ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ψαροταβέρνες

  Ακτή Κουμουνδούρου 58, Μικρολίμανο [Χάρτης]
  210 4132070
  210 300 1590   για τηλ. κρατήσεις μέσω e-table.gr
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια

Ώρες λειτουργίας:
Ωράριο λειτουργείας απο Δευτέρα έως Κυριακή 12:00-24:00
Παροχές:
Δέχεται κρατήσεις Έχει δίκτυο Wifi Φιλικό προς χορτοφάγους Δέχεται πιστωτική κάρτα Take away Ξεχωριστός χώρος για καπνίζοντες Υπάρχει εξωτερικός χώρος Μπροστά στη Θάλασσα Φιλικό για οικογένειες/παιδιά Προσφέρεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Η αγαπη μου για την θάλασσα και τα ψάρια και η πολυετή ενασχόληση μου σε χώρους εστίασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ώθησαν τον Ιούνιο του 2012 στην δημιουργία του " ΘΕΑ ΘΆΛΑΣΣΑ ". Με πολύ αγάπη και μεράκι για την δουλειά μου διαλέγω τις πιο άριστες πρωτες ύλες της αγοράς και ό, τι καλύτερο μπορούν να προσφέρουν οι ελληνικές θάλασσες. Σας περιμένω μαζί με την ομαδα μου για να σας περιποιηθούμε απολαμβάνοντας τη θέα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΠΊΔΑΚΗΣ

https: //m. facebook. com/%CE%98%CE%AD%CE%B1-%CE%98%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1-404119072957614/?ref=page_internal

Γράψε τη δική σου κριτική
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια


Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Δεκ
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Κυριακή στα τέλη του Νοέμβρη. Κλεισμένο τραπέζι για τις 2 το μεσημέρι, 3 ημέρες πριν μέσω e-table. Το κλασικό γνωμικό πως ο Θεός γελάει όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, το ξέρετε φαντάζομαι. Ντυμένοι, στολισμένοι, ατσαλάκωτοι, μιάμιση ώρα πριν, λέμε να πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε Χριστουγεννιάτικη Αγορά και να συνεισφέρουμε στον ιερό σκοπό της. Βγαίνοντας έχει ξεκινήσει δυνατή βροχή που σε λιγότερο από 100 μέτρα και με ομπρέλα, μας κάνει άχρηστους! Στάζαμε ολόκληροι! Επειδή είπαμε να μην ρισκάρουμε μία ενδεχόμενη πνευμονία, τους καλέσαμε και ζητήσαμε να μεταφέρουμε την κράτησή σας για μία ώρα μετά, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να αλλάξουμε ρούχα και να χαρούμε την έξοδό μας. Ο κύριος στο τηλέφωνο το δέχτηκε ευγενικά, χωρίς την παραμικρή υποψία του ότι τους προκαλούμε την όποια αναστάτωση, βγάζοντάς μας έτσι από την δύσκολη θέση και το άγχος. Το εκτιμήσαμε.

Με καταγωγή από την ορεινή Ελλάδα, το ψάρι δεν ήταν και πολύ συχνά στο τραπέζι μας. Ίσως εκεί οφείλεται η λατρεία που τρέφω πλέον γι αυτό από την ενηλικίωσή μου και μετά. Δεν χάνω ευκαιρία να επισκεφτώ εστιατόριο που προσανατολίζεται στην ψαροφαγία, όταν φυσικά και η υπόλοιπη παρέα σιγοντάρει την διάθεση και ορέξεις μου. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, σε μικρό και σχετικά μη τουριστικό νησί, κόντεψα να βγάλω λέπια.

Το παρκινγκ στην περιοχή κάτι παραπάνω από δύσκολο. Έτσι η παρέα μου με άφησε να μπω στο «Θ. Θ. » για να πιάσω το τραπέζι μας, μέχρι να βρεθούν διαθέσιμα αυτά τα πολυπόθητα 4Χ2 μέτρα, κολλητά σε κάποιο πεζοδρόμιο της περιοχής. Επειδή μεσολάβησαν πάνω από 15’ - που ευτυχώς καλύφθηκαν από μια απρόσμενη συνάντηση με ζευγάρι που υπερσυμπαθώ- ο υπεύθυνος με ρώτησε αν θα ήθελα να ξεκινήσω την παραγγελία. Είπα για το πρόβλημα με το παρκινγκ που είχε προκύψει και προσφέρθηκε να μας δώσουν την θέση που είχαν κρατημένη ακριβώς μπροστά τους, προφανώς για να διευκολύνεται η διέλευση του προσωπικού τους. Αν και δεν κάναμε κατάχρηση της ευγένειάς τους, ήταν ένα ακόμα σημείο που με κέρδισαν με την φιλοξενία και φιλικότητά τους.

Το 4άρι που θα βάλω έχει να κάνει με τον ιδιοκτήτη τους που μας δόθηκε η ευκαιρία και η χαρά να συνομιλήσουμε κατά το κλείσιμο του γεύματος και με τον υπεύθυνο τους. Είναι ξεκάθαρο πως ξέρουν πάρα πολύ καλά το αντικείμενό τους αλλά και πως έχουν γνώσεις πάνω στην ψαροφαγία. Το υπόλοιπο service τους μου φάνηκε επαγγελματικό, ταχύτατο, ευγενικό αλλά πολύ λιγότερο άμεσο και φιλικό από τους κυρίους που προανέφερα. Ίσως πάλι, να ήταν οι ίδιοι ακραία φιλικοί οπότε να φαινότανε μεγάλη διαφορά με τους υπολοίπους. Πάντως όλα ήρθαν κανονικά στην ώρα τους και σε σωστή ροή.

Εκείνη τη στιγμή η σάλα τους ήταν κατά τα 3/5 γεμάτη. Τα μπροστινά, στην θάλασσα τραπέζια, είχαν γίνει ανάρπαστα. Αν εκείνο το μεσημέρι δεν είχε τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν είχαν ακόμα και 90-100% πληρότητα. Οι παρέες γύρω μας απαρτίζονταν κυρίως από άτομα μεγάλης ηλικίας, που για την πλειοψηφία τους η Κυριακάτικη έξοδος για ψαράκι είναι αγαπημένη συνήθεια. Φαντάζομαι τους περισσότερους από αυτούς να είναι γέννημα-θρέμμα Πειραιώτες, να έχουν μάθει να ξεχωρίζουν το καλό ψάρι και να μη δέχονται εύκολα αστοχίες. Έχω την εντύπωση πως μπορεί να είναι πιστό κοινό αλλά όχι και το ευκολότερο από άποψη απαιτήσεων. Παρατηρώντας την κατάσταση γύρω μας, όλα ρόλαραν άψογα.

Ο χώρος είναι απλός, μεγάλος, απόλυτα φωτεινός και ψιλοτάβανος αλλά πιστεύω πως έχει περιθώρια βελτίωσης. Μου δόθηκε η αίσθηση πως του λείπει κάτι για να γίνει πιο «ζεστός». Ίσως κάτι σε φυτό, σε άλλα φωτιστικά, σε είδη διακόσμησης. Δεν μιλάω για ακραίες στιλιστικές απόψεις που θα αλλοίωναν τον απλό χαρακτήρα του και θα ερχότανε σε μεγάλη αντίθεση με το περιβάλλον που ήδη έχουν δημιουργήσει. Ίσως όμως να το έχουν επιλέξει έτσι ώστε την προσοχή των επισκεπτών του να μην τραβάει και αποσπάει κάτι άλλο από το μεγάλο τους ατού. Ποιο είναι αυτό? Μα το ότι είναι πάνω ακριβώς στην μαρίνα και ελάχιστα πιο πάνω από την στάθμη της θάλασσας. Μια μεγάλη τζαμαρία σου επιτρέπει να χαρείς την θέα σε όλο το μεγαλείο της. Να χαθείς σε αυτό που βλέπεις και να ανοίξει η ψυχή σου. Γιατί ποιος δεν αρέσκεται στο να γεύεται θαλασσινά σε ένα τέτοιο σημείο…

Δεν θα κρύψω πως γενικώς η θάλασσα σε εκείνο το σημείο χρειάζεται περισσότερη προσοχή και περιποίηση. Πόσο μάλλον που εκείνη την και με τόσο άστατο καιρό ημέρα, έδειχνε ακόμα πιο αφρόντιστη από άποψη καθαριότητας. Καταλαβαίνω πως αυτό αφορά μάλλον τον Δήμο της περιοχής παρά το Θ. Θ.. Όμως είναι κρίμα…

