Loader
ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Μεζεδοπωλεία

Π.Φάληρο

Το εστιατόριο έχει σηματοδοτηθεί ως κλειστό. Δείτε άλλες καταχωρίσεις με το ίδιο όνομα/τηλέφωνο: ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, Μεζεδοπωλεία, Αργυρούπολη ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, Μεζεδοπωλεία, Αργυρούπολη

Περιγραφή

Eλλη­νι­κή, πολί­τικη και μεσο­γει­ακή κου­ζίνα

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινά από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη 01:00 το βράδυ.

Παροχές

Δέχεται κρατήσεις
Έχει δίκτυο Wifi
Υπάρχει εξωτερικός χώρος
Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

27 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Εντάξει… ο Όλυμπος είχε πέσει πριν μερικά χρόνια. Από ότι είδα σε μία πρόσοψη ενός σινεμά, σε μερικές ημέρες θα πέσει και το Λονδίνο! Αυτό το Hollywood δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο!

Για να είμαι όμως ειλικρινής, δεν περίμενα να πέσει και το Γελαστό Κρεμμύδι στην αντίληψή μου τόσο που ούτε ο Gerard Butler κι ο Morgan Freeman δεν θα είναι σε θέση να το σώσουν…

Κάποιος μας καλεί για φαγητό και η πρώτη κίνηση που κάνουν πολλοί από εμάς μετά την αποδοχή της πρόσκλησης είναι να «τσεκάρουμε» στο Ask4food το τι έχει γραφτεί για το εν λόγω εστιατόριο. Η παρέα μου γενικά δε επικροτεί αυτή τη κίνηση – και εν μέρει συμφωνώ- γιατί πολλές φορές ίσως πάμε υπερβολικά προκατειλημμένοι –θετικά ή αρνητικά- κάπου. Όταν όμως μου είπαν για το Γελαστό Κρεμμύδι δεν χρειάστηκε να δω τίποτα γιατί εδώ και καιρό είχε θρονιαστεί στο Wish List μου, μετά από τις τόσες θετικότατες κριτικές από απολύτως εμπιστευόμενους και αγαπητούς χρήστες.

ΟΚ... το ομολογώ… ίσως και πάλι να έριξα μερικές κλεφτές ματιές ώστε να δω κάποια πιάτα που είχαν σχολιαστεί θετικά για να τα παραγγείλω κι ο ίδιος. Καλός είναι και ο αυθορμητισμός, αλλά ας μη πηγαίνουμε κι εντελώς στα τυφλά.
Κάποια στιγμή πριν από 1-2 μήνες είχα περάσει τυχαία από έξω αλλά για κάποιο λόγο δεν με τράβηξε ο χώρος του. Σε αυτό κυρίως οφείλονταν ότι δεν είχα προγραμματίσει και επιδιώξει μία επίσκεψη.

Οπότε μία νύχτα του Χειμώνα, μία παρέα τριών ατόμων πέρασε νωρίς το βράδυ την πόρτα τους. Επειδή ήταν όπως είπα αρκετά νωρίς ακόμα, ήμασταν η πρώτη τους παρέα. Η κυρία που μας καλωσόρισε ήταν γλυκύτατη και χαμογελαστή αν και μας χάλασε λίγο το ότι παρόλο του ότι είχαμε κάνει κράτηση, στην αρχή προσπάθησε να μας βολέψει σε ένα όχι και τόσο ελκυστικό τραπέζι που ήταν εντελώς στο κέντρο τους και πάνω στον διάδρομό τους.

Γενικά με ενοχλεί λίγο αυτή η αντιμετώπιση από τα εστιατόρια. Αισθάνομαι ότι «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα» ώστε αν ένας πελάτης τους το δεχτεί, έχουν για καβάτζα τα καλύτερα τραπέζια τους για τη συνέχεια, κάτι που θα τους βοηθήσει να κρατήσουν πιο εύκολα έναν πιο δύσκολο πελάτη που τυχόν τους επισκεφτεί πιο μετά. Εμείς αντιπροτείναμε κάποιο άλλο τραπέζι που μας άρεσε περισσότερο, πιο ακριανό, που μέρος των καθισμάτων του ήταν καναπές και ευγενικά το δέχτηκε χωρίς την παραμικρή υποψία δυσαρέσκειας, κάτι που το θεώρησα θετικό σαν κίνηση.

Θα μείνω λίγο ακόμα στον σχολιασμό μου για το service. Στην ουσία ΟΛΗ την εξυπηρέτηση έχει η κυρία που προανέφερα. Από κάποια στιγμή και μετά που το μαγαζί μάζεψε πολύ κόσμο, την λυπήθηκε η ψυχή μου. Έτρεχε πανικόβλητη να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της.

Όμως όταν μαζεύτηκε κόσμος, οι ελλείψεις και τα κενά ήταν εμφανή. Στους χρόνους αλλά και στη διάθεση, εμφανίστηκε μία κούραση που ήταν λογική. Έπρεπε να κάνουμε πολλές φορές σήμα για να τραβήξουμε την προσοχή της ώστε να ζητήσουμε κάτι. Χρειαζότανε να κάνουμε σήματα πάνω από 6-7 φορές, αφού δεν μας κοίταζε καν. Με το βλέμμα χαμηλά έβγαινε από τη κουζίνα, με το βλέμμα χαμηλά ξαναέμπαινε. Σχολιάσαμε ότι μάλλον αυτό ήταν ο αμυντικός μηχανισμός της αφού πλέον ήταν σχεδόν αδύνατο να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο που έπρεπε να σερβίρει τηρώντας την κανονική ροή αλλά να καλύψει και τις ανάγκες που προέκυπταν στην πορεία.

