρεσκες και ακομα και το φυλο που τυλιγε το τυρι και το ζαμπον ηταν γευστικοτατο και πολυ ευχαριστα τραγανο.
Μονη παρατηρηση οτι το πιατο ειχε μονο τρια κομματια.
Μια μεριδα φρεσκοτατες πατατες τηγανητες.
Μια πλουσιοτατη και φρεσκοτατη χωριατικη σαλατα
Μια τυροκαυτερη που παραγγειλαμε στην αρχη για να πιουμε ενα ποτηρακι κρασι μεχρι να ερθουν οι υπολοιποι της παρεας. Εχω σχολιασει σε προηγουμενες κριτικες οτι στα σημερινα μαγαζια ολοι σου φερνουν μια τυροσαλατα και την ονομαζουν τυροκαυτερη. Εχω και μια ιδαιτερη ελξη προς το καυτερο οποτε αυτο με εκνευριζει σχετικα. Ε εδω οι ανθρωποι ξεπερσασαν καθε προσδοκια και οριο, Η συγκεκριμενη τυροκαυτερη, σαφως χειροποιητη, ειναι μια βομβα που δεν νομιζω οτι μπορει να σταθει σε πολλα στοματα. Φωτια και λαυρα. Αφου η παρεα μου μολις ειδε οτι εγω γουρλωσα ματια με την πρωτη μπουκια δεν τολμησε καν να δοκιμασει. Τελικα την εφαγα σχεδον ολη μονος μου αλλα θα ηθελα να ειναι λιγο πιο απαλη η ενταση της για να τρωγεται πιο ευχαριστα ( δεν περιμενα να το γραψω ποτε αυτο για τυροκαυτερη )
Πηραμε επισης μια μπιφτεκαρα γεμιστη με τυρι που ειναι το πιο ωραιο μπιφτεκι που εχω φαει ποτε. Σαφως ειναι ενα απο τα πιατα που σε ξαναφερνει στο μαγαζι και στο οποιο πιατο εχει καταφερει καποιος να βαλει σε ισοροπια τον κιμα και το τυρι με απιστευτα ωραιο παντρεμα γευσης.
Επομενο πιατο ηταν ενας κοκκορας κρασατος με πατατες τηγανητες που ο φιλος που το πηρε μουγκριζε απο την πρωτη μπουκια μεχρι την τελευταια ( μουγκρισμα ευχαριστησης ) και στο τελος εγλυψε το πιατο Εγω μπορω μονο να πω απο την δοκιμη που εκανα οτι ο κοκκορας ηταν απιστευτα μαγειρεμενος και η σαλτσα τελεια.

Επομενο πιατο ειναι το πιατο του Στελιου καβαλαρη που το πηρα πιο πολυ απο το ονομα και οχι τοσο απο την συνθεση του πιατου που ηταν μαγειρεμενο χωριατικο λουκανικο με πατατες τηγανητες και πασπαλισμενο με λευκο υπεροχο μαλακο τυρι,

Δεν ξερω ποιος ειναι ο Στελιος και τι καβαλαει αλλα παιρνει τα ευσημα μου γι αυτο το υπεροχο πιατο Γευσης και αρωμα πηλιου μαγειρεμενο απλα τελεια. Πιατο που προτεινεται για κυριως η για μεζε.

Θα συνεχισω με τα μανιταρια πλευρωτους συνταγη του σεφ που ηταν αψογα ψημενα και μαζι με την σως μπαλσαμικου αφηναν μια τελεια επιγευση φιλετου στα καρβουνα κατι που αποτελει για μενα την απολυτη επιτυχια του δημιουργου τους.
Αφησα για το τελος την γαριδομακαραναδα που πηραν οι νηστευοντες της παρεας,