Στα δεξιά υπάρχει ένας μεγάλος πάγκος με την μεγαλύτερη ποικιλία που έχω δει ποτέ σε ούζα και τσίπουρα. Πολλά από αυτά δεν τα ήξερα καν. Στην είσοδό τους μία μεγάλη γυάλινη βιτρίνα με τα ψάρια που έχουν διαθέσιμα. Αρκετά από αυτά σε μέγεθος τέτοιο που θα μου έκοβαν την χολή αν τα πετύχαινα αμέριμνος την ώρα που κολυμπούσα. Είμαι η γενιά που έχει μεγαλώσει με τα «Σαγόνια του καρχαρία» και ο Spielberg φρόντισε να μας κάνει να φοβόμαστε οτιδήποτε μεγαλύτερο της αθερίνας. Thanks a lot Steve…

Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο από αυτά, όμως ούτε το μέγεθος της παρέας μας (ήμασταν δύο άτομα), ούτε τα οικονομικά μας δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε τέτοιου είδους άνοιγμα. Γιατί το καλό και μεγάλο ψάρι, έχει και το λογικό αντίτιμό του. Φυσικά ζήλεψα μέχρι θανάτου όταν τα είδα να προσφέρονται σε διπλανές μας παρέες, άψογα ετοιμασμένα και καθαρισμένα από άτομο του service τους που είχε αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Γιατί ένα ψάρι τέτοιου μεγέθους μπορεί να καταστραφεί στα χέρια κάποιου που δεν έχει γνώσεις και μεράκι.

Για να συνεχίσω λίγο ακόμα για τον χώρο και να δώσω πλήρη εικόνα, έχει ξύλινο πάτωμα σε αποχρώσεις τους καφέ ενώ τα τραπέζια και οι καρέκλες του είναι σε λευκό και μπλε χρώμα. Τραπεζομάντιλα καρό στα χρώματα που προανέφερα. Καλοκαιράκι σε ελληνικό νησί! Αυτό ακριβώς που ήθελα.

Αρχικά μας έφεραν φρυγανισμένο ψωμί δύο τύπων (πολύσπορο και λευκό) και νερό σε κανάτα.

Ήδη από την συνάντηση που προανέφερα, μου είχε πέσει σήμα πως πρέπει να δοκιμάσουμε την ρεγγοσαλάτα. Και έχοντας χρόνια τώρα κερδίσει την τυφλή μου εμπιστοσύνη, ήταν το πρώτο πιάτο που ζητήσαμε. Η ρέγγα είναι από τους αγαπημένους μου ψαρομεζέδες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα φοιτητικά μου χρόνια που προσπαθούσα να ψήσω ρέγγες στο μπαλκόνι μου!!! Είχα κατακάψει τα χέρια μου αλλά συνέχιζα απτόητος! Μας προσφέρθηκε με την μορφή συμπαγούς και καλοδεμένης αλοιφής. Αν και ο όρος «αλοιφή» που αναφέρεται και στον κατάλογο ίσως να μην προσδιορίζει απόλυτα την υφή της. Τα υλικά της δεν είναι –ευτυχώς- τόσο αλεσμένα και μπορείς να τα διακρίνεις πιο ευχάριστα. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, είναι ιδανικός ουζομεζές. Εγκρίνω και επαυξάνω!! Όσο πρέπει αλμυρή και παιχνιδιάρα σε γεύση. Ένα ορεκτικό που θεωρώ must για τους φίλους του είδους.

Σκουμπρί καπνιστό. Εντάξει… δώσαμε τα ρέστα μας. Μερακλίδικος και δυνατός. Μας είπαν πως το ετοιμάζουν μόνοι τους. Ένας ακόμα απόλυτος ουζομεζές!!! Μια μικρή πιρουνιά του ήταν ικανή να προκαλέσει έκρηξη γεύσης στη γλώσσα σου. Αν σας αρέσουν αυτού του είδους οι μεζέδες, ζητήστε το με κλειστά μάτια. Μας το συνόδεψαν με κρεμμύδι το οποίο όμως ήταν ελαφρώς ψημένο και του ταίριαζε ακόμα περισσότερο.

Σαρδέλες ψημένες στην σχάρα, που μας ήρθαν φιλεταρισμένες και απαλλαγμένες από την ραχοκοκαλιά τους. Εδώ ήταν και το σημείο που πιάσαμε κουβέντα με τον ιδιοκτήτη τους, όταν μας ρώτησε στο τέλος εάν όλα μας ικανοποίησαν. Μας φάνηκαν πως ίσως ήθελαν λίγο παραπάνω ψήσιμο, κάτι που αναφέραμε ευγενικά. Τότε μας αφιέρωσε χρόνο και διάθεση στο να μας εξηγήσει πως προτιμούν να τις ψήνουν τόσο για να μη χάσουν την φρεσκάδα τους και τους ζωμούς τους. Απολύτως λογικό κι έτσι συμφωνήσαμε μαζί του. Επηρεασμένοι ίσως από τα υπόλοιπα πιάτα που ήταν από φύση τους πιο αλμυρά σε γεύση, προσθέσαμε λίγο παραπάνω χοντρό αλάτι (από των τριών ειδών αλάτι που είχαν διαθέσιμο στο τραπέζι μας) λίγο λεμονάκι και τις αποδεκατίσαμε.

Και μετά ήρθε το πιάτο που με έκανε να χαμογελάσω μέχρι τα αφτιά!! Λιγκουίνι με πεσκαντρίτσα, τοματίνια και κολοκυθάκι. Εκτός από αυτά που έγραφε στον κατάλογο, υπήρχαν και λωρίδες πράσινης πιπεριάς και ψιλοκομμένος μαϊντανός. Την πεσκαντρίτσα εγώ την έμαθα πριν από καμιά 20αριά χρόνια σε τραπέζωμα φιλικού μου σπιτιού στον Πειραιά. Μέχρι τότε αγνοούσα εντελώς την ύπαρξή της. Όσο κακομούτσουνη είναι η άτιμη, τόσο νόστιμη είναι αχνιστή και λίγο (έως πολύ) πιπεράτη. Έτσι δεν κρατήθηκα να μην την παραγγείλω όταν την είδα στον κατάλογο. Γαριδο/αστακο/καραβιδομακαρονάδες έχουμε δει. Με φρούτα της θάλασσας έχουμε δει. Δε λέω, καλά και άγια όλα αυτά, αλλά αυτή η version τράβηξε έντονα την προσοχή μου. Και επιβεβαιώθηκα!

Το πιάτο ήταν ένα αριστούργημα! Ήταν θεϊκό! Από την εικόνα του, τα χρώματά του, τα αρώματά του, ήταν ένα ποίημα. Είναι ο λόγος που αγαπώ την ψαροφαγία!!!

Σε μια πιατέλα για δύο, μας προσφέρθηκε αχνιστή-αχνιστή, απίστευτα χυλωμένη στους ζωμούς της, έχοντας όμως παραμείνει τα ζυμαρικά βρασμένα ακριβώς στο σωστό σημείο. Πικάντικη και ισορροπημένη όσο ακριβώς έπρεπε. Ντράπηκα να ρωτήσω τι ήταν αυτό που έδινε την τόσο ξεχωριστή γεύση και δεν ήταν κανένα από τα υλικά που προανέφερα. Κάποιο άλλο είναι το μυστικό της. Δεν θα μου φαινόταν παράξενο να είχε κάτι από σινάπι, όπως μουστάρδα. Ότι κι αν πω γι αυτό το πιάτο θα είναι λίγο. Λάτρεψα την κάθε του μπουκιά!!! Όσο πέρναγε η ώρα απέδιδε και παραπάνω τα αρώματά της, όμως μας ήταν αδύνατον να κάνουμε υπομονή. Χωρίς υπερβολή, θα το βάλω ανάμεσα στα 4-5 πιο νόστιμα πιάτα που έχω φάει τον τελευταίο χρόνο. Τα συγχαρητήριά μου!

Συνδυάσαμε το τραπέζι μας με ουζάκι αν και από ανοησία μας δεν παραγγείλαμε κάποιο που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει και κινηθήκαμε σε ασφαλή –και ίσως λίγο βαρετά- μονοπάτια.

Στο τέλος μας προσέφεραν κέρασμα γλυκού, που αντίθετα από ότι συνήθως συμβαίνει με αυτού του είδους τις αβρότητες, ήταν αξιοπρεπέστατο!!!

Για να κλείσω τον κριτική μου. Τα high lights αυτής μου της επίσκεψης ήταν το πάρα πολύ καλό φαγητό (με αποκορύφωμα το πιάτο με την πεσκαντρίτσα), το εξαιρετικό service και φιλοξενία και το πάρα πολύ καλό σημείο. Χμ…δηλαδή όλα. Δεν βρίσκω τον παραμικρό λόγο να μην σας προτείνω μία επίσκεψη!