Αυτό όμως για εμάς τους πελάτες είναι μάλλον δυσάρεστο. Εκτός από την κυρία αυτή, είδαμε μία ακόμα που ήταν στην κουζίνα. Επειδή εμπλέκονταν με την παρασκευή του φαγητού, φορούσε στο κεφάλι της το πλαστικό προστατευτικό που πάντα εκτιμώ όταν το βλέπω. Τέλος είδαμε τον –μάλλον- σεφ τους ο οποίος φορούσε μαύρη στολή. Και λέω μάλλον γιατί μας έκανε εντύπωση ότι την περισσότερη ώρα δεν ήταν μέσα στην κουζίνα (ακόμα κι όταν η πελατεία τους έπιασε το πικ της βραδιάς) αλλά έκανε κυρίως επίβλεψη και PR. Ήρθε στο τραπέζι μας 2 φορές, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους και ρώτησε ευγενικά αν όλα είναι εντάξει.

Οπότε υποθέσαμε ότι τον ρόλο της ετοιμασίας των φαγητών τον είχαν αναλάβει άλλοι, στα ενδότερα της κουζίνας. Θα το εκτιμούσα αν τον έβλεπα να εμπλεκότανε περισσότερο στο service αφού έτσι θα αποφορτιζότανε η εξυπηρέτηση και θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό όμως αφορά τα εσωτερικά τους και το πώς οι ίδιοι έχουν καταμερίσει τις εργασίες τους, οπότε δεν μου πέφτει λόγος. Παρόλο που δεν μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση, θα βάλω ένα «3» επιβραβεύοντας έτσι τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε η κυρία αυτή. Ήρωας!

Πάμε τώρα στον χώρο. Ιδιαίτερα απλός και λιτός αφού δεν παρατηρήσαμε κάποια διακοσμητική άποψη. Ίσως να είναι πιο γλυκός το καλοκαίρι που θα ανοίγουν οι τζαμαρίες τους. Επικρατεί το μαύρο και το κόκκινο στους τοίχους, τα καθίσματά τους και μία τύπου αφηρημένης τέχνης ταπετσαρία. Ως διακόσμηση υπήρχαν τοποθετημένα στους τοίχους τους κάποια ξύλινα τελάρα με άδεια μπουκάλια μπύρας, μερικές σκελίδες από πιπεριές και σκόρδα και τέλος λίγα φαναράκια μπροστά από το αερόθερμό τους. That’s all!

Τα θερμαντικά τους μέσα δεν μας βοήθησαν να νοιώσουμε θαλπωρή εμείς που καθόμασταν αρκετά μακριά τους. Προς το τέλος της παραμονής μας, κάποιος από την παρέα μας έβαλε διακριτικά το πουλοβεράκι του. Λίγο αργότερα, κατά την επιστροφή μας προς το σπίτι, μου ψιλογκρίνιαξε ότι κρύωνε. Θα συμφωνήσω.
Τα τραπέζια στρωμένα με λαδόχαρτο και απλά σερβίτσια.
Τουαλέτα πεντακάθαρη (ίσως να συνετέλεσε το ότι ήμασταν και η πρώτη τους παρέα) αλλά μία και μοναδική για τους άντρες και τις γυναίκες. Φωτοκύτταρο στον νιπτήρα τους, που το θεωρώ επιβεβλημένο σε χώρους εστίασης για λόγους υγιεινής.

Μουσική ελληνική, σε αρκετά χαμηλούς τόνους. Ο Νταλάρας, η Θεοδωρίδου, ο αείμνηστος Μητροπάνος και η υπόλοιπη παρέα τους, δεν κατάφερναν λίγο αργότερα να ακουστούν πάνω από τις κουβέντες των πελατών τους. Πάντως το ύφος της μουσικής ήταν απόλυτα ταιριαστό με τα γούστα μου.

Αρχικά ήρθε στο τραπέζι μας μία μεταλλική κανάτα με νερό. Δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια να μας πλασάρουν εμφιαλωμένο. Σωστοί! Μαζί ήρθαν στρογγυλά κουλουράκια που στον κατάλογο ανέφεραν σαν πιτοψωμάκια με χρέωση 0,90€ το τεμάχιο. Φυσικά στον κατάλογο με την χρέωση αυτή ανέφεραν και την έκφραση «και παρελκόμενα». Επειδή το PONTIKI έχει θέσει ερώτημα γιατί την πρώτη φορά τα πιτάκια αυτά τους χρεώθηκαν με 0,90€ ενώ τη δεύτερη που τα παραγγείλανε με 0,40€, η διαφορά έγκειται ότι στην πρώτη τιμή θα έπρεπε να έρθουν και τα παρελκόμενα. Εμείς πάντως παρόλο που χρεωθήκαμε την ακριβότερη τιμή τους δεν τιμηθήκαμε με κάποιο ντιπ ή όποια άλλη μορφή παρελκόμενου. Λάθος ή παράλειψη? Αν επίσης το ίδιο συνέβη και στο PONTIKI (η χρέωση αλλά όχι η προσφορά των παρελκόμενων) θα είναι ενοχλητικό.

