COLIBRI

American Style

  Εμπεδοκλέους 9-13, Παγκράτι [Χάρτης]
  210 7011011

Περιγραφή
Burgers, πίτσες, σαλάτες και μακαρονάδες


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Παγκράτι, Αθήνα
Σεπ
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Δεν θα ήθελα ποτέ να ξαναγινόμουν δεκαοκτώ χρονών!!! Τριάντα ναι, τριανταπέντε, ακόμα καλύτερα...... δεκαοκτώ, με τίποτα!

Τι φοβερή ηλικία που δεν είσαι πια έφηβος αλλά ούτε κι ακριβώς ενήλικας, που ζεις παθιασμένους πρώτους έρωτες πέφτοντας στα πατώματα και που ένα μολυσμένο σπυράκι στο μέτωπο σου απαγορεύει να πας στο πάρτυ του αγοριού σου!!!

Μια τέτοια κρίση, λοιπόν, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε με την αγαπημένη ανιψιά προχτές. Το έβλεπα το κοριτσάκι μας μαραζωμένο, οπότε πρότεινα βραδιά γουρουνιάσματος για να μας φτιάξει το κέφι. Η αρχική σκέψη για παραγγελία στο σπίτι, μετά ταινίας, απορρίφθηκε λόγω ζέστης και κλεισούρας, οπότε, τρία κορίτσια -βάζω και την αφεντομουτσουνάρα μου, μέσα- και ο καλός μου, ανηφορίσαμε για το Colibri την Τρίτη 3/9, νωρίς το βραδάκι.

Για τον χώρο δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω σ'αυτά που ήδη έχουν ειπωθεί από τους λοιπούς χρήστες. Πολύ μικρός ο εσωτερικός χώρος, με άποψη παρόλα αυτά και τραπέζια στο χώρο μπροστά που είναι κάτι μεταξύ διευρυμένου πεζοδρομίου και πρασιάς.

Η εξυπηρέτηση από νέα, εναλλακτικά τυπάκια ήταν γρήγορη κι ευγενική. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από ότι θα περίμενε κανείς σε ένα μαγαζί αυτού του ύφους. Πάντως κατάλογοι, αναψυκτικά, νερό και ο λογαριασμός στο τέλος, ήρθαν άμεσα και με χαμόγελο.

Όταν πήγαμε εμείς ήταν σχετικά νωρίς και έτσι βρήκαμε να κάτσουμε αμέσως και άνετα, όταν φεύγαμε όμως, γινόταν ο κακός χαμός, με αρκετά άτομα να περιμένουν να αδειάσει τραπέζι, οπότε έχετέ το στα υπόψη αν αποφασίσετε, ποτέ, να το επισκεφθείτε.

Η παραγγελία μας περιελάμβανε:
- Pizza margherita, ατομική, για το health freak της οικογένειας, που είναι φυσικά η κορούλα. Ωραίο λεπτό, αλλά όχι πολύ, ζυμάρι, νόστιμη σάλτσα νομάτας, που νομίζω ότι την φτιάχνουν οι ίδιοι, μοτσαρέλα καλής ποιότητας και λίγο βασιλικό. Ελαφριά, ισορροπημένη, νόστιμη και όχι και τόσο μικρή, στα 5,5e, νομίζω,

- Pizza PPO για μένα, δηλαδή, σάλτσα αλλά και ψητή ντομάτα, μοτσαρέλα, κρεμμύδι, peperoni και σαλάμι και γιαούρτι με γλυκιά πάπρικα. Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε ένας Ιταλός αν του σέρβιραν αυτό το πιάτο για pizza, πάντως εμένα μου άρεσε πολύ. Εβγαζε κάτι ανατολίτικο, το κρεμμύδι ήταν μελωμένο αλλά ακουγόταν, αλλαντικά ωραιότατα και καυτερούτσικα και το γιαούρτι, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, έντυνε όλα τα υλικά και έδινε μια διαφορετική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάσταση. Κι αυτή η pizza ήταν ατομική, στα 9e, μιας και περιλαμβάνεται σε αυτές που το μαγαζί ονομάζει gourmet, όμως, εξαιρετικά χορταστική και πλούσια. Δεν μπόρεσα να την τελειώσω και την άλλη μέρα που πήρα την υπόλοιπη στο γραφείο, φαγώθηκε ωραιότατα, αν και κρύα.