Υ. Γ. Επειδή ενδέχεται αυτή η κριτική να είναι και η τελευταία μου για το 2016, να ευχηθώ Καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά σε όλους τους χρήστες και τους παράγοντες του Ask4food!

Και όπως είθισται, τέτοια εποχή κάνουμε τον απολογισμό μας για τον χρόνο που πέρασε. Χρόνο που είχε απ’ όλα για το αγαπημένο μας site! Μεγάλες αλλαγές στην ηγεσία του και αμφότερη προσπάθεια να δημιουργηθούν νέοι, δυνατοί δεσμοί.

Χρήστες που μετά από νευρική κούρσα ταχύτητας που και ο Γιουσειν Μπολτ Θα ζήλευε, κάπου τα παράτησαν. Άλλοι, που αποφάσισαν για τους δικούς τους ο καθένας λόγους να αποχωρήσουν, αφήνοντάς σε όλους από εμάς που τους συμπαθούσαμε ένα κενό. Κενό που νέοι χρήστες με δυνατή πένα και όρεξη (πάσας φύσης…) πήραν την σκυτάλη και πλέον καταθέτουν διάθεση και χρόνο για να τα καλύψουν. Άνευρα come backs που καμία σχέση δεν έχουν με το παρελθόν και την εικόνα που είχαμε σχηματίσει. Νέες προτάσεις για προσεγμένο και τίμιο φαγητό αλλά και επικύρωση των ήδη αγαπημένων μας στεκιών που κρατάν αμείωτη την προτίμησή μας εδώ και χρόνια. Εμφάνιση φαινομένων μικροπρέπειας τόσο από χρήστες που πήγαν να προάγουν την προσωπική δουλειά ή συμφέροντα τους όσο κι από μαγαζάτορες που ως μέθοδο προώθησης της επιχείρησής τους επέλεξαν όχι το χτίσιμο σταδιακής αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους, αλλά βρίσκοντας άλλους, πλάγιους και πιο εύκολους τρόπους «αναρρίχησης».

Μα πάνω απ’ όλα - κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που τελικά κάνω «ταμείο» με θετικά συναισθήματα και αισιοδοξία- ήταν ένας χρόνος που συναναστράφηκα και γνώρισα καλύτερα υπέροχους και ξεχωριστούς ανθρώπους που το κοινό τους με εμένα «χούι»- το καλό φαγητό- ήταν απλώς η ευκαιρία για να μπουν στην ζωή μου!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Δεκ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Στην Ακτή Κουμουνδούρου (ή Μικρολίμανο ή Τουρκολίμανο, για να συνεννοούμαστε καλύτερα), όλα τα μαγαζιά έχουν τη χάρη της θέας προς τη θάλασσα, μόνο ένα όμως έχει και το όνομα. Το ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ λοιπόν, στο πιο high κομμάτι του κόλπου, αυτό που στην άκρη του βρίσκεται ο Ναυτικός Όμιλος, δίπλα ακριβώς από το μετεγκατασταθέν ΒΑΡΟΥΛΚΟ, λειτουργεί ήδη τρία χρόνια και δείχνει να παγιώνει τη θέση του σε μια περιοχή που στην εποχή της κρίσης πλήττεται ιδιαίτερα.
Το πόσο καλά στέκει ένα μαγαζί το καταλαβαίνεις όταν το επισκεφθείς (και) υπό μη ιδανικές συνθήκες. Η τελευταία λοιπόν φορά στο ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ήταν μια πολύ βροχερή, συννεφιασμένη μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο Κυριακή. Η θάλασσα μαβιά, ανταριασμένη και γεμάτη σκουπίδια, κάθε άλλο παρά ελκυστική θέα. Το μαγαζί γεμάτο – στην καλύτερή του στιγμή – κατά 50% (όταν βέβαια σε κοντινά μαγαζιά με το ζόρι μέτραγες δύο, τρεις παρέες), όμως όλος ο θίασος (αφεντικά, σερβιτόροι, βοηθοί) επί σκηνής, σε διαρκή κίνηση και με το χαμόγελο. Η πελατεία όπως ίσως φαντάζεστε. Μεγάλες συντροφιές με μεγάλες παραγγελίες, μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι που δεν ήθελαν να στερηθούν το κυριακάτικο ψαράκι, οικογένειες με παιδιά που εκπαιδεύονται στην ψαροφαγία, ελάχιστα ζευγάρια, ανάμεσα σ’ αυτά κι εγώ με τη συμβία μου, ενώ λίγο πριν φύγουμε κατέφθασε ο φίλτατος ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ με την παρέα του. Ούτε περιπολία να κάναμε! Πρώτη θετική εντύπωση το ότι μόλις άδειασε το διπλανό μας τραπέζι προθυμοποιήθηκαν να το ενώσουν με το δικό μας, για να είμαστε πιο άνετα. Θα δεχτώ ότι η κίνηση αυτή έγινε τρόπον τινά εκ του ασφαλούς (ο μαγαζάτορας πάντα ξέρει πόσο κόσμο να περιμένει), παίρνει όμως «άριστα» στο management. Τελευταία παρατήρηση: Σχεδόν σ’ όλα τα τραπέζια με παραπάνω από τρία άτομα προσγειώθηκε ένα μεγάλο ψητό ψάρι, ένδειξη ότι υπάρχει βεβαιότητα για τη φρεσκάδα του προϊόντος (και η δυνατότητα να το πληρώσεις βεβαίως βεβαίως).
Ως χώρος η ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ δεν πρόκειται να σας καταπλήξει. Αντιπαρέρχομαι τον εσωτερικό χώρο, ο οποίος σ’ όλα αυτά τα εστιατόρια υπάρχει, επειδή δεν μπορείς να μοστράρεις στην πρόσοψη την κουζίνα και τη λάντζα και επειδή από κάπου πρέπει να περάσει ο κόσμος για να επισκεφθεί το μέρος όπου και ο βασιλιάς πάει μόνος του (καθαρές και περιποιημένες, by the way). Όλα τα λεφτά είναι ο χώρος που ακουμπά στο Σαρωνικό. Διαμορφωμένος αμφιθεατρικά σε τρία επίπεδα προσφέρει άνεση χώρου και θέας σχεδόν όπου κι αν καθίσει κανείς, μεγάλο πλεονέκτημα χωρίς άλλο. Η δεξιά πλευρά μπαίνοντας καταλαμβάνεται από τη συλλογή οίνων και – κυρίως – αποσταγμάτων του καταστήματος, ενώ στα αριστερά και πάνω από τα τραπέζια έχει γίνει φιλότιμη και αρκετά γουστόζικη, καθόλου πρόχειρη διακοσμητική δουλειά, αποκλειστικά με θαλασσινά αντικείμενα και μοτίβα. Τα τραπέζια καλοστρωμένα, τα καθίσματα κλασσικά, σερβίτσια και ποτηρικά πάνω από το μέσο όρο και πεντακάθαρα.
Στο σκονάκι του μυαλού μου είχα σημειώσει ως must order τη ρεγγοσαλάτα και τα στρείδια με φύκια. Η πρώτη μας άρεσε ιδιαίτερα, γιατί ήταν τόσο μους όσο χρειαζόταν, αλλά με αισθητή και τη γεύση της σάρκας του ψαριού, συν το ξερό κρεμμύδι που έδενε τέλεια με το πιάτο. Τα στρείδια όμως είχαν (υπερβάλλων ζήλος;) αποκολληθεί από τα κέλυφος και ήταν εντελώς στεγνά, με αποτέλεσμα το τεστ του λεμονιού να μην έχει νόημα, ενώ και τα φύκια είχαν – κακώς – ραντιστεί με soy sauce. Γενικά μια απογοήτευση, όπου όμως – δεύτερο θετικό σημάδι εδώ – ο πανταχού παρών ιδιοκτήτης άκουσε προσεκτικά τις παρατηρήσεις μας και, φέρνοντας στο τέλος το λογαριασμό, μας ζήτησε ξανά συγνώμη λέγοντας ότι δεν χρέωσε το πιάτο. Άσε που μας κέρασε διπλό επιδόρπιο, και κρεμ καραμελέ και γλυκό τσιζ κέικ. Bravo patron, και γενικά μπράβο σε όλο το προσωπικό.
Ως κύριο πιάτο ζητήσαμε να μας ψήσουν στα κάρβουνα ένα μεγάλο φρέσκο καλαμάρι, το οποίο σερβιρίστηκε τεμαχισμένο με χειρουργική ακρίβεια, ήταν εξαιρετικό και χορταστικό. Συνέβαλε σ' αυτό και η σαλάτα με φρέσκα ντοματίνια, ντακάκια και ξινοτύρι. Μαζί μ’ ένα μπλε ούζο Βαρβαγιάννη ο λογαριασμός, αν ήταν πλήρης, θα πλησίαζε τα 60 ευρώ, χωρίς τα στρείδια έπεσε κάτω από τα 50. Σαφώς στο ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ δεν πηγαίνεις για να φας φθηνά, αλλά καλά, χωρίς γκουρμεδιές (ο κύριος Λαζάρου άλλωστε είναι μεσοτοιχία) και σε χαλαρό περιβάλλον. Αξίζει μια επίσκεψη. Για το πού θα αφήσετε το τουτού σας (8 στα 10) καλύτερα, αν δεν πάρετε το τραμ μέχρι το ΣΕΦ κι από ‘κεί να το κόψετε με τα πόδια (ένα τεταρτάκι δρόμος), να προϋπολογίσετε ένα ταλιράκι επιπλέον στο λογαριασμό και να πάτε κατευθείαν στο πολύ κοντινό φυλασσόμενο πάρκινγκ.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Ιαν
05
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ξεκινώ ευχόμενη καλή χρονιά σε όλους γεμάτη με νέες συγκινήσεις, περιπέτειες, λογιών λογιών αναζητήσεις, επιτυχίες και βεβαίως γευστικές ανακαλύψεις και απολαύσεις! Με χαρά δηλώνω ότι προσωπικά το ’17 μου σε εστιατορικό επίπεδο ξεκίνησε δυναμικά με τη Θέα Θάλασσα κι μιας κι ο ενθουσιασμός, ο δικός μου τουλάχιστον, δεν κρύβεται, αδημονώ να τον μοιραστώ μαζί σας. Και βεβαίως να επισημάνω ότι η πρόσφατη κριτική του προσφιλούς Ιωγιάννη ήταν που κατέληξε να με στείλει σούμπιτη στο εξωτικό Μικρολίμανο, αλλιώς ακόμη μπορεί να το μελέταγα.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στη δεύτερη μέρα της νέας, πολλά υποσχόμενης χρονιάς, ο ήλιος έχει επιτέλους ξεμυτίσει, η θερμοκρασία από πολικό ψύχος έχει ανέβει συντηρητικά και μετά από ένα δεκαήμερο κτηνώδους κρεατοφαγίας, το αγόρι κι εγώ αποζητούμε γεύσεις θαλασσινές και κατά προτίμηση πλάι στο κύμα. Λέω, τό ‘χω, Θέα Θάλασσα, φύγαμε, εγγυημένη απόλαυση, κλείνουμε και μέσω e-table επωφελούμενοι της 20% έκπτωσης και δρόμο πήραμε δρόμο αφήσαμε, γύρω στις 4 το μεσημεροαπόγευμα κι αφού πρώτα είχαμε πιει τους καφέδες μας δίπλα στη μαρίνα, διαβήκαμε την πόρτα της Θέας.