Από Σαλάτα διαλέξαμε την ομώνυμη τους γιατί έδειχνε πιο ευφάνταστη στην περιγραφή της. Ήταν πράσινα λαχανικά (αν και δεν διαπιστώσαμε κάποια ιδιαίτερη ποικιλία από αυτά), μήλο, αγγούρι, ντομάτα σε χοντρά κομμάτια, τυρί reggato, καρότο και καπνιστή γαλοπούλα. Δεν ήταν αισθητή η παρουσία της γαλοπούλας αλλά ίσως να ήταν μέσα στην σος τους. Πάντως αν υπήρχε γαλοπούλα, σίγουρα τη ποσότητά της δεν θα τη θεωρούσα επαρκή. Η σαλάτα ήταν νόστιμή και δροσερή αλλά σα μέγεθος θα την χαρακτήριζα μάλλον μέτρια. Κόστισε 7,5€.

Φιλετάκια μανιταριών πλευρώτους ψημένα στη σχάρα, με την επισήμανση το ότι ήταν συνταγή του σεφ. Επίσης μέτρια η ποσότητα. Τα βρήκαμε διαφορετικά εκτελεσμένα από ότι συνήθως μας έχουν σερβιριστεί. Αν δεν κάνω λάθος, είχαν κόκκινο πιπέρι. Σαν γεύση τα βρήκα συμπαθητικά αλλά δεν με ενθουσίασε το ότι ήταν πάρα πολύ μαλακά σε σημείο που έμοιαζαν να μην έχουν ετοιμαστεί στη σχάρα αλλά σε κάποιο σκεύος που δεν τους επέτρεψε να αφαιρέσουν την υγρασία τους. Τιμή στα 6,9€.
Λουκάνικο χωριάτικο με πράσο. Νόστιμο, συνοδευμένο με ψιλοκομμένες τηγανιτές πατατούλες. Τιμή στα 5,2 € που και πάλι θεωρώ ότι δεν δικαιολογούσαν την ποσότητα. Στην ουσία ήταν ένα λουκάνικο, μετρίου έως λεπτού πάχους. Γιατί θα έπρεπε να έχει αυτή τη τιμή?
Και πάμε τώρα στα κυρίως τους.

Πήραμε δύο μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος και μία… μπιφτεκάρα γεμιστή.
Πάμε λοιπόν!
Όταν μία μπριζόλα κοστίζει λίγο λιγότερο από 15€ περιμένεις κάτι πιο ευμέγεθες και εντυπωσιακό. Η μερίδα ήταν απογοητευτική. Τα κάθε πιάτο είχε από ένα ΜΙΚΡΟ και ΛΕΠΤΟ κομμάτι μοσχαρίσιας μπριζόλας που μόλις και μετά βίας κάλυπτε το μισό πιάτο. Το άλλο μισό ήταν γεμισμένο με τηγανιτές πατάτες. Αδικαιολόγητα μικρή μερίδα! Κανονικά θα έπρεπε στον κατάλογό τους να αναγράφουν- όπως το έχω δει αλλού- τα γραμμάρια της μερίδας του κρέατος. Στα ίδια χαμηλά επίπεδα ήταν και η γεύση του, αφού από μία μπουκιά που έκλεψα (δεν ζήτησα δεύτερη γιατί θα άφηνα νηστικούς αυτούς που τις είχαν παραγγείλει), ήταν πολύ σκληρή. Και δεν θα αντέξω να μη κάνω τώρα και μία σύγκριση. Κάποιο κρεατάδικο που βρίσκεται στο Περιστέρι έχει φάει κράξιμο για τις τιμές του. Πώς να δικαιολογήσω όμως όταν το μοσχάρι που έχω φάει εκεί κόστιζε ελάχιστα ευρουδάκια παραπάνω από το συγκεκριμένο πιάτο, μας είχε έρθει άψογα εκτελεσμένο και η γεύση του έχει κολλήσει ακόμα σαν μέλι στο μυαλό μου? Για να καταλήξω, όταν χρεώνεις 15 € για ένα πιάτο, πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις. Εμείς απλά νοιώσαμε ανόητοι που καταβάλαμε αυτό το αντίτιμο γι αυτό που γευτήκαμε.

Η μπιφτεκάρα επίσης δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πήρε κατάληξη υπερθετικού που συνήθως σε παραπέμπει σε τεράστιο μέγεθος. Επίσης ένα μετρίου μέγεθος μπιφτέκι και την υπεπληθώρα από τηγανιτές πατάτες. Θα ήμουν άδικος αν έλεγα ότι δεν ήταν νόστιμο. Ήταν καταπληκτικό σε γεύση!! Απίστευτα ζουμερό και ψημένο όπως και όσο ακριβώς έπρεπε. Σαν γέμιση είχε φέτα και gouda που είχαν λιώσει γλυκά. Η τιμή του πιάτου στα 7,9 € και πάλι θα γκρινιάξω για το μέγεθος της μερίδας.