- Cheese and bacon hamburger για το ανηψούδι. Μεγάλο και υπερχορταστικό. Το ψωμάκι αφράτο, το μπιφτέκι με χοντροκομένο κιμά, χωρίς λίπος και μυρωδικά κατά τα αμερικάνικα πρότυπα, το bacon ωραία ψημμένο και άφθονο, συνοδευόταν από άφθονες πατάτες country style, προτηγανισμένες, όμως, νομίζω. Στην ανηψιά άρεσε πολύ, δεν το κατάφερε, βέβαια, όλο, οπότε περίσεψε και μπουκίτσα, για δοκιμή, από τη θεία. Στα 6,5-7,5e, μου φαίνεται,

- Πένες με roast beef, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος για τον άνδρα της παρέας. Ωραιότατα βρασμένες πένες, φρέσκα μανιτάρια, κρέμα όση έπρεπε για να δένει τα υλικά χωρίς να τα καλύπτει και ένα εξαιρετικό, αγγλικού προσανατολισμού,
ζουμερό roast beef. Και αυτό ήταν νόστιμο και χορταστικό πιάτο στα 8-9e νομίζω.

Τώρα όσον αφορά στον λογαριασμό δεν μπορώ να σας πω ακριβώς, μιας και ο καλός μου είδε έναν φίλο του και, καθώς, σηκώθηκε να τον χαιρετήσει, πλήρωσε τον λογαριασμό μέσα. Πάντως βασιζόμενη στις τιμές που είδα στον κατάλογο νομίζω ότι ένα ζευγάρι με σαλάτα και κυρίως δεν θα υπερβεί τα 25e.
Οι τιμές σε κάποια πιάτα φρονώ ότι θα μπορούσαν να είναι ένα κλικ χαμηλότερες, πάντως η καλή ποιότητα στις πρώτες ύλες είναι εμφανής και αποζημειώνει.

Τώρα για το αν θα ξαναπήγαινα??? Σίγουρα δεν είναι το στυλ που θα επιλέξω για μια βραδινή έξοδο, αλλά για κανένα χαλαρό καλοκαιρινό βραδάκι με τη μικρή μου, πολύ ευχαρίστως. Το ευτύχημα είναι ότι κάνει και delivery στην περιοχή οπότε θα αποτελεί την πρώτη επιλογή μου όταν έχω όρεξη για pizza, hamburger, μακαρόνια μιας και οι άλλες επιλογές στην περιοχή είναι μακράν υποδεέστερες.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Παγκράτι, Αθήνα
Δεκ
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

Γεύση:

Εξαιρετική! Τα καλύτερα μπεργκερ της Αθήνας. Συνοδεύονται από πολύ ωραίες πατάτες τηγανιτές, τραγανές, με τη φλύδα απ'έξω&αυτό τις κάνει ιδιαίτερα νόστιμες

Εξυπηρέτηση:

Την πρώτη φορά έγινε κάποιο λάθος στην παραγγελία&άργησε λίγο. Λάθη γίνονται, αυτό που δεν μου άρεσε είναι που δεν ήρθε κανένας να μας ενημερώσει ότι η παραγγελία μας θ'αργήσει, παρά μόνο όταν ρώτησα γιατί αργουν τόσο. Τη δεύτερη φορά όμως εξυπηρετηθήκαμε γρήγορα. Οι σερβιτορες ήτανε πολύ ευγενικές

Χώρος:

Προσωπικά ο χώρος δεν μου άρεσε καθόλου, λίγο πρόχειρα στημένα&λίγο εποχής της γιαγιά μου... Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι πάντα γεμάτο&ειναι κρίμα να μην κάνουν μία ανακαίνηση να προσφέρουν έναν καλύτερο χώρο στους πελάτες τους

Κόστος:

Θα προτιμούσα να ήταν πιο οικονομικά. Η χαμηλότερη τιμή στα μπέργκερ είναι τα 6,50ε που ειναι το απλο. Εμείς για 2 μπέργκερ μονο, χωρις σαλάτα η΄συνοδευτικό πληρώσαμε 16Ε

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Παγκράτι, Αθήνα
Σεπ
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Σάββατο βράδυ στο Colibri μετά από τη συναυλία της (για μια ακόμα φορά) υπέροχης Ελευθερίας στο θέατρο Βράχων. Θέλαμε κάτι που να μένει μέχρι αργά και να είναι σχετικά κοντά. Το ότι δεν κάνει κρατήσεις δεν ήταν πρόβλημα (θεωρούσα) όταν δεν πας σε ώρα αιχμής. Λάθος μου! Το μαγαζί στις 12 παρά πέντε που φτάσαμε ήταν γεμάτο και είχε μόνο ένα μικρό διπλό τραπέζι στο οποίο και κάτσαμε.

Ο χώρος είναι μέτριος. Ο πεζόδρομός είναι ήσυχος και δροσερός κι ας είχε πολύ ζέστη εκείνο το βράδυ. Τα τραπέζια είναι τοποθετημένα το ένα ασφυκτικά δίπλα στο άλλο με αποτέλεσμα να είμαστε μια μεγάλη παρέα. Από μόνο του αυτό δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, τόσο κακό. Απλά όταν ο κολλητά διπλανός σου (από το άλλο τραπέζι) καπνίζει σα φουγάρο, δημιουργείται μια κάποια δυσφορία.