Δυστυχώς, τα τραπέζια δίπλα στη βιτρίνα ήταν πιασμένα, προς μεγάλης μου απογοήτευσης, αλλά εντάξει, καλοβολευτήκαμε σ’ ένα παραπίσω, που ήταν άνετο κι απλωτό και δεν μπορώ να πω, κι από εκεί τις βλέπαμε τις βαρκούλες ν' αρμενίζουν, δεν παραπονιέμαι. Γενικά, ο χώρος πολύ μ’ άρεσε. Εκτίμησα ότι τον έχουν διατηρήσει λιτό, αναδεικνύοντας έτσι εμφατικά το μεγάλο του ατού, την υπέροχη θέα του στη μαρίνα. Μαγεία.

Κατά τα λοιπά, κυριαρχεί το γαλανόλευκο κι ολόγυρα υπάρχουν διακοσμητικές πινελιές που αποδίδουν χαρακτήρα, όπως λίγα κασόνια με διάφορα καραφάκια πάνω από τη βιτρίνα προς τη μαρίνα ή μπλε καραβοειδή σχήματα στους τοίχους τριγύρω. Καθαρά και προσεγμένα, τα πάντα αποπνέουν μια αίσθηση φιλόξενη και ευχάριστη. Θ’ απογειωνόταν αν απαγόρευε και το κάπνισμα, αλλά καθώς δεν μ’ ενόχλησε καθόλου η κάπνα, τους το συγχωρώ!

Στον τομέα εξυπηρέτηση τώρα, κάποια θεματάκια τα είχαμε. Αλλά σας το λέω ήδη από τώρα, όλα τους τα συγχωρώ. Βλέπετε, παρότι ήταν Δευτέρα και θεωρητικά εργάσιμη, ε, δεν ήμασταν εμείς οι μόνοι που παραμέναμε αδειούχοι κι είχαμε ξεχυθεί στις ακροθαλασσιές. Η κοσμοσυρροή διόλου ευκαταφρόνητη κι αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έλειπε προσωπικό, όπως μας ενημέρωσαν, τους έκανε να τρέχουν και να μη φτάνουν. Σίγουρα, καθυστερήσεις υπήρξαν κι ήταν μεγαλούτσικες, αλλά ο επαγγελματισμός με τον οποίο τις αντιμετώπισαν, η ειλικρινής απολογητική τους διάθεση και το πραγματικό ενδιαφέρον τους προς καθένα από τα τραπέζια που εξυπηρετούσαν, είναι άξια σεβασμού και μπράβο.

Εκτίμησα τρομερά τον υπεύθυνο, που παρά τον χαμό δεν έχασε ποτέ την ψυχραιμία του, την ευγένειά του κι έβρισκε μάλιστα και τον χρόνο να έρθει από το τραπέζι μας και μεταξύ άλλων να μας ρωτήσει πώς μας φάνηκαν οι επιλογές μας και νωρίτερα ν’ ασχοληθεί επισταμένα με την επιλογή του ούζου μας. Κι αυτό όχι βεβαίως μόνο προς εμάς. Είμαι σίγουρη πως μια άλλη μέρα θα έπαιρναν τεσσάρι καθαρό, αλλά τώρα θα είμαι ελαφρώς φειδωλή, καθώς, εντάξει, δεν θα παραβλέψω τελείως τις αστοχίες.

Πάντως εν τέλει φάγαμε κι ό, τι φάγαμε, ήταν εξαιρετικό. Πολλές οι επιλογές και δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε όλα αυτά τα δελεαστικά του καταλόγου. Εμάς η παραγγελία μας κινήθηκε ως εξής: Ψωμάκι φρέσκο και καψαλισμένο που στο φέρνουν χωρίς να σε ρωτήσουν και το οποίο χωρίς να είναι ποίημα, είναι πολύ καλό. Του ρίχνεις και λίγο λάδι από πάνω και γίνεται πιο κολασμένο. Ευτυχώς μας το έφεραν μαζί με το πρώτο από τα ορεκτικά, διαφορετικά θα είχαμε πρόβλημα.

Πήραμε, βλέπετε, τη ρεγγοσαλάτα, για την οποία μάλιστα μόλις παραγγείλαμε, εισπράξαμε το σχόλιο ότι έχουμε έρθει διαβασμένοι. Ε, ναι, ντε! Αγαπημένος ουζομεζές η ρεγγοσαλάτα και τον ευχαριστηθήκαμε τρομερά στην αλοιφένια, αλλά όχι πολτοποιημένη εκδοχή της Θέας Θάλασσας. Εγκρίνεται με τα χίλια, θα συνοδεύσει το ούζο σας επικά.

Συνεχίσαμε με τα στρείδια τους. Έξι λαχταριστά, μεγάλα, αρκούντως ψωμωμένα υπέροχα στρείδια ψίχα ωμά, με λαδολέμονο και με φύκι, εξαίσια, με κάθε μπουκιά νιώθαμε σαν να γευόμαστε και λίγη από τη θάλασσα. Ατόφια θαλασσινή γεύση, μοσχοβολούσε καλοκαίρι και σε ταξίδευε σε κυκλαδίτικες παραλίες, χρυσαφιές αμμουδιές, ασημίζοντα νερά κι αν νομίζετε πως υπερβάλλω, ειλικρινά σας μιλάω, πηγαίνετε να δείτε και μόνοι σας!

Πήραμε και μια σαλάτα και μιας κι η ανάγκη μας για πρασινάδα ήταν μεγάλη, επιλέξαμε μια απλή μαρουλοσαλάτα. Ε, ντομάτες εγώ δεν τρώω, είχαμε γκώσει στο λάχανο όλες τις μέρες, το μαρούλι ήρθε κι έδεσε κι ήταν αρκούντως νόστιμο και συνοδεία εξαίρετη στο γεύμα μας.