Σε εκείνο το σημείο προσπαθούσαμε για αρκετή ώρα να μας δώσει σημασία η σερβιτόρα για να παραγγείλουμε γλυκά. Όταν μετά από ώρα ήρθε στο τραπέζι μας και ρωτήσαμε για τα διαθέσιμα γλυκά τους, μας είπε ότι έχουν δύο μόνο. Πανακότα και μους σοκολάτα με παγωτό. Θυμόμουνα ότι στον κατάλογο ότι είχαν περισσότερες επιλογές αλλά πίστεψα ότι θα έχουν ήδη τελειώσει, πράγμα μη λογικό γιατί από τη στιγμή που ήμασταν η πρώτη τους παρέα, ήμασταν αντίστοιχα και από τις πρώτες που τελείωναν το γεύμα τους.

Ζητήσαμε δύο μους σοκολάτας με παγωτό. Λυπάμαι αλλά τα γλυκά ήταν εντελώς ερασιτεχνικά. Σε κολωνάτο ποτήρι, μους σοκολάτας (που σου έδινε την αίσθηση της στιγμιαίας), μισή μπάλα παγωτού και βύσσινο γλυκό. Λίγο αργότερα μας είπαν ότι ήταν κέρασμα από το κατάστημα. Για κέρασμα, θα τα θεωρήσω ως ανεκτά. Αν έπρεπε να καταβάλω για αυτά κάποιο αντίτιμο μάλλον θα είχα απογοητευτεί. Επίσης, όταν εμείς ρωτήσαμε για τα διαθέσιμα γλυκά δεν εννοούσαμε για κέρασμα. Αν τα υπόλοιπα του καταλόγου τους τα πληρώναμε μεν αλλά ήταν καλύτερα αυτών που μας σερβιρίστηκαν θα ήμασταν πιο ικανοποιημένοι. Έτσι, ολοκληρώθηκε κάπως άδοξα το ήδη μέτριο γεύμα μας.

Για τα παραπάνω και για 2 μπύρες, πληρώσαμε 65€ που θα τα χαρακτήριζα άκρως υπερβολικά για την ποσότητα και ποιότητα των όσων πήραμε.
Δε νομίζω ότι το Γελαστό Κρεμμύδι επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μας. Το ότι θα χαρακτηρίσω το βράδυ ως πετυχημένο είναι μόνη και αποκλειστική επιτυχία της παρέας μας, που έσωσε την έξοδό μας.

Λυπάμαι αλλά το Γελαστό Κρεμμύδι δεν θα μεταπηδήσει από το Wish List μου, στη λίστα με τα Favorites. Για να είμαι πιο ειλικρινής, δεν θα είναι καν ανάμεσα στις επιλογές μου για μελλοντική έξοδό μου. Επειδή όμως διαβάζω και κριτικές από αγαπημένους χρήστες που πέρασαν πραγματικά όμορφα, θεωρώ ότι αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία ώστε να αποκτήσετε και οι ίδιοι άποψη.
Προσωπικά, νομίζω ότι το μεγαλύτερο θέμα τους το εντόπισα στις τιμές τους, σε σχέση πάντα με το μέγεθος των μερίδων τους, αφού σε συνάρτηση και με τον χώρο τους, δεν δικαιολογήθηκε σε καμιά περίπτωση η τιμή που κληθήκαμε να πληρώσουμε.

08 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Καλή χρονιά σε όλους!

Λένε ότι όπως ξεκινάει η νέα χρονιά, έτσι κυλάει όλο το έτος. Εμάς λοιπόν η πρώτη -για τη νέα χρονιά- επίσκεψη, μας βρήκε να απολαμβάνουμε ένα υπέροχο και ήσυχο δείπνο στο Γελαστό Κρεμμύδι. Επέλεξα λοιπόν να παρακάμψω την κατά σειρά προτεραιότητας υποβολή και να ξεκινήσω την νέα σεζόν με μια καλή κριτική για γούρι.

Τσεκάροντας την wish list μου, είπα να ξεκινήσω με κάποιο “σιγουράκι”...! Καιρό βέβαια έχει να γράψει κάποιος, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να τσεκάρουμε αν όλα παρέμεναν όπως τα περιέγραφαν ενθουσιωδώς οι έμπιστοι φίλοι πριν από καιρό. Έτσι μετά από μεσημεριανό καφέ με φίλες, τρεις εκ των οποίων νηστικές (τρόπος του λέγειν αφού είχαμε τσακίσει ό, τι είχε περισσέψει από την προηγούμενη για πρωινό), είπαμε να κατηφορίσουμε νωρίς για Φάληρο.

Έτσι Σάββατο 2/1/2016 ώρα 8:20 περίπου φτάνουμε στο εστιατόριο το οποίο είχε μόλις 2 παρέες 6 ατόμων έκαστη. Τα πράγματα κύλισαν ομαλά και ήσυχα μέχρι που φύγαμε, πράγμα που ήταν αναμενόμενο. Λόγω των ημερών, του κρύου, των εορτών και της κραιπάλης, ο κόσμος ήταν φυσικό κι επόμενο να είναι συγκεντρωμένος περισσότερο σε σπίτια παρά έξω.