Η εξυπηρέτηση ήταν σωστή. Γρήγορη σε χρόνους αλλά και ευγενική. Κανένα πρόβλημα εδώ κι ας φτάσαμε τόσο αργά.

Το φαγητό ήταν μέτριο προς το καλό. Ενημερωθήκαμε με την άφιξη του καταλόγου ότι, λόγω ώρας, δε θα μπορούσαμε να παραγγείλουμε pizza. Απογοητευτικό μεν, λογικό δε. Πήραμε λοιπόν τη σαλάτα με το μπλε τυρί, εγώ τα λιγκουίνι με τον τόνο και ο φίλος μου το Burger με το μπλε τυρί. Η σαλάτα δροσερή, φρέσκια αν και λίγο στεγνή.

Φοβήθηκαν το λάδι επειδή είναι αρκετά λιπαρό το τυρί; μπορεί. Πάντως κατά τη γνώμη μου το ζήταγε το λαδάκι της. Τα λιγκουίνι ήταν αρκετά καλά. Είχα μια μικρή αμφιβολία λόγω των σχολίων που είχα διαβάσει σχετικά με τις πάστες τους αλλά τελικά ήταν αξιοπρεπή. Σίγουρα όχι μια γεύση που θα σου μείνει αλλά πλούσια σε υλικά και η ποσότητα αρκετά γενναιόδωρη. Για το burger πληροφορήθηκα ότι για την τιμή του (7.50 ευρώ) ήταν εξαιρετικό.

Για τα παραπάνω (χωρίς τις μπύρες) δώσαμε 22 ευρώ και θεωρώ πως ήταν μια καλή τιμή για αυτά που μας προσφέρθηκαν. Δεν ξέρω αν θα επέλεγα ξανά το μαγαζί καθώς είναι αποτρεπτικό το γεγονός ότι δεν κάνουν κρατήσεις. Πάντως σε μια περίπτωση όπως την προχθεσινή ήταν ό, τι έπρεπε.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Παγκράτι, Αθήνα
Μαι
29
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Επισκέπτομαι συχνά το το Colibri καθώς πρόκειται για μία πολύ καλή επιλογή για πίτσα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του εξωτερικού τους χώρου ο οποίος είναι κάποια πολύ χαριτωμένα τραπεζακια στον όμορφο πεζόδρομο της Εμπεδοκλέους, αν και λίγο στριμωχτά, εν αντιθέσει με τον εσωτερικό χώρο ο οποίος δεν λέει και πολλά.

Συνήθως πάμε 2 άτομα και βράδυ, όπου είναι πολύ δύσκολο να βρείς τραπέζι ειδικά αν φτάσεις μετά τις 9.30.
Η παραγγελία μας κάθε φορά είναι παρεμφερής (πίτσα, σαλάτα και κάποιο αναψυκτικό και μπύρα), παρ'ότι υπάρχουν επιλογές και για μακαροναδες, μπεργκερ κτλ.

Το σέρβις συνήθως είναι ευγενικό και εξυπηρετικό.

Οι γεύσεις τους όσον αφορά την πίτσα είναι πολύ καλές και αυτός είναι κ ο κύριος λόγος που επισκεπτόμαστε το μαγαζί αρκετές φορές.
Οι σαλάτες είναι εξίσου νόστιμες.

Όμως οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες.
Όσον αφορά την πίτσα, παίρνουμε αυτήν του μεγάλου μεγέθους το οποίο είναι μόνο 29cm, δηλαδή δύο άτομα δεν χορταίνουν αν παραγγείλουν μόνο αυτήν και κοστίζει από 12 έως και 14 ευρώ. Και όποιο άλλο υλικό προστεθεί, επιπλέον 0.50 ευρώ το κάθε ένα.

Μία φορά είχαμε ζητήσει επιπλέον κάπαρη και μας την χρεώσαν +0,50 ευρώ, και χωρίς να μας ενημερώσουν. Μιλάμε για μια κουταλιά του γλυκού κάπαρη. Την προηγούμενη φορά όμως που είχαμε ζητήσει ακριβώς το ίδιο, δεν είχε υπάρξει έξτρα χρέωση.

Από σαλάτα προτιμάμε την τονοσαλάτα, η οποία είναι μεν γευστική, αλλά η ποσότητά της δεν δικαιολογεί καθόλου τα 7.70 ευρώ που κοστίζει. Όλες οι σαλάτες κυμαίνονται σε αυτές τις τιμές, αν και η τονοσαλάτα είναι από τις φθηνότερες.