Ε, και για κυρίως, πώς μπορούσα ν’ αντισταθώ στον πειρασμό του πιάτου για δύο με τα λινγκουίνι για δύο με την πεσκανδρίτσα, το ψιλοκομμένο κολοκυθάκι, την πιπεριά και τα ντοματίνια; Μ’ είχε στοιχειώσει το πιάτο αυτό μετά τις περιγραφές του Ιωγιάννη και με καλούσε απ’ τον κατάλογο να το φάω. Και πραγματικά, ήταν υπέροχο. Σωστά βρασμένο, πεντανόστιμο, με μια σάλτσα ποίημα (στάνταρ έχει μουστάρδα, πολύ ελαφριά, διακριτική και ισορροπημένη, αλλά μια μουσταρδένια ιδέα στη δημιουργούσε), προτείνεται με τα μάτια κλειστά. Ιδίως για τους φίλους της πεσκανδρίτσας, που ποιος ψαρόφιλος μπορεί δηλαδή να τη γνωρίσει και να μην την κάνει φίλη, ποιος;

Με αυτά όλα ήπιαμε νεράκι που μας έφερναν και παρά τον πανικό μας ξανάφερναν, φιλτραρισμένο σε δικά τους μπουκάλια, κι αρχικά με ένα ούζο που διαλέξαμε από την πραγματικά εντυπωσιακή τους ποικιλία. Οπότε, ξέρετε, σπεύσατε και οι ουζόφιλοι. Εμείς ήπιαμε ένα καραφάκι ούζο Μυτιλήνης Σμυρνιώ κόκκινο, ελαφρόπιοτο και νόστιμο. Το σβήσαμε με μια Έζα.

Στο τέλος μας έφεραν και κεράσματα, που δεν ξέρω αν ήταν λόγω των καθυστερήσεων πλουσιοπάροχο ή αν είθισται, πάντως εμάς μας κέρασαν φρούτα εποχής και μας έφεραν και ένα κατοσταράκι λιμοντσέλο να τα συνοδεύσουμε, αφού πρώτα μας ρώτησαν να διαλέξουμε τι προτιμάμε μεταξύ λιμοντσέλο ή μαστίχας.

Κι όσο για τον λογαριασμό, αυτός πήγε στα 46 ευρώ με την έκπτωση του e-table, αλλιώς θα ήταν γύρω στα 57. Να σημειώσω εδώ ότι αρχικά εκ παραδρομής δεν μας είχαν περάσει την έκπτωση, αλλά με το που το επισήμανα, έσπευσαν να το διορθώσουν, πάντα μέσα στην ευγένεια. Έτσι λοιπόν, ιδίως με την έκπτωση μιλάμε για πολύ καλό VfM, χωρίς αυτήν, ε, ίσως να μην είναι απολύτως του βαλαντίου μου, αλλά τις αξίζει τις επισκέψεις του, ακόμα κι απ’ τα μακρινά βόρεια που κατοικοεδρεύω. Δεν το συζητώ ότι θα ξαναπάμε, αλλά την επόμενη φορά θα φροντίσουμε να επισημάνουμε την επιθυμία μας για τραπέζι- τζαμαρία!
Άντε, καλή μας χρονιά!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Δεκ
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Για το "Θέα Θάλασσα" έγραψα την πρώτη κριτική εδώ στο ask4food το 2012, όταν πρωτοάνοιξε. Πήγαμε αρκετές φορές από τότε και μέναμε πάντα ευχαριστημένοι. Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από την τελευταία μου επίσκεψη και ομολογώ πως το θυμήθηκα όταν έψαχνα ένα καλό και οικονομικό ψαρομεζεδοπωλείο για να μαζευτούμε με φίλους κάπου στα νότια. Με έκπτωση 40% μέσω του e-table ειδικά για Σάββατο βράδυ (τις άλλες μέρες έχει από 10% έως 20%, με εξαίρεση το μεσημέρι Κυριακής) η επιλογή ήταν άμεση!
Πήγαμε 6 άτομα. Υποδοχή και εξυπηρέτηση άψογη! Δεν ήταν γεμάτο αλλά ούτε και άδειο... Παραγγείλαμε πολλά και καλά, όλα ήταν νόστιμα, φρέσκα, καλομαγειρεμένα και σε καλές ποσότητες.
Αναλυτικά: 1 μεγάλη σαλάτα πανδαισία (διάφορες πρασινάδες, ξεφλουδισμένη τομάτα, κάπαρη), 1 χόρτα, 1 παντζάρια, 1 φάβα, 1 τηγ. πατάτες (ήρθε γαβάθα), 1 τηγ. κολοκυθάκια στικς με ντιπ γιαουρτιού, 2 σαγανάκια μαστέλο με μαρμελάδα τομάτας, 1 χταπόδι ψητό (κομμένο σε ροδέλες, αρκετό για να πάρουμε και οι 6 από λίγες), 1 γούνα παριανή (σκουμπράκι λιόκαυτο ανοιγμένο και ψημένο στα κάρβουνα, πολύ νόστιμο), 2 πιατέλες καλαμαράκια τηγανιτά φρέσκα (μας ενημέρωσε ότι έχει φρέσκα που είναι ελαφρώς ακριβότερα από τα κατεψυγμένα του καταλόγου και τα προτιμήσαμε, ήταν τέλεια! ) και 4 τμχ μεγάλες κουτσομούρες ψητές (ζητήσαμε μισό κιλό, μάς είπε ότι είχε μόνο αυτές που είναι λιγότερες από μισό κιλό και τις πήραμε, η τιμή κιλού στα 39 ευρώ).
Καλαθάκια με ψημένο ψωμί άσπρο-μαύρο (μπόλικο) και αλάτι φυσικό θαλασσινό συν ένας μύλος με ροζ αλάτι Ιμαλαϊων για να έχουμε επιλογή, λάδι-ξύδι και άφθονα κομμένα λεμόνια. Δε μας έλειπε τίποτα, το service δούλευε ρολόι, οι ρυθμοί άψογοι (παρακολουθούσαν και ακολουθούσαν)! Ήπιαμε 2 μπουκαλάκια ούζο Βαρβαγιάννη.
Στο τέλος κέρασαν 3 τσιζ κέικ και 3 κρεμ καραμελέ (φρέσκα) μαζί με ένα καραφάκι μαστίχα.
Πλήρες δείπνο με αρχική τιμή ~128 ευρώ (λίγο τσιμπημένα, αλλά ΟΚ με όλα αυτά που πήραμε) που έπεσε στα 77 ευρώ με την έκπτωση! Εννοείται ότι η βαθμολογία μου στο vfm είναι για τον κανονικό κατάλογο, αφού με την προσφορά ξεπερνά το 4!
Το χώρο έχουν περιγράψει πολύ καλά οι φίλοι που έγραψαν τις υπόλοιπες κριτικές, θα προσθέσω μόνο ότι το άριστα το έχασε από μένα γιατί δεν είχε αρκετή ζέστη (ήμαστε και κοντά στην τζαμαρία, ήταν κρύα νύχτα), δεν επαρκούν οι θερμάστρες όταν έχει πολύ κρύο. Αν δεν καθίσετε δίπλα στη θάλασσα αλλά πιο μέσα θα είναι πιο ζεστά (μάς το είπε αλήθεια όταν καθίσαμε)...