Ο χώρος δεν έχει να πει πολλά πράγματα. Κλεισμένος με τζάμι, με ανοιγόμενη οροφή, με πάγκους με μαξιλάρια περιμετρικά και γύρω στα 12-13 τραπέζια. Ανοιχτή κουζίνα και λίγες διακοσμητικές πινελιές με καφάσια ξύλινα με άδεια μπουκάλια μπύρας, τις ετικέτες που έχει ο κατάλογος. Τίποτα το συγκλονιστικό. Είναι καθαρός, έχει ανοιχτή κουζίνα και οι τουαλέτες ήταν σε καλή κατάσταση (αν και έχω την εντύπωση ότι ήταν μια κοινή). Δυστυχώς όμως το κάπνισμα εξακολουθεί να επιτρέπεται.

Έχει όμως ένα θετικό αυτός ο χώρος που για μένα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες. ΖΕΣΤΗ. Με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως, φάγαμε σαν άνθρωποι. Όχι σαν Εσκιμώοι όπως συμβαίνει πολλές φορές. Δεν έχω χειρότερο από το να τρώω και να κρυώνω. Δεν έχω χειρότερο από το να παρακαλάω τον υπεύθυνο ενός εστιατορίου να ανοίξει την θέρμανση κι εκείνος να με αγνοεί επιδεικτικά, προβάλλοντάς μου χίλιες δυο κουτές δικαιολογίες.

Είναι από τις λίγες φορές που το κατάευχαριστήθηκα κι εγώ και η παρέα μου. Έχει 2 air-condition επιτοίχια, ένα μεγάλο επιδαπέδιο και 2 εστίες σόμπας υγραερίου ψηλά (εμείς είχαμε καθίσει ακριβώς κάτω από την μια εξ’ αυτών). Οι δύο εστίες έκαιγαν καθ’ όλη την διάρκεια που ήμασταν εκεί ασταμάτητα καθώς και τo ένα air-condition, το οποίο κάποια στιγμή το έκλεισαν κατόπιν παράκλησης μιας πολυμελούς παρέας που ήρθε αργότερα, γιατί είχαν κορώσει οι άνθρωποι…! Πιστέψτε με, το προτιμώ από το δίνω τα ωραία μου λεφτά και να τρώω τουρτουρίζοντας, το θεωρώ μεγάλη ασέβεια.

Η εξυπηρέτηση επίσης άψογη. Η κυρία που μας εξυπηρέτησε ήταν ευγενέστατη και άμεση, παρότι όχι ημεδαπή αλλά με πολύ καλό χειρισμό της γλώσσας, μας ρωτούσε συχνά αν είμαστε ευχαριστημένοι, το ίδιο και τις λιγοστές παρέες που ήταν εκείνο το βράδυ εκεί. Στο τέλος βγήκε και ο σεφ από την κουζίνα να μας ευχηθεί καλή χρονιά και να μας ρωτήσει κι αυτός με την σειρά του αν μας άρεσε το φαγητό. Άριστη αντιμετώπιση λοιπόν απ’ όλους.

Πάμε στο φαγητό από το οποίο μείναμε όλοι άκρως ικανοποιημένοι κι ενθουσιασμένοι.

- Πιτάκια με λάδι, μυρωδικά και πάπρικα…αμαρτωλά ωραία και μυρωδάτα!

Μια στάση εδώ γιατί την πρώτη φορά ήρθαν χωρίς να μας ρωτήσουν (4 τεμάχια) και χρεώθηκαν χ 0,90€ ανά άτομο…θεωρώ πάρα πολύ υψηλή την τιμολόγηση, αλλά επειδή μας άρεσαν πολύ παραγγείλαμε κι άλλα όπου την δεύτερη φορά ήρθαν 3 τεμάχια και χρεώθηκαν χ0,40€ το κεφάλι. Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν την διαφορά στην τιμή;; Δεν θα εστιάσω σε αυτό όμως γιατί ήταν υπέροχα. Οφείλω όμως να το αναφέρω για όσους θέλουν ν’ αποφύγουν το κόστος αυτό, ώστε να το διευκρινίσουν.

- Τυροκαυτερή που έκραζε ότι ήταν χειροποίητη. Η νοστιμιά και η κάψα της ήταν ιδανική για όσους είμαστε φίλοι του ορεκτικού αυτού χ 3,80€

- Πρασοπιτάκια με ωραίο χειροποίητο, στεγνό και αφράτο ταυτόχρονα φύλλο, με την γλύκα και την νοστιμάδα του πράσου αξιοπρεπέστατα. 3τμχ μεγαλούτσικα χ 4,90€

- Φιλετάκια μανιταριών στα κάρβουνα…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΑ πλευρώτους! Νομίζαμε ότι τρώγαμε κρέας φιλέτο στο κάρβουνο. Δεν περιγράφεται με λόγια αυτή η γεύση, αδυνατώ να δώσω κατάλληλο χαρακτηρισμό, νομίζω ότι θα τα αδικήσω. χ 6,90€