Εάν οι τιμές ήταν λίγο πιο προσγειωμένες στην σημερινή πραγματικότητα, θα επισκεπτόμασταν το μαγαζί αρκετά συχνότερα.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Παγκράτι, Αθήνα
Δεκ
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Απ τα πολυ καλα εστιατορια στο τομεα του. Τουλαχιστον οσον αφορα τα μπεργκερ και τις πιτσες του. Αλλα και καποιες σαλατες. Τις μακαροναδες (εχω δοκιμασει σχεδον ολες τις μακαροναδες που εχουν) δεν τις βρηκα καλες.

Τα μακαρονια τους ειναι παντοντε παραβρασμενα (θα τα προτιμουσα πιο αλ ντεντε) και για καποιο λογο που δε μπορω να καταλαβω βαζουν παρα πολυ καρυ σχεδον σε ολες τις μακαροναδες τους ενω θεωρω πως δε ταιριαζει. Κατι αλλο που κανουν και δε μου αρεσει ειναι οτι πανω απο καθε μακαροναδα χωρις καμια εξαιρεση βαζουν παρα πολυ σε ποσοτητα ψιλοκομμενο μαϊντανο ασχετα με το αν ταιριαζει ή όχι στην εκαστοτε μακαροναδα. Γενικα στα ζυμαρικα τους το ''χανουν'' καπως (ας μου επιτραπει ο ορος.. )

Απο εξυπηρετηση δε παιζονται βεβαια. Ειτε σε ντελιβερι είτε και στο μαγαζι οσες φορες εχω κατσει, ακομα και με φουλ κοσμο ειναι πολυ γρηγοροι στις παραγγελιες.
Απο τιμες τωρα εχουν το εξης καλο: οσες φορες εχω παει στο μαγαζι να παρω εγω το φαγητο μου εχει χαμηλοτερες τιμες....! Αλλα και στο μαγαζι οταν καθεσαι οι τιμες του ειναι λογικες θα ελεγα.

Πιο ακριβες απ'οτι αν το παρεις εξω, αλλα λογικες.. Αυτο που δε θα πληρωνα ειναι οι μακαροναδες πια.... ειτε απο ντελιβερι με χαμηλοτερη τιμη ειτε στο μαγαζι. Δυστυχως υστερουν πολυ στα ζυμαρικα. Προτεινω ανεπιφυλακτα μπεργκερ και τις εξαιρετικες πιτσες τους.

Και οι σαλατες ειναι παρα πολυ ωραιες να εχετε υποψην. Ειδικα η δικη τους με την ονομασια "colibri" ειναι απιστευτη.
Σιγουρα απ τα μαγαζια που θα συνεχισω να αγοραζω φαγητο απλα πλεον οχι ζυμαρικα!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Παγκράτι, Αθήνα
Φεβ
23
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια τείνουμε όλο και περισσότερο στην "burgerοφαγία/burgerολατρεία", αυτό αποδεικνύεται και από τα τοπικά burgerάδικα που ξεφυτρώνουν με γρήγορους ρυθμούς σχεδόν σε κάθε γειτονιά.
Υπάρχουν όμως και κάποια που κλείνουν 10ετία+ στον χώρο και θεωρούνται "κλασσικά".
Ένα από αυτά είναι και το Colibri.

Η τοποθεσία, στην γειτονιά του Μετς πίσω από το Καλλιμάρμαρο, δεν βοηθάει και πολύ στο παρκάρισμα, οπότε επιστρατευστε την τύχη σας για να βρείτε μια θέση.

Το μαγαζί είναι πραγματικά πολύ μικρό, 6-7 μικρά τραπέζια στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος είναι ήδη στενάχωρος και παραφορτωμένος, θα πρέπει και πάλι να στραφείτε στην "θεά Τύχη" για να βρείτε μια γωνιά (όπως βρήκα και εγώ... ), αλλιώς η ουρά είναι μεγάλη...

Υπάρχει βέβαια και χώρος απ'έξω στο μεγάλο πεζοδρόμιο, αλλα στην ουσία και αυτός είναι μικρός και προστατεύεται από μια μεγάλη τέντα/ομπρέλλα και πλαστικό γύρω-γύρω + 2-3 σόμπες για τον χειμώνα, οχι ότι καλύτερο για τις κρύες νύχτες...

Στην γεύση, τα μεγάλα σε μέγεθος burgers (και η μερίδα και τα μπιφτέκια από μόνα τους), συνοδευμένα από country τηγανιτές πατάτες, ήταν από ικανοποιητικά εώς καλά, τιμάνε το κόστος που σε μέσο όρο φτάνει τα 7,5-8 ευρώ, not bad...
Ιδια εντύπωση και για την σαλάτα σολωμού που παραγγείλαμε, ειδικά ο σολωμός ήταν μεγάλος σε ποσότητα και με καλή γεύση.
Την επόμενη φορά, θα δοκιμάσω και την πίτσα τους, η οποία φαινόταν εξίσου καλή.