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη ekatn.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Σεπ
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Δεν κατεβαίνω συχνά Πειραιά, αν και είναι από τ'αγαπημένα μου μέρη. Η αίσθηση του λιμανιού και η θάλασσα που σχεδόν τον περικυκλώνει μου λείπουν αρκετά στα υψίπεδα του Λυκαβηττού όπου κατοικώ. Καιρός αιθριος, Σαββατο απόγευμα και η διάθεση για γεύμα παρά θιν αλός έντονη.
Οπότε, κατεβήκαμε στο Μικρολίμανο με το αυτοκίνητο, παρκάραμε εύκολα -ήταν νωρίς, 4μμ- στη Ναυάρχου Βότση, και περπατήσαμε ένα πεντάλεπτο στην Ακτή Κουμουνδούρου, χαζεύοντας τα διάφορα υποψήφια εστιατόρια και κοιτώντας τους αναρτημένους καταλόγους για να αποφασίσουμε προς τα που να κινηθούμε.
Ο χαμός. Πολλά τα μαγαζιά, σχετικά τσιμπημένες οι τιμές σε αρκετά απ' αυτά, πολύ ψάρι, κάποια μεζεδοπωλεία, κάποια ιταλικά. Ολα πάνω στη θάλασσα, πρώτο πλάνο θέα κατάρτια, γλάροι και στο βάθος Υμηττός και νότια προάστεια. Υπέροχα. Καταλήξαμε στο Θέα, γιατί μας έκανε κλικ η σελίδα των ορεκτικών του.
Κατεβήκαμε τα σκαλάκια και μπήκαμε στον ανοιχτό χώρο (που το χειμώνα κλείνει με τζαμαρία) με το ξύλινο ντεκ, τα μπλε τραπεζομάντηλα (δεν είναι εδώ ταβέρνα με χάρτινο, πάμε σε πιο περιποιημένη κατάσταση), καλοδιατηρημένα, φιλόξενα, απλά και καθαρά. Στη δεξιά πλευρά μπαρ με παρατεταγμένα τα ούζα και τα τσίπουρα που διατίθενται στο κατάστημα -πραγματικά εντυπωσιακή ποικιλία.
Μόνο άλλες 2 παρέες ήταν στο μαγαζί εκεινη την ώρα, και η σερβιτόρα μας υπέδειξε τραπέζια εντελώς πάνω στη θάλασσα.
Τα πιάτα έχουν το όνομα του μαγαζιού, το αλάτι που βρίσκεται στο τραπέζι είναι "φυσικό θαλασσινό μαζεμένο από τα Χοτάσια Μάνης" και το ψωμί (απλό και πολύσπορο) ερχεται ελαφρώς φρυγανισμένο. Νερό φιλτραρισμένο σε επαναγεμιζόμενα μπουκάλια, που φυσικά δε χρεώθηκε -σωστό και οικολογικό. Λαδόξιδο σε μπουκαλάκια ούζου Πλωμαρίου.
Οι επιλογές του καταλόγου είναι μπόλικες -πολλά τα φρέσκα ψάρια αλλά και ζυμαρικά με θαλασσινά- όμως, όπως είπα και πριν, θέλαμε να δοκιμάσουμε κάποια από τα "ιδιαίτερα" ορεκτικά. Και πήραμε:
- Ρεγγοσαλάτα: δεν τη βρίσκεις συχνά, και είναι υπερνόστιμη -αυγά ρέγγας με λεμόνι, κρεμμύδι και αλλα μυριστικά, σε κατασκευη που δεν γνωρίζω, αλλά που την κάνουν σούπερ ουζομεζέ ή τσιπουρομεζε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμάκι. (€4,9)
- Χόρτα βραστά (στην ερώτησή μου τι χόρτα είναι μου απάντησαν άγρια σπαρτά -δηλ τι; Υπάρχει τέτοιο; Ή άγρια είναι ή σπαρτά είναι -όχι; Σαν ολίγον έγκυος μου ακούστηκε. Δεν ξέρω -σαν βλήτα μου φάνηκαν, κι ήταν μια χαρά πάντως).
- Στρείδια λαδολέμονο με φύκια. Έξι στρείδια, και στη μέση κουπάκι με φύκια. Ευρηματικότατος συνδιασμός, ωραίο πιάτο (€9,5).
- Σαρδέλλες ψητές. Ανοιγμένες, φιλεταρισμένες, φρεσκότατες πολύ καλή ποσότητα για τα €6,9.
- Πατάτες τηγανητές. Φρέσκιες, νόστιμες, πολλές, αρκετά τραγανές (€3,9)
-Ούζο Απαλλαρίνα από την αγαπημένη Χίο -200ml, €7,9.
Το σέρβις όπως πρέπει, ευγενικό, διακριτικό, χαμογελαστό, όχι χαζοχαρούμενο.
Στο τέλος, κέρασμα τσηζκέηκ και ποτό μαστίχα.
Σύνολο λογαριασμού €40. Δεδομένης της όλης εμπειρίας, περιποιήσης, στάνταρντς μαγαζιού και θέας, δίνω τα 3 ντοματίνια αισθανόμενη πως ίσως τους αδικώ και λίγο, θα έβαζα 3,5 αν μπορούσα.
Χμμμ, και σήμερα το πρωί είδα πως με e-table θα είχα και έξτρα έκπτωση -αλλά τι να κάνω; Να είμαι έξω από το μαγαζί, να κλέινω με το κινητό, να περιμένω ένα δίλεπτο-τρίλεπτο και να μπάινω μέσα και να λέω "γειά σας, έχω κράτηση, όνομα τάδε κλπ;" Ναι ε;

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Ιαν
19
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Θα αρχισω την οποια κριτικη για το συγκεκριμενο εστιατοριο λεγοντας οτι ξεκιναει απο θεση ισχυος ενεκα και η θεση η οποια βρισκεται δεν αφηνει και πολλα περιθωρια να αμφισβητησεις τον χωρο

Και πιστευοντας οτι σχεδον ολοι θα εχετε κανει την περατζαδα σας απο το Μικρολιμανο θα ξερετε ολοι οτι μιλαμε γιαμ μια ιδεωδη τοποθεσια για ενα μαγαζι και μαλιστα για το κλεινων αστυ

Θα σημειωσω δε οτι στο εν λογο μαγαζι εχω καταλυσει απειρες φορες για γευμα η δειπνο μιας και ειναι απο τα προσφολεστερα μαγαζια που ο καταλογος τους δεν απεχει πολυ απο ενα τσιπουραδικο της πειραικης οποτε οι γευσεις του ειναι πολυ κοντα στις αγαπημενες μου.

Κατεβηκα λοιπον βραδακι Σαββατου προς την περιοχη (προς μεγαλη μου εκπληξη η κινηση πολυ περιορισμενη ) και φτασαμε στο μαγαζι περιπου στις εννεα. Το παρκινκ αδιανοητο εκτος αν εισαι τοσο τυχερος που πετυχεις καποιον να φευγει εκεινη την ωρα. Το ευτηχημα ειναι οτι στα εικοσι μετρα υπαρχει επι πληρωμη παρκινκ οποτε με πεντε ευρω μπορει ο καθενας να αποφυγει την οποια ταλαιπωρια. Θα σημειωσω εδω οτι προς μεγαλη μου εκπληξη στην διαδρομη προς το "θεα θαλλασσα" διαπιστωσα οτι στην αρχη του μικρολιμανου ολα τα αλλα μαγαζια με το ιδιο στυλ του εν λογω εστιατοριου εχουν κλεισει και το μικρολιμανο στην αρχη του δινει μια τραγικη εικονα εγκαταλειψης. Κριμα για ενα απο τα πιο ομορφα σημεια της πολης που μπορουσε ο καθενας να ξεφυγει απο την κλασικουρα του τσιμεντου της Αθηνας.

Φτανοντας το μαγαζι βρισκεις ενα κλασικο ψαραδικο της περιοχης που το κυριως μαγαζι ειναι απεναντι στον δρομο και ο κυριως χωρος εστιασης των πελατων βρισκεται στεγασμενος πανω στην θαλλασσα.
Το συγκεκριμενο σημειο που βρισκεται το μαγαζι ειναι στο τελος του μικρολιμανου και βριθει μαγαζιων εστιασης αντιθετα με την αρχη του μικρολιμανου.

Ο χωρος πολυ καθαρος με ανοιχτα χρωματα και τα τραπεζια ομορφα τοποθετημενα μεσα στον χωρο ετσι ωστε να μπορεις να κατσεις να συζητησεις να μην ενοχληθεις και να μην ενοχλησεις.
Ακομα και τετοια εποχη αρκετοι απο τους θαμωνες ηταν ξενοι κατι που ακομα θεωρειται το must της περιοχης.

Ενα μπαρ με τα ποτα και ολα τα απαραιτητα για να μποροει να λειτουργει και αυτο το μερος του μαγαζιου στο αριστερο μερος του μαγαζιου οπως μπαινεις δημιουργει μια πολυ ωραια αποψη για τον χωρο και στην απεναντι πλευρα η τεραστια τζαμαρια που συνορευει με την θαλλασσα. Εκεινα τα τραπεζια ( σε ενα απο τα οποια ειχαμε την χαρα να καθισουμε ) ειναι κατα το κοινως λεγομενο... ολα τα λεφτα ιδιαιτερα τους χειμερινους μηνες γιατι το καλοκαιρι οσες φορες καταλυσαμε εκει εχει καποια ιδιαιτερη μυρωδια που μονο ευχαριστη δεν την λες.
Σαφως δεν ειμαστε και καταμεσης του Αιγαιου.

Η υποδοχη αψογη με μια κοπελα γελαστη και πολυ ευχαριστη να μας οδηγει κατευθειαν και να μας δειχνει τις επιλογες μας σε τραπεζι

Ολα επισης τα ορντεβρ και τα πρωτα οπως χωμι ποτο και ντιπ ηρθαν αμεσα και χωρις καμια καθυστερηση.
Στο παραμικρο νευμα του χεριου καποιος υπευθηνος του μαγαζιου ηταν εκει να μας εξυπηρετησει και οπως αντιληφθηκα στο μαγαζι δινουν τεραστεια σημασια στην εξυπηρετηση του πελατη χωρις να υπολογιζουν θεσεις και υπευθηνουν. Ολοι εξυπηρετουν αμεσα προς τιμην τους.