- Ρολάκια μελιτζάνας (μελιτζάνα παντρεμένη στον κατάλογο) με μπουκιές κοτόπουλου, ανθότυρο και υπέροχη σως ανάμεικτη ναπολιτεν, πεστο και γκούντα. Γεύση μεστή, γεμάτη, λαχταριστή! Σερβιρισμένα και προφανώς ψημένα σε πήλινο, έλιωναν στο στόμα…απλά υπέροχα! χ 6,70€

- Λαχματζούν με κασέρι, κιμά μοσχαρίσιο και σουτζούκι…μια αρκετά διαφορετική, αλλά τρελά νόστιμη εκδοχή χ 7,50€

- Μπιφτεκάρα γεμιστή όπως περιγράφεται στον κατάλογο με φέτα και γκούντα, καθώς και συνοδεία από πολύ νόστιμες φρέσκιες και τραγανές τηγανιτές πατάτες. Όντως μπιφτεκάρα και σε μέγεθος και σε γεύση. Ωραία ψημένο και ταυτόχρονα αφράτο και ζουμερό, χωρίς να είναι πνιγμένο στα κρεμμύδια όπως συνηθίζεται και δε μπορώ να τα χωνέψω με τίποτα. Ευκολοχώνευτο λοιπόν και νόστιμο χ 7,90€

- Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια, λάδι τρούφας και μια θεσπέσια σάλτσα μανιταριών και επίσης πατάτες τηγανιτές. Εξαιρετική γεύση, εδώ θα έδινα μόνο μια πολύ μικρή λεπτομέρεια προς διόρθωση, θα ήθελα το κοτόπουλο ένα τικ πιο ζουμερό. Κατά τα άλλα το πιάτο είναι μάλλον στα top του εστιατορίου χ13,50€

Ήπιαμε μια μπύρα Βεργίνα Weiss x 3,50€, 1 σόδα χ 1,80€ και 2 κόκα κόλες zero 250ml x 2€ για το… παλιμπαιδίζον (όπως είπε πρόσφατα μια καλή φίλη) άτομο της παρέας, την αφεντιά μου δηλαδή!!!

Άφθονο νεράκι σε κανατούλα και για το τέλος

- μια εξαιρετική πανακότα με σιρόπι καραμέλας χ 4€ που μαζί με
- γιαούρτι με γλυκό βύσσινο και χοντροκομμένο καβουρντισμένο αμύγδαλο παρακαλώ που μας προσφέρθηκε, μας ενημέρωσαν στο τέλος ότι είναι κερασμένα. Αυτά προς παραδειγματισμό!

Παραλείψαμε τον βασιλικό ντάκο για τον οποίο διάβασα πολλά καθώς και έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους τους οποίους ενημέρωσα για την επίσκεψή μου. Δεν αμφιβάλλω ότι θα πρόκειται για ένα επίσης εξαιρετικό πιάτο, αλλά έχω μια ένσταση ως προς το ορεκτικό που λέγεται ντάκος και έχει κρητική καταγωγή. Αρνούμαι να πληρώσω 7,50€ για παξιμάδι…ό, τι κι αν έχει αυτό επάνω. Παραπέμπω σε κριτική μου για γνωστό εστιατόριο κρητικής κουζίνας στο Περιστέρι, της οποίας τα σχόλια είχαν εκτενέστατη διάσταση περί του θέματος.

Πληρώσαμε 64,40€ ήτοι 21,47€€/άτομο, τρώγοντας ποσότητες άνετα για 4 άτομα οπότε το vfm είναι πάαααρα πολύ καλό αν λάβουμε υπόψη ότι οι γεύσεις ήταν έξοχες και οι μερίδες είναι πάρα πολύ καλές.

Συμπέρασμα: Η επίσκεψή μας στο Γελαστό Κρεμμύδι έκλεισε με επιδόσεις πιάτων (συμπεριλαμβανομένων και των γλυκών) 10 στα 10! Δεν υπήρξε κάτι που μας απογοήτευσε ή ήταν κατώτερο ενός πολύ καλού επιπέδου. Όλα ήταν από πολύ καλά έως άψογα. Περάσαμε πολύ όμορφα και όλοι φεύγοντας συμφωνήσαμε ότι είχαμε μια εξαιρετική εμπειρία που θέλουμε σίγουρα να επαναλάβουμε.

Προτείνεται με κλειστά μάτια!!!

2 medium

15 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το περασμένο Σαββατόβραδο πήγα με μια φίλη στο ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ που λειτουργεί στο Π. Φάληρο εδώ και 4 χρόνια, Τρίτη με Παρασκευή μετά τις 5 μ. μ., ενώ τα Σ/Κ από τις 12 το μεσημέρι. Βρίσκεται στην οδό Κ. Παλαιολόγου, κοντά στη διασταύρωση με την Αμφιθέας, στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής, και το πάρκιν είναι αρκετά εύκολο.