Στην εξυπηρέτηση, κανένα πρόβλημα, τα κορίτσια σερβίρουν γρήγορα και με χαμόγελο.

Γενικά, μπορώ να πω οτι έμεινα ικανοποιημένος, χωρίς να φτάσουμε σε υψηλά επίπεδα όμως, σίγουρα θα ξαναπάω και σίγουρα θα δοκιμάσω και το take-away (και εκεί θα πρέπει η "θεα Τύχη" να ξαναβάλει το χεράκι της, η αναμονή είναι επίσης μεγάλη... )

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Παγκράτι, Αθήνα
Νοε
08
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Θυμάμαι στα φοιτητικά μου χρόνια να λέει κόσμος για το Κολίμπρι. Ένα μικρός χώρος τότε κοντά στο Α' Νεκροταφείο που έτρωγες στα όρθια την πίτσα σου. Το να φύγεις από την Πατησίων να πας εκεί το κάνεις μόνο αν το προϊόν είναι καλό. Και φτηνό.

Το Κολίμπρι τώρα άνοιξε δεύτερο κατάστημα, με σαλάτες, μπέργκερ, μακαρόνια και φυσικά την πίτσα που ξέραμε.

Το νέο hot spot της πόλης, για όποιον ψάχνει κάτι μεταξύ ποτού-φαγητού-ποτού και φαγητού, είναι πίσω από το Καλλιμάρμαρο. Στην πλ. Βαρνάβα, στα σύνορα Παγκράτι-Μετς, όλος ο πεζόδρομος της Εμπεδοκλέους. Εκεί είναι και το Κολίμπρι.

Δευτέρα βράδυ, 2 Νοεμβρίου, 20:00.

Ο χώρος που έχουν ετοιμάσει έξω με τα κλασσικά νάιλον και σόμπες δεν μας τρέλανε, οπότε πήγαμε στον μέσα χώρο.

Κατάλογος όσο πλούσιος χρειάζεται για το είδος του μαγαζιού. 7-8 σαλάτες, 8-9 επιλογές σε burgers, 5-6 μακαρονάδες, καμια 10αριά πίτσες και οι νορμάλ επιλογές σε μπύρες και ποτά. Δεν χρειάζεσαι παραπάνω.

Πήραμε ένα burger καπνιστό και μία σαλάτα με blue cheese. Οι μερίδες αρκετά ικανοποιητικές, ειδικά αυτή της σαλάτας. Από τις μεγαλύτερες που θα βρεις σε μαγαζιά του κέντρου.

Σύνολο 14€. Κοινώς, ένα άτομο τρώει και με 7-8€. Κι αν θες συμπληρώνεις και κάτι ακόμη για ποτό και είσαι τζετ.

Στα συν του μαγαζιού το service. Ευγενέστατες σερβιτόρες, πρόθυμες να σε εξυπηρετήσουν. Επίσης, καλές οι σάλτσες που έχεις για έξτρα επιλογή, αλλά τα πλαστικά μπουκάλια-σωληνάρια είναι λες και είμαστε 15 χρόνια πριν.

Στα πλην, ο μικρός και κρύος χώρος στο εσωτερικό και οι πολύ μικρές τουαλέτες.

Για ένα γεύμα μισής ώρας είναι εξαιρετική επιλογή και το Value for Money άριστο!

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Παγκράτι, Αθήνα
Ιαν
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Απορώ πως μου ξέφυγε αυτό το μαγαζί....!!

η κριτική που θα κάνω, αφορά επίσκεψή μου προ έτους, αλλά νομίζω αξίζει να πω δυο λόγια!

Γενικά, είναι μαγαζί που αξίζει να πας έστω και μια φορά και ας μένεις πιο μακριά!

Έχω δοκιμάσει, τα μανιτάρια αλα κρέμ του, (από τα καλύτερα) και σε βαθύ πιάτο!

Μια πίτσα που δυστυχώς δε θυμάμαι όνομα (νομίζω η πιο οικονομική), ήταν σχετικά "λιτή" σε υλικά, όμως μου έκανε τρομερή εντύπωση η ποιότητα των υλικών και με εμφάνιση σχεδόν ωμών. Κάθε μπουκιά λαχταρούσε την επόμενη.... Δεν είχα ξαναδοκιμάσει ποτέ κάτι αντίστοιχο κάπου αλλού!

Μπιφτέκια τα οποία είναι γευστικότατα και στο πιάτο συνοδεύονται με πατάτες αλλά και με σαλάτα νομίζω.

Τα μπέργκερ αξίζουν επίσης πολύ τα λεφτά τους! μεγάλες μερίδες, πεντανόστιμα και λαχταριστά! Το μπιφτέκι και εδώ κάνει τη διαφορά. Οι τιμές στα μπέργκερ πρέπει να είχαν από 7 και πάνω.