Σαφως και η ευγενεστατη ερωτηση της αποψης μας για το μενου και για την βραδια απο τον ανθρωπο που μαζεψε το τραπεζι και ακομα και το ευχαριστω του στο σχολιο για καποιο απο τα πιατα που επρεπε να μεταφερει ως παραπονο στον μαγειρα.

Κας ας παμε στο δια ταυτα της γευσης.
Εδω θα σημειωσω οτι δεν ειναι το δυνατο σημειο του μαγαζιου.

Σαφως οι τιμες του μαγαζιου δεν ειναι επιπεδου του γειτονα Λαζαρου με το " βαρουλκο " αλλα αυτο δεν δικαιολογει κακη ποιοτητα φαγητου σε καμια περιπτωση.

Μολις κατσαμε μας φερανε καποια ψωμακια ( και μαυρα και ασπρα) ψημενα στην σχαρα πολυ καλα και φρεσκα

Ως πρωτο πιατο ηρθε μια σαλατα απο ποικιλια βραστην λαχανικων που σαν απλο πιατο δεν μπορω να το σχολιασω δυσμενως ουτε ευμενως.
Τα λαχανικα πολυ ωραια βρασμενα σε καλη ποσοτητα.
πολυ καλο πιατο ακριβως αυτο που περιμενεις να δεις
4/4 αν και λιγο αξια εχει γι αυτο το πιατο

Δευτερο πιατο μια μεριδα κολοκυθακια τηγανητα που ηταν κομενα πολυ καλα με ενα ντιπ απο τζατζικι στην ακρη επισης ενα ευκολο πιατο που ηταν αξιοπρεπεστατο και θα παρει ενα 4αρι αλλα κι αυτο δεν νομιζω οτι θα συγκινησει κανεναν

Τριτο πιατο ενας γαυρος ξυδατος ( η μαρινατος ) που σαφως δεν ηταν ουτε για να το δοκιμασεις. Επιεικως αθλιος με πολυ ασχημη μυρωδια και γευση
1/4

Σαν ορεκτικο πειραμε επισης ενα σαγανακι τυρι που σαφως και ηταν ενα απλο σαγανακι αλλα θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο χοντρο. Ηδη απο την ελευση του στο τραπεζι ειχε ξεραθει σχεδον και κοβοτανε δυσκολα. Παρ ολα αυτα οφειλω να ομολογησω οτιμ οι πρωτες πιρουνιες που ηταν ακομα ζεστες ηταν ευγευστες.
ενα 3/4

Και παμε στο πεμπτο και κυριως πιατο της βραδιας
Μια γαριδομακαροναδα για δυο ατομα που θα μπορουσαν καλιστα να την σερβιρουν οι Τζιχαντιστες για βασανηστηριο στα θυατα τους.

Θα εξαιρεσω τις γαριδες που και αρκετες σε αριθμο ηταν και πολυ καλα βρασμενες και θα μεινω στο μακαρονι που ειναι πιστευω οτι πιο ευκολο για εναν εμπειρο μαγειρα. Επιεικως αθλιο πιατο. Μακαρονια οχι απλα παραβρασμενα αλλα τοσο πολυ χαλια που με την δαγκανα σερβιρισματος σηκωνες δυστυχως ολο το πιατο και επρεπε να κανεις πολυ δουλεια για να ξεχωρισει μακαρονια να βαλεις στο πιατο του καθενος. Και ακομα οταν ξεπερνουσες αυτον τον σκοπελο και εβαζες μια μπουκια στο στομα σου καταλαβαινες οτι μαλλον ο μαγειρας εκανε promotion στην Καλλας..... ΛΥΣΣΑ.... τοσο αλατι δεν δικαιολογειται ουτε απο ασχετο τετραχρονο που μαγειρευει πρωτη φορα. Αν δεν ηταν οι γαριδες σαφως θα μιλουσαμε για μηδεν.1/4 και ολα καλα

Στο τελος σερβιρουν ενα γλυκο κορμο που δεν θα σχολιαστει καν ουτε ως ποσοτητα ουτε ως γευση..... αδιαφορο

Θα σχολιασω οτι το κρασι το λευκο αν και χυμα ηταν σε πολυ καλα επιπεδα γευσης και ποιοτητας.

Γενικα το θεα θαλασσα δεν το λες ακριβο και απαγορευτικο μαγαζι για να περασεις ενα ευχαριστο βραδυ παρα την θεση που βρισκεται και θα μπορουσε να ειναι ενα ακομα φαρμακειο σαν καποια αλλα μαγαζια; της περιοχης.

Σε καμια περιπτωση βεβαια δεν δικαιολογειται η μειωμενη προσιτη τιμη να ειναι εις βαρος της οποιας ποιοτητας.

Εχοντας ομως καταλυσει πολλες φορες θα πω οτι οι γευσεις ποικιλουν αναλογα με την μερα αλλωτε καλες αλλωτε μετριες και αλλες φορες οπως η Σαββατιανη κακες.

Ασχετα με ολα οσα ετυχαν την συγκεκριμενη μερα σε θεμα γευσης σιγουρα το μαγαζι ειναι μια προταση για οποια παρεα να περασει ενα ομορφο ειδηλιακο βραδυ η ενα ομορφο ηλιολουστο μεσημερι.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Μαι
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Πολλη ωραια θεα και μαγαζι εφαμιλλο του βαρουλκου και Παπαιωαννου, αλλα εχει φθηνοτερες προσιτες τιμες. Δηλαδη πολυτελες αλλα προσιτο.

Εξαιρετικη εξυπηρετηση. Γκαρσονια που δεν ειναι τυφλοι και διαρκως κοιτουν το μαγαζι και ειναι ευγενεστατοι με ενδιαφερων, ιδιοκτητης που κοιτα και εξυπηρετει και αυτος (μπορει να ηταν και ο προισταμενος τους)
Μου εκανε εντυπωση το κρασι το εμφιαλωμενο που παρολο που ηταν το φθηνοτερο, ηταν εξαιρετικο. Λευκο ηταν απο το Μαρκοπουλο.

Το φαγητο μας αρεσε πολυ! Σαλατα βραστων ωραιοτατη τη συνιστώ, Σαλατα χωριατικη επισης καλη. Συνιστω οπωσδηποτε σαλδελα παντρεμενη που ηταν ενα ποιημα!!! πηραμε και δευτερη φυσικα! Ειναι Φιλετο σαρδελας στα καρβουνα πανω κατω και στη μεση ντοματα κρεμμύδι μαϊντανός.

Πηραμε μια σφυριδα 2,5 κιλα. Τρελαθηκαμε το ποσο ωραια την εψησε. Ηταν νοστιμοτατη και μετα απο δυο μερες ψυγειου που την εφαγα την υπολοιπη σπιτι μου κρυα!
Γενικως όλα ηταν καλα και μειναμε 5 ατομα, ολοι ευχαριστημενοι

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Μαι
02
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Το "μεζεδοπωλειο-ψαροταβερνα Θεα Θαλασσα" (ετσι αναγραφεται στην ταμπελα) ειναι απο τις καλυτερες επιλογες για ψαρι, στο Μικρολιμανο, αν και λειτουργει λιγοτερο απο τρια χρονια!

Ειναι ανοιχτα καθημερινα, απο νωρις το μεσημερι εως αργα το βραδυ.
Βρισκεται παρα θιν' αλος, ενω αν κατσεις σε καποιο απο τα τραπεζια της τζαμαριας (το καλοκαιρι τη βγαζουν), αισθανεσαι οτι τρως «αγκαλιαζοντας» τη θαλασσα!

Το μοναδικο αλλα μη αντιμετωπισιμο προβλημα ειναι βεβαια το παρκιν. Πολυ απλα, πρεπει να εχεις ολη την τυχη του κοσμου μαζι σου για να παρκαρεις στον Πειραια, γενικα και το Μικρολιμανο συγκεκριμενα! Γνωριζοντας αυτο και προκειμενου να χαλασει η βραδινη εξοδος, αφηνεις το αυτοκινητο σε χωρο σταθμευσης επι πληρωμη και μοιραζεσαι τη δαπανη με την παρεα.

Ο χωρος, περαν της ασυλληπτης θεας, λιτος. Το σερβις θα το χαρακτηριζα μαλλον τυπικο αλλα σιγουρα ευγενικο, οπως ειναι και οι ιδιοκτητες, που συχνα βρισκονται στο μαγαζι.