Ενα εκπληκτικο πιατο με ριγγατονι σαλτσα και τεσσερις τεραστειες γαριδες σαν στεγη επανω στο πιατο. Σχετικα με την σαλτσα του πιατου θεωρω οτι τα λογια ειναι πολυ φτωχα να την περιγραψουν. Θα αναγκαστω να επαναλαβω τα ευσημα στον μαγειρα για ενα τοσο τελειο πιατο Σιγουρα δεν εβγαλε στην σαλα μια προχειρη μακαρομαδα

Σαν επιδορπιο οι κυριες της παρεας πηραν ενα πολυ γευστικο απο οσο καταλαβα, γιατι εγω δεν ειμαι φαν του γλυκου, γιαουρτι λουσμενο με καποιο γλυκο κουταλιου ( ισως βυσσινο ) και ξηρους καρπους

Τελος θα σχολιασω οτι ακομα και το κρασι αν και χυμα ηταν αξιοπρεπεστατο και πολυ ευχαριστο οπως επισης και τα σφινακια ρακι που μας κερασε το καταστημα για να χωνεψουμε

Καθ ολη την διαρκεια του φαγητου διακριτικα επαιζε μια ευχαριστη ελληνικη μουσικη σε ενταση που αν θελεις την ακους αν οχι παλι μπορεις να μιλησεις χωρις να σε ενοχλησει καθολου απο την συζητηση με τους συνομιλητες σου.

Καπποια φασαρια που μπορει να εχει το μαγαζι που ηταν και αυτο το Σαββατο σχεδον γεματο ισως ενοχλησει καποιους λιγο πιο παραξενους αλλα ο χωρος και τα τραπεζια δεν επιτρεπουν μεγαλυτερη ανεση στον χωρο
Τι σου αφηνει το μαγαζι γενικα που στεναχωριεμαι που αργησα τοσο πολυ να επισκευτω παροτι ειναι δυο βηματα κυριολεκτικα με τα ποδια απο το σπιτι μου

Απιστευτες και πρωτοτυπες σε πολες περιπτωσεις γευσεις
Απιστευτη ευγενεια χαμογελα προσωπικου και θετικη ενεργεια
Καθαριοτητα σε σαλα και κουζινα με ωραιους τονους διακοσμησης για να ξεκουραζεται το ματι
Και τελος ενας λογαριασμος που μονο τσιμπημενο δεν τον λες με βαση τις πληροφοριες που ειχα

Το μαγαζι προτεινεται ανεπιφυλακτα και θα το χρησημοποιησω σιγουρα ως στεκι για την καθε φορα που θα θελησω να φαω εξω κατι καλο και ξεχωριστο.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Απρ
09
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Πήγαμε την εβδομάδα που μας πέρασε καθημερινή χωρίς κράτηση. Ο χώρος δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο με λιτή διακόσμηση. Σίγουρα χρειάζεται βελτιώσεις.
Το σέρβις με την αυθόρμητη, χαμογελαστή δεσποινίδα που μας εξυπηρέτησε, εξαιρετικό.

Στα του φαγητού:
Ντάκος με κατίκι Δομοκού, συμπαθητικός
Μανιτάρια πλευρώτους με σως βαλσάμικου, πολύ νόστιμα
Τα σουτζουκάκια ήταν ξεχωριστά
Το γεμιστό μπιφτέκι δεν μας ενθουσίασε
Εξαιρετικό ροζέ κρασάκι
Η τιμή για το σύνολο, χώρος - κουζίνα ήταν μάλλον τσιμπημένες

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιαν
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Κάναμε το τραπέζι του γάμου μας στο Γελαστό Κρεμμύδι με 70 άτομα και μείναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, τόσο εμείς όσο και οι καλεσμένοι μας.

Το φαγητό ήταν εξαιρετικό και οι μερίδες τεράστιες, οι κοπέλες στο σέρβις ευγενέστατες και πολύ εξυπηρετικές, ο χώρος πολύ ζεστός και ο ιδιοκτήτης πολύ συνεννοήσιμος. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!