Δυστυχώς δε θυμάμαι ονόματα φαγητών! $&*(#&#

έχω κάτσει 2 φορές και τις 2, καλοκαίρι. Ο χώρος έξω δε λέει και πολλά, έως τίποτα. Τα τραπεζάκια μου θυμίζουν καφενέ σε χωριό, μικρά, σιδερένια που κουνιούνται κιόλας... Γενικά το να κάτσεις έξω είναι μια πολύ στριμό.... η εμπειρία... και με πρόβλημα τους καπνιστές....

Και τις 2 φορές, μεσημερο-απόγευμα, με έως και μισή ώρα αναμονή για να αδειάσει τραπέζι! γίνεται ένας χαμός, αλλά θα πήγαινα και θα ξαναπήγαινα και ας ξαναπερίμενα!

Οι τιμές ήταν τσιμπημένες σε σχέση με αντίστοιχες "πιτσαρίες", αλλά πραγματικά είναι από τα ελαχιστότατα μαγαζιά που θα τα δώσεις (και δε θα μετανοιώσεις) αυτά τα έξτρα ευρώ, για να γευτείς αυτή την ποιότητα!

Μιας και είναι εντός πυκνοκατοικημένης συνοικίας παγκρατίου (στην "κορυφή" του Καλλιμάρμαρου, πλατεία Βαρνάβα), το παρκάρισμα είναι όντως ένα σοβαρό θεματάκι... Εχει όμως συγκοινωνία που σε αφήνει πολύ κοντά.

Το 2άρι (μπορεί και 1) για το χώρο αφορά μόνο τον έξω χώρο, μέσα δεν μπήκα καθόλου.
3άρι στην τιμή. Εκτιμώ ότι το θες το 15άρι το άτομο με μια πίτσα, σαλάτα και 1 ορεκτικό ή γλυκό. Δεν είναι VFM στο θέμα να φας και να σκάσεις από το φαγητό, αλλά είναι V στο να φας κάτι ποιοτικό και να μη μείνεις σίγουρα νηστικός!

Επίσης, έχω πληροφορηθεί, πως στο συγκεκριμένο μαγαζί συχνάζουν επώνυμοι (και σε ουρά αναμονής για take away) και το επιλέγουν για την πίτσα και τα μπιφτέκια του.

Εγώ σίγουρα για την πίτσα (μα πως την λέγανε!!!!!! ), αλλά και τα μπέργκερ. Βασικά... μου άνοιξα την όρεξη που το θυμήθηκα!

(Θυμήθηκα!!!! RICCA!!!!!! )

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Παγκράτι, Αθήνα
Σεπ
07
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Στο μαγαζί που βρίσκεται στην πλατεία Βαρνάβα εχω φάει 2 φορές συν αλλη μία delivery στο σπίτι (ναι ειμαι απο τους τυχερούς οπου το colibri εξυπηρετεί την περιοχή μου).

Σε όλες τις φορές εχω φάει burger (bacon cheese, mushroom, chicken BBQ και plain chicken) εκτος απο την τελευταία που φάγαμε και pizza pepperoni. Οι γεύσεις ειναι πάρα πολύ ωραίες και το σερβις άψογο! Το μονο μείον του μαγαζιού είναι τα πολύ λίγα τραπέζια εξω σε σχέση με το μεγάλο πελατολόγειό του, αλλά τί να κάνουμε?

Αυτο συμβαίνει με τα μαγαζιά που είναι γαστρονομικά συνεπή. Δεν έχω φάει ποτε χειμώνα στο colibri οποτε μου φαίνεται πως θα είναι πολύ μεγάλη μανουρα να φαει κανείς μέσα λόγω του πολύ μικρού αριθμού τραπεζιών.

Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Παγκράτι, Αθήνα
Αυγ
07
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Guys, δεν την αντέχω άλλο πια την ολοκληρωτική απομυθοποίηση της σύγχρονης εποχής. Πραγματικά δεν την μπορώ. Δεν την μπορώ γιατί δύο μέρες μετά από μεσημεριανή μου επίσκεψη στο Colibri δεν μπορούσα να θυμηθώ τον Αντρέα Εμπειρίκο χαζεύοντας τον τοίχο με τις ασπρόμαυρες φωτό στο μαγαζί του Παγκρατίου.

Αντιθέτως, μπορούσα κάλλιστα να ονοματίσω σε κλάσματα τον Πούτιν. Ποιον? Τον Πούτιν. Και όχι τον Εμπειρικο. Που αν η ζωή ήταν μπάσκετ, η σύγκριση της σημαντικότητας μεταξύ αυτών των δύο προσωπικοτήτων θα ήταν αντίστοιχη με αυτήν του 'Αλεν Άιβερσον και του Θύμιου Μπακατσιά. Για όσους/όσες δε γνωρίζουν από μπάσκετ, έστω σκεφτείτε της Μαντάμ Κιουρί με τη Λίντσει Λόχαν. Αν πάλι δεν ξέρεις και τη Λίντσει τότε μάλλον είσαι 87χρονη στην Κρήτη ή εναέριος ελεγκτής στα Κύθηρα οπότες πιο Παγκράτι και πιο Colibri.