Το φαγητο κινειται φυσικα σε ψαρικα επιπεδα. Τα ψαρια του φρεσκοτατα, ερχονται καθημερινα απο πολλα μερη της χωρας, κυριως απο Ικαρια και Νεαπολη Λακωνιας, οπου εχουν ανθρωπους που συνεργαζονται (δεν υπαρχουν καθολου ψαρια εισαγωγης). Στα συν οτι ο πελατης μπορει πριν παραγγειλει οποιοδηποτε ψαρι να το δει ελεγχοντας τη «ζωντανια» και τη φρσκαδα του.

Στη Θεα Θαλασσα «παιζουν» πολυ με τα ζυμαρικα δημιουργωντας υπεροχους συνδυασμους. Οι ιδιοι προτεινουν αστακομακαροναδα και γαριδο~, η πρωτη πολυ δυνατη γευση η τελευταια δυστυχως συνηθισμενη, πεσκανδριτσα με λινγκουινι, κολοκυθακια, πιπεριες και ντοματινια, ενα «πλουσιο» και καλο πιατο και σε αλλη ενδιαφερουσα παραλλαγη με σος μουσταρδας, και ωραιοτατο γιουβετσακι με γαριδες και καραβιδες. Κατα τα αλλα, οι ψαριες αλλαζουν καθημερινα και αν πας αργα δυσκολα θα προλαβεις τα ψαρια ημερας, μαλλον θα ερχονται σε περιορισμενη ποσοτητα...

Τα ορεκτικα πολλα, ξεχωριζουν η φαβα και τα αχνιστα μυδια, ενω δε λειπουν τα «κλασικα» χταποδι ψητο, γαυρος τηγανητος, σαρδελα, καλαμαρακια, καθως και αρκετα οστρακα αλλα και πιο ιδιαιτερες επιλογες οπως οι διαφοροι κεφτεδες (με χταποδι, καβουρι, ψαρι, κολοκυθι, ρεβυθι). Απο σαλατες η λολα ροκα παρμεζανα που θυμαμαι ειναι απλως οκ.

Οσον αφορα τα γλυκα, περιορισμενες επιλογες και αδιαφορα, το «αδυναμο» σημειο του καταλογου. Παντως συνηθως κερνουν γλυκακι στο τελος, κινηση που σαφως μετραει.

Μεγαλο ατου, παραλληλα με το φρεσκο ψαρι, αποτελει η πολυ μεγαλη ποικιλια σε ουζα και τσιπουρα, καθως και σε κρασια, για να συνοδευτει ιδανικα οιαδηποτε ψαρικη επιλογη.

Οι τιμες ειναι λογικες, το VfM καλο, με τα δεδομενα του προνομιακου σημειου και της (πολυ καλης) ποιοτητας του φαγητου. Υπολογιστε κατι περισσοτερο απο 25€ ανα ατομο, χωρις τα ποτα.

Η Θεα Θαλασσα προτεινεται ανεπιφυλακτα στους φιλους του ψαριου.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Ιουν
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μεσημέρι ηλιόλουστης Τρίτης, πέφτει ιδέα για φαγητό στον Πειραιά. Μεταξύ Μικρολίμανου και Πειραικής προτιμήθηκε το πρώτο, καταλήξαμε λοιπόν στο ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ύστερα από απουσία τουλάχιστον 3 ετών.

Η τύχη μας χαμογέλασε και βρήκαμε τραπεζάκι θέα θάλασσα και μάλιστα το αγαπημένο μου γωνιακό. Τα μπροστινά ήταν όλα πιασμένα από τουρίστες και ένα μεγάλο τραπέζι πιθανόν από εταιρία.

Μας ζητήθηκε να περιμένουμε για λίγο μέχρι να στρωθεί και αμέσως κατέφθασε δροσερό νεράκι βρύσης που σερβιρίστηκε στα ποτήρια, μαζί με τους καταλόγους, και ψημένο ψωμάκι διαφόρων ειδών.

Ενημερωθήκαμε για τα διαθέσιμα ψάρια και κάναμε τις εξής επιλογές που ήταν και το αρχικό πλάνο μιας και ο σύζυγος αρνείται να πληρώσει για ψάρι που δεν ψαρεύει ο ίδιος (!!!! ):

Σαρδελίτσα ψητή φιλέτο 6,90 νόστιμη και φρεσκότατη.

Σαλάτα με ντοματίνια ξυνομυζήθρα και παξιμάδια με λάδι από τρούφα 9,90, δροσερή, με μπόλικα γλυκά ντοματίνια, με τρια γενναία κομμάτια ξυνομυζήθρας, που στην αρχή φοβήθηκα ότι είχε γίνει λάθος και ήταν φέτα, την οποία απεχθάνομαι, ύστερα όμως από διευκρίνιση του σερβιτόρου το γεύμα συνεχίστηκε κανονικά, αν και η αλήθεια είναι πως στράβωσα λιγάκι. Η μόνη ένσταση μου είναι στην τιμή της σαλάτας και το γεγονός ότι το λάδι τρούφας δεν φαινόταν πουθενά.

Λιγκουίνι με πεσκανδρίτσα κολοκυθάκια και ντοματίνια με σως μουστάρδας, 25,00 για δυο άτομα. Θεωρώ ότι παλαιότερα που την είχα ξαναδοκιμάσει ήταν πιο πετυχημένη και εξηγώ, τα κομμάτια του ψαριού ήταν σκληρά και άνοστα, τα ζυμαρικά καλοβρασμένα, αλλά η μουσταρδάτη σάλτσα μέτρια. Δεν την καταφέραμε όλη και προσφέρθηκαν να μας την πακετάρουν για το σπίτι.

Ήπιαμε τσίπουρο χύμα δικό τους 200ml, 5,00 ελαφρύ χωρίς παρενέργειες.

Με το λογαριασμό μας προσφέρθηκε ένα εκμέκ μεγάλο κομμάτι το οποίο εξαφανίστηκε από το σύζυγο και 2 κομμάτια κορμός σοκολάτας που τίμησα δεόντως και ήταν ελαφρύς και νόστιμος. Επίσης, ένα καραφάκι ωραιότατο λεμοντσέλο. Λογαριασμός, με πακέτο για το σπίτι 48,80.

Θα ξαναπήγαινα σίγουρα για τη θέα, την παρέα και κάνοντας ασφαλείς επιλογές, εξάλλου ο κατάλογος έχει από πετροσωλήνες μέχρι γαριδάκι συμιακό.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καστέλλα - Μικρολίμανο, Αθήνα
Μάρ
08
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
€/Άτομο
37-49

Επισκεφθήκαμε (2 άτομα) Καθαρά Δευτέρα το μαγαζί, παροτρυνόμενοι από τις πολύ καλές κριτικές του ask4food που, ομολογουμένως, σπανίως πέφτουν έξω. Για τον λόγο αυτό ακριβώς έγραψα κι αυτήν την κριτική, για να γνωρίζουν οι φίλοι χρήστες την αλήθεια (όπως την βίωσα εγώ, έστω).

Δεν χρειάζεται να μακρυγορώ. Όταν οι πατάτες κοστίζουν 5,5 € και έρχονται σε μερίδα γεύματος junior από το Goody's και μια χωριάτικη 9,50 € (ω, ναι! ) σε επαρκώς μέτριου μεγέθους μερίδα αντίστοιχα, δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση.

Ακόμα και τα, υποτίθεται πεντανόστιμα πιάτα, δεν μου κάναν κάποια εντύπωση. Σε καμία περίπτωση τέτοια, ώστε να δικαιολογούν την εξωφρενική σχέση πόσοτητας - τιμής. Ειλικρινά, το χταπόδι ήταν πολύ βαριά ένα πλοκάμι όλο κι όλο, στην προνομιακή τιμή των 15 €.

Να μην τα πολυλογώ: Πατάτες (5,5€), χόρτα (6€), χταπόδι (15€), γαρίδες (18€), καλαμαράκια τηγανιτά (14€), μύδια αχνιστά (15€), ούζο 200ml (8€) -στο περίπου οι τιμές- σύνολο 83-85 € περίπου.

Είχαμε καιρό να φάμε τόσο ακριβά και να μην φύγουμε καν χορτάτοι.

Θα μου πείτε Καθαρά Δευτέρα, μικρολίμανο, πλαϊ στη θάλασσα, ψάρια τρως κλπ. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται τα παραπάνω όμως. Δεν είναι η πρώτη μου επίσκεψη σε ψαροταβέρνα, ακόμα και σε πιο ωραίες τοποθεσίες, άρα μπορώ να κάνω την σύγκριση.

Τέλος να προσθέσω ότι δεν κεράστηκε ούτε μίσο κομμάτι χαλβά (κάτι που συνέβαινε σε διπλανές ταβέρνες), όχι ότι σημαίνει κάτι, αλλά με τέτοια ακρίβεια θα ήταν ένα ελαφρυντικό.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 40%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια