Loader

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Μεσογειακές γεύσεις σε μοντέρνο χώρο. Ανοιχτό κάθε μέρα από το πρωί.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ οδηγίες πλοήγησης

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

09 Μάρ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Αποφασίσαμε με παρέα να επισκεφτούμε το Σπίτι για ένα χαλαρό δείπνο. Οι προσδοκίες όλων μεγάλες, το αποτέλεσμα απογοητευτικό.

Αν εξαιρέσουμε την καλή εξυπηρέτηση του προσωπικού, ο χώρος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά ένα προσεγμένο εστιατόριο.

Όσον αφορά το φαγητό, από γεύση ήταν συμπαθητικό αλλά από μερίδες απογοητευτικό. Μικρές μερίδες και υπερτιμημένες, ειδικά το πιάτο με το φιλέτο μοσχάρι το οποίο περιείχε ένα μικρό κομμάτι κρέατος που δεν αιτιολογεί σε καμία περίπτωση την τιμή των 26,5€. Ευτυχώς που μετά το φαγητό πήραμε γλυκά και χορτάσαμε με αυτά, γιατί με τα κυρίως πιάτα δεν χορτάσαμε.

Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα λεφτά του, ήτοι 44€ το άτομο στη δική μας περίπτωση και σίγουρα δεν θα ξαναπάω.

6 medium

22 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Το «Σπίτι Neat, Eat and Coffee», είναι ένα ωραίο bar-restaurant στην Λεωφ. Καποδιστρίου στη Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου. Πολύ διαφορετικό και σπάνιο για τα δεδομένα της Αθήνας, διότι συνδυάζει πολλά πράγματα, τα οποία τελικά επιφέρουν την επιτυχία, η οποία είναι εμφανής στο ότι είναι πάντα γεμάτο.

Τι, όμως, συντελεί στην επιτυχία του; Πρώτα από όλα, η θέση του, η οποία είναι δίπλα σε Ψυχικό, Φιλοθέη, Χαλάνδρι και Μαρούσι και κάνει εύκολη την πρόσβαση σε μεγάλο μέρος των Βορείων Προαστίων. Απευθύνεται, δηλαδή, σε ένα ανώτερο οικονομικά κοινό. Και αυτό ακριβώς έχει επιτύχει. Έχει, δηλαδή, βρει τι αρέσει και σε τι είναι αδιάφοροι οι οικονομικά εύρωστοι πολίτες. Και εδώ, ανακαλύπτουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σαν βασική αναζήτηση το καλό φαγητό, αλλά άλλες λεπτομέρειες, που συνήθως και καλά εστιατόρια δεν διαθέτουν.

1ον, παρκαδόροι, οι οποίοι παίρνουν το αυτοκίνητο σου και το παρκάρουν, γρήγορα, χωρίς να κουράζεσαι και χωρίς να χρεώνουν τίποτα, παρά μόνο αν εσύ θες να τους δώσεις κάτι.

2ον, μικρός κατάλογος φαγητών, ο οποίος ανανεώνεται καθημερινά.

3ον, πολλά εύκολα φαγητά για μεσημέρι και βράδυ (όπως π. χ. πίτσες, burger, ζυμαρικά), πολλές σαλάτες (8-9) μαζί με κάποια πιάτα, με κρέας ή με ψάρι.

4ον, ευγενικό προσωπικό, χωρίς να είναι κουραστικό.

5ον, εύστροφοι σερβιτόροι, οι οποίοι βλέπουν τα πάντα και τα σχολιάζουν με ωραίο τρόπο.

6ον, πολύ ωραίο περιβάλλον, το οποίο θυμίζει σπίτι, με βιβλιοθήκες, ξεχωριστά δωμάτια, βεράντα.

7ον, πολλά γλυκά-επιδόρπια, σχεδόν όσα είναι και τα κυρίως πιάτα.

8ον, πολλά cocktails, ώστε να συνδυάσει κανείς, σε μία παρέα, και ποτό και φαγητό.

9ον, σερβίρισμα του κρασιού, χωρίς να σου αδειάζουν το μπουκάλι, για να παραγγείλεις δεύτερο.

10ον, τιμές λίγο ανεβασμένες, χωρίς όμως να είναι απαγορευτικές.

Όλα αυτά, δεν έχουν καμία σχέση με το φαγητό, είναι όμως αυτά, τα οποία κάνουν το μαγαζί αυτό να είναι γεμάτο. Το φαγητό, χωρίς να είναι κακό, είναι μέτριο, χωρίς ιδιαίτερη φαντασία, απλά εύπεπτο. Καλή η σαλάτα με το σταμναγκάθι, ιταλική μέτρια pizza με λεπτή ζύμη, κρεατικά καλά. Τα γλυκά, όμως, είναι όλα πολύ καλά και γευστικά.

Εάν είσαι άνθρωπος Βορείων Προαστίων, αν σου αρέσει να παρευρίσκεσαι σε μαγαζί, γεμάτο με ανθρώπους Βορείων Προαστίων, αν δεν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ τι θα φας, αλλά που θα το φας, και αν θες να περάσεις μια ευχάριστη βραδιά σε ένα ωραίο περιβάλλον, με ευχάριστη μουσική, τότε το «Σπίτι Neat, Eat and Coffee» πρέπει να το επισκεφτείς.

2 medium

04 Νοε 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Καλησπέρα, αν και λάτρεις της καλής κουζίνας άργησα να μοιράζομαι τις απόψεις μου για τα αθηναϊκά εστιατόρια. Ελπίζω τα σχόλια μου να βοηθήσουν.
Ξεκινάμε με το ΣΠΊΤΙ μένω κοντά και κάθε φορά που περνούσα έβλεπα αρκετούς παρκαδόρους και πολλά αυτοκίνητα και πάντα λέγαμε με την γυναίκα μου να πάμε αλλά πάντα υπήρχε ένα ΒΡΕ ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΈΝΑ ΛΕΦΤΑ.. βλέπεις νέα φιλοθέη σου λέει ο άλλος.

Μην τα πολυλογο πολύ ντόρος για το τίποτα. Γεύση. Μια σαλάτα πράσινη με 2€ έξτρα κοτόπουλο σύνολο 9, αδιάφορη πρασινάδα και το κοτόπουλο βραστό νοσοκομειακό. Πίτσα πανσετα, καλή Αλλά τίποτα το συγκλονιστικό 10Ε Ριζότο με άγρια μανιτάρια πσσσ 10Ε αδιάφορο. Έχει καλά κοκτέιλ πάντως.

Η εξυπηρέτηση επαγγελματική λίγο ψυχρή για τα γούστα μου αλλά γρήγορη. Ο χώρος είναι όμορφος αν και εμάς μας βάλανε σε ένα μπαλκόνι με γυάλινο πατώματα και έτρεμε συνεχώς. Συμπέρασμα πολύ φιγούρα για το τίποτα.

Λεωφόρος Καποδιστρίου 42, Φιλοθέη

210 6850950

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