Έτσι εύκολα πια τοποθετούμε στους τοίχους μας ασπρόμαυρες φωτό του Bob Marley και του Στρος-Καν. Του Ντοστογιέφσκι και του Τομ Κρουζ. Του Ναπολεόντα και του Τόνι Μπλερ. Μία ταχύρρυθμη εξουθενωτική ποπ κουλτούρα που ανεβάζει και κατεβάζει κάδρα ανάλογα με το πόση ζέστη έχει στον πλανήτη αλλά και το πώς ξύπνησε σήμερα η Κιμ Καρντάσιαν. Και μέσα σε αυτόν τον κυκέωνα ειδώλων, ινδαλμάτων, ζωντανών ή νεκρών, πολεμοχαρών ή ειρηνιστών, όλοι γίνονται ένα και αποτυπώνται ή θαυμάζονται ως το ίδιο προϊόν.

Αυτό του ασπρόμαυρου μύθου-προσωπικότητας χωρίς να έχει σημασία το έργο, η διάρκεια, η ποιότητα. Σ' αυτήν τη μοντέρνα κουλτούρα κάποιος σαν τον Ρεμπώ δεν θα είχε τολμήσει ποτέ να εκφραστεί όπως έκανε. Ή αν το είχε επιχειρήσει στην καλύτερη θα ήταν παρουσιαστής του καιρού στο TV5.

Μιλώντας λοιπόν για απομυθοποιημένους μύθους, στο γαστρονομικό κομμάτι της Αθηναϊκής κουζίνας έχω συναντήσει τρεις τα τελευταία δέκα χρόνια στην περιοχή της Αττικής. Χωρίζοντας μάλιστα τους οίκους εστίασης σε εστιατόριο, ταβέρνα και κουτούκι τότε έχω έναν σε κάθε κατηγορία.

Εστιατόριο: Σπονδή 2008 (Arnaud Bignon)
Δεν ήξερα ποιος μαγείρευε, ποιος το 'χει, ποιος το επισκέπτεται, πόσο κοστίζει. Ήξερα μόνο την Πλατεία Βαρνάβα και τα σουβλάκια-κρέατα του Παλιάκη τα οποία όποτε ήμουν στην περιοχή παρήγγελνα σε σπίτι φίλου. Ήταν Δευτέρα σε μία μισοάδεια Σπονδή όταν γεύτηκα τα πιάτα του Bignon. Όταν γεύτηκα το τηγανιτό σταφύλι του νόμισα ότι μου μαγείρευε κάποιος μελλοθάνατος. Όταν αισθάνθηκα το λαυράκι του ήμουν σίγουρος ότι αυτό ήταν το τελευταίο γεύμα που θα σέρβιρε ποτέ του ο σεφ. Όταν ήρθε και το chocolate ganache του ήθελα πλέον να τον παντρευτώ και να υιοθετήσουμε πολλά παιδιά πριν τον εκτελέσουν. Όταν τον συνάντησα στην πόρτα με την ποδιά του φεύγοντας, ήταν σαν την πρώτη φορά που είδα τον Τσάβι. Εξέφρασα ακριβώς την ίδια απορία:

Πώς κάποιος με αυτό το παρουσιαστικό μπορεί να βγάζει τόση τεχνική, τόση δύναμη, τόση μαθηματική ακρίβεια και τόσο συναίσθημα σε ένα μόνο πιάτο/μπαλιά? Ρωτήστε τους Τραστέλη και Ινιέστα αντίστοιχα.

Ταβέρνα: Μαγέρικο της Νάγιας 2010 (Νάγια Πηγαδίτη)
Πάλι κάποια ταλαιπωρημένη Τρίτη του χρόνου βρέθηκα σ' ένα γειτνικό μαγέρικο μετά από παρότρυνση της αδελφής μου με δύο κολλητούς μου να πιούμε κρασί και να τσιμπήσουμε κανά μεζέ. Η μαγείρισσα αρκετά αστεία με την ποδιά και τη σκούφια της πάνω από μια μικρή εστία με δύο μάτια ίδρωνε και μουρμούραγε μόνη της. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο πέρα από το να συνοδεύσουμε με κάτι το συμπαθητικό το χύμα κρασί μας και τις αερολογίες που ξεστομίζαμε. Ο κόκορας και το κατσικάκι μας πιάσανε από το λαιμό και μας ρούφηξαν όλα τα επιφωνήματα θαυμασμού και γευστικής ικανοποιήσης. Από εκείνο το βράδυ και μέχρι το θάνατό της η Νάγια για 'μένα και τους οικείους μου έγινε ο Jim Morrison που επιτέλους ήταν οκ να γουστάρω. Θρύλος για όσους τη γνώρισαν, θρύλος για όσους τη μίσησαν, θρύλος και γι' αυτούς που απλώς την έχουν ακουστά.

