BEER & BEER

Beer Restaurants

  Αγίας Γλυκερίας 12, Γαλάτσι [Χάρτης]
  210 2220744Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Beer Restaurants - Γαλάτσι - Λαμπρινή, Αθήνα
Μαι
12
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Λοιπόν... λοιπόν... πήρα φόρα με τις κριτικές και ήρθε η ώρα να σας γράψω και για ένα μαγαζάκι της περιοχής μου που το επισκέφθηκα πριν 4 μήνες σε μια σημαντική για εμένα μέρα μετά από προτροπές συγγενών που είχαν παραγγείλει στο σπίτι και είχαν ενθουσιαστεί με το φαγητό!

Τελικά το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω μετά από την είσοδό μου ως μέλος στο παρόν site αλλά και μετά από επισκέψεις σε εστιατόρια μετά απο προτροπές είναι ότι το φαγητό και όλες οι παράμετροι αυτού που βαθμολογούμε εδώ παρ΄ότι θεωρείς ότι είναι αντιπροσωπευτικές.... αποτελούν μια εντελώς προσωπική και υποκειμενική άποψη του καθενός και οι δικές σου εντυπώσεις μπορεί να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με των υπολοίπων όσο και να τους εμπιστεύεσαι!
Επειδή δεν μου αρέσει να πλατιάζω και για να μην κουράζω όσους αδημονούν να μάθουν για το Beer & Beer ξεκινάω.

Το μαγαζί βρίσκεται στην αρχή της Αγ. Γλυκερίας περίπου 30 μέτρα από την συμβολή Βεϊκου και Γαλατσίου με κατεύθυνση προς Πλατείας Κυψέλης. Είναι δίπλα ακριβώς από το Λιθόστρωτο. Είναι ένα ιδιαιτέρως μικρό μαγαζάκι που χωρίζεται σε ελάχιστα τραπέζια στο εσωτερικό του και περίπου 5-6 τραπέζια στον εξωτερικό κλεισμένο με Πλαστικά (... έλεος πια με αυτή την τόσο άσχημη εικόνα που επιλέγετε για τα μαγαζιά σας) εάν θέλεις να καπνίσεις. Κατ΄ ουσίαν ο χώρος είναι ενιαίος αφού το μόνο που χώριζε τους μέσα από τους έξω ήταν ένας ξυλόφουρνος κυριολεκτικά στην μέση του μαγαζιού. Η διάταξη γενικά ήταν λίγο χαώδης!

Τα τραπεζάκια λόγω και του περιορισμένου χώρου ήταν κάτι παραπάνω από κολλητά αλλά ήταν αρκετά μεγάλα (φτάσαμε να το μετράμε κι αυτό αφού υπάρχουν εστιατόρια που όταν έρχονται τα φαγητά αισθάνεσαι σαν την δακτυλοδεικτούμενη παχύσαρκη στην παραλία.... αφού δεν χωράνε ούτε τα μισά πιάτα)! Υπήρχε έντονο ξύλο στο χώρο, στα τραπέζια, τις καρέκλες και γενικά τους τοίχους. η διακόσμηση προσπαθούσε να βοηθήσει στον... χαρακτηρισμό της μπυραρίας αλλά μου φάνηκε κάπως cult έως και κακόγουστη θα έλεγα. Τα τραπεζάκια είχαν καρό άσπρο - μπλέ τραπεζομάντηλο και στα αριστερά του χώρου όλος ο τοίχος είχε επίσης μια αφίσα στο ίδιο καρό με ένα σύμβολο πάνω (είμαι εντελώς άσχετη ποιό brand είναι αυτό, αλλά έτσι όπως ήταν μάλλον για μάρκα μπύρας το πέρασα).

Το επισκεφθήκαμε Κυριακή βράδυ χωρίς κράτηση, παραμονές Χριστουγέννων, 2 άτομα περί τις 20:00. Το μαγαζί όταν μπήκαμε είχε μια μεγάλη δεκαμελή παρέα που καθόταν ακριβώς δίπλα μας! ήταν σαν να πίναμε ο ένας "από το ποτήρι" του άλλου! ήταν τόσο κοντά μας που ακούγαμε τα πάντα και όσο και εάν προσπαθούσαμε φαντάζομαι ότι κι εκείνοι ήταν αυτήκοοι "μάρτυρες" όσων συζητούσαμε. Όταν φύγαμε (μετά από περίπου 1 ώρα) είχαν προστεθεί 2 ακόμη ολιγομελείς παρέες!

Στα της μάσας τώρα:
Επειδή δεν θέλαμε να φάμε πολύ, παραγγείλαμε (για τα δικά μας δεδομένα) λίγα πράγματα:
-Σαλάτα ceasars κοτόπουλο. Μπορώ να πώ ότι ήταν μεγάλη αλλά παρ΄ότι δεν εντόπισα να της λείπει τίποτε, δεν μας ενθουσίασε. ίσως ήθελε λίγο σος παραπάνω. 2/4

-πατάτες cheddar bacon. Οι πατατούλες γενικά μου άρεσαν πολύ. ήταν αυτές οι πατάτες που πρώτα τις βράζουν και μετά τις τηγανίζουν, κομμένες κυδωνάτες αλλά πιό μικρές. Δεν θυμάμαι εάν είχαν και την φλούδα τους. Πολύ καλές πάντως και ο συνδυασμός όλων πολύ καλός 4/4

-μια μερίδα κοτομπουκιές τις οποίες θα χαρακτήριζα αδιάφορες αλλά όχι άνοστες. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι ήταν εμπορίου αλλά πραγματικά εύχομαι να έκανα λάθος διότι εάν έχω δίκιο είναι πολύ μεγάλο φάουλ. Η σος που τις συνόδευε πολύ καλή 2/4

-μια ποικιλία λουκάνικων, λοιπόν αυτό ήταν το πιάτο που επιλέξαμε ως μόνο αντίστοιχο μπυραρίας για να τσεκάρουμε την ποιότητά τους και την μαγειρική τους ικανότητα... στο είδος τους. η μερίδα ήταν επαρκέσταση, συνοδεία πατατούλες και ξινολάχανο με γερμανικά παραδοσιακά λουκάνικα. γενικά είμαστε και οι δύο λάτρεις του λουκάνικου και έχουμε καταναλώσει άπειρα εντός και εκτός σπιτιού. Δεν μας χάλασε τίποτα αλλά δεν μας ενθουσίασε και τίποτα. εξαιρετικά αδιάφορες γεύσεις. Θα βάλω 3 όμως επειδή το ψήσιμο ήταν καλό, η παρουσίαση του πιάτου πολύ καλή και η ποσότητα το ίδιο 3/4

Είδα από τους διπλανούς ότι η πίτσα τους άρεσε πολύ. Γιατί ρε παιδιά; είναι δυνατόν να αυτοδιαφημίζεστε και να εξειδικεύστε ως μπυραρία και να είστε καλοί... στην πίτσα; φτιάξτε Ιταλικό τότε. Εάν είχατε δώσει την ίδια σημασία στα φαγητά που συνοδεύουν μπύρες πάω στοίχημα ότι θα ήσασταν κάθε βράδυ γεμάτοι. Είστε στα σύνορα Γαλάτσι-Κυψέλη; είμαστε περίπου 1 εκατομμύριο νοματαίοι εκεί κοντά!

όσον αφορά τις μπύρες όντως έχουν πολύ μεγάλη λίστα από μπύρες τις οποίες δυστυχώς εγώ δεν αγαπώ καθόλου και ο μόνος λόγος που πηγαίνω σε μπυραρίες είναι για το φαγητό. Ο καλός μου πήρε μια μπύρα σε μεγάλο ποτήρι (δεν έχω ιδέα την μάρκα) και του άρεσε πολύ (2 συνολικά ποτήρια). Μας είπαν ότι πουλάνε κιόλας και ότι είναι γνωστοί στο είδος τους. Δεν το αμφισβητώ. Στο θέμα μπύρα φαίνεται να ήταν καλύτερα προσανατολισμένοι από το φαγητό.

Η κυρία που μας εξυπηρέτησε ήταν ευγενής αλλά μέχρι εκεί. Με 2,5 παρέες στο μαγαζί και την ψάξαμε αρκετές φορές. Τα φαγητά ήρθαν σε καλό χρόνο, αλλά δεδομένου του ελάχιστου κόσμου προφανώς και θα μπορούσαν να έχουν έρθει γρηγορότερα!

όλα αυτά με ένα αναψυκτικό είχαν περίπου 35 ευρώ εάν θυμάμαι καλά! not bad!
γενικά η εντύπωση που μου έμεινε αντιστοιχει στο φαγητό σε 2/4 γιατί είχα πάει με πολλές προσδοκίες@

Επειδή πιστεύω ότι πολλά πράγματα είναι συγκυριακά και επειδή το φαγητό δεν ήταν απογοήτευση αλλά απλά στα όρια του αδιάφορου, θα ήθελα να τους δώσω κι άλλη μια ευκαιρία αλλά αυτή την φορά θα επιλέξω delivery για ευνόητους λόγους!