Παρακινήθηκα για να το επισκεφθώ από τις πάμπολλες κριτικές στο σάιτ και μάλιστα όλων σχεδόν των γνωστών και έμπιστων καλοφαγάδων μας. Αν τις μέτρησα σωστά, ξεπερνούν τις 120 (!! ), ενώ ο μέσος όρος της βαθμολογίας όλων αυτών, δίνει στο μαγαζί Βεβαιότητα και Αξιολόγηση κοντά στο υψηλό 80%! Φαίνεται λοιπόν πως τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Σεφ και ιδιοκτήτης του χώρου είναι ο κ. Θάνος Κωνσταντινόπουλος, με ρίζες από την Πόλη, ο οποίος το λειτουργεί με τη βοήθεια της ευγενέστατης και ωραίας συζύγου του. Το όνομα που του έδωσαν, ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, είναι ευφυές και ανατρεπτικό: ενώ με το κρεμμύδι συνήθως δακρύζουμε, εδώ, με τα φαγητά τους που αρκετά βασίζονται και σ’ αυτό, οι θαμώνες μένουν ευχαριστημένοι και χαμογελούν!! Ο κ. Θάνος λοιπόν, άξιος σεφ αλλά και νονός, μας προσφέρει νόστιμους μεζέδες και εδέσματα της ελληνικής, μεσογειακής αλλά και πολίτικης γαστρονομίας!

Ο χώρος που έχει ήδη περιγραφεί επαρκέστατα, έχει ανακαινισθεί προ καιρού, και δίνει την εντύπωση φροντισμένου εστιατορίου με μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες, ζαρντινιέρες με φυτά, ανοιγόμενη οροφή για το καλοκαίρι, ανοιχτή κουζίνα, ένα κοινό αλλά καθαρό WC, και για τον χειμώνα επαρκέστατη θέρμανση από 3 κλιματιστικά και 2 σόμπες υγραερίου. Υπάρχει ακόμα στοιχειώδης διακόσμηση από κάποια τελάρα στους τοίχους, με μπουκάλια κ. λπ. είδη, ενώ σε τραπέζια, καθίσματα, ξύλινα δάπεδα και τοίχους, συνδυάζονται αρμονικά αποχρώσεις κυρίως γκρι, μπλε, κόκκινου και καφέ. Ο χώρος αυτός, όχι ιδιαίτερα μεγάλος, έχει αξιοποιηθεί με τη σωστή διάταξη των 12 περίπου τραπεζιών και των καθισμάτων, ενώ σε 2 ακριανούς τοίχους έχουν τοποθετηθεί πάγκοι και αναπαυτικοί καναπέδες με μαξιλάρια. Είναι σαφές ότι οι σχετικές κριτικές προηγούμενων χρηστών έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη. Έτσι κι η μουσική τους δεν είναι πια βαριά λαϊκορεμπέτικη, αλλά, συνήθως, ελληνική έντεχνη και ελαφρολαίκή, με ακούσματα των πιο δημοφιλών ερμηνευτών μας. Εξάλλου το σέρβις από τις 2 ευγενικές κυρίες ήταν όντως άριστο (4 στα 4! ).

Ο κατάλογος, με έξυπνους και κάποτε χιουμοριστικούς προσδιορισμούς των μεζέδων, είναι πλήρης από σαλάτες, ορεκτικά, πιάτα κύρια και της ώρας, καθώς και γλυκά. Υπάρχουν ακόμη τα συνήθη ποτά, όπως αναψυκτικά γύρω στα 2 €, μπύρες, στα 3-5 €, αλλά και κρασί χύμα ή αποστάγματα, στις τρέχουσες τιμές. Οι μερίδες είναι στα κύρια πιάτα χορταστικές και γενικά ό, τι πήραμε ήτανε νόστιμο και καλομαγειρεμένο.

Μετά από το νερό κανάτας και τα ωραία ψωμάκια-πιτούλες, ήρθαν στο τραπέζι μας κατά σειρά: πρασοπιτάκια, έξοχα μανιτάρια πλευρώτους στα κάρβουνα, χωριάτικο λουκάνικο με πράσο, και για κυρίως, μια ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με τυριά και ένα φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια. Ήπιαμε 2 μπύρες, και ο λογαριασμός μας έφτασε συνολικά το ποσό των 48 €, ενώ εμείς πραγματικά ευχαριστηθήκαμε νόστιμο, σπιτικό φαγητό. Κατηγορία τιμής φαγητού, κατ’ άτομο, 17-25 €. Θεωρώ τις τιμές φυσιολογικές, για την ποιότητα και ποσότητα αυτών που δοκιμάσαμε.

Στο τέλος, μας κέρασαν ένα γλυκό τους, μους σοκολάτα με παγωτό και βύσσινο, μια άψογη χειρονομία και μια καταπληκτική και γλυκιά τελική επίγευση, μετά από όσα είχαν προηγηθεί.

Σαν συμπέρασμα, το ΓΕΛΑΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ήταν ό, τι έπρεπε για την πετυχημένη Σαββατιάτικη έξοδό μας. Ήμασταν τυχεροί γιατί πηγαίνοντας νωρίς, γύρω στις 7.30 μ. μ., αποφύγαμε τη βαβούρα των ωρών αιχμής, ενώ επακολούθησε ποτάκι και διασκέδαση με alternative, indie, & pop-rock μουσική στο MOSAIKO, το κλασικό μας πλέον Γλυφαδιώτικο στέκι! Φυσικά και σας τα προτείνω!

05 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Σαββατο βραδυ και αποφασισαμε με μια παρεα 6 ατομων να κατσουμε στο γελαστο κρεμμυδι.