Κουτούκι: Colibri 2011 (Νο Νame)
Ο σαν-τον-τραγουδιστή των Locomondo μάγειρας-ψήστης-πιτσαδόρος έχει κάτσει στο τραπέζι μας και μας περιγράφει την εμπειρία του από τη Νάπολι. Πώς ήταν εκεί 6 μήνες να απλώνει ζύμες σε μια πιτσαρία και πώς οι μαφιόζοι της Νάπολι είναι πιο σκληροί από τις ταινίες. Το λευκό κρασί είναι συμπαθητικό αφού δεν είναι κρασί της παρέας και κοστίζει 5 ευρώ το λίτρο. Δοκιμάζουμε από μία πίτσα και μία μακαρονάδα με μισό κιλό παρμεζάνα εξτρά. Φεύγουμε με οχτάρια πληρώνοντας 21 ευρώ και πίνοντας 2μισι λίτρα. Σκεφτόμασταν πως μόνο έτσι πρέπει να φεύγεις από ένα κουτούκι. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου, ο σαν-τον-Locomondo έχει κόψει το μάλλι, έχει τριπλάσιο προσωπικό και τριπλάσια τραπέζια μέσα κι έξω ενώ οι τιμές του κατά 2 ευρώ παραπάνω σε όλα. Το βλέμμα του όμως υποδήλωνε πως έχει φτιάξει πια το κουτούκι που είχε εξαρχής οραματιστεί. Κι αυτό λίγοι σε αυτήν τη χώρα το έχουν καταφέρει.

P. S. Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν ποπ και ποτέ ακόμα και σε τέτοιο σαχλό επίπεδο δεν κατάφερε να δημιουργήσει μύθους-θρύλους. Πετάει με φόρα τα Νόμπελ του Σεφέρη και του Ελύτη όπως ο οικοδόμος πετάει τα President στο τραπέζι πριν παραγγείλει Amstel. Όταν αναφέρεται σε γυναίκες μετά από παύση λεπτού πανηγυρίζει επειδή ξέθαψε τη Μελίνα, α και τη Νανά τη Μούσχουρη. Και όταν τα βρει σκούρα στη συζήτηση περί πολιτισμού και επιτευγμάτων φτύνει έναν Πλάτωνα, έναν Αριστοτέλη κι έναν Μεγαλέξανδρο και νομίζει ότι έκανε φλος ρουαγιάλ στο Τέξας Χόλντεμ. Δυστυχώς για όλα τα παραπάνω καθώς και για το γεγονός της ύπαρξης φοιτητικών παρατάξεων με το καλημέρα σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας δεν αισιοδοξώ για την πρόοδο της φυλής μας. Στα της κουζίνας είμαι ακόμα πιο απαισιόδοξος. Αυτό που προσπαθεί κάθε χρόνο το Αθηνόραμα, ο Γαστρονόμος και όποιο άλλο έντυπο να μας πείσει για την "άνοιξη" της Ελληνικής κουζίνας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μεμονωμένες προσπάθειες ταλαντούχων σεφ στον Κεραμεικό, την Χαλκιδική, την Κέρκυρα ή την Φλώρινα. Πώς θα φτάσουμε να ονομάζουμε έναν ολόκληρο κλάδο "Ελληνική Γαστρονομία" όταν ακόμα το κοινό δεν γνωρίζει αν πήγε σε εστιατόριο ή σε ταβέρνα ή σε fast food joint με τραπεζοκαθίσματα? Αντί κάθε χρόνο να δίνεις Χρυσούς Σκούφους που δεν σημαίνουν τίποτα και για κανέναν πέρα από το 0,03% του πληθυσμού, δε φτιάχνεις έναν όμορφα απλουστευμένο οδηγό που να κατατάσσει, επεξηγεί και αναλύει τις κουζίνες ανά την Ελλάδα σε εστιατόρια, ταβέρνες, κουτούκια, σουβλατζίδικα, καπηλεία? Δεν είναι ίσως η πιο χρήσιμη βάση προκειμένου και εμείς οι ίδιοι να μπορούμε να απολαύσουμε, να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και στο τέλος να κράξουμε και να απομυθοποιήσουμε οποιονδήποτε και ο, τιδήποτε μέσα ωστόσο σε κοινώς αποδεκτά συγκεκριμένα πλαίσια?