Οι λογοι που το διαλεξαμε ηταν και η γνωμη ενος απο την παρεα που ειχε ξαναπαει αλλα και το οτι καθε φορα που περνουσαμε απο το μαγαζι ηταν γεματο οποτε ενα μαγαζι για να γεμιιζει συνεχεια σημαινει οτι εχει καλο φαγητο
Μπηκαμε στο μαγαζι που δεν το λες τιποτα το ιδιαιτερο σαν χωρο

Ενας τετραγωνος εξωτερικος χωρος κλειστος με τζαμαρια που το καλοκαιρι σιγουρα το ανοιγουν με καμμια δεκαπενταρια τραπεζια πολυ κοντα το ενα στο αλλο σε σημειο που να ειναι αβολο να κατσεις αν εισαι μεγαλη παρεα

Πηραμε μια σαλατα ελληνικη ενα μπουγιουρντι ενα βασιλικο ντακο ενα σαγανακι και μια μανιταρια πλευροτους για ορεκτικα τα οποια ολα ηταν αψογα και δεν ειχαν κατι ασχημο σαν γευση να σχολιασω

Σαν κυριως πηραμε δυο μοσχαρησιες μριζολες που ηταν πολυ καλες ψημενες τελεια ενα πιατο του Στελιου του καβαλαρη με λουκανικο επισης πολυ καλο και δυο γεμιστα μπιφτεκια που μαλλον ηταν το καλυτερο πιατο του μαγαζιου

Για ολα αυτα και κατι ψωμακια και λιγο κρασι που πηραμε πληρωσαμε κατι πανω περιπου στα 120 ευρω που ισως να ειναι πολλα
Το σιγουρο ειναι οτι το μαγαζι προσφερει πολυ καλο φαγητο

1 medium

11 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μια Κυριακη μεσημερι βρεθηκαμε κοντα στην περιοχη και ειπαμε να δοκιμασουμε το "γελαστο κρεμμυδι".

Πρωτη εντυπωση θετικη, γιατι φαινεται οτι ειναι απο τα -μαλλον λιγα- μερη οπου τηρειται ο αντικαπνιστικος νομος. Ετσι μπορεις να μυρισεις το φαγητο και οχι το... καψιμο φυλλων. Γι αυτο το λογο βαζω αρκετα υψηλη βαθμολογια στον χωρο που κατα τα αλλα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.
Η αλλοδαπη σερβιτορα εμπειρη και ευγενικη.

Παμε τωρα στο φαγητο, η σαλατα δημιουργικη και καλη στην γευση.
Οι πατατες χαμηλης ποιοτητας τηγανισμενες με καποιο λαδι κακης ποιοτητας, απλα απαραδεκτες.

Τα πλευρωτους ηταν πολυ ωραια ψημενα, με τα μπαχαρικα τους, την παρουσιαση τους, ολα καλα.

Τα σουτζουκακια με μακαρονια ηταν ικανοποιητικα, θα ηθελα λιγοτερα/μικροτερα κομματια σκορδου αλλα αυτο ειναι θεμα γουστου.

Η μεριδα φαγητου για 2 ατομα με τα κρεατα ειχε παλι τις απαισιες πατατες, και το μπιφτεκι μου θυμισε αποτυχημενες αποπειρες μου να μαγειρεψω σαν εφηβος.
Τα υπολοιπα κρεατα ηταν σε ανεκτο επιπεδο.
Εχει πολλες ελληνικες ποιοτικες μπυρες.

Για αυτα δωσαμε ~60 ευρω, τιμη μαλλον υψηλη απο καθε αποψη.
Το ευκολο που μπορουν να κανουν και πρεπει να κανουν, ειναι να βελτιωσουν τις πατατες, με ελαχιστο κοστος (για να μην πω μηδενικο). Στο κρεας τα πραγματα γινονται πιο δυσκολα, και εκει χρειαζεται περισσοτερη δουλεια απο καθε αποψη.

Εν κατακλειδι δεν μειναμε πολυ ευχαριστημενοι, και ελπιζουμε η κριτικη να εκληφθει ως ευκαιρια για βελτιωση.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

τι να πω για το μαγαζι αυτο... δεν υπαρχουν πιο νοστιμες μεριδες και ποιοτητα κρεατων πουθενα αλλου...

πηγα μια φορα και απο τοτε συνεχεια βγαινουμε εκει. το κρασι τελειο και οι σαλατες τελειες και οι μεριδες επισης... ενα μεγαλο μπραβο στο μαγαζι αυτο εχω να πω... καθαρο και περιποιημενο...

απλα ο χωρος θα μπορουσε να ηταν πιο μεγαλος και το μαγαζι σε καλυτερο σημειο. αλλα ειναι τοσο καλες οι γευσεις εκει που δε σε απασχολουν αυτα!!!!

6 medium

22 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Κάναμε το τραπέζι του γάμου μας στο Γελαστό Κρεμμύδι με 70 άτομα και μείναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, τόσο εμείς όσο και οι καλεσμένοι μας.

Το φαγητό ήταν εξαιρετικό και οι μερίδες τεράστιες, οι κοπέλες στο σέρβις ευγενέστατες και πολύ εξυπηρετικές, ο χώρος πολύ ζεστός και ο ιδιοκτήτης πολύ συνεννοήσιμος. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 32, Παλαιό Φάληρο

211 0117490